
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حمایت مادی و معنوی از افشاگران فساد
از همه زندانهای کشور حداقل یکبار بازدید به عمل آمده و آسیب شناسی صورت گرفته است
رییس قوه قضاییه با اشاره به گزارش دستگاههای نظارتی و امنیتی درباره ویژگیهای صلاحیتی افراد برای انتصابات و تفویض مسئولیتها، از اینکه در این گزارشها صرفاً به نقاط ضعف افراد توجه میشود انتقاد کرد و خواستار تغییر این رویه شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضاییه با تسلیت ایام اربعین حسینی اظهار کرد: قیام امام حسین (ع) و ایثار پاکترین جانها و خونها در روز عاشورا و تداوم آن تا اربعین نه تنها اسلام را احیا کرد بلکه اسلام را تا ابد زنده نگه خواهد داشت.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه همه فضیلتها و قیامها و مقاومتهای مقدس در تاریخ نشأت گرفته از قیام حسینی است، دفاع مقدس ۸ ساله ملت ایران را از جمله مقاومتها و دفاعهای منبعث از عاشورای حسینی دانست.
مقاومت ملت ایران در برابر نظام سلطه باطل السحر نظام طاغوت بود
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای گفت: هشت سال دفاع مقدس نه تنها نقطه عطف بر جمهوری اسلامی بلکه نقطه عطفی در تاریخ برای همه کسانی است که میخواهند از ایمان و اراده الهی عبرت بیاموزند. رییس قوه قضاییه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مقاومت ملت ایران در برابر نظام سلطه را باطل السحر نظام طاغوت دانست و گفت: جنگ ۸ ساله تحمیلی علیه ملت ایران در زمانی شروع شد که انقلاب نوپای ما همچنان در حال مبارزه با تفالههای رژیم طاغوت و دست نشاندگان شیطان بزرگ آمریکا بود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای ادامه داد: نظام نوپای اسلامی هنوز در حال تعقیب و محاکمه عوامل طاغوت و استیفای حقوق مردم و بیتالمال و در حال ایجاد ساختارهای حاکمیتی بود که طواغیت جنگی تمام عیار را بر ملت تحمیل کرد. رییس دستگاه قضا ادامه داد: دشمن هر چه در توان داشت به رژیم متجاوز به ملت ایران کمک کرد تا به انقلاب اسلامی و نظام نوپای جمهوری اسلامی فشار وارد کند، اما اراده الهی در اراده جنود خدا و حزب الله متجلی شد و بر اراده تا بن دندان مسلح طاغوت غلبه کرد.
هر مقاومتی در جهان از انقلاب اسلامی سرچشمه میگیرد
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت که ملت ایران در مقاومت مقدس خود اجازه نداد یک وجب از خاک کشور و عزتش از دست برود و در مقابل قدرتهای شیطانی سر خم نکرد و هر مقاومتی که امروز در منطقه و گوشه و کنار جهان شاهدیم از انقلاب اسلامی و استقامت ملت ایران سرچشمه میگیرد که ریشه در قیام حسینی دارد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از همکاران قضا و همه نخبگان و صاحب نظران و جریانات سیاسی که در دوره ۸۰ روزه ریاست وی بر این قوه به ارتقای و کارآمدی نظام قضایی در دوره تحول و تعالی کمک کردند، تقدیر کرد و گفت: در این مدت نظرات و ایدههای راهگشایی از نخبگان و فعالین اجتماعی و سیاسی و حقوقی کشور دریافت کردم تعدادی از انها برای اجرا به جریان افتاد که انشاءالله موثر خواهد افتاد.
تحول و تعالی بدون توجه به نوآوری رخ نمیدهد
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: اگر واقعاً بخواهیم تحول به معنای واقعی شکل بگیرد باید در کنار همت و تلاش مضاعف، ایدههای نو، ابتکار و خلاقیت و استفاده از فناوریهای نوین را مورد توجه قرار دهیم. رییس دستگاه قضا تصریح کرد: تحول و تعالی با کارهای معمول روزمره بدون توجه به نوآوری رخ نمیدهد و در کنار کارهای خوب گذشته و آسیب شناسیهایی که صورت گرفته، باید با کمک مجلس و دولت گامهای بلند و خلاقانه برداریم نا تحول ایجاد شود.
کاهش پروندهها با تحول اساسی در مسائل خانواده
رییس قوه قضاییه از «سرقت موجب تعزیر»، «ضرب و جرح عمدی» و «توهین» به عنوان اتهامات کیفری که در صدر جرایم قرار دارند، نام برد و گفت که ۲۰ درصد از پروندههای قضایی نیز مربوط به مسائل مختلف حقوقی خانواده میشود که مطالبه خسارت و ادعای اعسار از پرداخت بیشترین دادخواستهای مربوطه را تشکیل میدهند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در ادامه تصریح کرد: اگر میخواهیم تحولی اساسی درباره مسائل خانواده ایجاد شود و میزان پروندهها کاهش یابد، نیاز به طرحهای خلاقانه و همکاری جدی دولت و مجلس و مسئولین فرهنگی داریم. رییس دستگاه قضا ادامه داد: وقتی اولین عنوان اتهامی سرقت موجب تعزیر است، باید بررسی شود که چرا اشخاص اقدام به سرقت میکنند و سارقان چه کسانی هستند و وقتی تعقیب و مجازات میشوند، چرا دوباره اقدام به سرقت میکنند و ما شاهد تکرار این جرم هستیم.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه حتی اگر یک قاضی و بازپرس به جای رسیدگی به ۴ پرونده در روز از زندگی و آسایش خود بگذرد و روزی ۱۰ پرونده را مورد رسیدگی قرار دهد باز هم تحولی ایجاد نمیشود و همکاران قضایی دچار فرسایش میشوند. حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای ادامه داد اگر یکی از موضوعات مبتلابه امروز حبس و زندان و مسائل مربوط به طبقهبندی زندانیان و اصلاح و تربیت آنها و پرهیز از صدور احکام غیر ضروری حبس و توجه به خانوادههای زندانیان است و آن را یک آسیب بزرگ در جامعه میدانیم باید برای حل این مسئله تدبیر اساسی کنیم.
از همه زندانهای کشور حداقل یکبار بازدید به عمل آمده است
رییس دستگاه قضا ادامه داد طی مدت اخیر مسئولان عالی قضایی بین یک تا ۳ بار به زندانها سرکشی کردند و امروز از همه زندانهای کشور حداقل یکبار بازدید به عمل امده است و آسیب شناسی صورت گرفته است. رییس قوهقضاییه افزود: بعد از بازدید اخیر بنده از زندان دماوند، ۱۸ نفر از زندانیان با حضور رییس دادگستری استان تهران در این ندامتگاه آزاد شدند که کار بسیار خوبی بود، اما این کارها مشکل را به صورت ریشهای حل نمیکند.
دستگاهها برای برطرف کردن زمینههای جرم وارد میدان شوند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه حل مشکلات نیازمند یک تدبیر اساسی و کار زیربنایی است متذکر شد: اگر اقدامات سطحی عمق نیابد و بصورت ریشهای با مشکل برخورد نکنیم، نتایج اقدامات ما استمرار نمییابد و شاهد تداوم مشکلات خواهیم بود.
رییس دستگاه قضا بر همین اساس از دولت و مجلس و حوزه و دانشگاه و همچنین نخبگان خواست که برای برطرف کردن زمینههای جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی وارد میدان شوند و دستگاه قضایی را در این مأموریت خطیر یاری دهند.
تشکیل هیات اندیشه ورز در عدلیه برای رفع مشکلات
رییس قوهقضاییه با تقدیر از اقدامات معاونت راهبردی این قوه در پیشبرد سند تحول قضایی از این معاونت خواست که با استفاده از خرد جمعی، تشکیل هیات اندیشه ورز در عدلیه و همکاری صاحب نظران داخل و خارج از قوهقضاییه ایدههای جدیدی برای حل مشکلات ارائه دهد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای با اشاره به تماسهای اخیری که برخی نخبگان برای ارائه ایدههای نو و ابداعی با وی گرفتند از معاونت راهبردی قوهقضاییه خواست که با دعوت از این نخبگان و تعیین کارگروههای ویژه و ایجاد اتاق فکر، مشکلات را دستهبندی و اولویتبندی کرده و برای هر یک از آنها راهحل ارائه دهد.
بهرهگیری شوراهای حل اختلاف از اقدامات ابتکاری برای حل و فصل دعاوی
رییس قوهقضاییه همچنین از رییس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف خواست که برای حل و فصل دعاوی خصوصاً درخصوص مسائلی، چون توهین و ضرب و جرح که درصد بالایی از پروندههای کیفری را تشکیل میدهند، اقدامی ابتکاری غیر از فعالیت معمول شوراهای حل اختلاف داشته باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای گفت: تکلیف لایحه شوراهای حل اختلاف به زودی روشن میشود، اما اگر قرار باشد این شوراها یک تشکیلات اداری صرف باشند مشکلی حل نمیشود و ما باید از ظرفیت افراد متدین و صاحب نفس و صاحب نفوذ در محلات و نیروی مردمی بسیج، تشکلهای مردم نهاد و ستادهای امر به معروف و نهی از منکر برای حل مشکلات بهره ببریم.
رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: اگر از همه ظرفیتها بویژه ظرفیتهای مردمی برای حل مشکلات بویژه در حوزه قضایی استفاده نکنیم باز نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید و یک انقلاب و تحول اساسی ایجاد کرد.
در گزارشهای دستگاههای نظارتی و امنیتی صرفاً به نقاط ضعف افراد توجه نشود
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گزارش دستگاههای نظارتی و امنیتی درباره ویژگیهای صلاحیتی افراد برای انتصابات و تفویض مسئولیتها، از اینکه در این گزارشها صرفاً به نقاط ضعف افراد توجه میشود انتقاد کرد و خواستار تغییر این رویه شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: هر کسی در کنار ضعفهایی که دارد نقاط قوت و محاسنی نیز دارد که متأسفانه در گزارشهایی که از سوی دستگاهها و یا در پاسخ به استعلامات ارائه میشود به این فضائل که برخی از آنها پوشاننده ضعفهاست توجهی نمیشود. رییس دستگاه قضا ادامه داد: وقتی فردی برای تصدی مسئولیتی معرفی میشود بلافاصله ده یا بیست نقطه ضعف برای او شمرده میشود و این کار، اگر ضعفهای گفته شده صحیح باشد، تصمیمگیری مدیران بالادستی را دشوار میکند.
عدالت باید فراگیر باشد
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه عدالت باید فراگیر باشد، افزود: عدالت ایجاب میکند در احراز صلاحیتها به نقاط قوت و توانمندی افراد هم توجه شود و اگر کسی را که میتواند مشکلی را حل کند و مسئلهای را سامان دهد به خاطر یک نقطه ضعف حذف کنیم جامعه را از توان و تخصص و دانش او محروم کردهایم و این از عدالت دور است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با تقدیر از اقدام اخیر دادستان انتظامی قضات برای تشویق جمع کثیری از همکاران دستگاه قضا در کنار برخورد با تخلفات تصریح کرد: خوشبختانه در قوهقضاییه به نقاط مثبت همکاران همزمان با برخورد با موارد تخلف توجه میشود، اما هم در کل کشور و هم در دستگاه قضا باید در اظهارنظر درباره صلاحیت افراد تجدیدنظر شود و گزارشها کامل و جامع باشد.
تاکید بر اصلاح رویه مراجع استعلامی
رییس دستگاه قضا با تأکید بر این که مراجع استعلام کننده نیز نباید اطلاعات خود را برای گزینش و جذب افراد منحصر به یک منبع کنند، بر لزوم توجه به کادرسازی برای آینده از میان نیروهای مستعد، کارآمد، پاکدست و متدین و انقلابی در همه دستگاهها تأکید کرد.
حمایت قوهقضاییه از افشاگران فساد
رییس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش با اعلام حمایت قوهقضاییه از افشاگران فساد گفت: قوهقضاییه به دنبال این است که از این افراد به صورت عملی و مادی و معنوی تشکر کند در این راستا هم از تدوین قانون در این خصوص حمایت میکنیم که از کسانی که فساد یا نارساییها و آسیبها را اعلام و مفسدان را معرفی میکنند حمایت قانونی شود.
عدلیه با کسانی که در زمین دشمن بازی میکنند گذشت نمیکند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در عین حال گفت که دستگاه قضا با کسانی که در زمین دشمن بازی میکنند و یا همراه با عملیات روانی دشمن بویژه در فضای مجازی دروغ میگویند، اقدام به جعل میکنند و حرفی میزنند که آرامش مردم را بر هم میزند و خانوادهها را ملتهب میکند نمیتواند گذشت کند.رییس دستگاه قضا، گفت: در این میان برخی افراد مرتکب خطا میشوند که با امر به معروف و یک تذکر اصلاح میشوند و در این زمینه برخورد لازم نیست.
بخش دوم نشست شورای عالی قوهقضاییه به گزارش حجتالاسلام والمسلمین مصدق معاون اول دستگاه قضا در رابطه با دستور رییس قوهقضاییه در روز ۲۱ تیر امسال پیرامون موضوع «احصای نمایندگیهای قوهقضاییه در بخشهای مختلف، بررسی عملکرد آنها و همچنین ارائه راهکار برای اثربخشی این نمایندگیها» اختصاص داشت که در این زمینه بحث و بررسی صورت گرفت و رییس قوهقضاییه هم دستوراتی را صادر کرد.
توافق سازمان بازرسی با دولت برای ساماندهی واحدهای حقوقی دولت
در ادامه جلسه شورای عالی قوهقضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین درویشیان، رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به شناسایی آسیبهای دستگاههای اجرایی از سوی این سازمان، از برگزاری جلساتی با معاون اول و معاون حقوقی دولت پیرامون بررسی این آسیبها و ارائه پیشنهادات و راهکارهایی برای رفع آنها خبر داد و گفت: بخش قابل توجهی از پروندههای تشکیل شده در مراجع قضایی، ناشی از همین آسیبهایی است که از سوی سازمان بازرسی احصاء شده که بخشی از آنها نیاز به اصلاح قانون هم ندارند و صرفا به اشکالات موجود در ساختار برخی دستگاهها مربوط میشوند.
رییس سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نمونه به وضعیت نامناسب واحدهای حقوقی برخی از دستگاههای اجرایی اشاره کرد و در همین زمینه از توافق سازمان بازرسی با دولت برای تشکیل یک کارگروه مشترک جهت ساماندهی واحدهای حقوقی دستگاههای دولتی خبر داد.
ارسال گزارشهای آسیبشناسی تفکیکی هر وزارتخانه به وزرای مربوطه
درویشیان با اشاره به آماده شدن گزارشهای آسیبشناسی تفکیکی هر وزارتخانه از سوی سازمان بازرسی کل کشور، عنوان کرد: این گزارشها از این هفته به وزرای مربوطه تقدیم میشوند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای رییس قوهقضاییه در واکنش به این سخنان رییس سازمان بازرسی کل کشور، بر پیگیری جدی گزارشهای مربوط به آسیبهای دستگاههای اجرایی تا دستیابی به نتیجه نهایی از سوی سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد.
برخورد جدی با شرکتهای هواپیمایی در خصوص فروش بلیتهای عراق
درویشیان با اشاره به برخی تخلفات انجام شده از سوی شرکتهای هواپیمایی در خصوص قیمت بلیتهای پرواز به عراق برای زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین گفت: در این زمینه با پیگیریهایی که سازمان بازرسی کل کشور انجام داد، آیین نامهای وضع و قیمت بلیت متناسب شد و مقرر شد که اگر شرکتهای هواپیمایی در این خصوص مرتکب تخلفی شوند برخورد جدی با آنها صورت بگیرد.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه همه فضیلتها و قیامها و مقاومتهای مقدس در تاریخ نشأت گرفته از قیام حسینی است، دفاع مقدس ۸ ساله ملت ایران را از جمله مقاومتها و دفاعهای منبعث از عاشورای حسینی دانست.
مقاومت ملت ایران در برابر نظام سلطه باطل السحر نظام طاغوت بود
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای گفت: هشت سال دفاع مقدس نه تنها نقطه عطف بر جمهوری اسلامی بلکه نقطه عطفی در تاریخ برای همه کسانی است که میخواهند از ایمان و اراده الهی عبرت بیاموزند. رییس قوه قضاییه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مقاومت ملت ایران در برابر نظام سلطه را باطل السحر نظام طاغوت دانست و گفت: جنگ ۸ ساله تحمیلی علیه ملت ایران در زمانی شروع شد که انقلاب نوپای ما همچنان در حال مبارزه با تفالههای رژیم طاغوت و دست نشاندگان شیطان بزرگ آمریکا بود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای ادامه داد: نظام نوپای اسلامی هنوز در حال تعقیب و محاکمه عوامل طاغوت و استیفای حقوق مردم و بیتالمال و در حال ایجاد ساختارهای حاکمیتی بود که طواغیت جنگی تمام عیار را بر ملت تحمیل کرد. رییس دستگاه قضا ادامه داد: دشمن هر چه در توان داشت به رژیم متجاوز به ملت ایران کمک کرد تا به انقلاب اسلامی و نظام نوپای جمهوری اسلامی فشار وارد کند، اما اراده الهی در اراده جنود خدا و حزب الله متجلی شد و بر اراده تا بن دندان مسلح طاغوت غلبه کرد.
هر مقاومتی در جهان از انقلاب اسلامی سرچشمه میگیرد
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت که ملت ایران در مقاومت مقدس خود اجازه نداد یک وجب از خاک کشور و عزتش از دست برود و در مقابل قدرتهای شیطانی سر خم نکرد و هر مقاومتی که امروز در منطقه و گوشه و کنار جهان شاهدیم از انقلاب اسلامی و استقامت ملت ایران سرچشمه میگیرد که ریشه در قیام حسینی دارد.
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از همکاران قضا و همه نخبگان و صاحب نظران و جریانات سیاسی که در دوره ۸۰ روزه ریاست وی بر این قوه به ارتقای و کارآمدی نظام قضایی در دوره تحول و تعالی کمک کردند، تقدیر کرد و گفت: در این مدت نظرات و ایدههای راهگشایی از نخبگان و فعالین اجتماعی و سیاسی و حقوقی کشور دریافت کردم تعدادی از انها برای اجرا به جریان افتاد که انشاءالله موثر خواهد افتاد.
تحول و تعالی بدون توجه به نوآوری رخ نمیدهد
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: اگر واقعاً بخواهیم تحول به معنای واقعی شکل بگیرد باید در کنار همت و تلاش مضاعف، ایدههای نو، ابتکار و خلاقیت و استفاده از فناوریهای نوین را مورد توجه قرار دهیم. رییس دستگاه قضا تصریح کرد: تحول و تعالی با کارهای معمول روزمره بدون توجه به نوآوری رخ نمیدهد و در کنار کارهای خوب گذشته و آسیب شناسیهایی که صورت گرفته، باید با کمک مجلس و دولت گامهای بلند و خلاقانه برداریم نا تحول ایجاد شود.
کاهش پروندهها با تحول اساسی در مسائل خانواده
رییس قوه قضاییه از «سرقت موجب تعزیر»، «ضرب و جرح عمدی» و «توهین» به عنوان اتهامات کیفری که در صدر جرایم قرار دارند، نام برد و گفت که ۲۰ درصد از پروندههای قضایی نیز مربوط به مسائل مختلف حقوقی خانواده میشود که مطالبه خسارت و ادعای اعسار از پرداخت بیشترین دادخواستهای مربوطه را تشکیل میدهند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در ادامه تصریح کرد: اگر میخواهیم تحولی اساسی درباره مسائل خانواده ایجاد شود و میزان پروندهها کاهش یابد، نیاز به طرحهای خلاقانه و همکاری جدی دولت و مجلس و مسئولین فرهنگی داریم. رییس دستگاه قضا ادامه داد: وقتی اولین عنوان اتهامی سرقت موجب تعزیر است، باید بررسی شود که چرا اشخاص اقدام به سرقت میکنند و سارقان چه کسانی هستند و وقتی تعقیب و مجازات میشوند، چرا دوباره اقدام به سرقت میکنند و ما شاهد تکرار این جرم هستیم.
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه حتی اگر یک قاضی و بازپرس به جای رسیدگی به ۴ پرونده در روز از زندگی و آسایش خود بگذرد و روزی ۱۰ پرونده را مورد رسیدگی قرار دهد باز هم تحولی ایجاد نمیشود و همکاران قضایی دچار فرسایش میشوند. حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای ادامه داد اگر یکی از موضوعات مبتلابه امروز حبس و زندان و مسائل مربوط به طبقهبندی زندانیان و اصلاح و تربیت آنها و پرهیز از صدور احکام غیر ضروری حبس و توجه به خانوادههای زندانیان است و آن را یک آسیب بزرگ در جامعه میدانیم باید برای حل این مسئله تدبیر اساسی کنیم.
از همه زندانهای کشور حداقل یکبار بازدید به عمل آمده است
رییس دستگاه قضا ادامه داد طی مدت اخیر مسئولان عالی قضایی بین یک تا ۳ بار به زندانها سرکشی کردند و امروز از همه زندانهای کشور حداقل یکبار بازدید به عمل امده است و آسیب شناسی صورت گرفته است. رییس قوهقضاییه افزود: بعد از بازدید اخیر بنده از زندان دماوند، ۱۸ نفر از زندانیان با حضور رییس دادگستری استان تهران در این ندامتگاه آزاد شدند که کار بسیار خوبی بود، اما این کارها مشکل را به صورت ریشهای حل نمیکند.
دستگاهها برای برطرف کردن زمینههای جرم وارد میدان شوند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه حل مشکلات نیازمند یک تدبیر اساسی و کار زیربنایی است متذکر شد: اگر اقدامات سطحی عمق نیابد و بصورت ریشهای با مشکل برخورد نکنیم، نتایج اقدامات ما استمرار نمییابد و شاهد تداوم مشکلات خواهیم بود.
رییس دستگاه قضا بر همین اساس از دولت و مجلس و حوزه و دانشگاه و همچنین نخبگان خواست که برای برطرف کردن زمینههای جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی وارد میدان شوند و دستگاه قضایی را در این مأموریت خطیر یاری دهند.
تشکیل هیات اندیشه ورز در عدلیه برای رفع مشکلات
رییس قوهقضاییه با تقدیر از اقدامات معاونت راهبردی این قوه در پیشبرد سند تحول قضایی از این معاونت خواست که با استفاده از خرد جمعی، تشکیل هیات اندیشه ورز در عدلیه و همکاری صاحب نظران داخل و خارج از قوهقضاییه ایدههای جدیدی برای حل مشکلات ارائه دهد. حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای با اشاره به تماسهای اخیری که برخی نخبگان برای ارائه ایدههای نو و ابداعی با وی گرفتند از معاونت راهبردی قوهقضاییه خواست که با دعوت از این نخبگان و تعیین کارگروههای ویژه و ایجاد اتاق فکر، مشکلات را دستهبندی و اولویتبندی کرده و برای هر یک از آنها راهحل ارائه دهد.
بهرهگیری شوراهای حل اختلاف از اقدامات ابتکاری برای حل و فصل دعاوی
رییس قوهقضاییه همچنین از رییس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف خواست که برای حل و فصل دعاوی خصوصاً درخصوص مسائلی، چون توهین و ضرب و جرح که درصد بالایی از پروندههای کیفری را تشکیل میدهند، اقدامی ابتکاری غیر از فعالیت معمول شوراهای حل اختلاف داشته باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای گفت: تکلیف لایحه شوراهای حل اختلاف به زودی روشن میشود، اما اگر قرار باشد این شوراها یک تشکیلات اداری صرف باشند مشکلی حل نمیشود و ما باید از ظرفیت افراد متدین و صاحب نفس و صاحب نفوذ در محلات و نیروی مردمی بسیج، تشکلهای مردم نهاد و ستادهای امر به معروف و نهی از منکر برای حل مشکلات بهره ببریم.
رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: اگر از همه ظرفیتها بویژه ظرفیتهای مردمی برای حل مشکلات بویژه در حوزه قضایی استفاده نکنیم باز نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید و یک انقلاب و تحول اساسی ایجاد کرد.
در گزارشهای دستگاههای نظارتی و امنیتی صرفاً به نقاط ضعف افراد توجه نشود
رییس قوهقضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گزارش دستگاههای نظارتی و امنیتی درباره ویژگیهای صلاحیتی افراد برای انتصابات و تفویض مسئولیتها، از اینکه در این گزارشها صرفاً به نقاط ضعف افراد توجه میشود انتقاد کرد و خواستار تغییر این رویه شد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای گفت: هر کسی در کنار ضعفهایی که دارد نقاط قوت و محاسنی نیز دارد که متأسفانه در گزارشهایی که از سوی دستگاهها و یا در پاسخ به استعلامات ارائه میشود به این فضائل که برخی از آنها پوشاننده ضعفهاست توجهی نمیشود. رییس دستگاه قضا ادامه داد: وقتی فردی برای تصدی مسئولیتی معرفی میشود بلافاصله ده یا بیست نقطه ضعف برای او شمرده میشود و این کار، اگر ضعفهای گفته شده صحیح باشد، تصمیمگیری مدیران بالادستی را دشوار میکند.
عدالت باید فراگیر باشد
رییس قوهقضاییه با بیان اینکه عدالت باید فراگیر باشد، افزود: عدالت ایجاب میکند در احراز صلاحیتها به نقاط قوت و توانمندی افراد هم توجه شود و اگر کسی را که میتواند مشکلی را حل کند و مسئلهای را سامان دهد به خاطر یک نقطه ضعف حذف کنیم جامعه را از توان و تخصص و دانش او محروم کردهایم و این از عدالت دور است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با تقدیر از اقدام اخیر دادستان انتظامی قضات برای تشویق جمع کثیری از همکاران دستگاه قضا در کنار برخورد با تخلفات تصریح کرد: خوشبختانه در قوهقضاییه به نقاط مثبت همکاران همزمان با برخورد با موارد تخلف توجه میشود، اما هم در کل کشور و هم در دستگاه قضا باید در اظهارنظر درباره صلاحیت افراد تجدیدنظر شود و گزارشها کامل و جامع باشد.
تاکید بر اصلاح رویه مراجع استعلامی
رییس دستگاه قضا با تأکید بر این که مراجع استعلام کننده نیز نباید اطلاعات خود را برای گزینش و جذب افراد منحصر به یک منبع کنند، بر لزوم توجه به کادرسازی برای آینده از میان نیروهای مستعد، کارآمد، پاکدست و متدین و انقلابی در همه دستگاهها تأکید کرد.
حمایت قوهقضاییه از افشاگران فساد
رییس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش با اعلام حمایت قوهقضاییه از افشاگران فساد گفت: قوهقضاییه به دنبال این است که از این افراد به صورت عملی و مادی و معنوی تشکر کند در این راستا هم از تدوین قانون در این خصوص حمایت میکنیم که از کسانی که فساد یا نارساییها و آسیبها را اعلام و مفسدان را معرفی میکنند حمایت قانونی شود.
عدلیه با کسانی که در زمین دشمن بازی میکنند گذشت نمیکند
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در عین حال گفت که دستگاه قضا با کسانی که در زمین دشمن بازی میکنند و یا همراه با عملیات روانی دشمن بویژه در فضای مجازی دروغ میگویند، اقدام به جعل میکنند و حرفی میزنند که آرامش مردم را بر هم میزند و خانوادهها را ملتهب میکند نمیتواند گذشت کند.رییس دستگاه قضا، گفت: در این میان برخی افراد مرتکب خطا میشوند که با امر به معروف و یک تذکر اصلاح میشوند و در این زمینه برخورد لازم نیست.
بخش دوم نشست شورای عالی قوهقضاییه به گزارش حجتالاسلام والمسلمین مصدق معاون اول دستگاه قضا در رابطه با دستور رییس قوهقضاییه در روز ۲۱ تیر امسال پیرامون موضوع «احصای نمایندگیهای قوهقضاییه در بخشهای مختلف، بررسی عملکرد آنها و همچنین ارائه راهکار برای اثربخشی این نمایندگیها» اختصاص داشت که در این زمینه بحث و بررسی صورت گرفت و رییس قوهقضاییه هم دستوراتی را صادر کرد.
توافق سازمان بازرسی با دولت برای ساماندهی واحدهای حقوقی دولت
در ادامه جلسه شورای عالی قوهقضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین درویشیان، رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به شناسایی آسیبهای دستگاههای اجرایی از سوی این سازمان، از برگزاری جلساتی با معاون اول و معاون حقوقی دولت پیرامون بررسی این آسیبها و ارائه پیشنهادات و راهکارهایی برای رفع آنها خبر داد و گفت: بخش قابل توجهی از پروندههای تشکیل شده در مراجع قضایی، ناشی از همین آسیبهایی است که از سوی سازمان بازرسی احصاء شده که بخشی از آنها نیاز به اصلاح قانون هم ندارند و صرفا به اشکالات موجود در ساختار برخی دستگاهها مربوط میشوند.
رییس سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نمونه به وضعیت نامناسب واحدهای حقوقی برخی از دستگاههای اجرایی اشاره کرد و در همین زمینه از توافق سازمان بازرسی با دولت برای تشکیل یک کارگروه مشترک جهت ساماندهی واحدهای حقوقی دستگاههای دولتی خبر داد.
ارسال گزارشهای آسیبشناسی تفکیکی هر وزارتخانه به وزرای مربوطه
درویشیان با اشاره به آماده شدن گزارشهای آسیبشناسی تفکیکی هر وزارتخانه از سوی سازمان بازرسی کل کشور، عنوان کرد: این گزارشها از این هفته به وزرای مربوطه تقدیم میشوند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای رییس قوهقضاییه در واکنش به این سخنان رییس سازمان بازرسی کل کشور، بر پیگیری جدی گزارشهای مربوط به آسیبهای دستگاههای اجرایی تا دستیابی به نتیجه نهایی از سوی سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد.
برخورد جدی با شرکتهای هواپیمایی در خصوص فروش بلیتهای عراق
درویشیان با اشاره به برخی تخلفات انجام شده از سوی شرکتهای هواپیمایی در خصوص قیمت بلیتهای پرواز به عراق برای زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین گفت: در این زمینه با پیگیریهایی که سازمان بازرسی کل کشور انجام داد، آیین نامهای وضع و قیمت بلیت متناسب شد و مقرر شد که اگر شرکتهای هواپیمایی در این خصوص مرتکب تخلفی شوند برخورد جدی با آنها صورت بگیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ضربه عدلیه بر فساد
ابوالفضل ابوترابی
در اینکه قوه قضائیه طی دوران تحول، گامهای بلندی در امر مبارزه با فساد برداشته، شکی نیست و این، حقیقتی است که حتی اکثر مخالفان نیز بر آن اتفاق نظر دارند. عدلیه در حدود سه سال گذشته به مواردی از فساد رسیدگی کرده که پیشازاین، کمتر موردتوجه بود. محاکمه دانهدرشتها و منتسبین به باندهای قدرت و ثروت، یکی از این دست موارد است. این طیف قارونصفت، با رفتار شبکهای و زنجیروار، موقعیتهای بسیاری از کشور را به نفع قبیله خود سوزاندند و اجازه ندادند کسی خارج از مجموعه آنها تحرک داشته باشد.
پاسخگو کردن این جماعت اما باعث نشد که قوه از رسیدگی به تخلفات داخلی خود غافل بماند. بازداشت و محاکمه «اکبر طبری» و مجموعهای که برای او کار میکردند، از درجه خلوص بالای قوه قضائیه نشان داشت، همانگونه که قلعوقمع کردن فساد در فضای اداری و سازمانی کشور، در دستور کار این نهاد حاکمیتی قرار دارد.
این فقط برداشت نویسنده نیست بلکه از منظر کارشناسان و اهلفن، دایره محسنات عدلیه بسیار فراتر از این موارد است. بهبود نظارت و مقابله با تخلفات اعم از زمینخواری، مفاسد مالی و توجه به احقاق حقوق عامه شامل حق دادرسی عادلانه، احترام به آزادیهای مشروع، حفظ حقوق شهروندی و نگاه ویژه به منشور صیانت از حقوق مردم در نظام اداری، عدالت محوری و افزایش اعتماد عمومی به قوه قضائیه، پیگیری حقوق زنان با همکاری دستگاههای اجرایی و تقنینی، جذب نیروهای متخصص و ... همگی ازجمله اقدامات مستحسن دستگاه قضا
به شمار میآیند.
اما شاید بتوان مهمترین امتیاز عدلیه در دوره تحول را در فعال کردن ظرفیتهای مردمی برای مقابله با فساد ارزیابی کرد. تأکید حجتالاسلام «محسنی اژهای» بر حمایت عملی، مادی و معنوی از گزارشگران فساد نیز نشاندهنده قرار گرفتن فرایند برخورد با جریانات و افراد فاسد، روی دور تند است. ایجاد «سامانه مبارزه با گزارشگران فساد»، اولین گام در این راستا بود؛ ابتکاری که موردتوجه عموم مردم قرار گرفت و نشان داد که جامعه از عدلیه ضد فساد پشتیانی میکند.
علاوه بر این، «جلب مشارکت عمومی در پذیرش مسئولیت اجتماعی و فعال کردن ظرفیت مطالبه گری مردمی در مقابله با سوء جریانات، تخلفات و جرائم در دستگاههای اجرایی و بهرهگیری از ظرفیت و توان خبری، علمی، تجربی و تخصصی اشخاص حقیقی و حقوقی در ارائه تحلیل محیطی و آسیبشناسی از عملکرد دستگاههای اجرایی و ایجاد شبکه ساختاریافته از گزارشگران (سوتزنان) و افشا کنندگان فساد»، هدف سازمان بازرسی از برپایی این سامانه ذکر شده است؛ رهیافتی که در سایر جوامع نیز اثرات مطلوبی برجای گذاشته، چراکه ظرفیتها و منابع قوه، محدود بوده و تنها با معاضدتهای مردمی است که امکان وقوف و پی بردن به زوایای پنهان برخی از مفاسد
وجود دارد.
با نهایی شدن پیشنویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد تا پایان شهریور و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی نیز یکی از موانع مهم بر سر راه این راهکار بسیار کارگشا، برداشتهشده و افراد از حمایتهای مالی، شغلی و قضایی برخوردار میشوند. طبیعی است که از این طریق، حساسیت جامعه در برابر فساد افزایشیافته و حاشیه امن مرتکبان، بهشدت کاهش مییابد.
فساد اساساً در جایی رشد میکند که یا نظارتی وجود ندارد و یا آنقدر کمرنگ است که متخلفان خیالشان از بابت عدم رسیدگی و پایش، راحت است. از طرفی، شبکههای آلوده و مجموعههایی تغذیهکننده از فضای تاریک و ناسالم، قدرت ساکت کردن قهری افشاگران را دارند که در شرایط اقتصادی موجود، وضع قوانین حمایتی، این مشکل را مرتفع میسازد.
از طرفی، وقتی قلعوقمع فساد با استفاده از اهرم نظارتهای همگانی به جریان بیفتد، منابع کشور در جهت اهداف و چشماندازها بکار گرفته میشوند و دیگر اینگونه نیست که گروهی یا فردی بدون عرق جبین و کدّ یمین، به ثروتهای سرشار و البته بادآورده برسند. با مفتخواری مفسدانه، عملاً برنامهها و پروژههای کشور، خالی از پشتوانه مالی شده و به این جهت که «موش در انبار افتاده»، چشمانداز پیشرفت بهتدریج از دسترس خارج میشود.
این در حالی است که ایجاد چتر حمایتی بر سر کسانی که از سر دغدغه میخواهند کژیهای اداری و اقتصادی را گزارش کنند، باعث تأمین سلامت نظام اقتصادی و اداری میشود. به عبارت دیگر، اولین ذینفعان این ماجرا مردم هستند و وقتی قاطعیت و همگام بودن عدلیه را با خود و علیه فساد مشاهده کنند، فضای اعتماد به قوه در جامعه گسترش مییابد. در سایه این سیاست بازدارنده، تبعیضها به محاق رفته، بیتالمال محفوظ میماند و فرصتهای بیشتر و بهتری در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
ناگفته نماند که حمایت از گزارشگران فساد باید به یک فرهنگ مترقی و اخلاقمدارانه تبدیل شود. متأسفانه برخی این اقدام دینی و وطنپرستانه را با عناوین سخیف، آلوده میکنند و حتی در صورت برخورداری از پشتوانههای قانونی، شاید به دلیل واهمه از برچسبهای اجتماعی، افراد از این اقدام ابا داشته باشند. فرهنگسازی در این حوزه قاعدتاً مستلزم نقشآفرینی افراد شاخص، چهرههای تأثیرگذار و محبوب مردم و جوانان است و جریانی است که برای به ثمر رسیدن، نیازمند صرف وقت و زمان خواهد بود.
نکته پایانی اینکه، با فعال شدن ظرفیتهای مردمی برای مقابله قاطعانهتر با فساد، حتماً مخالف خوانیها، تهمتهای سیاسی و جناحی و اتهامات سنگینی از سوی مفسدان ورشکسته، کسانی که دیگر بستری برای موجسواری در تاریکی ندارند، شنیده خواهد شد. تا همین جای کار هم عدلیه کم مورد اتهام و هجمه قرار نگرفته اما در عین حال، اجازه نداده تا لجن پراکنیها مانع از انجام این مأموریت خطیر شود؛ بر همین اساس، پروپاگانداهای سیاه و فرافکنیها نیز در آینده، تأثیری بر عزم جزم عدلیه برای از پای درآوردن اژدهای هفتسر فساد
نخواهد داشت.
پاسخگو کردن این جماعت اما باعث نشد که قوه از رسیدگی به تخلفات داخلی خود غافل بماند. بازداشت و محاکمه «اکبر طبری» و مجموعهای که برای او کار میکردند، از درجه خلوص بالای قوه قضائیه نشان داشت، همانگونه که قلعوقمع کردن فساد در فضای اداری و سازمانی کشور، در دستور کار این نهاد حاکمیتی قرار دارد.
این فقط برداشت نویسنده نیست بلکه از منظر کارشناسان و اهلفن، دایره محسنات عدلیه بسیار فراتر از این موارد است. بهبود نظارت و مقابله با تخلفات اعم از زمینخواری، مفاسد مالی و توجه به احقاق حقوق عامه شامل حق دادرسی عادلانه، احترام به آزادیهای مشروع، حفظ حقوق شهروندی و نگاه ویژه به منشور صیانت از حقوق مردم در نظام اداری، عدالت محوری و افزایش اعتماد عمومی به قوه قضائیه، پیگیری حقوق زنان با همکاری دستگاههای اجرایی و تقنینی، جذب نیروهای متخصص و ... همگی ازجمله اقدامات مستحسن دستگاه قضا
به شمار میآیند.
اما شاید بتوان مهمترین امتیاز عدلیه در دوره تحول را در فعال کردن ظرفیتهای مردمی برای مقابله با فساد ارزیابی کرد. تأکید حجتالاسلام «محسنی اژهای» بر حمایت عملی، مادی و معنوی از گزارشگران فساد نیز نشاندهنده قرار گرفتن فرایند برخورد با جریانات و افراد فاسد، روی دور تند است. ایجاد «سامانه مبارزه با گزارشگران فساد»، اولین گام در این راستا بود؛ ابتکاری که موردتوجه عموم مردم قرار گرفت و نشان داد که جامعه از عدلیه ضد فساد پشتیانی میکند.
علاوه بر این، «جلب مشارکت عمومی در پذیرش مسئولیت اجتماعی و فعال کردن ظرفیت مطالبه گری مردمی در مقابله با سوء جریانات، تخلفات و جرائم در دستگاههای اجرایی و بهرهگیری از ظرفیت و توان خبری، علمی، تجربی و تخصصی اشخاص حقیقی و حقوقی در ارائه تحلیل محیطی و آسیبشناسی از عملکرد دستگاههای اجرایی و ایجاد شبکه ساختاریافته از گزارشگران (سوتزنان) و افشا کنندگان فساد»، هدف سازمان بازرسی از برپایی این سامانه ذکر شده است؛ رهیافتی که در سایر جوامع نیز اثرات مطلوبی برجای گذاشته، چراکه ظرفیتها و منابع قوه، محدود بوده و تنها با معاضدتهای مردمی است که امکان وقوف و پی بردن به زوایای پنهان برخی از مفاسد
وجود دارد.
با نهایی شدن پیشنویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد تا پایان شهریور و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی نیز یکی از موانع مهم بر سر راه این راهکار بسیار کارگشا، برداشتهشده و افراد از حمایتهای مالی، شغلی و قضایی برخوردار میشوند. طبیعی است که از این طریق، حساسیت جامعه در برابر فساد افزایشیافته و حاشیه امن مرتکبان، بهشدت کاهش مییابد.
فساد اساساً در جایی رشد میکند که یا نظارتی وجود ندارد و یا آنقدر کمرنگ است که متخلفان خیالشان از بابت عدم رسیدگی و پایش، راحت است. از طرفی، شبکههای آلوده و مجموعههایی تغذیهکننده از فضای تاریک و ناسالم، قدرت ساکت کردن قهری افشاگران را دارند که در شرایط اقتصادی موجود، وضع قوانین حمایتی، این مشکل را مرتفع میسازد.
از طرفی، وقتی قلعوقمع فساد با استفاده از اهرم نظارتهای همگانی به جریان بیفتد، منابع کشور در جهت اهداف و چشماندازها بکار گرفته میشوند و دیگر اینگونه نیست که گروهی یا فردی بدون عرق جبین و کدّ یمین، به ثروتهای سرشار و البته بادآورده برسند. با مفتخواری مفسدانه، عملاً برنامهها و پروژههای کشور، خالی از پشتوانه مالی شده و به این جهت که «موش در انبار افتاده»، چشمانداز پیشرفت بهتدریج از دسترس خارج میشود.
این در حالی است که ایجاد چتر حمایتی بر سر کسانی که از سر دغدغه میخواهند کژیهای اداری و اقتصادی را گزارش کنند، باعث تأمین سلامت نظام اقتصادی و اداری میشود. به عبارت دیگر، اولین ذینفعان این ماجرا مردم هستند و وقتی قاطعیت و همگام بودن عدلیه را با خود و علیه فساد مشاهده کنند، فضای اعتماد به قوه در جامعه گسترش مییابد. در سایه این سیاست بازدارنده، تبعیضها به محاق رفته، بیتالمال محفوظ میماند و فرصتهای بیشتر و بهتری در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
ناگفته نماند که حمایت از گزارشگران فساد باید به یک فرهنگ مترقی و اخلاقمدارانه تبدیل شود. متأسفانه برخی این اقدام دینی و وطنپرستانه را با عناوین سخیف، آلوده میکنند و حتی در صورت برخورداری از پشتوانههای قانونی، شاید به دلیل واهمه از برچسبهای اجتماعی، افراد از این اقدام ابا داشته باشند. فرهنگسازی در این حوزه قاعدتاً مستلزم نقشآفرینی افراد شاخص، چهرههای تأثیرگذار و محبوب مردم و جوانان است و جریانی است که برای به ثمر رسیدن، نیازمند صرف وقت و زمان خواهد بود.
نکته پایانی اینکه، با فعال شدن ظرفیتهای مردمی برای مقابله قاطعانهتر با فساد، حتماً مخالف خوانیها، تهمتهای سیاسی و جناحی و اتهامات سنگینی از سوی مفسدان ورشکسته، کسانی که دیگر بستری برای موجسواری در تاریکی ندارند، شنیده خواهد شد. تا همین جای کار هم عدلیه کم مورد اتهام و هجمه قرار نگرفته اما در عین حال، اجازه نداده تا لجن پراکنیها مانع از انجام این مأموریت خطیر شود؛ بر همین اساس، پروپاگانداهای سیاه و فرافکنیها نیز در آینده، تأثیری بر عزم جزم عدلیه برای از پای درآوردن اژدهای هفتسر فساد
نخواهد داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بازدید مقامات قضایی وقضات از زندان های یزد، گلستان و هرمزگان
در ادامه بازدید مقامات قضایی استانها از زندانها و دیدار با مددجویان، روسای کل دادگستری استانهای گلستان، هرمزگان و یزد همزمان با قضات و سایر مسئولان قضایی این استانها، با حضور در زندانها، ضمن دیدار با مددجویان، مسابل و مشکلات آنها را بررسی کردند و زمینه آزادی و اعطای تسهیلات ارفاقی به تعداد قابل توجهی از زندانیان فراهم شد.
آزادی و مرخصی ۹۹۲ مددجو در جریان بازدید از زندانهای گلستان
حیدر آسیابی، رییسکل دادگستری استان گلستان در راس هیاتی ۲۱۵ نفره از قضات دادسراها، محاکم بدوی و تجدیدنظر، از زندانهای این استان بازدید کرد و در حاشیه این بازدید گفت: هر یک از قضات و مسئولان قضایی استان گلستان، جداگانه با سه هزار و ۵۰ زندانی دیدار و مشکلات و درخواستهای آنان را استماع و بررسی کردند و در پایان این دیدارهای چهره به چهره که سه ساعت طول کشید، ۱۰۷ مددجو با اعطای مرخصی پایان دوره از زندان آزاد شدند.
وی افزود: همچنین با مرخصی ۸۸۵ مددجو موافقت شد و پرونده ۲۸۵ زندانی نیز برای استفاده از تسهیلات قانونی مانند آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات و حبس با پابند الکترونیکی به محاکم استان گلستان ارسال شد.
آسیابی تاکید کرد: افرادی که به مرخصی رفتند، مددجویانی هستند که آزادی آنان اخلالی در نظم و امنیت استان ایجاد نمیکند و زندانیان سابقهدار و محکومان جرایم خاص و مهم از اعطای مرخصی مستثنی هستند.رییس کل دادگستری استان گلستان خاطرنشان کرد: سرکشی قضات و مسئولان قضایی این استان از زندانها و بازداشتگاهها به صورت مستمر در طول سال ادامه دارد.
آزادی ۷۵ زندانی در بازدید رییسکل دادگستری و قضات هرمزگان از زندانها
علی صالحی، رییسکل دادگستری استان هرمزگان نیز به همراه همه قضات این استان ضمن بازدید سراسری و همزمان از زندانها و بازداشتگاهها، دستور آزادی ۷۵ نفر از زندانیان و اعطای مرخصی به یکهزار و ۸۰۰ نفر دیگر را صادر کرد.
رییسکل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به دستورات ریاست قوهقضاییه مبنی بر اینکه دستگاه قضایی باید ملجأ و پناهگاه همگان باشد، خطاب به مسئولان قضایی این استان، اظهار داشت: باید با صدور آرای متناسب تا جایی که امکان دارد و قانون اجازه میدهد از صدور قرارهای منتهی به بازداشت خودداری شود.
وی افزود: تأکیدات ریاست قوهقضاییه برای ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری باعث شده است تا یک نهضت عمومی در بخشهای مختلف ایجاد شود و همه ارکان دستگاه قضایی، کاهش تعداد زندانیان را در دستور کار خود قرار دهند.
صالحی، استفاده از ظرفیتهای قانونی جهت بازنگری و کاهش مجازات محکومان را یکی از اهداف اساسی اجرای طرح بازدید سراسری قضات از ندامتگاههای استان هرمزگان برشمرد و یادآور شد: خوشبختانه در نتیجه اجرای این طرح، امکان ملاقات با تمامی زندانیان فراهم شد که در نتیجه آن، درخواست اشتغال به کار ۱۵۰ نفر از مددجویان مورد موافقت قرار گرفت و همچنین ۷۵ نفر از زندانیان نیز با اعطای مرخصی پایان حبس، آزاد شدند.
وی همچنین با بیان اینکه ۶۷ نفر از مددجویان زندانهای استان هرمزگان مشمول پیشنهاد عفو و ۸۱ نفر نیز جهت پیشنهاد استفاده از پابند الکترونیک، واجد شرایط شناخته شدند، از موافقت با پیشنهاد اعطای آزادی مشروط به ۶۴ نفر از زندانیان از طریق دادگاه خبر داد و بیان کرد: بهمنظور بهرهمندی مددجویان از آثار مثبت و سازنده حضور در کنار خانوادههایشان و همچنین شرکت در مجالس معنوی ایام سوگواری اربعین حسینی، به یک هزار و ۸۰۰ نفر از مددجویان واجد شرایط نیز مرخصی اعطا شد.
اعطای مرخصی به ۲۰۵ زندانی در بازدید مسئولان قضایی از زندانهای یزد
غلامعلی دهشیری، رییسکل دادگستری استان یزد نیز در صدر یک هیات ۹۰ نفره قضایی از زندانها و بازداشتگاههای این استان بازدید و در حاشیه این بازدید بیان کرد: ضمن بازدید از ۲ زندان و ۲ بازداشتگاه سطح استان یزد، با مددجویان زندانی ملاقات شد و مشکلات آنان مورد بررسی قرار گرفت و دستورات قضایی لازم صادر شد.
وی هدف از این بازدید را دیدار چهره به چهره مقامات قضایی با مددجویان زندانی دانست و عنوان کرد: حضور قضات در زندانها و دیدار از نزدیک و بررسی مشکلات مددجویان، میتواند علاوه بر سرعت بخشیدن در امر رسیدگی، گرهگشای بهتر در مسایل و امور مرتبط با مددجویان زندانی باشد.
دهشیری از موافقت با مرخصی ۲۰۵ نفر از مددجویان خبر داد و افزود: از این تعداد، به ۱۴ نفر مرخصی پایان حبس، ۸ نفر آزادی و به ۱۸۳ نفر مرخصی عادی داده شد که پس از بررسی تمام جوانب و رعایت کلیه مقررات، مورد موافقت مقامهای قضایی قرار گرفت.
وی از موافقت با ۲۴ درخواست آزادی مشروط نیز خبر داد و گفت: در این بازدید جمعی ویژه از زندانهای استان یزد، که با روحیه جهادی قضات همراه بود، با تعلیق مجازات ۲۱ نفر، معرفی به کمیسیون عفو ۱۳ نفر و درخواست اعزام به رأی باز ۴۰ نفر موافقت شد.
رییسکل دادگستری استان یزد، یکی از اولویتهای دستگاه قضا را کاهش جمعیت کیفری زندانها دانست و تصریح کرد: برای ساماندهی بهتر زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، در این بازدید با ۱۰ درخواست استفاده از پابند الکترونیک نیز موافقت شد. همچنین در جریان بازدید از زندانها و بازداشتگاههای استان یزد، ۱۳۷ درخواست تبدیل و فک قرار مطرح که با همه آنها وفق مقررات موافقت شد.
حیدر آسیابی، رییسکل دادگستری استان گلستان در راس هیاتی ۲۱۵ نفره از قضات دادسراها، محاکم بدوی و تجدیدنظر، از زندانهای این استان بازدید کرد و در حاشیه این بازدید گفت: هر یک از قضات و مسئولان قضایی استان گلستان، جداگانه با سه هزار و ۵۰ زندانی دیدار و مشکلات و درخواستهای آنان را استماع و بررسی کردند و در پایان این دیدارهای چهره به چهره که سه ساعت طول کشید، ۱۰۷ مددجو با اعطای مرخصی پایان دوره از زندان آزاد شدند.
وی افزود: همچنین با مرخصی ۸۸۵ مددجو موافقت شد و پرونده ۲۸۵ زندانی نیز برای استفاده از تسهیلات قانونی مانند آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات و حبس با پابند الکترونیکی به محاکم استان گلستان ارسال شد.
آسیابی تاکید کرد: افرادی که به مرخصی رفتند، مددجویانی هستند که آزادی آنان اخلالی در نظم و امنیت استان ایجاد نمیکند و زندانیان سابقهدار و محکومان جرایم خاص و مهم از اعطای مرخصی مستثنی هستند.رییس کل دادگستری استان گلستان خاطرنشان کرد: سرکشی قضات و مسئولان قضایی این استان از زندانها و بازداشتگاهها به صورت مستمر در طول سال ادامه دارد.
آزادی ۷۵ زندانی در بازدید رییسکل دادگستری و قضات هرمزگان از زندانها
علی صالحی، رییسکل دادگستری استان هرمزگان نیز به همراه همه قضات این استان ضمن بازدید سراسری و همزمان از زندانها و بازداشتگاهها، دستور آزادی ۷۵ نفر از زندانیان و اعطای مرخصی به یکهزار و ۸۰۰ نفر دیگر را صادر کرد.
رییسکل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به دستورات ریاست قوهقضاییه مبنی بر اینکه دستگاه قضایی باید ملجأ و پناهگاه همگان باشد، خطاب به مسئولان قضایی این استان، اظهار داشت: باید با صدور آرای متناسب تا جایی که امکان دارد و قانون اجازه میدهد از صدور قرارهای منتهی به بازداشت خودداری شود.
وی افزود: تأکیدات ریاست قوهقضاییه برای ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری باعث شده است تا یک نهضت عمومی در بخشهای مختلف ایجاد شود و همه ارکان دستگاه قضایی، کاهش تعداد زندانیان را در دستور کار خود قرار دهند.
صالحی، استفاده از ظرفیتهای قانونی جهت بازنگری و کاهش مجازات محکومان را یکی از اهداف اساسی اجرای طرح بازدید سراسری قضات از ندامتگاههای استان هرمزگان برشمرد و یادآور شد: خوشبختانه در نتیجه اجرای این طرح، امکان ملاقات با تمامی زندانیان فراهم شد که در نتیجه آن، درخواست اشتغال به کار ۱۵۰ نفر از مددجویان مورد موافقت قرار گرفت و همچنین ۷۵ نفر از زندانیان نیز با اعطای مرخصی پایان حبس، آزاد شدند.
وی همچنین با بیان اینکه ۶۷ نفر از مددجویان زندانهای استان هرمزگان مشمول پیشنهاد عفو و ۸۱ نفر نیز جهت پیشنهاد استفاده از پابند الکترونیک، واجد شرایط شناخته شدند، از موافقت با پیشنهاد اعطای آزادی مشروط به ۶۴ نفر از زندانیان از طریق دادگاه خبر داد و بیان کرد: بهمنظور بهرهمندی مددجویان از آثار مثبت و سازنده حضور در کنار خانوادههایشان و همچنین شرکت در مجالس معنوی ایام سوگواری اربعین حسینی، به یک هزار و ۸۰۰ نفر از مددجویان واجد شرایط نیز مرخصی اعطا شد.
اعطای مرخصی به ۲۰۵ زندانی در بازدید مسئولان قضایی از زندانهای یزد
غلامعلی دهشیری، رییسکل دادگستری استان یزد نیز در صدر یک هیات ۹۰ نفره قضایی از زندانها و بازداشتگاههای این استان بازدید و در حاشیه این بازدید بیان کرد: ضمن بازدید از ۲ زندان و ۲ بازداشتگاه سطح استان یزد، با مددجویان زندانی ملاقات شد و مشکلات آنان مورد بررسی قرار گرفت و دستورات قضایی لازم صادر شد.
وی هدف از این بازدید را دیدار چهره به چهره مقامات قضایی با مددجویان زندانی دانست و عنوان کرد: حضور قضات در زندانها و دیدار از نزدیک و بررسی مشکلات مددجویان، میتواند علاوه بر سرعت بخشیدن در امر رسیدگی، گرهگشای بهتر در مسایل و امور مرتبط با مددجویان زندانی باشد.
دهشیری از موافقت با مرخصی ۲۰۵ نفر از مددجویان خبر داد و افزود: از این تعداد، به ۱۴ نفر مرخصی پایان حبس، ۸ نفر آزادی و به ۱۸۳ نفر مرخصی عادی داده شد که پس از بررسی تمام جوانب و رعایت کلیه مقررات، مورد موافقت مقامهای قضایی قرار گرفت.
وی از موافقت با ۲۴ درخواست آزادی مشروط نیز خبر داد و گفت: در این بازدید جمعی ویژه از زندانهای استان یزد، که با روحیه جهادی قضات همراه بود، با تعلیق مجازات ۲۱ نفر، معرفی به کمیسیون عفو ۱۳ نفر و درخواست اعزام به رأی باز ۴۰ نفر موافقت شد.
رییسکل دادگستری استان یزد، یکی از اولویتهای دستگاه قضا را کاهش جمعیت کیفری زندانها دانست و تصریح کرد: برای ساماندهی بهتر زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، در این بازدید با ۱۰ درخواست استفاده از پابند الکترونیک نیز موافقت شد. همچنین در جریان بازدید از زندانها و بازداشتگاههای استان یزد، ۱۳۷ درخواست تبدیل و فک قرار مطرح که با همه آنها وفق مقررات موافقت شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دشمن با ابزار رسانه به جنگ با انقلاب آمده است
رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه، گفت: امروز استکبار جهانی با ابزار رسانه به جنگ با انقلاب مردمی ما آمده و اگر از اصول و اعتقادات خودمان دور شویم آسیب خواهیم دید.
حجت الاسلام و المسلمین عبد اللهی در نشست ماهانه رییس سازمان زندانها با مدیران کل ستادی و استانی با اشاره به لزوم رعایت موارد امنیتی در زندان ها گفت: تصور نکنیم که منافقان تغییر رویه دادهاند و یا سرویس های اطلاعاتی جهان دست از دشمنی با ما برداشته اند. عبداللهی اظهار کرد: اتفاقاتی که اخیراٌ افتاد یک خسارت بزرگ بود که خیلی از زحمات چندین ساله را تحت الشعاع قرار داد و البته ما را نیز متوجه برخی از آسیب ها در حوزه زندان کرد. حجتالاسلاموالمسلمین عبدالهی، افزود: امروز استکبار جهانی با ابزار رسانه به جنگ با انقلاب مردمی ما آمده و اگر از اصول و اعتقادات خودمان دور شویم آسیب خواهیم دید. رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه در ادامه با تشریح برخی از آسیبهای موجود در زندانها به تبیین نکات لازم در این زمینه پرداخت.
دشمن دنبال سیاهنمایی و دروغ پراکنی است
رییس سازمان زندانها نیز در این نشست با اشاره به وقایع اخیر، گفت: هر چند برخی از رخدادها در محیط زندان به سبب حضور بعضی از افراد طبیعی است اما به واسطه اینکه ما در یک نظام اسلامی هستیم این مسائل حتی در کمترین شکل خود هم قابل قبول نیست و نباید رخ بدهد.
محمدمهدی حاج محمدی با بیان اینکه دشمن تلاش زیادی را شروع کرده تا بواسطه اتفاقات زندان کارکرد نظام اسلامی را زیر سوال ببرد گفت: دشمن سعی می کند با بزرگ نمایی، سیاه نمایی و دروغ پراکنی دستاورد های حقوق بشری واقعی در زندان ها را زیر سوال ببرد تا از این طریق نظام اسلامی را مورد حمله قرار دهد.
حاج محمدی با بیان اینکه بازپروری و بازاجتماعی نمودن زندانیان مهمترین هدف ماست گفت: در ماده ۲ آیین نامه اجرایی جدید سازمان زندان ها، بنا نهادن امور بر پایه احترام و ادب به عنوان اولین زنجیره فعالیت های اصلاحی و تربیتی تعیین شده است.
رییس سازمان زندانها اظهار کرد: از آغاز مسئولیت در سازمان زندان ها همه جهت گیری ها، سیاست گذاری ها، اولویت بندی ها، سفرهای مکرر استانی، همنشینی با زندانیان و به تصویر کشیدن اقدامات و فعالیت های زندان ها، بخاطر تغییر نگاه جامعه و مسئولین نسبت به زندان، زندانی و خانواده او بوده و نباید اجازه دهیم یک اتفاق کوچک همه آن دستاوردها را زیر سوال ببرد. وی با بیان اینکه همه باید برای تحقق سیاست های سازمانی همدل و همراه باشند گفت: قابل قبول نخواهد بود به بخاطر ضعف و کم کاری ما، آسیبی به وجه نظام وارد شود.
عضو شورای عالی قوهقضاییه با تاکید مجدد بر اهتمام جدی سازمان بر اجرای دقیق برنامه های اصلاحی و تربیتی اظهار داشت، همه مدیران و کارکنان در زندان های سراسر کشور باید تلاش کنند تا چنین اتفاقاتی تکرار نشود و حتماً با هرگونه تخلف اداری برخورد می شود.
حاج محمدی در ادامه به موضوع اشتغال زندانیان و حمایت از خانواده های آنان نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه برخی از استان ها توانسته اند به نقطه هدف گذاری اشتغال ۸۰درصدی محکومان واجدشرایط برسند که جا دارد از همت و زحمات آنان تشکر کنیم. وی با تاکید بر لزوم مراقبت کامل از خانواده زندانیان گفت: سرکشی از خانواده زندانیان آغاز راه حمایت و مراقبت از آنان است همه باید دغدغه مند باشیم و نباید فقط به اقداماتی مانند توزیع بسته های معیشتی بسنده کرد.حاج محمدی در پایان خطاب به مدیران زندان های سراسر کشور عنوان کرد: در دور دوم سفرهای استانی، اشکالات مشاهده شده در سفرهای قبلی بررسی می شود.
در این جلسه که از طریق ویدئو کنفرانس کشوری برگزار می شد معاونین سازمان در خصوص مسائل مربوط به امور کارکنان، ضرورت آموزش آیین نامه جدید سازمان و همچنین بحث لزوم رسیدگی به خانوادههای زندانیان سخنانی ایراد کردند. همچنین تعدادی از مدیران کل استانی نیز به بیان نظرات خود پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمین عبد اللهی در نشست ماهانه رییس سازمان زندانها با مدیران کل ستادی و استانی با اشاره به لزوم رعایت موارد امنیتی در زندان ها گفت: تصور نکنیم که منافقان تغییر رویه دادهاند و یا سرویس های اطلاعاتی جهان دست از دشمنی با ما برداشته اند. عبداللهی اظهار کرد: اتفاقاتی که اخیراٌ افتاد یک خسارت بزرگ بود که خیلی از زحمات چندین ساله را تحت الشعاع قرار داد و البته ما را نیز متوجه برخی از آسیب ها در حوزه زندان کرد. حجتالاسلاموالمسلمین عبدالهی، افزود: امروز استکبار جهانی با ابزار رسانه به جنگ با انقلاب مردمی ما آمده و اگر از اصول و اعتقادات خودمان دور شویم آسیب خواهیم دید. رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوهقضاییه در ادامه با تشریح برخی از آسیبهای موجود در زندانها به تبیین نکات لازم در این زمینه پرداخت.
دشمن دنبال سیاهنمایی و دروغ پراکنی است
رییس سازمان زندانها نیز در این نشست با اشاره به وقایع اخیر، گفت: هر چند برخی از رخدادها در محیط زندان به سبب حضور بعضی از افراد طبیعی است اما به واسطه اینکه ما در یک نظام اسلامی هستیم این مسائل حتی در کمترین شکل خود هم قابل قبول نیست و نباید رخ بدهد.
محمدمهدی حاج محمدی با بیان اینکه دشمن تلاش زیادی را شروع کرده تا بواسطه اتفاقات زندان کارکرد نظام اسلامی را زیر سوال ببرد گفت: دشمن سعی می کند با بزرگ نمایی، سیاه نمایی و دروغ پراکنی دستاورد های حقوق بشری واقعی در زندان ها را زیر سوال ببرد تا از این طریق نظام اسلامی را مورد حمله قرار دهد.
حاج محمدی با بیان اینکه بازپروری و بازاجتماعی نمودن زندانیان مهمترین هدف ماست گفت: در ماده ۲ آیین نامه اجرایی جدید سازمان زندان ها، بنا نهادن امور بر پایه احترام و ادب به عنوان اولین زنجیره فعالیت های اصلاحی و تربیتی تعیین شده است.
رییس سازمان زندانها اظهار کرد: از آغاز مسئولیت در سازمان زندان ها همه جهت گیری ها، سیاست گذاری ها، اولویت بندی ها، سفرهای مکرر استانی، همنشینی با زندانیان و به تصویر کشیدن اقدامات و فعالیت های زندان ها، بخاطر تغییر نگاه جامعه و مسئولین نسبت به زندان، زندانی و خانواده او بوده و نباید اجازه دهیم یک اتفاق کوچک همه آن دستاوردها را زیر سوال ببرد. وی با بیان اینکه همه باید برای تحقق سیاست های سازمانی همدل و همراه باشند گفت: قابل قبول نخواهد بود به بخاطر ضعف و کم کاری ما، آسیبی به وجه نظام وارد شود.
عضو شورای عالی قوهقضاییه با تاکید مجدد بر اهتمام جدی سازمان بر اجرای دقیق برنامه های اصلاحی و تربیتی اظهار داشت، همه مدیران و کارکنان در زندان های سراسر کشور باید تلاش کنند تا چنین اتفاقاتی تکرار نشود و حتماً با هرگونه تخلف اداری برخورد می شود.
حاج محمدی در ادامه به موضوع اشتغال زندانیان و حمایت از خانواده های آنان نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه برخی از استان ها توانسته اند به نقطه هدف گذاری اشتغال ۸۰درصدی محکومان واجدشرایط برسند که جا دارد از همت و زحمات آنان تشکر کنیم. وی با تاکید بر لزوم مراقبت کامل از خانواده زندانیان گفت: سرکشی از خانواده زندانیان آغاز راه حمایت و مراقبت از آنان است همه باید دغدغه مند باشیم و نباید فقط به اقداماتی مانند توزیع بسته های معیشتی بسنده کرد.حاج محمدی در پایان خطاب به مدیران زندان های سراسر کشور عنوان کرد: در دور دوم سفرهای استانی، اشکالات مشاهده شده در سفرهای قبلی بررسی می شود.
در این جلسه که از طریق ویدئو کنفرانس کشوری برگزار می شد معاونین سازمان در خصوص مسائل مربوط به امور کارکنان، ضرورت آموزش آیین نامه جدید سازمان و همچنین بحث لزوم رسیدگی به خانوادههای زندانیان سخنانی ایراد کردند. همچنین تعدادی از مدیران کل استانی نیز به بیان نظرات خود پرداختند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تخریب ۳۴ ویلای غیرمجاز با ورود دادستانی در پردیس
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پردیس از تخریب ۳۴ ویلای غیرمجاز در راستای اعمال تبصره 2 ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها خبر داد.
علیرضا آقاجاری اظهار کرد: در پی دریافت گزارشاتی مبنی بر انجام ساختوسازهای غیرمجاز در یکی از مناطق شهرستان پردیس، دستورات قضایی لازم در این زمینه صادر شد.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، وی خاطرنشان کرد: در راستای صیانت از کاربری اراضی زراعی و اعمال تبصره 2 ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، ۳۴ مورد ویلای غیرمجاز تخریب شد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پردیس با تاکید بر جدیت دادستانی در برخورد با تغییر کاربریهای غیرمجاز گفت: دادستانی در این زمینه با هیچ شخصی مسامحه نخواهد کرد.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، وی خاطرنشان کرد: در راستای صیانت از کاربری اراضی زراعی و اعمال تبصره 2 ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، ۳۴ مورد ویلای غیرمجاز تخریب شد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پردیس با تاکید بر جدیت دادستانی در برخورد با تغییر کاربریهای غیرمجاز گفت: دادستانی در این زمینه با هیچ شخصی مسامحه نخواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

واردات واکسن و پیوستن به شانگهای بدون FATF صورت گرفت
رییسجمهور با بیان اینکه با تکیه بر توان داخلی انجام خیلی از کارها ممکن خواهد شد، گفت: بعضیها واردات واکسن یا حتی پیوستن به سازمان شانگهای را متوقف بر پذیرش FATF کرده بودند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی رییسجمهور روز گذشته در دیدار جمعی از فرزندان و خانواده شهدا، با تأکید بر اینکه دولت نیز تلاش خواهد کرد همین مسیر نورانی را ادامه دهد، خاطرنشان کرد: شما نمایندگان و خانواده شهدا حتماً عملکرد دولت را زیر نظر قرار دهید و هرجا دیدید که عملکرد یا اقدامی با راه و آرمان شهدا تطبیق ندارد، تذکر دهید. وی در ادامه با تأکید بر اینکه اگر بر توان داخلی تکیه کنیم، انجام خیلی از کارها ممکن خواهد شد، اظهارداشت: متأسفانه شاهد بودیم که بعضیها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان شانگهای را متوقف بر پذیرش FATF کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری میکردند. آیتالله رئیسی تصریح کرد: در فاصله کوتاه سپری شده از دولت سیزدهم اتفاق خاصی نیفتاده که باعث افزایش واردات واکسن و یا پذیرش عضویت کشورمان در سازمان شانگهای بشود، الا اینکه کشورهای همسایه و دوست ما دیدند که دیگر توجه ما صرفاً به غرب نیست و ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی ایران شده است.
رییسجمهور همچنین روز گذشته در نخستین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در دولت سیزدهم که در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید و بعد از نزدیک به 10سال به ریاست رییسجمهور برگزار شده، با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه آموزش و پرورش در جامعه و تربیت نسل آیندهساز کشور، اظهار داشت: شورای عالی آموزش و پرورش باید از حاشیه خارج شده و وارد متن تصمیمگیریها درمورد این حوزه شود. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: شورای عالی آموزش و پرورش باید درمورد سند تحول بنیادین کمک و همراهی کند تا فاصله بین وضع فعلی و وضع مطلوب و مورد نظر را کاهش دهیم و برای ایجاد این تحول همه بخشها و لایههای آموزش و پرورش باید حس تحول و تحولگرایی پیدا کند و مدارس ما تحول محور و تربیتمحور باشد.
رییسجمهور همچنین روز گذشته در نخستین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در دولت سیزدهم که در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید و بعد از نزدیک به 10سال به ریاست رییسجمهور برگزار شده، با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه آموزش و پرورش در جامعه و تربیت نسل آیندهساز کشور، اظهار داشت: شورای عالی آموزش و پرورش باید از حاشیه خارج شده و وارد متن تصمیمگیریها درمورد این حوزه شود. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: شورای عالی آموزش و پرورش باید درمورد سند تحول بنیادین کمک و همراهی کند تا فاصله بین وضع فعلی و وضع مطلوب و مورد نظر را کاهش دهیم و برای ایجاد این تحول همه بخشها و لایههای آموزش و پرورش باید حس تحول و تحولگرایی پیدا کند و مدارس ما تحول محور و تربیتمحور باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تلاش اقتصاد برای غلبه بر کرونا
برای چهارمین فصل متوالی رشد اقتصادی کشور مثبت شد. طبق گزارش بانک مرکزی رشد اقتصادی بهار سال 1400 به 6.2 درصد رسیده است. اما نکته قابل توجه رشد اقتصادی بخش خدمات بوده است. هر چند موتور رشد اقتصادی بخش نفت از تابستان سال گذشته شروع شد اما بخش خدمات برای اولین بار در
4 سال گذشته به رشد 7 درصدی رسیده است. این مساله از این بابت قابل اهمیت است که نیمی از تولید ناخالص داخلی، در بخش خدمات شکل میگیرد. در شرایطی که رشد این بخش در یکسال اخیر، تحت تاثیر کرونا به کما رفته بود، اما در بهار امسال وضعیت خدمات بهبود یافته است.
گزارش مرکز آمار، حاکی از آن است که در فصل بهار ١٤٠٠رشته فعالیتهای گروه کشاورزی رشد منفی ٤,٥- ،گروه صنایع و معادن ١٣.٨ و گروه خدمات ٤.٥ درصد نسبت به فصل بهار سال ١٣٩٩، رشد داشته است.
رشد 6.2 درصدی اقتصاد به روایت بانک مرکزی
بر اساس آخرین نتایج حسابهای ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی(GDP) به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در سه ماهه اول سال ١٤٠٠ به رقم ١٧٧٧ هزار میلیارد ریال با نفت و ١٥٠٩ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم مذکور در فصل مشابه سال قبل با نفت ١٦٥٢ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ١٤٤٢ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ٧,٦ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ٤.٦ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در فصل بهار سال ١٤٠٠ دارد.
نتایج مذکور حاکی از آن است که در فصل بهار ١٤٠٠رشته فعالیتهای گروه کشاورزی رشد ٤,٥- ،گروه صنایع و معادن ١٣.٨ و گروه خدمات ٤.٥ درصد نسبت به فصل بهار سال ١٣٩٩، رشد داشته است.
محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ١٨ بخش اصلی متشکل از ٤٢ رشته فعالیت انجام میشود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخشهای زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخشهای استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان است و گروه خدمات شامل زیر بخشهای عمده وخرده فروشی، فعالیت های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل ونقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیتهای مالی و بیمه،مستغلات، کرایه وخدمات کسب وکار ودامپزشکی،اداره امورعمومی وخدمات شهری، آموزش، فعالیت های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایرخدمات عمومی، اجتماعی، شخصی وخانگی است.
تایید رشد اقتصاد از سوی مرکز آمار
همچنین پیش از این مرکز آمار نیز گزارش رشد اقتصاد کشور را مثبت اعلام کرده بود. آنچه مرکز آمار ایران در رابطه با رشد اقتصادی اعلام کرد از این حکایت داشت که در بهار سال جاری تولید ناخالص داخلی (GDP) به ۱۷۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان با احتساب نفت رسیده است در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۶۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که نشان دهنده رشد ۷.۶ درصدی اقتصادی در بهار سال جاری است.
از سوی دیگر تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت در بهار امسال ۱۵۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل که ۱۴۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان گزارش شده بود ۴.۶ درصد رشد داشته است.
اما بانک مرکزی هم از رشد اقتصادی مثبت در هر دو بخش با نفت و بودن نفت خبر داده بود، براساس اعلام این بانک تولید ناخالص داخلی در بهار با احتساب نفت ۳۴۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و تولید بدون نفت ۳۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ثبت شده که نشان میدهد رشد اقتصادی با نفت در بهار ۶.۲ درصد و بدون نفت ۴.۷ درصد بوده است.
بر این اساس، رشد اقتصادی اعلامی مرکز آمار با نفت ۱.۴ درصد و بدون نفت بیشتر از رشد بانک مرکزی است ولی بدون نفتی که مرکز آمار اعلام کرد ۰.۱ درصد کمتر از نرخ رشد اعلامی بانک مرکزی است.
این اختلاف البته در جزییات مشهود است؛ به طوری که طبق اعلام مرکز آمار ایران در بهار امسال، در گروه کشاورزی رشد منفی ۴.۵ بوده و گروه صنایع و معادن ١٣.٨ و گروه خدمات ٤.٥ درصد نسبت به فصل بهار سال ١٣٩٩، رشد داشتهاند.
در حالی که طبق آمار بانک مرکزی در این دوره به استثنای ارزش افزوده گروه کشاوری که متاثر از خشکسالی و کاهش تولید محصولات زراعی با کاهش عملکرد ۰.۹ درصدی مواجه شده، ارزش افزوده سایر گروههای اقتصادی شامل نفت ۲۳.۳، صنایع و معادن ۲.۱ و خدمات هفت درصد بوده است.
متفاوت بودن آمار بانک مرکزی و مرکز آمار در حالی است که رشد اقتصادی که مرکز آمار اعلام کرده برمبنای سال پایه ۱۳۹۰ و رشد اعلامی بانک مرکزی براساس قیمت های پایه سال ۱۳۹۵ است.
از سویی گرچه طی مصوبه شورای عالی آمار برای ممانعت از موازی کاری ،بانک مرکزی نباید برخی آمار شاخص کلان از جمله رشد اقتصادی و یا تورم را به صورت رسمی منتشر کند و مرکز آمار مرجع رسمی است اما در هر حال این بانک در چند دوره گذشته نسبت به این موضوع اقدام کرده است.
در هر صورت فارغ از موازی کاری این نهادها و اختلاف بر سر جزییات روند کلی رشد اقتصادی کشور مثبت ارزیابی شده است؛ موضوعی که نشان دهنده خروج تدریجی شوک اثرات کرونا بر اقتصاد کشور است. رشد اقتصادی از مهمترین تاکیدات و توصیه های اقتصاد دان ها است. این موضوع تا جایی از اهمیت برخوردار است که به گفته آنها سایر مسائل در اقتصاد در حاشیه این موضوع قرار می گیرد.
اولویت تحقق رشد اقتصادی بر سایر شاخص ها
رشد اقتصادی در کشور موجب تقسیم بیشتر کیک اقتصاد میان همه مردم است و در بردارنده منافع همه جامعه است. این مساله بر اشتغال و کاهش فقر تاثیرگذار است. توصیه مهم کارشناسان برای رشد اقتصادی از طریق افزایش ساخت و ساز است. رشد اقنصادی از این طریق علاوه بر اشتغالزایی آسانتر نسبت به سایر بخش ها می تواند رشد سریع تری در اقتصاد کشور رقم بزند. بخش ساختمان با بسیاری از صنایع کشور مرتبط است و رونق در آن موجب رونق در بخش صنعت نیز می شود؛ موضوعی که در چند سال گذشته در بدترین شرایط خود قرار گرفت. بر این اساس پیش بینی می شود در صورت تحقق وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی از سوی دولت در سال شاهد تداوم رشد اقتصادی در کشور باشیم. همچنین با توجه به تزریق واکسن و بهبود وضعیت اضطراری در کشور پیش بینی می شود روند رشد بخش خدمات نیز ادامه دار باشد.
رشد 6.2 درصدی اقتصاد به روایت بانک مرکزی
بر اساس آخرین نتایج حسابهای ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی(GDP) به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در سه ماهه اول سال ١٤٠٠ به رقم ١٧٧٧ هزار میلیارد ریال با نفت و ١٥٠٩ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم مذکور در فصل مشابه سال قبل با نفت ١٦٥٢ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ١٤٤٢ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ٧,٦ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ٤.٦ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در فصل بهار سال ١٤٠٠ دارد.
نتایج مذکور حاکی از آن است که در فصل بهار ١٤٠٠رشته فعالیتهای گروه کشاورزی رشد ٤,٥- ،گروه صنایع و معادن ١٣.٨ و گروه خدمات ٤.٥ درصد نسبت به فصل بهار سال ١٣٩٩، رشد داشته است.
محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ١٨ بخش اصلی متشکل از ٤٢ رشته فعالیت انجام میشود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخشهای زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخشهای استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان است و گروه خدمات شامل زیر بخشهای عمده وخرده فروشی، فعالیت های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل ونقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیتهای مالی و بیمه،مستغلات، کرایه وخدمات کسب وکار ودامپزشکی،اداره امورعمومی وخدمات شهری، آموزش، فعالیت های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایرخدمات عمومی، اجتماعی، شخصی وخانگی است.
تایید رشد اقتصاد از سوی مرکز آمار
همچنین پیش از این مرکز آمار نیز گزارش رشد اقتصاد کشور را مثبت اعلام کرده بود. آنچه مرکز آمار ایران در رابطه با رشد اقتصادی اعلام کرد از این حکایت داشت که در بهار سال جاری تولید ناخالص داخلی (GDP) به ۱۷۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان با احتساب نفت رسیده است در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۶۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که نشان دهنده رشد ۷.۶ درصدی اقتصادی در بهار سال جاری است.
از سوی دیگر تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت در بهار امسال ۱۵۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل که ۱۴۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان گزارش شده بود ۴.۶ درصد رشد داشته است.
اما بانک مرکزی هم از رشد اقتصادی مثبت در هر دو بخش با نفت و بودن نفت خبر داده بود، براساس اعلام این بانک تولید ناخالص داخلی در بهار با احتساب نفت ۳۴۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و تولید بدون نفت ۳۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ثبت شده که نشان میدهد رشد اقتصادی با نفت در بهار ۶.۲ درصد و بدون نفت ۴.۷ درصد بوده است.
بر این اساس، رشد اقتصادی اعلامی مرکز آمار با نفت ۱.۴ درصد و بدون نفت بیشتر از رشد بانک مرکزی است ولی بدون نفتی که مرکز آمار اعلام کرد ۰.۱ درصد کمتر از نرخ رشد اعلامی بانک مرکزی است.
این اختلاف البته در جزییات مشهود است؛ به طوری که طبق اعلام مرکز آمار ایران در بهار امسال، در گروه کشاورزی رشد منفی ۴.۵ بوده و گروه صنایع و معادن ١٣.٨ و گروه خدمات ٤.٥ درصد نسبت به فصل بهار سال ١٣٩٩، رشد داشتهاند.
در حالی که طبق آمار بانک مرکزی در این دوره به استثنای ارزش افزوده گروه کشاوری که متاثر از خشکسالی و کاهش تولید محصولات زراعی با کاهش عملکرد ۰.۹ درصدی مواجه شده، ارزش افزوده سایر گروههای اقتصادی شامل نفت ۲۳.۳، صنایع و معادن ۲.۱ و خدمات هفت درصد بوده است.
متفاوت بودن آمار بانک مرکزی و مرکز آمار در حالی است که رشد اقتصادی که مرکز آمار اعلام کرده برمبنای سال پایه ۱۳۹۰ و رشد اعلامی بانک مرکزی براساس قیمت های پایه سال ۱۳۹۵ است.
از سویی گرچه طی مصوبه شورای عالی آمار برای ممانعت از موازی کاری ،بانک مرکزی نباید برخی آمار شاخص کلان از جمله رشد اقتصادی و یا تورم را به صورت رسمی منتشر کند و مرکز آمار مرجع رسمی است اما در هر حال این بانک در چند دوره گذشته نسبت به این موضوع اقدام کرده است.
در هر صورت فارغ از موازی کاری این نهادها و اختلاف بر سر جزییات روند کلی رشد اقتصادی کشور مثبت ارزیابی شده است؛ موضوعی که نشان دهنده خروج تدریجی شوک اثرات کرونا بر اقتصاد کشور است. رشد اقتصادی از مهمترین تاکیدات و توصیه های اقتصاد دان ها است. این موضوع تا جایی از اهمیت برخوردار است که به گفته آنها سایر مسائل در اقتصاد در حاشیه این موضوع قرار می گیرد.
اولویت تحقق رشد اقتصادی بر سایر شاخص ها
رشد اقتصادی در کشور موجب تقسیم بیشتر کیک اقتصاد میان همه مردم است و در بردارنده منافع همه جامعه است. این مساله بر اشتغال و کاهش فقر تاثیرگذار است. توصیه مهم کارشناسان برای رشد اقتصادی از طریق افزایش ساخت و ساز است. رشد اقنصادی از این طریق علاوه بر اشتغالزایی آسانتر نسبت به سایر بخش ها می تواند رشد سریع تری در اقتصاد کشور رقم بزند. بخش ساختمان با بسیاری از صنایع کشور مرتبط است و رونق در آن موجب رونق در بخش صنعت نیز می شود؛ موضوعی که در چند سال گذشته در بدترین شرایط خود قرار گرفت. بر این اساس پیش بینی می شود در صورت تحقق وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی از سوی دولت در سال شاهد تداوم رشد اقتصادی در کشور باشیم. همچنین با توجه به تزریق واکسن و بهبود وضعیت اضطراری در کشور پیش بینی می شود روند رشد بخش خدمات نیز ادامه دار باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

واردات ۶۰میلیون دوز واکسن کرونا
با تسریع در روند واکسیناسیون افراد در کشور به زودی واکسیناسیون افراد 18سال به بالای در برخی از مناطق کشور پایان خواهد یافت. این در حالی بوده که روند واردات واکسن به کشور نیز سرعت گرفته است.
جدیدترین آمار واردات هفتگی واکسن
آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان میدهد تا روز گذشته 30 میلیون و 302 هزار و 983 نفر دوز اول واکسن کرونا و 14 میلیون و 120 هزار و 965 نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 44 میلیون و 423 هزار و 948 دوز رسیده است. این در حالی بوده که افزایش ساعت کار مراکز تزریق واکسن در کنار تامین انبوه دوزهای مورد نیاز موجب شده در روزهای اخیر روند تزریق واکسن کرونا در کشور شتاب قابل توجهی به خود بگیرد تا به آنجا که خبرهای خوبی درباره انجام کامل واکسیناسیون در بازه زمانی به گوش برسد. به طور نمونه میتوان به اظهار نظر اخیر انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران اشاره کرد که گفته است؛ دهم مهر پایان واکسیناسیون ۱۸ سال به بالای در استان تهران خواهد بود.
در این باره وی از مسئولان امر در خواست کرده است تا اگرشهرستانی در زمینه واکسینه کردن ساکنان خود و تامین واکسن مورد نیاز دچار کمبود امکانات است، این موضوع را اعلام کند تا برطرف شده و همه ظرفیتها در این خصوص به کار گرفته شود. این در حالی بوده که در راستای تامین واکسن مورد نیاز برای مقابله هرچی جدیتر با بیماری کووید19 در کشور مقرر شده تا از 10 مهرماه تا ۱۰ آبانماه، هر هفته ۱۵ میلیون دوز واکسن وارد کشور شود. به این ترتیب در مجموع ۶۰ میلیون دوز واکسن کرونا وارد خواهد شد تا گام بزرگی در راستای ایمن سازی کشور در مقابل این بیماری برداشته شود. آنچه که کریم همتی، رییس جمعیت هلال احمر هم درباره آن بیان کرده است که به علت حجم زیادی از واکسن که وارد کشور میشود، ضرورت دارد تا تمامی ارگانها و نهادهایی که واحدی تحت عنوان بهداشت و درمان دارند، در امر واکسیناسیون مشارکت کنند.
نوید کاهش تدریجی و پایان محدودیتها
در این میان اما باید به موضوع مهمی نیز اشاره کرد، آنچه که نوید دهنده کاهش تدریجی و پایان محدودیتهایی است که ماهها است کرونا آن را به ساکنان مناطق مختلف کشور تحمیل کرده است. خبر خوشی که مسئولان نظام بهداشت و درمان نیز به آن اشاره کردهاند، مبنی براینکه انجام واکسیناسیون بسیاری از محدودیتها را تغییر خواهد داد. به عبارتی قرنطینه هوشمند عملی شده و براین اساس مردم میتوانند هر اقدامی را به شرط تزریق واکسن انجام دهند.
در این خصوص اما قصد مقایسهای اجمالی با روند واکسیناسیون علیه بیماری کووید19 را با دیگر کشورهای جهان داشته باشیم، باید عنوان کرد که در هفته اخیر آمار تزریق واکسن به هشت میلیون دوز در هفته رسید که باید آن را رکورد قابل توجهی ارزیابی کرد. زیرا بررسیها نشان میدهد، هیچ یک از کشورهای اروپایی نتوانستهاند چنین رکوردی را به ثبت برسانند، البته باید عنوان کرد که آلمان به 6 میلیون دوز هفتگی رسیده بود، اما در کشورمان ما هنوز هم از تمامی ظرفیت هایی که موجود است بهره نبردهایم. براین اساس احتمال میرود در هفته جاری یا هفته آینده رکورد تزریق واکسن بازهم در ایران شکسته شود. آنچه که امید میرود در روزهای آینده شاهد آن باشیم. روندی که میتواند بسترساز روزهای فارغ از دلنگرانیها درباره جولان این ویروس منحوس باشد.
جدیدترین آمارهای بیماری کووید19
همچنین طبق معیارهای قطعی تشخیصی، 17 هزار و 397 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 593 نفر از آنها بستری شدند.به این ترتیب مجموع بیماران در کشور به پنج میلیون و 442 هزار و 232 نفر رسید. این در حالی بوده که متاسفانه در بازه زمانی 24 ساعت گذشته، 344 بیمار جانشان را از دست دادند و تعداد کل فوتشدگان 117 هزار و 526 نفر شد. از سوی دیگر باید گفت؛ 6 هزار و 707 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت و درمان قرار دارند. ضمن اینکه همچنان 57 شهر کشور وضعیت قرمز، 238 شهر وضعیت نارنجی، 136 شهر وضعیت زرد و 17 شهر در وضعیت آبی را تجربه میکنند.
آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان میدهد تا روز گذشته 30 میلیون و 302 هزار و 983 نفر دوز اول واکسن کرونا و 14 میلیون و 120 هزار و 965 نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 44 میلیون و 423 هزار و 948 دوز رسیده است. این در حالی بوده که افزایش ساعت کار مراکز تزریق واکسن در کنار تامین انبوه دوزهای مورد نیاز موجب شده در روزهای اخیر روند تزریق واکسن کرونا در کشور شتاب قابل توجهی به خود بگیرد تا به آنجا که خبرهای خوبی درباره انجام کامل واکسیناسیون در بازه زمانی به گوش برسد. به طور نمونه میتوان به اظهار نظر اخیر انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران اشاره کرد که گفته است؛ دهم مهر پایان واکسیناسیون ۱۸ سال به بالای در استان تهران خواهد بود.
در این باره وی از مسئولان امر در خواست کرده است تا اگرشهرستانی در زمینه واکسینه کردن ساکنان خود و تامین واکسن مورد نیاز دچار کمبود امکانات است، این موضوع را اعلام کند تا برطرف شده و همه ظرفیتها در این خصوص به کار گرفته شود. این در حالی بوده که در راستای تامین واکسن مورد نیاز برای مقابله هرچی جدیتر با بیماری کووید19 در کشور مقرر شده تا از 10 مهرماه تا ۱۰ آبانماه، هر هفته ۱۵ میلیون دوز واکسن وارد کشور شود. به این ترتیب در مجموع ۶۰ میلیون دوز واکسن کرونا وارد خواهد شد تا گام بزرگی در راستای ایمن سازی کشور در مقابل این بیماری برداشته شود. آنچه که کریم همتی، رییس جمعیت هلال احمر هم درباره آن بیان کرده است که به علت حجم زیادی از واکسن که وارد کشور میشود، ضرورت دارد تا تمامی ارگانها و نهادهایی که واحدی تحت عنوان بهداشت و درمان دارند، در امر واکسیناسیون مشارکت کنند.
نوید کاهش تدریجی و پایان محدودیتها
در این میان اما باید به موضوع مهمی نیز اشاره کرد، آنچه که نوید دهنده کاهش تدریجی و پایان محدودیتهایی است که ماهها است کرونا آن را به ساکنان مناطق مختلف کشور تحمیل کرده است. خبر خوشی که مسئولان نظام بهداشت و درمان نیز به آن اشاره کردهاند، مبنی براینکه انجام واکسیناسیون بسیاری از محدودیتها را تغییر خواهد داد. به عبارتی قرنطینه هوشمند عملی شده و براین اساس مردم میتوانند هر اقدامی را به شرط تزریق واکسن انجام دهند.
در این خصوص اما قصد مقایسهای اجمالی با روند واکسیناسیون علیه بیماری کووید19 را با دیگر کشورهای جهان داشته باشیم، باید عنوان کرد که در هفته اخیر آمار تزریق واکسن به هشت میلیون دوز در هفته رسید که باید آن را رکورد قابل توجهی ارزیابی کرد. زیرا بررسیها نشان میدهد، هیچ یک از کشورهای اروپایی نتوانستهاند چنین رکوردی را به ثبت برسانند، البته باید عنوان کرد که آلمان به 6 میلیون دوز هفتگی رسیده بود، اما در کشورمان ما هنوز هم از تمامی ظرفیت هایی که موجود است بهره نبردهایم. براین اساس احتمال میرود در هفته جاری یا هفته آینده رکورد تزریق واکسن بازهم در ایران شکسته شود. آنچه که امید میرود در روزهای آینده شاهد آن باشیم. روندی که میتواند بسترساز روزهای فارغ از دلنگرانیها درباره جولان این ویروس منحوس باشد.
جدیدترین آمارهای بیماری کووید19
همچنین طبق معیارهای قطعی تشخیصی، 17 هزار و 397 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 593 نفر از آنها بستری شدند.به این ترتیب مجموع بیماران در کشور به پنج میلیون و 442 هزار و 232 نفر رسید. این در حالی بوده که متاسفانه در بازه زمانی 24 ساعت گذشته، 344 بیمار جانشان را از دست دادند و تعداد کل فوتشدگان 117 هزار و 526 نفر شد. از سوی دیگر باید گفت؛ 6 هزار و 707 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت و درمان قرار دارند. ضمن اینکه همچنان 57 شهر کشور وضعیت قرمز، 238 شهر وضعیت نارنجی، 136 شهر وضعیت زرد و 17 شهر در وضعیت آبی را تجربه میکنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نفوذ بی سروصدای سعودی ها در افغانستان
شواهد نشان میدهد که عربستان بعد از تحولات اخیر در افغانستان به دنبال نفوذ تدریجی در این کشور است.
در سال 1998 هنگامی که کابل از استرداد «اسامه بن لادن » رهبر القاعده که در افغانستان پناه گرفته بود، خودداری کرد، ریاض سفارت خود را در افغانستان بست. پس از حمله به مرکز تجارت جهانی در نیویورک در سال 2001 ، ریاض روابط خود را به طور کامل با افغانستان قطع کرد. با این حال ، عربستان سعودی نمیتواند مدت طولانیتری روابط خود را با افغانستان قطع کند. در این زمینه «محمد سلیمان» پژوهشگر موسسه خاورمیانه در گفتگو با سایت المانیتور گفت: ریاض در حال حاضر به دنبال نقش جدیدی در افغانستان پس از ایالات متحده است. در دهه 1990 ریاض از معدود پایتختهایی بود که افغانستان را به رسمیت شناخت و در حال حاضر ، حداقل روابط میان عربستان سعودی و طالبان وجود دارد. اکنون پس از فاصله طولانی میان عربستان و افغانستان، ریاض با چه چالشهایی روبرو خواهد شد؟ در ابتدا ، چندین رقبای منطقهای مانند قطر به طالبان دسترسی مستقیم داشتند. امروزه قطر در مرکز توجه است زیرا به مدیریت فرودگاه کابل و مشارکت در تخلیه کمک میکند. در واقع ، قطر از سال 2013 ، زمانی که طالبان دفتر خود را در دوحه افتتاح کردند ، متحد ضروری ایالات متحده در امور افغانستان بوده است. در سال 2016 ، روند صلح در قطر بین طالبان و« اشرف غنی»، رئیس جمهور مخلوع افغانستان آغاز شد. بنابراین برخی کشورهای رقیب عربستان در منطقه روابط مستقیمی با مقامات طالبان در کابل دارند. اگر ریاض نتواند روابط خود با طالبان را به همان سطح 20 سال قبل برساند، این کشور به احتمال زیاد پیشرفت بیشتری خواهد کرد. «کارولین روز » تحلیلگر ارشد موسسه «نیو لاینز» در واشنگتن میگوید: عربستان سعودی، افغانستان را به عنوان منطقهای حیاتی در حومه خود میبیند. ریاض جلوگیری از نفوذ ایران در این کشور و به ویژه روابط ایران و طالبان را ضروری میداند. ترکیه همچنین به دنبال افزایش نفوذ خود با همکاری با قطر برای اداره فرودگاه کابل است ، اما ممکن است مایل نباشد که در ماموریت این فرودگاه شرکت کند مگر اینکه واحدهای آن در مدیریت امنیت مشارکت داشته باشند. «مایکل تانشوم» عضو ارشد موسسه مطالعات اروپایی و امنیتی اتریش گفت: ورود ترکیه به افغانستان و تعمیق همکاری امنیتی آن با پاکستان ، موضع سیاسی عربستان را پیچیدهتر میکند. ریاض نمیتواند بیشتر از این از افغانستان دور بماند، اما باید با پاکستان و افغانستان به گونهای ارتباط برقرار کند که مطابق با دستور کار اصلاحات و بلندپروازی خود برای تبدیل شدن به قطب اصلی تجاری خاورمیانه باشد. تانخوم در ادامه افزود: پیشرفت نفوذ ایران در عراق برای امنیت عربستان معضل جدی بوده است بدین ترتیب ریاض نمیتواند اجازه گسترش نفوذ ایران را در افغانستان بدهد. با این حال، در حالی که منافع امنیتی اصلی عربستان ثابت مانده ، صفحه شطرنج استراتژیک در میدان تغییر کرده است. از زمان روی کار آمدن «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا، بر خلاف روابط نزدیک عربستان و آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» روابط خاصی بین دو کشور وجود نداشته است. با انتقاد آمریکا از کارنامه سیاه عربستان در زمینه حقوق بشر، ریاض ممکن است بخواهد از قرار گرفتن در گروه طالبان اجتناب کند. این روزها، اکثر کشورهای غربی تنها میخواهند اطمینان حاصل کنند که طالبان به حقوق اولیه به ویژه حقوق زنان احترام میگذارد و به تکثیر تجهیزات تروریستی فضایی مبادرت نمیکند. بنابراین ، بعید است که ریاض به زودی دولت طالبان را به رسمیت بشناسد بنابراین تلاش میکند تا آمریکا و سایر بلوک غرب پیشگام شوند و سپس از او پیروی کند. تا آن زمان ، ریاض ممکن است با ارسال پیامهایی به طالبان از طریق اسلام آباد از ایجاد اختلافات خودداری کند. «کارولین روز » تحلیلگر ارشد موسسه «نیو لاینز» معتقد است: علیرغم روابط تیره اخیر ، عربستان سعودی و پاکستان در حال تقویت همکاری خود هستند. عربستان همچنین مشارکتهای استراتژیک جایگزین دیگری را در افغانستان و منطقه ، مانند تعمیق روابط با هند و آسیای مرکزی ، بررسی خواهد کرد. «محمد سلیمان» پژوهشگر موسسه خاورمیانه بر این باور است که، عربستان به احتمال زیاد از روابط خود با اسلام آباد برای از سرگیری روابط خود با افغانستان استفاده خواهد کرد. ریاض سیاست عملی در قبال افغانستان را دنبال خواهد کرد و سعی میکند از موقعیت مذهبی خود برای هدایت دولت جدید استفاده کند. در همین حال ، یکی از دغدغههای اصلی طالبان به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک دولت قانونی و مشروع ، تسریع کمکها یا سرمایه گذاری خارجی است. بنابراین طالبان ممکن است موضع ملایم تری نسبت به گذشته داشته باشد.
جنایت آمریکایی ها
اما درخصوص فجایع انسانی در افغانستان در پی اشغال توسط آمریکاسناتور برنی سندرز که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ آمریکا نامزد ریاست جمهوری بود، اعلام کرد حمله پهپادی آمریکا در افغانستان که منجر به کشته شدن چند افغانستانی بی گناه شد، یک فاجعه انسانی است. به گزارش نیوز ویک، سناتور مستقل و سوسیالیست ایالت ورمونت افزود: امیدوارم آنها متوجه شده باشند که چه اتفاقی افتاده و اطمینان پیدا کنند چنین اتفاقی دیگر رخ نخواهد داد. این نه تنها یک فاجعه انسانی است بلکه در مقابل جامعه جهانی آمریکا را نشان می دهد. ژنرال فرانک مک کنزی فرمانده ارتش آمریکا روز پنجشنبه اعتراف کرد که در حملات هوایی ماه گذشته واشنگتن هنگام تخلیه نیروهای آمریکایی از افغانستان،
۱۰ غیرنظامی در کابل کشته شده اند.
جنایت آمریکایی ها
اما درخصوص فجایع انسانی در افغانستان در پی اشغال توسط آمریکاسناتور برنی سندرز که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ آمریکا نامزد ریاست جمهوری بود، اعلام کرد حمله پهپادی آمریکا در افغانستان که منجر به کشته شدن چند افغانستانی بی گناه شد، یک فاجعه انسانی است. به گزارش نیوز ویک، سناتور مستقل و سوسیالیست ایالت ورمونت افزود: امیدوارم آنها متوجه شده باشند که چه اتفاقی افتاده و اطمینان پیدا کنند چنین اتفاقی دیگر رخ نخواهد داد. این نه تنها یک فاجعه انسانی است بلکه در مقابل جامعه جهانی آمریکا را نشان می دهد. ژنرال فرانک مک کنزی فرمانده ارتش آمریکا روز پنجشنبه اعتراف کرد که در حملات هوایی ماه گذشته واشنگتن هنگام تخلیه نیروهای آمریکایی از افغانستان،
۱۰ غیرنظامی در کابل کشته شده اند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آمریکا موظف به لغو موثر همه تحریمهاست
رئیس سازمان انرژی اتمی از آژانس خواست از سیاسیکاری بپرهیزد و تصریح کرد: زمان آن فرارسیده که آمریکا سیاستهای غلط خود را اصلاح کرده و در ابتدا همه تحریمها را به شیوهای عملی، موثر و قابل راستیآزمایی لغو کند.
محمد اسلامی معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی، روز گذشته در شصت و پنجمین کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با بیان اینکه روند غیرقابل اجتناب و تقاضای روزافزون انرژی که برای توسعه پایدار یک الزام جدی به شمار میرود، با چالشهایی روبروست، اظهار داشت: جامعه جهانی میبایست با گامهای دسته جمعی به مشکلات پیش رو در این زمینه رسیدگی کند. وی بیان کرد: آژانس، بر اساس اساسنامه خود موظف به یاری رساندن بدون تبعیض به کشورهای عضو، در توسعه بهرهبرداری صلحآمیز از انرژی هستهای است. با توجه به نیازها و اولویت کشورها، آژانس همچنین میبایست نسبت به تقویت حوزههای همکاری فنی مبادرت ورزد و بر این اساس، به کشورهای عضو در رسیدن به اهداف توسعه پایدار از طریق توزیع دانش، تجربه و انتقال فناوری و تجهیزات، بدون هرگونه تبعیض و سیاسیکاری، مساعدت و همراهی کند.
برجام نمونه بارز حسن نیت ایران
معاون رییسجمهور در ادامه خاطرنشان کرد: برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) که با هدف رفع موانع پیشرفت توسط جمهوری اسلامی ایران توافق شد یک نمونه بارز از حسننیت جمهوری اسلامی ایران است که آمریکا با بیتوجهی کامل نه تنها به آن عمل نکرد، بلکه با به کارگیری سیاستهای یکجانبهگرایی، مفاد برجام و قطعنامه۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از آن خارج شد. سیاست به اصطلاح «فشار حداکثری» نیز به شکست انجامید و دولت آمریکا راهی ندارد به غیر از اینکه اعتیاد خود به تحریمهای یکجانبه را ترک کند و به قوانین بینالمللی احترام بگذارد. به گزارش فارس، وی در ادامه گفت: در این زمینه، تنها پس از حدود دو سال و نیم از گسترش مداوم تحریمهای فراگیر اقتصادی توسط آمریکا و عدم انجام اقدامات عملی از سوی سه کشور اروپایی و اتحادیه در اجرای تعهدات خود، مجلس شورای اسلامی ایران در دوم دسامبر۲۰۲۰ قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، دولت موظف شد در صورت تداوم عدم پایبندی مشارکتکنندگان توافق ظرف دو ماه پس از لازمالاجرا شدن قانون اجرای کلیه فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت فراتر از موافقتنامه جامع پادمان در ایران را متوقف کند. اسلامی اضافه کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده که آمریکا سیاستهای غلط خود را اصلاح کرده و در ابتدا همه تحریمها را به شیوهای عملی، موثر و قابل راستیآزمایی لغو کند. وی بیان کرد: آیتالله رئیسی رییسجمهور محترم جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده که دولت خواهان مذاکرات نتیجهمحور، با هدف برداشته شدن فشارها و تحریمهای ناعادلانه علیه ملت ایران است. رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ایران همواره با آژانس همکاری کرده است، در عین حال لازم است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سیاسی کاری بپرهیزد و استقلال، بیطرفی و حرفهای بودن خود را حفظ کند. وی گفت: همانطور که در چندین تصمیم و قطعنامه مصوب کنفرانس عمومی بیان شده، حمله به تاسیسات هستهای که برای اهداف صلحآمیز استفاده میشود، مغایر با قوانین بینالمللی است و همه حملات مسلحانه به تاسیسات هستهای دارای کاربرد صلحآمیز، باید به صراحت ممنوع شود. اسلامی یادآور شد: متأسفانه بی عملی سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در برخورد با اقدامات تروریستی علیه تاسیسات صلح آمیز هستهای، متجاوزان را تشویق به ادامه و حتی نقض اساسیترین و بنیادیترین اصول حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد کرده است. وی تصریح کرد:بسیار ضروری است که آژانس فوراً به این موضوع توجه کند تا هم از تاسیسات هستهای در برابر چنین اقدامات یا تهدیدهایی محافظت و هم از اعتبار خود صیانت کند. رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه سخنرانی خود ادامه داد: ایران به عنوان مبتکر ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در خاورمیانه از سال۱۹۷۴، نگرانی جدی خود را از برنامه هستهای مخفی نظامی رژیم صهیونیستی بیان میدارد. متأسفانه، علیرغم تصویب قطعنامه کنفرانس بازنگریNPT در سال۱۹۹۵ و همچنین برنامههای اقدام بعدی آن در سالهای۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، این رژیم هنوز فعالیتها و تاسیسات هستهای خود را ذیل موافقتنامه جامع پادمان آژانس قرار نداده، اقدامات تروریستی خود علیه تأسیسات صلحآمیز هستهای را ادامه داده، دانشمندان هستهای را ترور کرده و بدین طریق، ثبات و امنیت منطقه و یکپارچگی و اعتبار NPT و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به خطر انداخته است.
رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: همچنین میخواهم به این نکته اشاره کنم که ایران مهد تمدنها و کشوری دوستدار صلح است که به لحاظ تاریخی به فناوری و علوم در سراسر جهان یاری رسانده است. در این چارچوب، ما برای دنبال کردن فعالیتها و برنامه هستهای کاملا صلحآمیز خود مصمم هستیم و همانگونه که توسط رییسجمهور کشورمان، در طی نشست سران شانگهای در ۱۷سپتامبر۲۰۲۱، بیان شده «هیچ موضوعی نمیتواند فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را که در چارچوب مقررات بینالمللی انجام میشود، دچار توقف کند.»
دوپهلوگویی گروسی
همچنین روز گذشته «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نسبت به حل مسائل اضطراری درخصوص برنامه هستهای ایران ابراز امیدواری کرد. گروسی که طی نطق آغازین شصتوپنجمین نشست سالانه آژانس اتمی در وین صحبت میکرد، گفت: امیدواریم به مسائل فوری مربوط به برنامه هستهای ایران بپردازیم. تلاش میکنیم تا به جهان تضمین دهیم که هیچ نگرانی در مورد برنامه هستهای ایران وجود ندارد. وی همچنین افزود: ما راه را برای تلاشهای دیپلماتیک بیشتر مورد نیاز برای دستیابی به وضعیت رضایتبخش درخصوص برنامه هستهای ایران هموار میکنیم. از سوی دیگر، «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی نیز در این نشست با ادعای اینکه دولت سعودی به دنبال منطقه عاری از سلاح هستهای است، جمهوری اسلامی ایران را به عدم التزام به قوانین بینالمللی در این خصوص متهم کرد. به نوشته العربیه، وی مدعی شد که ایران در قبال برنامه هستهای خود شفافیت ندارد و به قوانین و تعهدات بینالمللی پایبند نیست و این موضوع عربستان سعودی را نگران میکند. عبدالعزیز بن سلمان افزود: از آژانس اتمی میخواهیم تا بر اجرای قوانین مربوط به استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تأکید بیشتری کند و عربستان سعودی خواستار التزام همه کشورها به معاهده عدم اشاعه است. وزیر انرژی عربستان سعودی گفت که به عقیده دولت ریاض لازم است تا جلوی اشاعه سلاح هستهای در غربآسیا گرفته است.
برجام نمونه بارز حسن نیت ایران
معاون رییسجمهور در ادامه خاطرنشان کرد: برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) که با هدف رفع موانع پیشرفت توسط جمهوری اسلامی ایران توافق شد یک نمونه بارز از حسننیت جمهوری اسلامی ایران است که آمریکا با بیتوجهی کامل نه تنها به آن عمل نکرد، بلکه با به کارگیری سیاستهای یکجانبهگرایی، مفاد برجام و قطعنامه۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از آن خارج شد. سیاست به اصطلاح «فشار حداکثری» نیز به شکست انجامید و دولت آمریکا راهی ندارد به غیر از اینکه اعتیاد خود به تحریمهای یکجانبه را ترک کند و به قوانین بینالمللی احترام بگذارد. به گزارش فارس، وی در ادامه گفت: در این زمینه، تنها پس از حدود دو سال و نیم از گسترش مداوم تحریمهای فراگیر اقتصادی توسط آمریکا و عدم انجام اقدامات عملی از سوی سه کشور اروپایی و اتحادیه در اجرای تعهدات خود، مجلس شورای اسلامی ایران در دوم دسامبر۲۰۲۰ قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، دولت موظف شد در صورت تداوم عدم پایبندی مشارکتکنندگان توافق ظرف دو ماه پس از لازمالاجرا شدن قانون اجرای کلیه فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت فراتر از موافقتنامه جامع پادمان در ایران را متوقف کند. اسلامی اضافه کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده که آمریکا سیاستهای غلط خود را اصلاح کرده و در ابتدا همه تحریمها را به شیوهای عملی، موثر و قابل راستیآزمایی لغو کند. وی بیان کرد: آیتالله رئیسی رییسجمهور محترم جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده که دولت خواهان مذاکرات نتیجهمحور، با هدف برداشته شدن فشارها و تحریمهای ناعادلانه علیه ملت ایران است. رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ایران همواره با آژانس همکاری کرده است، در عین حال لازم است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سیاسی کاری بپرهیزد و استقلال، بیطرفی و حرفهای بودن خود را حفظ کند. وی گفت: همانطور که در چندین تصمیم و قطعنامه مصوب کنفرانس عمومی بیان شده، حمله به تاسیسات هستهای که برای اهداف صلحآمیز استفاده میشود، مغایر با قوانین بینالمللی است و همه حملات مسلحانه به تاسیسات هستهای دارای کاربرد صلحآمیز، باید به صراحت ممنوع شود. اسلامی یادآور شد: متأسفانه بی عملی سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در برخورد با اقدامات تروریستی علیه تاسیسات صلح آمیز هستهای، متجاوزان را تشویق به ادامه و حتی نقض اساسیترین و بنیادیترین اصول حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد کرده است. وی تصریح کرد:بسیار ضروری است که آژانس فوراً به این موضوع توجه کند تا هم از تاسیسات هستهای در برابر چنین اقدامات یا تهدیدهایی محافظت و هم از اعتبار خود صیانت کند. رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه سخنرانی خود ادامه داد: ایران به عنوان مبتکر ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در خاورمیانه از سال۱۹۷۴، نگرانی جدی خود را از برنامه هستهای مخفی نظامی رژیم صهیونیستی بیان میدارد. متأسفانه، علیرغم تصویب قطعنامه کنفرانس بازنگریNPT در سال۱۹۹۵ و همچنین برنامههای اقدام بعدی آن در سالهای۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، این رژیم هنوز فعالیتها و تاسیسات هستهای خود را ذیل موافقتنامه جامع پادمان آژانس قرار نداده، اقدامات تروریستی خود علیه تأسیسات صلحآمیز هستهای را ادامه داده، دانشمندان هستهای را ترور کرده و بدین طریق، ثبات و امنیت منطقه و یکپارچگی و اعتبار NPT و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به خطر انداخته است.
رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: همچنین میخواهم به این نکته اشاره کنم که ایران مهد تمدنها و کشوری دوستدار صلح است که به لحاظ تاریخی به فناوری و علوم در سراسر جهان یاری رسانده است. در این چارچوب، ما برای دنبال کردن فعالیتها و برنامه هستهای کاملا صلحآمیز خود مصمم هستیم و همانگونه که توسط رییسجمهور کشورمان، در طی نشست سران شانگهای در ۱۷سپتامبر۲۰۲۱، بیان شده «هیچ موضوعی نمیتواند فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران را که در چارچوب مقررات بینالمللی انجام میشود، دچار توقف کند.»
دوپهلوگویی گروسی
همچنین روز گذشته «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نسبت به حل مسائل اضطراری درخصوص برنامه هستهای ایران ابراز امیدواری کرد. گروسی که طی نطق آغازین شصتوپنجمین نشست سالانه آژانس اتمی در وین صحبت میکرد، گفت: امیدواریم به مسائل فوری مربوط به برنامه هستهای ایران بپردازیم. تلاش میکنیم تا به جهان تضمین دهیم که هیچ نگرانی در مورد برنامه هستهای ایران وجود ندارد. وی همچنین افزود: ما راه را برای تلاشهای دیپلماتیک بیشتر مورد نیاز برای دستیابی به وضعیت رضایتبخش درخصوص برنامه هستهای ایران هموار میکنیم. از سوی دیگر، «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی نیز در این نشست با ادعای اینکه دولت سعودی به دنبال منطقه عاری از سلاح هستهای است، جمهوری اسلامی ایران را به عدم التزام به قوانین بینالمللی در این خصوص متهم کرد. به نوشته العربیه، وی مدعی شد که ایران در قبال برنامه هستهای خود شفافیت ندارد و به قوانین و تعهدات بینالمللی پایبند نیست و این موضوع عربستان سعودی را نگران میکند. عبدالعزیز بن سلمان افزود: از آژانس اتمی میخواهیم تا بر اجرای قوانین مربوط به استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تأکید بیشتری کند و عربستان سعودی خواستار التزام همه کشورها به معاهده عدم اشاعه است. وزیر انرژی عربستان سعودی گفت که به عقیده دولت ریاض لازم است تا جلوی اشاعه سلاح هستهای در غربآسیا گرفته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
حمایت مادی و معنوی از افشاگران فساد
-
ضربه عدلیه بر فساد
-
بازدید مقامات قضایی وقضات از زندان های یزد، گلستان و هرمزگان
-
دشمن با ابزار رسانه به جنگ با انقلاب آمده است
-
تخریب ۳۴ ویلای غیرمجاز با ورود دادستانی در پردیس
-
واردات واکسن و پیوستن به شانگهای بدون FATF صورت گرفت
-
تلاش اقتصاد برای غلبه بر کرونا
-
واردات ۶۰میلیون دوز واکسن کرونا
-
نفوذ بی سروصدای سعودی ها در افغانستان
-
آمریکا موظف به لغو موثر همه تحریمهاست
دانلود نسخه پی دی اف