
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رویکرد تحولی قوه قضاییه با شدت و پرشتاب تر ادامه یابد
رهبر معظم انقلاب روز گذشته در سالروز شهادت آیتالله بهشتی و روز قوه قضائیه، در دیدار رییس و مسئولان این قوه، ادامه مسیر اعتمادافزا و امیدبخش دو سال اخیر و استمرار اجرای سند تحول را در فصل جدید دستگاه قضا ضروری خواندند و با تجلیل از حماسه واقعی مردم در انتخابات ۲۸خرداد گفتند: مردم در شرایط کرونایی و دشواریهای اقتصادی و برخی مسائل دیگر، برنامهریزی چند ماهه دنیای استکبار را بر هم زدند و به عنوان برندگان اصلی انتخابات، شکست و ناکامی را نصیب دشمنان ایران و عناصر وابسته به آنان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، شهید آیتالله بهشتی را عالمی متفکر و نظریهپرداز، شخصیتی برجسته و حقیقتاً انقلابی، مؤمن، متشرع و بسیار مؤثر خواندند و افزودند: شهید بهشتی با پایهگذاری کار دشوار و بزرگ ایجاد دادگستری اسلامی و نقشآفرینی در تدوین قانون اساسی حق بزرگی بر گردن کشور و ملت دارد و این حق باید شناخته و ادا شود. رهبر انقلاب با اشاره به جنایت فجیع منافقین در به شهادت رساندن آیتالله بهشتی و حدود ۷۰نفر از شخصیتها گفتند: این قاتلها صراحتاً به این جنایت بزرگ اعتراف کردهاند اما امروز با حمایت فرانسه و دیگر کشورهای مدعی حقوقبشر آزادانه فعالیت میکنند که انسان از وقاحت غربیها در ادعاهای حقوقبشری و دادن تریبون و حمایت از این تروریستها حیرت میکند.
حرکت آقای رئیسی جهادی و شبانهروزی بود
حضرت آیتالله خامنهای با تشکر از فعالیتهای مسئولان و همه عناصر فعال دستگاه قضایی در سراسر کشور، حرکت آقای رئیسی در دوران تصدی را مصداق حرکت جهادی خواندند و با تشکر از آقای رییسی افزودند: این تلاش شبانهروزی و پرانگیزه به فضل الهی به آثار و نتایج خوبی نیز منجر شده است. ایشان، زنده شدن امید و افزایش اعتماد مردم به دستگاه قضا را مهمترین اثر حرکت جهادی دو سال اخیر در قوه قضائیه برشمردند و افزودند: این امید و اعتماد سرمایه گرانقدر اجتماعی است که هیچ چیزی با آن برابری نمیکند. رهبر انقلاب با اشاره به تغییر و تحول طبیعی در قوه قضائیه بعد از انتخاب آقای رئیسی بهعنوان رییسجمهور منتخب ملت، چند نکته را در ترسیم مسیر آینده دستگاه قضا بیان کردند.
رویکرد تحولی در قوه قضاییه ادامه یابد
ایشان، ادامه رویکرد تحولی در قوه قضاییه را بسیار مهم و کاملاً ضروری خواندند و افزودند: این مسیر باید با شدت و حتی پرشتابتر ادامه یابد و سند خوب، متقن، عملیاتی، غیرنمایشی، غیرشعاری و زمانبندی شده تحول در دستگاه قضا، همچنان ملاک حرکت تحولی باشد. حضرت آیتالله خامنهای، اطلاع و درک همه نیروهای قوه قضاییه از سند تحول را ضروری دانستند و افزودند: دستگاه قضا در رفع خلأهای مقرراتی برای اجرای سند تحول فعال شود و بدنه قوه را برای اجرای درست، کامل و پیگیرانه این سند به شکلهای مختلف تشویق کند. رهبر انقلاب با ابراز رضایت از ورود دستگاه قضا به بحث احیای حقوق عامه گفتند: این کارِ بسیار لازم و پر ارزش، جزو وظایف حتمی قوه قضائیه است و دایره عمل به آن باید از احیای واحدهای تولیدی و رفع تصرف منابع طبیعی، به عرصههایی همچون سلامت، آموزش، محیط زیست و امر به معروف و نهی از منکر گسترش یابد. ایشان با ابراز تأسف از جاری نبودن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفتند: کسانی که بهطور حقیقی و نه برای هیاهو یا مقاصد دیگر به این واجب الهی عمل میکنند باید مورد حمایت قرار گیرند. رهبر انقلاب، دستگاه قضا را به رفع خلأهای قانونی در بحث حقوق عامه فرا خواندند و افزودند: باید مشخص شود که حکم ضایعکنندگان حقوق عامه چیست تا از صدور احکام سلیقهای جلوگیری شود.
راه آقای رئیسی در قوه قضاییه ادامه یابد
حضرت آیت الله خامنه ای با ابراز خرسندی از مبارزه با فساد در درون قوه قضائیه، این کار را دارای اولویت کامل و جزو واجبترین امور خواندند و افزودند: البته اکثریت عظیم قضات و کارکنان دستگاه قضا، «مؤمن، شریف، پاکدامن و مسئولیتپذیر» هستند و گاهی نیز درباره میزان فساد در قوه افراط و جنجال میشود اما باید با تعداد کمِ عناصر فاسد هم به شدت و قاطعانه برخورد شود. ایشان، برخورد سریع و فعال با گزارشهای مردمی درباره وجود برخی عناصر فاسد در دستگاه قضا را ضروری خواندند و گفتند: البته ممکن است این گزارشها واقعیت نداشته باشد اما باید آنها را مغتنم شمرد و با پرهیز از برخوردهای خوشبینانه، بلافاصله بازرسی آشکار یا پنهان و ناشناخته را فعال کرد و در صورت اثبات، با عناصر فاسد حقیقتاً برخورد کرد. رهبر انقلاب حضور در میان مردم را از جمله نقاط قوت آقای رئیسی خواندند و تأکید کردند: مسئولان بعدی دستگاه قضا نیز باید این کار بسیار خوب و ضروری و پر برکت را ادامه دهند. حضرت آیت الله خامنهای ارتباط مسئولان به خصوص رییس دستگاه قضا با گروههای فعال جامعه نظیر فعالان دانشگاهی، حوزوی، اقتصادی، کارگری، تولیدی و بخشهای مربوط به زنان را در چارچوب حضور مردمی برشمردند و گفتند: در ارتباط با گروههای فعال جامعه حرفهای آنان را بشنوید و سیاستها را به درستی برای آنان تبیین کنید که گاهی دلیل برخی اعتراضها بیاطلاعی از سیاستها و واقعیات است. حضرت آیتالله خامنه ای در جمعبندی این بخش از سخنانشان ابراز امیدواری کردند قوه قضائیه در فصل جدید خود، همان مسیر دو سال اخیر را با قدرت ادامه دهد و با فعالیتهای بیشتر، نتایج بهتری را نصیب کشور و ملت کند.
شورای نگهبان براساس قانون عمل میکند
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان به حماسهآفرینی ملت در انتخابات ۲۸خرداد اشاره کردند و با بیهوده خواندن برخی تلاشها در فضای مجازی و رسانهای برای انکار کار بزرگ مردم، گفتند: این انتخابات حقاً و انصافاً یک حماسه بود و تحلیلگرانی که چشم به انتخابات ایران داشتند، فهمیدند چه اتفاق مهمی رقم خورد. ایشان فعالیت هزاران دستگاه تبلیغاتی از جمله رسانههای آمریکایی، انگلیسی و برخی کشورهای مرتجع و روسیاه و بکارگیری تعدادی از عناصر خائن ایرانی برای منصرف کردن مردم از حضور در انتخابات را در دنیا بیسابقه دانستند و افزودند: آنها به برخی بهانهها مانند مشکلات معیشتی یا بعضی حوادثی که بعداً رخ داد مانند بحث احراز یا عدماحرازصلاحیتها نیز امید بسته بودند. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: البته بنده ممکن است با بعضی از نظرات شورای محترم نگهبان مثلاً درباره یکی دو مورد یا کمتر و بیشتر موافق نباشم اما اعضاء محترم این شورا را افراد متشرع، پرهیزگار و مقید به وظیفه دینی میدانم که بر طبق قانون و وظیفه دینی عمل میکنند. ایشان افزودند: امید بیگانگان این بود که بر اثر این بهانهها مشارکت در انتخابات به ۲۰ تا ۲۵ درصد برسد که این امید محقق نشد.
رهبر انقلاب، مسئله کرونا و تأثیر حدود ۱۰درصدی آن بر مشارکت بر اساس محاسبات کارشناسان را نیز یادآور شدند و افزودند: با وجود همه این مسائل، مردم با صفوف پرشور و اظهارات پرانگیزه خود از ساعات اول صبح، حماسه عظیم و واقعی آفریدند و مشت محکمی بر سینه تحریمکنندگان و مخالفان و معارضان انتخابات زدند.
ملت ایران برنده انتخابات 28خرداد بودند
ایشان در تبیین برندگان و بازندگان انتخابات ۲۸خرداد گفتند: برنده انتخابات، ملت ایران و همه کسانی هستند که به شور و هیجان انتخابات کمک کردند بنابراین نامزدهایی هم که رأی نیاوردند جزو برندگان هستند و در مقابل، بازنده انتخابات کسانی هستند که همه تلاش خود را کردند که مردم را از صندوق رأی دور کنند اما مردم با حضور خود، آنها را طرد و امید و طمعشان به نتیجه انتخابات را ناکام کردند. حضرت آیتالله خامنهای به برخی تحلیلهای غلط درباره آراء باطله نیز اشاره کردند و گفتند: این آراء، ابداً به معنای جدایی آنها از نظام نیست، بلکه بر عکس است، زیرا کسی که پای صندوق رأی آمده و فرد مقبول خود را در لیست نامزدها ندیده ولی اسم شخص مورد نظرش را نوشته یا رأی سفید داده، در واقع علاقهمندی خود را به صندوق رأی و نظام نشان داده است. ایشان برخی حوادث در جریان انتخابات را مایه تجربه و عبرت دانستند و گفتند: در مناظرهها تنوع سلایق مشاهده شد، در عین حال همه نامزدهای محترم بر خلاف القاء دشمن در این مسئله همنظر بودند که مشکلات اقتصادی کشور راهحل دارد و بنبستی وجود ندارد البته یکی میگفت راهحل من درست است و دیگری میگفت راهحل من. رهبر انقلاب افزودند: در مناظرهها، بعضی کاندیداها از مواضع انقلاب دفاع کردند و با ادب و رعایتهای لازم شرعی سخن گفتند ولی برخی، بداخلاقیهایی کردند که مایه تأسف است.
انتخابات گذشته آمریکا در چشم همه دنیا مفتضح شد
ایشان با یادآوری رقابتهای انتخاباتی در آمریکا و فحاشی نامزدها علیه یکدیگر، افزودند: آمریکاییها سرمشقهای خوبی نیستند بنابراین در مسائل سیاسی باید با رعایت ادب و جهات اخلاقی و شرعی و بدون اهانت و تهمت، سخن گفت نه اینکه از شیوههای فحاشی و اهانت آمریکاییها و ترامپ استفاده کرد. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سخنان یک مقام آمریکایی درباره انتخابات کشورمان، گفتند: انتخابات آمریکا در چشم همه دنیا مفتضح شد حالا همان مفتضحین بعد از چند ماه زبان درآورده و از انتخابات ایران ایراد میگیرند در حالیکه آنها با آن افتضاح، دیگر نباید یک کلمه راجع به انتخابات حرف بزنند.
رهبر انقلاب با تقدیر از برخورد خوب مسئولان و دیگر نامزدهای انتخابات با رییسجمهور منتخب گفتند: بعد از انتخابات و پیروزی نامزد مقبول مردم با رأی خوب و درصد بالای آراء، مسئولان تراز اول و سایر نامزدها بسیار خوب برخورد کردند و با دیدار با رییس جمهور منتخب، تبادل نظر و پیام تبریک، طمأنینه و آرامش روحی لازم در کشور را نشان دادند. ایشان با مقایسه این رفتار متین با درگیریهای پس از انتخابات آمریکا، خداوند را به دلیل وجود این نعمت در کشور شکر گذاشتند و افزایش این جهتگیریها را خواستار شدند. حضرت آیتالله خامنهای در پایان ابراز امیدواری کردند نتیجه انتخابات بر مردم و رییسجمهور منتخب مبارک باشد و مسئولان بتوانند وظایفی را که برعهده دارند به خوبی انجام دهند.
مبارزه با فساد گفتمانی ملی است
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در چهار محورِ «اجرای سند تحول در قوه قضائیه»، «مبارزه با فساد»، «احیاء حقوق عامه» و «مردمی شدن» قوه قضائیه، به بیان گزارش یکساله از عملکرد خود و همکارانش پرداخت. رییس قوه قضائیه ابلاغ و آغاز اجرای سند تحول قضایی را از جمله مطالبات محققشده رهبر انقلاب برشمرد که موجب تسهیل کار قضات، تسریع دادرسیها و کاهش ۲۰روز از متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در این دستگاه شده است. حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، مبارزه با فساد را گفتمانی ملی برشمرد و با اشاره به کاهش آمار تخلفات درون قوه قضائیه، به بازگرداندن بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان به خزانه کشور و قطعی شدن احکام مجرمان پروندههای کلان اقتصادی اشاره کرد. آقای رئیسی با اشاره به نظامیافته شدن حقوق مالکیت و رفع تصرف از هزاران هکتار از اراضی ملی در سال گذشته، توجه به مسائل محیطزیستی و اجرای طرح کاداستر را از دیگر اقدامات این دستگاه در جهت احیای حقوق عامه برشمرد. رییس قوهقضائیه با بیان اینکه پشتوانه مردمی این دستگاه به واسطه تقویت ارتباطات مردمی بیش از گذشته شده است، از رسیدگی ویژه به پروندههای کثیرالشاکی و مؤسسات مالی و اعتباری و همچنین صدور بخشنامههایی در جهت حمایت از تولیدکنندگان و ممانعت از تصمیمات خلقالساعه بانکها در این حوزه خبر داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

27 ماه ماندگار
حسام الدین برومند
امروز آنچه از ۲۷ ماه گذشته عدلیه در پیش روی داریم یک تجربه شیرین از تحول بر مدار عدالت است که دستگاه قضا خوش درخشید و شعارها را به برنامه تبدیل کرد و برنامه را به کارنامه ارتقاء داد. مردم هم این کارنامه را دیدند و وقتی به نظاره نشستند خبری از وعده های بر زمین مانده نبود. برای همین هم بود که برای اولین بار در تاریخ سیاسی کشور، رییس قوه قضاییه با رای ملت، رییس جمهور شد تا این بار مطالبه از او تشکیل دولتِ عدالت باشد.
کارهای بزرگی در دوره تحول در دستگاه قضا صورت گرفت؛ از مبارزه همه جانبه با فساد و برخورد بدون تعارف و تبعیض با دانه درشت ها و نزدیکان برخی مقامات تا بازگرداندن بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان به خزانه کشور که به یغما رفته بود و تا حمایت موثر و پربرکت از تولید و تقویت سیستماتیک عدلیه و حرکت پرشتاب به سمت الکترونیکی شدن برای یک دستگاه قضایی هوشمند.
این یادداشت نمی خواهد به آمار و ارایه گزارش ها درباره تحول در عدلیه و اقدامات انجام شده بپردازد چراکه در این مقال نمی گنجد و ضمن آنکه مردم از کارهای انجام شده خبر دارند و تغییر و تحول دردستگاه قضا را لمس کرده اند.
آنچه که نکته اصلی این یادداشت است؛ از یکسو تمرکز بر حرکت تحولی عدلیه است که باید بدون توقف ادامه یابد تا به نقطه مطلوب رسید و از سوی دیگر ضرورت استخراج یک مدل حکمرانی از تحول صورت گرفته در دستگاه قضاست.
یکم- تحولی که در عدلیه آغاز شده است و طبق نظرسنجی های معتبر باعث شده تا 70 درصد مردم رضایت خود از دستگاه قضا را اعلام کنند، به شدت نیازمند صیانت و مراقبت است. لازمه این کار است که نظارت ها در تمامی ارکان قوه قضاییه برای اجرای سند تحول دقیق تر و با شدت بیشتری دنبال شود و به موازات آن انگیزه های کارکنان و مسئولین هم تقویت شود. در واقع همه نیروهای قوه قضاییه با همه توان مسئول اجرای سند تحول هستند و هر بی انگیزگی و یا کوتاهی به حرکت تحولی عدلیه آسیب خواهد زد. از همین روی؛ رییس جدید قوه قضاییه مسئولیت سنگینی را در مقطعی حساس بر دوش خواهد داشت تا مسیر تحول را به فرجام برساند. البته امروز دو فرصت طلایی هم برای قوه قضاییه ایجاد شده است؛ یکی مردمی که پشتوانه عدلیه تحول خواه هستند و همین اعتماد مردم، بزرگ ترین سرمایه دستگاه قضاست. و دیگر اینکه با دولت و قوه مجریه ای همکار خواهد شد که رییس آن دولت، خود عضو خانواده عدلیه بوده و همه آسیب ها، مشکلات، موانع و چالش هایی اصلی را می شناسد و هم افزایی این دو قوه می تواند از سرریز شدن پرونده ها در دستگاه قضایی جلوگیری کرده و در نهایت در خیلی از عرصه ها از مشکلات مردم و جامعه گره گشایی کنند.
دوم-حرکت قوه قضاییه در دوره تحول می تواند یک مدل موفق از حکمرانی خوب و ناب در تراز جامعه اسلامی برای دیگر دستگاهها و نهادها باشد. حرکت تحولی عدلیه در واقع آمیخته ای از بکارگیری «کارگزار» متقی و کاربلد با روحیه کاری و جهادی بود به همراه اصلاح «ساختار» و ترمیم و تقویت سیستم مدیریتی.
کارگزار کاربلد با روحیه جهادی در بستر ساختار قوی، شفاف و پالایش شده، تحول می آفریند و امید را برای مردم و جامعه به ارمغان می آورد. حل بسیاری از مشکلات بزرگ از مسیر خودباوری، برنامه ریزی و اعتماد به توان داخلی و پیگیری های مستمر می گذرد.
حکمرانی خوب یعنی هم رضایت مردم حاصل شده است و هم ساختار، ضعف ها و مشکلات خودش را برطرف کند و هم کارگزار کاربلد برای خدمت بی منت به مردم، وقت کشی و مانع تراشی و تنبلی نکند و محصول آن پربرکت خواهد بود و کرامت مردم تضمین خواهدشد. مدل طلایی قوه قضاییه این بود که با تحول، عدالت و کرامت را به بار نشاند و البته کار تمام نشده و باید همچنان رویکرد تحولی در عدلیه شدت پیدا کند.
کارهای بزرگی در دوره تحول در دستگاه قضا صورت گرفت؛ از مبارزه همه جانبه با فساد و برخورد بدون تعارف و تبعیض با دانه درشت ها و نزدیکان برخی مقامات تا بازگرداندن بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان به خزانه کشور که به یغما رفته بود و تا حمایت موثر و پربرکت از تولید و تقویت سیستماتیک عدلیه و حرکت پرشتاب به سمت الکترونیکی شدن برای یک دستگاه قضایی هوشمند.
این یادداشت نمی خواهد به آمار و ارایه گزارش ها درباره تحول در عدلیه و اقدامات انجام شده بپردازد چراکه در این مقال نمی گنجد و ضمن آنکه مردم از کارهای انجام شده خبر دارند و تغییر و تحول دردستگاه قضا را لمس کرده اند.
آنچه که نکته اصلی این یادداشت است؛ از یکسو تمرکز بر حرکت تحولی عدلیه است که باید بدون توقف ادامه یابد تا به نقطه مطلوب رسید و از سوی دیگر ضرورت استخراج یک مدل حکمرانی از تحول صورت گرفته در دستگاه قضاست.
یکم- تحولی که در عدلیه آغاز شده است و طبق نظرسنجی های معتبر باعث شده تا 70 درصد مردم رضایت خود از دستگاه قضا را اعلام کنند، به شدت نیازمند صیانت و مراقبت است. لازمه این کار است که نظارت ها در تمامی ارکان قوه قضاییه برای اجرای سند تحول دقیق تر و با شدت بیشتری دنبال شود و به موازات آن انگیزه های کارکنان و مسئولین هم تقویت شود. در واقع همه نیروهای قوه قضاییه با همه توان مسئول اجرای سند تحول هستند و هر بی انگیزگی و یا کوتاهی به حرکت تحولی عدلیه آسیب خواهد زد. از همین روی؛ رییس جدید قوه قضاییه مسئولیت سنگینی را در مقطعی حساس بر دوش خواهد داشت تا مسیر تحول را به فرجام برساند. البته امروز دو فرصت طلایی هم برای قوه قضاییه ایجاد شده است؛ یکی مردمی که پشتوانه عدلیه تحول خواه هستند و همین اعتماد مردم، بزرگ ترین سرمایه دستگاه قضاست. و دیگر اینکه با دولت و قوه مجریه ای همکار خواهد شد که رییس آن دولت، خود عضو خانواده عدلیه بوده و همه آسیب ها، مشکلات، موانع و چالش هایی اصلی را می شناسد و هم افزایی این دو قوه می تواند از سرریز شدن پرونده ها در دستگاه قضایی جلوگیری کرده و در نهایت در خیلی از عرصه ها از مشکلات مردم و جامعه گره گشایی کنند.
دوم-حرکت قوه قضاییه در دوره تحول می تواند یک مدل موفق از حکمرانی خوب و ناب در تراز جامعه اسلامی برای دیگر دستگاهها و نهادها باشد. حرکت تحولی عدلیه در واقع آمیخته ای از بکارگیری «کارگزار» متقی و کاربلد با روحیه کاری و جهادی بود به همراه اصلاح «ساختار» و ترمیم و تقویت سیستم مدیریتی.
کارگزار کاربلد با روحیه جهادی در بستر ساختار قوی، شفاف و پالایش شده، تحول می آفریند و امید را برای مردم و جامعه به ارمغان می آورد. حل بسیاری از مشکلات بزرگ از مسیر خودباوری، برنامه ریزی و اعتماد به توان داخلی و پیگیری های مستمر می گذرد.
حکمرانی خوب یعنی هم رضایت مردم حاصل شده است و هم ساختار، ضعف ها و مشکلات خودش را برطرف کند و هم کارگزار کاربلد برای خدمت بی منت به مردم، وقت کشی و مانع تراشی و تنبلی نکند و محصول آن پربرکت خواهد بود و کرامت مردم تضمین خواهدشد. مدل طلایی قوه قضاییه این بود که با تحول، عدالت و کرامت را به بار نشاند و البته کار تمام نشده و باید همچنان رویکرد تحولی در عدلیه شدت پیدا کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مقاومت: انتقام میگیریم
نیروهای تروریست آمریکایی به دستور مستقیم جو بایدن به مواضع نیروهای مقاومت حشد الشعبی در مرز سوریه و عراق حمله کردند.
به گزارش پایگاه رسمی پنتاگون، نیروهای آمریکایی به پایگاههای نظامی و انبار تسلیحات نظامی نیروهای مقاومت در مرز عراق و سوریه از جمله کتائب حزب الله و کتائب سید الشهدا حمله کردند و شماری را به شهادت رساندند. وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیهای ادعا کرد این حملات در جهت دفاع از منافع آمریکا و نیروهای نظامی این کشور در منطقه صورت گرفته است و طبق قوانین بین المللی این کشور حق دارد برای دفاع از مواضع خود دست به چنین عملیاتی بزند. واشنگتن مدعی است: نیروهای آمریکایی برای مبارزه با گروههای تروریستی داعش در عراق و سوریه حضور دارد و تمامی تلاش خود را برای مبارزه با این گروههای افراطی به کار گرفته است. برخی منابع از شهادت ۴ تن از مجاهدین حشد الشعبی در این حمله هوایی خبر میدهند. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز از شهادت یک کودک و زخمی شدن ۳ غیرنظامی در حمله به مناطق مسکونی در حومه شرقی دیرالزور در منطقه بوکمال خبر داد. برخی منابع خبری با انتشار تصاویر شهدای حشد الشعبی نام آنها را شهید حسین علی عبدالحسین صالح البیضانی، شهید کرار سعد حمدان جلوب المحمداوی، شهید کرار عبدالعزیز زینل الشبکی، و شهید محمد رومی ماجد محاسن الفرطوسی معرفی کردند.
خط و نشان برای تروریست ها
در همین رابطه، سرلشکر یحیی رسول، سخنگوی مصطفی الکاظمی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در بیانیهای حمله نیروهای آمریکایی به مواضع مقاومت در مرز با سوریه را محکوم کرد.
سخنگوی الکاظمی گفت: حمله آمریکا را محکوم میکنیم و آن را نقض آشکار و غیرقابل قبول حاکمیت عراق میدانیم.
او افزود: از همه میخواهیم که آرام باشند و از تشدید در همه اشکال آن جلوگیری کنند.
سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق تاکید کرد: برای جلوگیری از تکرار این تخلفات اقدامات و تحقیقات لازم را انجام خواهیم داد. بار دیگر تاکید میکنیم که نمیخواهیم عراق به عرصه تسویه حساب تبدیل شود.
مقاومت اسلامی عراق دوشنبه نیز وعده داد که انتقام خون چهار رزمنده نیروهای حشد الشعبی را که بامداد دوشنبه در بمباران جنگندههای آمریکایی به شهادت رسیدهاند، خواهد گرفت. در بیانیه مقاومت عراق آمده است: مجدداً تأکید میکنیم که ما بر ادامه حملات نظامیان اشغالگر آمریکایی که خلاف قانون اساسی و مصوبه پارلمان و اراده ملت عراق حضور دارند، تأکید میکنیم. مقاومت عراق اعلام کرد: انتقام خون شهیدانمان را از عاملان جنایت شنیع خواهیم گرفت و به دشمن طعم انتقام را خواهیم چشاند.
ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق به رهبری «هادی العامری» هم حمله هوایی شبانه آمریکا به نیروهای حشد الشعبی عراق را محکوم کرد و آن را نشانه خشم واشنگتن از این نیروها دانست. این ائتلاف دوشنبه طی بیانیهای در واکنش به این حمله که منجر به شهادت چند تن از نیروهای حشد الشعبی در مرز عراق با سوریه شد، تأکید کرد: «حمله هوایی [آمریکا] به مناطق مرزی، پوچ بودن [دلایل] حضور نیروهای آمریکایی و خطر این نیروها بر امنیت و ثبات عراق را ثابت میکند». ئتلاف حامی مقاومت و حشد الشعبی گفت: «این حمله بیانگر خشم آمریکاییها از نمایش و رژه موفق نیروهای حشد الشعبی است که اخیرا برگزار شد». ائتلاف الفتح تأکید کرد که نظامیان آمریکایی به دنبال این هستند که عراق بیثبات باقی مانده و به میدانی برای درگیریها تبدیل شود. ائتلاف مذکور از «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عراق خواست درباره حمله بامداد دوشنبه به نیروهای حشد الشعبی تحقیقاتی صورت گیرد. ائتلاف الفتح همچنین از وزارت امور خارجه عراق خواست حملات آمریکا را محکوم کند. در همین ارتباط، سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق حمله مذکور را نقض آشکار حاکمیت این کشور دانست و خواستار آرامش و اجتناب از هر گونه تشدید تنش شد. این مقام عراقی گفت که فرماندهی کل برای ممانعت از تکرار چنین اقداماتی از سوی آمریکا، تحقیقات و تماسهای لازم را در همه سطوح انجام خواهد داد. همچنین حجتالاسلام «علی الاسدی»، رئیس شورای سیاسی مقاومت اسلامی نُجَباء، با انتشار پیامی در توئیتر به حمله تروریستی یکشنبه شب آمریکا علیه مرزبانان حشد الشعبی واکنش نشان داد. او نوشت: «به نظر میرسد رژه نظامی حشد الشعبی برای اشغالگر و دستنشاندههایش گران تمام شده و خشم آنان را برانگیخته است که برای جنایتی دیگر در کنار جنایات زشت سابق خود عجله کرده و نیروهای مرزبان حشد الشعبی را هدف بمباران قرار دادند.»
الاسدی افزود: «این دلیل دیگری علاوه بر دلایل پیشین است که ثابت میکند اشغالگر صلاح و ثبات این کشور را نمیخواهد. این ضایعه را به خودمان و برادرانمان در تیپ ۱۴ بسیج مردمی تسلیت میگوییم و به اشغالگر میگوییم: اقدام زشتی مرتکب شدی و تبعات حماقت خود را خواهی دید.»
خط و نشان برای تروریست ها
در همین رابطه، سرلشکر یحیی رسول، سخنگوی مصطفی الکاظمی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در بیانیهای حمله نیروهای آمریکایی به مواضع مقاومت در مرز با سوریه را محکوم کرد.
سخنگوی الکاظمی گفت: حمله آمریکا را محکوم میکنیم و آن را نقض آشکار و غیرقابل قبول حاکمیت عراق میدانیم.
او افزود: از همه میخواهیم که آرام باشند و از تشدید در همه اشکال آن جلوگیری کنند.
سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق تاکید کرد: برای جلوگیری از تکرار این تخلفات اقدامات و تحقیقات لازم را انجام خواهیم داد. بار دیگر تاکید میکنیم که نمیخواهیم عراق به عرصه تسویه حساب تبدیل شود.
مقاومت اسلامی عراق دوشنبه نیز وعده داد که انتقام خون چهار رزمنده نیروهای حشد الشعبی را که بامداد دوشنبه در بمباران جنگندههای آمریکایی به شهادت رسیدهاند، خواهد گرفت. در بیانیه مقاومت عراق آمده است: مجدداً تأکید میکنیم که ما بر ادامه حملات نظامیان اشغالگر آمریکایی که خلاف قانون اساسی و مصوبه پارلمان و اراده ملت عراق حضور دارند، تأکید میکنیم. مقاومت عراق اعلام کرد: انتقام خون شهیدانمان را از عاملان جنایت شنیع خواهیم گرفت و به دشمن طعم انتقام را خواهیم چشاند.
ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق به رهبری «هادی العامری» هم حمله هوایی شبانه آمریکا به نیروهای حشد الشعبی عراق را محکوم کرد و آن را نشانه خشم واشنگتن از این نیروها دانست. این ائتلاف دوشنبه طی بیانیهای در واکنش به این حمله که منجر به شهادت چند تن از نیروهای حشد الشعبی در مرز عراق با سوریه شد، تأکید کرد: «حمله هوایی [آمریکا] به مناطق مرزی، پوچ بودن [دلایل] حضور نیروهای آمریکایی و خطر این نیروها بر امنیت و ثبات عراق را ثابت میکند». ئتلاف حامی مقاومت و حشد الشعبی گفت: «این حمله بیانگر خشم آمریکاییها از نمایش و رژه موفق نیروهای حشد الشعبی است که اخیرا برگزار شد». ائتلاف الفتح تأکید کرد که نظامیان آمریکایی به دنبال این هستند که عراق بیثبات باقی مانده و به میدانی برای درگیریها تبدیل شود. ائتلاف مذکور از «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عراق خواست درباره حمله بامداد دوشنبه به نیروهای حشد الشعبی تحقیقاتی صورت گیرد. ائتلاف الفتح همچنین از وزارت امور خارجه عراق خواست حملات آمریکا را محکوم کند. در همین ارتباط، سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق حمله مذکور را نقض آشکار حاکمیت این کشور دانست و خواستار آرامش و اجتناب از هر گونه تشدید تنش شد. این مقام عراقی گفت که فرماندهی کل برای ممانعت از تکرار چنین اقداماتی از سوی آمریکا، تحقیقات و تماسهای لازم را در همه سطوح انجام خواهد داد. همچنین حجتالاسلام «علی الاسدی»، رئیس شورای سیاسی مقاومت اسلامی نُجَباء، با انتشار پیامی در توئیتر به حمله تروریستی یکشنبه شب آمریکا علیه مرزبانان حشد الشعبی واکنش نشان داد. او نوشت: «به نظر میرسد رژه نظامی حشد الشعبی برای اشغالگر و دستنشاندههایش گران تمام شده و خشم آنان را برانگیخته است که برای جنایتی دیگر در کنار جنایات زشت سابق خود عجله کرده و نیروهای مرزبان حشد الشعبی را هدف بمباران قرار دادند.»
الاسدی افزود: «این دلیل دیگری علاوه بر دلایل پیشین است که ثابت میکند اشغالگر صلاح و ثبات این کشور را نمیخواهد. این ضایعه را به خودمان و برادرانمان در تیپ ۱۴ بسیج مردمی تسلیت میگوییم و به اشغالگر میگوییم: اقدام زشتی مرتکب شدی و تبعات حماقت خود را خواهی دید.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عزم عدلیه در اجرای قانون گام بلند در مسیر عدالت قضایی است
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: سند تحول قضایی راهبرد مشخص آیت الله رییسی در انجام تحولات ضروری نهاد قضایی بود؛ مجازات های جایگزین حبس، آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و... از جمله اقدامات موثری بود که به سرانجام رسیده است.
دکتر احمد مومنیراد در گفتوگو با «حمایت» افزود: ریاست قوهقضاییه با توجه به شناختی که از ساختار، تشکیلات و نیروی انسانی و مشکلات نهاد قضایی داشتند، توانستند در کوتاهترین مدت تحولات مهمی را در قوهقضاییه شکل دهند؛ مبارزه با فساد و برخورد با دانه درشتهای فاسد، تلاش برای قضازدایی، حبسزدایی، رفع اطاله دادرسی، احقاق حقوق عامه، کاهش جمعیت کیفری ،آزادی زندانیان غیرعمد و...از جمله اقدامات اساسی بوده است.
وی همچنین با تاکید بر این مهم که توجه به شوراهای حل اختلاف و توجه به نهاد داوری میتواند خدمات را به عدالت قضایی نزدیکترکند خاطرنشان کرد: شوراهای حل اختلاف میتوانند در جهت کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی و رفع اختلافات محلی، حل و فصل مسائل و مشکلاتی که رویه و ماهیت قضایی ندارند یا ماهیت قضایی آنها از پیچیدگی کمتری برخوردار است موثر باشند. اکثر نظامهای حقوقی کشورهای جهان، علاوه بر سیستم رسمی دادگستری نهادهایی را تعریف کردهاند که در کنار نظام قضایی به حل و فصل اختلافات کمک میکنند.
مومنیراد ادامه داد: موضوع دیگری که میتواند بسیار به ارتقای عدالت در جامعه ما و کاهش پروندههای ورودی به قوهقضاییه، همچنین سرعتبخشی در رسیدگی و در نتیجه کاهش اطاله دادرسی موثر باشد، موضوع داوری است که تاسیس چنین نهادی با توجه به آن که بسیارمیتواند به نظام قضایی ما کمک کند، ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات دیگر آیتالله رئیسی، کاهش حبس و موضوع حبس زدایی است. به غیر از مجازاتهایی که در حقوق اسلامی و شرع مقدس تعریف شده است- همانند حدود و قصاص- و قابل تغییر نیست؛ بسیاری از مجازاتهای دیگر به تشخیص نظام اسلامی میتواند از طریق قوهقضاییه مشخص شده و به مرحله اجرا در آیند همانند تعزیرات.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر هدف نهایی مجازات را پیشگیری و بعد اصلاح مجرمان بدانیم زندان نمیتواند این هدف را به نحو موثر تامین کند؛ علاوه بر آنکه منجر به قطع رابطه زندانی با زندگی عادی، خانواده، کار، اقوام و دوستانش میشود صدمات و آسیبهای جبران ناپذیری دیگر هم به نهاد خانواده و جامعه وارد میکند که قطعاً باید برای کاهش آن اقدام شود. یکی از اقدامات رییس دستگاه قضا، این مسئله بوده است.
اقدام شجاعانه
سخنگوی هیات منصفه مطبوعات در ادامه گفت وگو به موضوع پرونده جرایم سیاسی هم اشاره و تصریح کرد: رسیدگی به پرونده های جرائم سیاسی در دوره تصدی ایشان بر قوهقضاییه شروع شد. قانون جرم سیاسی در سال 1395 به تصویب رسید و دستور رییس قوهقضاییه و تاکیدات ایشان برای اجرای این قانون پس از چندین سال وقفه، اقدامی شایسته و شجاعانه از سوی نهاد قضایی محسوب میشود زیرا با این اقدام، گام نهایی برای اجرایی شدن کامل اصل ۱۶۸ قانون اساسی برداشته شد.
وی اضافه کرد: برخلاف دیدگاه برخی حقوقدانان نهاد هیأت منصفه، نهادی غربی و تاسیس حقوقی برگرفته از اندیشه غربی نیست که از نظامهای حقوقی غربی وارد حقوق ما شده باشد بلکه ریشه درحقوق اسلامی دارد؛ چنانچه به درستی در متمم قانون اساسی مصوب سال 1286 و نیز در قانون اساسی جمهوری اسلامی سال 1358 آمده است.
مومنی راد ادامه داد: بر اساس قوانین موضوعه جمهوری اسلامی دادگاه جرایم سیاسی و مطبوعاتی بدون حضور هیات منصفه اعتباری ندارد و برخورداری مجرمان سیاسی و مطبوعاتی از امتیاز محاکمه با حضور هیأت منصفه از ویژگیهای برجسته تقنین درجمهوری اسلامی واز مصادیق برخورداری و بهرهمندی عینی و عملی آحاد جامعه بهویژه نخبگان از حقوق بشر اسلامی و حقوق شهروندی محسوب میشود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: براساس ماده یک قانون جرم سیاسی برای اینکه جرمی سیاسی محسوب شود و جنبه امنیتی نداشته باشد باید چهار ویژگی داشته باشند ؛ ویژگی اول اینکه در ماده ۲ قانون جرم سیاسی تصریح شده باشد. ویژگی دوم اینکه با انگیزه اصلاح امور کشور ایراد شده باشد، ویژگی سوم اینکه علیه مدیریت و نهادهای سیاسی یا سیاست های داخلی یا خارجی کشور ارتکاب پیدا کرده باشد و چهارم اینکه مرتکب آن قصد ضربه زدن به اصل نظام جمهوری اسلامی را نداشته باشد. بیتردید تفکیک جرایم سیاسی از جرایم امنیتی میتواند سرعت فزایندهای به حرکت قوهقضاییه در مسیر رسیدن به عدالت قضایی بدهد. مومنی راد تشکیل اولین دادگاه جرایم سیاسی در فضای آرام ، بدون سر و صدا و جنجال خبری را نشان آن برشمرد که قوهقضاییه به دنبال کار رسانهای سیاسی و تبلیغاتی نیست وبنا ندارد که در اجرای قوانین، ظاهرسازی کند. این حقوقدان، اقدامی بسیار ارزنده دیگر عدلیه در دوره تحول را عزم جدی برای اجرای قانون خواند و اظهارکرد: در این برهه زمانی ، نهادینه کردن و تثبیت قانون، گام بلندی در مسیر عدالت قضایی و حکمرانی شایسته در جمهوری اسلامی محسوب می شود. آنچه که دراولین پرونده جرم سیاسی اتفاق افتاد این بود که قوهقضاییه برای اجرای قانون با کسی تعارف و شوخی ندارد و با همه جریانات سیاسی و گرایشات مختلف حزبی و جناحی ونیزبا مقامات و مردم عادی برخوردی یکسان دارد.
وی ادامه داد: رأی قاطع هیأت منصفه در این پرونده نشان دهنده استقلال فکری و عملی هیئت منصفه بود. اعضای هیات منصفه بر اساس قانون سوگند یاد کردهاند که در قول و فعل برمنهج انصاف عمل کنند. به گفته وی، فارغ از هیاهوی دشمنان و ایراد اتهامات بی اساس در موضوع حقوق بشر به ایران اسلامی برگزاری این دادگاه نشاندهنده بلوغ سیاسی و بالندگی نظام جمهوری اسلامی است؛ در حالیکه قدرتهای بزرگ مدعی دموکراسی، آزادی و حقوق بشر بهویژه امریکا در برخورد با معترضان به بیعدالتی و نیز قیام کنندگان در مقابل نژادپرستی ساختاری در این کشور، اساسیترین و بنیادی ترین حقوق آنها را رعایت نمیکند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران، برگزاری دادگاه جرایم سیاسی را موفقیتی دیگر برای نظام جمهوری اسلامی ونشانهای برای تثبیت و تحکیم حقوق بشر اسلامی و احیای حقوق عامه خواند.
وی همچنین با تاکید بر این مهم که توجه به شوراهای حل اختلاف و توجه به نهاد داوری میتواند خدمات را به عدالت قضایی نزدیکترکند خاطرنشان کرد: شوراهای حل اختلاف میتوانند در جهت کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی و رفع اختلافات محلی، حل و فصل مسائل و مشکلاتی که رویه و ماهیت قضایی ندارند یا ماهیت قضایی آنها از پیچیدگی کمتری برخوردار است موثر باشند. اکثر نظامهای حقوقی کشورهای جهان، علاوه بر سیستم رسمی دادگستری نهادهایی را تعریف کردهاند که در کنار نظام قضایی به حل و فصل اختلافات کمک میکنند.
مومنیراد ادامه داد: موضوع دیگری که میتواند بسیار به ارتقای عدالت در جامعه ما و کاهش پروندههای ورودی به قوهقضاییه، همچنین سرعتبخشی در رسیدگی و در نتیجه کاهش اطاله دادرسی موثر باشد، موضوع داوری است که تاسیس چنین نهادی با توجه به آن که بسیارمیتواند به نظام قضایی ما کمک کند، ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات دیگر آیتالله رئیسی، کاهش حبس و موضوع حبس زدایی است. به غیر از مجازاتهایی که در حقوق اسلامی و شرع مقدس تعریف شده است- همانند حدود و قصاص- و قابل تغییر نیست؛ بسیاری از مجازاتهای دیگر به تشخیص نظام اسلامی میتواند از طریق قوهقضاییه مشخص شده و به مرحله اجرا در آیند همانند تعزیرات.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر هدف نهایی مجازات را پیشگیری و بعد اصلاح مجرمان بدانیم زندان نمیتواند این هدف را به نحو موثر تامین کند؛ علاوه بر آنکه منجر به قطع رابطه زندانی با زندگی عادی، خانواده، کار، اقوام و دوستانش میشود صدمات و آسیبهای جبران ناپذیری دیگر هم به نهاد خانواده و جامعه وارد میکند که قطعاً باید برای کاهش آن اقدام شود. یکی از اقدامات رییس دستگاه قضا، این مسئله بوده است.
اقدام شجاعانه
سخنگوی هیات منصفه مطبوعات در ادامه گفت وگو به موضوع پرونده جرایم سیاسی هم اشاره و تصریح کرد: رسیدگی به پرونده های جرائم سیاسی در دوره تصدی ایشان بر قوهقضاییه شروع شد. قانون جرم سیاسی در سال 1395 به تصویب رسید و دستور رییس قوهقضاییه و تاکیدات ایشان برای اجرای این قانون پس از چندین سال وقفه، اقدامی شایسته و شجاعانه از سوی نهاد قضایی محسوب میشود زیرا با این اقدام، گام نهایی برای اجرایی شدن کامل اصل ۱۶۸ قانون اساسی برداشته شد.
وی اضافه کرد: برخلاف دیدگاه برخی حقوقدانان نهاد هیأت منصفه، نهادی غربی و تاسیس حقوقی برگرفته از اندیشه غربی نیست که از نظامهای حقوقی غربی وارد حقوق ما شده باشد بلکه ریشه درحقوق اسلامی دارد؛ چنانچه به درستی در متمم قانون اساسی مصوب سال 1286 و نیز در قانون اساسی جمهوری اسلامی سال 1358 آمده است.
مومنی راد ادامه داد: بر اساس قوانین موضوعه جمهوری اسلامی دادگاه جرایم سیاسی و مطبوعاتی بدون حضور هیات منصفه اعتباری ندارد و برخورداری مجرمان سیاسی و مطبوعاتی از امتیاز محاکمه با حضور هیأت منصفه از ویژگیهای برجسته تقنین درجمهوری اسلامی واز مصادیق برخورداری و بهرهمندی عینی و عملی آحاد جامعه بهویژه نخبگان از حقوق بشر اسلامی و حقوق شهروندی محسوب میشود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: براساس ماده یک قانون جرم سیاسی برای اینکه جرمی سیاسی محسوب شود و جنبه امنیتی نداشته باشد باید چهار ویژگی داشته باشند ؛ ویژگی اول اینکه در ماده ۲ قانون جرم سیاسی تصریح شده باشد. ویژگی دوم اینکه با انگیزه اصلاح امور کشور ایراد شده باشد، ویژگی سوم اینکه علیه مدیریت و نهادهای سیاسی یا سیاست های داخلی یا خارجی کشور ارتکاب پیدا کرده باشد و چهارم اینکه مرتکب آن قصد ضربه زدن به اصل نظام جمهوری اسلامی را نداشته باشد. بیتردید تفکیک جرایم سیاسی از جرایم امنیتی میتواند سرعت فزایندهای به حرکت قوهقضاییه در مسیر رسیدن به عدالت قضایی بدهد. مومنی راد تشکیل اولین دادگاه جرایم سیاسی در فضای آرام ، بدون سر و صدا و جنجال خبری را نشان آن برشمرد که قوهقضاییه به دنبال کار رسانهای سیاسی و تبلیغاتی نیست وبنا ندارد که در اجرای قوانین، ظاهرسازی کند. این حقوقدان، اقدامی بسیار ارزنده دیگر عدلیه در دوره تحول را عزم جدی برای اجرای قانون خواند و اظهارکرد: در این برهه زمانی ، نهادینه کردن و تثبیت قانون، گام بلندی در مسیر عدالت قضایی و حکمرانی شایسته در جمهوری اسلامی محسوب می شود. آنچه که دراولین پرونده جرم سیاسی اتفاق افتاد این بود که قوهقضاییه برای اجرای قانون با کسی تعارف و شوخی ندارد و با همه جریانات سیاسی و گرایشات مختلف حزبی و جناحی ونیزبا مقامات و مردم عادی برخوردی یکسان دارد.
وی ادامه داد: رأی قاطع هیأت منصفه در این پرونده نشان دهنده استقلال فکری و عملی هیئت منصفه بود. اعضای هیات منصفه بر اساس قانون سوگند یاد کردهاند که در قول و فعل برمنهج انصاف عمل کنند. به گفته وی، فارغ از هیاهوی دشمنان و ایراد اتهامات بی اساس در موضوع حقوق بشر به ایران اسلامی برگزاری این دادگاه نشاندهنده بلوغ سیاسی و بالندگی نظام جمهوری اسلامی است؛ در حالیکه قدرتهای بزرگ مدعی دموکراسی، آزادی و حقوق بشر بهویژه امریکا در برخورد با معترضان به بیعدالتی و نیز قیام کنندگان در مقابل نژادپرستی ساختاری در این کشور، اساسیترین و بنیادی ترین حقوق آنها را رعایت نمیکند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران، برگزاری دادگاه جرایم سیاسی را موفقیتی دیگر برای نظام جمهوری اسلامی ونشانهای برای تثبیت و تحکیم حقوق بشر اسلامی و احیای حقوق عامه خواند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رشد 70 درصدی درآمدهای مالیاتی
در سال گذشته صحبتهای زیادی مبنی بر عبور بودجه کشور از اتکا به درآمدهای نفتی و در این راستا افزایش پایههای مالیاتی مطرح شد تا در نهایت در بودجه سال جاری سهم مالیاتها در درآمدهای دولت افزایش یافت و پایههای مالیاتی چون مالیات بر خانههای خالی، خانه و خودروهای لوکس و ... به خانواده مالیاتی کشور افزوده شد. تازه ترین اظهارات معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی نشان می دهد درآمدهای مالیاتی در فصل بهار امسال با افزایش 70 درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، در مرز ۶۰ هزار میلیارد تومان قرار گرفته است.
هر یک از مالیاتهای اشخاص حقوقی، درآمدها، ثروت، واردات و کالا و خدمات به ترتیب ۱۴ هزار میلیارد تومان، ۱۶ هزار میلیارد تومان، ۱۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، ۲۰۰۰ میلیارد تومان و ۱۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته که در این بین مالیات بر درآمدها بیشترین افزایش را در سال جاری داشته است. در این زمینه، محمد مسیحی درباره تحقق درآمدهای مالیاتی در فصل بهار ۱۴۰۰ گفت: در سه ماهه اول سال جاری نزدیک به ۵۹ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شد که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته از رشد ۷۰ درصدی برخوردار شده است. مسیحی ادامه داد: همچنین، در سه ماهه ابتدایی سال جاری سهم مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده از مجموع درآمدهای مالیاتی وصول شده به ترتیب معادل ۳۳ هزار میلیارد و ۲۶ هزار میلیارد تومان است.
انتقاد از ادامه فرارهای مالیاتی
درآمدهای مالیاتی امسال به ۲۷۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. با این وجود تاکنون اقدامات مناسبی برای اجرای پایههای مالیاتی جدید، جلوگیری از فرار مالیاتی و هوشمندسازی مالیات انجام نشده که صدای انتقاد کارشناسان را درآورده است. در خصوص اخذ مالیات از خانههای خالی هر چند وزارت راه و شهرسازی در سال جاری اطلاعیه هایی را صادر کرد اما تا کنون آمار مشخصی از نتایج مراجعات مردم برای معرفی واحدهای مسکونی شان اعلام نشده است. کارشناسان بر ضرورت اراده جدی بر اجرای قوانین مالیاتی تاکید دارد. اقبال شاکری، نماینده مجلس با انتقاد از کم توجهی به اخذ مالیات بر عایدی سرمایه گفت: نباید فردی که در تهران بیش از چند صد خانه دارد از پرداخت مالیات طفره برود.
سهم 7 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی
یکی از بهترین روش های جایگزین درآمدهای نفتی، درآمدهای مالیاتی است. هر چند در حال حاضر وضعیت درآمدهای مالیاتی دولت نسبت به گذشته بهبود نسبی داشته اما میزان فرار مالیاتی به میزان قابل توجهی بالا است. طبق گزارش ها سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی 7 درصد است.
کارشناسان بر ضرورت به روز رسانی نظام مالیاتی در این شرایط تاکید دارند. با به روز رسانی نظام مالیاتی بخش قابل توجهی از کسری بودجه به جای چاپ پول وافزایش پایه پولی از طریق مالیات تامین می شود. در سال گذشته به گفته بسیاری از کارشناسان بخشی از کسری بودجه دولت از طریق بورس جبران شد که در ادامه شاهد مشکلاتی در این زمینه برای سهامداران بودیم. بر این اساس بهترین روش درآمدزایی دولت استفاده از منابع مالیاتی از طریق ا فزایش پایه های مالیاتی است.
بر اساس گزارش ها سالانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد. عمده ترین دلیل این مساله نبود سامانه الکترونیک و شفاف مالیاتها و تراکنشها است. هر چند در سال های گذشته نهادهای سیاستگذار تلاش کردند تا سهم مالیات را افزایش دهند اما این مساله در مقام عمل موفقیت چندانی نداشته است. حتی در بهار امسال نیز که درآمدهای مالیاتی محقق شده است اما این درآمدها از محل هایی بوده که شفافیت بیشتری داشته است. بر این اساس راه حل اجرای عدالت مالیاتی شناسایی راه های مفر مالیاتی است تا درآمدزایی دولت از افرادی صورت گیرد که بیشترین درآمد و فرار مالیاتی را داشته اند.
ضرورت اجرای نظام مالیاتی شخص محور
علی نصیری اقدم، رییس پژوهشکده اقتصادی وزارت اقتصاد، نظام مالیاتی شخص محور را راه حل مناسبی برای یکسان سازی طبقات اجتماعی و همچنین توزیع عادلانه درآمدها عنوان کرد.
وی گفت: این نظام چندین حسن دارد. یکی اینکه دولت را از مداخلههای متعدد بی نیاز میکند. دولت بدون پول پاشی مکانیزمی دارد که بر مبنای انگیزههای مردم است و این نظام به من اطمینان میدهد که فقیرترین فرد نیز یک کف درآمدی را خواهد داشت؛ بنابراین خودش را به راحتی از هزار مداخله اختلال زا خلاص کرده و فقط روی مالیات بر درآمد متمرکز میشود مالیات بر درآمد سعی میشود که طوری طراحی شود تا کمترین آثار سوء انگیزشی را با بیشترین آثار توزیعی داشته باشد.
رییس پژوهشکده اقتصادی وزارت اقتصاد ادامه داد: اگر این اصلاح مالیاتی را بپذیریم، حتی اگر تراز مالی دولت اصلاح نشود همچنان مناسب است. زیرا این سیستم را از یک سیستم نا عادلانهای که توزیع درآمد را مخدوش میکرد به سیستم عادلانه منتقل کرده ایم که توزیع درآمد را برابرتر میکند؛ بنابراین دولت را از پرداخت سایر یارانهها و تحمل سایر هزینهها بی نیاز میکند. هزینههای دولت که کم میشود، بدون افزایش درآمدهای مالیاتی تراز ایجاد میشود. این مهمترین اصلاحی است که باید انجام شود، اما نیاز به طراحی و زمان دارد.
چشم انتظاری برای اصلاح نظام مالیاتی
یکی از علل تورمهای سنگین در کشور نا ترازی درآمد و هزینههای دولت است. پر شدن این شکاف نیازمند اصلاحات دولت در بخش هزینهها و نظم بخشیدن به آن است. از طرف دیگر در کفه درآمدها نیز باید اقداماتی صورت گیرد که نیازمند اصلاح نظام مالیاتی است؛ بنابراین یکی از موارد مهمی که دولت آینده باید برای پر شدن شکاف درآمدها و هزینههای خود در نظر داشته باشد، اصلاح نظام مالیات ستانی است.
انتقاد از ادامه فرارهای مالیاتی
درآمدهای مالیاتی امسال به ۲۷۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. با این وجود تاکنون اقدامات مناسبی برای اجرای پایههای مالیاتی جدید، جلوگیری از فرار مالیاتی و هوشمندسازی مالیات انجام نشده که صدای انتقاد کارشناسان را درآورده است. در خصوص اخذ مالیات از خانههای خالی هر چند وزارت راه و شهرسازی در سال جاری اطلاعیه هایی را صادر کرد اما تا کنون آمار مشخصی از نتایج مراجعات مردم برای معرفی واحدهای مسکونی شان اعلام نشده است. کارشناسان بر ضرورت اراده جدی بر اجرای قوانین مالیاتی تاکید دارد. اقبال شاکری، نماینده مجلس با انتقاد از کم توجهی به اخذ مالیات بر عایدی سرمایه گفت: نباید فردی که در تهران بیش از چند صد خانه دارد از پرداخت مالیات طفره برود.
سهم 7 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی
یکی از بهترین روش های جایگزین درآمدهای نفتی، درآمدهای مالیاتی است. هر چند در حال حاضر وضعیت درآمدهای مالیاتی دولت نسبت به گذشته بهبود نسبی داشته اما میزان فرار مالیاتی به میزان قابل توجهی بالا است. طبق گزارش ها سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی 7 درصد است.
کارشناسان بر ضرورت به روز رسانی نظام مالیاتی در این شرایط تاکید دارند. با به روز رسانی نظام مالیاتی بخش قابل توجهی از کسری بودجه به جای چاپ پول وافزایش پایه پولی از طریق مالیات تامین می شود. در سال گذشته به گفته بسیاری از کارشناسان بخشی از کسری بودجه دولت از طریق بورس جبران شد که در ادامه شاهد مشکلاتی در این زمینه برای سهامداران بودیم. بر این اساس بهترین روش درآمدزایی دولت استفاده از منابع مالیاتی از طریق ا فزایش پایه های مالیاتی است.
بر اساس گزارش ها سالانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد. عمده ترین دلیل این مساله نبود سامانه الکترونیک و شفاف مالیاتها و تراکنشها است. هر چند در سال های گذشته نهادهای سیاستگذار تلاش کردند تا سهم مالیات را افزایش دهند اما این مساله در مقام عمل موفقیت چندانی نداشته است. حتی در بهار امسال نیز که درآمدهای مالیاتی محقق شده است اما این درآمدها از محل هایی بوده که شفافیت بیشتری داشته است. بر این اساس راه حل اجرای عدالت مالیاتی شناسایی راه های مفر مالیاتی است تا درآمدزایی دولت از افرادی صورت گیرد که بیشترین درآمد و فرار مالیاتی را داشته اند.
ضرورت اجرای نظام مالیاتی شخص محور
علی نصیری اقدم، رییس پژوهشکده اقتصادی وزارت اقتصاد، نظام مالیاتی شخص محور را راه حل مناسبی برای یکسان سازی طبقات اجتماعی و همچنین توزیع عادلانه درآمدها عنوان کرد.
وی گفت: این نظام چندین حسن دارد. یکی اینکه دولت را از مداخلههای متعدد بی نیاز میکند. دولت بدون پول پاشی مکانیزمی دارد که بر مبنای انگیزههای مردم است و این نظام به من اطمینان میدهد که فقیرترین فرد نیز یک کف درآمدی را خواهد داشت؛ بنابراین خودش را به راحتی از هزار مداخله اختلال زا خلاص کرده و فقط روی مالیات بر درآمد متمرکز میشود مالیات بر درآمد سعی میشود که طوری طراحی شود تا کمترین آثار سوء انگیزشی را با بیشترین آثار توزیعی داشته باشد.
رییس پژوهشکده اقتصادی وزارت اقتصاد ادامه داد: اگر این اصلاح مالیاتی را بپذیریم، حتی اگر تراز مالی دولت اصلاح نشود همچنان مناسب است. زیرا این سیستم را از یک سیستم نا عادلانهای که توزیع درآمد را مخدوش میکرد به سیستم عادلانه منتقل کرده ایم که توزیع درآمد را برابرتر میکند؛ بنابراین دولت را از پرداخت سایر یارانهها و تحمل سایر هزینهها بی نیاز میکند. هزینههای دولت که کم میشود، بدون افزایش درآمدهای مالیاتی تراز ایجاد میشود. این مهمترین اصلاحی است که باید انجام شود، اما نیاز به طراحی و زمان دارد.
چشم انتظاری برای اصلاح نظام مالیاتی
یکی از علل تورمهای سنگین در کشور نا ترازی درآمد و هزینههای دولت است. پر شدن این شکاف نیازمند اصلاحات دولت در بخش هزینهها و نظم بخشیدن به آن است. از طرف دیگر در کفه درآمدها نیز باید اقداماتی صورت گیرد که نیازمند اصلاح نظام مالیاتی است؛ بنابراین یکی از موارد مهمی که دولت آینده باید برای پر شدن شکاف درآمدها و هزینههای خود در نظر داشته باشد، اصلاح نظام مالیات ستانی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دستاورد «تقریباً هیچ» اقتصاد ایران از احیای برجام
مؤسسه بینالمللی دارایی(IIF) طی گزارشی اعلام کرد احیای برجام دستاورد چندانی برای اقتصاد ایران نخواهد داشت و با وجود بازگشت آمریکا به توافق هستهای رشد اقتصادی ایران در حد بسیار پایینی خواهد بود.
خبرگزاری انگلیسی رویترز نوشت: بر اساس اعلام مؤسسه بینالمللی دارایی(IIF)، در صورت احیای توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی در سال2015 و بازگشت آمریکا به این قرارداد، بهبود چشمگیری نصیب ایران نخواهد شد و رشد اقتصادی در حد بسیار پایینی خواهد بود. این مؤسسه در گزارش خود تأکید کرد که پیروزی آیتالله سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری ایران، مذاکرات هستهای را از بین نخواهد برد اما آمریکا ممکن است در گسترش دامنه این توافق با مشکل روبهرو شود.
در این گزارش آمده است: نتیجه احتمالی مذاکرات برجام بازگشت به توافقنامه سال2015 است که بسیاری از تحریمها را حفظ میکند، چنین توافقی میتواند همچنان مانع سرمایهگذاری قابل توجه شرکتهای غربی در ایران باشد و رشد چشمگیر اقتصاد این کشور را بعید کند.
بر اساس این گزارش، «جو بایدن» رییسجمهور آمریکا در تلاش است این پیمان هستهای را احیا کند و سپس آن را به موضوعات دیگر بسط دهد تا محدودیتهای بیشتری در برنامههای هستهای و موشکهای بالستیک ایران ایجاد و همچنین فعالیتهای منطقهای این کشور را نیز محدود کند. طبق این گزارش، ایران مذاکره در مورد توافق گستردهتر را رد کرده است. تحت تأثیر تحریمهای آمریکا و همهگیری کرونا، اقتصاد ایران با نرخ بیکاری و تورم بالا دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش تسنیم، مؤسسه بینالمللی دارایی در ادامه گزارش خود نوشت: در صورت وجود یک توافق هستهای جدید جامع که فراتر از بازگشت به شرایط سال2015 باشد، ایران شاهد رشد تولید ناخالص داخلی 4.3درصد در سال جاری و سپس بهترتیب 5.9 درصد و 5.8درصد در سالهای 2022 و 2023 خواهد بود. بهگفته این مؤسسه، اگر تنها بازگشت به شرایط توافق سال2015 رخ دهد، تولید ناخالص داخلی واقعی ایران میتواند 3.5درصد در سال جاری و بهترتیب 4.1 و 3.8درصد در سالهای 2022 و 2023 رشد کند.
در این گزارش آمده است: نتیجه احتمالی مذاکرات برجام بازگشت به توافقنامه سال2015 است که بسیاری از تحریمها را حفظ میکند، چنین توافقی میتواند همچنان مانع سرمایهگذاری قابل توجه شرکتهای غربی در ایران باشد و رشد چشمگیر اقتصاد این کشور را بعید کند.
بر اساس این گزارش، «جو بایدن» رییسجمهور آمریکا در تلاش است این پیمان هستهای را احیا کند و سپس آن را به موضوعات دیگر بسط دهد تا محدودیتهای بیشتری در برنامههای هستهای و موشکهای بالستیک ایران ایجاد و همچنین فعالیتهای منطقهای این کشور را نیز محدود کند. طبق این گزارش، ایران مذاکره در مورد توافق گستردهتر را رد کرده است. تحت تأثیر تحریمهای آمریکا و همهگیری کرونا، اقتصاد ایران با نرخ بیکاری و تورم بالا دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش تسنیم، مؤسسه بینالمللی دارایی در ادامه گزارش خود نوشت: در صورت وجود یک توافق هستهای جدید جامع که فراتر از بازگشت به شرایط سال2015 باشد، ایران شاهد رشد تولید ناخالص داخلی 4.3درصد در سال جاری و سپس بهترتیب 5.9 درصد و 5.8درصد در سالهای 2022 و 2023 خواهد بود. بهگفته این مؤسسه، اگر تنها بازگشت به شرایط توافق سال2015 رخ دهد، تولید ناخالص داخلی واقعی ایران میتواند 3.5درصد در سال جاری و بهترتیب 4.1 و 3.8درصد در سالهای 2022 و 2023 رشد کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کاهش حجم ورودی پروندههای قضایی با توسعه طرح کاداستر
رییسکل دادگستری استان قزوین گفت : راهاندازی کاداستر موجب کاهش حجم ورودی پروندههای قضایی، کاهش اطاله دادرسی و مرتفع شدن بسیاری از این مشکلات شده و از تضییع حقوق مردم جلوگیری میکند.
حجتالاسلام نورالله قدرتی در همایش ادارهکل ثبت اسناد استان قزوین، هدف مشترک هر دو مجموعه دادگستری و ثبت اسناد و املاک را احقاق حقوق عامه و صیانت از بیتالمال بیان و اظهار کرد: اگر روند فعالیتهای این سازمان با شیوههای روز پیش برود، اثر وجودی آن میتواند ضمن افزایش اعتماد مردم به دستگاه قضایی، به همه مردم و جامعه بازگردد.
وی ادامه داد: مهمترین هدف حقوق ثبت و سازمان ثبت، تثبیت حقوق مالکیت افراد در جامعه است که موجب نظم و امنیت و برقراری صلح در جامعه میشود و تردیدی وجود ندارد که با دستیابی به این هدف، از وقوع بسیاری از منازعات و نیز معاملات معارض جلوگیری شده و این مهم به سهم خود عامل پدید آمدن امنیت قضایی در جامعه به شمار میرود.
رییسکل دادگستری استان قزوین ضمن تاکید بر اهمیت اجرای کاداستر در این استان بیان کرد: راهاندازی کاداستر موجب کاهش حجم ورودی پروندههای قضایی، کاهش اطاله دادرسی و مرتفع شدن بسیاری از این مشکلات شده و از تضییع حقوق مردم جلوگیری میکند.
قدرتی، گامهای موثر سازمان ثبت در راستای اجرای کاداستر را باعث کاهش هزینههای مشهود و پنهان مردم و دولت دانست و گفت: بسیاری از هزینههای پنهان که از رفت و آمدهای غیرضروری به مردم و جامعه تحمیل میشود، با این تحولات کاهش پیدا کرده است، لذا تحول در بخش اجرائیات این سازمان با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای قانونی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مهمترین هدف حقوق ثبت و سازمان ثبت، تثبیت حقوق مالکیت افراد در جامعه است که موجب نظم و امنیت و برقراری صلح در جامعه میشود و تردیدی وجود ندارد که با دستیابی به این هدف، از وقوع بسیاری از منازعات و نیز معاملات معارض جلوگیری شده و این مهم به سهم خود عامل پدید آمدن امنیت قضایی در جامعه به شمار میرود.
رییسکل دادگستری استان قزوین ضمن تاکید بر اهمیت اجرای کاداستر در این استان بیان کرد: راهاندازی کاداستر موجب کاهش حجم ورودی پروندههای قضایی، کاهش اطاله دادرسی و مرتفع شدن بسیاری از این مشکلات شده و از تضییع حقوق مردم جلوگیری میکند.
قدرتی، گامهای موثر سازمان ثبت در راستای اجرای کاداستر را باعث کاهش هزینههای مشهود و پنهان مردم و دولت دانست و گفت: بسیاری از هزینههای پنهان که از رفت و آمدهای غیرضروری به مردم و جامعه تحمیل میشود، با این تحولات کاهش پیدا کرده است، لذا تحول در بخش اجرائیات این سازمان با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای قانونی باید مورد توجه قرار گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آماده باش تهران برای مقابله با پیک پنجم کرونا
نویسنده : الهام صادقی
آنگونه که مسئولات ستاد ملی مقابله با کرونا و دیگر نهادهای ذی ربط در مقابله با بیماری کووید19 عنوان کرده است، شهرهای قرمز کووید19 به سمت مرکز کشور در حال گسترش بوده و روز گذشته نیز استاندار تهران از آمادهباش فرمانداران و شبکههای بهداشت استان تهران برای مقابله با موج پنجم این بیماری خبر داده است.
اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت حکایت از این دارد که شهرهایی که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند از جنوب به سمت مرکز کشور در حال گسترش هستند. آنچه که سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت هم از آن خبر داده است. براین اساس شهرستان مهران در استان ایلام، شهرهای تنگستان، دشتستان، دشتی، دیر، عسلویه و کنگان در استان بوشهر، شهرهای دماوند و فیروزکوه در استان تهران، همچنین شهرهای ایرانشهر، خاش، زابل و زاهدان در استان سیستان و بلوچستان در شرایط قرمز بیماری کووید19 قرار دارند. علاوه براین باید گفت در حال حاضر شهرهای گراش، لارستان و لامرد در فارس، شهرهای بم، رودبار جنوب، قلعه گنج، کرمان و منوجان در استان کرمان، شهرهای بستک، بندرلنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، خمیر، رودان، قشم و میناب در استان هرمزگان و شهرستان یزد در استان یزد هم چنین شرایطی را دارند.
ابتلای بیش از 12هزار بیمار جدید
این در حالی بوده که جولان ویروس کرونا در کشور تا روز گذشته سه میلیون و ۱۸۰ هزار و ۹۲ نفر را به خود مبتلا کرده است که این رقم شامل ۱۲ هزار و ۳۵۱ بیمار جدیدی نیز می شود که در بازه زمانی 24ساعت اخیر معیارهای تشخیصی از ابتلای آنها به ویروس مذکور حکایت
داشته است.
کاهش تعدادبستریها و افزایش بیماران سرپایی
ضمن اینکه باید گفت اگرچه آمارها نشان می دهد؛ در تعداد بستریشدگان بیماری کمتر از نیم درصد کاهش را در مقایسه با هفته قبل داشتهایم، علاوه براین در فاصله زمانی اشاره شده، کاهش 2/8درصدی در تعداد فوت شدگان بیماری را تجربه کردهایم، اما نمودارها به رغم همه این موارد افزایش چهار درصدی در تعداد بیماران سرپایی مثبت را نسبت به هفته ماقبل به نمایش میگذارد.
افزایش شیوع ویروس کرونا در تهران
از سوی دیگر سخنگوی وزارت بهداشت نیز روند بستری در شهر تهران افزایش یافته و این احتمال وجود دارد که کلانشهر مذکور نیز قرمز شود. وی تاکید کرده است که با توجه به اینکه روند شهرهای قرمز کرونایی را رو به افزایش بوده و اکنون ۳۲ شهر است و تعداد شهرهای نارنجی ۱۷۴ و شهرهای زرد نیز ۲۴۲ بوده است، مردم پروتکلهای بهداشتی را جدیتر گرفته و به طورکامل آنها را رعایت کنند.
اما اظهار نظر درباره شرایط تهران تنها به اظهارات لاری منتهی نمیشود، بلکه علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا استان تهران نیز بیان کرده است که شیوع ویروس کرونا نسبت به هفته گذشته در سطح استان افزایش یافته و برخی از شهرستانها در وضعیت قرمز قرار گرفته است. براین اساس باید نوع واریانت ویروس ارزیابی شود تا بتوانیم قبل از رسیدن تهران به وضعیت قرمز، برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم.
شرایطی که موجب شده تا اکنون انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران از آماده باش فرمانداران و شبکههای بهداشت این استان برای مقابله با پیک پنجم بیماری کووید19 خبر دهد.
به گفته وی مقرر شده، همه فرمانداران و رؤسای شبکههای بهداشت و درمان استان تهران تمام تمهیدات لازم را اتخاذ کنند تا وارد پیک پنجم کرونا نشویم. آنچه که دلیلش به گفته وی این شرایط بوده که در حال وارد شدن به خیز پنجم کرونا هستیم.
براین اساس شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار گرفتند محدودیتها در آنها اعمال خواهد شد و در سایر شهرستانها نیز مقرر شده فرمانداران نسبت به تشدید نظارتها اقدام کنند.
اما آمار و ارقام مربوط به بیماری کووید19 در تهران به چه صورت است؟ در این باره باید عنوان کرد که در هفته اخیر یعنی از ۲۸ خردادماه تا سه تیر، تعداد موارد مثبت سرپایی شناسایی شده بالغ بر پنج هزارو ۹۹۳ نفر، تعداد موارد بستری جدید یک هزار و 601نفر و تعداد فوتیهای جدید در این مدت ۱۲۰ نفر بوده است. بر این اساس اگر چه در تهران شاهد کاهش 5/10درصدی در تعداد بیماران بستری، همچنین کاهش ۳۲ درصدی در تعداد بیماران فوت شده بودهایم، تعداد بیماران سرپایی روند صعودی 7/8درصدی را نشان میدهد.
آخرین وضعیت کرونایی در استان تهران
همچنین در استان تهران در هفته اخیر موارد بستری و فوت استان کاهش یافته، اما بروز موارد بستری از متوسط کشوری بالاتر و مرگ و میر از متوسط کشوری کمتر شده است. برآوردها و بررسیهای صورت گرفته حکایت از این دارد که در بخش سرپایی و بستری مناطق جنوبی و شرق تهران متفاوت بوده، ضمن اینکه شهرهای پاکدشت، ورامین و شهر قدس و رباط کریم در هفته جاری بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید19 به ثبت رساندهاند.
نوسانات آماری عنوان شده و گسترش ویروس کرونای آلفا و دلتا به سمت مرکز کشور را اما در اوضاع و احوالی شاهد هستیم که از نظر علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، باید توجه کرد که فصل گرما و از طرفی ویروسهای جهشیافتهای که وجود دارند، از سوی دیگر به طور قطع میتواند برای شیوع بیماری موثر باشند.
بنابراین همچنان راه مشخص پیشگیری از افزایش بیماری، در قدم نخست باز هم رعایت پروتکلهای بهداشتی و بوده و در گام بعدی نیز باید انجام واکسیناسیون برای گروههای سالمند و گروههایی که دارای بیماری زمینهای هستند، سرعت بیشتری به خود بگیرد.
اما آخرین آمارها در مورد تعداد فوت شدگان ناشی از کرونا چگونه است؟ در این باره نیز باید گفت که در بازه زمانی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۰ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۹۸۵ نفر رسید.
علاوه بر این تاکنون دو میلیون ۸۴۸ هزار و ۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۱۸۵ نفر از بیماران مبتلا کرونا در در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت درمان قرار دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
رویکرد تحولی قوه قضاییه با شدت و پرشتاب تر ادامه یابد
-
27 ماه ماندگار
-
مقاومت: انتقام میگیریم
-
عزم عدلیه در اجرای قانون گام بلند در مسیر عدالت قضایی است
-
رشد 70 درصدی درآمدهای مالیاتی
-
دستاورد «تقریباً هیچ» اقتصاد ایران از احیای برجام
-
کاهش حجم ورودی پروندههای قضایی با توسعه طرح کاداستر
-
آماده باش تهران برای مقابله با پیک پنجم کرونا
دانلود نسخه پی دی اف