
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مصوبات و تصمیمات دولت «پیوست عدالت» داشته باشد
رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار رییسجمهور و اعضای دولت جدید، با تأکید بر لزوم استفاده کامل دولت از هر ساعت فرصتگذران خدمت به مردم، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند و با اشاره به اولویت مسائل اقتصادی، نکات و توصیههای مهمی را درباره «مردمی بودن»، «عدالتورزی»، «فسادستیزی»، «احیای امید و اعتماد مردم» و «انسجام و اقتدار و اشراف دولت» بیان کردند.
ایشان همچنین آمریکا را در صحنه دیپلماسی، گرگی درنده و وحشی خواندند و با اشاره به اوضاع به شدت متأثرکننده افغانستان، گفتند: جمهوری اسلامی در همه احوال طرفدار ملت مظلوم و مسلمان افغانستان است و روابط ما با دولتها، به روابط و رفتار آنها با ایران بستگی دارد. حضرت آیتالله خامنهای در آغاز سخنانشان همه اعضای دولت را به قدردانی عمیق از توفیق خدمت توصیه کردند و با تشکر از اقدام سریع و بهموقع مجلس در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابراز امیدواری کردند تشکیل دولت جدید، سرآغاز مبارکی برای ملت و کشور باشد.
ایشان با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر گفتند: مدت خدمت آن دو بزرگوار کم بود اما در همین مدت نشان دادند که با اخلاص و قصد خدمت به میدان آمدهاند و از روشهای مردمی و مجاهدتآمیز استفاده میکنند که این برای همه مسئولان درس بزرگی است. رهبر انقلاب شرایط کشور را دشوار خواندند اما تأکید کردند: اگر تلاش شبانهروزی، مجاهدانه و خستگیناپذیر را همراه توکل و توسل به پروردگار سرمایه خود قرار دهید، قطعاً بر مشکلات فائق خواهید آمد. رهبر انقلاب افزودند: همانگونه که به همه مسئولان گذشته گفتهام فرصت چهار سال خدمت به سرعت تمام میشود و نباید گذاشت حتی یک ساعت از این فرصت که متعلق به مردم و اسلام است، هدر برود. البته ضمن پرکاری و پشتکار مدام، نباید به خانواده بیتوجهی شود.
انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت همراه باشد
ایشان، حرکت بر ریل انقلاب و ایجاد تحرک انقلابی در همه بخشهای «مدیریت اقتصادی، سازندگی، خدمترسانی، سیاست خارجی، فرهنگ، آموزش و دیگر بخشها» را ضروری خواندند و در عین حال تأکید کردند: انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت و اندیشهورزی و خردمندی همراه باشد و این شیوه جمهوری اسلامی از آغاز بوده است.
جلوههای مختلف مردمیبودن برای دولت
رهبر انقلاب در تبیین نخستین توصیه مهم خود به دولتمردان، به جلوههای مختلف «مردمی بودن» اشاره کردند و افزودند: رفتن به میان مردم و گفتوگوی بی واسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است که آقای رئیسی دیروز با سفر به خوزستان آن را نشان داد. حضرت آیتالله خامنهای اتخاذ سبک زندگی مردمی، رفتار بیتکلف، دوری از اشرافیگری و پرهیز از نگاه از بالا به مردم را از دیگر جلوه های مردمی بودن برشمردند و گفتند: باید مشکلات و راهحلها را با مردم در میان گذاشت و ضمن پرهیز از بیان حرفهای غیر واقعی و ناامید کردن مردم، از آنها کمک فکری و عملی خواست. «عذرخواهی سریع از مردم در مواقع بروز اشتباه» و بیان گزارش صادقانه و بدون مبالغه از فعالیت ها به مردم، از دیگر روشهایی بود که رهبر انقلاب در بیان جلوههای مختلف مردمی بودن به آن اشاره کردند. ایشان با توصیه به رییسجمهوری و اعضای دولت برای مطالعه دقیق فرمان بسیار مهم امیرمؤمنان به مالک اشتر افزودند: در این فرمان تاریخی، ابعاد مختلف بیان شده چراکه براساس اسلام، رابطه حاکمیت با مردم باید برادرانه و دوستانه باشد.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین «عدالتورزی» به عنوان دومین توصیه اساسی خود به دولتمردان، اساس ادیان الهی و مبنای تشکیل حکومت را اقامه عدل خواندند و افزودند: ما در این زمینه عقبیم و باید خیلی تلاش کنیم. ایشان تأکید کردند: هر مصوبه، لایحه و تصمیم دولت باید «پیوست عدالت» داشته باشد و کاملاً مراقبت شود که این دستور یا تصمیم و مصوبه، به طبقات محروم و به عدالت ضربه نزند. حضرت آیتالله خامنهای برخی روشهای رایج مدیریتی را نافی عدالت دانستند و افزودند: در توزیع یارانهها و هر مسئله دیگر باید به گونهای عمل کرد که فاصله طبقات محروم با طبقات برخوردار کم شود و هرچه ممکن است امکانات عادلانه توزیع شود.
«فسادستیزی و مقابله دقیق و جدی با فساد» توصیه مهم دیگر رهبر انقلاب به رئیسجمهور و دولت جدید بود. ایشان گفتند: فسادستیزی مکمّل عدالتورزی است زیرا فساد و مظاهر آن از جمله ویژهخواری، برخورداریهای بیجا و عزیزشدگان بیجهت، جزو بلاهای مهم ضدعدالت هستند. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مقابله آقای رئیسی با فساد در منصب ریاست دستگاه قضا، گفتند: این کار خوب، امید مردم و محبوبیت ایشان را افزایش داد اما باید توجه داشت که جای اصلی مقابله با فساد و فسادستیزی قوه مجریه است تا زمینههای فساد از بین برود و اگر با وجود این مراقبتها، مواردی اتفاق افتاد آنگاه دستگاه قضا حتماً باید ورود و برخورد کند.
ایشان دولت را به حل موضوع تعارض منافع شخصی و عمومی در همه دستگاهها فراخواندند و افزودند: از جمله مظاهر فساد، تخلفات در اجرای سیاستهای اصل۴۴ است که اجرای صحیح آن میتوانست اقتصاد کشور را حقیقتاً شکوفا کند اما متأسفانه به طور صحیح اجرا نشد و فسادهایی در اجرای آن به وجود آمد. رهبر انقلاب، سامانههای نظارتی و خدماتی را ابزارهای خوبی برای اشراف و هوشمندی دولت در مقوله نظارت بر عملکرد دستگاهها و مبارزه با فساد برشمردند و گفتند: مکرر توصیه کردهایم که این سامانه ها را تهیه و به هم متصل کنند اما این کار جلو نرفته است.
قولها به مردم خوزستان محقق شود
توصیه بعدی رهبر انقلاب، موضوع بسیار مهم «احیای اعتماد و امید مردم» بود. حضرت آیتالله خامنهای گفتند: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیبدیده است و راه ترمیم آن، «یکی شدن حرف و عمل مسئولان» است. ایشان افزودند: باید در وعدهها و صحبتها بسیار مراقب بود و اگر وعدهای داده شد، حتماً به آن عمل شود زیرا دادن وعده و عمل نکردن به آن موجب سلب اعتماد مردم خواهد شد. رهبر انقلاب با اشاره به قولها و دستورهای روز گذشته رییسجمهور در سفر به اهواز، خاطرنشان کردند: باید دقت شود که این قولها حتماً محقق شود. حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: اگر وعدهای دادید و بواسطه برخی مشکلات، امکان تحقق آن میسر نشد این موضوع را به مردم توضیح دهید و از آنان عذرخواهی کنید تا اعتماد مردم خدشهدار نشود. ایشان با اشاره به کثرت قانون و طرح و برنامه گفتند: یکی از مشکلات کشور، نبود پیگیری جدی است، بنابراین برای وعدهها، روز شمار تعیین شود تا پیگیری و در موعد محقق شوند.
رهبر انقلاب، «انسجام، اقتدار و اشراف دولت» را از دیگر مسائل مهم برشمردند و افزودند: انسجام دولت یعنی از درون دولت حرفهای مختلف بیرون نیاید و در عمل نیز همه دستگاهها با انسجام اقدام کنند، زیرا هرگونه نبود انسجام و اقتدار در دولت حالت رها شدگی امور را در مردم القاء میکند و مانع پیشرفت برنامهها و سیاستهای دولت خواهد شد. حضرت آیتالله خامنه ای، اشراف را به معنای اطلاع دقیق از بخشهای مختلف دولت دانستند و با اشاره به برنامههای آقای رئیسی برای ایجاد تحول در قوه مجریه خاطرنشان کردند: لازمه تحول و حرکت به سمت پیشرفت، قانونگرایی، شفافیت، انضباط مالی، جلوگیری از تعارض منافع و جدیت در انجام تصمیمها و مصوبات است.
جوانگرایی در بدنه دولت موجب رفع احساس انسداد در کشور میشود
ایشان «جوان سازی دولت» را یکی دیگر از الزامات تحول برشمردند و افزودند: جوانگرایی در بدنه و بخشهای میانی دولت موجب خواهد شد احساس انسداد در کشور از بین برود و همچنین ذخیره ارزشمندی برای مدیران ارشد و مجرب آینده فراهم خواهد کرد. رهبر انقلاب یکی از نکات مهم در مقوله تحول را «استفاده از خرد جمعی و عقلانیت» دانستند و گفتند: در باب تحول باید از دیدگاههای نخبگان خارج از دولت بدون در نظر گرفتن بحثهای سیاسی و جناحی استفاده شود. حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: این توصیهها باید تبدیل به برنامه عملیاتی شود تا تحول امکانپذیر شود و گرنه صرف نصیحت و اکتفاء به یادداشت کردن فایدهای ندارد.
اولویت اول کشور اقتصاد ولی اولویت فوری موضوع کروناست
رهبر انقلاب سپس به بیان سرفصل اولویتهای کاری کشور پرداختند و گفتند: مهمترین اولویت کشور ابتدا اقتصاد و بعد از آن، فرهنگ و رسانه و علم است. البته یک موضوع فوری هم وجود دارد که عبارت است از کرونا و سلامت مردم. ایشان با اشاره به تلاشهای خوبی که در دولت گذشته در موضوع سلامت از جمله واکسن و واردات آن انجام شد، موضوعات مربوط به درمان، پیشگیری، مراقبت و غربالگری و واکسیناسیون عمومی را بسیار مهم برشمردند و گفتند: یکی از موارد ضروری، قرنطینه هوشمند و مراقبت جدی در بخش مربوط به مرزها و جلوگیری از ورود گونههای جدید بیماری است. رهبر انقلاب اسلامی به وظایف مردم برای مقابله با بیماری کرونا نیز اشاره و خاطرنشان کردند: مردم باید چهار مسئولیت یعنی «ماسک زدن»، «رعایت فاصله»، «اهمیت به تهویه و گردش هوا» و «شستشوی دستها با صابون» را قبول کنند و قطعاً رعایت این موارد در کاهش تلفات سنگین کنونی مؤثر خواهد بود. حضرت آیتالله خامنهای درخصوص موضوع اقتصاد به عنوان یکی از اولویتهای اصلی کشور، «تورم بالا، کسری بودجه، مسائل معیشتی مردم، کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم، مسائل فضای کسب و کار و نظام بانکی» را از مشکلات مهم اقتصادی برشمردند و افزودند: باید برای حل هر یک از این مشکلات برنامهریزی شود و در مرحله بعد، مسئولان اقتصادی دولت هماهنگ عمل کنند که این هماهنگی یکی از مصادیق انسجام دولت است. ایشان گفتند: اینکه آقای رییسجمهور، معاون اول را مسئول هماهنگی بخش اقتصادی دولت کردهاند، کار بسیار مهمی است و امید میرود به خوبی محقق شود اما اگر اختلاف نظری هم پیش آمد نباید آن را به میان مردم کشاند زیرا تأثیر خود را بر محیط اقتصادی خواهد گذاشت.
رهبر انقلاب توجه به پیشرانهای اقتصادی و به حرکت درآوردن آنها همچون بخش مسکن، صنایع فولاد، خودروسازی و بخشهای انرژی و پتروشیمی را بسیار ضروری خواندند و بر لزوم هماهنگی متولیان این بخشها تأکید کردند. حضرت آیتالله خامنهای درخصوص کنترل نظام بانکی به موضوع خلق پول و تولید نقدینگی اشاره کردند و گفتند: صاحبنظران اقتصادی معتقدند خلق پول باید در نسبت با تولید انجام شود و اگر این نسبت وجود نداشت، جلوی خلق پول گرفته شود که اگر در این زمینه درست اقدام شود، نتیجه آن جلوگیری از تورم، رونق تولید و اشتغال و تقویت قدرت پول ملی خواهد بود. ایشان در زمینه اقتصاد با تأکید بر همت، تدبیر و کار جهادی، دو نکته مهم را گوشزد کردند: ۱- برای حل مشکلات اقتصادی به دنبال راهحلهای موقتی و مُسکّن نروید و پیگیر راهحلهای اساسی باشید. ۲- حل مشکلات اقتصادی را موکول به رفع تحریمها نکنید و برنامهریزیها برای رفع مشکلات با فرض وجود تحریمها انجام شود.
رهبر انقلاب در ادامه با تأکید بر اهمیت مسئله «فرهنگ و رسانه»، ساختار فرهنگی کشور را دارای اشکال و نیازمند بازسازی انقلابی خواندند و افزودند: حرکت انقلابی یعنی حرکتی بنیانی، خردمندانه، عاقلانه و برخاسته از اندیشه و حکمت، نه حرکت بیهوا و بیحساب. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نقش زیربنایی و نرمافزاری فرهنگ، بسیاری از خطاها مانند اسراف، تقلید کورکورانه و سبک زندگی تجملاتی را ناشی از ریشههای فرهنگی دانستند و با تأکید بر ضرورت اصلاح این انحرافها با استفاده از ابزارهای فرهنگی، گفتند: ابزارهای فرهنگی و هنری مانند سینما، رسانههای صوتی و تصویری، مطبوعات و کتاب را واقعاً شکوفا کنید. ایشان با ابراز خرسندی از رویش لشکر عظیمی از جوانان علاقهمند در حوزه فرهنگ، بخشهای فرهنگی دولت را موظف به حمایت هوشمند از این جوانان و طرحهای ابتکاری آنان خواندند و خاطرنشان کردند: استعدادهای جوان را کشف و آزادی آنها را در چارچوب قانون تضمین کنید، البته با فساد اخلاقی و فساد در زمینه فرهنگ نیز بدون رودربایستی مقابله کنید. رهبر انقلاب افزودند: راه اصلی مواجهه با جنگ نرم دشمن، حمایت از حرکتهای صحیح در زمینه فرهنگ و تشویق آنها و ایستادن در مقابل حرکتهای غلط است، چراکه عرصه فرهنگ و رسانه آوردگاهِ «صلاح و فساد، و حق و باطل»، و عرصه جنگ فرهنگی با گسترشدهندگان فساد در دنیا است.
جنبه اقتصادی در دیپلماسی باید تقویت شود
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان، مسئله مهم و پرتأثیر سیاست خارجی را مورد توجه قرار دادند و با تأکید بر لزوم تحرک مضاعف در سیاست خارجی، گفتند: جنبه اقتصادی در دیپلماسی باید تقویت شود و همچنانکه در بسیاری از کشورها شخص رییسجمهور دیپلماسی اقتصادی را دنبال میکند، باید دیپلماسی اقتصادیِ کشور با این نگاه تقویت شود. ایشان گسترش تجارت خارجی با ۱۵کشور همسایه و همچنین بسیاری دیگر از کشورهای جهان به جز یکی دو مورد را ضروری و امکانپذیر دانستند و تأکید کردند: دیپلماسی را تحت تأثیر و متصل به مسئله هستهای نباید قرار دارد زیرا هستهای موضوع جداگانهای است که باید به شکل مناسب و شایسته کشور حل شود. رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: آمریکاییها در قضیه هستهای واقعاً وقاحت را از حد گذراندهاند و با وجود آنکه جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، اکنون جوری صحبت و طلبکاری میکنند که گویا جمهوری اسلامی از برجام و تعهداتش خارج شده است، در حالیکه تا مدتها پس از خروج آمریکا، کاری از طرف ایران انجام نشد و پس از مدتی و با اعلام و با توجه دادن، برخی از تعهدات و نه همه آنها کنار گذاشته شد. ایشان سهم کشورهای اروپایی همراه آمریکا در کارشکنی و بداخلاقی را کمتر از آمریکاییها ندانستند و خاطرنشان کردند: آنها هم مانند آمریکا هستند اما در مقام زبانبازی و حرف زدن همیشه طلبکارند، گویا این ایران بوده است که مدتها مذاکره را مسخره کرد و زیر پا گذاشت.
دولت کنونی آمریکا هیچ فرقی با دولت قبل ندارد
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: دولت کنونی آمریکا هیچ فرقی با دولت قبل ندارد زیرا چیزی که در هستهای از ایران مطالبه میکند، با یک زبان دیگر همان چیزی است که ترامپ مطالبه میکرد و آن روز مسئولان دولتی با تأکید بر عاقلانه نبودن، پذیرش آن را ممکن نمیدانستند. رهبر انقلاب، آمریکاییها را در پشت صحنه دیپلماسی و در پس لبخند و حرفهای حق به جانب، گرگهای وحشی و درنده خواندند و افزودند: البته گاهی نیز مانند روباه حیلهگر هستند که مظهر آن وضعیت امروز افغانستان است. حضرت آیتالله خامنهای، افغانستان را کشور برادر، همزبان، همدین و همفرهنگ ایران خواندند و با ابراز تأسف عمیق از مشکلات مردم از جمله حادثه روز پنجشنبه فرودگاه کابل، گفتند: این مشکلات و سختیها کار آمریکاییها است که ۲۰سال کشور را اشغال و انواع ظلم را به مردم آن تحمیل کردند. بمباران مجالس عروسی و عزا، کشتار جوانان، زندانی کردن بیدلیل بسیاری از مردم و افزایش دهها برابری تولید مواد مخدر، بخشی از آثار منفی حضور آمریکاییها در افغانستان بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره و گفتند: آمریکا یک قدم هم برای پیشرفت افغانستان برنداشت و افغانستانِ امروز اگر از لحاظ پیشرفتهای مدنی و عمرانی از ۲۰سال قبل عقبتر نباشد، جلوتر نیست.
ما طرفدار ملت افغانستان هستیم
ایشان با اشاره به خروج فضاحتبار آمریکاییها و انتقال همکاران افغانستانی آنها به مناطق دارای وضعیتی بدتر از افغانستان، درخصوص موضع جمهوری اسلامی ایران، تأکید کردند: ما طرفدار ملت افغانستان هستیم چراکه دولتها همچون گذشته میآیند و میروند اما ملت افغانستان است که باقی میماند و نوع رابطه ایران با دولتها نیز بستگی به نوع رابطه آنها با ایران دارد. از خداوند خیر و نجات از این وضع را برای مردم افغانستان مسألت میکنیم.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با دعا برای توفیق ملت ایران و دولت جدید گفتند: امیدواریم با عمل به آنچه گفتهاید، مردم را از مشکلاتشان خلاص و آنها را از خود راضی کنید.
اولویتهای دولت مسئله «کرونا» و «حل مشکلات معیشتی» است
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رییسجمهور در سخنانی با تشکر از مجلس شورای اسلامی در همکاری با دولت در مرحله بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی، رسیدگی به مسئله «کرونا» و «حل مشکلات اقتصادی و معیشتی» را اولویتهای اصلی دولت سیزدهم برشمرد. حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، تسریع در واکسیناسیون عمومی و تأمین داروهای مورد نیاز مردم را برنامه مهم دولت خواند و با اشاره به چالشهای اقتصادی فراروی دولت از جمله کسری بودجه بسیار بالا، گفت: حل مشکل تورم و تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز، دو اولویت دیگر دولت در زمینه مسائل اقتصادی است. رییسجمهور با اشاره به تجربه دولتهای گذشته، بر ضرورت شناخت ضعفهای دولتهای قبل و عبرت گرفتن از آنها از جمله لزوم پرهیز از دلبستن به بیگانگان و همچنین استفاده از تجارب مثبت و مفید دولتهای قبل تأکید کرد.
ایشان با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر گفتند: مدت خدمت آن دو بزرگوار کم بود اما در همین مدت نشان دادند که با اخلاص و قصد خدمت به میدان آمدهاند و از روشهای مردمی و مجاهدتآمیز استفاده میکنند که این برای همه مسئولان درس بزرگی است. رهبر انقلاب شرایط کشور را دشوار خواندند اما تأکید کردند: اگر تلاش شبانهروزی، مجاهدانه و خستگیناپذیر را همراه توکل و توسل به پروردگار سرمایه خود قرار دهید، قطعاً بر مشکلات فائق خواهید آمد. رهبر انقلاب افزودند: همانگونه که به همه مسئولان گذشته گفتهام فرصت چهار سال خدمت به سرعت تمام میشود و نباید گذاشت حتی یک ساعت از این فرصت که متعلق به مردم و اسلام است، هدر برود. البته ضمن پرکاری و پشتکار مدام، نباید به خانواده بیتوجهی شود.
انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت همراه باشد
ایشان، حرکت بر ریل انقلاب و ایجاد تحرک انقلابی در همه بخشهای «مدیریت اقتصادی، سازندگی، خدمترسانی، سیاست خارجی، فرهنگ، آموزش و دیگر بخشها» را ضروری خواندند و در عین حال تأکید کردند: انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت و اندیشهورزی و خردمندی همراه باشد و این شیوه جمهوری اسلامی از آغاز بوده است.
جلوههای مختلف مردمیبودن برای دولت
رهبر انقلاب در تبیین نخستین توصیه مهم خود به دولتمردان، به جلوههای مختلف «مردمی بودن» اشاره کردند و افزودند: رفتن به میان مردم و گفتوگوی بی واسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است که آقای رئیسی دیروز با سفر به خوزستان آن را نشان داد. حضرت آیتالله خامنهای اتخاذ سبک زندگی مردمی، رفتار بیتکلف، دوری از اشرافیگری و پرهیز از نگاه از بالا به مردم را از دیگر جلوه های مردمی بودن برشمردند و گفتند: باید مشکلات و راهحلها را با مردم در میان گذاشت و ضمن پرهیز از بیان حرفهای غیر واقعی و ناامید کردن مردم، از آنها کمک فکری و عملی خواست. «عذرخواهی سریع از مردم در مواقع بروز اشتباه» و بیان گزارش صادقانه و بدون مبالغه از فعالیت ها به مردم، از دیگر روشهایی بود که رهبر انقلاب در بیان جلوههای مختلف مردمی بودن به آن اشاره کردند. ایشان با توصیه به رییسجمهوری و اعضای دولت برای مطالعه دقیق فرمان بسیار مهم امیرمؤمنان به مالک اشتر افزودند: در این فرمان تاریخی، ابعاد مختلف بیان شده چراکه براساس اسلام، رابطه حاکمیت با مردم باید برادرانه و دوستانه باشد.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین «عدالتورزی» به عنوان دومین توصیه اساسی خود به دولتمردان، اساس ادیان الهی و مبنای تشکیل حکومت را اقامه عدل خواندند و افزودند: ما در این زمینه عقبیم و باید خیلی تلاش کنیم. ایشان تأکید کردند: هر مصوبه، لایحه و تصمیم دولت باید «پیوست عدالت» داشته باشد و کاملاً مراقبت شود که این دستور یا تصمیم و مصوبه، به طبقات محروم و به عدالت ضربه نزند. حضرت آیتالله خامنهای برخی روشهای رایج مدیریتی را نافی عدالت دانستند و افزودند: در توزیع یارانهها و هر مسئله دیگر باید به گونهای عمل کرد که فاصله طبقات محروم با طبقات برخوردار کم شود و هرچه ممکن است امکانات عادلانه توزیع شود.
«فسادستیزی و مقابله دقیق و جدی با فساد» توصیه مهم دیگر رهبر انقلاب به رئیسجمهور و دولت جدید بود. ایشان گفتند: فسادستیزی مکمّل عدالتورزی است زیرا فساد و مظاهر آن از جمله ویژهخواری، برخورداریهای بیجا و عزیزشدگان بیجهت، جزو بلاهای مهم ضدعدالت هستند. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مقابله آقای رئیسی با فساد در منصب ریاست دستگاه قضا، گفتند: این کار خوب، امید مردم و محبوبیت ایشان را افزایش داد اما باید توجه داشت که جای اصلی مقابله با فساد و فسادستیزی قوه مجریه است تا زمینههای فساد از بین برود و اگر با وجود این مراقبتها، مواردی اتفاق افتاد آنگاه دستگاه قضا حتماً باید ورود و برخورد کند.
ایشان دولت را به حل موضوع تعارض منافع شخصی و عمومی در همه دستگاهها فراخواندند و افزودند: از جمله مظاهر فساد، تخلفات در اجرای سیاستهای اصل۴۴ است که اجرای صحیح آن میتوانست اقتصاد کشور را حقیقتاً شکوفا کند اما متأسفانه به طور صحیح اجرا نشد و فسادهایی در اجرای آن به وجود آمد. رهبر انقلاب، سامانههای نظارتی و خدماتی را ابزارهای خوبی برای اشراف و هوشمندی دولت در مقوله نظارت بر عملکرد دستگاهها و مبارزه با فساد برشمردند و گفتند: مکرر توصیه کردهایم که این سامانه ها را تهیه و به هم متصل کنند اما این کار جلو نرفته است.
قولها به مردم خوزستان محقق شود
توصیه بعدی رهبر انقلاب، موضوع بسیار مهم «احیای اعتماد و امید مردم» بود. حضرت آیتالله خامنهای گفتند: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیبدیده است و راه ترمیم آن، «یکی شدن حرف و عمل مسئولان» است. ایشان افزودند: باید در وعدهها و صحبتها بسیار مراقب بود و اگر وعدهای داده شد، حتماً به آن عمل شود زیرا دادن وعده و عمل نکردن به آن موجب سلب اعتماد مردم خواهد شد. رهبر انقلاب با اشاره به قولها و دستورهای روز گذشته رییسجمهور در سفر به اهواز، خاطرنشان کردند: باید دقت شود که این قولها حتماً محقق شود. حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: اگر وعدهای دادید و بواسطه برخی مشکلات، امکان تحقق آن میسر نشد این موضوع را به مردم توضیح دهید و از آنان عذرخواهی کنید تا اعتماد مردم خدشهدار نشود. ایشان با اشاره به کثرت قانون و طرح و برنامه گفتند: یکی از مشکلات کشور، نبود پیگیری جدی است، بنابراین برای وعدهها، روز شمار تعیین شود تا پیگیری و در موعد محقق شوند.
رهبر انقلاب، «انسجام، اقتدار و اشراف دولت» را از دیگر مسائل مهم برشمردند و افزودند: انسجام دولت یعنی از درون دولت حرفهای مختلف بیرون نیاید و در عمل نیز همه دستگاهها با انسجام اقدام کنند، زیرا هرگونه نبود انسجام و اقتدار در دولت حالت رها شدگی امور را در مردم القاء میکند و مانع پیشرفت برنامهها و سیاستهای دولت خواهد شد. حضرت آیتالله خامنه ای، اشراف را به معنای اطلاع دقیق از بخشهای مختلف دولت دانستند و با اشاره به برنامههای آقای رئیسی برای ایجاد تحول در قوه مجریه خاطرنشان کردند: لازمه تحول و حرکت به سمت پیشرفت، قانونگرایی، شفافیت، انضباط مالی، جلوگیری از تعارض منافع و جدیت در انجام تصمیمها و مصوبات است.
جوانگرایی در بدنه دولت موجب رفع احساس انسداد در کشور میشود
ایشان «جوان سازی دولت» را یکی دیگر از الزامات تحول برشمردند و افزودند: جوانگرایی در بدنه و بخشهای میانی دولت موجب خواهد شد احساس انسداد در کشور از بین برود و همچنین ذخیره ارزشمندی برای مدیران ارشد و مجرب آینده فراهم خواهد کرد. رهبر انقلاب یکی از نکات مهم در مقوله تحول را «استفاده از خرد جمعی و عقلانیت» دانستند و گفتند: در باب تحول باید از دیدگاههای نخبگان خارج از دولت بدون در نظر گرفتن بحثهای سیاسی و جناحی استفاده شود. حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: این توصیهها باید تبدیل به برنامه عملیاتی شود تا تحول امکانپذیر شود و گرنه صرف نصیحت و اکتفاء به یادداشت کردن فایدهای ندارد.
اولویت اول کشور اقتصاد ولی اولویت فوری موضوع کروناست
رهبر انقلاب سپس به بیان سرفصل اولویتهای کاری کشور پرداختند و گفتند: مهمترین اولویت کشور ابتدا اقتصاد و بعد از آن، فرهنگ و رسانه و علم است. البته یک موضوع فوری هم وجود دارد که عبارت است از کرونا و سلامت مردم. ایشان با اشاره به تلاشهای خوبی که در دولت گذشته در موضوع سلامت از جمله واکسن و واردات آن انجام شد، موضوعات مربوط به درمان، پیشگیری، مراقبت و غربالگری و واکسیناسیون عمومی را بسیار مهم برشمردند و گفتند: یکی از موارد ضروری، قرنطینه هوشمند و مراقبت جدی در بخش مربوط به مرزها و جلوگیری از ورود گونههای جدید بیماری است. رهبر انقلاب اسلامی به وظایف مردم برای مقابله با بیماری کرونا نیز اشاره و خاطرنشان کردند: مردم باید چهار مسئولیت یعنی «ماسک زدن»، «رعایت فاصله»، «اهمیت به تهویه و گردش هوا» و «شستشوی دستها با صابون» را قبول کنند و قطعاً رعایت این موارد در کاهش تلفات سنگین کنونی مؤثر خواهد بود. حضرت آیتالله خامنهای درخصوص موضوع اقتصاد به عنوان یکی از اولویتهای اصلی کشور، «تورم بالا، کسری بودجه، مسائل معیشتی مردم، کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم، مسائل فضای کسب و کار و نظام بانکی» را از مشکلات مهم اقتصادی برشمردند و افزودند: باید برای حل هر یک از این مشکلات برنامهریزی شود و در مرحله بعد، مسئولان اقتصادی دولت هماهنگ عمل کنند که این هماهنگی یکی از مصادیق انسجام دولت است. ایشان گفتند: اینکه آقای رییسجمهور، معاون اول را مسئول هماهنگی بخش اقتصادی دولت کردهاند، کار بسیار مهمی است و امید میرود به خوبی محقق شود اما اگر اختلاف نظری هم پیش آمد نباید آن را به میان مردم کشاند زیرا تأثیر خود را بر محیط اقتصادی خواهد گذاشت.
رهبر انقلاب توجه به پیشرانهای اقتصادی و به حرکت درآوردن آنها همچون بخش مسکن، صنایع فولاد، خودروسازی و بخشهای انرژی و پتروشیمی را بسیار ضروری خواندند و بر لزوم هماهنگی متولیان این بخشها تأکید کردند. حضرت آیتالله خامنهای درخصوص کنترل نظام بانکی به موضوع خلق پول و تولید نقدینگی اشاره کردند و گفتند: صاحبنظران اقتصادی معتقدند خلق پول باید در نسبت با تولید انجام شود و اگر این نسبت وجود نداشت، جلوی خلق پول گرفته شود که اگر در این زمینه درست اقدام شود، نتیجه آن جلوگیری از تورم، رونق تولید و اشتغال و تقویت قدرت پول ملی خواهد بود. ایشان در زمینه اقتصاد با تأکید بر همت، تدبیر و کار جهادی، دو نکته مهم را گوشزد کردند: ۱- برای حل مشکلات اقتصادی به دنبال راهحلهای موقتی و مُسکّن نروید و پیگیر راهحلهای اساسی باشید. ۲- حل مشکلات اقتصادی را موکول به رفع تحریمها نکنید و برنامهریزیها برای رفع مشکلات با فرض وجود تحریمها انجام شود.
رهبر انقلاب در ادامه با تأکید بر اهمیت مسئله «فرهنگ و رسانه»، ساختار فرهنگی کشور را دارای اشکال و نیازمند بازسازی انقلابی خواندند و افزودند: حرکت انقلابی یعنی حرکتی بنیانی، خردمندانه، عاقلانه و برخاسته از اندیشه و حکمت، نه حرکت بیهوا و بیحساب. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نقش زیربنایی و نرمافزاری فرهنگ، بسیاری از خطاها مانند اسراف، تقلید کورکورانه و سبک زندگی تجملاتی را ناشی از ریشههای فرهنگی دانستند و با تأکید بر ضرورت اصلاح این انحرافها با استفاده از ابزارهای فرهنگی، گفتند: ابزارهای فرهنگی و هنری مانند سینما، رسانههای صوتی و تصویری، مطبوعات و کتاب را واقعاً شکوفا کنید. ایشان با ابراز خرسندی از رویش لشکر عظیمی از جوانان علاقهمند در حوزه فرهنگ، بخشهای فرهنگی دولت را موظف به حمایت هوشمند از این جوانان و طرحهای ابتکاری آنان خواندند و خاطرنشان کردند: استعدادهای جوان را کشف و آزادی آنها را در چارچوب قانون تضمین کنید، البته با فساد اخلاقی و فساد در زمینه فرهنگ نیز بدون رودربایستی مقابله کنید. رهبر انقلاب افزودند: راه اصلی مواجهه با جنگ نرم دشمن، حمایت از حرکتهای صحیح در زمینه فرهنگ و تشویق آنها و ایستادن در مقابل حرکتهای غلط است، چراکه عرصه فرهنگ و رسانه آوردگاهِ «صلاح و فساد، و حق و باطل»، و عرصه جنگ فرهنگی با گسترشدهندگان فساد در دنیا است.
جنبه اقتصادی در دیپلماسی باید تقویت شود
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان، مسئله مهم و پرتأثیر سیاست خارجی را مورد توجه قرار دادند و با تأکید بر لزوم تحرک مضاعف در سیاست خارجی، گفتند: جنبه اقتصادی در دیپلماسی باید تقویت شود و همچنانکه در بسیاری از کشورها شخص رییسجمهور دیپلماسی اقتصادی را دنبال میکند، باید دیپلماسی اقتصادیِ کشور با این نگاه تقویت شود. ایشان گسترش تجارت خارجی با ۱۵کشور همسایه و همچنین بسیاری دیگر از کشورهای جهان به جز یکی دو مورد را ضروری و امکانپذیر دانستند و تأکید کردند: دیپلماسی را تحت تأثیر و متصل به مسئله هستهای نباید قرار دارد زیرا هستهای موضوع جداگانهای است که باید به شکل مناسب و شایسته کشور حل شود. رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: آمریکاییها در قضیه هستهای واقعاً وقاحت را از حد گذراندهاند و با وجود آنکه جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، اکنون جوری صحبت و طلبکاری میکنند که گویا جمهوری اسلامی از برجام و تعهداتش خارج شده است، در حالیکه تا مدتها پس از خروج آمریکا، کاری از طرف ایران انجام نشد و پس از مدتی و با اعلام و با توجه دادن، برخی از تعهدات و نه همه آنها کنار گذاشته شد. ایشان سهم کشورهای اروپایی همراه آمریکا در کارشکنی و بداخلاقی را کمتر از آمریکاییها ندانستند و خاطرنشان کردند: آنها هم مانند آمریکا هستند اما در مقام زبانبازی و حرف زدن همیشه طلبکارند، گویا این ایران بوده است که مدتها مذاکره را مسخره کرد و زیر پا گذاشت.
دولت کنونی آمریکا هیچ فرقی با دولت قبل ندارد
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: دولت کنونی آمریکا هیچ فرقی با دولت قبل ندارد زیرا چیزی که در هستهای از ایران مطالبه میکند، با یک زبان دیگر همان چیزی است که ترامپ مطالبه میکرد و آن روز مسئولان دولتی با تأکید بر عاقلانه نبودن، پذیرش آن را ممکن نمیدانستند. رهبر انقلاب، آمریکاییها را در پشت صحنه دیپلماسی و در پس لبخند و حرفهای حق به جانب، گرگهای وحشی و درنده خواندند و افزودند: البته گاهی نیز مانند روباه حیلهگر هستند که مظهر آن وضعیت امروز افغانستان است. حضرت آیتالله خامنهای، افغانستان را کشور برادر، همزبان، همدین و همفرهنگ ایران خواندند و با ابراز تأسف عمیق از مشکلات مردم از جمله حادثه روز پنجشنبه فرودگاه کابل، گفتند: این مشکلات و سختیها کار آمریکاییها است که ۲۰سال کشور را اشغال و انواع ظلم را به مردم آن تحمیل کردند. بمباران مجالس عروسی و عزا، کشتار جوانان، زندانی کردن بیدلیل بسیاری از مردم و افزایش دهها برابری تولید مواد مخدر، بخشی از آثار منفی حضور آمریکاییها در افغانستان بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره و گفتند: آمریکا یک قدم هم برای پیشرفت افغانستان برنداشت و افغانستانِ امروز اگر از لحاظ پیشرفتهای مدنی و عمرانی از ۲۰سال قبل عقبتر نباشد، جلوتر نیست.
ما طرفدار ملت افغانستان هستیم
ایشان با اشاره به خروج فضاحتبار آمریکاییها و انتقال همکاران افغانستانی آنها به مناطق دارای وضعیتی بدتر از افغانستان، درخصوص موضع جمهوری اسلامی ایران، تأکید کردند: ما طرفدار ملت افغانستان هستیم چراکه دولتها همچون گذشته میآیند و میروند اما ملت افغانستان است که باقی میماند و نوع رابطه ایران با دولتها نیز بستگی به نوع رابطه آنها با ایران دارد. از خداوند خیر و نجات از این وضع را برای مردم افغانستان مسألت میکنیم.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با دعا برای توفیق ملت ایران و دولت جدید گفتند: امیدواریم با عمل به آنچه گفتهاید، مردم را از مشکلاتشان خلاص و آنها را از خود راضی کنید.
اولویتهای دولت مسئله «کرونا» و «حل مشکلات معیشتی» است
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رییسجمهور در سخنانی با تشکر از مجلس شورای اسلامی در همکاری با دولت در مرحله بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی، رسیدگی به مسئله «کرونا» و «حل مشکلات اقتصادی و معیشتی» را اولویتهای اصلی دولت سیزدهم برشمرد. حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، تسریع در واکسیناسیون عمومی و تأمین داروهای مورد نیاز مردم را برنامه مهم دولت خواند و با اشاره به چالشهای اقتصادی فراروی دولت از جمله کسری بودجه بسیار بالا، گفت: حل مشکل تورم و تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز، دو اولویت دیگر دولت در زمینه مسائل اقتصادی است. رییسجمهور با اشاره به تجربه دولتهای گذشته، بر ضرورت شناخت ضعفهای دولتهای قبل و عبرت گرفتن از آنها از جمله لزوم پرهیز از دلبستن به بیگانگان و همچنین استفاده از تجارب مثبت و مفید دولتهای قبل تأکید کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عدالت ورزی و حکمرانی دینی
ابوالفضل ابوترابی
1. مسئله عدالت و انبوهی از کارهای بر زمینمانده در این حوزه که رهبر حکیم انقلاب روز گذشته در دیدار با هیئت دولت نسبت به رعایت آن در همه لوایح و بخشنامهها تأکید کردند، یکی از گفتمانهای مهم و مورد مطالبه حال حاضر کشور به شمار میآید. به فرموده ایشان؛ «در زمینه عدالت عقبیم... هر مصوبهای که شما تصویب میکنید، هر لایحهای که در دولت تنظیم میکنید، هر بخشنامهای که خود شما در دستگاه خودتان صادر میکنید، یک پیوست عدالت باید داشته باشد... اعتماد و امید مردم به دولت آسیبدیده و باید ترمیم شود بهویژه اینکه عدم رعایت عدالت در بخشهای مختلف بهویژه در حوزه اجرایی به سرمایه اجتماعی نظام آسیبزده و در مواردی باعث کاهش اعتماد عمومی و امید در مردم شده است.»
برای اجرای عدالت و پیوست آن به همه امور کشور در ابتدا لازم است که مصادیق بیعدالتی را بشناسیم چراکه تا این مسئله موردبررسی قرار نگیرد حل آن نیز امری تقریباً محال به نظر میرسد. به بیان دیگر، وقتی درباره عدالت و جا ماندن از شاخصههای آن سخن میگوییم، در نسبت با کدام مؤلفهها این اتفاق رخداده است؟ آیا مسیر اصلی اشتباه بوده؟ راه طی شده را به خطا آمدهایم یا به انحراف و عقبگرد مبتلا شدهایم؟ پاسخ به این سؤالات است که میتواند نقشه راه آینده را بهصورت عملیاتیتر ترسیم کرده و از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری کند.
فراموش نشود که اصل عدالت یک مسئله مرتبط با آرمانشهر ایرانی-اسلامی است و آخرین ایستگاه حکومت دینی، اجرای عدالت در همه سطوح و ارکان جامعه است اما برای دستیابی به همین هدف نهایی، اهداف میانمدت و کوتاهمدت باید در دستور کار قرار گیرند.
2. در بعد قانونگذاری مشخص نیست که قوانین و بخشنامههای مصوب در کشور بر مبنای چه مؤلفههایی در حوزه عدالت ارزیابیشدهاند و جایگاه این شاخصه در آنها کجاست؟ وقتی قانونی در مجلس تصویبشده و به شورای نگهبان میرود، این نهاد، مصوبات را از جهت عدم مغایرت با آموزههای دینی و تطبیق با آنها مورد ارزیابی قرار میدهد در حالی که نیاز مبرم ما - افزون بر نهادهای فعلی- مجموعههایی است که مصوبات دولت و مجلس را با چارچوب و عیار عدالت بسنجند؛ عدالتی که متکی به مبانی دینی باشد، در غیر این صورت، سر از ناکجاآباد درمیآورد.
3. مهمترین موضوعی که در مبحث عدالت مطرح میشود عبارت است از تقسیم عادلانه امکانات و ثروتهای کشور بین مردم. مصادیق بیعدالتی در این موضوع نیز در میان اقشار جامعه به «تبعیض» و «رانتخواری» مشهور است. وقتی سهم مردم از یارانهها با میزان تورم و گرانی متناسب نیست یا در بحث معادلسازی حقوقها و دریافتیها، قوانین موجود بدون در نظر گرفتن عدالت اجرا میشوند، یا اقشار محروم و متوسط از درآمدهای کشور بهقدر کفایت برخوردار نیستند، نوعی از ناامیدی و کاهش اعتماد مردم به مسئولان شکل میگیرد.
افزون بر این، پایش و بررسی شرایط عمومی جامعه نشان میدهد که طی سالهای اخیر، فاصله طبقاتی و افزایش فقر در میان دهکهای پایین جامعه و انباشت ثروت در دهکهای بالا رشد قابلملاحظهای داشته است. اولین گام در این خصوص، آن است که قوانین موجود اصلاحشده و پرداختها عادلانه شوند، فرصتهای برابر برای همه افراد ایجاد شود و از همه مهمتر، به اشتغال مولد و توزیع عادلانه بودجه اهتمام ورزید. در ماجرای حقوقهای نجومی مشخص شد که مقررات موجود تا چه اندازه با عدالت فاصله دارند. رفتار و عملکرد برخی از مسئولان نیز در توجیه پرداخت حقوقهای نجومی، آسیب مضاعفی به روحیه مردم زد. این در حالی بود که پیش از این خبرهایی در مورد حقوقهای نامتعارف از سوی برخی خناسان با اهداف مغرضانه منتشرشده بود اما با توجیهات صورت گرفته، اعتماد بخشی از مردم به حاکمیت سلب شد تا جایی که یکی از این دریافتکنندگان حقوقهای نجومی با برچسب «ذخیره نظام» تطهیر گردید!
4. اکنون که در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید در مدارس و دانشگاهها قرار داریم، یکی از دغدغههای همیشگی خانوادهها تأمین خدمات آموزشی با کیفیت مطلوب برای فرزندانشان است. جای تأسف است که عدالت آموزشی و علمی با برخی از بازارگرمیها و اصطلاحاً دکانها که در این بخش باز شده، به محاق رفته و اقشار متوسط و آسیبپذیر به دلیل قوانین عاری از عدالت، شاهد هدر رفت استعداد جوانان آیندهسازشان هستند. از سوی دیگر، واگذاری مسئولیتها به مسئولان نازپرورده و نورچشمی در مناصب مختلف که اساساً با عدالت محوری سنخیتی ندارند، کشور را به سمت دور شدن از عدالت سوق میدهد.
از این منظر، اگر دولت سیزدهم در زمینه تحقق عدالت آموزشی و علمی در کشور موفق عمل کند و نسل نوجوان و جوان کشور با توزیع عادلانه ثروت و امکانات آموزشی سهم خود را دریافت کنند، گام بلندی برای رفع تبعیض در این حوزه و درنتیجه پیشرفت کشور برداشته است.
5. تصویب قوانین با چارچوبهای فوقالذکر، یک بخش کار است و بخش دیگر، به مبارزه بیامان با فساد بازمیگردد. عدالت قطعاً با تعارف و رودربایستی اجرا نمیشود چراکه باید با قاطعیت همراه باشد، ثانیاً مردمی بودن و ساده زیستی میخواهد و ثالثاً، نیازمند خودسازی و تهذیب است. همه این موارد، چالشهایی هستند که پس از عبور قوانین از فیلتر عدالتخواهی باید رعایت شوند تا به نتیجه مطلوب دست یافت.
و بالاخره اینکه انتظار حل این معضل در یک مقطع زمانی کوتاه با واقعیتها فاصله دارد اما چنانچه ساز و کارهای درست و ریلگذاریهای متقنی به مرحله اجرا درآیند، مردم نیز همراهی و همکاری کرده و برای تسریع در انجام آن کمک خواهند کرد.
برای اجرای عدالت و پیوست آن به همه امور کشور در ابتدا لازم است که مصادیق بیعدالتی را بشناسیم چراکه تا این مسئله موردبررسی قرار نگیرد حل آن نیز امری تقریباً محال به نظر میرسد. به بیان دیگر، وقتی درباره عدالت و جا ماندن از شاخصههای آن سخن میگوییم، در نسبت با کدام مؤلفهها این اتفاق رخداده است؟ آیا مسیر اصلی اشتباه بوده؟ راه طی شده را به خطا آمدهایم یا به انحراف و عقبگرد مبتلا شدهایم؟ پاسخ به این سؤالات است که میتواند نقشه راه آینده را بهصورت عملیاتیتر ترسیم کرده و از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری کند.
فراموش نشود که اصل عدالت یک مسئله مرتبط با آرمانشهر ایرانی-اسلامی است و آخرین ایستگاه حکومت دینی، اجرای عدالت در همه سطوح و ارکان جامعه است اما برای دستیابی به همین هدف نهایی، اهداف میانمدت و کوتاهمدت باید در دستور کار قرار گیرند.
2. در بعد قانونگذاری مشخص نیست که قوانین و بخشنامههای مصوب در کشور بر مبنای چه مؤلفههایی در حوزه عدالت ارزیابیشدهاند و جایگاه این شاخصه در آنها کجاست؟ وقتی قانونی در مجلس تصویبشده و به شورای نگهبان میرود، این نهاد، مصوبات را از جهت عدم مغایرت با آموزههای دینی و تطبیق با آنها مورد ارزیابی قرار میدهد در حالی که نیاز مبرم ما - افزون بر نهادهای فعلی- مجموعههایی است که مصوبات دولت و مجلس را با چارچوب و عیار عدالت بسنجند؛ عدالتی که متکی به مبانی دینی باشد، در غیر این صورت، سر از ناکجاآباد درمیآورد.
3. مهمترین موضوعی که در مبحث عدالت مطرح میشود عبارت است از تقسیم عادلانه امکانات و ثروتهای کشور بین مردم. مصادیق بیعدالتی در این موضوع نیز در میان اقشار جامعه به «تبعیض» و «رانتخواری» مشهور است. وقتی سهم مردم از یارانهها با میزان تورم و گرانی متناسب نیست یا در بحث معادلسازی حقوقها و دریافتیها، قوانین موجود بدون در نظر گرفتن عدالت اجرا میشوند، یا اقشار محروم و متوسط از درآمدهای کشور بهقدر کفایت برخوردار نیستند، نوعی از ناامیدی و کاهش اعتماد مردم به مسئولان شکل میگیرد.
افزون بر این، پایش و بررسی شرایط عمومی جامعه نشان میدهد که طی سالهای اخیر، فاصله طبقاتی و افزایش فقر در میان دهکهای پایین جامعه و انباشت ثروت در دهکهای بالا رشد قابلملاحظهای داشته است. اولین گام در این خصوص، آن است که قوانین موجود اصلاحشده و پرداختها عادلانه شوند، فرصتهای برابر برای همه افراد ایجاد شود و از همه مهمتر، به اشتغال مولد و توزیع عادلانه بودجه اهتمام ورزید. در ماجرای حقوقهای نجومی مشخص شد که مقررات موجود تا چه اندازه با عدالت فاصله دارند. رفتار و عملکرد برخی از مسئولان نیز در توجیه پرداخت حقوقهای نجومی، آسیب مضاعفی به روحیه مردم زد. این در حالی بود که پیش از این خبرهایی در مورد حقوقهای نامتعارف از سوی برخی خناسان با اهداف مغرضانه منتشرشده بود اما با توجیهات صورت گرفته، اعتماد بخشی از مردم به حاکمیت سلب شد تا جایی که یکی از این دریافتکنندگان حقوقهای نجومی با برچسب «ذخیره نظام» تطهیر گردید!
4. اکنون که در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید در مدارس و دانشگاهها قرار داریم، یکی از دغدغههای همیشگی خانوادهها تأمین خدمات آموزشی با کیفیت مطلوب برای فرزندانشان است. جای تأسف است که عدالت آموزشی و علمی با برخی از بازارگرمیها و اصطلاحاً دکانها که در این بخش باز شده، به محاق رفته و اقشار متوسط و آسیبپذیر به دلیل قوانین عاری از عدالت، شاهد هدر رفت استعداد جوانان آیندهسازشان هستند. از سوی دیگر، واگذاری مسئولیتها به مسئولان نازپرورده و نورچشمی در مناصب مختلف که اساساً با عدالت محوری سنخیتی ندارند، کشور را به سمت دور شدن از عدالت سوق میدهد.
از این منظر، اگر دولت سیزدهم در زمینه تحقق عدالت آموزشی و علمی در کشور موفق عمل کند و نسل نوجوان و جوان کشور با توزیع عادلانه ثروت و امکانات آموزشی سهم خود را دریافت کنند، گام بلندی برای رفع تبعیض در این حوزه و درنتیجه پیشرفت کشور برداشته است.
5. تصویب قوانین با چارچوبهای فوقالذکر، یک بخش کار است و بخش دیگر، به مبارزه بیامان با فساد بازمیگردد. عدالت قطعاً با تعارف و رودربایستی اجرا نمیشود چراکه باید با قاطعیت همراه باشد، ثانیاً مردمی بودن و ساده زیستی میخواهد و ثالثاً، نیازمند خودسازی و تهذیب است. همه این موارد، چالشهایی هستند که پس از عبور قوانین از فیلتر عدالتخواهی باید رعایت شوند تا به نتیجه مطلوب دست یافت.
و بالاخره اینکه انتظار حل این معضل در یک مقطع زمانی کوتاه با واقعیتها فاصله دارد اما چنانچه ساز و کارهای درست و ریلگذاریهای متقنی به مرحله اجرا درآیند، مردم نیز همراهی و همکاری کرده و برای تسریع در انجام آن کمک خواهند کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

افزایش بی اعتمادی به آمریکا
نیویورک پست با اشاره به خروج غیر مسئولانه آمریکا از افغانستان نوشت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعتماد ارتش، متحدان ما و مردم آمریکا را از دست داده است.
پایگاه اینترنتی نیویورک پست نوشت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعتماد ارتش، متحدان ما و مردم آمریکا را از دست داد. رئیس جمهور در ماه آوریل، وعده داد که سربازان از افغانستان "به شکل مسئولانه، حساب شده و ایمن" به خانه باز خواهند گشت و هرگونه خطر مرتبط با این خروج را کم اهمیت جلوه داد.
امروز او میگوید "تخلیه هزاران نفر از کابل سخت و دردناک میبود، مهم نیست که چه زمانی آغاز شد و چه زمانی شروع کردیم. "
پس از حمله به فرودگاه کابل که به کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی و دست کم ۹۰ افغان منجر شد، بایدن هیچ کاری جز شانه خالی کردن از مسئولیت این بزرگترین اشتباه سیاسی در چند دهه گذشته، انجام نداده است.
حتی زمانی که رئیس جمهور به آمریکاییها میگفت بعید است کابل در ماه ژوئیه سقوط کند، گزارشات اطلاعاتی به او هشدار میدادند که اوضاع وخیم است. همانطور که روزنامه نیویورک تایمز گزارش میدهد، اطلاعات آمریکا درباره مقاومت نیروهای امنیتی افغان در برابر حمله طالبان یا اینکه دولت متحد آمریکا بتواند کنترل کابل را همچنان نگه دارد، تردید داشتند.
هیچ یک از این هشدارها نتوانست جلوی بایدن را در رها کردن پایگاه هوایی بگرام و خودداری کردن از ایجاد مناطق ایمن نظامی و نجات دادن متحدان افغان و آمریکاییهای گرفتار شده در افغانستان بگیرد. تصمیمات فاجعه بار بایدن در فرودگاه کابل ازدحامی در فرودگاه کابل ایجاد کرد که نیروهای ما را در موقعیت نامطلوبی قرار داد و صدها و شاید هزاران آمریکایی و دارندگان کارت سبز را در تنگنا قرار داد.
اکنون ارتش چگونه میتواند به بایدن اعتماد کند؟
بایدن در جریان کنفرانس مطبوعاتی اش پس از حمله به فرودگاه کابل، سعی کرد این تصور را ایجاد کند که منتقدان خروج نادرستش، شایستگی و شجاعت سربازان آمریکایی را زیر سال میبرند نه رهبرانی که شکست آنها را رقم زدند. هنگامی که سرهنگ استوارت شلر، ویدئویی را منتشر کرد و خواست مسئولان نظامی ما بخاطر قرار دادن رفقایش در خطر بی مورد، مسئولیت کار خود را بپذیرند، از خدمت برکنار شد. با این حال، تا زمان نگارش این مقاله، هیچ رهبری که بر این ناآرامی در افغانستان نظارت داشته است، استعفا نکرده و یا حتی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است. در واقع، دولت همچنان ادعا میکند که خروج با موفقیت انجام شده است.
امروز او میگوید "تخلیه هزاران نفر از کابل سخت و دردناک میبود، مهم نیست که چه زمانی آغاز شد و چه زمانی شروع کردیم. "
پس از حمله به فرودگاه کابل که به کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی و دست کم ۹۰ افغان منجر شد، بایدن هیچ کاری جز شانه خالی کردن از مسئولیت این بزرگترین اشتباه سیاسی در چند دهه گذشته، انجام نداده است.
حتی زمانی که رئیس جمهور به آمریکاییها میگفت بعید است کابل در ماه ژوئیه سقوط کند، گزارشات اطلاعاتی به او هشدار میدادند که اوضاع وخیم است. همانطور که روزنامه نیویورک تایمز گزارش میدهد، اطلاعات آمریکا درباره مقاومت نیروهای امنیتی افغان در برابر حمله طالبان یا اینکه دولت متحد آمریکا بتواند کنترل کابل را همچنان نگه دارد، تردید داشتند.
هیچ یک از این هشدارها نتوانست جلوی بایدن را در رها کردن پایگاه هوایی بگرام و خودداری کردن از ایجاد مناطق ایمن نظامی و نجات دادن متحدان افغان و آمریکاییهای گرفتار شده در افغانستان بگیرد. تصمیمات فاجعه بار بایدن در فرودگاه کابل ازدحامی در فرودگاه کابل ایجاد کرد که نیروهای ما را در موقعیت نامطلوبی قرار داد و صدها و شاید هزاران آمریکایی و دارندگان کارت سبز را در تنگنا قرار داد.
اکنون ارتش چگونه میتواند به بایدن اعتماد کند؟
بایدن در جریان کنفرانس مطبوعاتی اش پس از حمله به فرودگاه کابل، سعی کرد این تصور را ایجاد کند که منتقدان خروج نادرستش، شایستگی و شجاعت سربازان آمریکایی را زیر سال میبرند نه رهبرانی که شکست آنها را رقم زدند. هنگامی که سرهنگ استوارت شلر، ویدئویی را منتشر کرد و خواست مسئولان نظامی ما بخاطر قرار دادن رفقایش در خطر بی مورد، مسئولیت کار خود را بپذیرند، از خدمت برکنار شد. با این حال، تا زمان نگارش این مقاله، هیچ رهبری که بر این ناآرامی در افغانستان نظارت داشته است، استعفا نکرده و یا حتی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است. در واقع، دولت همچنان ادعا میکند که خروج با موفقیت انجام شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بیگانگان عامل نا امنی منطقه غرب آسیا
اجلاس «بغداد» که با هدف کاهش سطح تنش های منطقه غرب آسیا برنامه ریزی شده است، با سخنرانی نخست وزیر عراق آغاز به کار کرد. البته نشست منطقهای بغداد درحالی برگزار میشود که اهداف فرانسه در این کنفرانس جای تامل دارد و بزرگترین غایب آن سوریه است که پروندههای مشترک زیادی با عراق دارد.
به گزارش سومریه نیوز، در اجلاس «بغداد» احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب در سخنانی اظهار داشت: حمایت از عراق وظیفه ما است و تنش منطقه ای به ضرر آن است. عراق به دنبال برقراری رابطه ای جدید با کشورهای منطقه است.
وی با بیان این مطلب افزود: ما می خواهیم عراق پلی برای ارتباط و نه میدانی برای منازعه باشد.
دبیرکل اتحادیه عرب خاطرنشان کرد: منطقه با چالش های مشترکی مواجه است و نباید از تروریسم حمایت شده و یا اینکه تحت پوشش سیاسی قرار گیرد.
در ادامه این اجلاس «حسین امیر عبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اظهار داشت: ایران جزء اولین کشورهای منطقه بود که «عراقِ جدید» را به رسمیت شمارد. ایران در زمینه رشد و توسعه اقتصاد عراق اقدامات زیادی را انجام داده است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: واقعیت این است که پس از هجمه تروریست های تکفیری داعش به عراق، این کشور متحمل خسارت های زیادی شد. ایران خیلی زود دست کمک به سمت عراق دراز کرد و در زمینه مبارزه با تروریسم به این کشور کمک کرد. تهران از هیچ تلاشی برای نابودی تروریسم در عراق دریغ نکرد.
امیر عبداللهیان یادآور شد: واشنگتن با ترور شهیدان «سلیمانی» و «المهندس» مرتکب جنایت بسیار بزرگی شد. می خواهم بر نقش کشورهای منطقه در حمایت از ثبات عراق به ویژه کشورهای همجوار آن اشاره کنم. طبیعتاً سوریه در رأس کشورهای همجوار عراق قرار دارد.
وی عنوان کرد: امنیت پایدار در منطقه جز با اعتماد متقابل میان کشورهای منطقه و عدم دخالت های خارجی در منطقه محقق نخواهد شد. دخالت های خارجی در منطقه به ظهور و بروز بی ثباتی در آنجا می انجامد. «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه ، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی ، «صباح الخالد الحمد الصباح» نخست وزیر کویت هم سخنانی را در خصوص مسأله عراق مطرح کردند
عراق بر تروریسم تکفیری غلبه کرد
«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر نیز سخنانی را در خصوص آینده منطقه مطرح کرد. در همین ارتباط، وی گفت: ما برای ساختن منطقهای امن و با ثبات تلاش میکنیم. تمایل داریم مرحله جدیدی از همکاریها با عراق را آغاز کنیم.
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: مصر همچنین به آغاز مرحله جدیدی در روابط خود با دیگر کشورهای منطقه اهتمام دارد. محور سه گانه عراق، مصر و اردن عرصه مهمی برای تقویت همکاریهای منطقهای است.
السیسی افزود: مصر سلسله دستاوردها و پیروزیهای عراق در مبارزه با تروریسمِ داعشی را میستاید. عراق با شایستگی توانست بر تروریسم تکفیری غلبه کند. از نقش بغداد در برقراری صلح و ثبات در منطقه حمایت میکنیم.
«تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر هم گفت: ما از وحدت و حاکمیت ملی عراق حمایت میکنیم. یکی از مهمترین گامها در عراق، تقویت نهادها و مؤسسات دولتی در این کشور است. ما بر لزوم حمایت از عراق برای بازیابی جایگاه محوری آن در منطقه تأکید داریم.
فرانسه به حمایت از عراق پایبند می ماند
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه هم در این اجلاس تأکید کرد: هدف اصلی و اساسی از برگزاری کنفرانس بغداد، تقویت حاکمیت عراق است. کنفرانس بغداد، مشارکت و صلح در منطقه را نشان میدهد. ملت عراق از بسیاری از جنگها رنج برده و امروز این کشور به سوی ثبات و توسعه پیش میرود. فرانسه نیز به حمایت از عراق پایبند میماند. ما برای تقویت حاکمیت عراق اینجا هستیم.
وی افزود: عراقیها با شجاعت در جنگ علیه داعش شرکت کردند. انتخابات آتی عراق مرحله جدیدی خواهد بود. اتحادیه اروپا ناظران خود را برای انتخابات اکتبر اعزام میکند. فرانسه پروژههای مختلفی در عراق دارد.
رئیسجمهور فرانسه اعلام کرد: باید از کشورهای منطقه در زمینههای مختلف حمایت کرد. فرانسه به حمایت از کشورهایی که با تروریسم میجنگند، متعهد است و از حاکمیت این کشورها حمایت میکند.مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق طی سخنرانی در اجلاس بغداد گفت: عراق مخالف استفاده از خاک خود برای جنگهای منطقهای و بینالمللی است. نمیپذیریم عراق، نقطهای برای تهدید هر طرفی باشد.وی با اشاره به اینکه عراق در برابر داعش به پیروزی رسید، گفت: جامعه بینالملل در حمایت از سرمایهگذاری در عراق جدی است. عراق در زمینه های مختلف با چالش هایی مواجه است، برگزاری کنفرانس بغداد نشان دهنده نگرش عراق در خصوص ضرورت برقراری روابط بهتر با جهان است.
مصطفی الکاظمی افزود: ما در مقابل ملت متعهد هستیم که عراق را به جایگاه خود در ایفای نقشی پیشگام برگردانیم. آیت الله سیستانی مواضع مهم و بزرگی در حفظ عراق اتخاذ کرده اند. دیدار آیت الله سیستانی با پاپ فرانسیس نقطه عطفی در زمینه تسامح و برادری بود.
نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: ملت عراق بر داعش پیروز شد و این پیروزی با حمایت همسایگان و ائتلاف بین المللی به دست آمد. ما از جامعه بین المللی خواستیم تا از انتخابات آینده عراق حمایت کند.
گفتنی است؛ ترکیه، قطر، کویت، امارات، اردن، عربستان، مصر و فرانسه کشورهایی هستند که به دعوت رسمی عراق نمایندگان خود را برای مشارکت در کنفرانس مذکور به بغداد فرستادند.
وی با بیان این مطلب افزود: ما می خواهیم عراق پلی برای ارتباط و نه میدانی برای منازعه باشد.
دبیرکل اتحادیه عرب خاطرنشان کرد: منطقه با چالش های مشترکی مواجه است و نباید از تروریسم حمایت شده و یا اینکه تحت پوشش سیاسی قرار گیرد.
در ادامه این اجلاس «حسین امیر عبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اظهار داشت: ایران جزء اولین کشورهای منطقه بود که «عراقِ جدید» را به رسمیت شمارد. ایران در زمینه رشد و توسعه اقتصاد عراق اقدامات زیادی را انجام داده است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: واقعیت این است که پس از هجمه تروریست های تکفیری داعش به عراق، این کشور متحمل خسارت های زیادی شد. ایران خیلی زود دست کمک به سمت عراق دراز کرد و در زمینه مبارزه با تروریسم به این کشور کمک کرد. تهران از هیچ تلاشی برای نابودی تروریسم در عراق دریغ نکرد.
امیر عبداللهیان یادآور شد: واشنگتن با ترور شهیدان «سلیمانی» و «المهندس» مرتکب جنایت بسیار بزرگی شد. می خواهم بر نقش کشورهای منطقه در حمایت از ثبات عراق به ویژه کشورهای همجوار آن اشاره کنم. طبیعتاً سوریه در رأس کشورهای همجوار عراق قرار دارد.
وی عنوان کرد: امنیت پایدار در منطقه جز با اعتماد متقابل میان کشورهای منطقه و عدم دخالت های خارجی در منطقه محقق نخواهد شد. دخالت های خارجی در منطقه به ظهور و بروز بی ثباتی در آنجا می انجامد. «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه ، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی ، «صباح الخالد الحمد الصباح» نخست وزیر کویت هم سخنانی را در خصوص مسأله عراق مطرح کردند
عراق بر تروریسم تکفیری غلبه کرد
«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر نیز سخنانی را در خصوص آینده منطقه مطرح کرد. در همین ارتباط، وی گفت: ما برای ساختن منطقهای امن و با ثبات تلاش میکنیم. تمایل داریم مرحله جدیدی از همکاریها با عراق را آغاز کنیم.
وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: مصر همچنین به آغاز مرحله جدیدی در روابط خود با دیگر کشورهای منطقه اهتمام دارد. محور سه گانه عراق، مصر و اردن عرصه مهمی برای تقویت همکاریهای منطقهای است.
السیسی افزود: مصر سلسله دستاوردها و پیروزیهای عراق در مبارزه با تروریسمِ داعشی را میستاید. عراق با شایستگی توانست بر تروریسم تکفیری غلبه کند. از نقش بغداد در برقراری صلح و ثبات در منطقه حمایت میکنیم.
«تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر هم گفت: ما از وحدت و حاکمیت ملی عراق حمایت میکنیم. یکی از مهمترین گامها در عراق، تقویت نهادها و مؤسسات دولتی در این کشور است. ما بر لزوم حمایت از عراق برای بازیابی جایگاه محوری آن در منطقه تأکید داریم.
فرانسه به حمایت از عراق پایبند می ماند
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه هم در این اجلاس تأکید کرد: هدف اصلی و اساسی از برگزاری کنفرانس بغداد، تقویت حاکمیت عراق است. کنفرانس بغداد، مشارکت و صلح در منطقه را نشان میدهد. ملت عراق از بسیاری از جنگها رنج برده و امروز این کشور به سوی ثبات و توسعه پیش میرود. فرانسه نیز به حمایت از عراق پایبند میماند. ما برای تقویت حاکمیت عراق اینجا هستیم.
وی افزود: عراقیها با شجاعت در جنگ علیه داعش شرکت کردند. انتخابات آتی عراق مرحله جدیدی خواهد بود. اتحادیه اروپا ناظران خود را برای انتخابات اکتبر اعزام میکند. فرانسه پروژههای مختلفی در عراق دارد.
رئیسجمهور فرانسه اعلام کرد: باید از کشورهای منطقه در زمینههای مختلف حمایت کرد. فرانسه به حمایت از کشورهایی که با تروریسم میجنگند، متعهد است و از حاکمیت این کشورها حمایت میکند.مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق طی سخنرانی در اجلاس بغداد گفت: عراق مخالف استفاده از خاک خود برای جنگهای منطقهای و بینالمللی است. نمیپذیریم عراق، نقطهای برای تهدید هر طرفی باشد.وی با اشاره به اینکه عراق در برابر داعش به پیروزی رسید، گفت: جامعه بینالملل در حمایت از سرمایهگذاری در عراق جدی است. عراق در زمینه های مختلف با چالش هایی مواجه است، برگزاری کنفرانس بغداد نشان دهنده نگرش عراق در خصوص ضرورت برقراری روابط بهتر با جهان است.
مصطفی الکاظمی افزود: ما در مقابل ملت متعهد هستیم که عراق را به جایگاه خود در ایفای نقشی پیشگام برگردانیم. آیت الله سیستانی مواضع مهم و بزرگی در حفظ عراق اتخاذ کرده اند. دیدار آیت الله سیستانی با پاپ فرانسیس نقطه عطفی در زمینه تسامح و برادری بود.
نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: ملت عراق بر داعش پیروز شد و این پیروزی با حمایت همسایگان و ائتلاف بین المللی به دست آمد. ما از جامعه بین المللی خواستیم تا از انتخابات آینده عراق حمایت کند.
گفتنی است؛ ترکیه، قطر، کویت، امارات، اردن، عربستان، مصر و فرانسه کشورهایی هستند که به دعوت رسمی عراق نمایندگان خود را برای مشارکت در کنفرانس مذکور به بغداد فرستادند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دستگاه قضا سربازان جنگ اقتصادی را تنها نمیگذارد
رییس قوهقضاییه در دیدار وزیر اقتصاد تاکید کرد: امروز ما در یک جنگ اقتصادی قرار داریم که دشمن علیه ملت ایران به راه انداخته و باید متناسب با شرایط از سربازان در میدان حمایت شود.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در دفتر ریس دستگاه قضا، با حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای دیدار کرد.
رییس قوهقضاییه در این دیدار با تبریک آغاز به کار دولت سیزدهم همزمان با هفته دولت و رأی اعتماد قاطع نمایندگان ملت به وزیر اقتصاد و دیگر وزرای کابینه دولت مردمی تصریح کرد: ما، هم برای توفیق دولت دعا میکنیم و هم کمک فکری و عملی خواهیم کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با استماع برنامههای وزیر اقتصاد در جهت بهبود شرایط اقتصادی کشور و معیشت مردم، ابراز امیدواری کرد با تحقق این شعارها و برنامهها و همت و تلاش مضاعف مسئولان، وضع موجود به نفع مردم تغییر کند.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه امروز کشور در یک جنگ اقتصادی قرار دارد، خاطرنشان کرد: باید متناسب با جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران به راه انداخته از سربازان در میدان حمایت شود و دستگاه قضا سربازان این عرصه را تنها نمیگذارد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اعلام آمادگی قوهقضاییه برای کمک به دولت در جهت رفع موانع اصلی اقتصاد پویا، رونق سرمایهگذاری و تولید در کشور و مبارزه با بسترها و گلوگاههای فساد که مصادیق آن از سوی قوهقضاییه شناسایی و به دولت اعلام شده، تاکید کرد: بسترهای ایجاد فساد در دستگاههای اجرایی برای ما روشن است و برای رفع ان با دولت همکاری میکنیم.
تقدیر از اقدامات دستگاه قضا در جهت رفع موانع تولید
وزیر اقتصاد و دارایی نیز در این دیدار با تقدیر از حمایتهای دستگاه قضا از برنامههای دولت سیزدهم در جهت تغییر و تحول در وضع موجود، خواستار افزایش همفکری و همکاری قوا در جهت تسهیل خدمترسانی دستگاههای اجرایی به مردم و افزایش اعتماد و رضایتمندی عمومی بهعنوان سرمایه اصلی نظام اسلامی شد.
سید احسان خاندوزی همچنین با تقدیر از اقدامات دستگاه قضا در جهت رفع موانع تولید و رونق آن و همچنین دستورات اخیر رییس قوهقضاییه برای تسهیل روند سرمایهگذاری در کشور، این اقدامات را در بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم مؤثر دانست.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گزارشی نیز از برنامههای این وزارتخانه برای کنترل و تنظیم بازار و تأمین نیازهای اساسی مردم با همکاری دیگر بخشهای مربوطه در دولت ارائه کرد و خواستار حمایت و مساعدت دستگاه قضا از این اقدامات شد.
رییس قوهقضاییه در این دیدار با تبریک آغاز به کار دولت سیزدهم همزمان با هفته دولت و رأی اعتماد قاطع نمایندگان ملت به وزیر اقتصاد و دیگر وزرای کابینه دولت مردمی تصریح کرد: ما، هم برای توفیق دولت دعا میکنیم و هم کمک فکری و عملی خواهیم کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با استماع برنامههای وزیر اقتصاد در جهت بهبود شرایط اقتصادی کشور و معیشت مردم، ابراز امیدواری کرد با تحقق این شعارها و برنامهها و همت و تلاش مضاعف مسئولان، وضع موجود به نفع مردم تغییر کند.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه امروز کشور در یک جنگ اقتصادی قرار دارد، خاطرنشان کرد: باید متناسب با جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران به راه انداخته از سربازان در میدان حمایت شود و دستگاه قضا سربازان این عرصه را تنها نمیگذارد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اعلام آمادگی قوهقضاییه برای کمک به دولت در جهت رفع موانع اصلی اقتصاد پویا، رونق سرمایهگذاری و تولید در کشور و مبارزه با بسترها و گلوگاههای فساد که مصادیق آن از سوی قوهقضاییه شناسایی و به دولت اعلام شده، تاکید کرد: بسترهای ایجاد فساد در دستگاههای اجرایی برای ما روشن است و برای رفع ان با دولت همکاری میکنیم.
تقدیر از اقدامات دستگاه قضا در جهت رفع موانع تولید
وزیر اقتصاد و دارایی نیز در این دیدار با تقدیر از حمایتهای دستگاه قضا از برنامههای دولت سیزدهم در جهت تغییر و تحول در وضع موجود، خواستار افزایش همفکری و همکاری قوا در جهت تسهیل خدمترسانی دستگاههای اجرایی به مردم و افزایش اعتماد و رضایتمندی عمومی بهعنوان سرمایه اصلی نظام اسلامی شد.
سید احسان خاندوزی همچنین با تقدیر از اقدامات دستگاه قضا در جهت رفع موانع تولید و رونق آن و همچنین دستورات اخیر رییس قوهقضاییه برای تسهیل روند سرمایهگذاری در کشور، این اقدامات را در بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم مؤثر دانست.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گزارشی نیز از برنامههای این وزارتخانه برای کنترل و تنظیم بازار و تأمین نیازهای اساسی مردم با همکاری دیگر بخشهای مربوطه در دولت ارائه کرد و خواستار حمایت و مساعدت دستگاه قضا از این اقدامات شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مصوبه خودرویی جدید شورای رقابت
از آبان سال گذشته تا چند هفته پیش بازار خودرو شرایط رکود را تجربه کرد و این مساله عاملی برای توقف رشد قیمت ها بود، اما با افزایش نوسانات نرخ دلار از خرداد ماه مجددا قیمت ها در این بازار صعودی شده است. گزارش ها از افزایش شکاف قیمت های کارخانه تا بازار خودرو حکایت دارد تا جاییکه در برخی از خودروها شاهد شکاف 100 تا 150 میلیون تومانی هستیم. بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار دلیل نوسانات را سیاستگذاری غلط در حوزه قیمت گذاری خودرو عنوان می کنند که شرایط برای فعالیت دلالان در این بازار و تقاضای غیرمصرفی را افزایش داده است. در این شرایط روز گذشته شورای رقابت مصوبه را ابلاغ کرد که بر اساس آن خریداران در بخشی از خودرو با پیشپرداخت سهیم می شوند. این شورا هدف از مصوبه اخیر را مصون ماندن خریداران از تورم عنوان کرده است. این مساله شائبه اصلاح قیمت کارخانه ای خودرو را تقویت می کند.
شورای رقابت در رابطه با نحوه اقدام خودروسازان در موضوع پیشفروش خودرو بهاستناد ماده 58 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی با اکثریت آراء مقرر کرد: چنانچه مراجع ذیصلاح در رابطه با خودروهای انحصاری مشمول دستورالعمل قیمت شورا، با پیشفروش خودرو موافقت کنند بهنسبت مبلغ پرداختی بابت پیشپرداخت، هر مشتری درصدی از قیمت رسمی خودرو را در زمان ثبتنام (نسبت به قیمت کارخانه) پرداخت کرده است در اینصورت سهمی از خودرو که پیشپرداخت آن قبلاً انجام شده مشمول هیچگونه تورم قیمتی احتمالی نخواهد شد و صرفاً بقیه سهم باقیمانده مشمول تورم بخشی احتمالی خواهد بود. بدیهی است خودروهایی که قیمت آن تعیین نشده حق پیشفروش نخواهند داشت.
سیر صعودی قیمت خودرو
این مصوبه در شرایطی ابلاغ شده که در هفته های اخیر شاهد سیر صعودی قیمت ها در بازار خودرو بوده ایم. بازار خودرو در مرداد ماه،
۳۱ روز گرم و پرشتاب را پشت سر گذاشت؛ نوسان قیمتها به شکلی بود که هر چند روز یک بار افزایشهای بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومانی برای انواع خودرو ثبت میشد و خریداران ناامیدتر از قبل بدون خرید از بازار خارج میشدند.
افزایش قیمت خودرو در مردادماه چنان بی محابا بود که برخی مدلها افزایش ۲۰ تا ۳۷ میلیونی را تجربه کردند. با این حال با ورود به شهریور ماه روند صعودی قیمت خودرو متوقف شده و قیمتها یا ثابت مانده یا حداکثر یک تا دو میلیون تومان افزایش داشته است.
سیگنال نرخ ارز بر قیمت خودرو
محمدرضا نجفی منش، عضو اتاق بازرگانی تهران دلیل جهش ناگهانی قیمتها در بازار خودروهای داخلی را افزایش دوباره نرخ دلار در بازار آزاد میداند. به گفته نجفیمنش، قیمت تمام کالاها و خدمات در ایران، چسبندگی معنیداری با نرخ دلار در بازار آزاد دارد و خودرو ساخت داخل نیز از این قاعده مستثنی نیست.
به گفته نجفیمنش، قیمت کارخانه خودروها در داخل کشور، در مقایسه با آنچه که در بازار معامله میشود، به مراتب پایین است و از این رو، خودروسازها با ضرر و زیان در حال تولید هستند به طوری که تفاوت قیمت کارخانه و بازار در خودروهای ساخت داخل به ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان رسیدهاست.
وی در ادامه تصریح کرد: خودروسازها از افزایش قیمتها در بازار خودرو، منفعتی نمیبرند و در حالی با زیان و ضرر مشهود و قابل توجه به تولید مشغول هستند که پرداخت بدهی آنها به قطعهسازها نیز امکانپذیر نیست.
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی به سایت اتاق تهران گفت: تا هر زمان که قیمت ارز در بازار آزاد افزایش یابد، قیمت خودرو نیز در بازار صعودی است و این تصور نیز که با کاهش قیمت ارز، میتوان منتظر سقوط قیمتها در بازار خودرو بود یا نه، به دلیل ماهیت چسبندگی قیمتها که در اقتصاد ایران ریشه دوانیده، نباید انتظار شوکهآوری از کاهش قیمت خودرو در مدت زمان کوتاه و فوری متصور بود.
در همین زمینه یک فعال بازار خودرو نیز گفت: با توجه به اینکه کابینه دولت سیزدهم از مجلس رأی اعتماد گرفته، فروشنده و خریدار منتظر اخبار و تحولات جدید هستند.
به گفته این فعال بازار خودرو، در حال حاضر تقاضا برای پراید همچنان زیاد است به همین دلیل، قیمت این خودرو در قیاس با خودروهای دیگر، نسبت به سایر مدلها، نوسان بیشتری داشته است.
صنعت خودرو چشم انتظار تحول
نکته قابل توجه در مورد قیمت خودرو آن است که تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار رانتی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی نصیب دلالان میکند. یکی از عمده دلایل شکل گیری چنین حاشیه بازاری، قیمت گذاری دستوری خودرو است که سالهاست به پاشنه آشیل صنعت تبدیل شده و در حالی که خودروسازان ناچارند از قیمتهای دستوری شورای رقابت برای خودروهای پرتیراژ تبعیت کنند، همین خودروها با حاشیه سود بالا و بعضاً بیش از ۱۰۰ میلیون تومان توسط دلالان به مردم فروخته میشود.
این موضوع تأیید کننده این نکته کلیدی است که وزیر صمت دولت سیزدهم پیش از هر اقدامی باید فکری به حال صنعت خودرو کرده و تکلیف این صنعت را روشن کند.
سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت پیش از اخذ رأی اعتماد از مجلس، درباره سیاستهای خودرویی مدنظرش گفته بود: در صنعت خودرو باید ۳ کار انجام شود؛ رقابتی شدن صنعت خودرو، افزایش مقیاس تولید و اصلاح ساختارهای مدیریتی و اقتصادی. معتقدم که باید تعرفههای واردات خودرو را با یک زمانبندی کاهش داد زیرا کاهش یک باره تعرفه موجب ایجاد شوک به صنعت خودرو میشود. در یک برنامه زمانبندی که همزمان مقیاس تولید افزایش یابد، همزمان ساختار مدیریتی اصلاح شود و همزمان زیرساختهای اقتصادی فراهم شود میتوان تعرفه واردات خودرو را کاهش داد تا رقابت مدنظر در صنعت خودرو شکل بگیرد.
باید منتظر ماند و دید که آیا سکاندار جدید وزارت صمت قادر خواهد بود در یک چرخش تاریخی حمایت همزمان از حقوق تولیدکننده و مصرف کننده را در مسیر جدیدی رهنمون سازد یا باید همچنان شاهد تداوم روند سالهای پیشین باشیم.
سیر صعودی قیمت خودرو
این مصوبه در شرایطی ابلاغ شده که در هفته های اخیر شاهد سیر صعودی قیمت ها در بازار خودرو بوده ایم. بازار خودرو در مرداد ماه،
۳۱ روز گرم و پرشتاب را پشت سر گذاشت؛ نوسان قیمتها به شکلی بود که هر چند روز یک بار افزایشهای بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومانی برای انواع خودرو ثبت میشد و خریداران ناامیدتر از قبل بدون خرید از بازار خارج میشدند.
افزایش قیمت خودرو در مردادماه چنان بی محابا بود که برخی مدلها افزایش ۲۰ تا ۳۷ میلیونی را تجربه کردند. با این حال با ورود به شهریور ماه روند صعودی قیمت خودرو متوقف شده و قیمتها یا ثابت مانده یا حداکثر یک تا دو میلیون تومان افزایش داشته است.
سیگنال نرخ ارز بر قیمت خودرو
محمدرضا نجفی منش، عضو اتاق بازرگانی تهران دلیل جهش ناگهانی قیمتها در بازار خودروهای داخلی را افزایش دوباره نرخ دلار در بازار آزاد میداند. به گفته نجفیمنش، قیمت تمام کالاها و خدمات در ایران، چسبندگی معنیداری با نرخ دلار در بازار آزاد دارد و خودرو ساخت داخل نیز از این قاعده مستثنی نیست.
به گفته نجفیمنش، قیمت کارخانه خودروها در داخل کشور، در مقایسه با آنچه که در بازار معامله میشود، به مراتب پایین است و از این رو، خودروسازها با ضرر و زیان در حال تولید هستند به طوری که تفاوت قیمت کارخانه و بازار در خودروهای ساخت داخل به ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان رسیدهاست.
وی در ادامه تصریح کرد: خودروسازها از افزایش قیمتها در بازار خودرو، منفعتی نمیبرند و در حالی با زیان و ضرر مشهود و قابل توجه به تولید مشغول هستند که پرداخت بدهی آنها به قطعهسازها نیز امکانپذیر نیست.
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی به سایت اتاق تهران گفت: تا هر زمان که قیمت ارز در بازار آزاد افزایش یابد، قیمت خودرو نیز در بازار صعودی است و این تصور نیز که با کاهش قیمت ارز، میتوان منتظر سقوط قیمتها در بازار خودرو بود یا نه، به دلیل ماهیت چسبندگی قیمتها که در اقتصاد ایران ریشه دوانیده، نباید انتظار شوکهآوری از کاهش قیمت خودرو در مدت زمان کوتاه و فوری متصور بود.
در همین زمینه یک فعال بازار خودرو نیز گفت: با توجه به اینکه کابینه دولت سیزدهم از مجلس رأی اعتماد گرفته، فروشنده و خریدار منتظر اخبار و تحولات جدید هستند.
به گفته این فعال بازار خودرو، در حال حاضر تقاضا برای پراید همچنان زیاد است به همین دلیل، قیمت این خودرو در قیاس با خودروهای دیگر، نسبت به سایر مدلها، نوسان بیشتری داشته است.
صنعت خودرو چشم انتظار تحول
نکته قابل توجه در مورد قیمت خودرو آن است که تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار رانتی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومانی نصیب دلالان میکند. یکی از عمده دلایل شکل گیری چنین حاشیه بازاری، قیمت گذاری دستوری خودرو است که سالهاست به پاشنه آشیل صنعت تبدیل شده و در حالی که خودروسازان ناچارند از قیمتهای دستوری شورای رقابت برای خودروهای پرتیراژ تبعیت کنند، همین خودروها با حاشیه سود بالا و بعضاً بیش از ۱۰۰ میلیون تومان توسط دلالان به مردم فروخته میشود.
این موضوع تأیید کننده این نکته کلیدی است که وزیر صمت دولت سیزدهم پیش از هر اقدامی باید فکری به حال صنعت خودرو کرده و تکلیف این صنعت را روشن کند.
سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت پیش از اخذ رأی اعتماد از مجلس، درباره سیاستهای خودرویی مدنظرش گفته بود: در صنعت خودرو باید ۳ کار انجام شود؛ رقابتی شدن صنعت خودرو، افزایش مقیاس تولید و اصلاح ساختارهای مدیریتی و اقتصادی. معتقدم که باید تعرفههای واردات خودرو را با یک زمانبندی کاهش داد زیرا کاهش یک باره تعرفه موجب ایجاد شوک به صنعت خودرو میشود. در یک برنامه زمانبندی که همزمان مقیاس تولید افزایش یابد، همزمان ساختار مدیریتی اصلاح شود و همزمان زیرساختهای اقتصادی فراهم شود میتوان تعرفه واردات خودرو را کاهش داد تا رقابت مدنظر در صنعت خودرو شکل بگیرد.
باید منتظر ماند و دید که آیا سکاندار جدید وزارت صمت قادر خواهد بود در یک چرخش تاریخی حمایت همزمان از حقوق تولیدکننده و مصرف کننده را در مسیر جدیدی رهنمون سازد یا باید همچنان شاهد تداوم روند سالهای پیشین باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کسب نخستین مدال طلای پارالمپیک
چهارمین روز از رقابتهای پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو با رقابـــــت نمایندگان کشورمان در رشته های از جمله پرتاب وزنه، والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر و تیراندازی با کمان پیگیری شد.
در چهارمین روز از بازیهای پارالمپیک 2020 توکیو، ورزشکاران کشورمان به مصاف رقبای خود رفتند و در پنج رشته از جمله پارادوومیدانی، پاراوزنهبرداری، والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر و پاراتیراندازی با کمان به رقابت پرداختند.
وزنهبرداری طلایی شد
در جریان برپایی رقابتهای دسته منهای ۸۰ کیلوگرم پاراوزنهبرداری مردان که در سالن وزنهبرداری فروم توکیو برگزار شد، روحالله رستمی بهعنوان نماینده کشورمان در این دسته به مصاف حریفان خود رفت. رستمی در این دسته با ورزشکارانی از چین، اوکراین، یونان، گرجستان، کلمبیا، ایتالیا و برزیل رقابت کرد.به این ترتیب نخستین مدال طلای ایران در پارالمپیک توکیو به نام روحالله رستمی ضرب شد. با توجه به قهرمانی رستمی وی درخواست رکوردشکنی داد اما در مهار وزنه ۲۴۲ کیلوگرمی ناموفق بود. جیائو فی از چین با مهار وزنه ۲۱۵کیلوگرم به مدال نقره رسید و محمد الفت مصری با مهار ۲۱۲ کیلوگرم نیز صاحب گردن آویز برنز دسته منهای ۸۰ کیلوگرم شد.
اولین برد تیم بسکتبال با ویلچر
تیم ملی بسکتبال با ویلچر کشورمان سومین دیدار خود را در گروه Bبرگزار کرد و در سالن مویاشینو فارست اسپورت پلازا، به مصاف الجزایر رفت. در این مصاف بسکتبالیستهای کشورمان موفق شدند با نتیجه 81 بر 47 با پیروزی از میدان خارج شوند. به این ترتیب شانس شاگردان هدایت عباس آقاکوچکی برای صعود به نحوی حفظ شد.
این در حالی بود که پیش از این تیم ملی ایران در دیدار با بسکتبالیستهای استرالیا و آمریکا شکست خورده بود، با این وجود در کوارتر اول این بازی عملکرد قابل توجهی داشت و به لطف درخشش محمدحسن سیاری که تقریباً نیمی از امتیازات ایران را گرفت، موفق به پیروزی 18 بر 10 شد.همچنین برتری ایران در کوارتر دوم نیز تداوم داشت تا نتیجه 19 بر 11 به ثبت برسد و نیمه اول 37 بر 18 به پایان برسد.تیم کشورمان که برای زنده نگه داشتن شانس صعود خود محکوم به پیروزی در این دیدار بود، در کوارتر سوم هم بهتر از حریف ظاهر شد و 22 بر 15 به برتری دست یافت. جدال دو تیم در کوارتر چهارم کمی برابر شد، اما با این وجود الجزایر نتوانست اختلافش را کم کند و نتیجه 22 بر 14 به ثبت رسید تا در نهایت تیم ایران 81 بر 47 پیروز شود.
ژرمنها حریف والیبالیستهای ایران نشدند
علاوه براین تیم ملی والیبال نشسته ایران در نخستین دیدار خود در بازیهای پارالمپیک توکیو برابر آلمان به برتری رسید.در این میان ملیپوشان کشورمان که یکی از شانسهای اصلی قهرمانی در شانزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک هستند، در نخستین مسابقه خود به مصاف تیم آلمان رفتند و این تیم را شکست دادند.در این دیدار که در سالن ماکاهوری برگزار شد، والیبالیستهای ایران در سه ست پیاپی و با نتایج 23 -25 16-25 و 17-25 مقابل حریف خود به برتری رسید.در پایان این مسابقه مرتضی مهرزاد، بازیکن تیم ملی والیبال نشسته اظهار کرد: بازی خیلی دشواری بود، چون انتظار چنین عملکردی را از آلمان نداشتیم. آنها در ست نخست واقعا یک بازی پایاپای را ارائه کردند.وی در مورد بازی با برزیل تاکید کرد: به طور قطع بازی با برزیل هم دشوار خواهد بود،اما مربیان تیم شناخت خوبی از این تیم دارند. امیدواریم آن بازی را هم با پیروزی پشت سر بگذاریم. تیم ایران بازی به بازی بهتر می شود. اینجا هستیم تا مردم ایران را شاد کنیم. تیم ملی کشورمان فردا در گروه A با برزیل دیدار میکند. چین و برزیل دیگر تیمهای حاضر در این گروه هستند. همچنین تیم ملی والیبال نشسته در سومین و آخرین دیدار خود نیز سهشنبه برابر چین قرار میگیرد.گفتنی است؛ تیم والیبال نشسته کشورمان که با هدایت هادی رضایی به دنبال کسب هفتمین مدال طلای پارالمپیک بوده، در پارالمپیکهای 1988، 1992، 1996، 2000، 2008 و 2016 به عنوان قهرمانی رسیده است.
تیراندازی با کمان به یک هشتم نهایی رفت
در رشته تیراندازی با کمان هم رمضان بیابانی در مرحله یک شانزدهم نهایی کامپوند انفرادی با پیتر مارچانت از استرالیا رقابت کرد و مقابل این حریف 141 بر 139 پیروز شد و گام به مرحله یک هشتم نهایی گذاشت. بیابانی در این مرحله سهشنبه با پیوتر فنمونتاگو از بلژیک رقابت خواهد کرد.علی سینا منشازاده در مرحله یک شانزدهم مسابقات کامپوند انفرادی کلاس W2 به مصاف فیلیپ کواتس از آفریقای جنوبی رفت و با برتری 143 بر 130 راهی مرحله یک هشتم نهایی شد.وی در این مرحله سهشنبه به مصاف جیری فورسبرگ از فنلاند خواهد رفت.در این خصوص مجید کهتری، سرمربی تیم ملی پارا تیروکمان هم درباره عملکرد ورزشکاران کامپوند گفت: هم منشازاده و هم بیابانی جایگاه خوبی در رنکینگ داشتند و به همین دلیل در این مرحله با رقیبان آسانی مسابقه دادند. هر چه جلوتر بروند، رقیبان سختتر میشوند.
پارادوومیدانی در رده پنجم
پارادوومیدانی نیز روز گذشته شاهد رقابت ورزشکار کشورمان در این حوزه بود. سامان پاکباز در پرتاب وزنه کلاس F12 با حریفانی از اوکراین (2 نفر)، اسپانیا (2 نفر)، ازبکستان، لهستان و مولداوی رقابت کرد. وی در این رقابت رکوردهای 05/12متر، 28/14 متر را در پرتابهای اول و دوم به ثبت رساند و در پرتابهای سوم و چهارم خطا کرد. وی در تلاش پنجم پرتابی به اندازه 29/14متر داشت. پاکباز که در پارالمپیک 2016 ریو صاحب مدال نقره شده بود، در آخرین فرصت خود وزنه را 24/14 متر پرتاب کرد و در نهایت با رکورد 29/14 متر در رده پنجم قرار گرفت.در این رقابت نماینده اسپانیا ضمن کسب مدال طلا، رکورد جدیدی هم در جهان و هم در پارالمپیک به ثبت رساند.
وزنهبرداری طلایی شد
در جریان برپایی رقابتهای دسته منهای ۸۰ کیلوگرم پاراوزنهبرداری مردان که در سالن وزنهبرداری فروم توکیو برگزار شد، روحالله رستمی بهعنوان نماینده کشورمان در این دسته به مصاف حریفان خود رفت. رستمی در این دسته با ورزشکارانی از چین، اوکراین، یونان، گرجستان، کلمبیا، ایتالیا و برزیل رقابت کرد.به این ترتیب نخستین مدال طلای ایران در پارالمپیک توکیو به نام روحالله رستمی ضرب شد. با توجه به قهرمانی رستمی وی درخواست رکوردشکنی داد اما در مهار وزنه ۲۴۲ کیلوگرمی ناموفق بود. جیائو فی از چین با مهار وزنه ۲۱۵کیلوگرم به مدال نقره رسید و محمد الفت مصری با مهار ۲۱۲ کیلوگرم نیز صاحب گردن آویز برنز دسته منهای ۸۰ کیلوگرم شد.
اولین برد تیم بسکتبال با ویلچر
تیم ملی بسکتبال با ویلچر کشورمان سومین دیدار خود را در گروه Bبرگزار کرد و در سالن مویاشینو فارست اسپورت پلازا، به مصاف الجزایر رفت. در این مصاف بسکتبالیستهای کشورمان موفق شدند با نتیجه 81 بر 47 با پیروزی از میدان خارج شوند. به این ترتیب شانس شاگردان هدایت عباس آقاکوچکی برای صعود به نحوی حفظ شد.
این در حالی بود که پیش از این تیم ملی ایران در دیدار با بسکتبالیستهای استرالیا و آمریکا شکست خورده بود، با این وجود در کوارتر اول این بازی عملکرد قابل توجهی داشت و به لطف درخشش محمدحسن سیاری که تقریباً نیمی از امتیازات ایران را گرفت، موفق به پیروزی 18 بر 10 شد.همچنین برتری ایران در کوارتر دوم نیز تداوم داشت تا نتیجه 19 بر 11 به ثبت برسد و نیمه اول 37 بر 18 به پایان برسد.تیم کشورمان که برای زنده نگه داشتن شانس صعود خود محکوم به پیروزی در این دیدار بود، در کوارتر سوم هم بهتر از حریف ظاهر شد و 22 بر 15 به برتری دست یافت. جدال دو تیم در کوارتر چهارم کمی برابر شد، اما با این وجود الجزایر نتوانست اختلافش را کم کند و نتیجه 22 بر 14 به ثبت رسید تا در نهایت تیم ایران 81 بر 47 پیروز شود.
ژرمنها حریف والیبالیستهای ایران نشدند
علاوه براین تیم ملی والیبال نشسته ایران در نخستین دیدار خود در بازیهای پارالمپیک توکیو برابر آلمان به برتری رسید.در این میان ملیپوشان کشورمان که یکی از شانسهای اصلی قهرمانی در شانزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک هستند، در نخستین مسابقه خود به مصاف تیم آلمان رفتند و این تیم را شکست دادند.در این دیدار که در سالن ماکاهوری برگزار شد، والیبالیستهای ایران در سه ست پیاپی و با نتایج 23 -25 16-25 و 17-25 مقابل حریف خود به برتری رسید.در پایان این مسابقه مرتضی مهرزاد، بازیکن تیم ملی والیبال نشسته اظهار کرد: بازی خیلی دشواری بود، چون انتظار چنین عملکردی را از آلمان نداشتیم. آنها در ست نخست واقعا یک بازی پایاپای را ارائه کردند.وی در مورد بازی با برزیل تاکید کرد: به طور قطع بازی با برزیل هم دشوار خواهد بود،اما مربیان تیم شناخت خوبی از این تیم دارند. امیدواریم آن بازی را هم با پیروزی پشت سر بگذاریم. تیم ایران بازی به بازی بهتر می شود. اینجا هستیم تا مردم ایران را شاد کنیم. تیم ملی کشورمان فردا در گروه A با برزیل دیدار میکند. چین و برزیل دیگر تیمهای حاضر در این گروه هستند. همچنین تیم ملی والیبال نشسته در سومین و آخرین دیدار خود نیز سهشنبه برابر چین قرار میگیرد.گفتنی است؛ تیم والیبال نشسته کشورمان که با هدایت هادی رضایی به دنبال کسب هفتمین مدال طلای پارالمپیک بوده، در پارالمپیکهای 1988، 1992، 1996، 2000، 2008 و 2016 به عنوان قهرمانی رسیده است.
تیراندازی با کمان به یک هشتم نهایی رفت
در رشته تیراندازی با کمان هم رمضان بیابانی در مرحله یک شانزدهم نهایی کامپوند انفرادی با پیتر مارچانت از استرالیا رقابت کرد و مقابل این حریف 141 بر 139 پیروز شد و گام به مرحله یک هشتم نهایی گذاشت. بیابانی در این مرحله سهشنبه با پیوتر فنمونتاگو از بلژیک رقابت خواهد کرد.علی سینا منشازاده در مرحله یک شانزدهم مسابقات کامپوند انفرادی کلاس W2 به مصاف فیلیپ کواتس از آفریقای جنوبی رفت و با برتری 143 بر 130 راهی مرحله یک هشتم نهایی شد.وی در این مرحله سهشنبه به مصاف جیری فورسبرگ از فنلاند خواهد رفت.در این خصوص مجید کهتری، سرمربی تیم ملی پارا تیروکمان هم درباره عملکرد ورزشکاران کامپوند گفت: هم منشازاده و هم بیابانی جایگاه خوبی در رنکینگ داشتند و به همین دلیل در این مرحله با رقیبان آسانی مسابقه دادند. هر چه جلوتر بروند، رقیبان سختتر میشوند.
پارادوومیدانی در رده پنجم
پارادوومیدانی نیز روز گذشته شاهد رقابت ورزشکار کشورمان در این حوزه بود. سامان پاکباز در پرتاب وزنه کلاس F12 با حریفانی از اوکراین (2 نفر)، اسپانیا (2 نفر)، ازبکستان، لهستان و مولداوی رقابت کرد. وی در این رقابت رکوردهای 05/12متر، 28/14 متر را در پرتابهای اول و دوم به ثبت رساند و در پرتابهای سوم و چهارم خطا کرد. وی در تلاش پنجم پرتابی به اندازه 29/14متر داشت. پاکباز که در پارالمپیک 2016 ریو صاحب مدال نقره شده بود، در آخرین فرصت خود وزنه را 24/14 متر پرتاب کرد و در نهایت با رکورد 29/14 متر در رده پنجم قرار گرفت.در این رقابت نماینده اسپانیا ضمن کسب مدال طلا، رکورد جدیدی هم در جهان و هم در پارالمپیک به ثبت رساند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
مصوبات و تصمیمات دولت «پیوست عدالت» داشته باشد
-
عدالت ورزی و حکمرانی دینی
-
افزایش بی اعتمادی به آمریکا
-
بیگانگان عامل نا امنی منطقه غرب آسیا
-
دستگاه قضا سربازان جنگ اقتصادی را تنها نمیگذارد
-
مصوبه خودرویی جدید شورای رقابت
-
کسب نخستین مدال طلای پارالمپیک
دانلود نسخه پی دی اف