
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دشمن از خدمت رسانی به مردم عصبانی است
رییس قوهقضاییه، گفت: طی یک ماه گذشته، دادستانها فقط در ۲۸ استان کشور ۷۶ بار و روسای دادگستریها در ۲۲ استان ۴۲ بار از زندانها بازدید کردهاند.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در جلسه روز گذشته شورای عالی قوهقضاییه از تلاشهای همکاران قضایی در بخشهای مختلف در مدت کوتاهی که دور جدید مدیریت قوهقضاییه آغاز شده و به طور خاص از تسریع در روند رسیدگی به پرونده های قضایی قدردانی کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: طولانی شدن روند رسیدگی به پروندهها یکی از مشکلات مردم بود که تا حدودی برطرف شده اما هنوز تا وضع مطلوب فاصله داریم و این کار باید شتاب بگیرد.
رییس دستگاه قضا با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در جهت احصاء مشکلات مردم و تدوین راهکارهای رفع این مشکلات ظرف یک ماه گذشته تصریح کرد: برخی راهکارها زود جواب میدهد اما برخی زمانبر است ولی مهم این است که مردم بدانند که رویکرد دستگاه قضا کم کردن هر چه سریع تر مشکلات آنهاست.
رییس قوهقضاییه گفت: برخی مسائل و روندها در دستگاه قضایی شفافتر و موانع کار کمتر شده و دادگستریها و شوراهای حل اختلاف تلاش میکنند کار مردم در سریعترین زمان ممکن و با حفظ کرامت ارباب رجوع انجام شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در عین حال گفت: کار دستگاه قضا سنگین و دشوار است و افرادی که به عدلیه مراجعه میکنند به دلایل مختلف همچون از دست دادن عزیزانشان و اموالشان تألم دارند و خواستار تسریع در رفع گرفتاریشان هستند.
رییس قوهقضاییه بر همین اساس به همکاران دستگاه قضا در دادگستری ها و دادسراها و شوراهای حل اختلاف توصیه کرد که با سعه صدر و صبر و حوصله و با رفتار مهربانانه تلاش کنند تا هر چه سریعتر کار مردم انجام شود.
رسیدگی به فساد در داخل و خارج قوهقضاییه جدیتر از گذشته پیش میرود
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه رسیدگی به فساد در داخل و خارج قوهقضاییه جدیتر از گذشته پیش میرود، تاکید کرد: دستگاه قضایی علاوه بر مبارزه با فساد در ابعاد مختلف، با کوچک ترین تخلف و فساد در داخل مجموعه نیز برخورد می کند و همه تلاش خود را برای افزایش انضباط سازمانی به کار گرفته است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: دستگاه قضا با مجرمان حرفهای و بر هم زنندگان امنیت و آسایش مردم و سارقان و اشرار و اخلالگران در نظم به طور قاطع برخورد میکند. رییس دستگاه قضا بر این نکته نیز تاکید کرد که نیروی انتظامی و دستگاههای امنیتی هم در همکاری با دستگاه قضا، جریانات مخل امنیت و مجرمان حرفهای را با سرعت شناسایی میکنند و دادگاهها هم خارج از نوبت به پرونده این افراد رسیدگی خواهند کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای برای نمونه به اقدام چند فرد شرور در اتوبان تهران کرج اشاره کرد که با اخلال در امنیت موجب ایجاد رعب و وحشت در جامعه شدند اما به سرعت شناسایی و دستگیر شده و پس از صدور کیفرخواست، پرونده آنها در حال رسیدگی است.
بازدید از زندانهای 31 استان کشور در اقدامی بیسابقه
رییس دستگاه قضا به اقدامات اصلاحی در جهت ارتقای وضعیت زندانها نیز اشاره کرد و گفت: در دوره تحول با رویکرد جدید جهادی به مسئله زندانها رسیدگی شد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: رییس سازمان زندانها ظرف مدت کمتر از یک سال همراه با تعدادی از مدیران ارشد قضایی از همه زندانها در ۳۱ استان کشور بازدید کردند که اقدامی بیسابقه بوده است.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: دستگاه قضایی با همفکری نخبگان و صاحب نظران حوزه و دانشگاه رویکرد اصلاح و تربیت در زندانها را مورد توجه قرار داد و تلاشهای زیادی شد تا مشکلات مددجویان و خانوادههای آنها تا حد امکان برطرف شود.
رییس قوهقضاییه با اشاره به بازدید خود از ۳ زندان در ماههای اخیر، اقدام دادستان تهران برای بازدید از زندان همراه با هیأت ۲۰۰ نفره و بازدید رییس دادگستری تهران از زندان قزلحصار همراه با یک تیم ۵۰ نفره و گفتگوی رو در رو با هزار زندانی و پیگیری مشکلات آنها را امری بیسابقه دانست.
روسای دادگستریها در ۲۲ استان ۴۲ بار از زندانها بازدید کردهاند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین گفت که طی یک ماه گذشته، دادستانها فقط در ۲۸ استان کشور ۷۶ بار و روسای دادگستریها در ۲۲ استان ۴۲ بار از زندانها بازدید کردهاند.
رییس دستگاه قضا از اجرای طرح پایش زندانیان و اعطای مرخصی به آنها در ایام کرونا، سرکشی دورهای دادستان کل و دادستانها و روسای کل دادگستریهای سراسر کشور از زندانها و تحتنظرگاهها و استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس به عنوان دیگر اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت زندانها و بازداشتگاهها یاد کرد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش گفت: دشمن از این که احساس میکند امروز یک انسجام و همکاری بین مجموعههای نظام به وجود آمده ناراحت است و از هر طریق ممکن تلاش میکند مانع از تقویت این همدلی شود.
همدلی قوا
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: دشمن از خدمترسانی به مردم نیز عصبانی است؛ چرا که هر چه روند خدمترسانی تسهیل شده و افزایش یابد، ترفندهای دشمن بیشتر کارآیی خود را از دست میدهد. رییس دستگاه قضا ادامه داد: هر دستگاهی که تلاش میکند خدمات بهتری به مردم ارائه دهد، دشمن برای آن مسئلهسازی و حاشیهسازی میکند تا اذهان مردم منحرف شوند.
رییس قوهقضاییه گفت: امروز دولت، مجلس و قوهقضاییه با همدلی تلاش میکنند تا در جهت ارتقای کشور از لحاظ علمی، اقتصادی و دفاعی گام بردارند و دشمن از این مسئله عصبانی است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: در همین مدت کوتاه استقرار دولت، در حالی که رییس جمهور در تدارک تشکیل کابینه و برنامهریزی برای اجرای شعارهای دولت مردمی بود، از حضور در میان مردم نیز غافل نبود.
رییس دستگاه قضا در همین راستا از توجه ویژه رییسجمهور به مشکلات مردم و سفر به استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان برای رسیدگی به مسائل مردم به ویژه در مناطق محروم قدردانی کرد.
ارتقای ارتباط دستگاه قضا با مردم در دوره تحول و تعالی
رییس قوهقضاییه به ارتقای ارتباط دستگاه قضا با مردم در دوره تحول و تعالی نیز اشاره کرد و گفت که در همین مدت کوتاهی که مسئولیت این قوه را بر عهده گرفته، بخش قابل توجهی از مردم بدون واسطه با او گفتوگو کرده یا برایش پیام فرستادهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: من هر روز شخصاً حداقل ۱۰ درخواست مردمی را تا حصول نتیجه پیگیری میکنم و پیامهایی که بهصورت مکتوب، مجازی یا تلفنی دریافت میکنم را به قسمتهای مختلف میفرستم تا رسیدگی شود و همکاران ما به این پیامها جواب میدهند.
رییس قوهقضاییه به تماس فرزند شهیدی از کرمانشاه در پنجشنبه هفته گذشته اشاره کرد و گفت که این خانواده شهید خواستار ملاقات با وی بودند که از آنها خواست روز جمعه به تهران بیایند و پس از این ملاقات با آنها، دستورات لازم برای حل مشکلشان نیز صادر شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: طی نزدیک به دو ماه گذشته که دولت جدید نیز آغاز به کار کرده، جلسات زیادی را با آقایان رئیسی و قالیباف داشتهام و علاوه بر آن سه نشست را نیز به طور سه جانبه داشتهایم.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: در روزهای اخیر نیز با معاون اول و معاون اقتصادی رییس جمهور و چهار تن از وزرا ملاقات داشتیم که قطعاً دشمن وقتی این اقدامات و نتایج همدلیها را میبیند، بیش از پیش عصبانی میشود.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه اگر با اخلاص برای خدا کار کنیم خدا هم به ما کمک میکند، تأکید کرد: نباید از هیاهوی دشمن ترسید و نگران بود؛ چرا که در این ۴۰ سال با همه وجود احساس کردیم هر جا با توکل به خدا به وظیفه خود عمل کردهایم خدا به کار ما برکت داده و به هدفمان رسیدهایم.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با تبریک پیروزی درخشان ورزشکاران کشورمان در مسابقات پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو از ورزشکارانی که با کسب ۲۴ مدال افتخارآفرین پرچم مقدس کشورمان را به اهتزاز درآورده و با شعار میتوانیم در دل مردم بیش از پیش امید آفریدند و ملت ایران را خوشحال کردند تقدیر کرد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از اظهاراتش شهریور ماه را قطعه خاصی در تاریخ انقلاب اسلامی دانست و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و شهدای شهریورماه تصریح کرد: وقتی انسان به گذشته نگاه میکند، این مقطع تاریخی قطعهای است که باید بارها به آن پرداخته شود.
رییس دستگاه قضا گفت: آن چه در طول اوایل انقلاب اسلامی و چهار دهه اخیر اتفاق افتاد نشانگر قدرت معجزهوار الهی در برابر کسانی است که مقابل خدا قد علم کرده و راه تفرعن و استکبار در پیش گرفتند تا سد راه قدرت لایزال الهی شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: سال ۵۷ طاغوت حاکم بر کشور ما با استمداد از اربابان خارجی خود همه تلاشش را به کار گرفت تا نگذارد انقلاب اسلامی در ایران پیروز شود. رییس قوهقضاییه ادامه داد: رژیم ستم شاهی فقط در هفدهم شهریورماه در میدان شهدای تهران هزاران انسان بیگناه را به خاک و خون کشید اما قدرت الهی غلبه کرد و طاغوت رفت و نام شهدا ماندگار شد.
رییس دستگاه قضا گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دشمن کودتاهای مختلفی را طراحی و پیاده کرد و بلافاصله در پایان شهریور ۵۹ جنگ سنگینی را بر کشور ما تحمیل کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای ادامه داد: در جنگ هشت ساله، صدام به ظاهر در برابر ملت ایران ایستاده بود اما در واقع همه دنیای طاغوت و فراعنه پشت سر او قرار داشتند.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: همزمان با جنگ تحمیلی هشت ساله، رییسجمهور نگون بخت و جریان منافقین و جریانات ملحد و منحرف از ۲۵ خرداد ۶۰ که اعلام جنگ مسلحانه کردند و دست به اسلحه بردند هزاران نفر از مردم و مسئولان نظام را ترور کرده و در کشور آشوب ایجاد کردند و از سوی دیگر به کمک دشمن بعثی رفتند.
رییس قوهقضاییه با اشاره به عبرتهای تاریخ برای مستکبران و جنایتکاران گفت: امروز ببینید که سرنوشت سران طاغوت، کودتاگران، صدام و منافقین چه شده و نظام اسلامی در چه جایگاهی قرار دارد و شهدا نزد خدا و مردم چه جایگاهی دارند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: امروز میبینیم که منافقین دچار ذلت و خفت شدند و بینیشان به خاک مالیده شده و منفورترین افراد هستند. رییس دستگاه قضا ادامه داد: در بین ۱۷ هزار نفر از مسئولان و مردم کوچه بازار از زن و مرد تا پیر و جوان و کودک که منافقین ترور کرده و به شهادت رساندهاند چهرههای شاخصی قرار دارند که حقیقتاً مردان بزرگی بودند.
رییس قوهقضاییه گفت: آنچه در طول دو ماه از ۷ تیر تا ۱۴ شهریورماه ۱۳۶۰ در کشور ما از ترور و جنگ در شرق و غرب و جنوب کشور و فعالیتهای تخریبی جریانات انحرافی و وابسته به بیگانه رخ داد، اگر در هر کشور دیگری بود از پا میافتاد، اما نظام اسلامی با قدرت پیش رفت.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای ادامه داد: علاوه بر رییسجمهور، نخست وزیر، رییس دستگاه قضا و ۷۲ تن از یارانش چهرههای برجستهای، چون شهید آیتالله قدوسی دادستان کل انقلاب نیز به دست منافقین به شهادت رسیدند که حقیقتاً حق این استاد بزرگ به درستی ادا نشده است.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: شهید قدوسی مجاهدی خستگی ناپذیر، انسانی مخلص و دلسوز بود که همه تلاش خود را برای تعلیم و تعلم و انسان سازی و تربیت نیرو برای نظام اسلامی به کار گرفت اما شخصیت و مجاهدتهای او ناشناخته ماند.
منافقین امروز در دامان عدهای مدعی مدافع حقوق بشر زندگی میکنند
رییس قوهقضاییه گفت: امروز جلادان و تروریستها و حامیان آنها ادعای حقوقبشر دارند و گاه و بیگاه با بهانه و بی بهانه جمهوری اسلامی را ناقض حقوق بشر معرفی میکنند که حقیقتا خجالتآور است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بیان کرد: منافقین که هزاران انسان بیگناه را ترور کرده و به شهادت رساندند و با بدترین روشها شکنجه کردند و اموال مردم را از بین بردند امروز در دامان عدهای مدعی مدافع حقوق بشر زندگی میکنند و از آن ها تشکر هم میکنند و جمهوری اسلامی را ناقض حقوق انسان میدانند.
مأموریت دادستان کل کشور برای ساماندهی نحوه ارتباط و همکاری ضابطان با قضات
بخش دوم نشست روز گذشته شورای عالی قوهقضاییه، به ارائه گزارش دادستان کل کشور در زمینه دستور رییس قوهقضاییه پیرامون «تدوین دستورالعمل و چهارچوب همکاری و ارائه خدمات قضایی به نیروهای امنیتی انتظامی به ویژه در حوزههای امنیتی برای کشف توطئه ها، جلوگیری از نفوذ دشمن و شناسایی باندهای سازمان یافته و به طور کلی تنظیم روابط کاری فیمابین قضات و ضابطین» که در تاریخ ۲۱ تیر ۱۴۰۰ صادر شده بود، اختصاص داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین منتظری در این زمینه گفت: پیرو اجرای دستور رییس قوهقضاییه، نخستین جلسه مشترک دادستانی کل کشور با مسئولان و مدیران عالی رتبه امنیتی و انتظامی کشور برگزار و مقرر شد که این جلسه در فواصل منظمی تکرار شود. دادستان کل کشور با بیان اینکه خدمات ضابطین بر کسی پوشیده نیست، گفت: قوهقضاییه بدون همکاری ضابطین در انجام وظایف خود دچار مشکل میشود.
منتظری، سرویسدهی و ارائه آموزشهای لازم به ضابطین را امری ضروری عنوان کرد و گفت: ما در قوهقضاییه باید نهایت تلاش خود را در زمینه آموزش کامل به ضابطین اعم از ضابطین خاص و ضابطین عام انجام دهیم.
دادستان کل کشور در ادامه بر ضرورت برگزاری جلسات هماهنگی میان معاونت آموزشی قوهقضاییه با دستگاههای ضابط تاکید کرد و گفت: اگر افسری گزارش بدهد درحالیکه کارت ضابطیت نداشته باشد گزارش او برای قاضی سندیت نخواهد داشت.
منتظری به نقش دستگاههای امنیتی در مقوله پیشگیری از وقوع جرم نیز اشاره کرد و گفت: ضابطین قضایی به مجرد مشاهده علامت یا نشانهای از فساد یا جاسوسی در یک دستگاه، میتوانند با اقدام به موقع خود از وقوع جرم پیشگیری کنند. در ادامه جلسه دادستان کل کشور نکات و پیشنهاداتی را در مورد رابطه قضات و ضابطین مطرح کرد.
رییس قوهقضاییه در واکنش به گزارش دادستان کل کشور، مجدداً به او مأموریت داد تا در اسرع وقت، پیشنویس دستورالعملی را برای ساماندهی نحوه ارتباط و همکاری ضابطان با قضات تهیه کند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه سالیان سال است که مسائل و مشکلات معتنابه دستگاه قضا و ضابطان مطرح میشود و ما نیازمندیم که برای ضابطهمند شدن کار، دستورالعملی رسمی را در این زمینه ابلاغ کنیم، گفت: توصیه شفاهی در زمینه ساماندهی نحوه ارتباط و همکاری ضابطان با قضات کافی نیست سالهاست توصیه صورت گرفته و حتما در این زمینه نیازمند ابلاغ دستورالعمل هستیم.
رییس قوهقضاییه متذکر شد که در این دستورالعمل باید بر «حفظ استقلال قاضی»، «تعیین حدود قانونی ماموریت ضابط» و «رعایت قانون و حفظ حقوق شهروندی متهمان» تأکید شود.
تقدیر از عملکرد شوراهای حل اختلاف
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن تقدیر از عملکرد شوراهای حل اختلاف به ویژه در ارتباط با تلاشی که در حوزه محکومان به قصاص انجام میدهند، گفت: تلاش برای رضایت و گذشت اولیاء دم از قصاص دارای تاثیرات و تبعات مثبت بسیار زیادی است.
حجتالاسلاموالمسلمین عبداللهی، رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه بر ضرورت آگاه کردن نهادها و مسئولان امنیتی از پایان دوره محکومیت زندانیان شرور تاکید کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در همین زمینه اعلام کرد: لازم است که قبل از پایان مدت محکومیت به مجرمان حرفهای و کسانی که امنیت مردم را به خطر میاندازند، این موضوع به اطلاع نهادهای امنیتی و نیروی انتظامی برسد تا از خطرات احتمالی پیشگیری شود.
شرکت ۷۰ درصد زندانیان به صورت الکترونیکی در جلسات تحقیق و رسیدگی
کاظمیفرد، رییس جدید مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه نیز در این نشست گفت: دستیابی آسان مردم به خدمات قضایی، اجرای سند تحول قضایی، استفاده حداکثری از ظرفیتهای ایجاد شده در حوزه فناوری اطلاعات و همچنین گام دوم هوشمندسازی دستگاه قضا را با بهره گرفتن از کمک شرکتهای دانش بنیان و نخبگان علمی دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در مردادماه، ۷۰ درصد زندانیان به صورت الکترونیکی در جلسات تحقیق و رسیدگی شرکت کردند، گفت: تا امروز ۶۰ درصد از شعب قضایی نیز برای انجام دادرسی الکترونیکی تجهیز شدهاند.رییس جدید مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه با اشاره به کاهش میانگین مدت زمان رسیدگی به پروندهها گفت: با تلاش و همت همکاران قضایی و کمک گرفتن از ابزارهای فناورانه، میانگین زمان رسیدگی به پروندهها از ابتدای سال تا کنون ۱۰ روز کاهش یافته است.کاظمیفرد همچنین خبر داد که از این پس شناسایی شهود و مجرمان حرفهای به صورت کاملا هوشمند انجام خواهد شد و اطلاعات این افراد به شکل الکترونیکی در کارتابل دادستانها قرار خواهد گرفت.
پیگیریها پیرامون برخورد با اخلالگران در حوزه سلامت و مافیای دارو
رییس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه با اشاره به پیگیریهای این سازمان پیرامون اجرای دستور رییس قوهقضاییه در زمینه برخورد با اخلالگران در حوزه سلامت و مافیای دارو گفت: در این زمینه تا کنون ۲ پرونده را تشکیل دادهایم؛ یکی از این پروندهها مربوط به نگهداری دارو توسط معاونین یکی از بیمارستانهای تهران است که کشف و پرونده آن به دادسرای تهران ارسال شده است. پرونده دیگر نیز که مربوط به فروش داروهای دولتی کرونا در بازار ازاد است که گزارش این موضوع نیز به دادستان کل کشور ارسال شده است.
درویشیان در بخش دیگری از صحبتهای خود با پیگیریهای انجام شده از سوی سازمان بازرسی کل کشور، فاز نخست پروزه تصفیه خانه جدید آب شرب قم که حدود ۱۰ سال از آغاز کار اجرایی آن میگذشت، ظرف روزهای اتی به بهره برداری خواهد رسید و طبق قولی که داده شده، فاز دوم این پروژه نیز ظرف ۴ ماه آتی به بهره برداری میرسد.
درویشیان همچنین در خصوص انتشار خبری در خصوص سرمهای آلوده خریداری شده از ترکیه گفت: پس از بررسیهای انجام شده توسط سازمان بازرسی کل کشور مشخص شد که هم تاریخ انقضا این داروها برای ۲ سال دیگر است و هم اینکه هیچگونه آلودگی در آنها وجود ندارد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: طولانی شدن روند رسیدگی به پروندهها یکی از مشکلات مردم بود که تا حدودی برطرف شده اما هنوز تا وضع مطلوب فاصله داریم و این کار باید شتاب بگیرد.
رییس دستگاه قضا با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در جهت احصاء مشکلات مردم و تدوین راهکارهای رفع این مشکلات ظرف یک ماه گذشته تصریح کرد: برخی راهکارها زود جواب میدهد اما برخی زمانبر است ولی مهم این است که مردم بدانند که رویکرد دستگاه قضا کم کردن هر چه سریع تر مشکلات آنهاست.
رییس قوهقضاییه گفت: برخی مسائل و روندها در دستگاه قضایی شفافتر و موانع کار کمتر شده و دادگستریها و شوراهای حل اختلاف تلاش میکنند کار مردم در سریعترین زمان ممکن و با حفظ کرامت ارباب رجوع انجام شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در عین حال گفت: کار دستگاه قضا سنگین و دشوار است و افرادی که به عدلیه مراجعه میکنند به دلایل مختلف همچون از دست دادن عزیزانشان و اموالشان تألم دارند و خواستار تسریع در رفع گرفتاریشان هستند.
رییس قوهقضاییه بر همین اساس به همکاران دستگاه قضا در دادگستری ها و دادسراها و شوراهای حل اختلاف توصیه کرد که با سعه صدر و صبر و حوصله و با رفتار مهربانانه تلاش کنند تا هر چه سریعتر کار مردم انجام شود.
رسیدگی به فساد در داخل و خارج قوهقضاییه جدیتر از گذشته پیش میرود
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه رسیدگی به فساد در داخل و خارج قوهقضاییه جدیتر از گذشته پیش میرود، تاکید کرد: دستگاه قضایی علاوه بر مبارزه با فساد در ابعاد مختلف، با کوچک ترین تخلف و فساد در داخل مجموعه نیز برخورد می کند و همه تلاش خود را برای افزایش انضباط سازمانی به کار گرفته است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: دستگاه قضا با مجرمان حرفهای و بر هم زنندگان امنیت و آسایش مردم و سارقان و اشرار و اخلالگران در نظم به طور قاطع برخورد میکند. رییس دستگاه قضا بر این نکته نیز تاکید کرد که نیروی انتظامی و دستگاههای امنیتی هم در همکاری با دستگاه قضا، جریانات مخل امنیت و مجرمان حرفهای را با سرعت شناسایی میکنند و دادگاهها هم خارج از نوبت به پرونده این افراد رسیدگی خواهند کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای برای نمونه به اقدام چند فرد شرور در اتوبان تهران کرج اشاره کرد که با اخلال در امنیت موجب ایجاد رعب و وحشت در جامعه شدند اما به سرعت شناسایی و دستگیر شده و پس از صدور کیفرخواست، پرونده آنها در حال رسیدگی است.
بازدید از زندانهای 31 استان کشور در اقدامی بیسابقه
رییس دستگاه قضا به اقدامات اصلاحی در جهت ارتقای وضعیت زندانها نیز اشاره کرد و گفت: در دوره تحول با رویکرد جدید جهادی به مسئله زندانها رسیدگی شد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: رییس سازمان زندانها ظرف مدت کمتر از یک سال همراه با تعدادی از مدیران ارشد قضایی از همه زندانها در ۳۱ استان کشور بازدید کردند که اقدامی بیسابقه بوده است.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: دستگاه قضایی با همفکری نخبگان و صاحب نظران حوزه و دانشگاه رویکرد اصلاح و تربیت در زندانها را مورد توجه قرار داد و تلاشهای زیادی شد تا مشکلات مددجویان و خانوادههای آنها تا حد امکان برطرف شود.
رییس قوهقضاییه با اشاره به بازدید خود از ۳ زندان در ماههای اخیر، اقدام دادستان تهران برای بازدید از زندان همراه با هیأت ۲۰۰ نفره و بازدید رییس دادگستری تهران از زندان قزلحصار همراه با یک تیم ۵۰ نفره و گفتگوی رو در رو با هزار زندانی و پیگیری مشکلات آنها را امری بیسابقه دانست.
روسای دادگستریها در ۲۲ استان ۴۲ بار از زندانها بازدید کردهاند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین گفت که طی یک ماه گذشته، دادستانها فقط در ۲۸ استان کشور ۷۶ بار و روسای دادگستریها در ۲۲ استان ۴۲ بار از زندانها بازدید کردهاند.
رییس دستگاه قضا از اجرای طرح پایش زندانیان و اعطای مرخصی به آنها در ایام کرونا، سرکشی دورهای دادستان کل و دادستانها و روسای کل دادگستریهای سراسر کشور از زندانها و تحتنظرگاهها و استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس به عنوان دیگر اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت زندانها و بازداشتگاهها یاد کرد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش گفت: دشمن از این که احساس میکند امروز یک انسجام و همکاری بین مجموعههای نظام به وجود آمده ناراحت است و از هر طریق ممکن تلاش میکند مانع از تقویت این همدلی شود.
همدلی قوا
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: دشمن از خدمترسانی به مردم نیز عصبانی است؛ چرا که هر چه روند خدمترسانی تسهیل شده و افزایش یابد، ترفندهای دشمن بیشتر کارآیی خود را از دست میدهد. رییس دستگاه قضا ادامه داد: هر دستگاهی که تلاش میکند خدمات بهتری به مردم ارائه دهد، دشمن برای آن مسئلهسازی و حاشیهسازی میکند تا اذهان مردم منحرف شوند.
رییس قوهقضاییه گفت: امروز دولت، مجلس و قوهقضاییه با همدلی تلاش میکنند تا در جهت ارتقای کشور از لحاظ علمی، اقتصادی و دفاعی گام بردارند و دشمن از این مسئله عصبانی است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: در همین مدت کوتاه استقرار دولت، در حالی که رییس جمهور در تدارک تشکیل کابینه و برنامهریزی برای اجرای شعارهای دولت مردمی بود، از حضور در میان مردم نیز غافل نبود.
رییس دستگاه قضا در همین راستا از توجه ویژه رییسجمهور به مشکلات مردم و سفر به استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان برای رسیدگی به مسائل مردم به ویژه در مناطق محروم قدردانی کرد.
ارتقای ارتباط دستگاه قضا با مردم در دوره تحول و تعالی
رییس قوهقضاییه به ارتقای ارتباط دستگاه قضا با مردم در دوره تحول و تعالی نیز اشاره کرد و گفت که در همین مدت کوتاهی که مسئولیت این قوه را بر عهده گرفته، بخش قابل توجهی از مردم بدون واسطه با او گفتوگو کرده یا برایش پیام فرستادهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: من هر روز شخصاً حداقل ۱۰ درخواست مردمی را تا حصول نتیجه پیگیری میکنم و پیامهایی که بهصورت مکتوب، مجازی یا تلفنی دریافت میکنم را به قسمتهای مختلف میفرستم تا رسیدگی شود و همکاران ما به این پیامها جواب میدهند.
رییس قوهقضاییه به تماس فرزند شهیدی از کرمانشاه در پنجشنبه هفته گذشته اشاره کرد و گفت که این خانواده شهید خواستار ملاقات با وی بودند که از آنها خواست روز جمعه به تهران بیایند و پس از این ملاقات با آنها، دستورات لازم برای حل مشکلشان نیز صادر شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: طی نزدیک به دو ماه گذشته که دولت جدید نیز آغاز به کار کرده، جلسات زیادی را با آقایان رئیسی و قالیباف داشتهام و علاوه بر آن سه نشست را نیز به طور سه جانبه داشتهایم.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: در روزهای اخیر نیز با معاون اول و معاون اقتصادی رییس جمهور و چهار تن از وزرا ملاقات داشتیم که قطعاً دشمن وقتی این اقدامات و نتایج همدلیها را میبیند، بیش از پیش عصبانی میشود.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه اگر با اخلاص برای خدا کار کنیم خدا هم به ما کمک میکند، تأکید کرد: نباید از هیاهوی دشمن ترسید و نگران بود؛ چرا که در این ۴۰ سال با همه وجود احساس کردیم هر جا با توکل به خدا به وظیفه خود عمل کردهایم خدا به کار ما برکت داده و به هدفمان رسیدهایم.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با تبریک پیروزی درخشان ورزشکاران کشورمان در مسابقات پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو از ورزشکارانی که با کسب ۲۴ مدال افتخارآفرین پرچم مقدس کشورمان را به اهتزاز درآورده و با شعار میتوانیم در دل مردم بیش از پیش امید آفریدند و ملت ایران را خوشحال کردند تقدیر کرد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از اظهاراتش شهریور ماه را قطعه خاصی در تاریخ انقلاب اسلامی دانست و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و شهدای شهریورماه تصریح کرد: وقتی انسان به گذشته نگاه میکند، این مقطع تاریخی قطعهای است که باید بارها به آن پرداخته شود.
رییس دستگاه قضا گفت: آن چه در طول اوایل انقلاب اسلامی و چهار دهه اخیر اتفاق افتاد نشانگر قدرت معجزهوار الهی در برابر کسانی است که مقابل خدا قد علم کرده و راه تفرعن و استکبار در پیش گرفتند تا سد راه قدرت لایزال الهی شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: سال ۵۷ طاغوت حاکم بر کشور ما با استمداد از اربابان خارجی خود همه تلاشش را به کار گرفت تا نگذارد انقلاب اسلامی در ایران پیروز شود. رییس قوهقضاییه ادامه داد: رژیم ستم شاهی فقط در هفدهم شهریورماه در میدان شهدای تهران هزاران انسان بیگناه را به خاک و خون کشید اما قدرت الهی غلبه کرد و طاغوت رفت و نام شهدا ماندگار شد.
رییس دستگاه قضا گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دشمن کودتاهای مختلفی را طراحی و پیاده کرد و بلافاصله در پایان شهریور ۵۹ جنگ سنگینی را بر کشور ما تحمیل کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای ادامه داد: در جنگ هشت ساله، صدام به ظاهر در برابر ملت ایران ایستاده بود اما در واقع همه دنیای طاغوت و فراعنه پشت سر او قرار داشتند.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: همزمان با جنگ تحمیلی هشت ساله، رییسجمهور نگون بخت و جریان منافقین و جریانات ملحد و منحرف از ۲۵ خرداد ۶۰ که اعلام جنگ مسلحانه کردند و دست به اسلحه بردند هزاران نفر از مردم و مسئولان نظام را ترور کرده و در کشور آشوب ایجاد کردند و از سوی دیگر به کمک دشمن بعثی رفتند.
رییس قوهقضاییه با اشاره به عبرتهای تاریخ برای مستکبران و جنایتکاران گفت: امروز ببینید که سرنوشت سران طاغوت، کودتاگران، صدام و منافقین چه شده و نظام اسلامی در چه جایگاهی قرار دارد و شهدا نزد خدا و مردم چه جایگاهی دارند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: امروز میبینیم که منافقین دچار ذلت و خفت شدند و بینیشان به خاک مالیده شده و منفورترین افراد هستند. رییس دستگاه قضا ادامه داد: در بین ۱۷ هزار نفر از مسئولان و مردم کوچه بازار از زن و مرد تا پیر و جوان و کودک که منافقین ترور کرده و به شهادت رساندهاند چهرههای شاخصی قرار دارند که حقیقتاً مردان بزرگی بودند.
رییس قوهقضاییه گفت: آنچه در طول دو ماه از ۷ تیر تا ۱۴ شهریورماه ۱۳۶۰ در کشور ما از ترور و جنگ در شرق و غرب و جنوب کشور و فعالیتهای تخریبی جریانات انحرافی و وابسته به بیگانه رخ داد، اگر در هر کشور دیگری بود از پا میافتاد، اما نظام اسلامی با قدرت پیش رفت.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای ادامه داد: علاوه بر رییسجمهور، نخست وزیر، رییس دستگاه قضا و ۷۲ تن از یارانش چهرههای برجستهای، چون شهید آیتالله قدوسی دادستان کل انقلاب نیز به دست منافقین به شهادت رسیدند که حقیقتاً حق این استاد بزرگ به درستی ادا نشده است.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: شهید قدوسی مجاهدی خستگی ناپذیر، انسانی مخلص و دلسوز بود که همه تلاش خود را برای تعلیم و تعلم و انسان سازی و تربیت نیرو برای نظام اسلامی به کار گرفت اما شخصیت و مجاهدتهای او ناشناخته ماند.
منافقین امروز در دامان عدهای مدعی مدافع حقوق بشر زندگی میکنند
رییس قوهقضاییه گفت: امروز جلادان و تروریستها و حامیان آنها ادعای حقوقبشر دارند و گاه و بیگاه با بهانه و بی بهانه جمهوری اسلامی را ناقض حقوق بشر معرفی میکنند که حقیقتا خجالتآور است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بیان کرد: منافقین که هزاران انسان بیگناه را ترور کرده و به شهادت رساندند و با بدترین روشها شکنجه کردند و اموال مردم را از بین بردند امروز در دامان عدهای مدعی مدافع حقوق بشر زندگی میکنند و از آن ها تشکر هم میکنند و جمهوری اسلامی را ناقض حقوق انسان میدانند.
مأموریت دادستان کل کشور برای ساماندهی نحوه ارتباط و همکاری ضابطان با قضات
بخش دوم نشست روز گذشته شورای عالی قوهقضاییه، به ارائه گزارش دادستان کل کشور در زمینه دستور رییس قوهقضاییه پیرامون «تدوین دستورالعمل و چهارچوب همکاری و ارائه خدمات قضایی به نیروهای امنیتی انتظامی به ویژه در حوزههای امنیتی برای کشف توطئه ها، جلوگیری از نفوذ دشمن و شناسایی باندهای سازمان یافته و به طور کلی تنظیم روابط کاری فیمابین قضات و ضابطین» که در تاریخ ۲۱ تیر ۱۴۰۰ صادر شده بود، اختصاص داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین منتظری در این زمینه گفت: پیرو اجرای دستور رییس قوهقضاییه، نخستین جلسه مشترک دادستانی کل کشور با مسئولان و مدیران عالی رتبه امنیتی و انتظامی کشور برگزار و مقرر شد که این جلسه در فواصل منظمی تکرار شود. دادستان کل کشور با بیان اینکه خدمات ضابطین بر کسی پوشیده نیست، گفت: قوهقضاییه بدون همکاری ضابطین در انجام وظایف خود دچار مشکل میشود.
منتظری، سرویسدهی و ارائه آموزشهای لازم به ضابطین را امری ضروری عنوان کرد و گفت: ما در قوهقضاییه باید نهایت تلاش خود را در زمینه آموزش کامل به ضابطین اعم از ضابطین خاص و ضابطین عام انجام دهیم.
دادستان کل کشور در ادامه بر ضرورت برگزاری جلسات هماهنگی میان معاونت آموزشی قوهقضاییه با دستگاههای ضابط تاکید کرد و گفت: اگر افسری گزارش بدهد درحالیکه کارت ضابطیت نداشته باشد گزارش او برای قاضی سندیت نخواهد داشت.
منتظری به نقش دستگاههای امنیتی در مقوله پیشگیری از وقوع جرم نیز اشاره کرد و گفت: ضابطین قضایی به مجرد مشاهده علامت یا نشانهای از فساد یا جاسوسی در یک دستگاه، میتوانند با اقدام به موقع خود از وقوع جرم پیشگیری کنند. در ادامه جلسه دادستان کل کشور نکات و پیشنهاداتی را در مورد رابطه قضات و ضابطین مطرح کرد.
رییس قوهقضاییه در واکنش به گزارش دادستان کل کشور، مجدداً به او مأموریت داد تا در اسرع وقت، پیشنویس دستورالعملی را برای ساماندهی نحوه ارتباط و همکاری ضابطان با قضات تهیه کند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه سالیان سال است که مسائل و مشکلات معتنابه دستگاه قضا و ضابطان مطرح میشود و ما نیازمندیم که برای ضابطهمند شدن کار، دستورالعملی رسمی را در این زمینه ابلاغ کنیم، گفت: توصیه شفاهی در زمینه ساماندهی نحوه ارتباط و همکاری ضابطان با قضات کافی نیست سالهاست توصیه صورت گرفته و حتما در این زمینه نیازمند ابلاغ دستورالعمل هستیم.
رییس قوهقضاییه متذکر شد که در این دستورالعمل باید بر «حفظ استقلال قاضی»، «تعیین حدود قانونی ماموریت ضابط» و «رعایت قانون و حفظ حقوق شهروندی متهمان» تأکید شود.
تقدیر از عملکرد شوراهای حل اختلاف
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن تقدیر از عملکرد شوراهای حل اختلاف به ویژه در ارتباط با تلاشی که در حوزه محکومان به قصاص انجام میدهند، گفت: تلاش برای رضایت و گذشت اولیاء دم از قصاص دارای تاثیرات و تبعات مثبت بسیار زیادی است.
حجتالاسلاموالمسلمین عبداللهی، رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه بر ضرورت آگاه کردن نهادها و مسئولان امنیتی از پایان دوره محکومیت زندانیان شرور تاکید کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در همین زمینه اعلام کرد: لازم است که قبل از پایان مدت محکومیت به مجرمان حرفهای و کسانی که امنیت مردم را به خطر میاندازند، این موضوع به اطلاع نهادهای امنیتی و نیروی انتظامی برسد تا از خطرات احتمالی پیشگیری شود.
شرکت ۷۰ درصد زندانیان به صورت الکترونیکی در جلسات تحقیق و رسیدگی
کاظمیفرد، رییس جدید مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه نیز در این نشست گفت: دستیابی آسان مردم به خدمات قضایی، اجرای سند تحول قضایی، استفاده حداکثری از ظرفیتهای ایجاد شده در حوزه فناوری اطلاعات و همچنین گام دوم هوشمندسازی دستگاه قضا را با بهره گرفتن از کمک شرکتهای دانش بنیان و نخبگان علمی دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در مردادماه، ۷۰ درصد زندانیان به صورت الکترونیکی در جلسات تحقیق و رسیدگی شرکت کردند، گفت: تا امروز ۶۰ درصد از شعب قضایی نیز برای انجام دادرسی الکترونیکی تجهیز شدهاند.رییس جدید مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه با اشاره به کاهش میانگین مدت زمان رسیدگی به پروندهها گفت: با تلاش و همت همکاران قضایی و کمک گرفتن از ابزارهای فناورانه، میانگین زمان رسیدگی به پروندهها از ابتدای سال تا کنون ۱۰ روز کاهش یافته است.کاظمیفرد همچنین خبر داد که از این پس شناسایی شهود و مجرمان حرفهای به صورت کاملا هوشمند انجام خواهد شد و اطلاعات این افراد به شکل الکترونیکی در کارتابل دادستانها قرار خواهد گرفت.
پیگیریها پیرامون برخورد با اخلالگران در حوزه سلامت و مافیای دارو
رییس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه با اشاره به پیگیریهای این سازمان پیرامون اجرای دستور رییس قوهقضاییه در زمینه برخورد با اخلالگران در حوزه سلامت و مافیای دارو گفت: در این زمینه تا کنون ۲ پرونده را تشکیل دادهایم؛ یکی از این پروندهها مربوط به نگهداری دارو توسط معاونین یکی از بیمارستانهای تهران است که کشف و پرونده آن به دادسرای تهران ارسال شده است. پرونده دیگر نیز که مربوط به فروش داروهای دولتی کرونا در بازار ازاد است که گزارش این موضوع نیز به دادستان کل کشور ارسال شده است.
درویشیان در بخش دیگری از صحبتهای خود با پیگیریهای انجام شده از سوی سازمان بازرسی کل کشور، فاز نخست پروزه تصفیه خانه جدید آب شرب قم که حدود ۱۰ سال از آغاز کار اجرایی آن میگذشت، ظرف روزهای اتی به بهره برداری خواهد رسید و طبق قولی که داده شده، فاز دوم این پروژه نیز ظرف ۴ ماه آتی به بهره برداری میرسد.
درویشیان همچنین در خصوص انتشار خبری در خصوص سرمهای آلوده خریداری شده از ترکیه گفت: پس از بررسیهای انجام شده توسط سازمان بازرسی کل کشور مشخص شد که هم تاریخ انقضا این داروها برای ۲ سال دیگر است و هم اینکه هیچگونه آلودگی در آنها وجود ندارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آینده افغانستان
دکتر اصغر زارعی
ولایت (استان) پنجشیر این روزها به کانون توجهات در افغانستان تبدیلشده است. همزمان با مذاکره فرماندهان این استان شمالی با رهبران طالبان، از چند هفته پیش خبرهایی از ورود نیروهای نظامی امارت اسلامی به این منطقه منتشر شد. طالبان از روزهای نخست استقرار در کابل، اعلام کرد که وضعیت پنجشیر را نمیپذیرد و مایل نیست این ولایت، همچون جزیرهای جداگانه در دل افغانستان باشد.
این در حالی است که طالبان در تلاش است چالش بزرگ خود با پنجشیر را تقلیل وضعیت داده و مانع از گسترش مقاومت در سایر نقاط شود. موضوع تقابل میان طالبان و رهبران پنجشیر عبارت است از عیارسنجی وعدههای امارت اسلامی. طالبان قول داده است که دولتی فراگیر و شامل همه قومیتها تشکیل دهد و به رهبران این منطقه نیز پیشنهاد کرد در حکومت آینده شریک باشند. «احمد مسعود» رهبر مقاومت پنجشیر با رد این پیشنهاد، مسئله اصلی را «تغییر ساز و کارهای حاکمیتی» عنوان کرده و دولت آینده افغانستان را وقتی فراگیر میداند که متکی به آرای عمومی و نقشآفرینی همه جریانهای سیاسی باشد.
بنابراین مطالبات پنجشیر را میتوان به مطالبه همه مردم افغانستان تعمیم داد چراکه همهکسانی که در آنجا اعلام مقاومت ملی کردهاند، نماینده اقوام و اقلیتهای مختلف هستند و خواستههایی فراتر از نژاد و زبان خود دارند. به نظر میرسد طالبان با این ساز و کار مخالف باشد و بنا دارد قواعد مردمسالاری را با قرائت خود، ساری و جاری کند. از سوی دیگر، درصورتیکه طالبان به انحصارطلبی، اقتدارگرایی و تحمیل ساز و کار خود به مردم افغانستان پافشاری کند، مقاومت پنجشیر از این ظرفیت برخوردار است که بهسرعت فراگیر شده و به یک جنبش ملی تبدیل شود.
طالبان روز گذشته مدعی تصرف کامل پنجشیر شده درحالیکه مقاومت این ادعا را رد کرده و خواستار پیوستن تمام مردم افغانستان به قیام علیه امارت اسلامی شده است. تاریخ معاصر افغانستان ازجمله دوره کوتاه حاکمیت طالبان از سال 1996 تا 2001 حاکی از آن است که برخورد قهرآمیز با مطالبات عمومی ازجمله مردم غیور این استان شمالی چاره کار نیست چراکه اساساً قاطبه افغانها خواستار تغییر در مدل حاکمیت طالبانی هستند.
لذا اگر فرض را بر این بگذاریم که خطوط دفاعی جبهه پنجشیر شکسته شود و این منطقه بهطور کامل در اختیار طالبان قرار گیرد، سرکوب این مطالبه باعث محو آن نخواهد شد و بهصورت مخفیانه در لایههای زیرین جامعه فعال باقی میماند. بهبیاندیگر، آنها شاید بتوانند دژ مستحکم پنجشیر را فتح کنند و به آرزوی خود جامه عمل بپوشانند؛ اما آیا میتوانند اذهان و قلوب مردم افغانستان را نیز تسخیر کنند و با تحکم، سرکوب و ارعاب، حاکمیت خود را بر آنها تحمیل نمایند؟ طالبان باید نشان دهد که آمادگی و ظرفیت پذیرش و استقبال از حضور همه اقوام و اقشار در ساختار سیاسی را دارد و خواستار حل و فصل چالش پنجشیر در دایره همین هدف همگانی است.
احمد مسعود این بستر را تاکنون فراهم کرده و اعلام نموده از نظریه علمای دین مبنی بر گفتگو با طالبان استقبال میکند درحالیکه امارت اسلامی پس از چند هفته مذاکره، وضعیت را به سمت بغرنج شدن و پیچیدهتر شدن سوق داده است. با اطلاعیه خصمانه «ذبیحالله مجاهد»، سخنگوی طالبان که مقاومت را گروهی «یاغی» و «دشمن» توصیف کرد، این پیام به جهانیان مخابره شد که امارت اسلامی برخلاف ادعای مدارا و مسامحه، به دنبال انحصار قدرت است و از نظر این گروه، جریانهای دیگر نیروهای مزاحمی هستند که یا باید زیر پرچم طالبان مجتمع شوند و یا به هر طریقی از سر راه کنار بروند.
اما همانگونه که اشاره شد تجربیات گذشته نشان میدهند چنین تفکری محکوم به زوال است زیرا هیچ گروهی بهصرف شعار دادن قادر به حاکمیت بر افغانستان نبوده است و برای حکمرانی مستمر و مستظهر به حمایتهای مردمی، دستاوردهای میدانی و نظامی بهتنهایی کافی نیستند.
علاوه بر این، اتخاذ رویکرد حذفی در خصوص منتقدان و مخالفان تنها به تقویت احساس تقابل و گسترش آن در حد مقیاس ملی منتهی خواهد شد درحالیکه یک دولت با ثبات و مقتدر، مشروعیت خود را مبتنی بر عقلانیت و مشارکت سیاسی از رهگذر حضور همه اقلیتها و اقوام زیر چتر یک ساختار گسترده به دست میآورد.
تردیدی نیست که طالبان نقش محوری و شاید حتی انحصاری در فراری دادن نیروهای آمریکا و متحدانش ایفا کرد؛ با این حال نباید فراموش شود که دستاورد امروز مرهون یک جریان خاص نیست بلکه همه مردم افغانستان در این پیروزی سهیم و شریک بودند. بنابراین اقوام و اقلیتها حق دارند در ساختار نظام آینده سهم تعیینکننده و اثرگذار داشته باشند و به جایگاهی که سزاوار آن هستند دست پیدا کنند.
افزون بر این طالبان باید ثابت کند در تصمیمگیریهای سیاسی تحت تأثیر هیچ قدرت خارجی قرار ندارد. گزارشهای مربوط به مداخله نظامی پاکستان در پنجشیر در صورت صحت، خطر باز شدن پای دیگر قدرتهای منطقهای در منازعات داخلی را به همراه دارد.
بالاخره این که امارت اسلامی نباید تصور کند که پس از فتوحات و پیروزیهایش در برابر دولت خائن اشرف غنی دیگر هیچ نیرویی تاب مقاومت در برابر توان نظامی آنها را ندارند و در عرصه سیاست و امنیت این کشور بازیگری بیرقیب هستند. بر این اساس اگر تنش طالبان با پنجشیر بهصورت معقول و منطقی و مسلمات آمیز حل و فصل شود، از رهگذر آن، مشارکت عادلانه و معنادار نیز به دست میآید؛ در غیر این صورت باید منتظر پیامدهای خشونتبار آن بود که در نهایت، به زیان همه جریانهای این کشور بهویژه طالبان تمام خواهد شد.
این در حالی است که طالبان در تلاش است چالش بزرگ خود با پنجشیر را تقلیل وضعیت داده و مانع از گسترش مقاومت در سایر نقاط شود. موضوع تقابل میان طالبان و رهبران پنجشیر عبارت است از عیارسنجی وعدههای امارت اسلامی. طالبان قول داده است که دولتی فراگیر و شامل همه قومیتها تشکیل دهد و به رهبران این منطقه نیز پیشنهاد کرد در حکومت آینده شریک باشند. «احمد مسعود» رهبر مقاومت پنجشیر با رد این پیشنهاد، مسئله اصلی را «تغییر ساز و کارهای حاکمیتی» عنوان کرده و دولت آینده افغانستان را وقتی فراگیر میداند که متکی به آرای عمومی و نقشآفرینی همه جریانهای سیاسی باشد.
بنابراین مطالبات پنجشیر را میتوان به مطالبه همه مردم افغانستان تعمیم داد چراکه همهکسانی که در آنجا اعلام مقاومت ملی کردهاند، نماینده اقوام و اقلیتهای مختلف هستند و خواستههایی فراتر از نژاد و زبان خود دارند. به نظر میرسد طالبان با این ساز و کار مخالف باشد و بنا دارد قواعد مردمسالاری را با قرائت خود، ساری و جاری کند. از سوی دیگر، درصورتیکه طالبان به انحصارطلبی، اقتدارگرایی و تحمیل ساز و کار خود به مردم افغانستان پافشاری کند، مقاومت پنجشیر از این ظرفیت برخوردار است که بهسرعت فراگیر شده و به یک جنبش ملی تبدیل شود.
طالبان روز گذشته مدعی تصرف کامل پنجشیر شده درحالیکه مقاومت این ادعا را رد کرده و خواستار پیوستن تمام مردم افغانستان به قیام علیه امارت اسلامی شده است. تاریخ معاصر افغانستان ازجمله دوره کوتاه حاکمیت طالبان از سال 1996 تا 2001 حاکی از آن است که برخورد قهرآمیز با مطالبات عمومی ازجمله مردم غیور این استان شمالی چاره کار نیست چراکه اساساً قاطبه افغانها خواستار تغییر در مدل حاکمیت طالبانی هستند.
لذا اگر فرض را بر این بگذاریم که خطوط دفاعی جبهه پنجشیر شکسته شود و این منطقه بهطور کامل در اختیار طالبان قرار گیرد، سرکوب این مطالبه باعث محو آن نخواهد شد و بهصورت مخفیانه در لایههای زیرین جامعه فعال باقی میماند. بهبیاندیگر، آنها شاید بتوانند دژ مستحکم پنجشیر را فتح کنند و به آرزوی خود جامه عمل بپوشانند؛ اما آیا میتوانند اذهان و قلوب مردم افغانستان را نیز تسخیر کنند و با تحکم، سرکوب و ارعاب، حاکمیت خود را بر آنها تحمیل نمایند؟ طالبان باید نشان دهد که آمادگی و ظرفیت پذیرش و استقبال از حضور همه اقوام و اقشار در ساختار سیاسی را دارد و خواستار حل و فصل چالش پنجشیر در دایره همین هدف همگانی است.
احمد مسعود این بستر را تاکنون فراهم کرده و اعلام نموده از نظریه علمای دین مبنی بر گفتگو با طالبان استقبال میکند درحالیکه امارت اسلامی پس از چند هفته مذاکره، وضعیت را به سمت بغرنج شدن و پیچیدهتر شدن سوق داده است. با اطلاعیه خصمانه «ذبیحالله مجاهد»، سخنگوی طالبان که مقاومت را گروهی «یاغی» و «دشمن» توصیف کرد، این پیام به جهانیان مخابره شد که امارت اسلامی برخلاف ادعای مدارا و مسامحه، به دنبال انحصار قدرت است و از نظر این گروه، جریانهای دیگر نیروهای مزاحمی هستند که یا باید زیر پرچم طالبان مجتمع شوند و یا به هر طریقی از سر راه کنار بروند.
اما همانگونه که اشاره شد تجربیات گذشته نشان میدهند چنین تفکری محکوم به زوال است زیرا هیچ گروهی بهصرف شعار دادن قادر به حاکمیت بر افغانستان نبوده است و برای حکمرانی مستمر و مستظهر به حمایتهای مردمی، دستاوردهای میدانی و نظامی بهتنهایی کافی نیستند.
علاوه بر این، اتخاذ رویکرد حذفی در خصوص منتقدان و مخالفان تنها به تقویت احساس تقابل و گسترش آن در حد مقیاس ملی منتهی خواهد شد درحالیکه یک دولت با ثبات و مقتدر، مشروعیت خود را مبتنی بر عقلانیت و مشارکت سیاسی از رهگذر حضور همه اقلیتها و اقوام زیر چتر یک ساختار گسترده به دست میآورد.
تردیدی نیست که طالبان نقش محوری و شاید حتی انحصاری در فراری دادن نیروهای آمریکا و متحدانش ایفا کرد؛ با این حال نباید فراموش شود که دستاورد امروز مرهون یک جریان خاص نیست بلکه همه مردم افغانستان در این پیروزی سهیم و شریک بودند. بنابراین اقوام و اقلیتها حق دارند در ساختار نظام آینده سهم تعیینکننده و اثرگذار داشته باشند و به جایگاهی که سزاوار آن هستند دست پیدا کنند.
افزون بر این طالبان باید ثابت کند در تصمیمگیریهای سیاسی تحت تأثیر هیچ قدرت خارجی قرار ندارد. گزارشهای مربوط به مداخله نظامی پاکستان در پنجشیر در صورت صحت، خطر باز شدن پای دیگر قدرتهای منطقهای در منازعات داخلی را به همراه دارد.
بالاخره این که امارت اسلامی نباید تصور کند که پس از فتوحات و پیروزیهایش در برابر دولت خائن اشرف غنی دیگر هیچ نیرویی تاب مقاومت در برابر توان نظامی آنها را ندارند و در عرصه سیاست و امنیت این کشور بازیگری بیرقیب هستند. بر این اساس اگر تنش طالبان با پنجشیر بهصورت معقول و منطقی و مسلمات آمیز حل و فصل شود، از رهگذر آن، مشارکت عادلانه و معنادار نیز به دست میآید؛ در غیر این صورت باید منتظر پیامدهای خشونتبار آن بود که در نهایت، به زیان همه جریانهای این کشور بهویژه طالبان تمام خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پیش بینی بورس در نیمه دوم شهریور
از اواخر خرداد ماه که شاخص بورس مجددا رشد خود را آغاز کرد، کسی تصور نمی کرد که پس از تجربه ریزش های شدید سال گذشته، مجددا شاهد بازدهی 40 درصدی در این بازار باشیم. اما این اتفاق طی دو سه ماه گذشته در بازار سرمایه افتاد. البته این رشد برای همه سهم ها مساوی نبوده و همین طور در روزهای اخیر نیز شاهد روند پرنوسانی در این بازار بوده ایم. اما اینکه روند بازار در نیمه دوم شهریور ماه به چه صورت خواهد بود سوالی است که بسیاری از سهامداران، مشتاق پاسخ آن هستند.
یکی از مهمترین عوامل رشد بورس در چند ماه گذشته خوش بینی به حمایت های دولت جدید از بازار سرمایه بوده است. البته در این میان افزایش نرخ ارز نیز به عنوان عاملی برای افزایش انتظارات تورمی، موثر بوده است. اما نکته قابل توجه در خصوص علت دیگر رشد بورس، خوش بینی به ثبات دیگر بازارها از جمله بازار ارز بوده است. واقعیت آن است که سیاستگذاران اقتصادی به دنبال برقراری آرامش در همه بازارها هستند و کنترل نرخ ارز و ثبات قیمت دلار میتواند ورود سرمایهگذاران به بورس را رونق بخشد. بنابراین بازار سرمایه از این منظر می تواند بدون رقیب به مسیر رشد خود ادامه دهد. البته در این بین آنچه مشخص است این است که نباید انتظارات رشدهای حبابی و بی پشتوانه سال گذشته در بورس را داشت. به نظر می رسد بازار سرمایه به نوعی عقلانیت رسیده و برنده این بازار، سهامدارانی هستند که با پشتوانه تحلیل های بنیادی اقدام به خرید و فروش می کنند.
سایه رفتارهای هیجانی بر بازار سرمایه
یک کارشناس بازار سرمایه در خصوص علت نوسانات اخیر بورس گفت: بازدهی اخیر بورس در شرایطی بود که سیاستگذاران هنوز مشخص نبوده و همچنین برنامه های مرتبط با سیاست خارجی نیز در ابهام بود. از این رو بازار خود را برای اصلاح قیمت سهام آماده کرده بود. اما در هفته گذشته بازار سهام همزمان با نوسانات قیمت ارز برای چند روز وارد مدار اصلاحی شد. با ورود به این فاز بسیاری از سهامداران با دریافت سیگنالهای متفاوت از سوی بازارهای رقیب، صفهای فروش را از آن خود کردند تا یک بار دیگر نشان دهند رفتارهای هیجانی تا چه میزان بر روند معاملات بورسی اثرگذار است.
محمد شکری در ادامه گفت: تحلیلها از عملکرد بازار نشان می دهد پس از فروکش کردن رفتارهای هیجانی معامله گران، بازار باز هم رنگ تعادل به خود خواهد دید.
تاثیر انتظارات تورمی بر ریزش یا صعود بورس
برخی فعالان بازار سرمایه نیز نوسان افزایشی قیمت ارز را عامل رشد بورس عنوان می کنند و معتقدند در غیر این صورت نمی توان انتظار بازار پرحجم را داشت. همچنین عامل دیگر تاثیرگذار بر وضعیت بورس میزان کسری بودجه در نیمه دوم سال است. دو راهی جبران کسری بودجه از طریق منابع بانک مرکزی و افزایش پایه پولی یا از طریق انتشار اوراق مشارکت و افزایش فروش نفت می تواند در رشد یا ریزش بازار سرمایه تاثیرگذار باشد.
در مقابل برخی از کارشناسان نیز معتقدند با توجه به نگاه متفاوت دولت و نظام به بازار سرمایه و تسهیل فرآیند عرضه و پذیرش شرکتها، عمق بازار بیشتر میشود. چرا که به گفته آنها دولت به این باور رسیده که درستترین راه تامین مالی با توجه به شرایط اقتصادی از راه بازار سرمایه است که کمترین تورم را در پی دارد و نقدینگی به سمت تولید سوق پیدا میکند.
در هر صورت در این بین هم سهامدارانی هستند که از فرصت ریزش برای خرید و از فرصت صعود برای فروش استفاده می کنند.
جهش قیمتی در نمادهای کوچک
بسیاری از تحلیلگران می گویند در هفته پیش رو با توجه به جاماندن نمادهای کوچک انتظار میرود رالی صعودی و جهش قیمتی قابل توجهی را در برخی نمادهای کوچک شاهد باشیم.
توصیه آنها به سهامداران خرد این است که برای پیشبینی ارزش معاملات و قیمت ارز را توسط معاملهگران رصد و تحلیل کنند. در مجموع با توجه به اعتمادی که این روزها به بازار سهام بازگشته و رکود حاصل شده در بازارهای موازی میتوان گفت برای جبران زیانهای دیده شده، جایی بهتر از بازار سهام وجود ندارد.
وضعیت معاملات روز گذشته
فضای کلی بازار در روز گذشته پرنوسان بود و هرچند در ساعات میانی افزایشی بود و تا رقم یک میلیون و ۵۴۵ هزار واحد نیز صعود کرد، اما در نهایت روندی نزولی به خود گرفت. در چند مدت اخیر تقاضا برای صنایع کوچکتر بورسی افزایش یافته است. به نظر می رسد سرمایهگذاران به این نتیجه رسیدهاند که حالا دیگر نوبت صنایع با ارزش بازار پایینتر است که در مسیر صعود قرار گیرند.
در معاملات دیروز شاخص کل بورس با ۱۳۱۲ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۵۳۸ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۵۹۱ واحد افزایش یافت و به رقم ۴۶۹ هزار و ۶۱۴ واحد رسید.
معامله گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۹۳ هزار و ۳۶۶ میلیارد ریال انجام دادند.
از میان نمادهای بورسی ۱۴۴ نماد مثبت و ۲۴۶ نماد منفی بودند که از میان آنها معدنی و صنعتی گلگهر، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری غدیر، توسعه معادن و فلزات و سرمایه گذاری تامین اجتماعی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه، شاخص کل فرابورس با ۷۱ واحد افزایش رقم ۲۲ هزار و ۷۶۴ واحد را ثبت کرد. معامله گران این بازار، یک میلیون معامله انجام دادند که ۲۱۰ هزار و ۹۶۵ میلیارد ریال ارزش داشت.
از میان نمادهای بورسی ۱۱۱ نماد مثبت و ۱۴۲ نماد منفی بودند که بیمه پاسارگاد و پالایش نفت لاوان نسبت به سایرنمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل سرمایه گذاری صبا تامین، سنگ آهن گوهرزمین، پلیمر آریاساسول، فولاد هرمزگان جنوب و فرابورس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس
گذاشتند.
کارشناسان برای هفته پیش رو انتظار بازاری کم حجم و متعادل را دارند.
سایه رفتارهای هیجانی بر بازار سرمایه
یک کارشناس بازار سرمایه در خصوص علت نوسانات اخیر بورس گفت: بازدهی اخیر بورس در شرایطی بود که سیاستگذاران هنوز مشخص نبوده و همچنین برنامه های مرتبط با سیاست خارجی نیز در ابهام بود. از این رو بازار خود را برای اصلاح قیمت سهام آماده کرده بود. اما در هفته گذشته بازار سهام همزمان با نوسانات قیمت ارز برای چند روز وارد مدار اصلاحی شد. با ورود به این فاز بسیاری از سهامداران با دریافت سیگنالهای متفاوت از سوی بازارهای رقیب، صفهای فروش را از آن خود کردند تا یک بار دیگر نشان دهند رفتارهای هیجانی تا چه میزان بر روند معاملات بورسی اثرگذار است.
محمد شکری در ادامه گفت: تحلیلها از عملکرد بازار نشان می دهد پس از فروکش کردن رفتارهای هیجانی معامله گران، بازار باز هم رنگ تعادل به خود خواهد دید.
تاثیر انتظارات تورمی بر ریزش یا صعود بورس
برخی فعالان بازار سرمایه نیز نوسان افزایشی قیمت ارز را عامل رشد بورس عنوان می کنند و معتقدند در غیر این صورت نمی توان انتظار بازار پرحجم را داشت. همچنین عامل دیگر تاثیرگذار بر وضعیت بورس میزان کسری بودجه در نیمه دوم سال است. دو راهی جبران کسری بودجه از طریق منابع بانک مرکزی و افزایش پایه پولی یا از طریق انتشار اوراق مشارکت و افزایش فروش نفت می تواند در رشد یا ریزش بازار سرمایه تاثیرگذار باشد.
در مقابل برخی از کارشناسان نیز معتقدند با توجه به نگاه متفاوت دولت و نظام به بازار سرمایه و تسهیل فرآیند عرضه و پذیرش شرکتها، عمق بازار بیشتر میشود. چرا که به گفته آنها دولت به این باور رسیده که درستترین راه تامین مالی با توجه به شرایط اقتصادی از راه بازار سرمایه است که کمترین تورم را در پی دارد و نقدینگی به سمت تولید سوق پیدا میکند.
در هر صورت در این بین هم سهامدارانی هستند که از فرصت ریزش برای خرید و از فرصت صعود برای فروش استفاده می کنند.
جهش قیمتی در نمادهای کوچک
بسیاری از تحلیلگران می گویند در هفته پیش رو با توجه به جاماندن نمادهای کوچک انتظار میرود رالی صعودی و جهش قیمتی قابل توجهی را در برخی نمادهای کوچک شاهد باشیم.
توصیه آنها به سهامداران خرد این است که برای پیشبینی ارزش معاملات و قیمت ارز را توسط معاملهگران رصد و تحلیل کنند. در مجموع با توجه به اعتمادی که این روزها به بازار سهام بازگشته و رکود حاصل شده در بازارهای موازی میتوان گفت برای جبران زیانهای دیده شده، جایی بهتر از بازار سهام وجود ندارد.
وضعیت معاملات روز گذشته
فضای کلی بازار در روز گذشته پرنوسان بود و هرچند در ساعات میانی افزایشی بود و تا رقم یک میلیون و ۵۴۵ هزار واحد نیز صعود کرد، اما در نهایت روندی نزولی به خود گرفت. در چند مدت اخیر تقاضا برای صنایع کوچکتر بورسی افزایش یافته است. به نظر می رسد سرمایهگذاران به این نتیجه رسیدهاند که حالا دیگر نوبت صنایع با ارزش بازار پایینتر است که در مسیر صعود قرار گیرند.
در معاملات دیروز شاخص کل بورس با ۱۳۱۲ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۵۳۸ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۵۹۱ واحد افزایش یافت و به رقم ۴۶۹ هزار و ۶۱۴ واحد رسید.
معامله گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۹۳ هزار و ۳۶۶ میلیارد ریال انجام دادند.
از میان نمادهای بورسی ۱۴۴ نماد مثبت و ۲۴۶ نماد منفی بودند که از میان آنها معدنی و صنعتی گلگهر، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری غدیر، توسعه معادن و فلزات و سرمایه گذاری تامین اجتماعی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه، شاخص کل فرابورس با ۷۱ واحد افزایش رقم ۲۲ هزار و ۷۶۴ واحد را ثبت کرد. معامله گران این بازار، یک میلیون معامله انجام دادند که ۲۱۰ هزار و ۹۶۵ میلیارد ریال ارزش داشت.
از میان نمادهای بورسی ۱۱۱ نماد مثبت و ۱۴۲ نماد منفی بودند که بیمه پاسارگاد و پالایش نفت لاوان نسبت به سایرنمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل سرمایه گذاری صبا تامین، سنگ آهن گوهرزمین، پلیمر آریاساسول، فولاد هرمزگان جنوب و فرابورس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس
گذاشتند.
کارشناسان برای هفته پیش رو انتظار بازاری کم حجم و متعادل را دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پرونده واحدهای تولیدی در اولویت رسیدگی قرار گیرد
رییس کل دادگستری استان مازندران گفت: پروندههای مهم که دارای شاکیان زیادی است یا پرونده واحدهای تولیدی باید در اولویت رسیدگی قرار گیرد تا مشکلات مردم سریعتر برطرف شود.
حجتالاسلام محمدصادق اکبری در نشست شورای برنامهریزی دادگستری استان مازندران با روسا و دادستانهای سراسر این استان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، بر بررسی سریع به پروندههای مهم دارای شاکیان زیاد و پرونده واحدهای تولیدی تاکید و اظهار کرد: موضوع کارشناسان یکی از مسایل بسیار مهمی است که در صورت عدم نظارت، نگرانیها و نارضایتیهایی را به همراه دارد و رفع آن مستلزم تقویت فوری سیستم نظارت بر کار ناظران و کارشناسان و اتخاذ تدابیر لازم است و بیتوجهی به آن میتواند حقوق بیتالمال و سایر افراد حقیقی و حقوقی را تضییع کند.
وی رفع مشکلات مردم را اولویت اصلی دستگاه قضایی استان مازندران برشمرد و تصریح کرد: پروندههای مهم که دارای شاکیان زیادی است یا پرونده واحدهای تولیدی باید در اولویت رسیدگی قرار گیرد تا مشکلات مردم سریعتر برطرف شود.
اکبری رعایت اخلاق و تکریم مراجعان را مورد تاکید قرارداد و گفت: درصد رضایتمندی مردم باید رصد و توسط روسا و دادستانها نظارت و کنترل شود. همچنین نسبت به عملکرد کارکنان نیز باید نظارت لازم صورت گیرد تا موجبات گلهمندی و عدم رضایت مراجعان فراهم نشود.
رییسکل دادگستری استان مازندران همچنین به اهمیت صلح و سازش اشاره کرد و خواستار گسترش فرهنگ صلح و سازش در محاکم بدوی، تجدیدنظر و شورای حل اختلاف بهویژه درپروندههای قصاص شد.
در این نشست، ابراهیم علیزاده نیکو و عبدالکریم خطیبی به عنوان معاونان جدید قضایی رییسکل دادگستری استان مازندران معارفه شدند.
برخورد قانونی با مدیران متخلف که موجب تضییع حقوق عامه شدند
اکبری همچنین در جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال استان مازندران با حضور مدیران دستگاههای اجرایی و نهادهای نظارتی، ضمن دریافت گزارش دقیق از عملکرد پیشگیرانه دستگاههای متولی در کاهش آسیب بحرانهای طبیعی، بر اقدامات کارشناسی و مطالعات گسترده برای فراهم کردن زیرساختهای فنی و عمرانی تأکید و خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی باید با تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه بیش از پیش از وقوع تلفات در زمان بحرانهای طبیعی کاسته و هزینه عمرانی را مصروف احداث پروژههای زیرساختی کنند. وی در نظر گرفتن اقلیم و ساختار جغرافیایی استان مازندران را در تدوین طرحهای عمرانی بسیار ضروری ارزیابی کرد و افزود: این استان از مواهب الهی بسیاری برخوردار بوده و وقوع چنین بحرانهای طبیعی، ذات طبیعت است و انسان باید خود را با طبیعت منطبق کرده و نسبت به کنترل و مدیریت آن اقدام کند.
رییسکل دادگستری استان مازندران با تأکید بر اقدامات پیشگیرانه تصریح کرد: کنترل و مدیریت بحران، نیازمند آسیبشناسی دقیق و علمی بوده و لازم است مدیران دستگاههای عمرانی و خدماتی ضمن شناسایی نقاط حادثهخیز؛ برنامههای عمرانی بهمنظور تجهیزـ اصلاح، احداث و مقاومسازی سازههای عمرانی و تأسیسات زیربنایی در زمانبندی کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت تدوین کرده و بدون فوت وقت نسبت به اجرای برنامه کوتاهمدت اقدام کنند تا شاهد تلفات گسترده در زمان وقوع بحرانهای طبیعی نباشیم.
وی نظارت دقیق بر احداث پروژههای عمرانی را بسیار ضروری برشمرده و بیان کرد: نحوه احداث سازههای عمرانی نظیر راه، پل، تونل و همچنین صدور مجوزهای ساختوساز با در نظر گرفتن حریم و بستر رودخانه و راه باید با نظارت دقیق و کارشناسی صورت گرفته و هرگونه کوتاهی در این زمینه اعم از صدور مجوزهای قانونی و نبود نظارت کافی، قطعا عواقبی جبرانناپذیر به بار خواهد آورد.
اکبری حضور میدانی، انجام اقدامات فنی و تخصصی به همراه بهکارگیری تمامی ظرفیتهای موجود و همچنین تلاشهای گسترده برای جذب اعتبارات لازم مالی را نشاندهنده دغدغه مدیران دلسوز و جهادی دانست و خاطرنشان کرد: دیگر زمان آزمون و خطا گذشته است و هماکنون همه مسئولان باید با هماهنگی، همدلی و تشریک مساعی، این تهدید را به فرصتی جهت خدمت به مردم استان مازندران تبدیل کنند.
وی تأکید کرد: اقدامات و عملکرد دستگاههای اجرایی برای حفظ حقوق بیتالمال مورد رصد دستگاه قضایی استان مازندران قرار گرفته است و با مدیران متخلفی که با فعل و ترک فعلهای خود موجب تضییع حقوق عامه شدهاند، برخورد قاطع و قانونی صورت خواهد گرفت.
وی رفع مشکلات مردم را اولویت اصلی دستگاه قضایی استان مازندران برشمرد و تصریح کرد: پروندههای مهم که دارای شاکیان زیادی است یا پرونده واحدهای تولیدی باید در اولویت رسیدگی قرار گیرد تا مشکلات مردم سریعتر برطرف شود.
اکبری رعایت اخلاق و تکریم مراجعان را مورد تاکید قرارداد و گفت: درصد رضایتمندی مردم باید رصد و توسط روسا و دادستانها نظارت و کنترل شود. همچنین نسبت به عملکرد کارکنان نیز باید نظارت لازم صورت گیرد تا موجبات گلهمندی و عدم رضایت مراجعان فراهم نشود.
رییسکل دادگستری استان مازندران همچنین به اهمیت صلح و سازش اشاره کرد و خواستار گسترش فرهنگ صلح و سازش در محاکم بدوی، تجدیدنظر و شورای حل اختلاف بهویژه درپروندههای قصاص شد.
در این نشست، ابراهیم علیزاده نیکو و عبدالکریم خطیبی به عنوان معاونان جدید قضایی رییسکل دادگستری استان مازندران معارفه شدند.
برخورد قانونی با مدیران متخلف که موجب تضییع حقوق عامه شدند
اکبری همچنین در جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال استان مازندران با حضور مدیران دستگاههای اجرایی و نهادهای نظارتی، ضمن دریافت گزارش دقیق از عملکرد پیشگیرانه دستگاههای متولی در کاهش آسیب بحرانهای طبیعی، بر اقدامات کارشناسی و مطالعات گسترده برای فراهم کردن زیرساختهای فنی و عمرانی تأکید و خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی باید با تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه بیش از پیش از وقوع تلفات در زمان بحرانهای طبیعی کاسته و هزینه عمرانی را مصروف احداث پروژههای زیرساختی کنند. وی در نظر گرفتن اقلیم و ساختار جغرافیایی استان مازندران را در تدوین طرحهای عمرانی بسیار ضروری ارزیابی کرد و افزود: این استان از مواهب الهی بسیاری برخوردار بوده و وقوع چنین بحرانهای طبیعی، ذات طبیعت است و انسان باید خود را با طبیعت منطبق کرده و نسبت به کنترل و مدیریت آن اقدام کند.
رییسکل دادگستری استان مازندران با تأکید بر اقدامات پیشگیرانه تصریح کرد: کنترل و مدیریت بحران، نیازمند آسیبشناسی دقیق و علمی بوده و لازم است مدیران دستگاههای عمرانی و خدماتی ضمن شناسایی نقاط حادثهخیز؛ برنامههای عمرانی بهمنظور تجهیزـ اصلاح، احداث و مقاومسازی سازههای عمرانی و تأسیسات زیربنایی در زمانبندی کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت تدوین کرده و بدون فوت وقت نسبت به اجرای برنامه کوتاهمدت اقدام کنند تا شاهد تلفات گسترده در زمان وقوع بحرانهای طبیعی نباشیم.
وی نظارت دقیق بر احداث پروژههای عمرانی را بسیار ضروری برشمرده و بیان کرد: نحوه احداث سازههای عمرانی نظیر راه، پل، تونل و همچنین صدور مجوزهای ساختوساز با در نظر گرفتن حریم و بستر رودخانه و راه باید با نظارت دقیق و کارشناسی صورت گرفته و هرگونه کوتاهی در این زمینه اعم از صدور مجوزهای قانونی و نبود نظارت کافی، قطعا عواقبی جبرانناپذیر به بار خواهد آورد.
اکبری حضور میدانی، انجام اقدامات فنی و تخصصی به همراه بهکارگیری تمامی ظرفیتهای موجود و همچنین تلاشهای گسترده برای جذب اعتبارات لازم مالی را نشاندهنده دغدغه مدیران دلسوز و جهادی دانست و خاطرنشان کرد: دیگر زمان آزمون و خطا گذشته است و هماکنون همه مسئولان باید با هماهنگی، همدلی و تشریک مساعی، این تهدید را به فرصتی جهت خدمت به مردم استان مازندران تبدیل کنند.
وی تأکید کرد: اقدامات و عملکرد دستگاههای اجرایی برای حفظ حقوق بیتالمال مورد رصد دستگاه قضایی استان مازندران قرار گرفته است و با مدیران متخلفی که با فعل و ترک فعلهای خود موجب تضییع حقوق عامه شدهاند، برخورد قاطع و قانونی صورت خواهد گرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

واکسیناسیون کرونا شبانهروزی میشود
فعالیت 24ساعته برخی از مراکز تزریق واکسن کرونا در کشور تدبیری است که با هدف تسریع در روند واکسینه شدن افراد علیه بیماری کووید19 مدنظر قرار گرفته است، تا به زودی شاهد کاهش چشمگیر آمارهای مربوط به کرونا و حذف محدودیتها در زمینههای مختلف از جمله سفر باشیم.
برای تسریع در روند واکسینایون علیه بیماری کووید19 قرار است تا تدابیر جدیدی از جمله شبانهروزی شدن مراکز تزریق واکسن اجرایی شود. راهکاری که البته این روزها در برخی از مناطق کشور شکل اجرایی به خود گرفته است. به طور نمونه میتوان به راهاندازی مراکز 24 ساعته در ارومیه و فعالیت مراکز شبانه روزی واکسیناسیون کرونا در آذربایجان غربی اشاره کرد.آنچه که جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز درباره آن بیان کرده است که با افزایش مراکز واکسیناسیون و تعداد نیروی انسانی این روند گسترش خواهد یافت.
در این راستا البته علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا کلانشهر تهران هم به این موضوع اشاره کرده است که با هدف تسریع در واکسیناسیون و به دستور وزیر بهداشت در روزهای آینده ابتدا سه مرکز، سپس 10مرکز به صورت شبانه روزی تزریق واکسن را انجام خواهند داد. ضمن اینکه رضا اله ورن، معاون بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع نیز در اینباره اظهار کرده که به شرط تأمین واکسن های مورد نیاز، این مرکز آماده ارائه خدمات شبانه روزی به مردم است.
استانهای صدرنشین واکسیناسیون
در این میان البته باید گفت؛ در حال حاضر ۱۰۴مرکز تجمیعی واکسیناسیون در کلانشهر تهران فعالیت دارد و به طور کلی نیز در استان تهران کار واکسیناسیون را 132مرکز انجام میدهند و براین اساس به طور قطع 24ساعته شدن برخی از این مراکز میتواند در سرعت گرفتن این امر اثرگذار باشد.از سوی دیگر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت نیز نیز این نوید را داده است که روند واکسیناسیون عمومی در کشور شتاب خواهد گرفت وتلاش ما بر این است که روزانه 5/1 تا دو میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده تا از مرگ و میرهای بیشتر مردم به دلیل ابتلا به بیماری کووید19 در کشور پیشگیری شود. ضمن اینکه با تسریع واکسیناسیون می توان از موج های بعدی بیماری کرونا در کشور جلوگیری کرد.
در این خصوص به این نکته مهم نیز باید اشاره کرد که طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، در صورت ابتلا به کرونا، واکسینه نشدهها، 17 برابر بیشتر از افراد واکسینه شده، کارشان به بستری بیمارستانی میکشد. آنچه که با تسریع در روند واکسیناسیون این نوید را میدهد که به زودی آمار و ارقام مربوط به ابتلا، بستری و مهمتر از آن فوت به دلیل کرونا به حداقل خواهد رسید. این در حالی بوده که بررسی آمار اعلام شده از سوی دانشگاههای علوم پزشکی نشان میدهد که تاکنون کرمان بالاترین و اردبیل پایینترین پوشش واکسیناسیون را در میان جمعیت هدف داشتهاند.
کاهش 7/4 درصدی فوتیها
همچنین باید عنوان کرد که در هفته دوم شهریورماه نسبت به هفته ماقبل، شاهد کاهش 3/9 درصدی در تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت، کاهش 5/6درصدی بستری و کاهش 7/4 درصدی در تعداد بیماران فوت شده براثر کرونا بودهایم که در صورت تداوم این روند نزولی خود میتواند نوید بخش روزهای بهتر باشد.
بنابراین امید میرود تا به زودی شاهد کاهش محدودیتهای مختلف نیز در این زمینه باشیم. آنچه که وزیر بهداشت هم در خصوص آن بیان کرده است؛ برنامه ما این بوده که محدودیت ها از جمله محدودیتهای سفر و زیارت و ... را با انجام واکسیناسیون به تدریج، برداریم، البته همچنان باید شیوه نامه های بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت و از ماسک و مواد ضدعفونی کننده استفاده شود، اما با واکسیناسیون اصناف، میتوان محدودیت های مشاغل را برداشت تا شاهد شکوفایی وضعیت اقتصادی، رفاهی و اجتماعی مردم باشیم. این در حالی است که هنوز آمارهای مربوط به کرونا در کشور بالا است و ابتلای ۲۷ هزار و ۵۷۹ نفر و فوت ۵۸۳ بیمار مبتلا به کووید19 در بازه زماتی 24 ساعت گذشته خود مصداقی بر این امر است.در این زمینه باید از خیزهای بعدی بیماری در تهران و دیگر استانهای کشور جلوگیری شود، زیرا همانطور که در گزارشهای بینالمللی بهداشتی هم آمده است، آمار افراد واکسینه شده در میزان بستری در بخشهای ویژه، موارد ابتلای شدید و میزان مرگ و میر به شکل چشمگیری نسبت به افراد واکسن نزده کمتر بوده است.
در این راستا البته علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا کلانشهر تهران هم به این موضوع اشاره کرده است که با هدف تسریع در واکسیناسیون و به دستور وزیر بهداشت در روزهای آینده ابتدا سه مرکز، سپس 10مرکز به صورت شبانه روزی تزریق واکسن را انجام خواهند داد. ضمن اینکه رضا اله ورن، معاون بهداشت، امداد و درمان وزارت دفاع نیز در اینباره اظهار کرده که به شرط تأمین واکسن های مورد نیاز، این مرکز آماده ارائه خدمات شبانه روزی به مردم است.
استانهای صدرنشین واکسیناسیون
در این میان البته باید گفت؛ در حال حاضر ۱۰۴مرکز تجمیعی واکسیناسیون در کلانشهر تهران فعالیت دارد و به طور کلی نیز در استان تهران کار واکسیناسیون را 132مرکز انجام میدهند و براین اساس به طور قطع 24ساعته شدن برخی از این مراکز میتواند در سرعت گرفتن این امر اثرگذار باشد.از سوی دیگر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت نیز نیز این نوید را داده است که روند واکسیناسیون عمومی در کشور شتاب خواهد گرفت وتلاش ما بر این است که روزانه 5/1 تا دو میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده تا از مرگ و میرهای بیشتر مردم به دلیل ابتلا به بیماری کووید19 در کشور پیشگیری شود. ضمن اینکه با تسریع واکسیناسیون می توان از موج های بعدی بیماری کرونا در کشور جلوگیری کرد.
در این خصوص به این نکته مهم نیز باید اشاره کرد که طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، در صورت ابتلا به کرونا، واکسینه نشدهها، 17 برابر بیشتر از افراد واکسینه شده، کارشان به بستری بیمارستانی میکشد. آنچه که با تسریع در روند واکسیناسیون این نوید را میدهد که به زودی آمار و ارقام مربوط به ابتلا، بستری و مهمتر از آن فوت به دلیل کرونا به حداقل خواهد رسید. این در حالی بوده که بررسی آمار اعلام شده از سوی دانشگاههای علوم پزشکی نشان میدهد که تاکنون کرمان بالاترین و اردبیل پایینترین پوشش واکسیناسیون را در میان جمعیت هدف داشتهاند.
کاهش 7/4 درصدی فوتیها
همچنین باید عنوان کرد که در هفته دوم شهریورماه نسبت به هفته ماقبل، شاهد کاهش 3/9 درصدی در تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت، کاهش 5/6درصدی بستری و کاهش 7/4 درصدی در تعداد بیماران فوت شده براثر کرونا بودهایم که در صورت تداوم این روند نزولی خود میتواند نوید بخش روزهای بهتر باشد.
بنابراین امید میرود تا به زودی شاهد کاهش محدودیتهای مختلف نیز در این زمینه باشیم. آنچه که وزیر بهداشت هم در خصوص آن بیان کرده است؛ برنامه ما این بوده که محدودیت ها از جمله محدودیتهای سفر و زیارت و ... را با انجام واکسیناسیون به تدریج، برداریم، البته همچنان باید شیوه نامه های بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت و از ماسک و مواد ضدعفونی کننده استفاده شود، اما با واکسیناسیون اصناف، میتوان محدودیت های مشاغل را برداشت تا شاهد شکوفایی وضعیت اقتصادی، رفاهی و اجتماعی مردم باشیم. این در حالی است که هنوز آمارهای مربوط به کرونا در کشور بالا است و ابتلای ۲۷ هزار و ۵۷۹ نفر و فوت ۵۸۳ بیمار مبتلا به کووید19 در بازه زماتی 24 ساعت گذشته خود مصداقی بر این امر است.در این زمینه باید از خیزهای بعدی بیماری در تهران و دیگر استانهای کشور جلوگیری شود، زیرا همانطور که در گزارشهای بینالمللی بهداشتی هم آمده است، آمار افراد واکسینه شده در میزان بستری در بخشهای ویژه، موارد ابتلای شدید و میزان مرگ و میر به شکل چشمگیری نسبت به افراد واکسن نزده کمتر بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نگاه ها به پنجشیر
در حالیکه طالبان از تسخیر پنجشیر خبر می دهد، احمد مسعود، مردم سراسر افغانستان را به قیام ملی در برابر طالبان فراخواند.
احمد مسعود، رهبر جبهه ملی مقاومت افغانستان در پیامی صوتی گفته است که میایستد و مبارزه میکند. وی در این پیام که به تاریخ دوشنبه ۱۵ شهریور منتشر شده، گفته است: طالبان تغییر نکرده بلکه ظالمتر، افراطیتر و متعصبتر شده است. من از جامعه بین المللی میخواهم که دولتی را که طالبان تشکیل میدهد، به رسمیت نشناسند. مسعود میگوید: طالبان وساطت علما را برای آتش بس در ولایت پنجشیر نپذیرفتند. مردم افغانستان قضاوت خواهند کرد که دوست واقعی آنها کیست. احمد مسعود در پیامش گفت که تصویر آینده افغانستان با طالبان تصویری «عقبمانده، تاریک، به دور از هرگونه فرهنگ و هنر و در انزوای سیاسی و اقتصادی در دنیا» خواهد بود. وی همچنین عنوان داشته تعدادی از اعضای خانوادهاش در درگیری با طالبان کشته و زخمی شدهاند.
مجاهد: جنگ تمام شد
از سوی دیگر ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در کنفرانسی خبری در شهر کابل اعلام کرد که جنگجویان این گروه موفق به تصرف پنجشیر شدهاند. مجاهد گفت که "این دره کاملا پاکسازی شده" است. وی در ادامه گفت که نیروهای جبهه مقاومت در پنجشیر هنگامی که طالبان خواستار مذاکره با آنان شده بودند "پاسخ منفی" داده بود. سخنگوی طالبان مدعی شد که این گروه پس از آن نیروهایش را به پنجشیر اعزام کرد تا آخرین باقیماندههای "تروریستها" را از بین ببرد. سخنگوی طالبان در ادامه کنفرانس خبری خود گفت که برق و اینترنت ولایت پنجشیر که در هفته گذشته توسط این گروه قطع شده بود وصل خواهد شد. گروه طالبان اقدام به مسدود کردن خطوط تلفن، اینترنت و برق در این منطقه کرده بود. مجاهد همچنین مدعی شد که هیچ غیرنظامیای در تصرف پنجشیر توسط طالبان کشته نشده است. ذبیحالله مجاهد همچنین از جامعه بینالمللی خواست تا در بازسازی افغانستان به آنها کمک کنند و به کمکهای بشردوستانه ادامه دهند. مجاهد همچنین سعی کرد به افغانها اطمینان بدهد که وضعیت در کشور به آرامی به حالت عادی باز خواهد گشت و وضعیت اقتصادی بهتر خواهد شد. سخنگوی طالبان گفت که پروازهای داخلی شروع به فعالیت کرده و این گروه منتظر است تا ببیند چه زمانی پروازهای بینالمللی نیز از سر گرفته خواهد شد. مجاهد گفت که ایالات متحده پیش از خروج از فرودگاه کابل به این فرودگاه آسیب رسانده و افزود که کشورهای ترکیه و قطر قرار است در بازسازی و فعال کردن این فرودگاه کمک کنند. مجاهد میگوید کسانی که کنترل پنجشیر را در دست داشتند "در حال حاضر مفقود هستند".
هشدار دوباره جنگ داخلی
درهمین رابطه، سازمان پیمان امنیت جمعی، آمریکا، روسیه و تعدادی از فعالان و کارشناسان افغان در اظهاراتی با توجه به افزایش جنگ در افغانستان در پی حمله طالبان به پنجشیر نسبت به وقوع جنگ داخلی در این کشور هشدار دادند. تاجیک تباران افغانستان به طالبان هشدار
داده اند که هرگونه ادامه حمله به پنجشیر و تسلط از راه نظامی باعث تداوم جنگ و گسترش جبهه مقاومت در کشور خواهد شد. شورای مردم شمالی، صلاح الدین ربانی رهبر حزب جمعیت اسلامی و عطامحمد نور فرمانده جمعیت در شمال هشدار داده اند که هرگونه تلاش برای تصرف پنجشیر از راه زور باعث گسترش جنگ خواهد شد. به گزارش شبکه الجزیره قطر، ژنرال مارک میلی شنبه شب گفت: ممکن است جنگ داخلی در افغانستان رخ دهد. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز چندی پیش طی سخنانی در افتتاحیه نهمین کنفرانس بینالمللی امنیت در مسکو اظهار داشت: احتمال دارد به دنبال خروج نیروهای ناتو از افغانستان جنگ داخلی در این کشور دوباره آغاز شود. همچنین سازمان پیمان امنیت جمعی ابراز نگرانی کرد که مقاومت علیه طالبان ممکن است منجر به آغاز یک جنگ داخلی طولانی شود. «استانیسلاو زاس» دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی گفت که نگرانیهایی وجود دارد که مقاومت علیه طالبان منجر به آغاز یک جنگ داخلی طولانی شود. زاس در یک نشست خبری اظهار داشت: این ترس وجود دارد که جبهههای درحال ظهور مقاومت در برابر طالبان منجر به وقوع یک جنگ داخلی طولانی مدت با پیامدهای غیرقابل پیشبینی برای امنیت افغانستان و منطقه شود.
دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی تاکید کرد که با این حال نیازی به اعزام نیروهای اضافی برای محافظت از مرز افغانستان-تاجیکستان نیست.
مجاهد: جنگ تمام شد
از سوی دیگر ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در کنفرانسی خبری در شهر کابل اعلام کرد که جنگجویان این گروه موفق به تصرف پنجشیر شدهاند. مجاهد گفت که "این دره کاملا پاکسازی شده" است. وی در ادامه گفت که نیروهای جبهه مقاومت در پنجشیر هنگامی که طالبان خواستار مذاکره با آنان شده بودند "پاسخ منفی" داده بود. سخنگوی طالبان مدعی شد که این گروه پس از آن نیروهایش را به پنجشیر اعزام کرد تا آخرین باقیماندههای "تروریستها" را از بین ببرد. سخنگوی طالبان در ادامه کنفرانس خبری خود گفت که برق و اینترنت ولایت پنجشیر که در هفته گذشته توسط این گروه قطع شده بود وصل خواهد شد. گروه طالبان اقدام به مسدود کردن خطوط تلفن، اینترنت و برق در این منطقه کرده بود. مجاهد همچنین مدعی شد که هیچ غیرنظامیای در تصرف پنجشیر توسط طالبان کشته نشده است. ذبیحالله مجاهد همچنین از جامعه بینالمللی خواست تا در بازسازی افغانستان به آنها کمک کنند و به کمکهای بشردوستانه ادامه دهند. مجاهد همچنین سعی کرد به افغانها اطمینان بدهد که وضعیت در کشور به آرامی به حالت عادی باز خواهد گشت و وضعیت اقتصادی بهتر خواهد شد. سخنگوی طالبان گفت که پروازهای داخلی شروع به فعالیت کرده و این گروه منتظر است تا ببیند چه زمانی پروازهای بینالمللی نیز از سر گرفته خواهد شد. مجاهد گفت که ایالات متحده پیش از خروج از فرودگاه کابل به این فرودگاه آسیب رسانده و افزود که کشورهای ترکیه و قطر قرار است در بازسازی و فعال کردن این فرودگاه کمک کنند. مجاهد میگوید کسانی که کنترل پنجشیر را در دست داشتند "در حال حاضر مفقود هستند".
هشدار دوباره جنگ داخلی
درهمین رابطه، سازمان پیمان امنیت جمعی، آمریکا، روسیه و تعدادی از فعالان و کارشناسان افغان در اظهاراتی با توجه به افزایش جنگ در افغانستان در پی حمله طالبان به پنجشیر نسبت به وقوع جنگ داخلی در این کشور هشدار دادند. تاجیک تباران افغانستان به طالبان هشدار
داده اند که هرگونه ادامه حمله به پنجشیر و تسلط از راه نظامی باعث تداوم جنگ و گسترش جبهه مقاومت در کشور خواهد شد. شورای مردم شمالی، صلاح الدین ربانی رهبر حزب جمعیت اسلامی و عطامحمد نور فرمانده جمعیت در شمال هشدار داده اند که هرگونه تلاش برای تصرف پنجشیر از راه زور باعث گسترش جنگ خواهد شد. به گزارش شبکه الجزیره قطر، ژنرال مارک میلی شنبه شب گفت: ممکن است جنگ داخلی در افغانستان رخ دهد. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز چندی پیش طی سخنانی در افتتاحیه نهمین کنفرانس بینالمللی امنیت در مسکو اظهار داشت: احتمال دارد به دنبال خروج نیروهای ناتو از افغانستان جنگ داخلی در این کشور دوباره آغاز شود. همچنین سازمان پیمان امنیت جمعی ابراز نگرانی کرد که مقاومت علیه طالبان ممکن است منجر به آغاز یک جنگ داخلی طولانی شود. «استانیسلاو زاس» دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی گفت که نگرانیهایی وجود دارد که مقاومت علیه طالبان منجر به آغاز یک جنگ داخلی طولانی شود. زاس در یک نشست خبری اظهار داشت: این ترس وجود دارد که جبهههای درحال ظهور مقاومت در برابر طالبان منجر به وقوع یک جنگ داخلی طولانی مدت با پیامدهای غیرقابل پیشبینی برای امنیت افغانستان و منطقه شود.
دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی تاکید کرد که با این حال نیازی به اعزام نیروهای اضافی برای محافظت از مرز افغانستان-تاجیکستان نیست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محکومیت شدید حملات یکشنبهشب به پنجشیر
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره دخالت نظامی پاکستان در تحولات افغانستان و حملات یکشنبهشب در پنجشیر گفت: حملات یکشنبهشب به اشد وجه محکوم است. شهادت رهبران افغانستانی مایه تاسف و تأثر عمیق است.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری روز گذشته خود درباره سفر احتمالی رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران و اجلاس پیش روی شورای حکام آژانس، اظهار داشت: موضوعات فنی بین آژانس و سازمان انرژی اتمی توسط سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفته میشود. وی با بیان اینکه اجلاس پیش روی شورای حکام یک نشست عادی است، افزود: امروز تأکید میکنم که هیچ طرفی اشتباه محاسباتی نکند و به سمتی نرود که مذاکرات وین تحت تاثیر قرار بگیرد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه استفاده سیاسی از بستر فنی آژانس پاسخ متفاوتی را از ایران در پی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: روابط ایران و آژانس بسیار فنی و محترمانه است و مفاهمه درست و عمیقی بین دو طرف وجود دارد و امیدواریم بقیه دخالتی در این مفاهمه نکنند.
گفتوگوهای وین انجام خواهد شد
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین درباره ضرورت از سرگیری مذاکرات وین برای احیای برجام، گفت: اصل گفتوگوها انجام خواهد شد و ایران بارها در سطوح مختلف این اجماع حاکمیتی را اعلام کرده مذاکراتی که برای اطمینان از اجرای بیکم و کاست تعهدات آمریکا ذیل برجام و قطعنامه۲۲۳۱ بین ایران و ۱+۴ شروع شده، حتما ادامه مییابد. وی با بیان اینکه این گفتوگوها باید تامین کننده منافع عالیه مردم و منافع ایران باشد که در چند سال گذشته با نقض مکرر آمریکا و متاسفانه بیعملی اروپا این منافع برای جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران تأمین نشده است، اظهار داشت: این مذاکرات باید تضمینی باشد برای اینکه منافع رفع تحریمی مندرج در برجام بیکم و کاست تامین شود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: با این هدف و رسالت حتی یک ساعت هم برای رفع این تحریمهای ظالمانه معطل نکرده و نخواهیم کرد. طبیعی است یک فرآیند انتقال دموکراتیک در ایران صورت گرفته و همه طرفها متوجه میشوند که باید اجازه دهند این روند به نتیجه برسد. این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین گفت: درباره ادامه مذاکرات پیامهایی که توسط وزیر خارجه و رییسجمهور داده شده و پیامهایی که من تا به امروز دادهام، کاملا روشن است. وی تأکید کرد: طرف آمریکایی باید بداند با ذهنیت دوران ترامپ نمیتواند نتیجهای جز شکست حداکثری داشته باشد. آمریکا با دستورکار واقعی به وین بیاید و برای اجرای بی کم و کاست، نه تعهدی بیشتر از برجام بخواهد و نه کمتر تعهدی که در برجام داشته را انجام دهد و این چیزی است که به سرعت میتواند همه ما را به نتیجه برساند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره دخالت نظامی پاکستان در تحولات افغانستان و حملات یکشنبهشب در پنجشیر و اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه برخی از رهبران این منطقه توسط پهپادهای پاکستانی کشته شده و پاکستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حملات طالبان علیه مردم پنجشیر دخالت داشته است نیز اظهار داشت: اخباری که از پنجشیر میرسد، اخبار نگرانکنندهای است. حملات یکشنبهشب به اشد وجه محکوم است. شهادت رهبران افغانستانی مایه تاسف و تأثر عمیق است. وی با بیان اینکه دخالت خارجی را در دست بررسی داریم و باید حتما بررسی شود، اظهار داشت: تاریخ افغانستان نشان داده مداخله خارجی اعم از مستقیم و غیرمستقیم نتیجهای جز شکست برای نیروی متجاوز نداشته و مردم افغانستان استقلالطلب و غیوری هستند و قطعا هرگونه مداخله خارجی محکوم است. به گفته خطیبزاده موضوع پنجشیر باید از طریق گفتوگو و با وساطت و حضور تمامی بزرگان افغانستان حل شود. این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: هیچ طرفی نباید اجازه دهد این مسیر به برادرکشی ختم شود. طالبان هم به تعهدات خودش ذیل حقوق بینالملل و به تعهدات خودش هر آنچه گفته، پایبند باشد. گرسنگی دادن به مردم پنجشیر و محاصره منطقه پنجشیر و قطع آب و برق این منطقه آنچنان که به ما گزارش داده شده، مایه نگرانی است. سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: حقوق بشردوستانه ذیل حقوق بینالملل باید رعایت شود. جمهوری اسلامی ایران تمامی مساعی و همت خودش را به کار میگیرد که به پایان آلام مردم افغانستان و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان که بازتابدهنده ترکیب قومیتی و جمعیتی این کشور باشد، کمک کند. خطیبزاده افزود: این خواست و اراده مردم است که نهایتا باید محقق شود و آینده افغانستان را مشخص کند، نه دخالت خارجی و نه هیچ طرح و توطئه دیگری. قطعا صلح پایدار تنها از مسیر گفتوگوهای بینالافغانی بین همه گروهها میگذرد.
درخواست کمک عبدالله از ایران
همچنین، یکشنبهشب گذشته، «عبدالله عبدالله» رییس شورای عالی مصالحه افغانستان و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در یک گفتوگوی تلفنی تأکید کردند که این مردم افغانستان هستند که نهایتا باید درخصوص آینده کشورشان تصمیم بگیرند. عبدالله ضمن تشریح وضعیت انسانی در افعانستان، خواستار ارسال کمکهای انساندوستانه کشورمان به افغانستان شد. به گزارش مهر، در این گفتوگوی تلفنی دو طرف ضرورت مبارزه با پدیده شوم تروریسم و همچنین تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام و طرفها را مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار دادند.
گفتوگوهای وین انجام خواهد شد
این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین درباره ضرورت از سرگیری مذاکرات وین برای احیای برجام، گفت: اصل گفتوگوها انجام خواهد شد و ایران بارها در سطوح مختلف این اجماع حاکمیتی را اعلام کرده مذاکراتی که برای اطمینان از اجرای بیکم و کاست تعهدات آمریکا ذیل برجام و قطعنامه۲۲۳۱ بین ایران و ۱+۴ شروع شده، حتما ادامه مییابد. وی با بیان اینکه این گفتوگوها باید تامین کننده منافع عالیه مردم و منافع ایران باشد که در چند سال گذشته با نقض مکرر آمریکا و متاسفانه بیعملی اروپا این منافع برای جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران تأمین نشده است، اظهار داشت: این مذاکرات باید تضمینی باشد برای اینکه منافع رفع تحریمی مندرج در برجام بیکم و کاست تامین شود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: با این هدف و رسالت حتی یک ساعت هم برای رفع این تحریمهای ظالمانه معطل نکرده و نخواهیم کرد. طبیعی است یک فرآیند انتقال دموکراتیک در ایران صورت گرفته و همه طرفها متوجه میشوند که باید اجازه دهند این روند به نتیجه برسد. این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین گفت: درباره ادامه مذاکرات پیامهایی که توسط وزیر خارجه و رییسجمهور داده شده و پیامهایی که من تا به امروز دادهام، کاملا روشن است. وی تأکید کرد: طرف آمریکایی باید بداند با ذهنیت دوران ترامپ نمیتواند نتیجهای جز شکست حداکثری داشته باشد. آمریکا با دستورکار واقعی به وین بیاید و برای اجرای بی کم و کاست، نه تعهدی بیشتر از برجام بخواهد و نه کمتر تعهدی که در برجام داشته را انجام دهد و این چیزی است که به سرعت میتواند همه ما را به نتیجه برساند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره دخالت نظامی پاکستان در تحولات افغانستان و حملات یکشنبهشب در پنجشیر و اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه برخی از رهبران این منطقه توسط پهپادهای پاکستانی کشته شده و پاکستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حملات طالبان علیه مردم پنجشیر دخالت داشته است نیز اظهار داشت: اخباری که از پنجشیر میرسد، اخبار نگرانکنندهای است. حملات یکشنبهشب به اشد وجه محکوم است. شهادت رهبران افغانستانی مایه تاسف و تأثر عمیق است. وی با بیان اینکه دخالت خارجی را در دست بررسی داریم و باید حتما بررسی شود، اظهار داشت: تاریخ افغانستان نشان داده مداخله خارجی اعم از مستقیم و غیرمستقیم نتیجهای جز شکست برای نیروی متجاوز نداشته و مردم افغانستان استقلالطلب و غیوری هستند و قطعا هرگونه مداخله خارجی محکوم است. به گفته خطیبزاده موضوع پنجشیر باید از طریق گفتوگو و با وساطت و حضور تمامی بزرگان افغانستان حل شود. این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: هیچ طرفی نباید اجازه دهد این مسیر به برادرکشی ختم شود. طالبان هم به تعهدات خودش ذیل حقوق بینالملل و به تعهدات خودش هر آنچه گفته، پایبند باشد. گرسنگی دادن به مردم پنجشیر و محاصره منطقه پنجشیر و قطع آب و برق این منطقه آنچنان که به ما گزارش داده شده، مایه نگرانی است. سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: حقوق بشردوستانه ذیل حقوق بینالملل باید رعایت شود. جمهوری اسلامی ایران تمامی مساعی و همت خودش را به کار میگیرد که به پایان آلام مردم افغانستان و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان که بازتابدهنده ترکیب قومیتی و جمعیتی این کشور باشد، کمک کند. خطیبزاده افزود: این خواست و اراده مردم است که نهایتا باید محقق شود و آینده افغانستان را مشخص کند، نه دخالت خارجی و نه هیچ طرح و توطئه دیگری. قطعا صلح پایدار تنها از مسیر گفتوگوهای بینالافغانی بین همه گروهها میگذرد.
درخواست کمک عبدالله از ایران
همچنین، یکشنبهشب گذشته، «عبدالله عبدالله» رییس شورای عالی مصالحه افغانستان و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در یک گفتوگوی تلفنی تأکید کردند که این مردم افغانستان هستند که نهایتا باید درخصوص آینده کشورشان تصمیم بگیرند. عبدالله ضمن تشریح وضعیت انسانی در افعانستان، خواستار ارسال کمکهای انساندوستانه کشورمان به افغانستان شد. به گزارش مهر، در این گفتوگوی تلفنی دو طرف ضرورت مبارزه با پدیده شوم تروریسم و همچنین تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام و طرفها را مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار دادند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
دشمن از خدمت رسانی به مردم عصبانی است
-
آینده افغانستان
-
پیش بینی بورس در نیمه دوم شهریور
-
پرونده واحدهای تولیدی در اولویت رسیدگی قرار گیرد
-
واکسیناسیون کرونا شبانهروزی میشود
-
نگاه ها به پنجشیر
-
محکومیت شدید حملات یکشنبهشب به پنجشیر
دانلود نسخه پی دی اف