
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رحم به مخلان امنیت ظلم به مردم و نظام است
رییس قوهقضاییه به قضات و همکاران دستگاه قضا متذکر شد که در صدور احکامی چون ممنوعالخروجی، ممنوع المعامله شدن، مسدود الحسابی، رای توقیف اموال و املاک و هر نوع قراری که محدودیتی برای افراد ایجاد میکند بر اساس تشخیص خود عمل کنند نه ضابطین.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در اولین نشست شورای عالی قوهقضاییه با شورای قضایی استانها در دوره جدید مدیریت دستگاه قضا که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، به بیان توصیههایی مهم و کاربردی به رؤسای دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور برای تحقق دادرسی عادلانه پرداخت. رییس قوهقضاییه با تبریک رأی اعتماد قاطع مجلس به وزرای پیشنهادی دولت مردمی و آغاز به کار دولت سیزدهم همزمان با هفته دولت، همراهی و همیاری برای پیشبرد اهداف و برنامههای دولت جدید به ویژه رفع موانع تولید و حمایت از تولید ملی را از وظایف قوهقضاییه عنوان کرد.حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای تأکید کرد: هر چه قدر تولید در کشور توسعه یابد، اشتغال افزایش پیدا میکند، بسیاری از گرفتاریها و مشکلات مردم برطرف میشود و مردم میتوانند امور زندگی را بهتر اداره کنند.
رییس قوهقضاییه ، کمک به دولت برای مبارزه با فساد و مفسدان و سودجویان را از دیگر مأموریتهای دستگاه قضا عنوان کرد و گفت: قوهقضاییه مصمم است دولت را در مقابله با کسانی که در این شرایط دشوار، کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را به خاطر سودجویی بیشتر احتکار کرده، کالاهای تقلبی میفروشند و یا در نظام بازار اختلال ایجاد میکنند، یاری دهد.
مسئولان قضایی استانها برای حل مشکلات خاص مردم با مدیران اجرایی همکاری کنند
رییس دستگاه قضا همچنین با اشاره به مشکلات مردم در استانهای مختلف، به رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور مأموریت داد با برگزاری نشستهای مشترک با دیگر مسئولان، مشکلات خاص هر استان را احصاء و برای حل آنها هماندیشی و همکاری داشته باشند.حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: مسئولان قضایی استانها باید با احساس مسئولیت برای رفع مشکلات مردم پیشقدم شوند و با همفکری و همراهی مسئولان اجرایی مسائل و مشکلاتی که احتمال دارد در نیمه دوم سال و در فصل سرما به وجود آید را مورد بررسی قرار دهند و از همین الآن برای حل آنها راهکار بدهند.
لزوم نظارت مستمر و دقیق رؤسای کل دادگستریها
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر لزوم نظارت مستمر و دقیق رؤسای کل دادگستریها و مدیران بر زیرمجموعهشان تأکید کرد و افزود: تجربه نشان داده اگر مدیران بر فعالیتها و عملکرد کارکنان یک سازمان نظارت مستمر و به موقع داشته باشند، بهره وری بالا رفته و خطاها کاهش مییابد.وی این نکته را هم متذکر شد که مدیران میتوانند با نظارت بر کار کارکنان و قضات، هر جا که دیدند آنها با مشکلی در انجام مأموریتشان یا فرایند دادرسی مواجه شدند، آنها را در حل مشکل و پیشبرد کارهایشان یاری دهند. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان این که برخورد شایسته یک مدیر قضایی با همکاران و مراجعانش موجب افزایش رضایتمندی عمومی از مجموعه دستگاه قضا میشود، تصریح کرد: درست است که حکم قاضی فصل الخطاب است، اما گاهی اثر روانی یک برخورد درست قاضی از حکم او بیشتر است.رییس قوهقضاییه با بیان اینکه هر پرونده مطابق قانون آیین دادرسی مورد رسیدگی قرار میگیرد، اما در اجرای قانون میتوان تدبیر داشت تا پرونده بهتر، دقیقتر و در کمترین زمان ممکن مورد رسیدگی قرار گیرد، به عنوان نمونه به موضوع پروندههای کثیرالشاکی اشاره کرد و متذکر شد میتوان با یک تدبیر درست، اجازه نداد تعداد شکات در این نوع پروندهها افزایش یابد.
لزوم فعالتر شدن مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف
رییس قوهقضاییه بر لزوم فعالتر شدن مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف و استفاده از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد برای حل اختلافات حقوقی در کاهش پروندههای قضایی از طریق داوری و میانجیگری تاکید کرد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: در شرایطی که کشور درگیر کرونا شده طبعاً نمیتوان انتظار داشت با این حجم پروندههای موجود در دادگستری ها، کارها سریع پیش رود و در این شرایط دقت و اتقان آرا نیز کم میشود که باید تلاش کرد تا حد امکان مسائل از طریق شوراهای حل اختلاف حل و فصل شود.
برخورد قاطع با اشرار و سارقان
رییس قوهقضاییه با اشاره به تنوع کیفیت و موضوع پروندههای قضایی اظهار کرد: برخی پروندهها به امنیت جامعه ارتباط دارد که افرادی از طریق شرارت، سرقت، اخلال در بازار، فساد اقتصادی و کلاهبرداریهای باندی یا جعل عنوان و انتساب خود به افراد و دستگاهها و اقدامات ضد امنیتی تلاش میکنند آسایش مردم را برهم زنند که باید با آنها سریع و قاطع برخورد شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در ادامه خطاب به دادستانها و روسای کل دادگستریها تاکید کرد: با کسانی که امنیت و آسایش مردم را به هم میزنند و زندگی مردم را به بازی میگیرند نباید به هیچ وجه با اغماض برخورد شود و اگر به اینها رحم کنید به مردم و نظام ظلم کرده اید.رییس دستگاه قضا بر لزوم اطلاع رسانی درست و آگاهی بخشی به مردم نیز تأکید کرد و گفت: اطلاع رسانی نباید منحصر به خبررسانی باشد؛ بلکه باید شگردها و شیوههای جاعلین و کلاهبرداران و سارقان را برای مردم تبیین کنیم تا در دام آنها نیفتند.
تاکید نسبت به نظارت دقیق بر روند صدور قرارها
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان این که در برخی پروندهها ضرورتی برای بازداشت موقت متهم وجود ندارد تاکید کرد: اگر فردی بر اساس ضرورت نیز به طور موقت بازداشت شد به محض تامین وثیقه لازم میتوان قرار وی را تبدیل کرد. وی بر همین اساس به دادستانها و مسئولان دادسرای انتظامی قضات تاکید کرد که با نظارت دقیق بر روند صدور قرارها، از صدور قرارهای غیرمناسب جلوگیری کنند.رییس قوهقضاییه به قرارهایی نیز اشاره کرد که برای افراد محدودیت ایجاد میکنند و تصریح کرد: اگر ضابطی خواستار ممنوع الخروجی یا ممنوع المعامله شدن یا مسدود الحسابی یا توقیف اموال و املاک یا هر نوع محدودیتی برای افراد شد، قاضی باید ضرورت موضوع را بررسی کرده و بر اساس تشخیص خود تصمیم بگیرد نه ضابط.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای این نکته را هم متذکر شد که اگر قاضی بر اساس ضرورت حکم به اعمال یکی از محدودیتهای قانونی داد، موضوع را رها نکند و به محض آن که مسئله حل شد، بلافاصله حکم به رفع محدودیت بدهد.
وی با اشاره به تعدد مراجعی که در کشور دستور ممنوع الخروجی صادر میکنند، از دولت خواست که برای این موضوع نیز تدبیری بیندیشد تا از مشکلات مردم کاسته شود.
اگر کسی ممنوعالخروج شده باید به او اعلام شود
رییس دستگاه قضا برای نمونه به اختیارات بانکها و سازمان امور مالیاتی برای ممنوع الخروج کردن افراد اشاره کرد و گفت که گاهی حتی به فرد اطلاع نمیدهند که ممنوع الخروج است و آن فرد همراه خانواده یا شرکای کاری خود قصد انجام سفر دارد، اما در فرودگاه از خروجش جلوگیری میشود که این کار موجب اخلال در برنامه زندگی افراد میشود.
رییس قوهقضاییه با اشاره به نادر بودن مواردی که نباید به افراد ممنوع الخروجی شان اطلاع داده شود، تصریح کرد: گاهی یک شرکت مسئله مالیاتی دارد و سازمان امور مالیاتی مدیران سابق یا فعلی شرکت را ممنوع الخروج میکند که هم باید به آنها اطلاع داده شود و هم آن که به محض حل مسئله از طریق قانونی باید این محدودیت برطرف شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر لزوم شفاف بودن ماموریتهای تفویضی قضات به ضابطان نیز تاکید کرد و گفت: وقتی قاضی دستوری به ضابط میدهد، باید شفاف و روشن باشد و بر اجرای کار هم نظارت داشته باشد تا دقیق انجام شود. رییس دستگاه قضا ادامه داد: صدور دستور مبهم و مجمل فضا را ایجاد میکند که ضابط دچار اشتباه و خطا شود.
رییس دستگاه قضا گفت: اگر قرار است ضابط از متهم تحقیق کند یا قرار بازداشتی صادر شود، مسئولیت کار با قاضی است و اگر در این میان مشکلی پیش آمد و رفتار نامناسبی صورت گرفت، قاضی باید پاسخگو باشد. رییس قوهقضاییه همچنین متذکر شد که اگر قرار است ضابطان با ورود به منزل و محل کار متهمان وسایل شخصی آنها را برای بررسی ضبط نمایند، حتی الامکان نماینده دادستان نیز آنها راهمراهی کند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای تصریح کرد: همه باید مراقب باشند که حریم خصوصی افراد خدشه دار نشود که در قیامت به فردی که فکر میکردیم مجرم و متهم است و میخواهیم عدالت را درباره او اجرا کنیم بدهکار شویم؛ چرا که دست و دلبازی در ورود به حریم شخصی افراد عقوبت اخروی دارد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش به مسئله کارشناسیها نیز گریزی زد و گفت: اطاله دادرسی در رسیدگی به بسیاری از پروندهها ناشی از کارشناسی هاست که در نشستی که با اعضای شورای عالی کارشناسان داشتیم قرار شد مشکلات این حوزه برطرف شود.
روسای کل دادگستریها در صورت مشاهده اختلافات فاحش در کارشناسیها به مراجع ذیربط گزارش کنند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اشاره به اختلافات فاحشی که در برخی کارشناسیها وجود دارد، از اقدامات کانون کارشناسان دادگستری برای حل این معضل قدردانی کرد و در عین حال به روسای کل دادگستریها گفت که در صورت مشاهده این نوع اختلافات، موضوع را به مراجع ذیربط و کانون کارشناسان اعلام کنند و خودشان نیز از کارشناسان توضیح بخواهند.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم صیانت از مجموعه قضایی برای ارتقای سلامت نظام قضایی تاکید کرد و گفت: همه باید مراقبت کنند تا دستگاه قضا از رخنه شیطان و شیطان صفتان و فساد و تخلف مصون بماند.
وی با بیان این که از هر اقدامی که ممکن است دستگاه قضایی در مظان اتهام قرار گیرد باید پرهیز شود تصریح کرد: باید نسبت به رفت و آمد با برخی افراد و یا باز شدن پای آنها به قوه قضائیه و دادگستریها حساس باشیم و اجازه ندهیم افراد ناباب و شیطان صفت همکارانمان را آلوده کنند؛ چرا که خطای یک نفر اعتبار یک مجموعه را مخدوش میکند و باید مراقب این موضوع بود.
تاکید بر اصلاح فرایند گزینش و جذب کارمند و قاضی برای تسریع در رفع مشکلات
رییس قوهقضاییه با تقدیر از همه همکاران دستگاه قضا و سازمانهای وابسته در سراسر کشور، در همه مقاطع به خصوص در ایام شیوع ویروس کرونا در یک سال و نیم اخیر با احساس مسئولیت و تلاش مضاعف به مردم خدمت رسانی کردند، بر اصلاح فرایند گزینش و جذب کارمند و قاضی برای تسریع در رفع مشکلات تأکید کرد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای برای کاهش نفوذ و تبعات رفتارهای غیرمتعارف عناصر مرتبط با دستگاه قضا همچون وکلا، بر لزوم اجرای کامل دستورالعملهای صادره در این زمینه از سوی رؤسای کل دادگستریها و آگاهی بخشی مناسب به مردم تأکید کرد.
وی لزوم تداوم اقدامات نظارتی مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه در شناسایی و برخورد با شبکهها و افراد نفوذی در سیستم قضایی را مورد تأکید قرار داد و متذکر شد این مرکز در صورت نیاز به تقویت نظارتها طرحی را در این زمینه تهیه و ارائه کند.
معاونت قضایی ظرف یک ماه با بررسی پروندههای ماده ۴۷۷ سازوکاری برای روش رسیدگی به آنها طراحی کند
رییس دستگاه قضا در ادامه به معاون قضایی قوهقضاییه دستور داد با توجه به پروندههای موجود بررسی کند چه تعداد درخواست اِعمال ماده ۴۷۷ ارائه شده و چه تعداد از این درخواستها در معاونت قضایی و استانها رد شده و چه تعداد از آنها از سوی رییس قوه پذیرفته و به دیوان عالی ارجاع و در آنجا رد شده و چند درصد درخواستها باقی مانده است. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین از معاون قضایی خواست که ظرف یک ماه با کمک رییس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح و مسئولان استان ها، سازوکاری برای نحوه احراز خلاف شرع بودن احکام و شیوه رد و پذیرش و بررسی آنها پیشنهاد دهد تا در صورت نیاز در قالب یک بخشنامه ابلاغ شود.
لزوم توسعه فناوریهای نوین در همه شهرستانها
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین بر لزوم توسعه فناوریهای نوین در همه شهرستانها برای تسهیل و تسریع در ارائه خدمات قضایی تأکید کرد.برگزاری همایش سراسری روسای کل دادگستری سراسر کشور و دادستانهای مراکز استانها در ماه جاری همچنین در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین «جعفر منتظری» دادستان کل کشور از برگزاری همایش سراسری روسای کل دادگستری سراسر کشور و دادستانهای مراکز استانها به صورت ویدئوکنفرانس در ماه جاری خبر داد.
معیار ما در تصمیم گیریها صرفا باید بر مبنای حق باشد
حجتالاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم، رییس دیوان عالی کشور نیز در سخنانی مردم را سرمایه نظام عنوان کرد و با بیان اینکه باید تمام تلاش خود را انجام دهیم که این سرمایه حفظ شود، گفت: معیار ما در تصمیم گیریها صرفا باید بر مبنای «حق» باشد. رییس دیوان عالی کشور با اشاره به بالا بودن تعداد پرونده ارجاع اختلاف در صلاحیت به دیوان عالی کشور طی یک ماه، از دادستانهای سراسر کشور درخواست کرد که در این زمینه توجه بیشتری را مبذول کنند.
لیست جاعلین، کارچاقکنها، شهود دروغین و همچنین وکلا و کارشناسان مسئلهدار تهیه شود
حجتالاسلاموالمسلمین«علی عبداللهی، رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه در سخنانی به بیان برخی مشکلات موجود در واحدهای قضایی و انتظارات مردم از قوهقضاییه پرداخت و گفت: سامان بخشیدن به وضعیت نوبتدهی در حوزههای قضایی و رسیدگی هرچه سریعتر به نامهها و درخواستهای مردمی، باید به صورت جدی در دستور کار همه مسئولان قضایی در سراسر کشور باشد.عبداللهی با اشاره به وجود برخی از روابط سببی، نسبی، نامتعارف، استاد و شاگردی و حتی دوستانه فیمابین قضات و وکلا که منجر به دخالت در روند پرونده میشود، گفت: باید تا حد امکان شرایط به نحوی باشد که این افراد نتوانند در یک مجموعه فعالیت داشته باشند؛ روسای کل دادگستری استانها در صورت مشاهده چنین مواردی، به سرعت با آن برخورد کنند. رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه همچنین به روسای کل دادگستری استانها توصیه کرد که با همکاری نیروهای حفاظت و اطلاعات دستگاه قضا، لیست جاعلین، کارچاقکنها، شهود دروغین و همچنین وکلا و کارشناسان مسئلهدار را تهیه و در اختیار همکاران قضایی قرار دهند تا از این طریق از بروز تخلفات احتمالی از سوی این افراد کاسته شود.
استعلامات ثبتی باید به صورت الکترونیکی انجام شود
ذبیح الله خداییان رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که با حکم رییس دستگاه قضا مسئولیت سخنگویی قوهقضاییه را نیز عهدهدار شده است، از روسای کل دادگستری استانها و دادستانهای سراسر کشور درخواست کرد که کمافیالسابق ارتباطات لازم را با دفتر سخنگوی قوهقضاییه داشته باشند تا اطلاعرسانی دقیق و بهموقعی در خصوص مسائل و رویدادهای مختلف صورت بگیرد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر در سال جاری نیز همچون دو سال گذشته با جدیت ادامه پیدا خواهد کرد، از عدم همکاری برخی از دستگاههای اجرایی برای پیادهسازی طرح کاداستر در سراسر کشور انتقاد کرد و گفت: ما خواستار آن هستیم که این دستگاهها هرچه سریعتر و با جدیت فراوان، به وظیفه خودشان در حمایت از بیتالمال و اراضی کشور که در معرض تهدید هستند عمل کنند.
وی با بیان اینکه استعلامات ثبتی باید به صورت الکترونیکی انجام شود، گفت: در شرایط کرونایی فعلی، از تمام همکاران قضایی در سراسر کشور میخواهم که تمام استعلامات را به صورت الکترونیکی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال کنند.
همچنین در این نشست، روسای کل دادگستری استانهای کرمان، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، اصفهان، البرز، قم و کرمانشاه به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص مسائل مختلف قضایی و گزارش عملکرد واحدهای قضایی استان متبوع خود پرداختند.
رییس قوهقضاییه ، کمک به دولت برای مبارزه با فساد و مفسدان و سودجویان را از دیگر مأموریتهای دستگاه قضا عنوان کرد و گفت: قوهقضاییه مصمم است دولت را در مقابله با کسانی که در این شرایط دشوار، کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را به خاطر سودجویی بیشتر احتکار کرده، کالاهای تقلبی میفروشند و یا در نظام بازار اختلال ایجاد میکنند، یاری دهد.
مسئولان قضایی استانها برای حل مشکلات خاص مردم با مدیران اجرایی همکاری کنند
رییس دستگاه قضا همچنین با اشاره به مشکلات مردم در استانهای مختلف، به رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور مأموریت داد با برگزاری نشستهای مشترک با دیگر مسئولان، مشکلات خاص هر استان را احصاء و برای حل آنها هماندیشی و همکاری داشته باشند.حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: مسئولان قضایی استانها باید با احساس مسئولیت برای رفع مشکلات مردم پیشقدم شوند و با همفکری و همراهی مسئولان اجرایی مسائل و مشکلاتی که احتمال دارد در نیمه دوم سال و در فصل سرما به وجود آید را مورد بررسی قرار دهند و از همین الآن برای حل آنها راهکار بدهند.
لزوم نظارت مستمر و دقیق رؤسای کل دادگستریها
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر لزوم نظارت مستمر و دقیق رؤسای کل دادگستریها و مدیران بر زیرمجموعهشان تأکید کرد و افزود: تجربه نشان داده اگر مدیران بر فعالیتها و عملکرد کارکنان یک سازمان نظارت مستمر و به موقع داشته باشند، بهره وری بالا رفته و خطاها کاهش مییابد.وی این نکته را هم متذکر شد که مدیران میتوانند با نظارت بر کار کارکنان و قضات، هر جا که دیدند آنها با مشکلی در انجام مأموریتشان یا فرایند دادرسی مواجه شدند، آنها را در حل مشکل و پیشبرد کارهایشان یاری دهند. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان این که برخورد شایسته یک مدیر قضایی با همکاران و مراجعانش موجب افزایش رضایتمندی عمومی از مجموعه دستگاه قضا میشود، تصریح کرد: درست است که حکم قاضی فصل الخطاب است، اما گاهی اثر روانی یک برخورد درست قاضی از حکم او بیشتر است.رییس قوهقضاییه با بیان اینکه هر پرونده مطابق قانون آیین دادرسی مورد رسیدگی قرار میگیرد، اما در اجرای قانون میتوان تدبیر داشت تا پرونده بهتر، دقیقتر و در کمترین زمان ممکن مورد رسیدگی قرار گیرد، به عنوان نمونه به موضوع پروندههای کثیرالشاکی اشاره کرد و متذکر شد میتوان با یک تدبیر درست، اجازه نداد تعداد شکات در این نوع پروندهها افزایش یابد.
لزوم فعالتر شدن مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف
رییس قوهقضاییه بر لزوم فعالتر شدن مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف و استفاده از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد برای حل اختلافات حقوقی در کاهش پروندههای قضایی از طریق داوری و میانجیگری تاکید کرد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: در شرایطی که کشور درگیر کرونا شده طبعاً نمیتوان انتظار داشت با این حجم پروندههای موجود در دادگستری ها، کارها سریع پیش رود و در این شرایط دقت و اتقان آرا نیز کم میشود که باید تلاش کرد تا حد امکان مسائل از طریق شوراهای حل اختلاف حل و فصل شود.
برخورد قاطع با اشرار و سارقان
رییس قوهقضاییه با اشاره به تنوع کیفیت و موضوع پروندههای قضایی اظهار کرد: برخی پروندهها به امنیت جامعه ارتباط دارد که افرادی از طریق شرارت، سرقت، اخلال در بازار، فساد اقتصادی و کلاهبرداریهای باندی یا جعل عنوان و انتساب خود به افراد و دستگاهها و اقدامات ضد امنیتی تلاش میکنند آسایش مردم را برهم زنند که باید با آنها سریع و قاطع برخورد شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در ادامه خطاب به دادستانها و روسای کل دادگستریها تاکید کرد: با کسانی که امنیت و آسایش مردم را به هم میزنند و زندگی مردم را به بازی میگیرند نباید به هیچ وجه با اغماض برخورد شود و اگر به اینها رحم کنید به مردم و نظام ظلم کرده اید.رییس دستگاه قضا بر لزوم اطلاع رسانی درست و آگاهی بخشی به مردم نیز تأکید کرد و گفت: اطلاع رسانی نباید منحصر به خبررسانی باشد؛ بلکه باید شگردها و شیوههای جاعلین و کلاهبرداران و سارقان را برای مردم تبیین کنیم تا در دام آنها نیفتند.
تاکید نسبت به نظارت دقیق بر روند صدور قرارها
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان این که در برخی پروندهها ضرورتی برای بازداشت موقت متهم وجود ندارد تاکید کرد: اگر فردی بر اساس ضرورت نیز به طور موقت بازداشت شد به محض تامین وثیقه لازم میتوان قرار وی را تبدیل کرد. وی بر همین اساس به دادستانها و مسئولان دادسرای انتظامی قضات تاکید کرد که با نظارت دقیق بر روند صدور قرارها، از صدور قرارهای غیرمناسب جلوگیری کنند.رییس قوهقضاییه به قرارهایی نیز اشاره کرد که برای افراد محدودیت ایجاد میکنند و تصریح کرد: اگر ضابطی خواستار ممنوع الخروجی یا ممنوع المعامله شدن یا مسدود الحسابی یا توقیف اموال و املاک یا هر نوع محدودیتی برای افراد شد، قاضی باید ضرورت موضوع را بررسی کرده و بر اساس تشخیص خود تصمیم بگیرد نه ضابط.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای این نکته را هم متذکر شد که اگر قاضی بر اساس ضرورت حکم به اعمال یکی از محدودیتهای قانونی داد، موضوع را رها نکند و به محض آن که مسئله حل شد، بلافاصله حکم به رفع محدودیت بدهد.
وی با اشاره به تعدد مراجعی که در کشور دستور ممنوع الخروجی صادر میکنند، از دولت خواست که برای این موضوع نیز تدبیری بیندیشد تا از مشکلات مردم کاسته شود.
اگر کسی ممنوعالخروج شده باید به او اعلام شود
رییس دستگاه قضا برای نمونه به اختیارات بانکها و سازمان امور مالیاتی برای ممنوع الخروج کردن افراد اشاره کرد و گفت که گاهی حتی به فرد اطلاع نمیدهند که ممنوع الخروج است و آن فرد همراه خانواده یا شرکای کاری خود قصد انجام سفر دارد، اما در فرودگاه از خروجش جلوگیری میشود که این کار موجب اخلال در برنامه زندگی افراد میشود.
رییس قوهقضاییه با اشاره به نادر بودن مواردی که نباید به افراد ممنوع الخروجی شان اطلاع داده شود، تصریح کرد: گاهی یک شرکت مسئله مالیاتی دارد و سازمان امور مالیاتی مدیران سابق یا فعلی شرکت را ممنوع الخروج میکند که هم باید به آنها اطلاع داده شود و هم آن که به محض حل مسئله از طریق قانونی باید این محدودیت برطرف شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر لزوم شفاف بودن ماموریتهای تفویضی قضات به ضابطان نیز تاکید کرد و گفت: وقتی قاضی دستوری به ضابط میدهد، باید شفاف و روشن باشد و بر اجرای کار هم نظارت داشته باشد تا دقیق انجام شود. رییس دستگاه قضا ادامه داد: صدور دستور مبهم و مجمل فضا را ایجاد میکند که ضابط دچار اشتباه و خطا شود.
رییس دستگاه قضا گفت: اگر قرار است ضابط از متهم تحقیق کند یا قرار بازداشتی صادر شود، مسئولیت کار با قاضی است و اگر در این میان مشکلی پیش آمد و رفتار نامناسبی صورت گرفت، قاضی باید پاسخگو باشد. رییس قوهقضاییه همچنین متذکر شد که اگر قرار است ضابطان با ورود به منزل و محل کار متهمان وسایل شخصی آنها را برای بررسی ضبط نمایند، حتی الامکان نماینده دادستان نیز آنها راهمراهی کند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای تصریح کرد: همه باید مراقب باشند که حریم خصوصی افراد خدشه دار نشود که در قیامت به فردی که فکر میکردیم مجرم و متهم است و میخواهیم عدالت را درباره او اجرا کنیم بدهکار شویم؛ چرا که دست و دلبازی در ورود به حریم شخصی افراد عقوبت اخروی دارد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش به مسئله کارشناسیها نیز گریزی زد و گفت: اطاله دادرسی در رسیدگی به بسیاری از پروندهها ناشی از کارشناسی هاست که در نشستی که با اعضای شورای عالی کارشناسان داشتیم قرار شد مشکلات این حوزه برطرف شود.
روسای کل دادگستریها در صورت مشاهده اختلافات فاحش در کارشناسیها به مراجع ذیربط گزارش کنند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اشاره به اختلافات فاحشی که در برخی کارشناسیها وجود دارد، از اقدامات کانون کارشناسان دادگستری برای حل این معضل قدردانی کرد و در عین حال به روسای کل دادگستریها گفت که در صورت مشاهده این نوع اختلافات، موضوع را به مراجع ذیربط و کانون کارشناسان اعلام کنند و خودشان نیز از کارشناسان توضیح بخواهند.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم صیانت از مجموعه قضایی برای ارتقای سلامت نظام قضایی تاکید کرد و گفت: همه باید مراقبت کنند تا دستگاه قضا از رخنه شیطان و شیطان صفتان و فساد و تخلف مصون بماند.
وی با بیان این که از هر اقدامی که ممکن است دستگاه قضایی در مظان اتهام قرار گیرد باید پرهیز شود تصریح کرد: باید نسبت به رفت و آمد با برخی افراد و یا باز شدن پای آنها به قوه قضائیه و دادگستریها حساس باشیم و اجازه ندهیم افراد ناباب و شیطان صفت همکارانمان را آلوده کنند؛ چرا که خطای یک نفر اعتبار یک مجموعه را مخدوش میکند و باید مراقب این موضوع بود.
تاکید بر اصلاح فرایند گزینش و جذب کارمند و قاضی برای تسریع در رفع مشکلات
رییس قوهقضاییه با تقدیر از همه همکاران دستگاه قضا و سازمانهای وابسته در سراسر کشور، در همه مقاطع به خصوص در ایام شیوع ویروس کرونا در یک سال و نیم اخیر با احساس مسئولیت و تلاش مضاعف به مردم خدمت رسانی کردند، بر اصلاح فرایند گزینش و جذب کارمند و قاضی برای تسریع در رفع مشکلات تأکید کرد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای برای کاهش نفوذ و تبعات رفتارهای غیرمتعارف عناصر مرتبط با دستگاه قضا همچون وکلا، بر لزوم اجرای کامل دستورالعملهای صادره در این زمینه از سوی رؤسای کل دادگستریها و آگاهی بخشی مناسب به مردم تأکید کرد.
وی لزوم تداوم اقدامات نظارتی مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه در شناسایی و برخورد با شبکهها و افراد نفوذی در سیستم قضایی را مورد تأکید قرار داد و متذکر شد این مرکز در صورت نیاز به تقویت نظارتها طرحی را در این زمینه تهیه و ارائه کند.
معاونت قضایی ظرف یک ماه با بررسی پروندههای ماده ۴۷۷ سازوکاری برای روش رسیدگی به آنها طراحی کند
رییس دستگاه قضا در ادامه به معاون قضایی قوهقضاییه دستور داد با توجه به پروندههای موجود بررسی کند چه تعداد درخواست اِعمال ماده ۴۷۷ ارائه شده و چه تعداد از این درخواستها در معاونت قضایی و استانها رد شده و چه تعداد از آنها از سوی رییس قوه پذیرفته و به دیوان عالی ارجاع و در آنجا رد شده و چند درصد درخواستها باقی مانده است. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین از معاون قضایی خواست که ظرف یک ماه با کمک رییس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح و مسئولان استان ها، سازوکاری برای نحوه احراز خلاف شرع بودن احکام و شیوه رد و پذیرش و بررسی آنها پیشنهاد دهد تا در صورت نیاز در قالب یک بخشنامه ابلاغ شود.
لزوم توسعه فناوریهای نوین در همه شهرستانها
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین بر لزوم توسعه فناوریهای نوین در همه شهرستانها برای تسهیل و تسریع در ارائه خدمات قضایی تأکید کرد.برگزاری همایش سراسری روسای کل دادگستری سراسر کشور و دادستانهای مراکز استانها در ماه جاری همچنین در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین «جعفر منتظری» دادستان کل کشور از برگزاری همایش سراسری روسای کل دادگستری سراسر کشور و دادستانهای مراکز استانها به صورت ویدئوکنفرانس در ماه جاری خبر داد.
معیار ما در تصمیم گیریها صرفا باید بر مبنای حق باشد
حجتالاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم، رییس دیوان عالی کشور نیز در سخنانی مردم را سرمایه نظام عنوان کرد و با بیان اینکه باید تمام تلاش خود را انجام دهیم که این سرمایه حفظ شود، گفت: معیار ما در تصمیم گیریها صرفا باید بر مبنای «حق» باشد. رییس دیوان عالی کشور با اشاره به بالا بودن تعداد پرونده ارجاع اختلاف در صلاحیت به دیوان عالی کشور طی یک ماه، از دادستانهای سراسر کشور درخواست کرد که در این زمینه توجه بیشتری را مبذول کنند.
لیست جاعلین، کارچاقکنها، شهود دروغین و همچنین وکلا و کارشناسان مسئلهدار تهیه شود
حجتالاسلاموالمسلمین«علی عبداللهی، رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه در سخنانی به بیان برخی مشکلات موجود در واحدهای قضایی و انتظارات مردم از قوهقضاییه پرداخت و گفت: سامان بخشیدن به وضعیت نوبتدهی در حوزههای قضایی و رسیدگی هرچه سریعتر به نامهها و درخواستهای مردمی، باید به صورت جدی در دستور کار همه مسئولان قضایی در سراسر کشور باشد.عبداللهی با اشاره به وجود برخی از روابط سببی، نسبی، نامتعارف، استاد و شاگردی و حتی دوستانه فیمابین قضات و وکلا که منجر به دخالت در روند پرونده میشود، گفت: باید تا حد امکان شرایط به نحوی باشد که این افراد نتوانند در یک مجموعه فعالیت داشته باشند؛ روسای کل دادگستری استانها در صورت مشاهده چنین مواردی، به سرعت با آن برخورد کنند. رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه همچنین به روسای کل دادگستری استانها توصیه کرد که با همکاری نیروهای حفاظت و اطلاعات دستگاه قضا، لیست جاعلین، کارچاقکنها، شهود دروغین و همچنین وکلا و کارشناسان مسئلهدار را تهیه و در اختیار همکاران قضایی قرار دهند تا از این طریق از بروز تخلفات احتمالی از سوی این افراد کاسته شود.
استعلامات ثبتی باید به صورت الکترونیکی انجام شود
ذبیح الله خداییان رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که با حکم رییس دستگاه قضا مسئولیت سخنگویی قوهقضاییه را نیز عهدهدار شده است، از روسای کل دادگستری استانها و دادستانهای سراسر کشور درخواست کرد که کمافیالسابق ارتباطات لازم را با دفتر سخنگوی قوهقضاییه داشته باشند تا اطلاعرسانی دقیق و بهموقعی در خصوص مسائل و رویدادهای مختلف صورت بگیرد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر در سال جاری نیز همچون دو سال گذشته با جدیت ادامه پیدا خواهد کرد، از عدم همکاری برخی از دستگاههای اجرایی برای پیادهسازی طرح کاداستر در سراسر کشور انتقاد کرد و گفت: ما خواستار آن هستیم که این دستگاهها هرچه سریعتر و با جدیت فراوان، به وظیفه خودشان در حمایت از بیتالمال و اراضی کشور که در معرض تهدید هستند عمل کنند.
وی با بیان اینکه استعلامات ثبتی باید به صورت الکترونیکی انجام شود، گفت: در شرایط کرونایی فعلی، از تمام همکاران قضایی در سراسر کشور میخواهم که تمام استعلامات را به صورت الکترونیکی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارسال کنند.
همچنین در این نشست، روسای کل دادگستری استانهای کرمان، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، اصفهان، البرز، قم و کرمانشاه به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص مسائل مختلف قضایی و گزارش عملکرد واحدهای قضایی استان متبوع خود پرداختند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شروع جهادی دولت مردمی
پس از آنکه آیتالله رئیسی در شعارهای انتخاباتی و مراسم تنفیذ و تحلیف اعلام کرد که دولت سیزدهم بنا دارد تا وضعیت موجود را تغییر دهد، رییسجمهور با سفر به خوزستان اولین گام جهادی برای حل مشکلات مردم را برداشت.
هفته گذشته مجلس شورای اسلامی کار بررسی صلاحیت و برنامههای وزرای پیشنهادی آیتالله سیدابراهیم رئیسی برای دولت سیزدهم را انجام داد و در پایان، با یک رأی بالا به گزینههای پیشنهادی رییسجمهور اعتماد کرد تا دولت کارش را آغاز کند. اما بلافاصله بعد از اتمام پروسه رأی اعتماد مجلس به وزرا در چهارشنبهشب گذشته، جوانترهای کابینه سیزدهم همان موقع به محل کارشان رفتند تا این پیام به جامعه منتقل شود که دولت سیزدهم، برای تغییر وضع موجود سرازپا نشناخته و این نوید داده شد که باید منتظر روزهای خوب باشیم.
ساعات اولیه روز پنجشنبه گذشته نیز رییسجمهور و اعضای دولت سیزدهم، همزمان با هفته دولت و در نخستین روز پس از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیران دولت، با حضور در حرم مطهرامام راحل با آرمانهای رهبرفقید انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند. رییسجمهوری و اعضای هیات دولت همچنین با حضور بر مزار شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی، شهدای دولت و هفتم تیر و گلزار شهدای بهشت زهرا(س) به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادای احترام کردند.
تردید نداریم که قادریم بر مشکلات غلبه کنیم
در حاشیه آیین تجدید میثاق دولت سیزدهم با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب، آیتالله رئیسی با بیان اینکه ما باید در عمل و اقدام پایبند اندیشههای امام باشیم، اظهار داشت: نگاه امام به مردم نگاهِ تشریفاتی و نگاهِ سیاسی که سیاستمداران به صورت متداول در عالم مطرح میکنند نبود و اگر میفرمود میزان رای ملت است این را باور داشت. وی در ادامه سخنان خود میثاق با امام راحل برای دولتمردان را به مثابه تاکید بر پایبندی به اندیشهها، رهنمودها و راهبردهای مدنظر امام(ره) برای خدمت به مردم و حل مشکلات کشور در عمل عنوان و تصریح کرد: خیر دنیا و آخرت ما در این است که از خط نورانی اندیشه امام راحل و بهترین تبیینکننده این اندیشهها در زمان حاضر که
مقام معظم رهبری هستند، پیروی کنیم. آیتالله رئیسی با بیان اینکه امروز مردم گرفتار مشکلات زیادی هستند، خاطرنشان کرد: حل این مشکلات در پرتو یاری جستن از ارواح بلند امام راحل و شهدای بزرگوار انقلاب اسلامی و به کارگیری صحیح امکانات و داشتههای کشور و باور به امدادهای غیبی است که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز همواره تاکید کردند اگر در مسیر انجام کاری درست عمل کنیم، امداد و یاری خداوند پشتیبان و حامی ما خواهد بود. آیتالله رئیسی تاکید کرد: اگرچه مشکلات زیاد است اما امام راحل و
مقام معظم رهبری به ما آموختهاند که با تکیه به قدرت لایزال الهی و پشتیبانی مردم میتوان بر همه مشکلات و دشمنیها پیروز شد و امام راحل با تکیه بر همین نوع نگاه بود که از هیچ مشکلی در مسیر انقلاب هراسی به دل راه نمیداد و با توکل بر خدا بر همه مشکلات فائق میگشت. وی با تأکید بر اینکه تردید نداریم که قادریم بر مشکلات غلبه کنیم، اظهار داشت: دولت سیزدهم نیاز دارد که همه مردم از هر سلیقه و گروهی همراه دولت باشند و دولت خود را متعلق و خدمتگزار به همه آحاد مردم میداند و باور دارد که تعلق دولت به مردم حق آنان بوده و تکلیف دولت این است که خدمتگزار همه ملت باشد.
رییسجمهوری پس از تجدید میثاق دولت با آرمان های امام راحل(ره) و ادای احترام به شهدای دولت و انقلاب اسلامی، در مجتمع عروجیان بهشت زهرا(س) حضور یافت و با کارکنان این مجتمع دیدار کرد. وی در این دیدار صمیمی با قدردانی از تلاش و کوشش کارکنان مجتمع عروجیان در خدمترسانی به مردم داغدیده، اظهار داشت: کار سختی که شما انجام می دهید مانند جهاد فیسبیلالله است که به مردان و زنان مصمم و فداکار نیاز دارد و هر کسی حاضر به انجام یک چنین کار جهادی نیست.
شرایط امروز کشور حتما باید تغییر کند
آیتالله رئیسی پس از حضور در حرم مطهر امام راحل و بهشت زهرا(س)، بلافاصله به پاستور رفت و اولین جلسه هیأت دولت سیزدهم را تشکیل داد. وی طی سخنانی در این جلسه، با اشاره به اینکه در نظام ولایتفقیه هیچ بنبستی نداریم، گفت: ما نباید گرفتار دیوان سالاری و پیچیدگی های اداری شویم، انتظار مردم از دولت مسئله مهم و جدی مبارزه با فساد است. وی خاطرنشان کرد: شرایط کنونی کشور نیازمند برنامه و زنان و مردان با ارادهای است که در مسیر تغییر وضع موجود نقشآفرینی کرده و گشایش ایجاد کنند. رییسجمهوری با تبریک به وزیران که با آرای قابل توجهی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کردهاند، اظهار داشت: این مسئولیت امانتی است که مردم بر عهده من و شما سپردهاند و شکر این نعمت آن است که در مسیر رضای خدا و رفع مشکلات مردم و کشور از آن استفاده کنیم و شب و روز نشناسیم و نیروهای خوب و ارزشمند را برای غلبه بر مشکلات بکار بگیریم. آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد و رانت از جمله مسائل بسیار مهمی است که به مردم وعده دادهام تا حتما در روزهای آغاز دولت به دولتمردان تاکید کنم لذا حتما باید مبارزه با رانت و فساد و اصلاح زمینههای فساد در دستگاهها مورد توجه جدی قرار بگیرد. وی گفت: از دیگر موارد مهمی که به مردم وعده دادیم ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال است که از وزیر مسکن و شهرسازی میخواهم با حساسیت و جدیت این موضوع را دنبال کند تا این وعده تحقق یابد. رییسجمهوری کرونا را مساله اهم در کنار مسائل مهم کشور دانست و ضرورت همکاری همه دستگاهها برای غلبه بر آن را مورد تاکید قرار داد و گفت: ضمن قدردانی از همه تلاشهای انجام شده معتقدم آنچه تاکنون انجام شده لازم بوده اما کافی نیست و باید بتوانیم در مدت کوتاهی واکسیناسیون و سلامت مردم را تضمین کنیم. آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود اهمیت مهار گرانی و تورم را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز این موضوع از مسائل بسیار مهم و اولویتدار کشور است و مردم انتظار دارند که در این زمینه آرام ننشینیم و باورم این است که به رغم تحریم و کرونا میتوانیم به لطف خدا و کمک و مشارکت مردم گامهای مناسبی در این مسیر برداریم. رییسجمهوری با بیان اینکه شرایط امروز کشور شایسته ملت بزرگ ایران نیست و حتما باید این شرایط تغییر کند، گفت: در برخی حوزهها عقبماندگیهای جدی داریم که باید با کار و تلاش شبانهروزی جبران شود. اعضای هیات هم در نخستین جلسه هیات دولت سیزدهم با امضای عهدنامهای، خود را به اصول و ارزشهای دهگانه که برآمده از آرمانهای انقلاب اسلامی، گفتمان امامین انقلاب و ناظر بر برنامههای دولت است، متعهد و موظف کردند.
دستور رفع فوری کمبودهای بهداشتی و درمانی خوزستان
آیتالله رئیسی همچنین روز گذشته، به همراه برخی از اعضای کابینه، به خوزستان سفر کرد. وی در بدو ورود به این استان، با بیان اینکه قصد داشتم زودتر به استان سفر کنم اما بدلیل کثرت کارهای مربوط به استقرار دولت، این توفیق حاصل نشد، گفت: استان خوزستان مردمان بسیار خوبی دارد که در مقاطع مختلف از همه توان خود برای دفاع از کشور مایه گذاشتند و حق بزرگی بر گردن ملت ما دارند. آیتالله رئیسی بلافاصله پس از ورود به اهواز، با حضور در یکی از کارگاههای طرح جمعآوری فاضلاب این شهر از بخشهای مختلف این کارگاه و اقدامات در دست انجام برای حل مشکل فاضلاب شهر بازدید کرد و در گفتوگو با مسئولان و کارکنان این کارگاه در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفت. وی همچنین طی سخنانی با بیان اینکه موضوع اشتغال یک مسئله محوری برای دولت سیزدهم است و تمام تلاش را برای رفع مشکل بیکاری در خوزستان و سایر شهرستانها را به کار خواهیم گرفت، تأکید کرد: رفع مشکل بیکاری یکی از مهمترین دغدغههای این دولت است و در این راه تمام توان خود را به کار خواهیم گرفت و طبق برنامهریزی انجام شده تلاش میشود تا با توسعه صنایع و نیز بخش کشاورزی قسمت زیادی از معضل بیکاری را در استان برطرف کنیم.
رییسجمهوری در ادامه برنامه سفر یک روزه خود به خوزستان، از بخش بستری بیماران کرونایی بیمارستان رازی اهواز نیز بازدید کرد. وی در این بازدید که از سوی وزیر کشور و وزیر بهداشت همراهی میشد نسبت به رفع فوری کمبودهای درمانی و بیمارستانی اعم از افزایش تختهای بیمارستانی، تامین اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی و همچنین تامین نیازمندیهای بخش مراقبتهای ویژه دستوراتی به وزیر بهداشت صادر کرد. وی همچنین در بیمارستان رازی اهواز به وزیر کشور دستور داد برای استفاده بیش از پیش از ظرفیت مراکز درمانی نیروهای مسلح برای بستری بیماران کرونایی، پیگیریهای لازم را بعمل آورد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، آیتالله رئیسی با حضور در جمع خانوادههای بیماران در محوطه بیمارستان و همچنین در دیدار با بیماران بستری در بخشهای مختلف، پیگیر مشکلات آنان شده و دستورات ویژهای را ابلاغ کرد.
ساعات اولیه روز پنجشنبه گذشته نیز رییسجمهور و اعضای دولت سیزدهم، همزمان با هفته دولت و در نخستین روز پس از رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیران دولت، با حضور در حرم مطهرامام راحل با آرمانهای رهبرفقید انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند. رییسجمهوری و اعضای هیات دولت همچنین با حضور بر مزار شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی، شهدای دولت و هفتم تیر و گلزار شهدای بهشت زهرا(س) به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادای احترام کردند.
تردید نداریم که قادریم بر مشکلات غلبه کنیم
در حاشیه آیین تجدید میثاق دولت سیزدهم با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب، آیتالله رئیسی با بیان اینکه ما باید در عمل و اقدام پایبند اندیشههای امام باشیم، اظهار داشت: نگاه امام به مردم نگاهِ تشریفاتی و نگاهِ سیاسی که سیاستمداران به صورت متداول در عالم مطرح میکنند نبود و اگر میفرمود میزان رای ملت است این را باور داشت. وی در ادامه سخنان خود میثاق با امام راحل برای دولتمردان را به مثابه تاکید بر پایبندی به اندیشهها، رهنمودها و راهبردهای مدنظر امام(ره) برای خدمت به مردم و حل مشکلات کشور در عمل عنوان و تصریح کرد: خیر دنیا و آخرت ما در این است که از خط نورانی اندیشه امام راحل و بهترین تبیینکننده این اندیشهها در زمان حاضر که
مقام معظم رهبری هستند، پیروی کنیم. آیتالله رئیسی با بیان اینکه امروز مردم گرفتار مشکلات زیادی هستند، خاطرنشان کرد: حل این مشکلات در پرتو یاری جستن از ارواح بلند امام راحل و شهدای بزرگوار انقلاب اسلامی و به کارگیری صحیح امکانات و داشتههای کشور و باور به امدادهای غیبی است که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز همواره تاکید کردند اگر در مسیر انجام کاری درست عمل کنیم، امداد و یاری خداوند پشتیبان و حامی ما خواهد بود. آیتالله رئیسی تاکید کرد: اگرچه مشکلات زیاد است اما امام راحل و
مقام معظم رهبری به ما آموختهاند که با تکیه به قدرت لایزال الهی و پشتیبانی مردم میتوان بر همه مشکلات و دشمنیها پیروز شد و امام راحل با تکیه بر همین نوع نگاه بود که از هیچ مشکلی در مسیر انقلاب هراسی به دل راه نمیداد و با توکل بر خدا بر همه مشکلات فائق میگشت. وی با تأکید بر اینکه تردید نداریم که قادریم بر مشکلات غلبه کنیم، اظهار داشت: دولت سیزدهم نیاز دارد که همه مردم از هر سلیقه و گروهی همراه دولت باشند و دولت خود را متعلق و خدمتگزار به همه آحاد مردم میداند و باور دارد که تعلق دولت به مردم حق آنان بوده و تکلیف دولت این است که خدمتگزار همه ملت باشد.
رییسجمهوری پس از تجدید میثاق دولت با آرمان های امام راحل(ره) و ادای احترام به شهدای دولت و انقلاب اسلامی، در مجتمع عروجیان بهشت زهرا(س) حضور یافت و با کارکنان این مجتمع دیدار کرد. وی در این دیدار صمیمی با قدردانی از تلاش و کوشش کارکنان مجتمع عروجیان در خدمترسانی به مردم داغدیده، اظهار داشت: کار سختی که شما انجام می دهید مانند جهاد فیسبیلالله است که به مردان و زنان مصمم و فداکار نیاز دارد و هر کسی حاضر به انجام یک چنین کار جهادی نیست.
شرایط امروز کشور حتما باید تغییر کند
آیتالله رئیسی پس از حضور در حرم مطهر امام راحل و بهشت زهرا(س)، بلافاصله به پاستور رفت و اولین جلسه هیأت دولت سیزدهم را تشکیل داد. وی طی سخنانی در این جلسه، با اشاره به اینکه در نظام ولایتفقیه هیچ بنبستی نداریم، گفت: ما نباید گرفتار دیوان سالاری و پیچیدگی های اداری شویم، انتظار مردم از دولت مسئله مهم و جدی مبارزه با فساد است. وی خاطرنشان کرد: شرایط کنونی کشور نیازمند برنامه و زنان و مردان با ارادهای است که در مسیر تغییر وضع موجود نقشآفرینی کرده و گشایش ایجاد کنند. رییسجمهوری با تبریک به وزیران که با آرای قابل توجهی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کردهاند، اظهار داشت: این مسئولیت امانتی است که مردم بر عهده من و شما سپردهاند و شکر این نعمت آن است که در مسیر رضای خدا و رفع مشکلات مردم و کشور از آن استفاده کنیم و شب و روز نشناسیم و نیروهای خوب و ارزشمند را برای غلبه بر مشکلات بکار بگیریم. آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد و رانت از جمله مسائل بسیار مهمی است که به مردم وعده دادهام تا حتما در روزهای آغاز دولت به دولتمردان تاکید کنم لذا حتما باید مبارزه با رانت و فساد و اصلاح زمینههای فساد در دستگاهها مورد توجه جدی قرار بگیرد. وی گفت: از دیگر موارد مهمی که به مردم وعده دادیم ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال است که از وزیر مسکن و شهرسازی میخواهم با حساسیت و جدیت این موضوع را دنبال کند تا این وعده تحقق یابد. رییسجمهوری کرونا را مساله اهم در کنار مسائل مهم کشور دانست و ضرورت همکاری همه دستگاهها برای غلبه بر آن را مورد تاکید قرار داد و گفت: ضمن قدردانی از همه تلاشهای انجام شده معتقدم آنچه تاکنون انجام شده لازم بوده اما کافی نیست و باید بتوانیم در مدت کوتاهی واکسیناسیون و سلامت مردم را تضمین کنیم. آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود اهمیت مهار گرانی و تورم را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز این موضوع از مسائل بسیار مهم و اولویتدار کشور است و مردم انتظار دارند که در این زمینه آرام ننشینیم و باورم این است که به رغم تحریم و کرونا میتوانیم به لطف خدا و کمک و مشارکت مردم گامهای مناسبی در این مسیر برداریم. رییسجمهوری با بیان اینکه شرایط امروز کشور شایسته ملت بزرگ ایران نیست و حتما باید این شرایط تغییر کند، گفت: در برخی حوزهها عقبماندگیهای جدی داریم که باید با کار و تلاش شبانهروزی جبران شود. اعضای هیات هم در نخستین جلسه هیات دولت سیزدهم با امضای عهدنامهای، خود را به اصول و ارزشهای دهگانه که برآمده از آرمانهای انقلاب اسلامی، گفتمان امامین انقلاب و ناظر بر برنامههای دولت است، متعهد و موظف کردند.
دستور رفع فوری کمبودهای بهداشتی و درمانی خوزستان
آیتالله رئیسی همچنین روز گذشته، به همراه برخی از اعضای کابینه، به خوزستان سفر کرد. وی در بدو ورود به این استان، با بیان اینکه قصد داشتم زودتر به استان سفر کنم اما بدلیل کثرت کارهای مربوط به استقرار دولت، این توفیق حاصل نشد، گفت: استان خوزستان مردمان بسیار خوبی دارد که در مقاطع مختلف از همه توان خود برای دفاع از کشور مایه گذاشتند و حق بزرگی بر گردن ملت ما دارند. آیتالله رئیسی بلافاصله پس از ورود به اهواز، با حضور در یکی از کارگاههای طرح جمعآوری فاضلاب این شهر از بخشهای مختلف این کارگاه و اقدامات در دست انجام برای حل مشکل فاضلاب شهر بازدید کرد و در گفتوگو با مسئولان و کارکنان این کارگاه در جریان اقدامات انجام شده قرار گرفت. وی همچنین طی سخنانی با بیان اینکه موضوع اشتغال یک مسئله محوری برای دولت سیزدهم است و تمام تلاش را برای رفع مشکل بیکاری در خوزستان و سایر شهرستانها را به کار خواهیم گرفت، تأکید کرد: رفع مشکل بیکاری یکی از مهمترین دغدغههای این دولت است و در این راه تمام توان خود را به کار خواهیم گرفت و طبق برنامهریزی انجام شده تلاش میشود تا با توسعه صنایع و نیز بخش کشاورزی قسمت زیادی از معضل بیکاری را در استان برطرف کنیم.
رییسجمهوری در ادامه برنامه سفر یک روزه خود به خوزستان، از بخش بستری بیماران کرونایی بیمارستان رازی اهواز نیز بازدید کرد. وی در این بازدید که از سوی وزیر کشور و وزیر بهداشت همراهی میشد نسبت به رفع فوری کمبودهای درمانی و بیمارستانی اعم از افزایش تختهای بیمارستانی، تامین اکسیژن مورد نیاز مراکز درمانی و همچنین تامین نیازمندیهای بخش مراقبتهای ویژه دستوراتی به وزیر بهداشت صادر کرد. وی همچنین در بیمارستان رازی اهواز به وزیر کشور دستور داد برای استفاده بیش از پیش از ظرفیت مراکز درمانی نیروهای مسلح برای بستری بیماران کرونایی، پیگیریهای لازم را بعمل آورد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، آیتالله رئیسی با حضور در جمع خانوادههای بیماران در محوطه بیمارستان و همچنین در دیدار با بیماران بستری در بخشهای مختلف، پیگیر مشکلات آنان شده و دستورات ویژهای را ابلاغ کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سهم آمریکا و طالبان در تراژدی فرودگاه کابل
دکتر اصغر زارعی
افغانستان پس از دو دهه اشغال، هفته گذشته یکی از سیاهترین روزهای خود را شاهد بود. در چند رشته انفجار انتحاری در فرودگاه کابل 110 نفر کشتهشده و بیش از 160 نفر نیز مجروح شدند. با وجود اینکه همه خاک افغانستان بهجز ولایت پنجشیر تحت کنترل گروه طالبان است و پیوسته ادعا میکند دوره جنگ و ناامنی به پایان رسیده، انفجارهای فرودگاه کابل نافی این ادعاست.
دولت وابسته و فاسد اشرف غنی و سازمانهایش هم در افغانستان بر سر کار نیستند که اعمال آنها در این انفجارها مطرح شود و سوء مدیریت آنها موردانتقاد قرار گیرد. با این حساب، طالبان تنها مرجعی است که موظف به پاسخگویی در قبال وضعیت امنیتی پایتخت و سراسر افغانستان است. این گروه پیشازاین، اخبار مربوط به ارتباطش با القاعده را رد و همچنین به کرات اعلام کرده که با داعش اختلافات ماهوی دارد اما به خاک و خون کشیده شدن شهروندان غیرنظامی و بیگناه در فرودگاه کابل نشان داد اوضاع آنچنان که طالبان ادعا میکند در کنترل آنها نیست و گروههای تروریستی به راحتی میتوانند وارد منطقه پرجمعیت شده و دست به عملیات بزنند.
از سوی دیگر، طالبان پیشازاین ادعا کرده بود که داعش از نظر ایدئولوژی با آنها تفاوت زیادی دارد و بعضی از این کشورها نیز به امید مبارزه طالبان با داعش از این گروه حمایت کردند تا از این طریق، تکفیریها را زمینگیر و مهار کنند. اتفاقات اخیراً اما تردیدها در خصوص همکاری داعش و طالبان را افزایش داده و این گروه را در برابر چالشی دشوار برای شفافسازی مواضع و رویکردش علیه تفکر تکفیری قرار داده است. این مسئله از آن جهت حائز اهمیت است که «ذبیح الله مجاهد»، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اخیراً به پرسشی در خصوص شیوه برخورد این گروه با داعش پاسخ قاطع و روشنی ارائه نکرد.
بنابراین، طالبان نیز در این ماجرا سهم دارد و نمیتواند مسئولیتش را در عدم مهارت حملات مرگبار نادیده گرفت. ضمن اینکه وقوع چنین اتفاقات غمباری، وظایف امنیتی طالبان را بسیار مضاعف میکند و باید به وعدههایی که به همسایگان و دیگر کشورهای جهان مبنی بر تأمین امنیت و آرامش در افغانستان دادند عمل کنند.
یک طرف دیگر ماجرا این است که امنیت فرودگاه کابل حتی پس از ورود طالبان به پایتخت در اختیار نیروهای آمریکایی بوده است. کنترل ترافیک هوایی افغانستان در حال حاضر، بهوسیله پنتاگون انجام میشود و همه نیروهای خارجی باید تحت نظر وزارت دفاع آمریکا در فرودگاه حامد کرزای فعالیت کنند. هماکنون هزاران نظامی آمریکایی در فرودگاه پایتخت افغانستان مستقر هستند و با همراهی صدها نظامی از کشورهای متحد واشنگتن شامل ترکیه و انگلیس در میدان هوایی کابل حاضر هستند.
بنابراین، مسئول اصلی تأمین امنیت این منطقه پرجمعیت و حساس، آمریکاییها بوده و هستند؛ کشوری که در طول 20 سال گذشته با همین ادعا یعنی تأمین امنیت افغانستان و منطقه، عامل اصلی و کلیدی خشونت، خونریزی و ناامنی در همسایگی شرقی ایران بوده است.
این در حالی است که سهشنبه هفته پیش، «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در خصوص احتمال حملات بزرگ و مرگبار انتحاری از جانب داعش در فرودگاه کابل هشدار داده بود و متعاقب آن، دیگر مقامات غربی نیز از وقوع انفجار در میدان هوایی کابل ابراز نگرانی کرده بودند.
در اینجا چند احتمال مطرح میشود؛ نخست اینکه اگر آمریکا و متحدانش از وقوع حملات انتحاری اطلاع داشتند، چرا اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار ندادند و برای ورود به منطقه هوایی، پستهای ایست بازرسی و تمهیدات دیگر را فراهم نکردند؟ پاسخ اول این است که آمریکا بهعنوان خالق داعش از این حمله نه تنها اطلاع داشت، بلکه تروریستهای تکفیری را مأمور کرده بود تا با انجام حملات انتحاری از فشار فزاینده مهاجران بکاهد تا بتواند عملیات تخلیه شهروندان و نیروهایش را پیش از ۳۱ آگوست (ضرب الاجل تعیینشده توسط طالبان) کامل کند.
پاسخ دوم عبارت است از اینکه در مدیریت و ساماندهی این حملات با داعش هماهنگ نبود اما از آن اطلاع داشته و مانع از آن نشد و یا اینکه نتوانست مانع از انجام این عملیات شود. پاسخ این سؤال هر چه باشد، مسئول مستقیم انفجارهای روز پنجشنبه در فرودگاه کابل، آمریکاییها هستند. بهخصوص اینکه هم در عراق و سوریه و هم در افغانستان گزارشهای قابلاعتنا و موثقی وجود دارد مبنی بر اینکه یانکیها در عملیات هلی برن و پشتیبانی نیروهای داعش نقش کلیدی داشتهاند.
طالبان پیشازاین نیز صراحتاً اعلام کرده بود کاخ سفید مسئول وضعیت مغشوش فرودگاه کابل بوده و پیش از انفجار نیز در خصوص خطر حملات انتحاری به آمریکا هشدار داده بود؛ کشوری که مردم را به مهاجرت و خروج از افغانستان ترغیب میکند و مقدمات و بسترهای چنین فاجعهای را از این رهگذر فراهم میسازد.
نکته اینجاست که تراژدی فرودگاه کابل یکی از نقاط تاریک تاریخ ابرقدرتی است که ادعا میکند برای نجات ملتها دست به مداخله نظامی و تجاوز میزند اما از تأمین یک فرودگاه کوچک هم عاجز است. برخی چگونه از ابرقدرت ناتوان و ذلیلی همچون آمریکا انتظار دارند که کشتی طوفانزده کشورها را به ساحل آسایش و آرامش برساند. آمریکا به هر منطقهای که پا گذاشته و در هر نقطهای از جهان که مداخله نظامی کرده است، دستاوردی جز کشتار هزاران و میلیونها نفر نداشته و بذر دائمی ناآرامی و مشکلات بعدی را نیز در آنجا کاشته است.
پس، بنا به این قاعده که پیشگیری بهتر از درمان است، اخراج آمریکا از منطقه بهترین راهکار از وقوع چنین رویدادهای دردآوری است و صرف طرد شدن اشغالگران، آیندهای روشن با همکاری جمعی همه ملتها را نوید میدهد.
دولت وابسته و فاسد اشرف غنی و سازمانهایش هم در افغانستان بر سر کار نیستند که اعمال آنها در این انفجارها مطرح شود و سوء مدیریت آنها موردانتقاد قرار گیرد. با این حساب، طالبان تنها مرجعی است که موظف به پاسخگویی در قبال وضعیت امنیتی پایتخت و سراسر افغانستان است. این گروه پیشازاین، اخبار مربوط به ارتباطش با القاعده را رد و همچنین به کرات اعلام کرده که با داعش اختلافات ماهوی دارد اما به خاک و خون کشیده شدن شهروندان غیرنظامی و بیگناه در فرودگاه کابل نشان داد اوضاع آنچنان که طالبان ادعا میکند در کنترل آنها نیست و گروههای تروریستی به راحتی میتوانند وارد منطقه پرجمعیت شده و دست به عملیات بزنند.
از سوی دیگر، طالبان پیشازاین ادعا کرده بود که داعش از نظر ایدئولوژی با آنها تفاوت زیادی دارد و بعضی از این کشورها نیز به امید مبارزه طالبان با داعش از این گروه حمایت کردند تا از این طریق، تکفیریها را زمینگیر و مهار کنند. اتفاقات اخیراً اما تردیدها در خصوص همکاری داعش و طالبان را افزایش داده و این گروه را در برابر چالشی دشوار برای شفافسازی مواضع و رویکردش علیه تفکر تکفیری قرار داده است. این مسئله از آن جهت حائز اهمیت است که «ذبیح الله مجاهد»، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اخیراً به پرسشی در خصوص شیوه برخورد این گروه با داعش پاسخ قاطع و روشنی ارائه نکرد.
بنابراین، طالبان نیز در این ماجرا سهم دارد و نمیتواند مسئولیتش را در عدم مهارت حملات مرگبار نادیده گرفت. ضمن اینکه وقوع چنین اتفاقات غمباری، وظایف امنیتی طالبان را بسیار مضاعف میکند و باید به وعدههایی که به همسایگان و دیگر کشورهای جهان مبنی بر تأمین امنیت و آرامش در افغانستان دادند عمل کنند.
یک طرف دیگر ماجرا این است که امنیت فرودگاه کابل حتی پس از ورود طالبان به پایتخت در اختیار نیروهای آمریکایی بوده است. کنترل ترافیک هوایی افغانستان در حال حاضر، بهوسیله پنتاگون انجام میشود و همه نیروهای خارجی باید تحت نظر وزارت دفاع آمریکا در فرودگاه حامد کرزای فعالیت کنند. هماکنون هزاران نظامی آمریکایی در فرودگاه پایتخت افغانستان مستقر هستند و با همراهی صدها نظامی از کشورهای متحد واشنگتن شامل ترکیه و انگلیس در میدان هوایی کابل حاضر هستند.
بنابراین، مسئول اصلی تأمین امنیت این منطقه پرجمعیت و حساس، آمریکاییها بوده و هستند؛ کشوری که در طول 20 سال گذشته با همین ادعا یعنی تأمین امنیت افغانستان و منطقه، عامل اصلی و کلیدی خشونت، خونریزی و ناامنی در همسایگی شرقی ایران بوده است.
این در حالی است که سهشنبه هفته پیش، «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در خصوص احتمال حملات بزرگ و مرگبار انتحاری از جانب داعش در فرودگاه کابل هشدار داده بود و متعاقب آن، دیگر مقامات غربی نیز از وقوع انفجار در میدان هوایی کابل ابراز نگرانی کرده بودند.
در اینجا چند احتمال مطرح میشود؛ نخست اینکه اگر آمریکا و متحدانش از وقوع حملات انتحاری اطلاع داشتند، چرا اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار ندادند و برای ورود به منطقه هوایی، پستهای ایست بازرسی و تمهیدات دیگر را فراهم نکردند؟ پاسخ اول این است که آمریکا بهعنوان خالق داعش از این حمله نه تنها اطلاع داشت، بلکه تروریستهای تکفیری را مأمور کرده بود تا با انجام حملات انتحاری از فشار فزاینده مهاجران بکاهد تا بتواند عملیات تخلیه شهروندان و نیروهایش را پیش از ۳۱ آگوست (ضرب الاجل تعیینشده توسط طالبان) کامل کند.
پاسخ دوم عبارت است از اینکه در مدیریت و ساماندهی این حملات با داعش هماهنگ نبود اما از آن اطلاع داشته و مانع از آن نشد و یا اینکه نتوانست مانع از انجام این عملیات شود. پاسخ این سؤال هر چه باشد، مسئول مستقیم انفجارهای روز پنجشنبه در فرودگاه کابل، آمریکاییها هستند. بهخصوص اینکه هم در عراق و سوریه و هم در افغانستان گزارشهای قابلاعتنا و موثقی وجود دارد مبنی بر اینکه یانکیها در عملیات هلی برن و پشتیبانی نیروهای داعش نقش کلیدی داشتهاند.
طالبان پیشازاین نیز صراحتاً اعلام کرده بود کاخ سفید مسئول وضعیت مغشوش فرودگاه کابل بوده و پیش از انفجار نیز در خصوص خطر حملات انتحاری به آمریکا هشدار داده بود؛ کشوری که مردم را به مهاجرت و خروج از افغانستان ترغیب میکند و مقدمات و بسترهای چنین فاجعهای را از این رهگذر فراهم میسازد.
نکته اینجاست که تراژدی فرودگاه کابل یکی از نقاط تاریک تاریخ ابرقدرتی است که ادعا میکند برای نجات ملتها دست به مداخله نظامی و تجاوز میزند اما از تأمین یک فرودگاه کوچک هم عاجز است. برخی چگونه از ابرقدرت ناتوان و ذلیلی همچون آمریکا انتظار دارند که کشتی طوفانزده کشورها را به ساحل آسایش و آرامش برساند. آمریکا به هر منطقهای که پا گذاشته و در هر نقطهای از جهان که مداخله نظامی کرده است، دستاوردی جز کشتار هزاران و میلیونها نفر نداشته و بذر دائمی ناآرامی و مشکلات بعدی را نیز در آنجا کاشته است.
پس، بنا به این قاعده که پیشگیری بهتر از درمان است، اخراج آمریکا از منطقه بهترین راهکار از وقوع چنین رویدادهای دردآوری است و صرف طرد شدن اشغالگران، آیندهای روشن با همکاری جمعی همه ملتها را نوید میدهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دستهای به خون آلوده بایدن در افغانستان
در پی انفجارهای انتحاری کابل، جمهوری خواهان کنگره آمریکا انگشت اتهام خود را به سوی بایدن گرفته و او را مقصر میدانند و گروهک تروریستی داعش هم مسئولیت این جنایات را برعهده گرفت.
تلفات انفجارهای ورودی فرودگاه بینالمللی حامد کرزی در کابل که نظامیان و غیرنظامیان را هدف قرار دادبه 110 کشته و 160 زخمی افزایش یافته است. رسانهها اعلام کردند که در این انفجار 13 نظامی آمریکایی و بیش از90 غیرنظامی افغان کشته شدند و دستکم 160 نفر از جمله 18 سرباز آمریکایی نیز زخمی شدند.
طالبان اعلام کردند که این انفجار در ناحیهای به وقوع پیوسته است که از سوی نیروهای خارجی تامین امنیت میشد. منابع طالبان به رویترز گفتهاند که در انفجارهای روز 5شنبه کابل دستکم 28 عضو این گروه نیز کشته شدند. به گزارش رسانهها، گروه تروریستی داعش مسئولیت این انفجارها که یکی انتحاری بوده است را به عهده گرفت. پیش از وقوع این انفجارها، آمریکا و انگلیس نسبت به احتمال حمله به فرودگاه کابل هشدار داده بودند. برخی کارشناسان معتقدند که این حمله بدون همکاری نیروهای خارجی امکانپذیر نبوده است. به گزارش اطلاعات روز، پس از وقوع این انفجارها، ژنرال کنت مکنزی فرمانده سنتکام اظهارداشت که انتظار حملات بیشتری را دارد، اما به روند تخلیه شهروندان آمریکایی و برخی افغانها ادامه میدهد.
بایدن در باتلاق
در همین رابطه، پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، "الایز استفانیک" رئیس کنفرانس جمهوری خواهان مجلس نمایندگان در توئیتی نوشت: دستهای جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا خونین است. مسئول این فاجعه وحشتناک امنیت ملی و بشری ضعف و رهبری نادرست بایدن است.
او برای فرماندهی نیروهای مسلح آمریکا ناتوان و نامناسب است. بایدن بابت خروج عجولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته به ویژه آنکه این روند، باعث شد تا طالبان به صورت غیرقابل پیش بینی کابل را ۱۵ اوت تصرف کند. در همین حال، "کوین مککارتی"، دیگر جمهوری خواه آمریکایی و رهبر اقلیت مجلس نمایندگان گفت: دشمنان ما از ماهیت بینظم خروج از افغانستان بهره بردند. از نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان میخواهم تا پیش از مهلت ۳۱ اوت جلسهای تشکیل دهد تا ما بتوانیم به صورت کامل روند خروج از افغانستان را رسیدگی کنیم و دولت آن را برای ما شرح دهد و تا زمانیکه همه آمریکاییها به صورت ایمن از افغانستان خارج نشدهاند، از خروج نیروهای خود از این کشور جلوگیری کنیم. "لیزا مککلین"، دیگر جمهوری خواه نیز توئیت کرد: جو بایدن به آمریکاییها اطمینان داد که به طالبان میشود اطمینان کرد تا آنها، خروج شهروندان و متحدان ما را از افغانستان تضمین کنند. اما اکنون، مسئول خونهای ریخته شده، برعهده شماست.
سناتور لیندسی گراهام جمهوریخواه نیز به دولت بایدن تاکید کرد تا بار دیگر در بگرام در شمال کابل مستقر شده و از آنجا، پروازهای تخلیه را ترتیب دهند. وی گفت: من به دولت بایدن تاکید میکنم تا بار دیگر در بگرام مستقر شود و شهروندان و متحدان ما را به صورت ایمن از افغانستان خارج کند. سناتور "مارشا بلکبرن" هم از بایدن خواست تا در پی کشته شدن ۱۳ نیروی آمریکایی در جریان انفجارهای انتحاری در خارج از فرودگاه کابل کنارهگیری کند.
همچنین «مکمستر»، ژنرال ارتش و مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا در دوران ترامپ از «جو بایدن»، رئیس جمهور این کشور خواسته است تا با توجه به انفجار تروریستی روز 5شنبه در کابل همه توافقات با طالبان را لغو کند. مکمستر در این ارتباط در گفتگوی تلویزیونی از بایدن خواست تا با لغو توافقات با طالبان، یک جنگ جدید علیه تروریسم و شبکههای تروریستی در آسیای میانه آغاز کند. به گفته مستر، آنچه امروز در افغانستان میبینیم، تازه اول کار است و شاید افغانستان شبیه رواندا شود. مکمستر همچنین شبکه حقانی مرتبط با طالبان و القاعده را به مشارکت با داعش در حملات پنج شنبه فرودگاه کابل متهم کرده است.
استارت انقراض آمریکا
در ادامه واکنش ها به تحولات افغانستان سناتور «مشاهد حسین سید» در مقالهای در روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» نوشت: افغانستان چیزی فراتر از یک شکست اطلاعاتی یا یک اشتباه در سیاست است. این ناکامی حتی به سیاست "تغییر نظام" ایالات متحده در جهان سوم نیز ضربه زد، سیاستی که آمریکاییها ۷۲ بار آن را در طول جنگ سرد بین سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۸۹ امتحان کردند.
وی افزود: بیش از ۷۵ سال پیش هنگامی که ایالات متحده به عنوان پیروز جنگ جهانی دوم ظاهر شد، مدعی منادی "قرن آمریکا" شد. این دیدگاه زمانی تقویت شد که جنگ افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی موجب فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و فروپاشی کمونیسم در اروپای شرقی شد که نماد آن تخریب دیوار برلین بود.
این سناتور پاکستانی ادامه داد: این مربوط به ۳۰ سال پیش بود اما امروز تصویر، نفوذ و اعتماد به نفس تنها ابرقدرت در مخروبههای ویرانی جنگ در افغانستان نهفته است که شهرت خود را به عنوان "قبرستان امپراتوری ها" حفظ کرده است و ابرقدرتی مانند آمریکا در این ویرانهها بلعیده شده است.
طالبان اعلام کردند که این انفجار در ناحیهای به وقوع پیوسته است که از سوی نیروهای خارجی تامین امنیت میشد. منابع طالبان به رویترز گفتهاند که در انفجارهای روز 5شنبه کابل دستکم 28 عضو این گروه نیز کشته شدند. به گزارش رسانهها، گروه تروریستی داعش مسئولیت این انفجارها که یکی انتحاری بوده است را به عهده گرفت. پیش از وقوع این انفجارها، آمریکا و انگلیس نسبت به احتمال حمله به فرودگاه کابل هشدار داده بودند. برخی کارشناسان معتقدند که این حمله بدون همکاری نیروهای خارجی امکانپذیر نبوده است. به گزارش اطلاعات روز، پس از وقوع این انفجارها، ژنرال کنت مکنزی فرمانده سنتکام اظهارداشت که انتظار حملات بیشتری را دارد، اما به روند تخلیه شهروندان آمریکایی و برخی افغانها ادامه میدهد.
بایدن در باتلاق
در همین رابطه، پایگاه خبری بیزنس اینسایدر، "الایز استفانیک" رئیس کنفرانس جمهوری خواهان مجلس نمایندگان در توئیتی نوشت: دستهای جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا خونین است. مسئول این فاجعه وحشتناک امنیت ملی و بشری ضعف و رهبری نادرست بایدن است.
او برای فرماندهی نیروهای مسلح آمریکا ناتوان و نامناسب است. بایدن بابت خروج عجولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته به ویژه آنکه این روند، باعث شد تا طالبان به صورت غیرقابل پیش بینی کابل را ۱۵ اوت تصرف کند. در همین حال، "کوین مککارتی"، دیگر جمهوری خواه آمریکایی و رهبر اقلیت مجلس نمایندگان گفت: دشمنان ما از ماهیت بینظم خروج از افغانستان بهره بردند. از نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان میخواهم تا پیش از مهلت ۳۱ اوت جلسهای تشکیل دهد تا ما بتوانیم به صورت کامل روند خروج از افغانستان را رسیدگی کنیم و دولت آن را برای ما شرح دهد و تا زمانیکه همه آمریکاییها به صورت ایمن از افغانستان خارج نشدهاند، از خروج نیروهای خود از این کشور جلوگیری کنیم. "لیزا مککلین"، دیگر جمهوری خواه نیز توئیت کرد: جو بایدن به آمریکاییها اطمینان داد که به طالبان میشود اطمینان کرد تا آنها، خروج شهروندان و متحدان ما را از افغانستان تضمین کنند. اما اکنون، مسئول خونهای ریخته شده، برعهده شماست.
سناتور لیندسی گراهام جمهوریخواه نیز به دولت بایدن تاکید کرد تا بار دیگر در بگرام در شمال کابل مستقر شده و از آنجا، پروازهای تخلیه را ترتیب دهند. وی گفت: من به دولت بایدن تاکید میکنم تا بار دیگر در بگرام مستقر شود و شهروندان و متحدان ما را به صورت ایمن از افغانستان خارج کند. سناتور "مارشا بلکبرن" هم از بایدن خواست تا در پی کشته شدن ۱۳ نیروی آمریکایی در جریان انفجارهای انتحاری در خارج از فرودگاه کابل کنارهگیری کند.
همچنین «مکمستر»، ژنرال ارتش و مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا در دوران ترامپ از «جو بایدن»، رئیس جمهور این کشور خواسته است تا با توجه به انفجار تروریستی روز 5شنبه در کابل همه توافقات با طالبان را لغو کند. مکمستر در این ارتباط در گفتگوی تلویزیونی از بایدن خواست تا با لغو توافقات با طالبان، یک جنگ جدید علیه تروریسم و شبکههای تروریستی در آسیای میانه آغاز کند. به گفته مستر، آنچه امروز در افغانستان میبینیم، تازه اول کار است و شاید افغانستان شبیه رواندا شود. مکمستر همچنین شبکه حقانی مرتبط با طالبان و القاعده را به مشارکت با داعش در حملات پنج شنبه فرودگاه کابل متهم کرده است.
استارت انقراض آمریکا
در ادامه واکنش ها به تحولات افغانستان سناتور «مشاهد حسین سید» در مقالهای در روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» نوشت: افغانستان چیزی فراتر از یک شکست اطلاعاتی یا یک اشتباه در سیاست است. این ناکامی حتی به سیاست "تغییر نظام" ایالات متحده در جهان سوم نیز ضربه زد، سیاستی که آمریکاییها ۷۲ بار آن را در طول جنگ سرد بین سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۸۹ امتحان کردند.
وی افزود: بیش از ۷۵ سال پیش هنگامی که ایالات متحده به عنوان پیروز جنگ جهانی دوم ظاهر شد، مدعی منادی "قرن آمریکا" شد. این دیدگاه زمانی تقویت شد که جنگ افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی موجب فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و فروپاشی کمونیسم در اروپای شرقی شد که نماد آن تخریب دیوار برلین بود.
این سناتور پاکستانی ادامه داد: این مربوط به ۳۰ سال پیش بود اما امروز تصویر، نفوذ و اعتماد به نفس تنها ابرقدرت در مخروبههای ویرانی جنگ در افغانستان نهفته است که شهرت خود را به عنوان "قبرستان امپراتوری ها" حفظ کرده است و ابرقدرتی مانند آمریکا در این ویرانهها بلعیده شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بازدید ۵ ساعته رییس دادگستری استان تهران از ندامتگاه قزلحصار
رییس دادگستری استان تهران در بازدید از ندامتگاه قزلحصار طی سخنانی خطاب به قضات دادگاهها و شعبات مختلف اظهار کرد: رییس قوهقضاییه دستور ویژه در خصوص تعیین تکلیف فوری قرارهای بازداشت موقت صادر کرده اند که بایستی با جدیت اجرا و گزارش آن به صورت دقیق اعلام گردد.
محمدجواد حشمتی که به همراه پنجاه نفر از قضات دادگاههای مختلف استان در ندامتگاه قزلحصار حضور یافته بود گفت: اقداماتی که در حوزه پایش زندانیان صورت میگیرد شامل افرادی است که راه صحیح زندگی را در پیش میگیرند. رییس دادگستری استان تهران تاکید کرد: تخفیفات و ارفاقات قضایی شامل مددجویانی که مخل نظم و امنیت جامعه هستند نخواهد شد. وی ادامه داد: مراجع قضایی استان به صورت جهادی موضوع پایش زندانیان را دنبال میکنند و امید است در پایان امروز تمام مددجویانی که استحقاق استفاده از تخفیفات قضایی را دارند از این امتیازات بهره کند شوند. محمدجواد حشمتی با اشاره به لزوم تسریع در تعیین تکلیف مددجویان بلاتکلیف و متهم گفت: هر چه جمعیت کیفری بیشتر باشد زحمات همکاران در زندانها بیشتر و امکان ایجاد زمینههای بازگشت سالم مددجو به جامعه و عدم تکرار جرم کنار خواهد شد. همچنین در ابتدای این دیدار، مدیر کل زندانهای استان تهران ضمن خوشاگویی با ارایه گزارشی ابراز داشت: با کاهش جمعیت کیفری و پایش قضایی، فضا و ظرفیت اجرای برنامهها و طرحهای اصلاحی و تربیتی بیشتر فراهم خواهد شد و به تبع از بازگشت مجدد زندانی به چرخه جرم جلوگیری خواهد شد. علی رستمی بیان کرد: ۱۸ درصد زندانیان قزلحصار متهم هستند و در انتظار صدور حکم به سر میبرند. وی با اشاره به لزوم حضور حداکثری مراجع قضایی در زندانها گفت: با استفاده بیشتر از ظرفیت دادرسی الکترونیک نیازی به اعزام و بدرقه و هزینههای مالی و نیروی انسانی و آسیبهای مختلف وجود نخواهد داشت. رستمی افزود: بازپروری و بازگشت سالم مددجویان به جامعه زمانی معنای واقعی خواهد یافت که تعداد جمعیت کیفری به حداقل ممکن برسد.
وی تصریح کرد: مجازاتهای جایگزین حبس و استفاده از پابند الکترونیک نقش مهمی در کاهش جمعیت کیفری دارد و لازم است قضات بر اساس قانون توجه بیشتری به درخواستهای زندانیان داشته باشند.
بنا به این گزارش در دیدار رییس دادگستری استان تهران و قضات با مددجویان و بررسی پروندهها و درخواستهای قضایی آنان به مدت ۵ ساعت به طول انجامید زمینه آزادی یکی از مددجویان محکوم به قصاص بعد از ۲۸ سال فراهم شد.
همچنین درخواستهای زندانیان طی روزهای آینده در کارگروه تخصصی دادگستری تصمیم گیری و رای صادر خواهد شد. گفتنی است ندامتگاه قزلحصار که در حوزه جغرافیایی البرز قرار دارد یکی از مراکز مهم تابعه اداره کل زندانهای استان تهران میباشد.
محمدجواد حشمتی که به همراه پنجاه نفر از قضات دادگاههای مختلف استان در ندامتگاه قزلحصار حضور یافته بود گفت: اقداماتی که در حوزه پایش زندانیان صورت میگیرد شامل افرادی است که راه صحیح زندگی را در پیش میگیرند. رییس دادگستری استان تهران تاکید کرد: تخفیفات و ارفاقات قضایی شامل مددجویانی که مخل نظم و امنیت جامعه هستند نخواهد شد. وی ادامه داد: مراجع قضایی استان به صورت جهادی موضوع پایش زندانیان را دنبال میکنند و امید است در پایان امروز تمام مددجویانی که استحقاق استفاده از تخفیفات قضایی را دارند از این امتیازات بهره کند شوند. محمدجواد حشمتی با اشاره به لزوم تسریع در تعیین تکلیف مددجویان بلاتکلیف و متهم گفت: هر چه جمعیت کیفری بیشتر باشد زحمات همکاران در زندانها بیشتر و امکان ایجاد زمینههای بازگشت سالم مددجو به جامعه و عدم تکرار جرم کنار خواهد شد. همچنین در ابتدای این دیدار، مدیر کل زندانهای استان تهران ضمن خوشاگویی با ارایه گزارشی ابراز داشت: با کاهش جمعیت کیفری و پایش قضایی، فضا و ظرفیت اجرای برنامهها و طرحهای اصلاحی و تربیتی بیشتر فراهم خواهد شد و به تبع از بازگشت مجدد زندانی به چرخه جرم جلوگیری خواهد شد. علی رستمی بیان کرد: ۱۸ درصد زندانیان قزلحصار متهم هستند و در انتظار صدور حکم به سر میبرند. وی با اشاره به لزوم حضور حداکثری مراجع قضایی در زندانها گفت: با استفاده بیشتر از ظرفیت دادرسی الکترونیک نیازی به اعزام و بدرقه و هزینههای مالی و نیروی انسانی و آسیبهای مختلف وجود نخواهد داشت. رستمی افزود: بازپروری و بازگشت سالم مددجویان به جامعه زمانی معنای واقعی خواهد یافت که تعداد جمعیت کیفری به حداقل ممکن برسد.
وی تصریح کرد: مجازاتهای جایگزین حبس و استفاده از پابند الکترونیک نقش مهمی در کاهش جمعیت کیفری دارد و لازم است قضات بر اساس قانون توجه بیشتری به درخواستهای زندانیان داشته باشند.
بنا به این گزارش در دیدار رییس دادگستری استان تهران و قضات با مددجویان و بررسی پروندهها و درخواستهای قضایی آنان به مدت ۵ ساعت به طول انجامید زمینه آزادی یکی از مددجویان محکوم به قصاص بعد از ۲۸ سال فراهم شد.
همچنین درخواستهای زندانیان طی روزهای آینده در کارگروه تخصصی دادگستری تصمیم گیری و رای صادر خواهد شد. گفتنی است ندامتگاه قزلحصار که در حوزه جغرافیایی البرز قرار دارد یکی از مراکز مهم تابعه اداره کل زندانهای استان تهران میباشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روند و رویه عدلیه صیانت از حقوق زندانیان است
همزمان با پخش تصاویری از زندان اوین رییس دستگاه قضا، معاون اول قوهقضاییه و رییس سازمان زندانها دستوراتی را برای پیگیری این موضوع صادر کردند. همچنین رییس سازمان زندانها از بابت وقوع چنین اتفاقاتی عذرخواهی کرد اما عملکرد دستگاه قضا و به ویژه سازمان زندانها به خصوص در ایام کرونا همگی حاکی از این است که سیستم قضایی ایران و زندانبانی در راستای حمایت از حقوق زندانیان گام برداشته و دستورات صادره برای پیگیری این موضوع و اخراج افراد خاطی همگی گواهی بر این موضوع است. به طوری که بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران عملکرد به موقع دستگاه قضا را نسبت به این موضوع مثبت ارزیابی کردند.
ورود رییس دستگاه قضا به سروسامان دادن زندانها اقدامی اصلاحگرایانه است
در همین راستا داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاحطلب در گفت و گو با میزان با اشاره به رویه اصلاح امور قضایی که در دوره «تحول و تعالی» و با حضور حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای به صورت جدی در حال اجراست، گفت: ورود مستقیم ایشان به مسئله سر و سامان دادن به وضعیت زندانها و همینطور اقدام به موقع در برخورد با افراد خاطی در قضیه فیلم منتشر شده از برخورد با برخی زندانیان، امر بسیار نیکویی در راستای دفاع از حقوق انسانی افراد است که به هر حال باید مورد توجه قرار بگیرد.
قنبری تصریح کرد: حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای، ورود به موقع به موضوع تصاویری مربوط به زندان اوین داشتند و این مسئله را باید به فال نیک گرفت.
فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: اقدام ایشان باعث میشود که زندانها در مجموع به نوعی سر و سامانی بگیرند و مبتنی بر قانون رفتار کنند. به هر حال مسئولان زندانها در برخورد با زندانیان اقدامی خارج از قانون انجام دهند، این کار آ حجتالاسلاموالمسلمین اژهای را بایستی یک اقدام اصلاحگرایانه در قوهقضاییه تلقی کرد.
واکنش رییس قوهقضاییه به تصاویر منتشر شده از اوین امیدوار کننده است
فاطمه راکعی، فعال سیاسی اصلاح طلب، هم در گفت و گو با برنا با اشاره به بازدید سه ساعته حجتالاسلام والمسلمین اژهای از بند امنیتی زندان اوین، تصریح کرد: این اقدام آقای اژهای و آقای رئیسی که سرزده میروند و بازدید میکنند، خیلی اقدام خوبی است چیزی که خوب است را نمیشود گفت بد است. راکعی در ادامه گفت: این تصاویری که به هر شکلی از اوین گرفته شده و در کانالهای مجازی گذاشته شده است، بسیار درد آور و اذیت کننده است، اما همین واکنشهای به موقع قوهقضاییه و رییس جمهور و دیگرانی که در این زمینه مسئولیت دارند، امیدوار کننده است.
آقای اژه ای سرمشقی هستند برای همه کسانی که درد دین، درد تعهد دارند
حجتالاسلام سید محمود دعایی سرپرست موسسه اطلاعات نیز در گفت و گو با برنا در خصوص دستورات مسئولان قضایی نسبت به تصاویر منتشر شده از زندان اوین، گفت: برخورد سریع، قاطع و هوشمندانه جناب آقای اژهای ریشه در تدین، تقوا و تعهد ایشان نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارد و امیدوارم به همین نسبتی که ایشان برای اسلام آبرو داری میکنند و اصرار دارند که برای حفظ آبرو و اعتبار جمهوری اسلامی خدمت کنند، خداوند در دنیا و آخرت به ایشان ارج دهد. وی افزود: ما به وجود ایشان افتخار میکنیم و امیدوار هستیم که همه همکاران و یاران ایشان همین احساس تعهد و پیگری سریع امور را سرلوحه خود قرار دهند؛ خداوند سایه ایشان را حفظ و به همه یارانشان توفیق دهد. سرپرست موسسه اطلاعات، بازدید سرزده حجت الاسلام اژهای از زندان اوین و صحبت با زندانیان امنیتی را اقدامی فوق العاده خواند. وی خاطر نشان کرد: جناب آقای اژهای سرمشقی هستند برای همه کسانی که درد دین، درد تعهد و درد پذیرش مسئولیت دارند که خداوند وجودشان را حفظ کند و این شیوه تعامل، شیوه اظهار دقیق مسئولیت و پیگیری کارها را برای همه دوستان الگو قرار دهد.
عذرخواهی و پیگیری رییس سازمان زندانها را درست میبینم
حجتالاسلاموالمسلمین مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم در گفت و گو با روز پلاس با اشاره به انتشار فیلمهای هک شده بازداشتگاه اوین، از واکنش به موقع دستگاه قضا و مسئولین مربوطه نسبت به اتفاقات قدردانی کرد و گفت: این رفتار عذرخواهی و پیگیری را درست میبینیم. مسئولان اول از همه باید بررسی کنند؛ چون ما در کشورمان ممکن است ضعف و ایرادی داشته باشیم لذا این مسائل باید فوری بررسی شود. نصیرایی گفت: اینکه دستور بررسی میدهند و سریع نسبت به موضوع ورود میکنند جای دلگرمی دارد. این نوع رفتار را خوب میبینم که عکس العمل به موقع و به جا صورت گرفته است. وی از رییس قوهقضاییه که نسبت به این موضوع خیلی سریع واکنش و حساسیت به خرج دادند تشکر و قدردانی کرد.
دستور رییس قوهقضاییه نسبت به موضوع زندان اوین جای امیدواری دارد
همچنین عبدالصمد خرمشاهی، وکیل پایه یک دادگستری عضو کانون وکلای مرکز در گفت و گو با عصر ایران با اشاره به مقوله نظارت بر زندانها اظهار کرد: در قوانین ما در خصوص نحوه رفتار با زندانیان و حقوق زندانیان خلائی وجود ندارد و سلامت جسمانی و روانی آنها محترم شمرده شده است. خرمشاهی با اشاره به بازدیدهای مختلف رییس قوهقضاییه از زندانها و اهتمام قوهقضاییه نسبت به موضوع زندان و زندانیان اظهار کرد: این بازدیدها و دستور اخیر ریاست قوهقضاییه به دادستان کل کشور نسبت به موضوع زندان اوین، جای امیدواری دارد؛ چرا که چشم عامه مردم نسبت به بالاترین مقام قوهقضاییه است. این وکیل دادگستری تصریح کرد: رییس قوهقضاییه در جریان بازدید از زندانها و بندهای امنیتی اوین گام مثبتی در ابتدای کار خود برداشت.
اقدامات حجتالاسلاموالمسلمین اژهای امیدوارکننده است
علی مطهری در گفت و گو با اعتماد آنلاین نیز با دستور رییس قوه قضاییه بر پیگیر موضوع زندان اوین ، گفت: اقدامات حجتالاسلاموالمسلمین اژهای از روزی که ریاست قوه را بر عهده گرفتند امیدوارکننده است. مطهری گفت: اینکه رییس قوهقضاییه دستور پیگیری سریع دادند نویدبخش است و امیدواریم که موضوع کاملاً پیگیری شود. وی همچنین درباره بازدید رییس قوهقضاییه از زندان اوین، گفت: همین دیدار و برخی از صحبتهای ایشان نشان میدهد که نسبت به رعایت حق متهمان و حتی زندانیان، حساسیت و توجه دارند و قصد دارند حقوق اینها رعایت شود.
در همین راستا داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاحطلب در گفت و گو با میزان با اشاره به رویه اصلاح امور قضایی که در دوره «تحول و تعالی» و با حضور حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای به صورت جدی در حال اجراست، گفت: ورود مستقیم ایشان به مسئله سر و سامان دادن به وضعیت زندانها و همینطور اقدام به موقع در برخورد با افراد خاطی در قضیه فیلم منتشر شده از برخورد با برخی زندانیان، امر بسیار نیکویی در راستای دفاع از حقوق انسانی افراد است که به هر حال باید مورد توجه قرار بگیرد.
قنبری تصریح کرد: حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای، ورود به موقع به موضوع تصاویری مربوط به زندان اوین داشتند و این مسئله را باید به فال نیک گرفت.
فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: اقدام ایشان باعث میشود که زندانها در مجموع به نوعی سر و سامانی بگیرند و مبتنی بر قانون رفتار کنند. به هر حال مسئولان زندانها در برخورد با زندانیان اقدامی خارج از قانون انجام دهند، این کار آ حجتالاسلاموالمسلمین اژهای را بایستی یک اقدام اصلاحگرایانه در قوهقضاییه تلقی کرد.
واکنش رییس قوهقضاییه به تصاویر منتشر شده از اوین امیدوار کننده است
فاطمه راکعی، فعال سیاسی اصلاح طلب، هم در گفت و گو با برنا با اشاره به بازدید سه ساعته حجتالاسلام والمسلمین اژهای از بند امنیتی زندان اوین، تصریح کرد: این اقدام آقای اژهای و آقای رئیسی که سرزده میروند و بازدید میکنند، خیلی اقدام خوبی است چیزی که خوب است را نمیشود گفت بد است. راکعی در ادامه گفت: این تصاویری که به هر شکلی از اوین گرفته شده و در کانالهای مجازی گذاشته شده است، بسیار درد آور و اذیت کننده است، اما همین واکنشهای به موقع قوهقضاییه و رییس جمهور و دیگرانی که در این زمینه مسئولیت دارند، امیدوار کننده است.
آقای اژه ای سرمشقی هستند برای همه کسانی که درد دین، درد تعهد دارند
حجتالاسلام سید محمود دعایی سرپرست موسسه اطلاعات نیز در گفت و گو با برنا در خصوص دستورات مسئولان قضایی نسبت به تصاویر منتشر شده از زندان اوین، گفت: برخورد سریع، قاطع و هوشمندانه جناب آقای اژهای ریشه در تدین، تقوا و تعهد ایشان نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارد و امیدوارم به همین نسبتی که ایشان برای اسلام آبرو داری میکنند و اصرار دارند که برای حفظ آبرو و اعتبار جمهوری اسلامی خدمت کنند، خداوند در دنیا و آخرت به ایشان ارج دهد. وی افزود: ما به وجود ایشان افتخار میکنیم و امیدوار هستیم که همه همکاران و یاران ایشان همین احساس تعهد و پیگری سریع امور را سرلوحه خود قرار دهند؛ خداوند سایه ایشان را حفظ و به همه یارانشان توفیق دهد. سرپرست موسسه اطلاعات، بازدید سرزده حجت الاسلام اژهای از زندان اوین و صحبت با زندانیان امنیتی را اقدامی فوق العاده خواند. وی خاطر نشان کرد: جناب آقای اژهای سرمشقی هستند برای همه کسانی که درد دین، درد تعهد و درد پذیرش مسئولیت دارند که خداوند وجودشان را حفظ کند و این شیوه تعامل، شیوه اظهار دقیق مسئولیت و پیگیری کارها را برای همه دوستان الگو قرار دهد.
عذرخواهی و پیگیری رییس سازمان زندانها را درست میبینم
حجتالاسلاموالمسلمین مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم در گفت و گو با روز پلاس با اشاره به انتشار فیلمهای هک شده بازداشتگاه اوین، از واکنش به موقع دستگاه قضا و مسئولین مربوطه نسبت به اتفاقات قدردانی کرد و گفت: این رفتار عذرخواهی و پیگیری را درست میبینیم. مسئولان اول از همه باید بررسی کنند؛ چون ما در کشورمان ممکن است ضعف و ایرادی داشته باشیم لذا این مسائل باید فوری بررسی شود. نصیرایی گفت: اینکه دستور بررسی میدهند و سریع نسبت به موضوع ورود میکنند جای دلگرمی دارد. این نوع رفتار را خوب میبینم که عکس العمل به موقع و به جا صورت گرفته است. وی از رییس قوهقضاییه که نسبت به این موضوع خیلی سریع واکنش و حساسیت به خرج دادند تشکر و قدردانی کرد.
دستور رییس قوهقضاییه نسبت به موضوع زندان اوین جای امیدواری دارد
همچنین عبدالصمد خرمشاهی، وکیل پایه یک دادگستری عضو کانون وکلای مرکز در گفت و گو با عصر ایران با اشاره به مقوله نظارت بر زندانها اظهار کرد: در قوانین ما در خصوص نحوه رفتار با زندانیان و حقوق زندانیان خلائی وجود ندارد و سلامت جسمانی و روانی آنها محترم شمرده شده است. خرمشاهی با اشاره به بازدیدهای مختلف رییس قوهقضاییه از زندانها و اهتمام قوهقضاییه نسبت به موضوع زندان و زندانیان اظهار کرد: این بازدیدها و دستور اخیر ریاست قوهقضاییه به دادستان کل کشور نسبت به موضوع زندان اوین، جای امیدواری دارد؛ چرا که چشم عامه مردم نسبت به بالاترین مقام قوهقضاییه است. این وکیل دادگستری تصریح کرد: رییس قوهقضاییه در جریان بازدید از زندانها و بندهای امنیتی اوین گام مثبتی در ابتدای کار خود برداشت.
اقدامات حجتالاسلاموالمسلمین اژهای امیدوارکننده است
علی مطهری در گفت و گو با اعتماد آنلاین نیز با دستور رییس قوه قضاییه بر پیگیر موضوع زندان اوین ، گفت: اقدامات حجتالاسلاموالمسلمین اژهای از روزی که ریاست قوه را بر عهده گرفتند امیدوارکننده است. مطهری گفت: اینکه رییس قوهقضاییه دستور پیگیری سریع دادند نویدبخش است و امیدواریم که موضوع کاملاً پیگیری شود. وی همچنین درباره بازدید رییس قوهقضاییه از زندان اوین، گفت: همین دیدار و برخی از صحبتهای ایشان نشان میدهد که نسبت به رعایت حق متهمان و حتی زندانیان، حساسیت و توجه دارند و قصد دارند حقوق اینها رعایت شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اقدام اورژانسی برای احیای اقتصاد
با رای اعتماد نمایندگان مجلس، تیم اقتصادی دولت از همان روز نخست و با ترکیب کامل کار خود را آغاز کرد. با توجه به مشکلات کلانی که در ماهها و سالهای گذشته اقتصاد ایران با آنها مواجه بوده، یک سوال مهم این است که تیم جدید برای حل کردن مشکلات باید به سمت کدام اولویت حرکت کند.
سیاست های مشکل آفرین متغیرهای کلان اقتصادی را در بدترین شرایط یک دهه گذشته قرار داده است. راهکار کارشناسان در این زمینه در گام نخست دوربرگردان از سیاست های مخرب و تورم زا همچون چاپ پول و در گام بعدی اصلاح سیاست های پولی و مالی است. البته این مسیر همکاری همه نهادها را طلب می کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در این زمینه گفت: اولویت اقتصاد ایران نیازمند چندین اقدام کوتاه مدت با اثربخشی خوب است که البته این اقدامات کوتاه مدت باید در مسیر بلند مدت اصلاحات اقتصادی مد نظر قرار گیرد.
ثبات اقتصادی اولویت اول
احسان خاندوزی افزود : اصلاحات شامل ارتقای نقش وزارت اقتصاد در زمینه سیاست گذاری اقتصاد کلان برای بازگشت ثبات اقتصاد کلان، کاهش نوسانات قیمتی و ارزی و مشکلاتی از این دست است که متأسفانه در آستانههای بسیار نامناسبی نسبت به دهههای گذشته قرار داریم و پس از ایجاد ثبات اقتصادی کلان حرکت سریع به سوی رشد اقتصادی و افزایش درآمد سرانه که باز هم در یکی از پایینترین نقاط درآمد سرانه در دهه گذشته قرار داریم، خواهیم داشت.
اصلاح روش تامین مالی دولت و خنثی سازی تحریم ها
یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی کشور مساله شیوه تامین منابع دولت است. کسری بودجه در حال حاضر مهمترین مشکل کشور است. با وجود تاکید کارشناسان به استفاده از فروش اوراق برای درآمدزایی، دولت قبل از این فرصت استفاده چندانی نبرد که در نهایت این مساله موجب افزایش پایه پولی شد.
حال خبرها از افزایش سهم اوراق مشارکت برای تامن منابع دولت حکایت دارد. به طوری که در یک هفته رکورد 11 هفته فروش اوراق مشکارت شکسته شد.
وزیر اقتصاد در این خصوص گفت: مسئولیت اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی تأمین مالی توسعه اقتصادی و تأمین مالی دولت از روشهای پایدار سالم و کم خطر است که امیدواریم با مجموعه سیاستها و تدابیر مالیاتی، فروش اوراق از طریق مولد سازی داراییها که در برنامههای وزارت اقتصادنیز اعلام کردم ، بتوانیم مسیر جدیدی را در تحول اقتصادی کلید بزنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: نکته دیگر کمک کردن به بازآرایی عملکرد اقتصاد ایران است برای خنثیسازی تحریمها و اساساً اینکه اقتصاد ایران آنقدر شکننده و آسیب پذیر در مواجهه با فشارهای خارجی نباشد.
وی در خصوص ایجاد ارتباط با دانشگاهیان، گروههای مرجع و تعامل با بخش خصوصی توضیح داد: قطعاً وزارت اقتصاد زمانی موفق خواهد شد که از عقبه و ظرفیتهای دانشگاهی و پژوهشگاهی و متخصصان کشور به طور سیستماتیک استفاده کند و برای همین، سازوکار مشخصی برای ارتباط با صاحب نظران و اندیشمندان اقتصادی و مطرح شدن مسایل و مشکلات و رفع اولویتهایی که فعالان بخش غیردولتی، تولیدی و صادراتی بیشتر با آن مواجه هستند مد نظر داریم و این تعاملات به سربازان خط مقدم اقتصاد ایران کمک خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با کمک نهادها، تشکلها و انجمنهای بخش خصوصی و تعاونی بتوانیم دوران مؤثری را در وزارت اقتصاد آغاز کنیم.
اولویتهای تیم اقتصادی به روایت فعالان بخش خصوصی
اتاق بازرگانی ایران در هفتههای گذشته بارها در قالب بیانیه یا گزارش تحلیلی اولویتهای مدنظر خود را تشریح کرده و این بار نیز غلام حسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در پیامی به مناسبت هفته دولت و آغاز به کار تیم اقتصادی دولت جدید به بخشی از اولویتهای مهم در این بخش پرداخته است.
وی گفت: کاری که آقای ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری در چیدن تیم اقتصادی انجام داده، متفاوت از گذشته بوده است. او از دایره بسته دائمی در دولت بیرون آمده و این اقدامی کاملاً مثبت است. برای همین میتوانیم امیدوار باشیم که گرفتار دور باطل چرخه مشکلات نشویم. مجلس هم با رأی قاطع به تیم اقتصادی و اکثریت کابینه پیشنهادی، همراهی مطلوبی با دولت سیزدهم نشان داد. مهمتر از انتخاب افرادی که آقای رئیسی در کابینه خود معرفی کرده و رأی اعتماد گرفتهاند، اصلاح ساختار اقتصادی در کشور است. اگر ساختار اقتصادی کشور اصلاح نشود، حتی افراد توانمند هم در آینده نمیتوانند انتظارات اقتصادی را برآورده کنند. ما امیدواریم رئیسجمهوری در این حوزه هم اقدامی متفاوت از گذشته انجام دهد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی درباره وزرای اقتصادی دولت سیزدهم معتقد است: وزرایی که برای بخش اقتصادی کشور انتخابشده، تیم خوبی هستند ولی موفقیت اینها زمانی میتواند کامل شود که همزمان اصلاح ساختاری هم در دستور کار قرار گیرد در آن صورت است که هماهنگی و همدلی باهم سبب موفقیت افراد خواهد بود. همدلی و هماهنگی زمانی میتواند رخ دهد که هدفهای اقتصادی مشخص شود. ما الآن بهاشتباه بعضی از ابزارهایی که برای رسیدن به هدف لازماند، را هدف قرار دادهایم اما خود هدف مشخص نیست. مثلاً نرخ مالیات، نرخ ارز، و غیره ابزاری برای توسعه اقتصادی و در خدمت اقتصاد هستند. اینها به ذات خود هدف نیستند. اما بهاشتباه و خیلی وقتها در کشور ما، سیاستگذاران فکر میکنند اگر نرخ مالیات پایین باشد، همه مشکلات حل میشود و وسیله جای هدف را میگیرد. شافعی تأکید کرد: اهداف اقتصاد کشور باید مشخص باشد، ساختارها براساس هدف کلی تغییر کند و درنهایت آدمهای توانمند و دانایی برای رساندن کشور به آن هدف انتخاب شوند. امیدواریم دولت سیزدهم که شروع کار کابینه آن با هفته دولت همراه شده، بتوانند برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور تلاش کنند. همه ما معتقد هستیم که شرایط کشور کاملاً استثنایی است؛ به لحاظ اقتصادی در شرایط خاصی قرار گرفتهایم. دولت با چالشهای بزرگ روبروست. از طرفی شاید ما فرصت دیگری برای اقتصاد کشور نداشته باشیم. شاید این آخرین فرصت اقتصادی ما باشد. بخش خصوصی و مردم، دولت و حاکمیت برای نجات و توسعه اقتصاد کشور امکان آزمونوخطا ندارند و باید برای مناسبتر کردن شرایط اقتصاد کشور پایکار بیایند. ما معتقد هستیم که اصلاح اقتصاد کشور ممکن است ولی این اصلاح شروطی دارد و آن اینکه در بر پاشنه قبلی نچرخد. باید اصلاح ساختاری انجام شود؛ دیوار اقتصادی فرسودهترمیم شود و رنگ زدن مداوم فرسودگی، چاره کار نیست. شافعی گفت: اگر بخش خصوصی بهعنوان مشاور امین مورد پذیرش قرار گیرد، خیلی از مشکلات اقتصادی حل خواهد شد. دولت بدون بخش خصوصی قادر به نجات اقتصاد کشور نخواهد بود. باید توجه کرد علیرغم همه اهانتهایی که در این مدت برای بخش خصوصی به وجود آمد، بخش خصوصی همچنان پایکار بود. اقتصاد کشور در این مدت از طریق صادرات غیرنفتی اداره شده و نیازهای اساسی کشور تأمین شد. توفیق کشور ارتباط مستقیمی با اقتصاد و البته با جایگاه بخش خصوصی دارد. همه ارکان اقتصادی و سیاستگذاریهای اقتصادی باید همسو با هم باشد. از وزارت امور اقتصادی و دارایی، تا وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن کشاورزی ایران همه در خدمت اقتصاد باشند و باید این هماهنگی بهطور کامل شکل بگیرد. نتیجه این هماهنگی رونق اقتصادی خواهد بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در این زمینه گفت: اولویت اقتصاد ایران نیازمند چندین اقدام کوتاه مدت با اثربخشی خوب است که البته این اقدامات کوتاه مدت باید در مسیر بلند مدت اصلاحات اقتصادی مد نظر قرار گیرد.
ثبات اقتصادی اولویت اول
احسان خاندوزی افزود : اصلاحات شامل ارتقای نقش وزارت اقتصاد در زمینه سیاست گذاری اقتصاد کلان برای بازگشت ثبات اقتصاد کلان، کاهش نوسانات قیمتی و ارزی و مشکلاتی از این دست است که متأسفانه در آستانههای بسیار نامناسبی نسبت به دهههای گذشته قرار داریم و پس از ایجاد ثبات اقتصادی کلان حرکت سریع به سوی رشد اقتصادی و افزایش درآمد سرانه که باز هم در یکی از پایینترین نقاط درآمد سرانه در دهه گذشته قرار داریم، خواهیم داشت.
اصلاح روش تامین مالی دولت و خنثی سازی تحریم ها
یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی کشور مساله شیوه تامین منابع دولت است. کسری بودجه در حال حاضر مهمترین مشکل کشور است. با وجود تاکید کارشناسان به استفاده از فروش اوراق برای درآمدزایی، دولت قبل از این فرصت استفاده چندانی نبرد که در نهایت این مساله موجب افزایش پایه پولی شد.
حال خبرها از افزایش سهم اوراق مشارکت برای تامن منابع دولت حکایت دارد. به طوری که در یک هفته رکورد 11 هفته فروش اوراق مشکارت شکسته شد.
وزیر اقتصاد در این خصوص گفت: مسئولیت اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی تأمین مالی توسعه اقتصادی و تأمین مالی دولت از روشهای پایدار سالم و کم خطر است که امیدواریم با مجموعه سیاستها و تدابیر مالیاتی، فروش اوراق از طریق مولد سازی داراییها که در برنامههای وزارت اقتصادنیز اعلام کردم ، بتوانیم مسیر جدیدی را در تحول اقتصادی کلید بزنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: نکته دیگر کمک کردن به بازآرایی عملکرد اقتصاد ایران است برای خنثیسازی تحریمها و اساساً اینکه اقتصاد ایران آنقدر شکننده و آسیب پذیر در مواجهه با فشارهای خارجی نباشد.
وی در خصوص ایجاد ارتباط با دانشگاهیان، گروههای مرجع و تعامل با بخش خصوصی توضیح داد: قطعاً وزارت اقتصاد زمانی موفق خواهد شد که از عقبه و ظرفیتهای دانشگاهی و پژوهشگاهی و متخصصان کشور به طور سیستماتیک استفاده کند و برای همین، سازوکار مشخصی برای ارتباط با صاحب نظران و اندیشمندان اقتصادی و مطرح شدن مسایل و مشکلات و رفع اولویتهایی که فعالان بخش غیردولتی، تولیدی و صادراتی بیشتر با آن مواجه هستند مد نظر داریم و این تعاملات به سربازان خط مقدم اقتصاد ایران کمک خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با کمک نهادها، تشکلها و انجمنهای بخش خصوصی و تعاونی بتوانیم دوران مؤثری را در وزارت اقتصاد آغاز کنیم.
اولویتهای تیم اقتصادی به روایت فعالان بخش خصوصی
اتاق بازرگانی ایران در هفتههای گذشته بارها در قالب بیانیه یا گزارش تحلیلی اولویتهای مدنظر خود را تشریح کرده و این بار نیز غلام حسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در پیامی به مناسبت هفته دولت و آغاز به کار تیم اقتصادی دولت جدید به بخشی از اولویتهای مهم در این بخش پرداخته است.
وی گفت: کاری که آقای ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری در چیدن تیم اقتصادی انجام داده، متفاوت از گذشته بوده است. او از دایره بسته دائمی در دولت بیرون آمده و این اقدامی کاملاً مثبت است. برای همین میتوانیم امیدوار باشیم که گرفتار دور باطل چرخه مشکلات نشویم. مجلس هم با رأی قاطع به تیم اقتصادی و اکثریت کابینه پیشنهادی، همراهی مطلوبی با دولت سیزدهم نشان داد. مهمتر از انتخاب افرادی که آقای رئیسی در کابینه خود معرفی کرده و رأی اعتماد گرفتهاند، اصلاح ساختار اقتصادی در کشور است. اگر ساختار اقتصادی کشور اصلاح نشود، حتی افراد توانمند هم در آینده نمیتوانند انتظارات اقتصادی را برآورده کنند. ما امیدواریم رئیسجمهوری در این حوزه هم اقدامی متفاوت از گذشته انجام دهد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی درباره وزرای اقتصادی دولت سیزدهم معتقد است: وزرایی که برای بخش اقتصادی کشور انتخابشده، تیم خوبی هستند ولی موفقیت اینها زمانی میتواند کامل شود که همزمان اصلاح ساختاری هم در دستور کار قرار گیرد در آن صورت است که هماهنگی و همدلی باهم سبب موفقیت افراد خواهد بود. همدلی و هماهنگی زمانی میتواند رخ دهد که هدفهای اقتصادی مشخص شود. ما الآن بهاشتباه بعضی از ابزارهایی که برای رسیدن به هدف لازماند، را هدف قرار دادهایم اما خود هدف مشخص نیست. مثلاً نرخ مالیات، نرخ ارز، و غیره ابزاری برای توسعه اقتصادی و در خدمت اقتصاد هستند. اینها به ذات خود هدف نیستند. اما بهاشتباه و خیلی وقتها در کشور ما، سیاستگذاران فکر میکنند اگر نرخ مالیات پایین باشد، همه مشکلات حل میشود و وسیله جای هدف را میگیرد. شافعی تأکید کرد: اهداف اقتصاد کشور باید مشخص باشد، ساختارها براساس هدف کلی تغییر کند و درنهایت آدمهای توانمند و دانایی برای رساندن کشور به آن هدف انتخاب شوند. امیدواریم دولت سیزدهم که شروع کار کابینه آن با هفته دولت همراه شده، بتوانند برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور تلاش کنند. همه ما معتقد هستیم که شرایط کشور کاملاً استثنایی است؛ به لحاظ اقتصادی در شرایط خاصی قرار گرفتهایم. دولت با چالشهای بزرگ روبروست. از طرفی شاید ما فرصت دیگری برای اقتصاد کشور نداشته باشیم. شاید این آخرین فرصت اقتصادی ما باشد. بخش خصوصی و مردم، دولت و حاکمیت برای نجات و توسعه اقتصاد کشور امکان آزمونوخطا ندارند و باید برای مناسبتر کردن شرایط اقتصاد کشور پایکار بیایند. ما معتقد هستیم که اصلاح اقتصاد کشور ممکن است ولی این اصلاح شروطی دارد و آن اینکه در بر پاشنه قبلی نچرخد. باید اصلاح ساختاری انجام شود؛ دیوار اقتصادی فرسودهترمیم شود و رنگ زدن مداوم فرسودگی، چاره کار نیست. شافعی گفت: اگر بخش خصوصی بهعنوان مشاور امین مورد پذیرش قرار گیرد، خیلی از مشکلات اقتصادی حل خواهد شد. دولت بدون بخش خصوصی قادر به نجات اقتصاد کشور نخواهد بود. باید توجه کرد علیرغم همه اهانتهایی که در این مدت برای بخش خصوصی به وجود آمد، بخش خصوصی همچنان پایکار بود. اقتصاد کشور در این مدت از طریق صادرات غیرنفتی اداره شده و نیازهای اساسی کشور تأمین شد. توفیق کشور ارتباط مستقیمی با اقتصاد و البته با جایگاه بخش خصوصی دارد. همه ارکان اقتصادی و سیاستگذاریهای اقتصادی باید همسو با هم باشد. از وزارت امور اقتصادی و دارایی، تا وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن کشاورزی ایران همه در خدمت اقتصاد باشند و باید این هماهنگی بهطور کامل شکل بگیرد. نتیجه این هماهنگی رونق اقتصادی خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

توقف تزریق 1/63میلیون دوز واکسن آلوده مدرنا در ژاپن
ژاپن تزریق حدود 1/63 میلیون دوز واکسن مدرنا را به دلیل آلودگی به حال تعلیق درآورده است.
وزارت بهداشت ژاپن با اشاره به تعلیق تزریق حدود 1/63 میلیون دوز واکسن مدرنا را به دلیل آلودگی اعلام کرد: مواد خارجی در برخی از دوزهای یک بچ (دسته) حدودا 560 هزار ویالی دیده شده است.کمپانی داروسازی تاکدا که توزیع این واکسن را در ژاپن برعهده دارد، گفته است که مدرنا برای احتیاط، تزریق سه بچ از این واکسنها را به طور موقت متوقف کرده است.تاکدا همچنین به این موضوع اشاره کرده است که احتمالا بروز مشکلی در زمان تولید این واکسن در اسپانیا علت این مسئله بوده، اما توضیح بیشتری در این مورد داده نشده است.در این راستا همچنین مدرنا با اشاره به این که تا امروز هیچ مشکلی در مورد ایمنی و کارایی این واکسن شناسایی نشده است، افزود که با کمپانی تاکدا برای انجام تحقیقات بیشتر در این مورد همکاری میکند.البته تاکنون هیچ جزییاتی در این مورد که این ذرات خارجی چه هستند، ارائه نشده، اما کمپانی تاکدا گفته تحقیقات فوری روی آنها در جریان است.براین اساس ژاپن تایمز اعلام کرد که وزارت بهداشت شماره این بچها را برای اطلاع عموم منتشر کرده تا افرادی که قبلاً مدرنا زدهاند، بتوانند بررسی کنند که آیا احتمال دارد به آنها واکسن آلوده تزریق شده باشد یا خیر. باتوجه به اینکه این واکسنها در 863 مرکز واکسیناسیون توزیع شدهاند، وزارت بهداشت ژاپن از این مراکز درخواست کرده است تا تزریق این واکسنها را متوقف کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
رحم به مخلان امنیت ظلم به مردم و نظام است
-
شروع جهادی دولت مردمی
-
سهم آمریکا و طالبان در تراژدی فرودگاه کابل
-
دستهای به خون آلوده بایدن در افغانستان
-
بازدید ۵ ساعته رییس دادگستری استان تهران از ندامتگاه قزلحصار
-
روند و رویه عدلیه صیانت از حقوق زندانیان است
-
اقدام اورژانسی برای احیای اقتصاد
-
توقف تزریق 1/63میلیون دوز واکسن آلوده مدرنا در ژاپن
دانلود نسخه پی دی اف