
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مردم دنبال مدیر کارآمد هستند نه اسامی و جناحها
رهبر معظم انقلاب صبح پنجشنبه در دیدار تصویری با رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سخنان مهمی درباره مسائل اخیر انتخابات، بیان راهحلهای عینی و واقعی درباره مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در برنامههای انتخاباتی نامزدها را عامل اصلی در افزایش انگیزه مشارکت در انتخابات خواندند و با تبیین بایدها و نبایدهای رقابتهای انتخاباتی تأکید کردند: اثر نتیجه انتخابات سالها بر زندگی مردم و کشور سایهافکن خواهد بود و امیدواریم انتخابات ۲۸خرداد بر خلاف خواسته دشمنان مایه آبرو، عزت و سربلندی ایران بشود.
ایشان در این دیدار که در آغاز دومین سال فعالیت مجلس یازدهم صورت گرفت، همچنین با بیان توصیههایی به نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی برای استمرار ویژگیهایی نظیر «حرکت انقلابی و خردمندانه»، «تلاش بیوقفه» و «کارآمدی و مردمی بودن» افزودند: همه مجالس همانگونه که امام بزرگوار فرمودند باید خود را عصاره فضائل درخشان و متعدد ملت قرار دهند. رهبر انقلاب عملکرد مجلس در یکسال اخیر را نشاندهنده تلاش، همت بلند و کارآمدی خواندند و حضور نیروهای جوان و پُرتوان در کنار نیروهای دارای سوابق تقنینی و اجرایی را، موجب توفیق مجلس در تصویب لوایح و طرحهای مهم و متعدد دانستند و با تشکر از حضور رییس و نمایندگان مجلس در میان مردم و سفرهای استانی گفتند: این حرکت بسیار خوب را ادامه دهید و همیشه در کنار مردم بمانید. ایشان تصویرسازی منفی از مجلس یازدهم را حرکتی بدون انگیزههای دلسوزانه و اصلاحی خواندند و افزودند: برخی انتقادات به قصد اصلاح و تکمیل صورت میگیرد اما در تصویرسازی منفی، این انگیزهها وجود ندارد، نمایندگان مجلس باید با بیاعتنایی به این کارها، به اجرای وظایف خود ادامه دهند و در رفتار و گفتار بهانهای به دست دشمنان و اینگونه مخالفان ندهند.
انقلابی بمانید
حضرت آیتالله خامنهای در بیان چند توصیه به نمایندگان منتخب ملت در مجلس افزودند: توصیه اصلی، انقلابی ماندن و حفظ ویژگیهایی نظیر «تحرک و تلاش بیوقفه» است، چرا که خداوند به فرموده قرآن کریم، ملائک رحمت خود را بر کسانی نازل میفرماید که در صراط مستقیم، استقامت به خرج دهند. رهبر انقلاب با اشاره به انحراف تدریجی برخی عناصر گفتند: برخی در اوایل، پرتوان و با حرارت بودند اما وسوسههای مال، مقام و شهرت، راهشان را کج کرد و گاه ۱۸۰درجه تغییر داد. ایشان، انقلابی ماندن را نیازمند مراقبت دائمی و حسابکشی از خود دانستند و افزودند: معنای حقیقی تقوا، مراقبت مدام در مقابل خطرها و لغزشهاست. توصیه دوم رهبر انقلاب، «افزایش کارآمدی و وجودعقلانیت و طمأنینه» در مجلس بود. ایشان گفتند: عملکرد مجلس تاکنون خوب بوده اما ریلگذاری برای اصلاح امور کشور، کارهای فراتر و فراوانتری میطلبد و نیازمند وجود آرامش عقلانی و پرهیز از کارهای هیجانی و احساسی است. رهبر انقلاب، مجلس را از مظاهر عمده خرد جمعی در کشور خواندند و با انتقاد از کسانی که در خارج مجلس، انقلابیگری را به معنای حرفهای غیرمسئولانه و رفتار هیجانی میدانند، افزودند: انقلابیگری یعنی روحیه اقدام صحیح، عازم و جازم در جهت درست و برگرفته از عقلانیت. رهبر انقلاب، امام خمینی را مظهر تمامعیار انقلابیگری و عقلانیت خواندند و افزودند: امام (ره) از همه انقلابیتر و در عین حال عاقلتر بود و همیشه پختهتر و سنجیدهتر حرف میزد و در این مسیر هیچگاه اصطلاحاً کم نیاورد. توصیه دیگر رهبر انقلاب، آسیبشناسی رفتار نمایندگان بود. ایشان، استفاده از تواناییهای قانونی نظیر سؤال، استیضاح و تحقیق و تفحص به نفع مسائل شخصی، گروهی یا قومی را از جمله این آسیبهای احتمالی دانستند و گفتند: از این تواناییها باید فقط در جهت مُرّ قانون و حقیقت استفاده کرد. رهبر انقلاب، ورود به مسائل اجرایی و تلاش برای سپرده شدن مسئولیتهای شهری و استانی به اشخاص مورد نظر را از دیگر آسیبهایی دانستند که نمایندگان در معرض آنها قرار دارند. حضرت آیتالله خامنهای، همچنین نمایندگان مجلس را به مراقبت و دقت در استفاده از تریبون مجلس توصیه کردند و افزودند: گاهی بیان انتقادات در جمعهای محدود مؤثر است اما بیان این حرفها در تریبون مجلس بیاثر و حتی مضر است. پرهیز از تلاش برای رسیدن به منصب وزارت یا پستهای اجرایی توصیه بعدی رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس بود. ایشان، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان را نیز به دقت در این موارد توصیه کردند و افزودند: البته مراقبت درونی نمایندگان مؤثرتر است.
سطح کیفی قوانین را بالا ببرید
توصیه بعدی رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس، «اهتمام جدی به کار کارشناسی در بررسی طرحها و لوایح و بالا بردن سطح کیفی قوانین» بود. حضرت آیتالله خامنهای گفتند: بالا بودن سطح کیفی قوانین به قوت و عملی بودن، صریح و روشن و بدون ابهام بودن، و تأویل ناپذیر بودن قوانین است و نمایندگان باید در مورد طرحها و لوایح با صاحبنظران مشورت کنند تا سطح کارشناسی ارتقاء یابد. رهبر انقلاب یک نکته را نیز متذکر شدند و افزودند: در مسائل حساس و مهم، ترجیح این است که به جای طرح، لایحه ارائه شود زیرا موافقت دولت به عنوان مجری را به همراه دارد و همچنین از پشتوانه کار کارشناسی بدنه دولت نیز برخوردار است.
حضرت آیتالله خامنهای با توصیه به «رعایت اولویتها و مسائل اساسی» افزودند: خوشبختانه در برنامههای مجلس، اولویتها دنبال میشود اما این موضوع باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد و با توجه به شعار سال، اولویت اصلی کشور برطرف کردن موانع تولید و پشتیبانی از تولید است زیرا اگر تولید احیاء شود، اقتصاد کشور جان خواهد گرفت. رهبر انقلاب با یادآوری توصیه خود به دورههای مختلف مجلس درخصوص علاج تراکم قوانین خاطرنشان کردند: باید با مشخص کردن یک مهلت برای این موضوع فکری شود. حضرت آیت الله خامنه ای در آخرین توصیه خود به نمایندگان با اشاره به کلام پر مغز امام(ره) مبنی بر اینکه «مجلس عصاره فضائل ملت است»، گفتند: این کلام یعنی مجلس باید عصاره فضائل ملت باشد و فضائل ملت هم که در ۴۲سال گذشته و در عرصههای مختلف بروز یافته عبارتند از مجاهدت، ایثار، عزت و اعتماد بهنفس، امید و توانایی ایستادگی در برابر مشکلات.
تقدیر از اقدام نجیبانه برخی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان به موضوع انتخابات ریاستجمهوری پرداختند و افزودند: دشمنان از همه امکانات خود استفاده میکنند تا انتخابات مایه سرشکستگی ملت شود و برخی هم در داخل دانسته یا ندانسته حرف بدخواهان را ادامه میدهند اما من بسیار امیدوارم که به لطف خداوند و با همت ملت، این انتخابات مایه آبرو و عزت کشور شود. رهبر انقلاب با اشاره به احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری از جانب شورای نگهبان، گفتند: من لازم میدانم از همه کسانی که براساس احساس مسئولیت وارد عرصه انتخابات شدند، تشکر کنم و همچنین از کسانی که صلاحیت آنها احراز نشد و نجیبانه برخورد و مردم را دعوت به شرکت در انتخابات کردند، بطور مضاعف تشکر میکنم. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: عدم احراز صلاحیت برخی افراد به معنی بیصلاحیتی آنان نیست بلکه به این معنا است که شورای نگهبان با توجه به گزارشها، امکانات و آشناییهای خود نتوانسته صلاحیت آن فرد را تشخیص دهد، اگر چه ممکن است آن فرد صلاحیت بالایی هم داشته باشد. ایشان با اشاره به برخی اعتراضها به شورای نگهبان افزودند: البته انگیزه این اعتراضها متفاوت است. برخی اعتراضها از سر دلسوزی و به دلیل نگرانی از مشارکت پایین مطرح میشوند و برخی هم بدلیل آنکه نامزد مورد نظرشان احراز صلاحیت نشده، گلهمند و ناراحت هستند که به آنها ایرادی نمیشود داشت، اما برخی با اصل شورای نگهبان مخالفند و با مطالب خود در فضای مجازی و مطبوعات، میخواهند از این فرصت برای انتقام از شورای نگهبان استفاده کنند که خداوند از این افراد نخواهد گذشت.
برنامه اجرایی نامزدها ضامن مشارکت است
رهبر انقلاب درباره برخی نگرانیها از احتمال مشارکت پایین مردم در انتخابات ۲۸خرداد، گفتند: من معتقدم میزان مشارکت مردم ارتباطی با این اسم یا آن اسم ندارد بلکه مردم بهدنبال فردی هستند که دارای مدیریت و اراده قوی و کارآمدی بالا برای حل مشکلات کشور باشد و برای مردم هم مهم نیست که این فرد چه عنوانی دارد و یا از چه جناحی است، البته شاید این موضوع برای گروههای سیاسی مهم باشد ولی برای عامه اینگونه نیست. حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: مهم این است که نامزدها مردم را اقناع کنند که مشکلات جامعه را میشناسند، مدیر و مدبر و با صداقت هستند و توانایی اداره کشور را دارند. در این صورت به لطف خدا مردم با مشارکت بالا در پای صندوقهای رأی حاضر خواهند شد. ایشان با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه نامزدها باید در مناظرات دیدگاههای خود را درباره فضایمجازی و سیاست خارجی اعلام کنند، تأکید کردند: اینها جزء مسائل مردم نیست. مسئله مردم «بیکاری جوانان، معیشت طبقات ضعیف و مافیای واردات» است که کمر تولید را میشکند و جوانان مبتکر و با انگیزه را مأیوس و کشاورزان زحمتکش را بیچاره میکند. رهبر انقلاب در همین خصوص افزودند: اخیراً به مسئولان درباره وضعیت کشاورزان تذکر دادهایم زیرا کشاورز با زحمت و رنج فراوان محصولی را تولید میکند اما سیاستهای نادرست و واردات، او را به خاک سیاه می نشاند و سود اصلی را به جیب دلال ها می برد. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه باید کسی مسئول قوه مجریه شود که این مسائل و مشکلات اصلی مردم را بداند و بتواند آنها را حل کند، گفتند: در چنین صورتی، کشور به معنی واقعی کلمه سعادتمند خواهد شد.
مسئله فوری و اصلی کشور، اقتصاد است
ایشان مسائل سیاسی و فرهنگی را با اهمیت خواندند اما افزودند: اکنون مسئله فوری و اصلی کشور، اقتصاد است و نامزدها باید برنامهها و راهحلهای خود برای حل مشکلات اقتصادی را به مردم ارائه و آنها را قانع کنند که توانایی حل مشکلات اقتصادی را دارند. رهبر انقلاب با اشاره به مخالفت دشمنان با انتخابات از ابتدای پیروزی انقلاب بخصوص بعد از تغییر قانون اساسی و سپرده شدن وظایف اجرایی اداره دولت به رییسجمهور، گفتند: در این ۴۲سال دستور کار تبلیغاتی دشمنان اینگونه بوده که قبل از انتخابات میگویند مردم شرکت نخواهند کرد، بعد از شرکت مردم در انتخابات میگویند انتخابات مهندسیشده بوده و در مورد فرد انتخاب شده به عنوان رییسجمهور هم میگویند او اختیاری ندارد. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه اکنون هم دستور کار تبلیغاتی دشمن همینگونه است، افزودند: آنها تلاش دارند به مردم القاء کنند انتخابات و انتخاب رییسجمهور هیچ فایدهای ندارد و متأسفانه برخی در داخل نیز این حرفها را تکرار و تئوریزه میکنند. ایشان تأکید کردند: با وجود همه این دشمنیها و تبلیغات، وظیفه همه آن است که هر آنچه تکلیف شرعی و رضای خداوند است دنبال کنیم و وظیفه خود را انجام دهیم.
در میدان انتخابات از نفرتپراکنی و اتهامزنی پرهیز شود
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به بیان چند توصیه خطاب به کاندایداهای انتخابات ریاستجمهوری و طرفداران آنها و عموم مردم پرداختند. رهبر انقلاب نامزدها را از تبدیل کردن انتخابات به «صحنه جنگ قدرت و برخوردهای اهانتآمیز» مشابه آنچه در آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی معمول و مایه آبروریزی آنها است، بر حذر داشتند و گفتند: در گذشته نیز هرگاه در مناظرهها و برنامههای انتخاباتی از اینگونه روشهای تخریبی، تهمتزنی و ترساندن مردم از رقیب استفاده شد، کشور ضرر کرد. ایشان تأکید کردند: میدان انتخابات میدان مسابقه خدمت و سبقت گرفتن در خیرات است و باید از نفرتپراکنی و اتهامزنی پرهیز شود. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر پرهیز از شعارهای غیر واقعبینانه و فریبنده، افزودند: نامزدها با توجه به امکانات و واقعیات کشور، شعار و وعده بدهند. «رعایت جدی ملاحظات اخلاقی» و «خودداری از هنجارشکنی و شکستن خطوط اصلی نظام» توصیه بعدی رهبر انقلاب به کاندیداها بود. ایشان خاطرنشان کردند: رعایت اخلاق اسلامی در مناظرهها و مصاحبهها، موجب سرریز شدن آن در جامعه و الگوگیری مردم خواهد شد. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: راهکار بعضی افراد برای بیشتر دیده و شنیده شدن، شکستن خطوط اصلی نظام است در حالیکه نظام جمهوری اسلامی نظامی مستقر، پا برجا و جا افتاده است که با همین خطوط خدایی و مردمی در مقابل دشمنیها ایستاده است، ضمن اینکه هنجارشکنی موجب ایجاد موقعیت بهتر در بین مردم نخواهد شد.
رهبر انقلاب سپس خطاب به طرفداران نامزدها، «نیت خدایی» را موجب برکت و رضایت الهی در صورت رقم خوردن هرگونه نتیجهای دانستند و گفتند: گاهی داغتر بودن طرفداران از خود کاندیداها موجب تعارض و بدگویی میشود که در این زمینه باید مراقبت کرد چراکه از برنامههای مخالفان به جان هم انداختن طرفداران نامزدها و استفاده از فضای مجازی برای بدگویی و انتشار دروغ علیه یکدیگر است. ایشان افزودند: انگیزههای دشمنان برای ایجاد اخلال بسیار عمیق است البته در فضای مجازی نیز گاهی مسائلی برجسته میشود که لزوماً بازتاب خواست مردم نیست. حضرت آیتالله خامنهای از کاندیداها خواستند بین خود و خدا ملتزم شوند که نتیجه انتخابات هر چه شد، همه آن را بپذیرند و نجیبانه تسلیم شوند. ایشان خاطرنشان کردند: نباید انتخابات و جمهوریت را تا وقتی قبول داشت که به نفع ما باشد و اگر به نفع دیگری شد بگوییم آن را قبول نداریم که متأسفانه آزمون تلخی از این قضیه در سال۸۸ در تاریخ انتخابات باقی ماند. رهبر انقلاب در پایان سخنانشان خطاب به عموم مردم گفتند: انتخابات در یک روز انجام میشود اما اثر آن تا چند سال باقی میماند بنابراین با شرکت در انتخابات که متعلق به خود شما است، از خداوند برای رأی دادن به کسی که شایسته این مسئولیت است کمک بخواهید. ایشان تأکید کردند: کسانی که مردم را از رفتن پای صندوق رأی منع و القاء بیفایده بودن انتخابات را میکنند، دروغ میگویند که دلسوز مردم هستند، بنابراین به حرف آنها اعتنا نکنید.
تاکید بر اهمیت انتخابات شوراهای شهر و روستا
حضرت آیتالله خامنهای همچنین اهمیت انتخابات شوراهای شهر و روستا را یادآور شدند و گفتند: این انتخابات تأثیر زیادی در مدیریت شهرها و روستاها دارد. رهبر انقلاب با ابراز امیدواری برای جلب هدایت الهی در عمل به وظیفه، از صاحبان سخن نافذ در همه اصناف و اقشار خواستند از نفوذ سخن خود برای ترویج انتخابات استفاده کنند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در گزارشی، مهمترین اقدامات تقنینی و نظارتی انجامشده در سال اول مجلس یازدهم را برشمرد. اولویت دادن به مسائل اقتصادی و معیشتی با تصویب قوانینی مانند «بسته اقتصاد مردمی»، «قوانین ناظر به افزایش تولید و کاهش قیمت مسکن»، «تعیین تعرفه خرید محصولات کشاورزی»، «الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی»، «کاهش مالیات واحدهای تولیدی»، «اختصاص ۲۰هزار میلیارد تومان برای محرومیتزدایی»، و اهتمام به اصلاح ساختار بودجه و نوسازی نظام بانکی و مالیاتی، و همچنین قوانین مهم دیگر از جمله مصوبه اقدام راهبردی در موضوع هستهای از جمله مواردی بود که آقای قالیباف در گزارش عملکرد مجلس به آنها اشاره کرد.
انقلابی بمانید
حضرت آیتالله خامنهای در بیان چند توصیه به نمایندگان منتخب ملت در مجلس افزودند: توصیه اصلی، انقلابی ماندن و حفظ ویژگیهایی نظیر «تحرک و تلاش بیوقفه» است، چرا که خداوند به فرموده قرآن کریم، ملائک رحمت خود را بر کسانی نازل میفرماید که در صراط مستقیم، استقامت به خرج دهند. رهبر انقلاب با اشاره به انحراف تدریجی برخی عناصر گفتند: برخی در اوایل، پرتوان و با حرارت بودند اما وسوسههای مال، مقام و شهرت، راهشان را کج کرد و گاه ۱۸۰درجه تغییر داد. ایشان، انقلابی ماندن را نیازمند مراقبت دائمی و حسابکشی از خود دانستند و افزودند: معنای حقیقی تقوا، مراقبت مدام در مقابل خطرها و لغزشهاست. توصیه دوم رهبر انقلاب، «افزایش کارآمدی و وجودعقلانیت و طمأنینه» در مجلس بود. ایشان گفتند: عملکرد مجلس تاکنون خوب بوده اما ریلگذاری برای اصلاح امور کشور، کارهای فراتر و فراوانتری میطلبد و نیازمند وجود آرامش عقلانی و پرهیز از کارهای هیجانی و احساسی است. رهبر انقلاب، مجلس را از مظاهر عمده خرد جمعی در کشور خواندند و با انتقاد از کسانی که در خارج مجلس، انقلابیگری را به معنای حرفهای غیرمسئولانه و رفتار هیجانی میدانند، افزودند: انقلابیگری یعنی روحیه اقدام صحیح، عازم و جازم در جهت درست و برگرفته از عقلانیت. رهبر انقلاب، امام خمینی را مظهر تمامعیار انقلابیگری و عقلانیت خواندند و افزودند: امام (ره) از همه انقلابیتر و در عین حال عاقلتر بود و همیشه پختهتر و سنجیدهتر حرف میزد و در این مسیر هیچگاه اصطلاحاً کم نیاورد. توصیه دیگر رهبر انقلاب، آسیبشناسی رفتار نمایندگان بود. ایشان، استفاده از تواناییهای قانونی نظیر سؤال، استیضاح و تحقیق و تفحص به نفع مسائل شخصی، گروهی یا قومی را از جمله این آسیبهای احتمالی دانستند و گفتند: از این تواناییها باید فقط در جهت مُرّ قانون و حقیقت استفاده کرد. رهبر انقلاب، ورود به مسائل اجرایی و تلاش برای سپرده شدن مسئولیتهای شهری و استانی به اشخاص مورد نظر را از دیگر آسیبهایی دانستند که نمایندگان در معرض آنها قرار دارند. حضرت آیتالله خامنهای، همچنین نمایندگان مجلس را به مراقبت و دقت در استفاده از تریبون مجلس توصیه کردند و افزودند: گاهی بیان انتقادات در جمعهای محدود مؤثر است اما بیان این حرفها در تریبون مجلس بیاثر و حتی مضر است. پرهیز از تلاش برای رسیدن به منصب وزارت یا پستهای اجرایی توصیه بعدی رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس بود. ایشان، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان را نیز به دقت در این موارد توصیه کردند و افزودند: البته مراقبت درونی نمایندگان مؤثرتر است.
سطح کیفی قوانین را بالا ببرید
توصیه بعدی رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس، «اهتمام جدی به کار کارشناسی در بررسی طرحها و لوایح و بالا بردن سطح کیفی قوانین» بود. حضرت آیتالله خامنهای گفتند: بالا بودن سطح کیفی قوانین به قوت و عملی بودن، صریح و روشن و بدون ابهام بودن، و تأویل ناپذیر بودن قوانین است و نمایندگان باید در مورد طرحها و لوایح با صاحبنظران مشورت کنند تا سطح کارشناسی ارتقاء یابد. رهبر انقلاب یک نکته را نیز متذکر شدند و افزودند: در مسائل حساس و مهم، ترجیح این است که به جای طرح، لایحه ارائه شود زیرا موافقت دولت به عنوان مجری را به همراه دارد و همچنین از پشتوانه کار کارشناسی بدنه دولت نیز برخوردار است.
حضرت آیتالله خامنهای با توصیه به «رعایت اولویتها و مسائل اساسی» افزودند: خوشبختانه در برنامههای مجلس، اولویتها دنبال میشود اما این موضوع باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد و با توجه به شعار سال، اولویت اصلی کشور برطرف کردن موانع تولید و پشتیبانی از تولید است زیرا اگر تولید احیاء شود، اقتصاد کشور جان خواهد گرفت. رهبر انقلاب با یادآوری توصیه خود به دورههای مختلف مجلس درخصوص علاج تراکم قوانین خاطرنشان کردند: باید با مشخص کردن یک مهلت برای این موضوع فکری شود. حضرت آیت الله خامنه ای در آخرین توصیه خود به نمایندگان با اشاره به کلام پر مغز امام(ره) مبنی بر اینکه «مجلس عصاره فضائل ملت است»، گفتند: این کلام یعنی مجلس باید عصاره فضائل ملت باشد و فضائل ملت هم که در ۴۲سال گذشته و در عرصههای مختلف بروز یافته عبارتند از مجاهدت، ایثار، عزت و اعتماد بهنفس، امید و توانایی ایستادگی در برابر مشکلات.
تقدیر از اقدام نجیبانه برخی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان به موضوع انتخابات ریاستجمهوری پرداختند و افزودند: دشمنان از همه امکانات خود استفاده میکنند تا انتخابات مایه سرشکستگی ملت شود و برخی هم در داخل دانسته یا ندانسته حرف بدخواهان را ادامه میدهند اما من بسیار امیدوارم که به لطف خداوند و با همت ملت، این انتخابات مایه آبرو و عزت کشور شود. رهبر انقلاب با اشاره به احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری از جانب شورای نگهبان، گفتند: من لازم میدانم از همه کسانی که براساس احساس مسئولیت وارد عرصه انتخابات شدند، تشکر کنم و همچنین از کسانی که صلاحیت آنها احراز نشد و نجیبانه برخورد و مردم را دعوت به شرکت در انتخابات کردند، بطور مضاعف تشکر میکنم. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: عدم احراز صلاحیت برخی افراد به معنی بیصلاحیتی آنان نیست بلکه به این معنا است که شورای نگهبان با توجه به گزارشها، امکانات و آشناییهای خود نتوانسته صلاحیت آن فرد را تشخیص دهد، اگر چه ممکن است آن فرد صلاحیت بالایی هم داشته باشد. ایشان با اشاره به برخی اعتراضها به شورای نگهبان افزودند: البته انگیزه این اعتراضها متفاوت است. برخی اعتراضها از سر دلسوزی و به دلیل نگرانی از مشارکت پایین مطرح میشوند و برخی هم بدلیل آنکه نامزد مورد نظرشان احراز صلاحیت نشده، گلهمند و ناراحت هستند که به آنها ایرادی نمیشود داشت، اما برخی با اصل شورای نگهبان مخالفند و با مطالب خود در فضای مجازی و مطبوعات، میخواهند از این فرصت برای انتقام از شورای نگهبان استفاده کنند که خداوند از این افراد نخواهد گذشت.
برنامه اجرایی نامزدها ضامن مشارکت است
رهبر انقلاب درباره برخی نگرانیها از احتمال مشارکت پایین مردم در انتخابات ۲۸خرداد، گفتند: من معتقدم میزان مشارکت مردم ارتباطی با این اسم یا آن اسم ندارد بلکه مردم بهدنبال فردی هستند که دارای مدیریت و اراده قوی و کارآمدی بالا برای حل مشکلات کشور باشد و برای مردم هم مهم نیست که این فرد چه عنوانی دارد و یا از چه جناحی است، البته شاید این موضوع برای گروههای سیاسی مهم باشد ولی برای عامه اینگونه نیست. حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: مهم این است که نامزدها مردم را اقناع کنند که مشکلات جامعه را میشناسند، مدیر و مدبر و با صداقت هستند و توانایی اداره کشور را دارند. در این صورت به لطف خدا مردم با مشارکت بالا در پای صندوقهای رأی حاضر خواهند شد. ایشان با اشاره به برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه نامزدها باید در مناظرات دیدگاههای خود را درباره فضایمجازی و سیاست خارجی اعلام کنند، تأکید کردند: اینها جزء مسائل مردم نیست. مسئله مردم «بیکاری جوانان، معیشت طبقات ضعیف و مافیای واردات» است که کمر تولید را میشکند و جوانان مبتکر و با انگیزه را مأیوس و کشاورزان زحمتکش را بیچاره میکند. رهبر انقلاب در همین خصوص افزودند: اخیراً به مسئولان درباره وضعیت کشاورزان تذکر دادهایم زیرا کشاورز با زحمت و رنج فراوان محصولی را تولید میکند اما سیاستهای نادرست و واردات، او را به خاک سیاه می نشاند و سود اصلی را به جیب دلال ها می برد. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه باید کسی مسئول قوه مجریه شود که این مسائل و مشکلات اصلی مردم را بداند و بتواند آنها را حل کند، گفتند: در چنین صورتی، کشور به معنی واقعی کلمه سعادتمند خواهد شد.
مسئله فوری و اصلی کشور، اقتصاد است
ایشان مسائل سیاسی و فرهنگی را با اهمیت خواندند اما افزودند: اکنون مسئله فوری و اصلی کشور، اقتصاد است و نامزدها باید برنامهها و راهحلهای خود برای حل مشکلات اقتصادی را به مردم ارائه و آنها را قانع کنند که توانایی حل مشکلات اقتصادی را دارند. رهبر انقلاب با اشاره به مخالفت دشمنان با انتخابات از ابتدای پیروزی انقلاب بخصوص بعد از تغییر قانون اساسی و سپرده شدن وظایف اجرایی اداره دولت به رییسجمهور، گفتند: در این ۴۲سال دستور کار تبلیغاتی دشمنان اینگونه بوده که قبل از انتخابات میگویند مردم شرکت نخواهند کرد، بعد از شرکت مردم در انتخابات میگویند انتخابات مهندسیشده بوده و در مورد فرد انتخاب شده به عنوان رییسجمهور هم میگویند او اختیاری ندارد. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه اکنون هم دستور کار تبلیغاتی دشمن همینگونه است، افزودند: آنها تلاش دارند به مردم القاء کنند انتخابات و انتخاب رییسجمهور هیچ فایدهای ندارد و متأسفانه برخی در داخل نیز این حرفها را تکرار و تئوریزه میکنند. ایشان تأکید کردند: با وجود همه این دشمنیها و تبلیغات، وظیفه همه آن است که هر آنچه تکلیف شرعی و رضای خداوند است دنبال کنیم و وظیفه خود را انجام دهیم.
در میدان انتخابات از نفرتپراکنی و اتهامزنی پرهیز شود
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به بیان چند توصیه خطاب به کاندایداهای انتخابات ریاستجمهوری و طرفداران آنها و عموم مردم پرداختند. رهبر انقلاب نامزدها را از تبدیل کردن انتخابات به «صحنه جنگ قدرت و برخوردهای اهانتآمیز» مشابه آنچه در آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی معمول و مایه آبروریزی آنها است، بر حذر داشتند و گفتند: در گذشته نیز هرگاه در مناظرهها و برنامههای انتخاباتی از اینگونه روشهای تخریبی، تهمتزنی و ترساندن مردم از رقیب استفاده شد، کشور ضرر کرد. ایشان تأکید کردند: میدان انتخابات میدان مسابقه خدمت و سبقت گرفتن در خیرات است و باید از نفرتپراکنی و اتهامزنی پرهیز شود. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر پرهیز از شعارهای غیر واقعبینانه و فریبنده، افزودند: نامزدها با توجه به امکانات و واقعیات کشور، شعار و وعده بدهند. «رعایت جدی ملاحظات اخلاقی» و «خودداری از هنجارشکنی و شکستن خطوط اصلی نظام» توصیه بعدی رهبر انقلاب به کاندیداها بود. ایشان خاطرنشان کردند: رعایت اخلاق اسلامی در مناظرهها و مصاحبهها، موجب سرریز شدن آن در جامعه و الگوگیری مردم خواهد شد. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: راهکار بعضی افراد برای بیشتر دیده و شنیده شدن، شکستن خطوط اصلی نظام است در حالیکه نظام جمهوری اسلامی نظامی مستقر، پا برجا و جا افتاده است که با همین خطوط خدایی و مردمی در مقابل دشمنیها ایستاده است، ضمن اینکه هنجارشکنی موجب ایجاد موقعیت بهتر در بین مردم نخواهد شد.
رهبر انقلاب سپس خطاب به طرفداران نامزدها، «نیت خدایی» را موجب برکت و رضایت الهی در صورت رقم خوردن هرگونه نتیجهای دانستند و گفتند: گاهی داغتر بودن طرفداران از خود کاندیداها موجب تعارض و بدگویی میشود که در این زمینه باید مراقبت کرد چراکه از برنامههای مخالفان به جان هم انداختن طرفداران نامزدها و استفاده از فضای مجازی برای بدگویی و انتشار دروغ علیه یکدیگر است. ایشان افزودند: انگیزههای دشمنان برای ایجاد اخلال بسیار عمیق است البته در فضای مجازی نیز گاهی مسائلی برجسته میشود که لزوماً بازتاب خواست مردم نیست. حضرت آیتالله خامنهای از کاندیداها خواستند بین خود و خدا ملتزم شوند که نتیجه انتخابات هر چه شد، همه آن را بپذیرند و نجیبانه تسلیم شوند. ایشان خاطرنشان کردند: نباید انتخابات و جمهوریت را تا وقتی قبول داشت که به نفع ما باشد و اگر به نفع دیگری شد بگوییم آن را قبول نداریم که متأسفانه آزمون تلخی از این قضیه در سال۸۸ در تاریخ انتخابات باقی ماند. رهبر انقلاب در پایان سخنانشان خطاب به عموم مردم گفتند: انتخابات در یک روز انجام میشود اما اثر آن تا چند سال باقی میماند بنابراین با شرکت در انتخابات که متعلق به خود شما است، از خداوند برای رأی دادن به کسی که شایسته این مسئولیت است کمک بخواهید. ایشان تأکید کردند: کسانی که مردم را از رفتن پای صندوق رأی منع و القاء بیفایده بودن انتخابات را میکنند، دروغ میگویند که دلسوز مردم هستند، بنابراین به حرف آنها اعتنا نکنید.
تاکید بر اهمیت انتخابات شوراهای شهر و روستا
حضرت آیتالله خامنهای همچنین اهمیت انتخابات شوراهای شهر و روستا را یادآور شدند و گفتند: این انتخابات تأثیر زیادی در مدیریت شهرها و روستاها دارد. رهبر انقلاب با ابراز امیدواری برای جلب هدایت الهی در عمل به وظیفه، از صاحبان سخن نافذ در همه اصناف و اقشار خواستند از نفوذ سخن خود برای ترویج انتخابات استفاده کنند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در گزارشی، مهمترین اقدامات تقنینی و نظارتی انجامشده در سال اول مجلس یازدهم را برشمرد. اولویت دادن به مسائل اقتصادی و معیشتی با تصویب قوانینی مانند «بسته اقتصاد مردمی»، «قوانین ناظر به افزایش تولید و کاهش قیمت مسکن»، «تعیین تعرفه خرید محصولات کشاورزی»، «الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی»، «کاهش مالیات واحدهای تولیدی»، «اختصاص ۲۰هزار میلیارد تومان برای محرومیتزدایی»، و اهتمام به اصلاح ساختار بودجه و نوسازی نظام بانکی و مالیاتی، و همچنین قوانین مهم دیگر از جمله مصوبه اقدام راهبردی در موضوع هستهای از جمله مواردی بود که آقای قالیباف در گزارش عملکرد مجلس به آنها اشاره کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دولت آینده و اصلاح نظام بانکی
تجربه عدلیه در برخورد با مفاسد اقتصادی طی سال های اخیر حاکی از آن است که حوزه بانکی یکی از بسترهای اصلی فساد بوده است.
اظهارات- بخوانید اعترافات- متهمان پرونده های بزرگ فساد مالی در جلسات دادگاه های ویژه مفاسد اقتصادی در یک نقطه مشترک به هم می رسد و آن اخذ تسهیلات نجومی بانکی است که به نام تولید و تجهیز کارخانه گرفته می شده ولی با لطایف الحیل پول بیت المال را صرف عشق و حال خود می کردند!
به عنوان نمونه هفته گذشته در سومین جلسه دادگاه حسن رعیت و ۲۱ متهم دیگر ، نماینده دادستان پرده از سوداگری ها و سناریوهای مجرمانه در اختصاص منابع تولید و تسهیلات بانکی به خرید و فروش های لاکچری برداشت. فقط در یک قلم، یکی از اتهامات رعیت، دریافت ۱۸۲ میلیون دلار تسهیلات ارزی بوده که باید صرف راه اندازی یک کارخانه می شده ولی نماینده دادستان اشاره کرد که مبالغ دریافتی از صندوق ذخیره ارزی، بجای تجهیز کارخانه، صرف خرید ملک زعفرانیه و خرید سهام شرکت دنیای فلز و خرید خودرو و فرش شده است!
این داستان تلخِ دریافت تسهیلات نجومی بانکی و استفاده از آن به جای تولید در خرید و فروش های شخصی و آنچنانی نه در این پرونده که در دهها و صدها پرونده مفاسد اقتصادی در سالهای اخیر تکرار شده است! و تلخ تر اینکه خبری هم از اخذ وثایق معتبر نبوده است!!
این در حالی است که همین بانک ها برای وام ازدواج به یک زوج جوان سختگیری هایی دارند که زبانزد بوده و گلایه مردم را در برداشته است.
ناگفته پیداست که البته بحث فساد مالی در بستر بانکی فقط به اخذ تسهیلات نجومی و صرف آنها خارج از مجرای قانونی باز نمی گردد بلکه کلاهبرداری، اختلاس، سند سازی ها، قراردادهای مسئله دار، و... مواردی بوده که در پرونده های مفاسد اقتصادی به وفور مشاهده شده است.
از سوی دیگر؛ بنگاه داری نامولد بانکی، خلق پول و نقدینگی و اثرات تورمی و مسایلی از این دست باعث شده تا ضرورت اصلاح نظام بانکی بیشتر احساس شود ولی متاسفانه دولتها در این خصوص اقدام موثر و جامعی نکرده و تنها به وعده و وعید ختم شده است.
متاسفانه مقوله مهم و راهبردی اصلاح نظام بانکی و بانک مرکزی از جمله موضوعاتی بوده است که در هندسه نظام حکمرانی کشور کمتر در میدان عمل مورد توجه قرار گرفته است و بیش از یک دهه است که همه چشم انتظار هستند تا کاری درخور صورت بگیرد ولی اتفاق نیفتاده است. یادآور می شود موضوع اصلاح نظام بانکی و بانک مرکزی ابتدا در دولت نهم در قالب طرح تحول اقتصادی مطرح و کارگروهی برای تدوین آن تشکیل شد اما فرآیند آن تا دولت دهم ادامه داشت و در نهایت دو لایحه قانون بانک مرکزی و قانون بانکداری به مرحله نهایی رسید اما در دولت دهم این دو لایحه به مجلس نرفت. در دولت یازدهم و دوازدهم هم با وجود اینکه این دو لایحه آماده بود، به مجلس نرفت و دولت اعلام کرد این لوایح را مجددا بررسی خواهد کرد و کارگروهی در وزارت اقتصاد تشکیل شد. سرانجام طرح بانکداری جمهوری اسلامی که شامل سه بخش بانک مرکزی، بانکداری و بانک توسعه بود در کمیسیون اقتصادی مجلس دهم تصویب و حدود ششماه مانده به پایان مجلس دهم به صحن علنی ارسال شد. این مسایل باعث شد تا در مجلس یازدهم ، کلیات طرحی با عنوان «مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» در تاریخ 26 اردیبهشت سال جاری به تصویب برسد. این اقدام مجلس یازدهم نیز با انتقاد اخیر ۳۰ استاد برجسته حوزه و دانشگاه در قالب نامه ای به رهبر معظم انقلاب، روبرو شد که دراین خصوص ۱۰ اشکال اساسی به طرح بانکداری مجلس وارد کرده اند.
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نیز در نشست پنجشنبه گذشته و به صورت تصویری با نمایندگان مجلس یک نکته مهم را نیز متذکر شدند و افزودند: «در مسائل حساس و مهم، ترجیح این است که به جای طرح، لایحه ارائه شود زیرا موافقت دولت به عنوان مجری را به همراه دارد و همچنین از پشتوانه کار کارشناسی بدنه دولت نیز برخوردار است».
بنابراین انتظار می رود دولت آینده در گام دوم انقلاب و بر اساس یک لایحه قوی و استفاده از نظر متخصصان، خواسته بحق مردم و کارشناسان دلسوز و متعهد را در اصلاح نظام بانکی کلید بزند تا هم مسیر فساد در این بستر مسدود شود و هم اقتصاد و تولید از برکات آن بهره مند شوند.
اظهارات- بخوانید اعترافات- متهمان پرونده های بزرگ فساد مالی در جلسات دادگاه های ویژه مفاسد اقتصادی در یک نقطه مشترک به هم می رسد و آن اخذ تسهیلات نجومی بانکی است که به نام تولید و تجهیز کارخانه گرفته می شده ولی با لطایف الحیل پول بیت المال را صرف عشق و حال خود می کردند!
به عنوان نمونه هفته گذشته در سومین جلسه دادگاه حسن رعیت و ۲۱ متهم دیگر ، نماینده دادستان پرده از سوداگری ها و سناریوهای مجرمانه در اختصاص منابع تولید و تسهیلات بانکی به خرید و فروش های لاکچری برداشت. فقط در یک قلم، یکی از اتهامات رعیت، دریافت ۱۸۲ میلیون دلار تسهیلات ارزی بوده که باید صرف راه اندازی یک کارخانه می شده ولی نماینده دادستان اشاره کرد که مبالغ دریافتی از صندوق ذخیره ارزی، بجای تجهیز کارخانه، صرف خرید ملک زعفرانیه و خرید سهام شرکت دنیای فلز و خرید خودرو و فرش شده است!
این داستان تلخِ دریافت تسهیلات نجومی بانکی و استفاده از آن به جای تولید در خرید و فروش های شخصی و آنچنانی نه در این پرونده که در دهها و صدها پرونده مفاسد اقتصادی در سالهای اخیر تکرار شده است! و تلخ تر اینکه خبری هم از اخذ وثایق معتبر نبوده است!!
این در حالی است که همین بانک ها برای وام ازدواج به یک زوج جوان سختگیری هایی دارند که زبانزد بوده و گلایه مردم را در برداشته است.
ناگفته پیداست که البته بحث فساد مالی در بستر بانکی فقط به اخذ تسهیلات نجومی و صرف آنها خارج از مجرای قانونی باز نمی گردد بلکه کلاهبرداری، اختلاس، سند سازی ها، قراردادهای مسئله دار، و... مواردی بوده که در پرونده های مفاسد اقتصادی به وفور مشاهده شده است.
از سوی دیگر؛ بنگاه داری نامولد بانکی، خلق پول و نقدینگی و اثرات تورمی و مسایلی از این دست باعث شده تا ضرورت اصلاح نظام بانکی بیشتر احساس شود ولی متاسفانه دولتها در این خصوص اقدام موثر و جامعی نکرده و تنها به وعده و وعید ختم شده است.
متاسفانه مقوله مهم و راهبردی اصلاح نظام بانکی و بانک مرکزی از جمله موضوعاتی بوده است که در هندسه نظام حکمرانی کشور کمتر در میدان عمل مورد توجه قرار گرفته است و بیش از یک دهه است که همه چشم انتظار هستند تا کاری درخور صورت بگیرد ولی اتفاق نیفتاده است. یادآور می شود موضوع اصلاح نظام بانکی و بانک مرکزی ابتدا در دولت نهم در قالب طرح تحول اقتصادی مطرح و کارگروهی برای تدوین آن تشکیل شد اما فرآیند آن تا دولت دهم ادامه داشت و در نهایت دو لایحه قانون بانک مرکزی و قانون بانکداری به مرحله نهایی رسید اما در دولت دهم این دو لایحه به مجلس نرفت. در دولت یازدهم و دوازدهم هم با وجود اینکه این دو لایحه آماده بود، به مجلس نرفت و دولت اعلام کرد این لوایح را مجددا بررسی خواهد کرد و کارگروهی در وزارت اقتصاد تشکیل شد. سرانجام طرح بانکداری جمهوری اسلامی که شامل سه بخش بانک مرکزی، بانکداری و بانک توسعه بود در کمیسیون اقتصادی مجلس دهم تصویب و حدود ششماه مانده به پایان مجلس دهم به صحن علنی ارسال شد. این مسایل باعث شد تا در مجلس یازدهم ، کلیات طرحی با عنوان «مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» در تاریخ 26 اردیبهشت سال جاری به تصویب برسد. این اقدام مجلس یازدهم نیز با انتقاد اخیر ۳۰ استاد برجسته حوزه و دانشگاه در قالب نامه ای به رهبر معظم انقلاب، روبرو شد که دراین خصوص ۱۰ اشکال اساسی به طرح بانکداری مجلس وارد کرده اند.
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نیز در نشست پنجشنبه گذشته و به صورت تصویری با نمایندگان مجلس یک نکته مهم را نیز متذکر شدند و افزودند: «در مسائل حساس و مهم، ترجیح این است که به جای طرح، لایحه ارائه شود زیرا موافقت دولت به عنوان مجری را به همراه دارد و همچنین از پشتوانه کار کارشناسی بدنه دولت نیز برخوردار است».
بنابراین انتظار می رود دولت آینده در گام دوم انقلاب و بر اساس یک لایحه قوی و استفاده از نظر متخصصان، خواسته بحق مردم و کارشناسان دلسوز و متعهد را در اصلاح نظام بانکی کلید بزند تا هم مسیر فساد در این بستر مسدود شود و هم اقتصاد و تولید از برکات آن بهره مند شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تمرکز نامزدهای ریاست جمهوری بر مسایل اقتصادی
نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری برای جلب نظر مردم از برنامههای اقتصادی خود رونمایی کردند.
در روزهای گذشته، قرعهکشی برنامههای صداوسیمای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد. همچنین بر اساس جدول اعلام شده، اولین مناظره انتخاباتی نامزدها در تلویزیون، دوشنبه ۱۷خرداد ماه، مناظره بعدی جمعه ۲۱خرداد ماه و در نهایت آخرین مناظره سهشنبه ۲۵خرداد ماه، به روی آنتن میرود. اما نامزدها این روزها درحال رونمایی از برنامههای خود هستند. در همین رابطه، محسن رضایی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: با صراحت و محکم میگویم که آمدهام تا به وضع بیسامان موجود، خاتمه بدهم. رضایی افزود: کسی که با برنامه وارد رقابت میشود، عرصه را ترک نمیکند. سعید جلیلی دیگر نامزد انتخابات ریاستجمهوری هم در یک پیام ویدئویی به مردم و جوانان، اظهار داشت: در آستانه یک انتخاب بزرگ قرار داریم؛ انتخابی که میتواند نه تنها کشور را از برخی نارساییها عبور دهد بلکه میتواند یک جهش بزرگ را رقم بزند. وی بیان کرد: لازمه تحقق این جهش بزرگ، اراده و برنامه است. 8 سال است که در دولت سایه، همراه با جوانان شما سعی کردهایم سایه به سایه موضوعات کشور را دنبال کنیم و پاسخ مسائل را جستجو کنیم و از تمام فرصتهای ممکن برای آنکه چگونه میتوان کشور را بهتر اداره کرد، استفاده کنیم. عبدالناصر همتی نامزد انتخابات دوره سیزدهم ریاستجمهوری نیز در اظهاراتی گفت: آنهایی که میگویند عملکرد همتی بخشی از وضعیت فعلی است بدانند، من از دو سال و نیم پیش تاکنون، بخشی از تغییر وضعیت موجودم نه بانی وضعیت موجود. محسن مهرعلیزاده دیگر نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری هم اظهار داشت: حداقل کاری که انجام خواهم داد، سه تا چهارماه بعد از تشکیل دولتم، روند افزایش تورم را متوقف خواهم کرد. همچنین علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاستجمهوری، تأکید کرد: باید با دانهدرشتها برخورد شود تا حساب کار دست بقیه بیاید.
آیتالله سیدابراهیم رییسی دیگر نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری هم طی سخنانی گفت: دولت ما دولت تحول خواهد بود و محوریترین ویژگی آن تحول اقتصادی و عدالت اقتصادی است. آیتالله رییسی، پنجشنبه نیز ضمن بازدید ازبیمارستان میلاد با بیماران و کادر درمان این بیمارستان به گفتوگو پرداخت.
آیتالله سیدابراهیم رییسی دیگر نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری هم طی سخنانی گفت: دولت ما دولت تحول خواهد بود و محوریترین ویژگی آن تحول اقتصادی و عدالت اقتصادی است. آیتالله رییسی، پنجشنبه نیز ضمن بازدید ازبیمارستان میلاد با بیماران و کادر درمان این بیمارستان به گفتوگو پرداخت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حمایت قاطع مردم سوریه از مقاومت
پس از آنکه اسد موفق شد از مجموع آرا، ۱۳ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۳۶۰ رأی را بدست آورد و برای سومین بار رییس جمهوری سوریه شود .مقامات، شخصیت ها و احزاب در کشورهای مختلف هم با اشاره به پیروزی بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری آن را نشانه حمایت ملت سوریه از اقدامات وی بر ضد تروریسم و توطئههای خارجی دانستند.
«حموده صباغ» رئیس پارلمان سوریه در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که بشار اسد با کسب بیش از ۹۵ درصد از آراء بار دیگر به ریاست جمهوری سوریه رسید. رئیس پارلمان سوریه گفت که «محمود مرعی» و «عبدالله سلوم عبدالله» دو رقیب بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری هر کدام به ترتیب 3.3 و 1.5 درصد آرا را کسب کردهاند. رئیس پارلمان سوریه میزان مشارکت مردمی را 78 درصد اعلام کرد و افزود: 14 میلیون و 239 هزار و 140 نفر از واجدین شرایط در این انتخابات شرکت کردند. وی تصریح کرد: اسد موفق شد از مجموع آرا، ۱۳ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۳۶۰ رأی را بدست آورد. صباغ تأکید کرد که در انتخابات ریاست جمهوریه سوریه، ۱۴ میلیون و ۲۳۹ هزار نفر شرکت کردند.
تبریک مقامات دیگر کشورها
پس از اعلام نتایج انتخابات، خبرگزاری سوریه(سانا) گزارش داد: نمایندگان و دیپلماتهای روس و احزاب وشخصیت های عربی انتخابات سوریه را کاملا دموکراتیک توصیف و تاکید کردند که نتایج آراء مردم سوریه باید مورد احترام واقع شود و انتخاب بشار اسد از اراده ملت سوریه نشات میگیرد. الکسی پوشکف رئیس کمیته روابط بین الملل در مجلس دومای سوریه تاکید کرد: نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سوریه بیانگر اراده اغلبیت شهروندان سوری و گواه حمایت آنها از خط مشی بشار اسد است. وی افزود: نتایج انتخابات منافاتی ندارد بلکه نشان دهنده این واقعیت است که نظام سوریه به رهبری بشار اسد موفق به تحقق ثبات شده است و موضع خود را تا حد زیادی تقویت کرده است و ما شاهد افول مواضع نبودیم بلکه نتایج انتخابات بر آن صحه گذاشت. میخائیل مارگیلف رئیس کمیته امور خارجه مجلس سنای روسیه نیز گفت: انتخابات سوریه در فضایی کاملا دموکراتیک برگزار شد و نتایج انتخابات باید مورد احترام قرار گیرد.بشار اسد پیروز شده است و دلیلی برای ترک سمت ندارد.
وی افزود: انتخاب رئیس جمهوری سوریه به شکل کاملا دموکراتیک شکل گرفته است و نتایج رای گیری سوری ها باید مورد احترام قرار گیرد.سیاستی که غرب دنبال می کند سیاستی دوگانه است. از سوی دیگر سرگئی استیباشن رئیس جمعیت امپراطوری ارتدوکس روسیه گفت: مردم سوریه با انتخاب بشار اسد نشان دادند که به وی به عنوان یک رهبر ملی می نگرند.رای دهندگان در واقع از صلاح و ثبات و مقابله با تروریسم حمایت کردند. وی ضمن ابراز امیدواری درباره برنده شدن ملت سوریه بر تروریسم خاطرنشان کرد: من مطمئن هستم که ملت سوریه موفق خواهند شد و الگویی برای همزیستی برای کشورهای همسایه خواهند شد. الطاهر الهاشمی عضو مجمع جهانی اهل بیت مصر نیز بیان کرد: پیروزی بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری در واقع پیروزی کوبنده بر تروریسم سیاه که به دنبال تجزیه سوریه و ویرانی آن است. وی افزود: ملت سوریه با انتخاب بشار مجددا بیعت خود را با رهبری که با توطئههای خارجی و تروریسم مبارزه کرد را ثابت کردند.این انتخابات به دنیا نشان داد که مردم سوریه حامی ارتش علیه تروریستهاست.انتخابات نقطه عطفی مهم در تاریخ سوریه است. از سوی دیگر امیل لحود رئیس جمهوری اسبق لبنان نیز گفت: ملت سوریه در انتخابات ریاست جمهوری وفاداری خود را به بشار اسد نشان داد.ملت سوریه منافع ملی را به خوبی می شناسد.همه تلاش ها برای به زانو درآوردن سوریه از راه زور و صندوق رای گیری به شکست کشیده است و سوریه در آستانه پیروزی کامل بر دشمنان خود قرار دارد.
شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله لبنان اعلام کرد: برگزاری انتخابات در سوریه شکست طرح ها و توطئه ها علیه سوریه مقاوم را ثابت کرد و این انتخابات به نفع محور مقاومت و سوریه بود.محور مقاومت آمریکا را به چالش کشید. نبیل قاووق معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله نیز گفت: انتخابات ریاست جمهوری سوریه سیلی محکمی به محور ضد سوریه و عاملی برای تقویت محور مقاومت بود.نتایج انتخابات راه را بر روی کسانی که به تجزیه دولت سوریه دلخوش کرده اند بست.وی افزود: مقاومت ضرورتی استراتژیک برای همه لبنانی ها و کسانی است که در برابر خطر اسرائیل و گروه های تکفیری ایستاده اند، است.
قدردانی بشار
بشار اسد رئیس جمهوری سوریه هم در پیامی از حضور باشکوه مردم این کشور در پای صندوقهای رای گیری تشکر کرد.
در این پیام آمده است: انتخابات به پایان رسید و زمان شروع کار است. از همه سوری ها به سبب میهن پرستی عالی آنها و مشارکت گسترده در این فرایند ملی قدردانی می کنم. درود بر ارواح شهیدان ما که اگر نبودند، سوریه پابرجا نمی ماند. آرزوی شفای عاجل برای زخمی شدگان داریم. درود بر دلاورمردان ارتش سوریه. به خاطر همه فداکاری های آنها و برای آینده کودکان و جوانان سوریه، بیایید از فردا مرحله کار را برای تقویت امید به ساخت سوریه آنطور که باید آغاز کنیم.
تبریک مقامات دیگر کشورها
پس از اعلام نتایج انتخابات، خبرگزاری سوریه(سانا) گزارش داد: نمایندگان و دیپلماتهای روس و احزاب وشخصیت های عربی انتخابات سوریه را کاملا دموکراتیک توصیف و تاکید کردند که نتایج آراء مردم سوریه باید مورد احترام واقع شود و انتخاب بشار اسد از اراده ملت سوریه نشات میگیرد. الکسی پوشکف رئیس کمیته روابط بین الملل در مجلس دومای سوریه تاکید کرد: نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سوریه بیانگر اراده اغلبیت شهروندان سوری و گواه حمایت آنها از خط مشی بشار اسد است. وی افزود: نتایج انتخابات منافاتی ندارد بلکه نشان دهنده این واقعیت است که نظام سوریه به رهبری بشار اسد موفق به تحقق ثبات شده است و موضع خود را تا حد زیادی تقویت کرده است و ما شاهد افول مواضع نبودیم بلکه نتایج انتخابات بر آن صحه گذاشت. میخائیل مارگیلف رئیس کمیته امور خارجه مجلس سنای روسیه نیز گفت: انتخابات سوریه در فضایی کاملا دموکراتیک برگزار شد و نتایج انتخابات باید مورد احترام قرار گیرد.بشار اسد پیروز شده است و دلیلی برای ترک سمت ندارد.
وی افزود: انتخاب رئیس جمهوری سوریه به شکل کاملا دموکراتیک شکل گرفته است و نتایج رای گیری سوری ها باید مورد احترام قرار گیرد.سیاستی که غرب دنبال می کند سیاستی دوگانه است. از سوی دیگر سرگئی استیباشن رئیس جمعیت امپراطوری ارتدوکس روسیه گفت: مردم سوریه با انتخاب بشار اسد نشان دادند که به وی به عنوان یک رهبر ملی می نگرند.رای دهندگان در واقع از صلاح و ثبات و مقابله با تروریسم حمایت کردند. وی ضمن ابراز امیدواری درباره برنده شدن ملت سوریه بر تروریسم خاطرنشان کرد: من مطمئن هستم که ملت سوریه موفق خواهند شد و الگویی برای همزیستی برای کشورهای همسایه خواهند شد. الطاهر الهاشمی عضو مجمع جهانی اهل بیت مصر نیز بیان کرد: پیروزی بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری در واقع پیروزی کوبنده بر تروریسم سیاه که به دنبال تجزیه سوریه و ویرانی آن است. وی افزود: ملت سوریه با انتخاب بشار مجددا بیعت خود را با رهبری که با توطئههای خارجی و تروریسم مبارزه کرد را ثابت کردند.این انتخابات به دنیا نشان داد که مردم سوریه حامی ارتش علیه تروریستهاست.انتخابات نقطه عطفی مهم در تاریخ سوریه است. از سوی دیگر امیل لحود رئیس جمهوری اسبق لبنان نیز گفت: ملت سوریه در انتخابات ریاست جمهوری وفاداری خود را به بشار اسد نشان داد.ملت سوریه منافع ملی را به خوبی می شناسد.همه تلاش ها برای به زانو درآوردن سوریه از راه زور و صندوق رای گیری به شکست کشیده است و سوریه در آستانه پیروزی کامل بر دشمنان خود قرار دارد.
شیخ نعیم قاسم معاون دبیر کل حزب الله لبنان اعلام کرد: برگزاری انتخابات در سوریه شکست طرح ها و توطئه ها علیه سوریه مقاوم را ثابت کرد و این انتخابات به نفع محور مقاومت و سوریه بود.محور مقاومت آمریکا را به چالش کشید. نبیل قاووق معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله نیز گفت: انتخابات ریاست جمهوری سوریه سیلی محکمی به محور ضد سوریه و عاملی برای تقویت محور مقاومت بود.نتایج انتخابات راه را بر روی کسانی که به تجزیه دولت سوریه دلخوش کرده اند بست.وی افزود: مقاومت ضرورتی استراتژیک برای همه لبنانی ها و کسانی است که در برابر خطر اسرائیل و گروه های تکفیری ایستاده اند، است.
قدردانی بشار
بشار اسد رئیس جمهوری سوریه هم در پیامی از حضور باشکوه مردم این کشور در پای صندوقهای رای گیری تشکر کرد.
در این پیام آمده است: انتخابات به پایان رسید و زمان شروع کار است. از همه سوری ها به سبب میهن پرستی عالی آنها و مشارکت گسترده در این فرایند ملی قدردانی می کنم. درود بر ارواح شهیدان ما که اگر نبودند، سوریه پابرجا نمی ماند. آرزوی شفای عاجل برای زخمی شدگان داریم. درود بر دلاورمردان ارتش سوریه. به خاطر همه فداکاری های آنها و برای آینده کودکان و جوانان سوریه، بیایید از فردا مرحله کار را برای تقویت امید به ساخت سوریه آنطور که باید آغاز کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شروط بازگشایی تالارها و سالنهای پذیرایی
جدیدترین آمار و ارقام منتشر شده مربوط به بیماری کووید19 حکایت از این دارد که تعداد کل بیماران مبتلا به کرونا همچنین جانباختگان این بیماری در کشور به ترتیب دو میلیون و ۸۸۶ هزار و ۱۱۱ نفر و ۷۹ هزار و ۵۶۸ نفر رسیده است. ضمن اینکه باید گفت با تداوم روند نزولی آمارها، برخی از مشاغل مانند تالارها و سالنهای پذیرایی بازگشایی شدهاند.
با کاهش آمار ابتلا و فوت ناشی از پاندمی کووید19 در کشور به تدریج فعالیت بسیاری از مشاغل از سر گرفته شده است، تا روند زندگی البته به شرط رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، در جامعه به شرایط عادی باز گردد. براین اساس گروه دیگری از مشاغل که مدتها همهگیری کرونا موجب تعطیلیشان شده بود در فهرست اصنافی که میتوانند بازگشایی شوند قرار گرفتند.
شروع فعالیت با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت
بهطور نمونه میتوان به تالارها و سالنهای پذیرایی که با رعایت شروط تعیین شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا از روز پنجشنبه گذشته بازگشایی شدهاند، اشاره کرد. براین اساس این مراکز باید برای شروع دوباره فعالیت کاری خود از میهمانان در فضای باز تالارها پذیرایی کنند، ضمن اینکه باید به این موضوع توجه داشته باشند که فاصله سه متر برای هر صندلی و تامین فضای هشت متر مربع برای هرنفر در نظر گرفته شود. علاوه براین حداکثر با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت و پذیرش مشتری برای خدمات صورت پذیرد.
نحوه پذیرایی در فضای بسته و مسقف
از سوی دیگر آنگونه سرهنگ نادر مرادی، معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ بیان کرده است؛ درباره فضای بسته و مسقف تالارها و سالنهای پذیرایی نیز علاوه بر الزام رعایت دستورالعملها اعلام شده در فضای باز، رعایت محدودیت پذیرش مشتری در شهرهای قرمز حداکثر تا ۱۵ نفر، نارنجی ۲۰ نفر، زرد ۳۰ نفر و در شهر ها با شرایط آبی تا ۵۰ نفر لازم و ضروری است.
در این راستا همچنین بهروز حصاری، رییس اتاق اصناف البرز نیز گفته است؛ اصول دستورالعملهای بهداشتی باید از سوی متصدی تالار و مشتریان برای پیشگیری از شیوع مجدد بیماری کرونا مورد توجه قرار گیرد.
رستورانها و تالارها بیشترین محل شیوع در چندماه اخیر
این در حالی است که رستورانها و تالارها بیشترین محل شیوع کرونا در چند ماه گذشته بودهاند، موضوعی که عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز از ان سخن گفته است. براین اساس باید دستورالعملهای ابلاغ شده در این مراکز به طور دقیق اجرایی شده تا از بروز هرگونه همهگیری مجدد بیماری کووید19 در آنها پیشگیری شود. دستورالعملهایی که به گفته معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ در پی مکاتبات، رایزنیها و پیگیریهای مستمر، همچنین تلاش صورت گرفته از سوی همه دستگاهها و بهویژه نیروی انتظامی برای بازگشایی و فعالیت مجدد تالارها، کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، مدنظر قرار داده و به این ترتیب کمیته مذکور پنجشنبه اخیر موافقت خود را برای صدور مجوز فعالیت مجدد تالارها اعلام کرده است. موافقتی که شروطی را نیز در بر دارد، همانطور که گفته شد؛ رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی و نظارت دقیق بر اجرای ضوابط و دستورالعملها از جمله آنها است.
جدیدترین آمارهای کرونایی
به هر حال همانطور که در ابتدا اشاره شد؛ آمار و اعداد اعلام شده در یک هفته گذشته خبر از روند نزولی کرونا در کشور میدهند، با این وجود اما سعی بر این است که با تداوم برخی تدابیر از صعودی شدن دوباره این آمارها نیز پیشگیری شود. این در حالی بوده که اکنون به عبارتی تا روز گذشته مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۹ هزار و ۵۶۸ نفر رسیده، همچنین با احتساب آمارهای جدید تعداد افرادی که در بازه زمانی 24ساعته اخیر مبتلا به کرونا شدهاند، تعداد کل بیماران دو میلیون و ۸۸۶ هزار و ۱۱۱ نفر شده است.
اما جدیدترین آمار به چه میزان است؟ در این خصوص باید گفت که طبق معیارهای قطعی تشخیصی در از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه گذشته، ۱۰ هزار و ۲۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که ۱۵۳۲ نفر از آنها بستری شدهاند. ضمن اینکه متاسفانه 186 بیماری نیز جان خود را از دست دادهاند. علاوه بر این چهار هزار و 383 نفر از بیماران کرونایی نیز در بخش های مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. براین اساس برای تداوم روند کاهش در آمار این بیماری همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی و عمل به محدودیتهای عنوان شده در ترددهای درون شهری و بینشهری مهمترین موضوعی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
شروع فعالیت با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت
بهطور نمونه میتوان به تالارها و سالنهای پذیرایی که با رعایت شروط تعیین شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا از روز پنجشنبه گذشته بازگشایی شدهاند، اشاره کرد. براین اساس این مراکز باید برای شروع دوباره فعالیت کاری خود از میهمانان در فضای باز تالارها پذیرایی کنند، ضمن اینکه باید به این موضوع توجه داشته باشند که فاصله سه متر برای هر صندلی و تامین فضای هشت متر مربع برای هرنفر در نظر گرفته شود. علاوه براین حداکثر با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت و پذیرش مشتری برای خدمات صورت پذیرد.
نحوه پذیرایی در فضای بسته و مسقف
از سوی دیگر آنگونه سرهنگ نادر مرادی، معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ بیان کرده است؛ درباره فضای بسته و مسقف تالارها و سالنهای پذیرایی نیز علاوه بر الزام رعایت دستورالعملها اعلام شده در فضای باز، رعایت محدودیت پذیرش مشتری در شهرهای قرمز حداکثر تا ۱۵ نفر، نارنجی ۲۰ نفر، زرد ۳۰ نفر و در شهر ها با شرایط آبی تا ۵۰ نفر لازم و ضروری است.
در این راستا همچنین بهروز حصاری، رییس اتاق اصناف البرز نیز گفته است؛ اصول دستورالعملهای بهداشتی باید از سوی متصدی تالار و مشتریان برای پیشگیری از شیوع مجدد بیماری کرونا مورد توجه قرار گیرد.
رستورانها و تالارها بیشترین محل شیوع در چندماه اخیر
این در حالی است که رستورانها و تالارها بیشترین محل شیوع کرونا در چند ماه گذشته بودهاند، موضوعی که عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز از ان سخن گفته است. براین اساس باید دستورالعملهای ابلاغ شده در این مراکز به طور دقیق اجرایی شده تا از بروز هرگونه همهگیری مجدد بیماری کووید19 در آنها پیشگیری شود. دستورالعملهایی که به گفته معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ در پی مکاتبات، رایزنیها و پیگیریهای مستمر، همچنین تلاش صورت گرفته از سوی همه دستگاهها و بهویژه نیروی انتظامی برای بازگشایی و فعالیت مجدد تالارها، کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، مدنظر قرار داده و به این ترتیب کمیته مذکور پنجشنبه اخیر موافقت خود را برای صدور مجوز فعالیت مجدد تالارها اعلام کرده است. موافقتی که شروطی را نیز در بر دارد، همانطور که گفته شد؛ رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی و نظارت دقیق بر اجرای ضوابط و دستورالعملها از جمله آنها است.
جدیدترین آمارهای کرونایی
به هر حال همانطور که در ابتدا اشاره شد؛ آمار و اعداد اعلام شده در یک هفته گذشته خبر از روند نزولی کرونا در کشور میدهند، با این وجود اما سعی بر این است که با تداوم برخی تدابیر از صعودی شدن دوباره این آمارها نیز پیشگیری شود. این در حالی بوده که اکنون به عبارتی تا روز گذشته مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۹ هزار و ۵۶۸ نفر رسیده، همچنین با احتساب آمارهای جدید تعداد افرادی که در بازه زمانی 24ساعته اخیر مبتلا به کرونا شدهاند، تعداد کل بیماران دو میلیون و ۸۸۶ هزار و ۱۱۱ نفر شده است.
اما جدیدترین آمار به چه میزان است؟ در این خصوص باید گفت که طبق معیارهای قطعی تشخیصی در از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه گذشته، ۱۰ هزار و ۲۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که ۱۵۳۲ نفر از آنها بستری شدهاند. ضمن اینکه متاسفانه 186 بیماری نیز جان خود را از دست دادهاند. علاوه بر این چهار هزار و 383 نفر از بیماران کرونایی نیز در بخش های مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. براین اساس برای تداوم روند کاهش در آمار این بیماری همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی و عمل به محدودیتهای عنوان شده در ترددهای درون شهری و بینشهری مهمترین موضوعی است که باید به آن توجه داشته باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه
نمایندگان مجلس چهارشنبه هفته گذشته کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه را تصویب کردند که از این پس طبق مدت تملک، اگر فردی طلا، ارز، مسکن و خودرو خریداری و سپس اقدام به فروش آن کند، باید از محل سود این معامله، بخشی را به عنوان مالیات پرداخت کند. برخی این طرح را در افزایش فعالیتهای تولیدی، کاهش فاصله طبقاتی و رفع احتکار، مفید میدانند و برخی دیگر بر این باورند که وضع مالیاتهای مختلف، منجر به فشار اقتصادی بیشتر به مردم و افزایش تورم خواهد شد.
پیش از این نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی طرحی را با عنوان طرح مالیات بر عایدی سرمایه تقدیم هیات رییسه مجلس کردند که سرانجام پس از کش و قوسهای بسیار، روز گذشته کلیات این طرح به تصویب رسید.
مالیات بر عایدی سرمایه یکی از پایههای مالیاتی است که اگرچه میتواند به افزایش منابع عمومی بیانجامد اما عمدتاً کارکرد تنظیمگری داشته و میتواند با تضعیف فعالیتهای غیرمولد و کاهش انگیزههای سوداگرانه نقش موثری در تنظیم بازارهای مختلف از جمله مسکن، خودرو، طلا و ارز ایفا کند.
در همین راستا طرح قانون مالیات بر عایدی سرمایه با هدف حمایت از تولید و سرمایهگذاری مولد، کاهش نوسانات بازارهای دارایی از جمله خودرو، مسکن، طلا و ارز همچنین جلوگیری از افزایش قیمت ناگهانی این بازارها پیشنهاد شد.
جزییات مصوبه جدید
طبق این طرح، مازاد ارزش دارایی در زمان انتقال آن نسبت ارزش تملکش، عایدی سرمایه محسوب و هر نوع نقل و انتقال داراییهایی از جمله املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی، طلا، شمش طلا، طلای آب شده، زیورآلات از جنس طلا، پلاتین و جواهر آلات و انواع ارز خارجی در زمان انتقال در کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری اقتصادی و ویژه اقتصادی مشمول مالیات میشود.
از سوی دیگر، اگر واحد مسکونی یا وسیله نقلیه مورد معامله، تنها واحد مسکونی یا وسیله نقلیه تحت تملک اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال و بیش از یکسال در تملک وی باشد، مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه نیست.
داراییهای معاف از مالیات
اولین انتقال املاک نوساز و نیمه ساخت، انتقال باغها و زمینهای زراعی بیرون از حریم شهری، انتقال بلاعوض به والدین، همسر دائم و فرزندان بالای ۱۸ سال و اعطای وکالت به آنها، انتقال ترکه به صورت ارث یا وصیت، انتقال بمنظور وقف با تأیید سازمان اوقاف امور خیریه و انتقال قهری املاک مسکونی مشمول پرداخت مالیات مذکور نمیشوند.
علاوه براین، هرگونه ارز انتقال یافته از خارج از کشور که منشأ آن به تأیید بانک مرکزی رسیده باشد، به خصوص ناشی از صادرات، در صورتی که عرضه آن در مهلت قانونی مقرر به تأیید بانک مرکزی رسیده باشد، از این مالیات معاف است.
نرخهای مالیات بر عایدی سرمایه
آنچه در این زمینه حائز اهمیت است، چگونگی محاسبه این مالیات و نرخ آن است که طبق طرح جدید مجلس، املاک در صورت نگهداری کمتر از یکسال مشمول ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه میشوند.
با نگهداری املاک بیش از یکسال، سالانه سه واحد درصد از نرخ مالیات بر عایدی سرمایه کم میشود و از سال دوازدهم به بعد با نرخ ثابت چهار درصد مشمول مالیات میشوند. طبق این گزارش، اراضی بایر نیز معادل ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه بپردازند. همچنین، نگهداری انواع خودرو در کمتر از یکسال معادل ۳۰ درصد مشمول مالیات میشود و در صورت نگهداری بیش از یکسال، سالانه ۱۰ واحد درصد از نرخ کم و مالیات مربوطه از سال چهارهم به بعد با نرخ ثابت صفر درصد محاسبه میشود. از سوی دیگر، نگهداری سایر داراییهایی (طلا، ارز، جواهرآلات و...) که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند در صورت نگهداری کمتر از یکسال معادل ۳۰ درصد، با نگهداری بیش از یک تا دو سال سالانه ۲۰ درصد و بیش از دو سال معادل ۱۰ درصد باید مالیات متعلقه را بپردازند. بنابراین، با اجرای مالیات از عایدی سرمایه، اگر یک فرد خانه، طلا، ارز و یا خودرویی را خریداری و سپس براساس زمان تملک اقدام به فروش آن کند، باید از محل سود این معامله، بخشی را به عنوان مالیات پرداخت کند که از این طریق تقاضای سوداگرایانه و دلالی کنترل میشود تا بازارهای مسکن، طلا، ارز و خودرو از حالت سرمایه محور بودن به مصرف متقاضیان نیازمند تغییر کند.
مخالفان و موافقان چه می گویند؟
محمد صفائی دلوئی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معتقد است اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه مانع سوداگری و دلالی میشود و با از بین رفتن تقاضای کاذب، سرمایه را به سمت تولید هدایت میکند.
اما مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران و کارشناس اقتصادی در این باره گفت: برخی عوامل باعث شده که سرمایههای مردم بهجای حرکت بهسمت تولید، سر از فعالیتهای دلالی درآورده است. در واقع مردم ناچار هستند که به سمت سرمایهگذاری در این بازارها حرکت کنند که قدرت خرید و سرمایه آنها حفظ شود.
این کارشناس اقتصادی، درباره کارآیی این طرح، توضیح داد: اگر طرح قانون مالیات بر عایدی سرمایه بتواند ثروتمندان بزرگ را شناسایی کرده و مالیات از آنها اخذ شود، مفید خواهد بود. اما در صورتی که برای توده مردم با سرمایههای اندک اعمال شود، طبیعتا نتیجهای جز فشار اقتصادی نخواهد داشت، چرا که این سرمایهداران خرد، معمولا برای حفظ سرمایه و درآمد خود بهطور محدود و با معاملات کوچک، وارد بازار سکه، ارز، مسکن و طلا میشوند.
برخی کارشناسان نیز می گویند تنها اجرای مالیات بر عایدی سرمایه نمیتواند دلالان را از بازارهای کشور حذف کند و آنها کنترل و به ثبات برساند بلکه در کنار این مالیات باید سیاست و ساختارهای کلان اقتصادی هم اصلاح شود.
طی چند سال گذشته عمده ترین دلیل افزایش قیمت ها و سفته بازی بازارها سیاست های غلط بانک مرکزی بوده است. یکی از این اقدامات کاهش نرخ سود بانکی بود که اگرچه در ابتدا با هدف کمک به تولید انجام شد اما در نهایت منجر به افزایش نقدیگی و همچنین تورم شد. بر این اساس قیمت خودرو و مسکن افزایش حدود 700 درصدی داشت و این وضعیت را در سایر بازارهای سرمایه ای نیز شاهد بودیم.
همچنین سرکوب نرخ ارز و پس ازآن افزایش نامتعارف قیمت دلار نیز از دیگر دلایل افزایش سفته بازی در بازارها و نوسانات اقتصادی بوده است. بر این اساس در نظر گرفتن مالیات بر عائدی سرمایه اگرچه می تواند عاملی برای کاهش سفته بازی باشد اما در صورتی موثر واقع می شود که نوسانات ارز نیز شدید نباشد.
برنامه ریزی برای اصلاح بودجه و همچنین جلوگیری از کسری آن نیز از عوامل مهم برای جلوگیری از سفته بازی در بازارهاست. در شرایط کسری بودجه و تورم و رشد نقدینگی تقاضا برای سفته بازی در بازارها افزایش می یابد.
بر این اساس توصیه کارشناسان به رییس جمهور جدید اصلاح ساختاری بانکی است که نقشی تعیین کننده در جلوگیری از سفته بازی و تورم در کشور دارد. همچنین نحوه اجرا قوانین مالیاتی مجلس نیز از دیگر مواردی است که کارشناسان بر ضرورت پیگیری آن توسط رییس جمهور آینده تاکید دارند. در هر صورت عدالت مالیاتی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی از طریق مالیات، در صورت اجرای صحیح اتفاقی مبارک برای اقتصاد کشور خواهد بود.
مالیات بر عایدی سرمایه یکی از پایههای مالیاتی است که اگرچه میتواند به افزایش منابع عمومی بیانجامد اما عمدتاً کارکرد تنظیمگری داشته و میتواند با تضعیف فعالیتهای غیرمولد و کاهش انگیزههای سوداگرانه نقش موثری در تنظیم بازارهای مختلف از جمله مسکن، خودرو، طلا و ارز ایفا کند.
در همین راستا طرح قانون مالیات بر عایدی سرمایه با هدف حمایت از تولید و سرمایهگذاری مولد، کاهش نوسانات بازارهای دارایی از جمله خودرو، مسکن، طلا و ارز همچنین جلوگیری از افزایش قیمت ناگهانی این بازارها پیشنهاد شد.
جزییات مصوبه جدید
طبق این طرح، مازاد ارزش دارایی در زمان انتقال آن نسبت ارزش تملکش، عایدی سرمایه محسوب و هر نوع نقل و انتقال داراییهایی از جمله املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی، طلا، شمش طلا، طلای آب شده، زیورآلات از جنس طلا، پلاتین و جواهر آلات و انواع ارز خارجی در زمان انتقال در کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری اقتصادی و ویژه اقتصادی مشمول مالیات میشود.
از سوی دیگر، اگر واحد مسکونی یا وسیله نقلیه مورد معامله، تنها واحد مسکونی یا وسیله نقلیه تحت تملک اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال و بیش از یکسال در تملک وی باشد، مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه نیست.
داراییهای معاف از مالیات
اولین انتقال املاک نوساز و نیمه ساخت، انتقال باغها و زمینهای زراعی بیرون از حریم شهری، انتقال بلاعوض به والدین، همسر دائم و فرزندان بالای ۱۸ سال و اعطای وکالت به آنها، انتقال ترکه به صورت ارث یا وصیت، انتقال بمنظور وقف با تأیید سازمان اوقاف امور خیریه و انتقال قهری املاک مسکونی مشمول پرداخت مالیات مذکور نمیشوند.
علاوه براین، هرگونه ارز انتقال یافته از خارج از کشور که منشأ آن به تأیید بانک مرکزی رسیده باشد، به خصوص ناشی از صادرات، در صورتی که عرضه آن در مهلت قانونی مقرر به تأیید بانک مرکزی رسیده باشد، از این مالیات معاف است.
نرخهای مالیات بر عایدی سرمایه
آنچه در این زمینه حائز اهمیت است، چگونگی محاسبه این مالیات و نرخ آن است که طبق طرح جدید مجلس، املاک در صورت نگهداری کمتر از یکسال مشمول ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه میشوند.
با نگهداری املاک بیش از یکسال، سالانه سه واحد درصد از نرخ مالیات بر عایدی سرمایه کم میشود و از سال دوازدهم به بعد با نرخ ثابت چهار درصد مشمول مالیات میشوند. طبق این گزارش، اراضی بایر نیز معادل ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه بپردازند. همچنین، نگهداری انواع خودرو در کمتر از یکسال معادل ۳۰ درصد مشمول مالیات میشود و در صورت نگهداری بیش از یکسال، سالانه ۱۰ واحد درصد از نرخ کم و مالیات مربوطه از سال چهارهم به بعد با نرخ ثابت صفر درصد محاسبه میشود. از سوی دیگر، نگهداری سایر داراییهایی (طلا، ارز، جواهرآلات و...) که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند در صورت نگهداری کمتر از یکسال معادل ۳۰ درصد، با نگهداری بیش از یک تا دو سال سالانه ۲۰ درصد و بیش از دو سال معادل ۱۰ درصد باید مالیات متعلقه را بپردازند. بنابراین، با اجرای مالیات از عایدی سرمایه، اگر یک فرد خانه، طلا، ارز و یا خودرویی را خریداری و سپس براساس زمان تملک اقدام به فروش آن کند، باید از محل سود این معامله، بخشی را به عنوان مالیات پرداخت کند که از این طریق تقاضای سوداگرایانه و دلالی کنترل میشود تا بازارهای مسکن، طلا، ارز و خودرو از حالت سرمایه محور بودن به مصرف متقاضیان نیازمند تغییر کند.
مخالفان و موافقان چه می گویند؟
محمد صفائی دلوئی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معتقد است اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه مانع سوداگری و دلالی میشود و با از بین رفتن تقاضای کاذب، سرمایه را به سمت تولید هدایت میکند.
اما مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران و کارشناس اقتصادی در این باره گفت: برخی عوامل باعث شده که سرمایههای مردم بهجای حرکت بهسمت تولید، سر از فعالیتهای دلالی درآورده است. در واقع مردم ناچار هستند که به سمت سرمایهگذاری در این بازارها حرکت کنند که قدرت خرید و سرمایه آنها حفظ شود.
این کارشناس اقتصادی، درباره کارآیی این طرح، توضیح داد: اگر طرح قانون مالیات بر عایدی سرمایه بتواند ثروتمندان بزرگ را شناسایی کرده و مالیات از آنها اخذ شود، مفید خواهد بود. اما در صورتی که برای توده مردم با سرمایههای اندک اعمال شود، طبیعتا نتیجهای جز فشار اقتصادی نخواهد داشت، چرا که این سرمایهداران خرد، معمولا برای حفظ سرمایه و درآمد خود بهطور محدود و با معاملات کوچک، وارد بازار سکه، ارز، مسکن و طلا میشوند.
برخی کارشناسان نیز می گویند تنها اجرای مالیات بر عایدی سرمایه نمیتواند دلالان را از بازارهای کشور حذف کند و آنها کنترل و به ثبات برساند بلکه در کنار این مالیات باید سیاست و ساختارهای کلان اقتصادی هم اصلاح شود.
طی چند سال گذشته عمده ترین دلیل افزایش قیمت ها و سفته بازی بازارها سیاست های غلط بانک مرکزی بوده است. یکی از این اقدامات کاهش نرخ سود بانکی بود که اگرچه در ابتدا با هدف کمک به تولید انجام شد اما در نهایت منجر به افزایش نقدیگی و همچنین تورم شد. بر این اساس قیمت خودرو و مسکن افزایش حدود 700 درصدی داشت و این وضعیت را در سایر بازارهای سرمایه ای نیز شاهد بودیم.
همچنین سرکوب نرخ ارز و پس ازآن افزایش نامتعارف قیمت دلار نیز از دیگر دلایل افزایش سفته بازی در بازارها و نوسانات اقتصادی بوده است. بر این اساس در نظر گرفتن مالیات بر عائدی سرمایه اگرچه می تواند عاملی برای کاهش سفته بازی باشد اما در صورتی موثر واقع می شود که نوسانات ارز نیز شدید نباشد.
برنامه ریزی برای اصلاح بودجه و همچنین جلوگیری از کسری آن نیز از عوامل مهم برای جلوگیری از سفته بازی در بازارهاست. در شرایط کسری بودجه و تورم و رشد نقدینگی تقاضا برای سفته بازی در بازارها افزایش می یابد.
بر این اساس توصیه کارشناسان به رییس جمهور جدید اصلاح ساختاری بانکی است که نقشی تعیین کننده در جلوگیری از سفته بازی و تورم در کشور دارد. همچنین نحوه اجرا قوانین مالیاتی مجلس نیز از دیگر مواردی است که کارشناسان بر ضرورت پیگیری آن توسط رییس جمهور آینده تاکید دارند. در هر صورت عدالت مالیاتی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی از طریق مالیات، در صورت اجرای صحیح اتفاقی مبارک برای اقتصاد کشور خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

احیای شرکت شیشه لرستان با حمایتهای دستگاه قضایی
رییس قوهقضاییه در بیست و پنجمین سفر استانی خود به استان لرستان سفرکرده بود. آیتالله رئیسی در این سفر بر حمایت از تولید تاکید کرد. در همین زمینه و در راستای اجرای مصوبات سفرهای استانی رییس دستگاه قضا شرکت شیشه لرستان یکی از واحدهای تولیدی فعال درزمینه تولید شیشههای ساختمانی و بلور است که با حمایتهای قضایی احیا شد.
مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان با اشاره به حمایتهای دستگاه قضایی برای احیاء این واحد تولیدی گفت: حمایت قوهقضاییه و اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری استان تهران شرکت شیشه لرستان را نجات داد.
سعید رضایی در این خصوص عنوان کرد: قوهقضاییه بهترین کارها را برای ما انجام داد. شرکت شیشه لرستان در سال ۱۳۷۲ راهاندازی شد و پسازآن در طرح توسعه، واحد تولید شیشههای مقاوم در برابر حرارت را راهاندازی و مقداری وام از بانک صادرات برای توسعه این واحد تولیدی دریافت کردیم.
مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل افزایش قاچاق کالا، وضعیت بازار به هم ریخت و واحد تولیدی شیشههای مقاوم در برابر حرارت متوقف شد. پس از بروز اختلاف میان شرکا، دو واحد تولیدی کارخانه بهطور کامل تعطیل شدند. وی اظهار کرد: استاندار وقت لرستان از پدر بنده دعوت به عمل آورد تا مسئولیت کارخانه را بر عهده بگیرد و کارخانه را راهاندازی کند؛ اما متاسفانه قولهایی که داده بودند را عملیاتی نکردند ولی درنهایت موفق شدیم واحد تولیدی بلور را راهاندازی کنیم.
رضایی عنوان کرد: در آن زمان از مدیران وقت بانک صادرات دعوت به عمل آوردیم و کارخانه را مورد بازدید قراردادند و به آنها اعلام کردیم صرفاً با فعالیت یک واحد تولیدی نمیتوانیم بدهی آنها را پرداخت کنیم. مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان افزود: از آنها خواستیم که کمک کنند تا بتوانیم دومین واحد تولیدی را راهاندازی کنیم؛ اما مخالفت کردند و درنهایت به این نتیجه رسیدیم که از قانون ورشکستگی استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: زمانی که موضوع در محکمه مطرح شد، با حضور کارشناس پرونده ما موردبررسی قرار گرفت و به این نتیجه رسیدند که ما ورشکست هستیم و توان پرداخت بدهیهای خود را نداریم.
رضایی بیان کرد: پس از صدور حکم ورشکستگی، به اداره ورشکستگی و امور تصفیه معرفی شدیم و بانک طلبکار به دنبال این بود که حکم توقیف اموال را بگیرد؛ اما خوشبختانه با رأی دادگاه کارخانه سرپا ماند تا فرایند پرداخت مطالبات طلبکاران انجام شود.
مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان عنوان کرد: حمایت قوهقضاییه و اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری استان تهران شرکت شیشه لرستان را نجات داد و نهتنها واحد تولیدی ما بلکه میدانم که خیلی از واحدهای تولیدی با حمایتهای دستگاه قضایی نجات پیدا کردند. رضایی، اظهار کرد: ما در حال حاضر ۲۰۰ نیروی کارداریم و در حال سوددهی با تولید روزانه ۲۵ تن بلور هستیم.
مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان با اشاره به حمایتهای دستگاه قضایی برای احیاء این واحد تولیدی گفت: حمایت قوهقضاییه و اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری استان تهران شرکت شیشه لرستان را نجات داد.
سعید رضایی در این خصوص عنوان کرد: قوهقضاییه بهترین کارها را برای ما انجام داد. شرکت شیشه لرستان در سال ۱۳۷۲ راهاندازی شد و پسازآن در طرح توسعه، واحد تولید شیشههای مقاوم در برابر حرارت را راهاندازی و مقداری وام از بانک صادرات برای توسعه این واحد تولیدی دریافت کردیم.
مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل افزایش قاچاق کالا، وضعیت بازار به هم ریخت و واحد تولیدی شیشههای مقاوم در برابر حرارت متوقف شد. پس از بروز اختلاف میان شرکا، دو واحد تولیدی کارخانه بهطور کامل تعطیل شدند. وی اظهار کرد: استاندار وقت لرستان از پدر بنده دعوت به عمل آورد تا مسئولیت کارخانه را بر عهده بگیرد و کارخانه را راهاندازی کند؛ اما متاسفانه قولهایی که داده بودند را عملیاتی نکردند ولی درنهایت موفق شدیم واحد تولیدی بلور را راهاندازی کنیم.
رضایی عنوان کرد: در آن زمان از مدیران وقت بانک صادرات دعوت به عمل آوردیم و کارخانه را مورد بازدید قراردادند و به آنها اعلام کردیم صرفاً با فعالیت یک واحد تولیدی نمیتوانیم بدهی آنها را پرداخت کنیم. مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان افزود: از آنها خواستیم که کمک کنند تا بتوانیم دومین واحد تولیدی را راهاندازی کنیم؛ اما مخالفت کردند و درنهایت به این نتیجه رسیدیم که از قانون ورشکستگی استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: زمانی که موضوع در محکمه مطرح شد، با حضور کارشناس پرونده ما موردبررسی قرار گرفت و به این نتیجه رسیدند که ما ورشکست هستیم و توان پرداخت بدهیهای خود را نداریم.
رضایی بیان کرد: پس از صدور حکم ورشکستگی، به اداره ورشکستگی و امور تصفیه معرفی شدیم و بانک طلبکار به دنبال این بود که حکم توقیف اموال را بگیرد؛ اما خوشبختانه با رأی دادگاه کارخانه سرپا ماند تا فرایند پرداخت مطالبات طلبکاران انجام شود.
مدیر اجرایی شرکت شیشه لرستان عنوان کرد: حمایت قوهقضاییه و اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری استان تهران شرکت شیشه لرستان را نجات داد و نهتنها واحد تولیدی ما بلکه میدانم که خیلی از واحدهای تولیدی با حمایتهای دستگاه قضایی نجات پیدا کردند. رضایی، اظهار کرد: ما در حال حاضر ۲۰۰ نیروی کارداریم و در حال سوددهی با تولید روزانه ۲۵ تن بلور هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
مردم دنبال مدیر کارآمد هستند نه اسامی و جناحها
-
دولت آینده و اصلاح نظام بانکی
-
تمرکز نامزدهای ریاست جمهوری بر مسایل اقتصادی
-
حمایت قاطع مردم سوریه از مقاومت
-
شروط بازگشایی تالارها و سالنهای پذیرایی
-
تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه
-
احیای شرکت شیشه لرستان با حمایتهای دستگاه قضایی
دانلود نسخه پی دی اف