
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 8
رسیدگی به ترک فعل مسئولان در حمایت از تولید
رییس قوهقضاییه، گفت: در سال گذشته بیش از هزار واحد تولیدی را همکاران تلاش کردند تا سرپا نگهدارند و یا از تعطیلی نجات دهند و یا اینکه اگر قرار است اخلالی در کار آنها ایجاد شود، نگذارند این اخلال اتفاق بیفتد که جای تقدیر و تشکر دارد.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی روز گذشته در نشست شورای عالی قوهقضاییه با شورای قضایی استانها که بهصورت ارتباط تصویری برگزار شد، ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه و میلاد باسعادت حضرت ولیعصر (عج) و سال جدید، اظهار کرد: در رهنمودهای رهبری معظم انقلاب اسلامی در سال گذشته، نکات محوری و راهبردی قابلتوجهی برای همه ما مسئولان و ملت بزرگ ایران فرموده شد که از نکات بسیار مهم و اساسی، توجه دادن همه به آیات نورانی قرآن کریم و تقویت حلقههای تواصی بهحق و تواصی به صبر بود.
جامعه حقوقدانان باید تواصی بهحق و را در دستور کار خود قرار دهند
رییس قوهقضاییه خاطرنشان کرد: از بخشهای قابلتوجه و اثرگذاری که حتماً باید در دستور کار خود تواصی بهحق و تواصی به صبر را قرار دهد، قوهقضاییه و جامعه حقوقدانان و قضات و دستاندرکاران ارتباط با مردم و آنان کهشان نظارت و قضاوت دارند، است و لازم است تا هم حق را بشناسند و هم گرایش بهحق پیدا کنند و درراه حق ایستادگی کنند. آیتالله رئیسی با بیان اینکه شناخت حق، زمینه بسیار مهمی میخواهد، گفت: بسیاری حق را نشناختند درحالیکه شناخت حق گام مهمی است.
رییس قوهقضاییه ادامه داد: در گام دوم، لازم است هواهای نفسانی مانع نشود که بهطرف حق گرایش پیدا نکنیم. حب و بغض شخصی، نگاههای جناحی، نگاههای قومی، قبیلهای، سیاسی، اجتماعی و وابستگیها و پیوستگیهای دنیایی گاهی مانع گرایش بهحق است.
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه تلاش شود تا درراه حق ایستادگی شود، بیان داشت: باید پرونده را شناخت، موضوع پرونده را خوب فهمید و حکم را خوب تشخیص داد و تصمیم بر حکم گرفت. اگر انسان در هرجایی فهمید خطا کرده بگوید که در تشخیص آن اشتباه کردم که این موضوع از رشادتها و شجاعتهای قابلتحسین است. آیتالله رئیسی با اشاره به سخنان امیرالمؤمنین (ع) بیان کرد: یک انسان سالک برای آنکه در مسیر دچار انحراف نشود باید هم بصیرت، بردباری و تأمل و هم در مسیر حق و شناخت حق، صبر داشته باشد. رییس دستگاه قضا تصریح کرد: مسئله قضا، قضاوت، داوری کردن و تصمیم گرفتن مسئله بسیار مهمی است و مسئله حقوق مردم، حقالناس و حقوق عامه است که نسبت به این قضیه باید بسیار حساس عمل کرد.
رییس قوهقضاییه در ادامه اظهار کرد: اگر کسی در همین جایگاه قضا تلاش کند تا این جایگاه را سکویی برای تقرب به پروردگار متعال قرار دهد بسیار ارزشمند است. حتماً یکی از جلوههای مهم اجرای عدالت، مسئله قضاست و یک تصمیمگیری عادلانه و بهحق میتواند بهشت را برای انسان به ارمغان بیاورد.
تشخیص حق، گرایش بهحق و ایستادگی درراه حق، امر بسیار مهمی است
آیتالله رئیسی با بیان اینکه جایگاه خطیر قضاوت بسیار مهم است، گفت: در انجام این کار باید از خداوند متعال استمداد طلبید و در خود ظرفیت ایجاد کنیم و بهترین زمان برای ایجاد ظرفیت ماه شعبان است و بهترین زمان برای ظرفیتسازی ماه مبارک رمضان است.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه قاضی و قضاوت شرح صدر میخواهد، خاطرنشان کرد: هم تشخیص حق، هم گرایش بهحق و هم ایستادگی درراه حق امر بسیار مهمی است و باید گفت برخی حقوق خوان، برخی حقوقدان و برخی حقخواه و حق محور هستند.
آیتالله رئیسی ادامه داد: ممکن است عده زیادی حقوق بخوانند و دانش حقوقی داشته باشند و عده زیادی حقوقدان باشند، اما برخی علاوه بر دانش حقوقی، حقخواه هستند و تمام وجود آنها حقخواهی است و میخواهند حق اجرا و عمل شود که این موضوع بسیار ارزش دارد.
همه دستگاهها با همه ظرفیت خود برای تحقق شعار سال تلاش کنند
رییس قوهقضاییه با اشاره به شعار سال اظهار کرد: در هرسالی که شعاری از جانب رهبری حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی اعلام میشود، این اعلام به معنای نیاز جدی کشور به تحقق عملی آن شعار است. زمانی که مقام معظم رهبری اعلام یک شعار میکنند امروز این نیاز کشور است و باید همه دستگاهها با همه ظرفیت خود برای تحقق این شعار تلاش کنند. دستگاه قضایی چه در بخش نظارت و چه در بخش قضاوت باید ببیند که چگونه میتواند پشتیبانی کند و در کجای موضوع پشتیبانی از تولید، حمایت از تولید و رفع موانع تولید قرار دارد. آیتالله رئیسی گفت: قوهقضاییه در هر بخشی که با ظرفیتهای قانونی امکان حمایت از تولید، رفع موانع تولید و پشتیبانی از تولید وجود دارد، باید در این عرصه فعالانه و در عمل و اجرا ظاهر شود و این وظیفه دستگاه قضایی است. باید از همکاران خود در سراسر کشور تقدیر کنم که در دو سال گذشته علیرغم برخی از مشکلات و کمبودها بیش از دو هزار واحد تولیدی را فعال کردند و یا از موانع برای فعال شدن آنها جلوگیری کردند و این جای
تقدیر دارد.
تقدیر از نجات بیش از هزار واحد تولیدی در سال گذشته
رییس قوهقضاییه بیان کرد: در سال گذشته بیش از هزار واحد تولیدی را همکاران تلاش کردند تا سرپا نگهدارند و یا از تعطیلی نجات دهند و یا اینکه اگر قرار است اخلالی در کار آنها ایجاد شود، نگذارند این اخلال اتفاق بیفتد که جای تقدیر و تشکر دارد.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه حمایت جدی از تولید به معنای حمایت از حق تولیدکننده، حمایت از حق مصرفکننده و حمایت از حقوق کارگران در همه ابعاد است، گفت: ما در رابطه با خصوصیسازی در سفر اخیر به لرستان مجموعه بزرگ کشاورزی را دیدیم که در مورد آن دو اقدام صورت گرفته بود؛ اقدام اول برای خصوصیسازی بود که با شکست مواجه شده بود و وضعیت آن بسیار بههمریخته بود، بهنحویکه خود مجموعه دولت و سازمان خصوصیسازی آن را به مجموعه بعدی واگذار کرد. مجموعه بعدی برخلاف مجموعه قبلی که آنجا را با خاک یکسان کرده بود، این مجموعه کشاورزی را به یک مجموعه آباد تبدیل کرده که هر بینندهای را تحت تأثیر قرار میداد و کار بسیار بزرگی نسبت به توسعه کشت و صنعت انجامشده و برنامههای بسیار خوبی برای آتی دارند که قابل تشویق است.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه موضوع ما حمایت از تولید است، اظهار کرد: در مواردی که خصوصیسازی کاملاً به نفع تولید انجامشده، بسیار خوب است و در مواردی که تولید را با اخلال مواجه کرده حتماً موردنقد و اشکال است. فردی کارخانهای را تحویل گرفته بود و کار را شروع نکرده بود و وعده داده که اگر حمایت شود، ظرف ۸ تا ۹ ماه آن را فعال خواهد کرد و ۵۰۰ کارگر را مشغول به کار میکند که بنده به مسئولان دادگستری و استاندار گفتم که با تمام وجود حمایت کنند.
باید تولید در کشور با هیچ مانعی مواجه نباشد
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه باید تولید در کشور با هیچ مانعی مواجه نباشد، خاطرنشان کرد: شب گذشته گزارشی از استانها در رسانه ملی داشتیم که کار بسیار خوبی را انجام دادند؛ نگذاریم تولید با مشکل مواجه شود.
رییس دستگاه قضا اظهار کرد: اینکه کسانی که مسئولیت داشتند یا دارند با ترک فعل، وظیفه قانونی خود را انجام ندهند و باعث شوند که یک واحد تولیدی دچار و تعطیلی اخلال شود، قابلقبول نیست. گاهی در سفرهای استانی با این موضوع مواجه میشویم و میبینیم که گاهی چند سال گذشته و یک کارخانهای ازکارافتاده و تجهیزات آن را بردند و با یک تعطیلی جدی مواجه شده است.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: باید بررسی کرد که این اتفاق در چه سالی افتاده و مسئولانی که باید نظارت میکردند و کسانی که باید کاری را انجام میدادند؛ اما مانع شدند، چه کسانی بودند. این افراد باید نسبت به ترک فعل خود پاسخگو باشند. مسئله سؤال کردن و پاسخگو شدن از خیلی از مسائلی که میتواند در آتی اتفاق افتد، پیشگیری میکند.
رییس قوهقضاییه خاطرنشان کرد: یقین داریم باهمتی که همکاران خواهند داشت، حمایت از تولید و مبارزه با فساد در جهت حمایت از تولید به سرانجام میرسد.
اگر درجایی رشوه و رانتخواری باب شد، رونق تولید شکل نخواهد گرفت
آیتالله رئیسی ادامه داد: یکی از حوزههای مهم تولید در قوهقضاییه مسئله مبارزه با فساد است؛ چراکه فساد اقتصادی مانع رونق تولید است و یقین بدانید که اگر درجایی رشوه و رانتخواری باب شد، رونق تولید شکل نخواهد گرفت.
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه در امنیت اقتصادی است که رونق تولید اتفاق میافتد، گفت: امنیت اقتصادی درگرو مبارزه با فساد اقتصادی است. باید مبارزه با فساد همچنان در دستور کار قوهقضاییه باشد و با جدیت دنبال شود و مطلقاً اجازه ندهید در هیچ کجا و حوزه اداری در کشور فساد لانه کند و همت دوستان و گزارشاتی که از استانها میرسد حاکی از این است که این حساسیت در میان همکاران وجود دارد.
با قاچاق کالا بهویژه قاچاق سازمانیافته باید با حساسیت برخورد شود
آیتالله رئیسی با بیان اینکه از موانع مهم تولید مسئله قاچاق کالا است، گفت: با قاچاق کالا بهویژه قاچاق سازمانیافته باید با حساسیت برخورد شود. رییس قوهقضاییه به دادستانهای سراسر کشور تاکید کرد که برای شناخت شبکههای درهمتنیده قاچاق کالا از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کمک بگیرند و گفت: ضروری است این شبکهها شناسایی شوند و مبارزه با آن بهصورت جدیتر در سال جدید صورت گیرد. آیتالله رئیسی با بیان اینکه قاچاق کالا خنجری بر پشت تولید است، ادامه داد: واردات بیرویه در کشور، تولید را دچار آسیب میکند. رییس دستگاه قضا به حمایت از تولید، مبارزه با فساد و مبارزه با قاچاق کالا بهعنوان ضروریاتی که برای مانع زدایی از مسیر تولید مورد تاکید است، اشاره کرد.
قوانین مربوط به تولید بهطور کامل اجرا شود
آیتالله رئیسی بازخوانی و مرور قوانینی ازجمله قانون توسعه فضای کسبوکار، قانون رفع موانع تولید و قانون اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه برخی از این قوانین بهطور کامل اجرانشده است، گفت: باید قوانینی که تصویبشده بهطور کامل اجرا شود و در این صورت در فضای کسبوکار و رونق تولید نقش مهمی خواهند داشت.
رییس قوهقضاییه تاکید کرد: اگر اینقدر که برخی آقایان جلسه گذاشتند برای اینکه چطور بتوانند از غربیها یک امکانی برای این کشور بگیرند، جلسه برای رونق تولید و رفع موانع تولید در کشور میگذاشتند بسیار میتوانست در گرهگشایی در کشور مؤثر باشد.
آیتالله رئیسی گفت: حساب کنند چقدر وقت کشور را برای مواردی که نتیجهای نداشت، گذاشتند و اگر همین وقت را برای رفع موانع تولید میگذاشتند امروز بسیاری از کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل در کشور فعال و بسیاری از گرهها بازشده بود.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه ما اصحاب «ما میتوانیم» هستیم، بیان داشت: یقین داریم فرهنگ «ما میتوانیم» بر فرهنگ «ما نمیتوانیم» فائق خواهد آمد و باید به اصحاب «ما میتوانیم» در بستر گام دوم میدان داد.
در سال گذشته ۴۰ سامانه هوشمند و الکترونیکی در دستگاه قضایی راهاندازی شد
آیتالله رئیسی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دستگاه قضایی در راستای هوشمندسازی و الکترونیکی کردن امور و نقش این امر در رفع اطاله دادرسی بیان داشت: در سال گذشته ۴۰ سامانه هوشمند و الکترونیکی در دستگاه قضایی راهاندازی شد و همچنین در این سال شاهد فعال شدن ۲۵ سرویس استعلامی در قوهقضاییه بودیم که این اقدامات بسیار در رفع و کاهش اطاله دادرسیها مؤثر بود. رییس دستگاه قضا با اشاره به تعیین تکلیف پروندههای معوق در دستگاه قضایی در سال ۹۹، گفت: در طی سالی که گذشت همکاران قضایی ما در سراسر کشور به یکمیلیون پرونده مسن رسیدگی کردند و همین امر بیانگر آن است که باوجود برخی مشکلات، مجموعه دستگاه قضایی توانایی رسیدگی و تعیین تکلیف پروندههای معوق را دارند.
کاهش ۱۳ درصدی زمان رسیدگی به پروندهها در سال ۹۹
آیتالله رئیسی همچنین به کاهش ۱۳ درصدی زمان رسیدگی به پروندهها در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ اشاره کرد و از این بابت از مسئولان و همکاران قضایی در سراسر کشور تقدیر به عمل آورد.
رییس قوهقضاییه در ادامه با تأکید بر حفظ کرامت اربابرجوع و همکاران قضایی در همه واحدها و مراجع قضایی، گفت: حفظ کرامت مردم و همکاران قضایی و همچنین مشارکتجویی از جامعه نخبگانی و عموم مردم در حوزههای مختلف مرتبط با دستگاه قضایی اعم از بخشهای پیشگیری، راهبردی، زندانها و ... همواره مورد تأکید ما قرار دارد و این امر در پیشبرد مطلوب عموم بسیار مؤثر است.
ضرورت اجرایی شدن کامل مفاد سند تحول قضایی در همه بخشها
آیتالله رئیسی با اشاره بهضرورت اجرایی شدن کامل مفاد سند تحول قضایی در همه بخشها اظهار داشت: همکاران و مسئولان قضایی باید سند تحول قضایی را بهدرستی و تمام و کمال بخوانند و فهم کنند و با تمام توان به اجرایی کردن مفاد این سند بپردازند و چنانچه در اجرای مفاد سند تحول با سؤال یا مشکلی مواجه شدند مراتب را به ستادی که زیر نظر معاونت راهبردی قوهقضاییه تشکیلشده است منتقل کنند تا نسبت به رفع این مشکلات اقدام صورت گیرد. رییس دستگاه قضا تأکید کرد: همه اجزای قوهقضاییه باید با جدیت به پیادهسازی بخشهای مختلف سند تحول قضایی بپردازند و اثرات اجرایی شدن مفاد سند تحول قضایی برای مردم ظاهر شود. آیتالله رئیسی با اشاره به پیوست سند تحول قضایی ناظر بر نقشآفرینی استانها در اجرای مفاد این سند، گفت: ظرفیت عظیم فرهیختگان استانی چه در میان قضات و چه در میان عموم مردم کمککار قوهقضاییه در اجرای بخشهای مختلف سند تحول قضایی است؛ چنانکه برخی استانهای ما در اجرای بخشهایی از سند تحول قضایی پیشتاز میباشند.
رسیدگی ویژه، تخصصی و سریع به پروندههای مرتبط با واحدهای تولیدی
رییس قوهقضاییه در ادامه با تأکید بر ضرورت رسیدگی ویژه، تخصصی و سریع به پروندههای مرتبط با واحدهای تولیدی، گفت: تمام مراجع و واحدهای قضایی که پیگیر مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی هستند باید بهسرعت این موضوع را در دستور رسیدگی قرار دهند و شعبات تخصصی رسیدگی به مسائل واحدهای تولیدی نیز باید از مشورت مشاوران اقتصادی بهره بگیرند و بدانند که این مشورت خلاف استقلال قضات نیست و به روشن شدن بهتر موضوع برای قاضی کمک میکند.
آیتالله رئیسی، خاطرنشان کرد: معاونت منابع انسانی دستگاه قضایی باید نسبت به تهیه و تدوین بستههای آموزشی ویژه برای همه قضات بهویژه قضات رسیدگیکننده به پروندههای اقتصادی و تولیدی مبادرت ورزد.
ارایه گزارشهای مقامات قضایی
غلامحسین اسماعیلی، رییس حوزه ریاست و سخنگوی قوهقضاییه نیز در این نشست از دستورات رییس قوهقضاییه در خصوص بهبود وضعیت معیشتی کارکنان قوهقضاییه در سال 1400 خبر داد.
همچنین زارع پور، رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه عنوان کرد که کاهش اطاله دادرسی و اتقان آرا در گام دوم هوشمندسازی قوهقضاییه دنبال میشوند.
مهدی حاج محمدی، رییس سازمان زندانها نیز در این نشست مطرح کرد که زمینه اشتغال زندانیان دارای نقشی محوری در راستای اصلاح مجرمین است. حجتالاسلاموالاسلام صادقی، رییس شوراهای حل اختلاف کشور هم از هدفگذاری 50 درصدی در این زمینه طی سال جاری خبر داد.
یدالله موحد، رییس کل دادگستری کرمان نیز عنوان کرد که پروندههای معوقه در دادگستری کرمان 72 درصد کاهش داشته است. همچنین هاشمیان، رییس کل دادگستری گلستان اعلام کرد که در سال جاری ۴۷ مورد از واحدهای تولیدی که به تملک بانکها درآمده است مورد شناسایی قرار گرفته و اقدامات لازم برای برطرف شدن مشکلات آنها در انجام است.
عبداللهی، رییس کل دادگستری سمنان استان سمنان نیز عنوان کرد که این استان فاقد زندانی مالی کمتر از 50 میلیون تومان است. همچنین حجتالاسلاموالمسلمین موسوی، رییس کل دادگستری استان فارس از رفع تصرف از 2 هزار هکتار اراضی ملی استان فارس در سال 1399 خبر داد.
جامعه حقوقدانان باید تواصی بهحق و را در دستور کار خود قرار دهند
رییس قوهقضاییه خاطرنشان کرد: از بخشهای قابلتوجه و اثرگذاری که حتماً باید در دستور کار خود تواصی بهحق و تواصی به صبر را قرار دهد، قوهقضاییه و جامعه حقوقدانان و قضات و دستاندرکاران ارتباط با مردم و آنان کهشان نظارت و قضاوت دارند، است و لازم است تا هم حق را بشناسند و هم گرایش بهحق پیدا کنند و درراه حق ایستادگی کنند. آیتالله رئیسی با بیان اینکه شناخت حق، زمینه بسیار مهمی میخواهد، گفت: بسیاری حق را نشناختند درحالیکه شناخت حق گام مهمی است.
رییس قوهقضاییه ادامه داد: در گام دوم، لازم است هواهای نفسانی مانع نشود که بهطرف حق گرایش پیدا نکنیم. حب و بغض شخصی، نگاههای جناحی، نگاههای قومی، قبیلهای، سیاسی، اجتماعی و وابستگیها و پیوستگیهای دنیایی گاهی مانع گرایش بهحق است.
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه تلاش شود تا درراه حق ایستادگی شود، بیان داشت: باید پرونده را شناخت، موضوع پرونده را خوب فهمید و حکم را خوب تشخیص داد و تصمیم بر حکم گرفت. اگر انسان در هرجایی فهمید خطا کرده بگوید که در تشخیص آن اشتباه کردم که این موضوع از رشادتها و شجاعتهای قابلتحسین است. آیتالله رئیسی با اشاره به سخنان امیرالمؤمنین (ع) بیان کرد: یک انسان سالک برای آنکه در مسیر دچار انحراف نشود باید هم بصیرت، بردباری و تأمل و هم در مسیر حق و شناخت حق، صبر داشته باشد. رییس دستگاه قضا تصریح کرد: مسئله قضا، قضاوت، داوری کردن و تصمیم گرفتن مسئله بسیار مهمی است و مسئله حقوق مردم، حقالناس و حقوق عامه است که نسبت به این قضیه باید بسیار حساس عمل کرد.
رییس قوهقضاییه در ادامه اظهار کرد: اگر کسی در همین جایگاه قضا تلاش کند تا این جایگاه را سکویی برای تقرب به پروردگار متعال قرار دهد بسیار ارزشمند است. حتماً یکی از جلوههای مهم اجرای عدالت، مسئله قضاست و یک تصمیمگیری عادلانه و بهحق میتواند بهشت را برای انسان به ارمغان بیاورد.
تشخیص حق، گرایش بهحق و ایستادگی درراه حق، امر بسیار مهمی است
آیتالله رئیسی با بیان اینکه جایگاه خطیر قضاوت بسیار مهم است، گفت: در انجام این کار باید از خداوند متعال استمداد طلبید و در خود ظرفیت ایجاد کنیم و بهترین زمان برای ایجاد ظرفیت ماه شعبان است و بهترین زمان برای ظرفیتسازی ماه مبارک رمضان است.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه قاضی و قضاوت شرح صدر میخواهد، خاطرنشان کرد: هم تشخیص حق، هم گرایش بهحق و هم ایستادگی درراه حق امر بسیار مهمی است و باید گفت برخی حقوق خوان، برخی حقوقدان و برخی حقخواه و حق محور هستند.
آیتالله رئیسی ادامه داد: ممکن است عده زیادی حقوق بخوانند و دانش حقوقی داشته باشند و عده زیادی حقوقدان باشند، اما برخی علاوه بر دانش حقوقی، حقخواه هستند و تمام وجود آنها حقخواهی است و میخواهند حق اجرا و عمل شود که این موضوع بسیار ارزش دارد.
همه دستگاهها با همه ظرفیت خود برای تحقق شعار سال تلاش کنند
رییس قوهقضاییه با اشاره به شعار سال اظهار کرد: در هرسالی که شعاری از جانب رهبری حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی اعلام میشود، این اعلام به معنای نیاز جدی کشور به تحقق عملی آن شعار است. زمانی که مقام معظم رهبری اعلام یک شعار میکنند امروز این نیاز کشور است و باید همه دستگاهها با همه ظرفیت خود برای تحقق این شعار تلاش کنند. دستگاه قضایی چه در بخش نظارت و چه در بخش قضاوت باید ببیند که چگونه میتواند پشتیبانی کند و در کجای موضوع پشتیبانی از تولید، حمایت از تولید و رفع موانع تولید قرار دارد. آیتالله رئیسی گفت: قوهقضاییه در هر بخشی که با ظرفیتهای قانونی امکان حمایت از تولید، رفع موانع تولید و پشتیبانی از تولید وجود دارد، باید در این عرصه فعالانه و در عمل و اجرا ظاهر شود و این وظیفه دستگاه قضایی است. باید از همکاران خود در سراسر کشور تقدیر کنم که در دو سال گذشته علیرغم برخی از مشکلات و کمبودها بیش از دو هزار واحد تولیدی را فعال کردند و یا از موانع برای فعال شدن آنها جلوگیری کردند و این جای
تقدیر دارد.
تقدیر از نجات بیش از هزار واحد تولیدی در سال گذشته
رییس قوهقضاییه بیان کرد: در سال گذشته بیش از هزار واحد تولیدی را همکاران تلاش کردند تا سرپا نگهدارند و یا از تعطیلی نجات دهند و یا اینکه اگر قرار است اخلالی در کار آنها ایجاد شود، نگذارند این اخلال اتفاق بیفتد که جای تقدیر و تشکر دارد.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه حمایت جدی از تولید به معنای حمایت از حق تولیدکننده، حمایت از حق مصرفکننده و حمایت از حقوق کارگران در همه ابعاد است، گفت: ما در رابطه با خصوصیسازی در سفر اخیر به لرستان مجموعه بزرگ کشاورزی را دیدیم که در مورد آن دو اقدام صورت گرفته بود؛ اقدام اول برای خصوصیسازی بود که با شکست مواجه شده بود و وضعیت آن بسیار بههمریخته بود، بهنحویکه خود مجموعه دولت و سازمان خصوصیسازی آن را به مجموعه بعدی واگذار کرد. مجموعه بعدی برخلاف مجموعه قبلی که آنجا را با خاک یکسان کرده بود، این مجموعه کشاورزی را به یک مجموعه آباد تبدیل کرده که هر بینندهای را تحت تأثیر قرار میداد و کار بسیار بزرگی نسبت به توسعه کشت و صنعت انجامشده و برنامههای بسیار خوبی برای آتی دارند که قابل تشویق است.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه موضوع ما حمایت از تولید است، اظهار کرد: در مواردی که خصوصیسازی کاملاً به نفع تولید انجامشده، بسیار خوب است و در مواردی که تولید را با اخلال مواجه کرده حتماً موردنقد و اشکال است. فردی کارخانهای را تحویل گرفته بود و کار را شروع نکرده بود و وعده داده که اگر حمایت شود، ظرف ۸ تا ۹ ماه آن را فعال خواهد کرد و ۵۰۰ کارگر را مشغول به کار میکند که بنده به مسئولان دادگستری و استاندار گفتم که با تمام وجود حمایت کنند.
باید تولید در کشور با هیچ مانعی مواجه نباشد
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه باید تولید در کشور با هیچ مانعی مواجه نباشد، خاطرنشان کرد: شب گذشته گزارشی از استانها در رسانه ملی داشتیم که کار بسیار خوبی را انجام دادند؛ نگذاریم تولید با مشکل مواجه شود.
رییس دستگاه قضا اظهار کرد: اینکه کسانی که مسئولیت داشتند یا دارند با ترک فعل، وظیفه قانونی خود را انجام ندهند و باعث شوند که یک واحد تولیدی دچار و تعطیلی اخلال شود، قابلقبول نیست. گاهی در سفرهای استانی با این موضوع مواجه میشویم و میبینیم که گاهی چند سال گذشته و یک کارخانهای ازکارافتاده و تجهیزات آن را بردند و با یک تعطیلی جدی مواجه شده است.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: باید بررسی کرد که این اتفاق در چه سالی افتاده و مسئولانی که باید نظارت میکردند و کسانی که باید کاری را انجام میدادند؛ اما مانع شدند، چه کسانی بودند. این افراد باید نسبت به ترک فعل خود پاسخگو باشند. مسئله سؤال کردن و پاسخگو شدن از خیلی از مسائلی که میتواند در آتی اتفاق افتد، پیشگیری میکند.
رییس قوهقضاییه خاطرنشان کرد: یقین داریم باهمتی که همکاران خواهند داشت، حمایت از تولید و مبارزه با فساد در جهت حمایت از تولید به سرانجام میرسد.
اگر درجایی رشوه و رانتخواری باب شد، رونق تولید شکل نخواهد گرفت
آیتالله رئیسی ادامه داد: یکی از حوزههای مهم تولید در قوهقضاییه مسئله مبارزه با فساد است؛ چراکه فساد اقتصادی مانع رونق تولید است و یقین بدانید که اگر درجایی رشوه و رانتخواری باب شد، رونق تولید شکل نخواهد گرفت.
آیتالله رئیسی با تاکید بر اینکه در امنیت اقتصادی است که رونق تولید اتفاق میافتد، گفت: امنیت اقتصادی درگرو مبارزه با فساد اقتصادی است. باید مبارزه با فساد همچنان در دستور کار قوهقضاییه باشد و با جدیت دنبال شود و مطلقاً اجازه ندهید در هیچ کجا و حوزه اداری در کشور فساد لانه کند و همت دوستان و گزارشاتی که از استانها میرسد حاکی از این است که این حساسیت در میان همکاران وجود دارد.
با قاچاق کالا بهویژه قاچاق سازمانیافته باید با حساسیت برخورد شود
آیتالله رئیسی با بیان اینکه از موانع مهم تولید مسئله قاچاق کالا است، گفت: با قاچاق کالا بهویژه قاچاق سازمانیافته باید با حساسیت برخورد شود. رییس قوهقضاییه به دادستانهای سراسر کشور تاکید کرد که برای شناخت شبکههای درهمتنیده قاچاق کالا از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کمک بگیرند و گفت: ضروری است این شبکهها شناسایی شوند و مبارزه با آن بهصورت جدیتر در سال جدید صورت گیرد. آیتالله رئیسی با بیان اینکه قاچاق کالا خنجری بر پشت تولید است، ادامه داد: واردات بیرویه در کشور، تولید را دچار آسیب میکند. رییس دستگاه قضا به حمایت از تولید، مبارزه با فساد و مبارزه با قاچاق کالا بهعنوان ضروریاتی که برای مانع زدایی از مسیر تولید مورد تاکید است، اشاره کرد.
قوانین مربوط به تولید بهطور کامل اجرا شود
آیتالله رئیسی بازخوانی و مرور قوانینی ازجمله قانون توسعه فضای کسبوکار، قانون رفع موانع تولید و قانون اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه برخی از این قوانین بهطور کامل اجرانشده است، گفت: باید قوانینی که تصویبشده بهطور کامل اجرا شود و در این صورت در فضای کسبوکار و رونق تولید نقش مهمی خواهند داشت.
رییس قوهقضاییه تاکید کرد: اگر اینقدر که برخی آقایان جلسه گذاشتند برای اینکه چطور بتوانند از غربیها یک امکانی برای این کشور بگیرند، جلسه برای رونق تولید و رفع موانع تولید در کشور میگذاشتند بسیار میتوانست در گرهگشایی در کشور مؤثر باشد.
آیتالله رئیسی گفت: حساب کنند چقدر وقت کشور را برای مواردی که نتیجهای نداشت، گذاشتند و اگر همین وقت را برای رفع موانع تولید میگذاشتند امروز بسیاری از کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل در کشور فعال و بسیاری از گرهها بازشده بود.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه ما اصحاب «ما میتوانیم» هستیم، بیان داشت: یقین داریم فرهنگ «ما میتوانیم» بر فرهنگ «ما نمیتوانیم» فائق خواهد آمد و باید به اصحاب «ما میتوانیم» در بستر گام دوم میدان داد.
در سال گذشته ۴۰ سامانه هوشمند و الکترونیکی در دستگاه قضایی راهاندازی شد
آیتالله رئیسی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دستگاه قضایی در راستای هوشمندسازی و الکترونیکی کردن امور و نقش این امر در رفع اطاله دادرسی بیان داشت: در سال گذشته ۴۰ سامانه هوشمند و الکترونیکی در دستگاه قضایی راهاندازی شد و همچنین در این سال شاهد فعال شدن ۲۵ سرویس استعلامی در قوهقضاییه بودیم که این اقدامات بسیار در رفع و کاهش اطاله دادرسیها مؤثر بود. رییس دستگاه قضا با اشاره به تعیین تکلیف پروندههای معوق در دستگاه قضایی در سال ۹۹، گفت: در طی سالی که گذشت همکاران قضایی ما در سراسر کشور به یکمیلیون پرونده مسن رسیدگی کردند و همین امر بیانگر آن است که باوجود برخی مشکلات، مجموعه دستگاه قضایی توانایی رسیدگی و تعیین تکلیف پروندههای معوق را دارند.
کاهش ۱۳ درصدی زمان رسیدگی به پروندهها در سال ۹۹
آیتالله رئیسی همچنین به کاهش ۱۳ درصدی زمان رسیدگی به پروندهها در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ اشاره کرد و از این بابت از مسئولان و همکاران قضایی در سراسر کشور تقدیر به عمل آورد.
رییس قوهقضاییه در ادامه با تأکید بر حفظ کرامت اربابرجوع و همکاران قضایی در همه واحدها و مراجع قضایی، گفت: حفظ کرامت مردم و همکاران قضایی و همچنین مشارکتجویی از جامعه نخبگانی و عموم مردم در حوزههای مختلف مرتبط با دستگاه قضایی اعم از بخشهای پیشگیری، راهبردی، زندانها و ... همواره مورد تأکید ما قرار دارد و این امر در پیشبرد مطلوب عموم بسیار مؤثر است.
ضرورت اجرایی شدن کامل مفاد سند تحول قضایی در همه بخشها
آیتالله رئیسی با اشاره بهضرورت اجرایی شدن کامل مفاد سند تحول قضایی در همه بخشها اظهار داشت: همکاران و مسئولان قضایی باید سند تحول قضایی را بهدرستی و تمام و کمال بخوانند و فهم کنند و با تمام توان به اجرایی کردن مفاد این سند بپردازند و چنانچه در اجرای مفاد سند تحول با سؤال یا مشکلی مواجه شدند مراتب را به ستادی که زیر نظر معاونت راهبردی قوهقضاییه تشکیلشده است منتقل کنند تا نسبت به رفع این مشکلات اقدام صورت گیرد. رییس دستگاه قضا تأکید کرد: همه اجزای قوهقضاییه باید با جدیت به پیادهسازی بخشهای مختلف سند تحول قضایی بپردازند و اثرات اجرایی شدن مفاد سند تحول قضایی برای مردم ظاهر شود. آیتالله رئیسی با اشاره به پیوست سند تحول قضایی ناظر بر نقشآفرینی استانها در اجرای مفاد این سند، گفت: ظرفیت عظیم فرهیختگان استانی چه در میان قضات و چه در میان عموم مردم کمککار قوهقضاییه در اجرای بخشهای مختلف سند تحول قضایی است؛ چنانکه برخی استانهای ما در اجرای بخشهایی از سند تحول قضایی پیشتاز میباشند.
رسیدگی ویژه، تخصصی و سریع به پروندههای مرتبط با واحدهای تولیدی
رییس قوهقضاییه در ادامه با تأکید بر ضرورت رسیدگی ویژه، تخصصی و سریع به پروندههای مرتبط با واحدهای تولیدی، گفت: تمام مراجع و واحدهای قضایی که پیگیر مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی هستند باید بهسرعت این موضوع را در دستور رسیدگی قرار دهند و شعبات تخصصی رسیدگی به مسائل واحدهای تولیدی نیز باید از مشورت مشاوران اقتصادی بهره بگیرند و بدانند که این مشورت خلاف استقلال قضات نیست و به روشن شدن بهتر موضوع برای قاضی کمک میکند.
آیتالله رئیسی، خاطرنشان کرد: معاونت منابع انسانی دستگاه قضایی باید نسبت به تهیه و تدوین بستههای آموزشی ویژه برای همه قضات بهویژه قضات رسیدگیکننده به پروندههای اقتصادی و تولیدی مبادرت ورزد.
ارایه گزارشهای مقامات قضایی
غلامحسین اسماعیلی، رییس حوزه ریاست و سخنگوی قوهقضاییه نیز در این نشست از دستورات رییس قوهقضاییه در خصوص بهبود وضعیت معیشتی کارکنان قوهقضاییه در سال 1400 خبر داد.
همچنین زارع پور، رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه عنوان کرد که کاهش اطاله دادرسی و اتقان آرا در گام دوم هوشمندسازی قوهقضاییه دنبال میشوند.
مهدی حاج محمدی، رییس سازمان زندانها نیز در این نشست مطرح کرد که زمینه اشتغال زندانیان دارای نقشی محوری در راستای اصلاح مجرمین است. حجتالاسلاموالاسلام صادقی، رییس شوراهای حل اختلاف کشور هم از هدفگذاری 50 درصدی در این زمینه طی سال جاری خبر داد.
یدالله موحد، رییس کل دادگستری کرمان نیز عنوان کرد که پروندههای معوقه در دادگستری کرمان 72 درصد کاهش داشته است. همچنین هاشمیان، رییس کل دادگستری گلستان اعلام کرد که در سال جاری ۴۷ مورد از واحدهای تولیدی که به تملک بانکها درآمده است مورد شناسایی قرار گرفته و اقدامات لازم برای برطرف شدن مشکلات آنها در انجام است.
عبداللهی، رییس کل دادگستری سمنان استان سمنان نیز عنوان کرد که این استان فاقد زندانی مالی کمتر از 50 میلیون تومان است. همچنین حجتالاسلاموالمسلمین موسوی، رییس کل دادگستری استان فارس از رفع تصرف از 2 هزار هکتار اراضی ملی استان فارس در سال 1399 خبر داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
تحریمهای ترامپ وجهالمعامله بایدن برای بازگشت به برجام!
در حالیکه تهران اعلام کرده هر پیششرطی جز لغو کلیه تحریمها را برای بازگشت به برجام نمیپذیرد، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مدعی شده در صورتیکه ایران به برجام بازگردد بیش از 500تحریمی که دولت ترامپ پس از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرد، برداشته خواهد شد!
پس از آنکه تیر دیپلماتهای اروپایی در طرحی برای «بازگشت ایران به پایبندی برجام» در ازای دریافت منافع اقتصادی به سنگ خورد، اینبار «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ادعایی مضحک و وقیح، اذعان کرده که اگر ایران به برجام برگردد واشنگتن تحریمهای دوره ترامپ را لغو خواهد کرد. وی که با شبکه PBS آمریکا گفتوگو میکرد، افزود: هدف آمریکا از حضور در نشست وین اتریش این است که آمریکا چه گامهایی میتواند برای بازگشت به پایبندی به توافق هستهای اتخاذ کند و همچنین ایران چه گامهایی باید برای بازگشت به پایبندی به برجام بردارد. برای سالهاست که آمریکا چنین تعامل غیرمستقیمی با ایران داشته است. مالی به سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران پرداخت و ادعا کرد که در نتیجه این سیاست، برنامه هستهای ایران توسعه بیشتر یافت و رفتار ایران در منطقه نیز تهاجمیتر شد. بنابراین هدف این است که نقشه راهی برای بازگشت به پایبندی به برجام از سوی دو طرف را مشخص کنیم. نماینده آمریکا در امور ایران نشست وین را نخستین گام توصیف کرد و گفت که مسیر سختی در پیش است. در ادامه، خبرنگار پیبیاس از رابرت مالی پرسید که دولت بایدن با بیش از 500تحریمی که در دوران ترامپ علیه ایران اعمال شده چه خواهد کرد، که وی مدعی شد: ایران باید از مزایای توافق هستهای بهرهمند شود در صورتی که تهران تمامی گامهایی که برخلاف برجام بوده را بازگرداند، دولت بایدن باید تمامی این تحریمها را که بر خلاف توافق هستند، لغو کند.
همچنین «جلینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک جلسه توجیهی درباره برجام، ادعا کرد: واشنگتن لغو هیچ تحریم خاصی را پیشبینی نمیکند و در طول جلسه روز سهشنبه در وین فقط گامهای تسهیل تحریمها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
آمریکا برجام را نقض کرد
از سوی دیگر، مقامات آمریکایی خود بر بدعهدی واشنگتن اذعان دارند. در همین رابطه، «جان برنان» رییس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) در یادداشت خود در روزنامه شیکاگو تریبون با اشاره به چندین سال تلاش و مذاکره برای رسیدن به توافق هستهای با ایران در ژوئیه2015، مدعی شد: اما متاسفانه علیرغم اهمیت این دستاورد دیپلماتیک، منتقدان برجام همچنان از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در کنگره آمریکا وجود داشتند و به درستی ابراز نگرانی میکردند که این توافق باتوجه به منافع مالی که ایران از آن بهرهمند میشود، به اندازه کافی جامع نیست. وی ادامه داد: همچنین افرادی در کنگره تاکید میکردند که «بدون شک ایران توافق را نقض خواهد کرد» اما از قضا و به شکلی کاملاً غمانگیز، این آمریکا بود که توافق را نقض کرد، نه ایران. ترامپ درست همانند اشتباهات دیگر خود در سایر جبهه ها، نتوانست هنر توافق برجام را درک و از آن استفاده کند. این مقام پیشین آمریکایی در ادامه این یادداشت به ارائه راهحل برای برونرفت از این بنبست پرداخت و تنها چاره آن را برداشتن گامهای متقابل از سوی ایران و آمریکا برای اعتمادسازی و نشان دادن حسننیت از سوی هر یک از طرفین دانست.
شرارت محور عبری-عربی در احیای برجام
پس از روی کار آمدن بایدن، دولت خبیث آمریکا تلاش کرد با تحریک محور شرارت عبری-عربی در پشت پرده، آنها را نسبت به احیای برجام مدعی نشان داده و هزینه احیای برجام را برای تهران سنگینتر و برای خود کاهش دهد. در همین راستا، «فیصل بن فرحان»
وزیر خارجه سعودی در گفتوگو با شبکه فرانس24 مدعی شد: به ریاض اطمینان داده شده است که هرگونه توافق جدید با ایران درخواستهای بیشتری در زمینه برنامه موشکی این کشور و همچنین حمایت تهران از گروههای نظامی در منطقه را شامل خواهد شد. وی ادعا کرد: ما مطمئن هستیم که جامعه بینالمللی سخت کار خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که نقصهای توافق هستهای به مرور مرتفع خواهد شد و بی ثباتی منطقهای ناشی از فعالیتهای ایران برطرف میشود. وزیر خارجه سعودی در ادامه تاکید کرد: هیچ کانال غیرمستقیمی بین ریاض و تهران وجود ندارد اما عربستان سعودی آماده است در صورت تغییر رفتارهای ایران وارد مذاکره شود.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم در سخنانی مدعی شد: مبارزه برای اسرائیل به پایان نرسیده است. مبارزه برای شهرکها پایان نیافته است. مبارزه برای حقوقمان در دفاع از خود و نبرد علیه ایران به پایان نرسیده است.
مذاکرهای در کار نیست
اما بعد از جوسازی رسانههای غربی درخصوص دیدار مقامات ایران و آمریکا در حاشیه نشست وین، تهران رسما این موضوع را تکذیب کرد. در همین رابطه، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در گفتوگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» تصریح کرد که در نشست آتی کمیسیون مشترک برجام در وین هیچگونه مذاکرات مستقیمی میان ایران و آمریکا انجام نخواهد شد. اولیانوف با انتقاد از تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: به هیچ عنوان هیچ تماس و ارتباط مستقیمی بین نمایندگان ایران و آمریکا وجود نخواهد داشت. ایران که از تحریمها رنج برده است، حداقل در این مرحله، آماده مذاکرات مستقیم نیست. این دیپلمات روس با این حال با اعلام آمادگی روسیه برای کمک به حل اختلافات به وجود آمده میان ایران و آمریکا درباره برجام گفت: روسیه آمادگی دارد تا در صورتیکه از این کشور درخواست شود، ارتباطات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا درباره برجام را تسهیل بخشد. اولیانوف ادامه داد که روسیه به عنوان عضوی از برجام به احیای برجام علاقمند است و آمادگی دارد تا تمامی گامهای لازم را بردارد تا رسیدن به توافقات منسجم را تسهیل بخشد. وی همچنین در بخشی از این گفتوگو با رد هرگونه مذاکرات مستقیم میان نمایندگان ایران و آمریکا در نشست آتی وین، افزود: این احتمال و ضرورت ارتباطات در قالبهای دیگر را بدون ایجاد مزاحمت برای نمایندگان اتحادیه اروپا نفی نمیکند. ما بسته به چگونگی پیشروی تحولات و هر آن جا که لازم باشد، مذاکرات را تسهیل میکنیم.
همچنین «جلینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک جلسه توجیهی درباره برجام، ادعا کرد: واشنگتن لغو هیچ تحریم خاصی را پیشبینی نمیکند و در طول جلسه روز سهشنبه در وین فقط گامهای تسهیل تحریمها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
آمریکا برجام را نقض کرد
از سوی دیگر، مقامات آمریکایی خود بر بدعهدی واشنگتن اذعان دارند. در همین رابطه، «جان برنان» رییس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) در یادداشت خود در روزنامه شیکاگو تریبون با اشاره به چندین سال تلاش و مذاکره برای رسیدن به توافق هستهای با ایران در ژوئیه2015، مدعی شد: اما متاسفانه علیرغم اهمیت این دستاورد دیپلماتیک، منتقدان برجام همچنان از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در کنگره آمریکا وجود داشتند و به درستی ابراز نگرانی میکردند که این توافق باتوجه به منافع مالی که ایران از آن بهرهمند میشود، به اندازه کافی جامع نیست. وی ادامه داد: همچنین افرادی در کنگره تاکید میکردند که «بدون شک ایران توافق را نقض خواهد کرد» اما از قضا و به شکلی کاملاً غمانگیز، این آمریکا بود که توافق را نقض کرد، نه ایران. ترامپ درست همانند اشتباهات دیگر خود در سایر جبهه ها، نتوانست هنر توافق برجام را درک و از آن استفاده کند. این مقام پیشین آمریکایی در ادامه این یادداشت به ارائه راهحل برای برونرفت از این بنبست پرداخت و تنها چاره آن را برداشتن گامهای متقابل از سوی ایران و آمریکا برای اعتمادسازی و نشان دادن حسننیت از سوی هر یک از طرفین دانست.
شرارت محور عبری-عربی در احیای برجام
پس از روی کار آمدن بایدن، دولت خبیث آمریکا تلاش کرد با تحریک محور شرارت عبری-عربی در پشت پرده، آنها را نسبت به احیای برجام مدعی نشان داده و هزینه احیای برجام را برای تهران سنگینتر و برای خود کاهش دهد. در همین راستا، «فیصل بن فرحان»
وزیر خارجه سعودی در گفتوگو با شبکه فرانس24 مدعی شد: به ریاض اطمینان داده شده است که هرگونه توافق جدید با ایران درخواستهای بیشتری در زمینه برنامه موشکی این کشور و همچنین حمایت تهران از گروههای نظامی در منطقه را شامل خواهد شد. وی ادعا کرد: ما مطمئن هستیم که جامعه بینالمللی سخت کار خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که نقصهای توافق هستهای به مرور مرتفع خواهد شد و بی ثباتی منطقهای ناشی از فعالیتهای ایران برطرف میشود. وزیر خارجه سعودی در ادامه تاکید کرد: هیچ کانال غیرمستقیمی بین ریاض و تهران وجود ندارد اما عربستان سعودی آماده است در صورت تغییر رفتارهای ایران وارد مذاکره شود.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم در سخنانی مدعی شد: مبارزه برای اسرائیل به پایان نرسیده است. مبارزه برای شهرکها پایان نیافته است. مبارزه برای حقوقمان در دفاع از خود و نبرد علیه ایران به پایان نرسیده است.
مذاکرهای در کار نیست
اما بعد از جوسازی رسانههای غربی درخصوص دیدار مقامات ایران و آمریکا در حاشیه نشست وین، تهران رسما این موضوع را تکذیب کرد. در همین رابطه، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در گفتوگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» تصریح کرد که در نشست آتی کمیسیون مشترک برجام در وین هیچگونه مذاکرات مستقیمی میان ایران و آمریکا انجام نخواهد شد. اولیانوف با انتقاد از تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: به هیچ عنوان هیچ تماس و ارتباط مستقیمی بین نمایندگان ایران و آمریکا وجود نخواهد داشت. ایران که از تحریمها رنج برده است، حداقل در این مرحله، آماده مذاکرات مستقیم نیست. این دیپلمات روس با این حال با اعلام آمادگی روسیه برای کمک به حل اختلافات به وجود آمده میان ایران و آمریکا درباره برجام گفت: روسیه آمادگی دارد تا در صورتیکه از این کشور درخواست شود، ارتباطات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا درباره برجام را تسهیل بخشد. اولیانوف ادامه داد که روسیه به عنوان عضوی از برجام به احیای برجام علاقمند است و آمادگی دارد تا تمامی گامهای لازم را بردارد تا رسیدن به توافقات منسجم را تسهیل بخشد. وی همچنین در بخشی از این گفتوگو با رد هرگونه مذاکرات مستقیم میان نمایندگان ایران و آمریکا در نشست آتی وین، افزود: این احتمال و ضرورت ارتباطات در قالبهای دیگر را بدون ایجاد مزاحمت برای نمایندگان اتحادیه اروپا نفی نمیکند. ما بسته به چگونگی پیشروی تحولات و هر آن جا که لازم باشد، مذاکرات را تسهیل میکنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 7
دستاوردهای سفرهای استانی
جلوگیری از بیکاری ۵ هزار کارگر در اصفهان
آذرماه سال 98 بود که رییس دستگاه قضا در صدر یک هیأت عالی قضایی جهت بررسی و رفع مشکلات حقوقی و قضایی به استان اصفهان سفر کرد. با توجه به اینکه اصفهان قطب صنعتی کشور است آیتالله رئیسی در این سفر با فعالان اقتصادی، کارآفرینان و صنعتگران این استان دیدار کرد. رییس دستگاه قضا در این دیدار عنوان کرد: در شوراهای اقتصادی و شورای گفتوگو و همه سازوکارهایی که قانون پیشبینی کرده که هم سازوکارهای درون اصناف و اتاق بازرگانی است و هم بین دولت و فعالان اقتصادی مشترک است، باید بهطور واقعی راههای صدور مجوز تسهیل شود؛ بهنحویکه کارآفرین احساس کند با مانع و مشکلی در این حوزه مواجه نیست. همچنین آیتالله رئیسی تصریح کرد: باید از سرمایهگذاری که با جسارت پیش میرود و نمیگذارد کارخانهای تعطیل و کارگران بیکار شوند، حمایت کرد و باید به مردم بگوییم این فرد کسی است که در سختترین شرایط نگذاشت کارها روی زمین بماند.
رییس دستگاه قضا همچنین با اعلام موافقت نسبت به پیشنهاد تشکیل شورای حل اختلاف اقتصادی برای حل مسائل اقتصادی، از رییس کل دادگستری استان اصفهان خواست که یک شورای حل اختلاف اقتصادی با حضور ریشسفیدان و کسانی که در این عرصه صاحبنظر و مجرب هستند، تشکیل شود و بسیاری از مسائل که قابلحل در شوراهای حل اختلاف اقتصادی است، به دادگاهها کشیده نشود.
در همین راستا خرداد سال گذشته شعبه ۶۰ شوراهای حل اختلاف استان اصفهان ویژه جامعه بازرگانان و تولیدکنندگان در اتاق بازرگانی اصفهان افتتاح و راهاندازی شد. رییس کل دادگستری استان اصفهان در آیین افتتاح این شعبه عنوان کرد: اختلاف میان دو فعال اقتصادی و طولانی شدن روند رسیدگیها به دلایل مختلف قانونی در محاکم بهنوعی مانع تولید محسوب میشود.
محمدرضا حبیبی گفت: با راهاندازی این شعبه از شوراهای حل اختلاف استان اصفهان گامی مؤثر در جهت تحقق یکی از دستاوردهای سفر پر خیروبرکت رییس قوهقضاییه به استان و نیز تحقق شعار سال برداشته و ازاینرو یکی از بهترین روزهای کاری برای دادگستری استان محسوب میشود.
از سوی دیگر یکی از تاکیدات رییس دستگاه قضا در سفر به استان اصفهان مانعزدایی از تعطیلی کارخانجات و کارگاههای تولیدی بود که روز گذشته رییس کل دادگستری استان اصفهان از جلوگیری تعطیلی 10 واحد تولیدی و صنعتی و پیشگیری از بیکاری حدود ۵ هزار از کارگران خبر داد.
محمدرضا حبیبی با اشاره به عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی استان اصفهان، گفت: در سال ۹۹ تعداد ۱۲۰ پرونده در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان اصفهان ثبت و ۵ جلسه در کمیته فرعی و ستاد تشکیلشده است.
وی ادامه داد: در خصوص ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی بزرگ استان اصفهان ضمن بررسی مساعدتهای لازم جهت جلوگیری از تعطیلی واحد تولیدی و صنعتی مذکور و رفع موانع پیش رو انجام پذیرفته و در حال انجام است و لذا از بیکار شدن حدود ۵ هزار از کارگران جلوگیری شد و در برخی موارد نیز با رفع موانع کارگران به کار بازگشتهاند.
افزایش ۲۰ درصدی پروندههای مختومه در شورای حل اختلاف گلستان
مقصد نخستین سفر استانی رییس دستگاه قضا استان گلستان بود که این سفر بهمنظور اطلاع از روند امدادرسانی به سیلزدگان به استان بود اما شرکت در جلسه شورای قضایی واداری استان از دیگر برنامههای سفر یکروزه رییس دستگاه قضا بود.
آیتالله رئیسی در جلسه شورای اداری استان گلستان با تاکید بر لزوم توجه به ترک فعلها گفت: بدون رعایت هیچگونه خط قرمزی باید با تخلفات مرتبط باسیل اخیر برخورد شود که پس از سفر رییس دستگاه قضا به این استان هادی هاشمیان، رییس کل دادگستری استان گلستان شهریور ۹۹ از صدور کیفرخواست متهمان پرونده سیل اسفند ۹۷ گلستان خبر داد.
اما یکی دیگر از تاکیدات رییس دستگاه قضا در سفر به استان گلستان کاهش پروندهها در دستگاه قضایی بود. آیتالله رئیسی در جمع مسئولان قضایی و کارکنان دادگستری گلستان، گفت: باید تلاش کنیم میزان پرونده در دستگاه قضایی کاهش پیدا کند که در رابطه با این موضوع راهکارهایی وجود دارد.
حال روز گذشته رییس شورای حل اختلاف گلستان از افزایش ۲۰ درصدی پروندههای مختومه در این استان خبر داد. احمد جعفری با اعلام این خبر اظهار کرد: در سال گذشته اعضای شورای حل اختلاف گلستان ۱۲۷ هزار پرونده را رسیدگی و مختومه کردند. رییس شورای حل اختلاف گلستان خاطرنشان کرد: همچنین در سال ۹۹، ۱۲۷ هزار پرونده درشعب شورای حل اختلاف استان گلستان ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، ۱۸ درصد رشد داشت.
جعفری تاکید کرد: تمام تلاش ما بر این بود تا در سالی که گذشت ضمن افزایش سرعت در رسیدگی و مختومه کردن پروندهها، از کیفیت رسیدگیها کاسته نشود که نقض تنها یک درصد آرای اعتراض شده در شورای حل اختلاف استان گلستان گواه این مهم است.
رییس شورای حل اختلاف گلستان عنوان کرد: بازرسیهای مستمر بهصورت از پیش تعیینشده و سرزده، برگزاری دورههای آموزشی مؤثر، نوبتدهی الکترونیکی و... ازجمله اقداماتی است که برای این مقصود انجام شد.
جلوگیری از بیکار شدن ۱۵۰۰ نفر در سمنان
مقصد بیستمین سفر استانی رییس قوهقضاییه استان سمنان بود که آیتالله رئیسی در شورای اداری این استان عنوان کرد: هر کاری که بتوان برای فعالان اقتصادی انجام داد که تولید را تسهیل کند باید انجام داد. قوانین برای رفع موانع تولید وضعشده است؛ آنجایی که به قوهقضاییه مرتبط میشود باید دستگاه قضایی پشتیبان و حامی تولیدکننده باشد.
بر همین اساس قوهقضاییه در قالب ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به حمایت حقوقی و قضایی از تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی میپردازد. این ستاد در استانهای مختلف فعالیت دارد و برای تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی در هر استان حمایتهای حقوقی ارائه میدهد.
در همین زمینه روز گذشته، شرکت عقاب افشان سمنان یکی از واحدهای تولیدی است که در جریان فعالیت خود با مشکلاتی مواجه شده بود که مشکلات آن با حمایتهای دستگاه قضایی برطرف شد.
یکی از مشکلات این واحد تولیدی تشکیل پروندهای در استان هرمزگان و شهرستان بندرعباس بود که این امر موجب تعطیلی قسمتی از شرکت مذکور و اخراج تعداد زیادی از کارگران شده بود؛ درنهایت با ورود دستگاه قضایی این واحد تولیدی مجدداً شروع به فعالیت کرد و کارگران دوباره مشغول بکار شدند.
با توجه به اختلاف شرکت عقاب افشان مبنی بر تحویل ۱۵۰ اتوبوس و طرح دعوی حقوقی حسب تأمین خواسته صادره از استان تهران و اعطای نیابت به دادگستری سمنان، در راستای انجام نیابت با توجه به اینکه حدود ۱۵۰۰ نفر کارگر از کار خود برکنار میشدند، با ورود دادستانی و تشکیل جلسه در دفتر دادستانی با حضور مدیرعامل شرکت و شکات، طرفین توافق کردند و از تعطیلی کارخانه جلوگیری به عمل آمد.
آذرماه سال 98 بود که رییس دستگاه قضا در صدر یک هیأت عالی قضایی جهت بررسی و رفع مشکلات حقوقی و قضایی به استان اصفهان سفر کرد. با توجه به اینکه اصفهان قطب صنعتی کشور است آیتالله رئیسی در این سفر با فعالان اقتصادی، کارآفرینان و صنعتگران این استان دیدار کرد. رییس دستگاه قضا در این دیدار عنوان کرد: در شوراهای اقتصادی و شورای گفتوگو و همه سازوکارهایی که قانون پیشبینی کرده که هم سازوکارهای درون اصناف و اتاق بازرگانی است و هم بین دولت و فعالان اقتصادی مشترک است، باید بهطور واقعی راههای صدور مجوز تسهیل شود؛ بهنحویکه کارآفرین احساس کند با مانع و مشکلی در این حوزه مواجه نیست. همچنین آیتالله رئیسی تصریح کرد: باید از سرمایهگذاری که با جسارت پیش میرود و نمیگذارد کارخانهای تعطیل و کارگران بیکار شوند، حمایت کرد و باید به مردم بگوییم این فرد کسی است که در سختترین شرایط نگذاشت کارها روی زمین بماند.
رییس دستگاه قضا همچنین با اعلام موافقت نسبت به پیشنهاد تشکیل شورای حل اختلاف اقتصادی برای حل مسائل اقتصادی، از رییس کل دادگستری استان اصفهان خواست که یک شورای حل اختلاف اقتصادی با حضور ریشسفیدان و کسانی که در این عرصه صاحبنظر و مجرب هستند، تشکیل شود و بسیاری از مسائل که قابلحل در شوراهای حل اختلاف اقتصادی است، به دادگاهها کشیده نشود.
در همین راستا خرداد سال گذشته شعبه ۶۰ شوراهای حل اختلاف استان اصفهان ویژه جامعه بازرگانان و تولیدکنندگان در اتاق بازرگانی اصفهان افتتاح و راهاندازی شد. رییس کل دادگستری استان اصفهان در آیین افتتاح این شعبه عنوان کرد: اختلاف میان دو فعال اقتصادی و طولانی شدن روند رسیدگیها به دلایل مختلف قانونی در محاکم بهنوعی مانع تولید محسوب میشود.
محمدرضا حبیبی گفت: با راهاندازی این شعبه از شوراهای حل اختلاف استان اصفهان گامی مؤثر در جهت تحقق یکی از دستاوردهای سفر پر خیروبرکت رییس قوهقضاییه به استان و نیز تحقق شعار سال برداشته و ازاینرو یکی از بهترین روزهای کاری برای دادگستری استان محسوب میشود.
از سوی دیگر یکی از تاکیدات رییس دستگاه قضا در سفر به استان اصفهان مانعزدایی از تعطیلی کارخانجات و کارگاههای تولیدی بود که روز گذشته رییس کل دادگستری استان اصفهان از جلوگیری تعطیلی 10 واحد تولیدی و صنعتی و پیشگیری از بیکاری حدود ۵ هزار از کارگران خبر داد.
محمدرضا حبیبی با اشاره به عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی استان اصفهان، گفت: در سال ۹۹ تعداد ۱۲۰ پرونده در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان اصفهان ثبت و ۵ جلسه در کمیته فرعی و ستاد تشکیلشده است.
وی ادامه داد: در خصوص ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی بزرگ استان اصفهان ضمن بررسی مساعدتهای لازم جهت جلوگیری از تعطیلی واحد تولیدی و صنعتی مذکور و رفع موانع پیش رو انجام پذیرفته و در حال انجام است و لذا از بیکار شدن حدود ۵ هزار از کارگران جلوگیری شد و در برخی موارد نیز با رفع موانع کارگران به کار بازگشتهاند.
افزایش ۲۰ درصدی پروندههای مختومه در شورای حل اختلاف گلستان
مقصد نخستین سفر استانی رییس دستگاه قضا استان گلستان بود که این سفر بهمنظور اطلاع از روند امدادرسانی به سیلزدگان به استان بود اما شرکت در جلسه شورای قضایی واداری استان از دیگر برنامههای سفر یکروزه رییس دستگاه قضا بود.
آیتالله رئیسی در جلسه شورای اداری استان گلستان با تاکید بر لزوم توجه به ترک فعلها گفت: بدون رعایت هیچگونه خط قرمزی باید با تخلفات مرتبط باسیل اخیر برخورد شود که پس از سفر رییس دستگاه قضا به این استان هادی هاشمیان، رییس کل دادگستری استان گلستان شهریور ۹۹ از صدور کیفرخواست متهمان پرونده سیل اسفند ۹۷ گلستان خبر داد.
اما یکی دیگر از تاکیدات رییس دستگاه قضا در سفر به استان گلستان کاهش پروندهها در دستگاه قضایی بود. آیتالله رئیسی در جمع مسئولان قضایی و کارکنان دادگستری گلستان، گفت: باید تلاش کنیم میزان پرونده در دستگاه قضایی کاهش پیدا کند که در رابطه با این موضوع راهکارهایی وجود دارد.
حال روز گذشته رییس شورای حل اختلاف گلستان از افزایش ۲۰ درصدی پروندههای مختومه در این استان خبر داد. احمد جعفری با اعلام این خبر اظهار کرد: در سال گذشته اعضای شورای حل اختلاف گلستان ۱۲۷ هزار پرونده را رسیدگی و مختومه کردند. رییس شورای حل اختلاف گلستان خاطرنشان کرد: همچنین در سال ۹۹، ۱۲۷ هزار پرونده درشعب شورای حل اختلاف استان گلستان ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، ۱۸ درصد رشد داشت.
جعفری تاکید کرد: تمام تلاش ما بر این بود تا در سالی که گذشت ضمن افزایش سرعت در رسیدگی و مختومه کردن پروندهها، از کیفیت رسیدگیها کاسته نشود که نقض تنها یک درصد آرای اعتراض شده در شورای حل اختلاف استان گلستان گواه این مهم است.
رییس شورای حل اختلاف گلستان عنوان کرد: بازرسیهای مستمر بهصورت از پیش تعیینشده و سرزده، برگزاری دورههای آموزشی مؤثر، نوبتدهی الکترونیکی و... ازجمله اقداماتی است که برای این مقصود انجام شد.
جلوگیری از بیکار شدن ۱۵۰۰ نفر در سمنان
مقصد بیستمین سفر استانی رییس قوهقضاییه استان سمنان بود که آیتالله رئیسی در شورای اداری این استان عنوان کرد: هر کاری که بتوان برای فعالان اقتصادی انجام داد که تولید را تسهیل کند باید انجام داد. قوانین برای رفع موانع تولید وضعشده است؛ آنجایی که به قوهقضاییه مرتبط میشود باید دستگاه قضایی پشتیبان و حامی تولیدکننده باشد.
بر همین اساس قوهقضاییه در قالب ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به حمایت حقوقی و قضایی از تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی میپردازد. این ستاد در استانهای مختلف فعالیت دارد و برای تولیدکنندگان و واحدهای تولیدی در هر استان حمایتهای حقوقی ارائه میدهد.
در همین زمینه روز گذشته، شرکت عقاب افشان سمنان یکی از واحدهای تولیدی است که در جریان فعالیت خود با مشکلاتی مواجه شده بود که مشکلات آن با حمایتهای دستگاه قضایی برطرف شد.
یکی از مشکلات این واحد تولیدی تشکیل پروندهای در استان هرمزگان و شهرستان بندرعباس بود که این امر موجب تعطیلی قسمتی از شرکت مذکور و اخراج تعداد زیادی از کارگران شده بود؛ درنهایت با ورود دستگاه قضایی این واحد تولیدی مجدداً شروع به فعالیت کرد و کارگران دوباره مشغول بکار شدند.
با توجه به اختلاف شرکت عقاب افشان مبنی بر تحویل ۱۵۰ اتوبوس و طرح دعوی حقوقی حسب تأمین خواسته صادره از استان تهران و اعطای نیابت به دادگستری سمنان، در راستای انجام نیابت با توجه به اینکه حدود ۱۵۰۰ نفر کارگر از کار خود برکنار میشدند، با ورود دادستانی و تشکیل جلسه در دفتر دادستانی با حضور مدیرعامل شرکت و شکات، طرفین توافق کردند و از تعطیلی کارخانه جلوگیری به عمل آمد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
جرثومه فساد پای میز محاکمه
دادستان کل رژیم صهیونیستی در سومین جلسه دادگاه رسیدگی به تخلفات نخستوزیر این رژیم، نتانیاهو را به سوءاستفاده از قدرت در جهت تامین منافع شخصی متهم کرد.
شاید پایان کار نتانیاهو نزدیک باشد. خبرها همه نوید برکناری این جنایتکار جنگی از قدرت را میدهد از یک سو دادگاه رژیم صهیونیستی شدیدترین اتهامات را علیه وی عنوان کرده است و از سوی دیگر احزاب رقیب نتانیاهو در حال اتحاد برای تشکیل دولت و اخراج وی از قدرت هستند. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه برای سومین بار در محکمه رسیدگی به پروندههای فساد خود حاضر شد تا این بار اظهارات شاهدان دعوت شده به دادگاه علیه خود را بشنود. به نوشته رسانههای اسرائیلی، نتانیاهو دقایقی پیش به همراه وکلای خود در میان تدابیر امنیتی شدید وارد دادگاه قدس اشغالی شد تا روند رسیدگی به اتهاماتش بعد از دو ماه وقفه، ادامه یابد.
رسیدگی به اتهامات نتانیاهو در دادگاه، روز وارد مرحله اثباتی و پرسش و پاسخ از شاهدان احضار شده به این جلسه توسط دادستانی میشود. به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، در آغاز این جلسه «لیات بنآری» معاون دادستان کل اسرائیل، در اظهاراتی بیست دقیقهای به بیان اتهامات و جرائم نخستوزیر این رژیم پرداخت. بنآری در توضیحات خود گفت: «همه در برابر قانون یکسان هستند و تمام افراد چه بزرگ چه کوچک چه غنی چه فقیر در برابر دادگاه و قضات برابر هستند. نتانیاهو در ارتشاء دست داشته است. ما برای اثبات آن فایلهای صوتی و متنی در اختیار داریم. نتانیاهو از قدرت خود سوءاستفاده کرد تا در هماهنگی با خروجیهای رسانهای مرکزی، منافع شخصیاش را بهبود بخشد». وی ادامه داد: «متهم ردیف اول (نتانیاهو) قدرت سیاسی خود را در اختیار تاجران صاحب سازمانهای خبری قرار داد تا هر زمانی که خواست از آنها استفاده کند... منافعی که نتانیاهو به الوویچ ارائه کرد، ارزشی صدها میلیون شِکِلی دارد».
در ادامه قضات دادگاه، اظهارات شهود از جمله «ایلان یِشوها» سردبیر سابق نشریه «واللا نیوز» در جدیترین پرونده علیه نتانیاهو موسوم به «پرونده ۴۰۰۰» را شنیدند. «شائول الوویچ» رئیس گروه رسانهای «بِزِک» نیز به عنوان یکی از شرکای جرم نتانیاهو در اتهام ارتشاء در جریان پرونده ۴۰۰۰ در این جلسه حاضر است. این در حال است که همزمان قرار است «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی، امروز با سران احزاب سیاسی این رژیم دیدار کند تا گزینه مأمور تشکیل کابینه را انتخاب کند، و همین امر ب اهمیت برگزاری این جلسه دادگاه افزوده است. پلیس رژیم صهیونیستی سه پرونده در خصوص فساد دولتی و مالی علیه نتانیاهو تشکیل داده و طی سه سال اخیر از منابع مختلفی شامل دستیاران و وزیران پیشین کابینه، بازجویی کرده است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی پیشتر در روز بیستم بهمن ماه در دادگاه حاضر شده و به همراه شرکای جرم در پروندههای فساد علیه خود، تمام اتهامات وارده را رد کرده بود. دو هفته پیش اما «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم هشدار داده بود که نتانیاهو قصد دارد با اخراج دادستان کل، از روند محاکمه فرار کند.
تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو
در همین راستا، همزمان با برگزاری محاکمه نخستوزیر رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از معترضان به عملکرد «بنیامین نتانیاهو» روز دوشنبه، همزمان با حضور وی در دادگاه قدس اشغالی، دست به تظاهرات زدند. نیروهای امنیتی ساختمان دادگاه و معابر مجاور آن را به محاصره خود درآوردهاند. در این میان نه فقط نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی بلکه مأموران سازمان امنیت داخلی اسرائیل «شاباک» نیز برای حفاظت از نتانیاهو حاضر هستند. بر این اساس، صدای فریاد «استعفا، استعفا» معترضان که خواستار کنارهگیری نتانیاهو از قدرت هستند در ساختمان دادگاه قدس اشغالی و اتاق جلسه محل حضور نتانیاهو طنینانداز شده است. به دلیل تجمع زیاد معترضان علیه نتانیاهو و همچنین حضور تعدادی از حامیان وی بیرون دادگاه، نیروهای پلیس تدابیر امنیتی را افزایش داده و موانع فلزی بزرگی در خیابان نزدیک به ورودی دادگاه نصب کردند.
عبور از نتانیاهو نزدیک است
با افزایش احتمال محکومیت نتانیاهو، احزاب رقیب در حال اتحاد برای به دست گیری قدرت هستند. چند روز بعد از اعلام نتایج چهارمین انتخابات سراسری در فلسطین اشغالی طی دو سال اخیر، احزاب مخالف «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای تشکیل کابینه به توافق رسیدند. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه گزارش داد که «یائیر لاپید» رئیس حزب «یشعتید» و رهبر احزاب اپوزیسیون در کنست با «نفتالی بِنِت» رئیس حزب یامینا درباره نخستوزیری چرخشی به توافق رسیدهاند. بر اساس این توافق که میتواند منجر به تشکیل کابینه جدید در رژیم صهیونیستی شود، بنت ابتدا نخستوزیر خواهد بود و بعد از طی کردن نیمی از دوره کابینه، لاپید نخستوزیر بعدی میشود. به نوشته وبگاه «عاروتص شوع»، توافق بنت با لاپید در حالی انجام شده که او عصر جمعه با نتانیاهو دیداری در رابطه با تشکیل کابینه داشت که بر اساس گزارشها به توافق نرسیدند. طبق گزارش شبکه ۱۳، حزب یشعتید به شرطی با نخستوزیر بودن رئیس حزب یامینا در نیمه اول دوره کابینه موافقت کرد که او هرگز به کابینهای به رهبری نتانیاهو نپیوندد و همچنین از طرح کاهش پستهای وزارتی در کابینه جدید به ۱۸ وزیر حمایت کند. بعد از این گزارش بود که مقامهای ارشد حزب لیکود به ریاست نتانیاهو، از این پیشنهاد لاپید به بنت و احتمال توافق آنها برای تشکیل کابینه ابراز نگرانی کردند. در نتیجه به نظر میرسد نتانیاهو به آخر مار نزدیک شده است.
رسیدگی به اتهامات نتانیاهو در دادگاه، روز وارد مرحله اثباتی و پرسش و پاسخ از شاهدان احضار شده به این جلسه توسط دادستانی میشود. به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، در آغاز این جلسه «لیات بنآری» معاون دادستان کل اسرائیل، در اظهاراتی بیست دقیقهای به بیان اتهامات و جرائم نخستوزیر این رژیم پرداخت. بنآری در توضیحات خود گفت: «همه در برابر قانون یکسان هستند و تمام افراد چه بزرگ چه کوچک چه غنی چه فقیر در برابر دادگاه و قضات برابر هستند. نتانیاهو در ارتشاء دست داشته است. ما برای اثبات آن فایلهای صوتی و متنی در اختیار داریم. نتانیاهو از قدرت خود سوءاستفاده کرد تا در هماهنگی با خروجیهای رسانهای مرکزی، منافع شخصیاش را بهبود بخشد». وی ادامه داد: «متهم ردیف اول (نتانیاهو) قدرت سیاسی خود را در اختیار تاجران صاحب سازمانهای خبری قرار داد تا هر زمانی که خواست از آنها استفاده کند... منافعی که نتانیاهو به الوویچ ارائه کرد، ارزشی صدها میلیون شِکِلی دارد».
در ادامه قضات دادگاه، اظهارات شهود از جمله «ایلان یِشوها» سردبیر سابق نشریه «واللا نیوز» در جدیترین پرونده علیه نتانیاهو موسوم به «پرونده ۴۰۰۰» را شنیدند. «شائول الوویچ» رئیس گروه رسانهای «بِزِک» نیز به عنوان یکی از شرکای جرم نتانیاهو در اتهام ارتشاء در جریان پرونده ۴۰۰۰ در این جلسه حاضر است. این در حال است که همزمان قرار است «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی، امروز با سران احزاب سیاسی این رژیم دیدار کند تا گزینه مأمور تشکیل کابینه را انتخاب کند، و همین امر ب اهمیت برگزاری این جلسه دادگاه افزوده است. پلیس رژیم صهیونیستی سه پرونده در خصوص فساد دولتی و مالی علیه نتانیاهو تشکیل داده و طی سه سال اخیر از منابع مختلفی شامل دستیاران و وزیران پیشین کابینه، بازجویی کرده است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی پیشتر در روز بیستم بهمن ماه در دادگاه حاضر شده و به همراه شرکای جرم در پروندههای فساد علیه خود، تمام اتهامات وارده را رد کرده بود. دو هفته پیش اما «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم هشدار داده بود که نتانیاهو قصد دارد با اخراج دادستان کل، از روند محاکمه فرار کند.
تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو
در همین راستا، همزمان با برگزاری محاکمه نخستوزیر رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از معترضان به عملکرد «بنیامین نتانیاهو» روز دوشنبه، همزمان با حضور وی در دادگاه قدس اشغالی، دست به تظاهرات زدند. نیروهای امنیتی ساختمان دادگاه و معابر مجاور آن را به محاصره خود درآوردهاند. در این میان نه فقط نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی بلکه مأموران سازمان امنیت داخلی اسرائیل «شاباک» نیز برای حفاظت از نتانیاهو حاضر هستند. بر این اساس، صدای فریاد «استعفا، استعفا» معترضان که خواستار کنارهگیری نتانیاهو از قدرت هستند در ساختمان دادگاه قدس اشغالی و اتاق جلسه محل حضور نتانیاهو طنینانداز شده است. به دلیل تجمع زیاد معترضان علیه نتانیاهو و همچنین حضور تعدادی از حامیان وی بیرون دادگاه، نیروهای پلیس تدابیر امنیتی را افزایش داده و موانع فلزی بزرگی در خیابان نزدیک به ورودی دادگاه نصب کردند.
عبور از نتانیاهو نزدیک است
با افزایش احتمال محکومیت نتانیاهو، احزاب رقیب در حال اتحاد برای به دست گیری قدرت هستند. چند روز بعد از اعلام نتایج چهارمین انتخابات سراسری در فلسطین اشغالی طی دو سال اخیر، احزاب مخالف «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای تشکیل کابینه به توافق رسیدند. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه گزارش داد که «یائیر لاپید» رئیس حزب «یشعتید» و رهبر احزاب اپوزیسیون در کنست با «نفتالی بِنِت» رئیس حزب یامینا درباره نخستوزیری چرخشی به توافق رسیدهاند. بر اساس این توافق که میتواند منجر به تشکیل کابینه جدید در رژیم صهیونیستی شود، بنت ابتدا نخستوزیر خواهد بود و بعد از طی کردن نیمی از دوره کابینه، لاپید نخستوزیر بعدی میشود. به نوشته وبگاه «عاروتص شوع»، توافق بنت با لاپید در حالی انجام شده که او عصر جمعه با نتانیاهو دیداری در رابطه با تشکیل کابینه داشت که بر اساس گزارشها به توافق نرسیدند. طبق گزارش شبکه ۱۳، حزب یشعتید به شرطی با نخستوزیر بودن رئیس حزب یامینا در نیمه اول دوره کابینه موافقت کرد که او هرگز به کابینهای به رهبری نتانیاهو نپیوندد و همچنین از طرح کاهش پستهای وزارتی در کابینه جدید به ۱۸ وزیر حمایت کند. بعد از این گزارش بود که مقامهای ارشد حزب لیکود به ریاست نتانیاهو، از این پیشنهاد لاپید به بنت و احتمال توافق آنها برای تشکیل کابینه ابراز نگرانی کردند. در نتیجه به نظر میرسد نتانیاهو به آخر مار نزدیک شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 8
تمدید اجباری قراردادهای اجاره
طبق اعلام مسئولان وزارت راه و شهرسازی، مصوبه ستاد کرونا درباره قراردادهای اجاره امسال هم قابل اجرا است. بر این اساس اگر مالکان، اجاره بها را بیش از سقف ستاد کرونا افزایش دهند، مستاجر نباید بپذیرد و صاحبخانه موظف است تا سه ماه پس از اعلام رسمی پایان کرونا قرارداد مستاجر را تمدید کند. این مصوبه سال گذشته نیز از سوی ستاد کرونا ابلاغ شده بود، اما گزارشها از افزایش دو برابری نقل و انتقالات در سال99 نسبت به 98 حکایت دارد. هرچند این مصوبات اقدامی دلگرم کننده برای مستاجران در فصل جابجایی است، اما آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است، کنترل نرخ اجاره ها از طریق بهبود وضعیت اقتصاد و تورم و فراهم کردن زمینه افزایش عرضه واحدهای اجاری است. گزارش ها نشان می دهد میزان اجاره نشینی در سال های اخیر با توجه به افزایش حدود 700 درصدی قیمت مسکن طی هفت سال گذشته، با افزایش قابل ملاحظه ای رو به رو شده است.
امسال هم مالکان نمیتوانند مستاجران را جواب کنند. طبق اعلام مسئولان وزارت راه و شهرسازی، اجرای مصوبه هشتم تیرماه ۱۳۹۹ ستاد ملی کرونا درباره قراردادهای اجاره در سال ۱۴۰۰ و تا سه ماه پس از رسمی اعلام رسمی پایان کرونا اجباری است. این موضوع را که محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده در ادامه مصوبه تیرماه سال گذشته ستاد کرونا بود که اعلام شد سقف افزایش سالانه نرخ اجاره بها در تهران ۲۵ درصد، در کلانشهرها ۲۰ درصد و در سایر شهرها ۱۵ درصد است که حکم قانون را دارد. اگر مالکان رقمهایی بالاتر از این میزان را مطالبه کنند مستاجر می تواند نپذیرد.
علی قائدی، معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تمدید خودکار اجارهنامهها در سال جاری اظهار کرد: مالکان به دلیل تمدید خودکار قرارداد، نمیتواند حکم تخلیه بگیرند و بعد از پایان قرارداد مستاجر موظف نیست خانه را تخلیه کند.
وی افزود: در شرایطی که موجر قصد ساخت یا فروش واحد مسکونی خود را داشته باشند یا واحد مسکونی را برای فرزند خود که تشکیل خانواده داده است بخواهد، همچنین اگر مستاجر برای چند ماه اجارهبها را پرداخت نکرده باشد، امکان صدور حکم تخلیه وجود دارد.
اما پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این که تمدید قراردادهای اجاره مطابق مصوبه پارسال ستاد کرونا تا تیرماه 1400 معتبر است، گفت: بر اساس مصوبه سال 99 ستاد کرونا قرار شد تا قراردادهای اجاره از تیرماه سال گذشته به مدت یکسال به طور خودکار و با نرخهایی که در هر شهر اعلام میشود، تمدید شود. بنابراین قراردادهایی که زمان تمدید آنها تا تیرماه 1400 است به صورت خودکار و مطابق مصوبه سال گذشته قابل تمدید است.
اصلانی ادامه داد: بعد از تیرماه 1400 نیز بر اساس تصمیمی که ستاد ملی کرونا خواهد گرفت، مجددا در این باره اتخاذ تصمیم خواهد شد.
وی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی درصدد است تا مصوبه جدیدی را با توجه به شرایط روز، تدوین و به تصویب برساند. این مصوبه جدید متناسب با شرایط روز و با توجه به تغییرات قیمتی و کاهش رشد قیمتهای مسکن، خواهد بود.
افزایش تعداد قراردادهای اجاره در سال 99
اما بررسیهای میدانی از دفاتر املاک نشان میدهد که اغلب مستاجران شروط مالکان را میپذیرند و کمتر پرونده ای به شورای حل اختلاف می رود. این در حالی است که بنا به گفته مشاوران املاک رشد اجاره بها در موارد معدودی کمتر از ۲۰ درصد و در بسیاری موارد بالاتر از ۲۰ درصد و حتی 50 درصد و بیشتر نیز بوده که در هر صورت مورد توافق دو طرف است.
آمارها نشان می دهد تعداد قراردادهای اجاره در سال ۱۳۹۹ تقریبا دو برابر سال ۱۳۹۸ بوده است. از ابتدای فروردین ۱۳۹۸ تا یکم اسفندماه همان سال ۵۴۷ هزار و ۵۶۴ اجاره نامه در کل کشور به امضا رسیده است. این رقم از یکم فروردین تا یکم اسفندماه ۱۳۹۹ بالغ بر یک میلیون و ۳۳ هزار و ۱۰۷ فقره بوده که از رشد ۸۹ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ حکایت دارد.
در شهر تهران هم از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا ابتدای اسفندماه ۱۸۲ هزار و ۵۷۲ اجاره نامه منعقد شده که از رشد ۲۱ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ حکایت دارد.
درخصوص اینکه قراردادها عمدتا از نوع تمدید بوده یا قرارداد جدید منعقد شده، آماری در دست نیست اما افزایش تعداد اجاره نامه ها می تواند گویای این باشد که جابه جایی مستاجران در سال گذشته که با ویروس کرونا مواجه بودیم بیش از سال قبل از آن بوده است که یکی از دلایل مهم آن می تواند افزایش نجومی قیمت مسکن و کاهش قدرت خرید متقاضیان باشد.
در هر صورت آنچه در این شرایط ضروری تر به نظر می رسد حمایت از مستاجران از طریق تعدیل نرخ اجاره هاست. در حال حاضر بیش از نیمی از درآمد کارگران صرف هزینه اجاره مسکن می شود. همچنین با شرایط اقتصادی پیش آمده بسیاری از مردم قدرت خرید خود در زمینه تهیه مسکن را از دست داده اند و هرروز بر تعداد اجارهنشین ها افزوده می شود.
علی قائدی، معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تمدید خودکار اجارهنامهها در سال جاری اظهار کرد: مالکان به دلیل تمدید خودکار قرارداد، نمیتواند حکم تخلیه بگیرند و بعد از پایان قرارداد مستاجر موظف نیست خانه را تخلیه کند.
وی افزود: در شرایطی که موجر قصد ساخت یا فروش واحد مسکونی خود را داشته باشند یا واحد مسکونی را برای فرزند خود که تشکیل خانواده داده است بخواهد، همچنین اگر مستاجر برای چند ماه اجارهبها را پرداخت نکرده باشد، امکان صدور حکم تخلیه وجود دارد.
اما پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این که تمدید قراردادهای اجاره مطابق مصوبه پارسال ستاد کرونا تا تیرماه 1400 معتبر است، گفت: بر اساس مصوبه سال 99 ستاد کرونا قرار شد تا قراردادهای اجاره از تیرماه سال گذشته به مدت یکسال به طور خودکار و با نرخهایی که در هر شهر اعلام میشود، تمدید شود. بنابراین قراردادهایی که زمان تمدید آنها تا تیرماه 1400 است به صورت خودکار و مطابق مصوبه سال گذشته قابل تمدید است.
اصلانی ادامه داد: بعد از تیرماه 1400 نیز بر اساس تصمیمی که ستاد ملی کرونا خواهد گرفت، مجددا در این باره اتخاذ تصمیم خواهد شد.
وی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی درصدد است تا مصوبه جدیدی را با توجه به شرایط روز، تدوین و به تصویب برساند. این مصوبه جدید متناسب با شرایط روز و با توجه به تغییرات قیمتی و کاهش رشد قیمتهای مسکن، خواهد بود.
افزایش تعداد قراردادهای اجاره در سال 99
اما بررسیهای میدانی از دفاتر املاک نشان میدهد که اغلب مستاجران شروط مالکان را میپذیرند و کمتر پرونده ای به شورای حل اختلاف می رود. این در حالی است که بنا به گفته مشاوران املاک رشد اجاره بها در موارد معدودی کمتر از ۲۰ درصد و در بسیاری موارد بالاتر از ۲۰ درصد و حتی 50 درصد و بیشتر نیز بوده که در هر صورت مورد توافق دو طرف است.
آمارها نشان می دهد تعداد قراردادهای اجاره در سال ۱۳۹۹ تقریبا دو برابر سال ۱۳۹۸ بوده است. از ابتدای فروردین ۱۳۹۸ تا یکم اسفندماه همان سال ۵۴۷ هزار و ۵۶۴ اجاره نامه در کل کشور به امضا رسیده است. این رقم از یکم فروردین تا یکم اسفندماه ۱۳۹۹ بالغ بر یک میلیون و ۳۳ هزار و ۱۰۷ فقره بوده که از رشد ۸۹ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ حکایت دارد.
در شهر تهران هم از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا ابتدای اسفندماه ۱۸۲ هزار و ۵۷۲ اجاره نامه منعقد شده که از رشد ۲۱ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ حکایت دارد.
درخصوص اینکه قراردادها عمدتا از نوع تمدید بوده یا قرارداد جدید منعقد شده، آماری در دست نیست اما افزایش تعداد اجاره نامه ها می تواند گویای این باشد که جابه جایی مستاجران در سال گذشته که با ویروس کرونا مواجه بودیم بیش از سال قبل از آن بوده است که یکی از دلایل مهم آن می تواند افزایش نجومی قیمت مسکن و کاهش قدرت خرید متقاضیان باشد.
در هر صورت آنچه در این شرایط ضروری تر به نظر می رسد حمایت از مستاجران از طریق تعدیل نرخ اجاره هاست. در حال حاضر بیش از نیمی از درآمد کارگران صرف هزینه اجاره مسکن می شود. همچنین با شرایط اقتصادی پیش آمده بسیاری از مردم قدرت خرید خود در زمینه تهیه مسکن را از دست داده اند و هرروز بر تعداد اجارهنشین ها افزوده می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
277 شهر در وضعیت پرخطر کرونا
در بازه زمانی کوتاه پس از خاتمه تعطیلات نوروز آمار و ارقام مربوط به فوت و شناسایی بیماران کووید19 همچنین تعداد شهرهای پرخطر کرونایی در کشور افزایش چشمگیری یافت. آنچه که موجب تشکیل جلسات اورژانسی و اتخاذ تصمیمات جدید از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا شد.
نویسنده : الهام صادقی
شیب صعودی آمار شهرهای پرخطر
در رنگ بندی جدید اعلام شده از سوی وزارت بهداشت با توجه به شیوع بیماری کووید19در کشور همانطور که پیشبینیها نشان میداد؛ تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایشی یافت و از 173 شهر به 277 شهر رسید. براین اساس از روز گذشته ۴۲ شهرستان شامل هفت مرکز استان از جمله تهران، کرج، اصفهان، شیراز، ایلام، شهرکرد و زنجان در وضعیت قرمز قرار گرفتند. همچنین ۵۴ شهرستان از جمله ۶ مرکز استان اردبیل، بجنورد، کرمان، رشت، همدان و یزد نارنجی شدند. این در حالی بوده که تعداد شهرستان در وضعیت زرد به ۱۹۸ رسیده و شهرستان در وضعیت آبی نیز به ۲۳ شهر کاهش یافته است. براین اساس با توجه به افزایش چشمگیر مناطق پرخطر در شهرهای در وضعیت هشدار از جمله پایتخت با حضور متولیان امر جلسه اورژانسی برگزار شد تا تصمیمات جدیتری در این زمینه گرفته شود.
با یکی از سهمگین ترین امواج کرونا مواجه هستیم
این در حالی است که با فوت ۱۷۲ بیمار دیگر مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۳ هزار و ۳۳۲ نفر در کشور رسید، ضمن اینکه 13هزار و 890 بیمار جدید کرونایی نیز شناسایی شدند. علاوه براین چهار هزار و ۹۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. براین اساس سعید نمکی، وزیر بهداشت هم نسبت به افزایش موارد مثبت کرونا در کشور هشدار داد و گفت که با یکی از سهمگین ترین امواج کرونا مواجه هستیم، برای نظام سلامت ایام پرچالشی را میبینم. از سوی دیگر نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران نیز هشدار داده است اگر با این روند پیش برویم تا یک هفته آینده وضعیت وخیمی در استان پیش خواهد آمد. در این میان البته با توجه به آمار و ارقام بخشهای جدید در نظر گرفته شده و تختهای بستری کرونایی نیز افزایش یافته است این در حالی است به طور قطع با افزایش تعداد بیماران مشکل کمبود تخت ممکن است پیش آید کما اینکه در مواردی این امر به وجود آمده است. هرچند که توکلی گفته است اگر در جایی تخت ها پر باشد بیمار در اورژانس میماند و در بازه زمانی 6 تا 12 ساعت وارد بخش میشود.
اعلام جزییات دورکاری کرونایی
در این میان و با توجه به شیوع دوباره بیماری کووید19، غلامرضا عباس پاشا، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران جزییات جدید دورکاری در تهران خبر داد. طبق اظهارات وی براساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا در شهرهای قرمز از جمله تهران حداکثر یک دوم کارمندان مشاغل ضروری و مهم باید بهصورت حضوری فعالیت کنند، یعنی میتوانند حداکثر تا 50 درصد به صورت حضوری از کارمندان استفاده کنند و سایر ادارات هم میتوانند حداکثر تا 30 درصد بهصورت حضوری از کارمندان استفاده کنند یعنی دوسوم کارمندان بهصورت دورکار، وظایف خود را باید انجام دهند. همچنین مقرر شده است تا در تهران با توجه به اینکه در شرایط قرمز قرار گرفته است، برگزاری جلسات در صورت ضرورت باید حداکثر با 15 نفر تشکیل شود و برگزاری جلسات غیر ضرور و بیش از این تعداد ممنوع است. به این ترتیب اجرای شرایط شهرهای قرمز به تمامی دستگاههای استان تهران ابلاغ شده و بر اجرای آن نیز نظارت خواهد شد.
شیوع آسانسوری کرونا در کشور
شرایط پیش آمده حکایت از این دارد که موجی که عمدتا از جنوب غرب با ویروس جهش یافته شروع شده بود به تدریج غرب را فرا گرفت و آنگونه که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت گفته است در شمال کشور نیز با سفرهای نوروزی شیوع یافت. به گفته وی بهرغم افزایش فعالیت بیمارستانها در کشور موارد بستری و شیوع ابتلا آسانسوری شده است و به این ترتیب تعطیلی مشاغل گروه دو و سه و چهار در شهرهای قرمز اجرا خواهد شد.
در رنگ بندی جدید اعلام شده از سوی وزارت بهداشت با توجه به شیوع بیماری کووید19در کشور همانطور که پیشبینیها نشان میداد؛ تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایشی یافت و از 173 شهر به 277 شهر رسید. براین اساس از روز گذشته ۴۲ شهرستان شامل هفت مرکز استان از جمله تهران، کرج، اصفهان، شیراز، ایلام، شهرکرد و زنجان در وضعیت قرمز قرار گرفتند. همچنین ۵۴ شهرستان از جمله ۶ مرکز استان اردبیل، بجنورد، کرمان، رشت، همدان و یزد نارنجی شدند. این در حالی بوده که تعداد شهرستان در وضعیت زرد به ۱۹۸ رسیده و شهرستان در وضعیت آبی نیز به ۲۳ شهر کاهش یافته است. براین اساس با توجه به افزایش چشمگیر مناطق پرخطر در شهرهای در وضعیت هشدار از جمله پایتخت با حضور متولیان امر جلسه اورژانسی برگزار شد تا تصمیمات جدیتری در این زمینه گرفته شود.
با یکی از سهمگین ترین امواج کرونا مواجه هستیم
این در حالی است که با فوت ۱۷۲ بیمار دیگر مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۳ هزار و ۳۳۲ نفر در کشور رسید، ضمن اینکه 13هزار و 890 بیمار جدید کرونایی نیز شناسایی شدند. علاوه براین چهار هزار و ۹۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. براین اساس سعید نمکی، وزیر بهداشت هم نسبت به افزایش موارد مثبت کرونا در کشور هشدار داد و گفت که با یکی از سهمگین ترین امواج کرونا مواجه هستیم، برای نظام سلامت ایام پرچالشی را میبینم. از سوی دیگر نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران نیز هشدار داده است اگر با این روند پیش برویم تا یک هفته آینده وضعیت وخیمی در استان پیش خواهد آمد. در این میان البته با توجه به آمار و ارقام بخشهای جدید در نظر گرفته شده و تختهای بستری کرونایی نیز افزایش یافته است این در حالی است به طور قطع با افزایش تعداد بیماران مشکل کمبود تخت ممکن است پیش آید کما اینکه در مواردی این امر به وجود آمده است. هرچند که توکلی گفته است اگر در جایی تخت ها پر باشد بیمار در اورژانس میماند و در بازه زمانی 6 تا 12 ساعت وارد بخش میشود.
اعلام جزییات دورکاری کرونایی
در این میان و با توجه به شیوع دوباره بیماری کووید19، غلامرضا عباس پاشا، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران جزییات جدید دورکاری در تهران خبر داد. طبق اظهارات وی براساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا در شهرهای قرمز از جمله تهران حداکثر یک دوم کارمندان مشاغل ضروری و مهم باید بهصورت حضوری فعالیت کنند، یعنی میتوانند حداکثر تا 50 درصد به صورت حضوری از کارمندان استفاده کنند و سایر ادارات هم میتوانند حداکثر تا 30 درصد بهصورت حضوری از کارمندان استفاده کنند یعنی دوسوم کارمندان بهصورت دورکار، وظایف خود را باید انجام دهند. همچنین مقرر شده است تا در تهران با توجه به اینکه در شرایط قرمز قرار گرفته است، برگزاری جلسات در صورت ضرورت باید حداکثر با 15 نفر تشکیل شود و برگزاری جلسات غیر ضرور و بیش از این تعداد ممنوع است. به این ترتیب اجرای شرایط شهرهای قرمز به تمامی دستگاههای استان تهران ابلاغ شده و بر اجرای آن نیز نظارت خواهد شد.
شیوع آسانسوری کرونا در کشور
شرایط پیش آمده حکایت از این دارد که موجی که عمدتا از جنوب غرب با ویروس جهش یافته شروع شده بود به تدریج غرب را فرا گرفت و آنگونه که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت گفته است در شمال کشور نیز با سفرهای نوروزی شیوع یافت. به گفته وی بهرغم افزایش فعالیت بیمارستانها در کشور موارد بستری و شیوع ابتلا آسانسوری شده است و به این ترتیب تعطیلی مشاغل گروه دو و سه و چهار در شهرهای قرمز اجرا خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 11
شاهکلید گشایشها
پرویز سروری
رئیس دستگاه قضا روز گذشته در نشست شورای عالی قوه قضائیه، شاهکلید گشایشهای اقتصادی را در تمرکز بر فعالسازی پتانسیلهای داخل برشمرده و به دستاندرکاران امر یادآور شدند: «اگر اینقدر که برخی آقایان جلسه گذاشتند برای اینکه چطور بتوانند از غربیها یک امکانی برای این کشور بگیرند جلسه برای رونق تولید و رفع موانع تولید در کشور میگذاشتند بسیار میتوانست در گرهگشایی در کشور مؤثر باشد...حساب کنند چقدر وقت کشور را برای مواردی که نتیجهای نداشت گذاشتند...اگر همین وقت را برای رفع موانع تولید میگذاشتند امروز بسیاری از کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل در کشور فعال شده بود.» دراینباره گفتنی است که؛
1. کشورهای مقتدر و برجسته در زمینه فعالیتهای اقتصادی همگی از ابتدا سیاستهای توفنده و فعالانهای برای توانمند ساختن تولید و اقتصاد داخلی خود تدوین و اجرا کرده و پس از اتقان و آمادگی، با دست پر وارد رقابتهای بینالمللی شدند. تاریخ نهچندان دور بعضی از ملتها به ما میگوید که هیچیک از آنها صرفاً با پهن کردن فرش قرمز زیر پای شرکتهای خارجی و چندملیتی، صاحبنام نشدهاند و هر سیاستمداری که بدون توانمند کردن تولید داخل، عرصه را برای بازیگران خارجی باز گذاشت، کشورش را در معرض تندباد خطرات قرار داد و بعضاً با یک یا چند شوک از پا در آمد.
بهعنوان نمونه، بلوک جنوب شرق آسیا پیش از بحران اقتصادی سال 1997، بیش از دو دهه در ماهعسل روابط با سرمایهگذاران خارجی و شرکتهای غربی به سر میبرد. در مدت اندکی، اقتصاد این کشورها رشد خیرهکنندهای را تجربه کرد؛ غافل از اینکه در دوره خلسه روابط بدون محدودیت، تکیه دادن بیحساب و کتاب امور مالی و پولی کشور به عناصر خارجی، بالاخره جا خالی میدهد و اساس تولید را به نابودی میکشاند.
همینطور هم شد. دولتهای نوکیسه شرق آسیا پس از متحمل شدن خسارات سنگین، بهتدریج به سمت پیریزی اقتصاد داخلی رفتند و نگاه خود را بهسوی قدرتهای منطقهای بجای قدرتمندان غربی دوختند. در همان زمان، شاهبیت رسانهها و محافل تخصصی این کشورها آن بود کهای کاش فریب تصویرنماییهای کاذب و نخنما شده درباره سیاست درهای باز را نمیخوردیم و بهجای صرف امکانات و هزینه برای معماری تجارت آزاد، بر تقویت اقتصاد داخلی تمرکز میکردیم!
2. فارغ از اینکه نتیجه گفتگوهای آتی ایران با طرفهای غربی برای بهاصطلاح احیای برجام چه باشد و چه آوردهای از مذاکرات برای کشورمان حاصل شود، شرایط اقتصادی کشور و جهان با نگاه به استقلالطلبی ایران ایجاب میکند که انرژی اصلی و موج ناشی از آن، به دستور کار استراتژیک مقاومسازی اقتصاد و استفاده حداکثری از آوردههای داخلی اختصاص یابد.
آنچه در عرصه مناسبات بینالمللی به کشورهایی نظیر چین، هند، برزیل و بلوک غرب اعم از اروپا و آمریکا قدرت چانهزنی و افزایش توان دیپلماتیک داده، صرفاً در توانمندی دیپلماتها و سفرای آنها خلاصه نمیشود بلکه بنمایه آن به قدرت اقتصادی آنها بازمیگردد. جالب اینجاست که حتی کشورهای برخوردار و متمول مثل چین درحالیکه محصولاتشان بازارهای غربی را تسخیر کرده، همزمان به دنبال کاهش وابستگی خود در حوزههای استراتژیک مثل انرژی و دارو و کاهش جولان دلار در بازارهای خود هستند.
3. اظهارات اخیر آیتالله رئیسی ناظر به مخالفت با تعامل با جهان و بستن درهای کشور نیست بلکه تأکیدی چندباره بر اولویتبندی سیاستها در برابر دولتهای بدسابقه است. غرب در نحوه رویکرد خود در قبال ایران نشان داده که فقط به نقض عهدهای مکرر راضی نیست و علاوه بر آن، هیچ فرصتی را برای تنشآفرینی در داخل و خلق تهدیدات امنیتی از دست نمیدهد. شارلاتانیسم متمدنانه غرب باعث شد که زنجیرههای تولید در کشور مختل شود و بدتر اینکه با این کتاب قطور از تخلفات بینالمللی، هنوز هم ایران را مقصر اصلی میدانند و از ما میخواهند که بیش از این برجام را نقض نکنیم!
موضع قطعی جمهوری اسلامی بارها برایشان تشریح شده و توپ اکنون در زمین آنهاست؛ بنابراین نباید انرژی و سرمایههای کشور را صرف متقاعد کردن آنها کرد. بهبیاندیگر، پذیرش یا عدم پذیرش شروط ایران مبنی بر رفع کامل همه تحریمها و راستیآزمایی آنها نباید تغییری در اولویت تقویت تولید و رفع موانع از سر راه آن ایجاد کند، چراکه این اصل، زمان نمیشناسد و در بهترین شرایط اقتصادی نیز باید رکن تولید و حمایت قاطع از آن، در کانون تصمیمسازیها قرار گیرد.
4. بنابراین، استراتژی کلان اقتصادی و ستون فقرات اقتصاد مقاومتی در حمایت از تولید، رفع موانع و پشتیبانیها خلاصه میشود. به عبارت گویاتر «کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست؛ در داخل کشور است.» (رهبر حکیم انقلاب- 9 اردیبهشت 94). سؤال این است که چرا تولید تا به این اندازه مهم است و با کدام توجیه (به قول برخی فرنگی مأبها) نباید به محصولات خارجی دلخوش کرد؟ پاسخ این است که مصرفگرایی و گریزان بودن از تولید، موضع کشور را در برابر راهزنان بینالمللی تضعیف کرده و در نهایت نیز نمیتواند از حق خود دفاع کند.
تحریمها با همه دشواریهایی که به همراه دارد، مجال به فکر افتادن برای استقلال از گردنه گیران جهانی را نیز میدهد. در این نگاه، تحریم میتواند فرصتی برای شکوفایی استعدادهای تولید و خلق راهحلهایی برای اداره کشور در شرایط سخت باشد. صرفه غرب و ابرقدرتها در این است که بازار ایران را برای فروش اجناس خود از دست ندهند. این اتفاق، بدترین حالت برای اقتصاد ایران است چراکه زرق و برق کالاهای خارجی، مردم و تولیدکنندگان را سست میکند. حتی اگر اجناس درجه یک خارجی را با تخفیفهای جذاب به کشور صادر کنند، نه یک لطف، بلکه خطری بزرگتر به شمار میرود، زیرا روحیه کار و تلاش در جهت تولید از بین میرفت و کشور به بازار بزرگ محصولات مصرفی غرب تبدیل میشد.
و بالاخره اینکه میدان دادن به جوانان و استفاده از نیروی فکر و خلاقیت آنها برای به چرخش درآوردن چرخهای تولید، یک مأموریت ملی و وظیفه راهبردی برای تکتک مسئولان است؛ رویکردی که نقطه غایی آن، رفاه و رونق معیشت و تسلیم شدن بدخواهانی است که سودای بهزانو درآوردن جمهوری اسلامی از رهگذر تحریم و تهدید را در سر میپرورانند.
1. کشورهای مقتدر و برجسته در زمینه فعالیتهای اقتصادی همگی از ابتدا سیاستهای توفنده و فعالانهای برای توانمند ساختن تولید و اقتصاد داخلی خود تدوین و اجرا کرده و پس از اتقان و آمادگی، با دست پر وارد رقابتهای بینالمللی شدند. تاریخ نهچندان دور بعضی از ملتها به ما میگوید که هیچیک از آنها صرفاً با پهن کردن فرش قرمز زیر پای شرکتهای خارجی و چندملیتی، صاحبنام نشدهاند و هر سیاستمداری که بدون توانمند کردن تولید داخل، عرصه را برای بازیگران خارجی باز گذاشت، کشورش را در معرض تندباد خطرات قرار داد و بعضاً با یک یا چند شوک از پا در آمد.
بهعنوان نمونه، بلوک جنوب شرق آسیا پیش از بحران اقتصادی سال 1997، بیش از دو دهه در ماهعسل روابط با سرمایهگذاران خارجی و شرکتهای غربی به سر میبرد. در مدت اندکی، اقتصاد این کشورها رشد خیرهکنندهای را تجربه کرد؛ غافل از اینکه در دوره خلسه روابط بدون محدودیت، تکیه دادن بیحساب و کتاب امور مالی و پولی کشور به عناصر خارجی، بالاخره جا خالی میدهد و اساس تولید را به نابودی میکشاند.
همینطور هم شد. دولتهای نوکیسه شرق آسیا پس از متحمل شدن خسارات سنگین، بهتدریج به سمت پیریزی اقتصاد داخلی رفتند و نگاه خود را بهسوی قدرتهای منطقهای بجای قدرتمندان غربی دوختند. در همان زمان، شاهبیت رسانهها و محافل تخصصی این کشورها آن بود کهای کاش فریب تصویرنماییهای کاذب و نخنما شده درباره سیاست درهای باز را نمیخوردیم و بهجای صرف امکانات و هزینه برای معماری تجارت آزاد، بر تقویت اقتصاد داخلی تمرکز میکردیم!
2. فارغ از اینکه نتیجه گفتگوهای آتی ایران با طرفهای غربی برای بهاصطلاح احیای برجام چه باشد و چه آوردهای از مذاکرات برای کشورمان حاصل شود، شرایط اقتصادی کشور و جهان با نگاه به استقلالطلبی ایران ایجاب میکند که انرژی اصلی و موج ناشی از آن، به دستور کار استراتژیک مقاومسازی اقتصاد و استفاده حداکثری از آوردههای داخلی اختصاص یابد.
آنچه در عرصه مناسبات بینالمللی به کشورهایی نظیر چین، هند، برزیل و بلوک غرب اعم از اروپا و آمریکا قدرت چانهزنی و افزایش توان دیپلماتیک داده، صرفاً در توانمندی دیپلماتها و سفرای آنها خلاصه نمیشود بلکه بنمایه آن به قدرت اقتصادی آنها بازمیگردد. جالب اینجاست که حتی کشورهای برخوردار و متمول مثل چین درحالیکه محصولاتشان بازارهای غربی را تسخیر کرده، همزمان به دنبال کاهش وابستگی خود در حوزههای استراتژیک مثل انرژی و دارو و کاهش جولان دلار در بازارهای خود هستند.
3. اظهارات اخیر آیتالله رئیسی ناظر به مخالفت با تعامل با جهان و بستن درهای کشور نیست بلکه تأکیدی چندباره بر اولویتبندی سیاستها در برابر دولتهای بدسابقه است. غرب در نحوه رویکرد خود در قبال ایران نشان داده که فقط به نقض عهدهای مکرر راضی نیست و علاوه بر آن، هیچ فرصتی را برای تنشآفرینی در داخل و خلق تهدیدات امنیتی از دست نمیدهد. شارلاتانیسم متمدنانه غرب باعث شد که زنجیرههای تولید در کشور مختل شود و بدتر اینکه با این کتاب قطور از تخلفات بینالمللی، هنوز هم ایران را مقصر اصلی میدانند و از ما میخواهند که بیش از این برجام را نقض نکنیم!
موضع قطعی جمهوری اسلامی بارها برایشان تشریح شده و توپ اکنون در زمین آنهاست؛ بنابراین نباید انرژی و سرمایههای کشور را صرف متقاعد کردن آنها کرد. بهبیاندیگر، پذیرش یا عدم پذیرش شروط ایران مبنی بر رفع کامل همه تحریمها و راستیآزمایی آنها نباید تغییری در اولویت تقویت تولید و رفع موانع از سر راه آن ایجاد کند، چراکه این اصل، زمان نمیشناسد و در بهترین شرایط اقتصادی نیز باید رکن تولید و حمایت قاطع از آن، در کانون تصمیمسازیها قرار گیرد.
4. بنابراین، استراتژی کلان اقتصادی و ستون فقرات اقتصاد مقاومتی در حمایت از تولید، رفع موانع و پشتیبانیها خلاصه میشود. به عبارت گویاتر «کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست؛ در داخل کشور است.» (رهبر حکیم انقلاب- 9 اردیبهشت 94). سؤال این است که چرا تولید تا به این اندازه مهم است و با کدام توجیه (به قول برخی فرنگی مأبها) نباید به محصولات خارجی دلخوش کرد؟ پاسخ این است که مصرفگرایی و گریزان بودن از تولید، موضع کشور را در برابر راهزنان بینالمللی تضعیف کرده و در نهایت نیز نمیتواند از حق خود دفاع کند.
تحریمها با همه دشواریهایی که به همراه دارد، مجال به فکر افتادن برای استقلال از گردنه گیران جهانی را نیز میدهد. در این نگاه، تحریم میتواند فرصتی برای شکوفایی استعدادهای تولید و خلق راهحلهایی برای اداره کشور در شرایط سخت باشد. صرفه غرب و ابرقدرتها در این است که بازار ایران را برای فروش اجناس خود از دست ندهند. این اتفاق، بدترین حالت برای اقتصاد ایران است چراکه زرق و برق کالاهای خارجی، مردم و تولیدکنندگان را سست میکند. حتی اگر اجناس درجه یک خارجی را با تخفیفهای جذاب به کشور صادر کنند، نه یک لطف، بلکه خطری بزرگتر به شمار میرود، زیرا روحیه کار و تلاش در جهت تولید از بین میرفت و کشور به بازار بزرگ محصولات مصرفی غرب تبدیل میشد.
و بالاخره اینکه میدان دادن به جوانان و استفاده از نیروی فکر و خلاقیت آنها برای به چرخش درآوردن چرخهای تولید، یک مأموریت ملی و وظیفه راهبردی برای تکتک مسئولان است؛ رویکردی که نقطه غایی آن، رفاه و رونق معیشت و تسلیم شدن بدخواهانی است که سودای بهزانو درآوردن جمهوری اسلامی از رهگذر تحریم و تهدید را در سر میپرورانند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
رسیدگی به ترک فعل مسئولان در حمایت از تولید
-
تحریمهای ترامپ وجهالمعامله بایدن برای بازگشت به برجام!
-
دستاوردهای سفرهای استانی
-
جرثومه فساد پای میز محاکمه
-
تمدید اجباری قراردادهای اجاره
-
277 شهر در وضعیت پرخطر کرونا
-
شاهکلید گشایشها
دانلود نسخه پی دی اف