
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دخالت ارتشهای بیگانه در منطقه باید قطع شود
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا یکشنبه در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در دانشگاه افسری امام حسین علیهالسلام، این نیروهای پر افتخار را «قلعه مستحکم امنیت ملت سربلند ایران و میهن مقتدر و عزیز» خواندند و افزودند: دخالت بیگانگان در منطقه مایه اختلاف و خسارت است و همه مسائل و حوادث باید بدون دخالت بیگانه و با الگوپذیری کشورهای منطقه از اقتدار و عقلانیت ایران و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی حل شود.
رهبر انقلاب اسلامی با ابراز امیدواری برای توفیق دانشآموختگان و ارتقای جوانان نیروهای مسلح در مکتب و دانشگاه حسینی، به ملت ایران بهخاطر داشتن جوانان مؤمن، صالح، شجاع و دارای عزم و بصیرت تبریک گفتند و افزودند: فرماندهان عزیزی که جوانان میهن را اینگونه تربیت میکنند، شایسته افتخار و تقدیرند.
فرمانده کل قوا با اشاره به تحقق فرموده امیرمؤمنان درباره نیروهای مسلح افزودند: به فضل الهی، نیروهای مسلح ایران امروز به معنای واقعی کلمه سپر دفاعی ملت و کشور در مقابل تهدیدهای سخت دشمنان بیرونی و درونی هستند.
حضرت آیتالله خامنهای سربازی ملت ایران را موجب سرافرازی و عزت دانستند و گفتند: آمادگی برای دفاع از ملت ایران و هویت اسلامی، ملی و انقلابی کشور افتخار بزرگ نیروهای مسلح است.
ایشان امنیت را زیرساخت اساسی همه فعالیتهای ضروری برای پیشرفت کشور برشمردند و با مهم خواندن تحقق امنیت کشور بدون تکیه بر بیگانگان افزودند: این مسئله البته برای ملت ایران عادی است اما کشورهای مختلف حتی کشورهای اروپایی از این مشکل رنج میبرند.
بگو مگوهای اخیر اروپا و آمریکا
ایشان به بگو مگوهای اخیر اروپا و آمریکا اشاره کردند و گفتند: برخی اروپاییها، اقدام آمریکا را خنجر از پشت خواندند و به نوعی گفتند اروپا باید بدون اتکا به ناتو و در واقع به آمریکا، مستقلاً امنیت خود را تأمین کند.
رهبر انقلاب افزودند: وقتی کشورهای اروپایی به علت اتکاء به آمریکا، یعنی کشوری که با اروپا مخالف هم نیست در تحقق امنیت پایدار احساس کمبود میکنند، حساب کشورهای دیگر که نیروهای مسلح خود را تحت کنترل آمریکا و دیگر بیگانگان قرار دادهاند، مشخص است. فرمانده کل قوا، تأمین امنیت با تکیه بر دیگران را فقط یک توهم خواندند و گفتند: کسانی که به این توهم دچارند سیلی آن را بهزودی خواهند خورد چرا که دخالت مستقیم یا غیرمستقیم بیگانگان در امنیت و جنگ و صلح هر کشوری، فاجعهای مصیبتبار است.
ایشان با تجلیل از اقتدار و سربلندی نیروهای مسلح در آزمایشهای بسیار مهم و دشوار به ویژه جنگ تحمیلی ۸ ساله گفتند: اقتدار نیروهای مسلح به مسائلی نظیر آموزشها، ابتکارات و پیشرفتهای علمی، تجهیزات و انضباط سازمانی وابسته است اما مهمترین عامل اقتدار نیروهای مسلح، روحیه، معنویت و مسائل دینی و اخلاقی است.
رهبر انقلاب اسلامی، خروج ارتش مجهز و بدون روحیه اخلاقی و معنوی آمریکا از افغانستان را نمونهای از نتایج اقتدار ظاهری و نه واقعی خواندند و گفتند: آمریکاییها ۲۰ سال قبل برای سرنگونی طالبان به افغانستان لشکرکشی کردند و در این اشغالگری طولانیمدت، کشتار و جنایت و خسارات فراوانی به بار آوردند اما بعد از این همه هزینه مادی و انسانی، حکومت را به طالبان دادند و خارج شدند که این واقعیت برای همه کشورها درسآموز است.
فرمانده کل قوا، اوضاع ارتش آمریکا هنگام خروج از افغانستان را نشاندهنده ماهیت واقعی این ارتش دانستند و گفتند: آن تصاویر هالیوودی از ارتش آمریکا و کشورهای امثال او، فقط نمایش است چرا که ماهیت واقعی آنها همین است که در افغانستان دیده شد.
رهبر انقلاب، نفرت مردم شرق آسیا از ارتش آمریکا را یادآور شدند و گفتند: آمریکاییها هر جا دخالت کنند، منفور ملتها هستند.
ارتشهای منطقه میتوانند امنیت منطقه را تأمین کنند
فرمانده کل قوا، حضور نظامی بیگانگان در منطقه را نیز مایه اختلاف و خسارت و ویرانی برشمردند و تأکید کردند: صلاح منطقه در این است که همه کشورها از ارتشی مستقل و متکی به ملت خود و همافزا با ارتشهای همسایگان برخوردار باشند.
رهبر انقلاب افزودند: ارتشهای منطقه میتوانند امنیت منطقه را تأمین کنند و نباید اجازه دهند که ارتشهای بیگانه برای حفظ منافع خود، دخالت یا حضور نظامی داشته باشند.
فرمانده کل قوا افزودند: حوادثی که در شمالغرب ایران، در برخی کشورهای همسایه در جریان است باید با همین منطق پرهیز از دادن مجوز حضور بیگانگان حل شود.
ایشان گفتند: نیروهای مسلح کشور عزیز ما همواره با اقتدار همراه با عقلانیت عمل میکنند و این عقلانیت باید الگویی برای دیگر کشورها و عامل حل مسائل موجود باشد و همه بدانند که اگر کسی برای برادران خود چاه بکَند اول خودش در چاه میافتد.
فرمانده کل قوا در پایان سخنانشان نیروهای مسلح را برای تداوم افتخار خدمت به ملت و کشور، و افزایش روزافزون تواناییهای مادی و معنوی توصیه مؤکد کردند. پیش از سخنان فرمانده کل قوا، سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان گزارشی از توانمندیها و آمادگیهای رزمی، دفاعی و امنیتی نیروهای مسلح و همچنین خدمات اجتماعی این نیروها به مردم، به شکست آمریکا در افغانستان اشاره کرد و گفت: این شکست خفتبار و تخلیه بخش بزرگی از تجهیزات و پایگاههای آنها در منطقه، و شکست رژیم صهیونیستی در نبرد ۱۲ روزه موسوم به شمشیر قدس، نشانههای تسریع در افول آمریکا است. در این مراسم که همزمان در دانشگاههای افسری نیروهای مسلح از طریق ارتباط تصویری دریافت میشد، سردار سرتیپ پاسدار غلامی فرمانده دانشگاه امام حسین(ع)، امیر سرتیپ دوم خلبان رودباری فرمانده دانشگاه شهید ستاری و سردار سرتیپ دوم پاسدار بختیاری فرمانده دانشگاه علوم انتظامی امین گزارشی از فعالیتها، اقدامات و برنامههای تحصیلی این دانشگاهها بیان کردند.
قرائت سوگندنامه، اعطای پرچم توسط دانشجویان قدیم به جدید، اجرای سرود مشترک توسط دانشجویان مستقر در میدان از دیگر برنامههای مراسم مشترک دانشآموختگی نیروهای مسلح بود.
همچنین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با کسب اجازه از فرمانده کل قوا به تعدادی از برگزیدگان دانشگاههای افسری درجه و سردوشی داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

امنیت منطقهای
دکتر جواد منصوری
امنیت «منطقهای» یا «جمعی»، در علم سیاست به مجموعهای از ساز و کارها اطلاق میشود که تهدیدات بالقوه و بالفعل را از مجموعهای از کشورهای یک ناحیه جغرافیایی دفع میکند. بهاینترتیب که همه بازیگران دخیل در این چارچوب، نقشی در این فرایند بازی میکنند و امنیت وارداتی از سوی هیچکدام از دولتها دنبال نمیشود. شاید کلیدیترین شاخصه در روابط بینالملل، به همین مسئله بازگردد چراکه بدون آن، هیچ تحرک و فعالیتی ممکن و متصور نیست.
علاوه بر این، در غرب و میانه آسیا، تأمین امنیت منطقه همواره یک مؤلفه راهبردی و اساسی به شمار میآید. این محدوده، با تنشها و چالشهای زیادی همراه بوده اما نکته اینجاست که بیثباتیها، ناشی از تعاملات و کنشهای میان کشورها به عمل نیامده است. بدون اینکه بخواهیم عقبگردی طولانی در تاریخ داشته باشیم، به قطع و یقین میشود گفت که منطقه ما از زمانی دستخوش تلاطم شده که نیروهای خارجی و قدرتهای بیگانه، قدم به این پهنه گذاشته و مداخله بیپایان خود را آغاز کردند.
این مداخله ابتدا با هدف غارت منابع انرژی کلید خورد اما بعدها، ابعاد امنیتی، ژئو پلیتیک ، ژئو اکونومیک و ژئو کالچر نیز به آن اضافه شد. امروز آنچه از حضور بیگانگان بدخواه عاید ملتها شده، یک منطقه چند تکه است که صدالبته از طرف رژیمهای قرونوسطایی مورد استقبال قرارگرفته است.
متحدان کهنهکار غرب، بیش از آنکه به آمال و دغدغههای مردم خود توجه کنند، ثروتشان را صرف خرید تسلیحات کرده و عایدات حاصل از منابع طبیعی را پیشکش آنها مینمایند. خرید صدها میلیارد دلار از تسلیحات، تنها یک بخش از این ماجراست. آمریکا سالانه مبالغ هنگفتی سلاح به عربستان سعودی و همپیمانانش میفروشد و درعینحال، آل سعود را با زشتترین الفاظ خطاب میکند. این تحقیر، در همه شئون روابط کدخدا با زیردستانش دیده میشود و منحصر به مناسبات نظامی نیست.
از طرفی، تحرکاتی که رژیم صهیونیستی و تروریستهای تکفیری در همسایگی شمال غرب ایران در حال انجام هستند، به همین بهانه در جریان است. جمهوری آذربایجان، کشوری است که حدود دو دهه با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار کرده و پیمان امنیتی – اطلاعاتی با تلآویو دارد. هرچند صهیونیستها گام اول را در این خصوص برداشتند و یکی از معدود رژیمهایی بودند که جمهوری آذربایجان را پس از فروپاشی شوروی به رسمیت شناختند، اما باکو پس از مناقشه قرهباغ با ارمنستان، برای اینکه دستش پر باشد، مشتاقانه به سمت صهیونیستها شتافت و پای آنها را به قفقاز باز کرد. رژیم جعلی و کودک کش صهیونیستی بر این اساس، حساب ویژهای برای جمهوری آذربایجان باز کرد تا جایی که «آویگدور لیبرمن»، وزیر خارجه اسبق اسرائیل، اعلام کرد رابطه تلآویو با باکو مهمتر از رابطه با فرانسه است!
بر همین مبنا، پوشیده نیست که صهیونیستها از تقویت نظامی جمهوری آذربایجان، ایران را نشانه گرفته و این کشور را بهمثابه سرپلی برای وارد آوردن ضربه به کشورمان تلقی میکنند. این واقعیت، موضوع مخفی و ناپیدایی نیست و حتی شرکای اسرائیل نیز به آن اذعان کردهاند. «راب گوریک»، دیپلمات آمریکایی که نامش توسط وبسایت ویکی لیکس افشا شد، چشمانداز نهایی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان را در چند خط کوتاه بیان کرد و نوشت: «روابط اسرائیل با آذربایجان قویاً بر اساس منفعتطلبی و بها دادن به اولویتهاست. هدف اصلی اسرائیل نگهداشت آذربایجان بهعنوان همپیمان علیه ایران، بهعنوان پایگاهی برای شناسایی نظامی و بهعنوان بازاری برای فروش سختافزار نظامی است».
این در حالی است که بهزعم دولتمردان جمهوری آذربایجان، امنیت وارداتی با خرید صدها میلیون دلار پهپاد و تجهیزات نظامی از رژیم صهیونیستی، افزون بر جلب نظر آمریکا، ارمنستان را در گوشه رینگ قرار میدهد. ضمن اینکه باکو گمان میکرد به جهت موضع قطعی جمهوری اسلامی در مورد قرهباغ، ایران یک پشتوانه قوی در این غائله خواهد بود. رویکرد ایران، حفظ امنیت ارمنستان و بازگشت همه مناطق قرهباغ تحت حاکمیت آذربایجان است اما مسئله این است که جمهوری اسلامی، چک سفید به هیچکس نداده است.
طبق برخی از اطلاعات منتشرشده، در حال حاضر حدود 2 هزار و 800 صهیونیست و داعشی، در مرزهای شمال غرب کشورمان و در مرزهای جمهوری آذربایجان حضور دارند و این رویدادی است که بههیچوجه و تحت هیچ بهانهای قابلتحمل نیست. در حقیقت، نامعادلهای که باکو برای تأمین امنیتش روی میز گذاشته، نهتنها امنیت ایران، بلکه ثبات منطقه را نیز تهدید میکند. علاوه بر این، اگر ایران به فرض محال در خصوص جولان عوامل سرویس جاسوسی موساد در مرزهای غربی در اقلیم کردستان واکنشی نشان نداده، صهیونیستها میتوانند امیدوار باشند که در شمال غرب کشور نیز خطری از ناحیه ایران متوجه آنها نیست.
حتی ترکیه که سیاست یکی به نعل و یکی به میخ را در قبال صهیونیستها به مورد اجرا گذاشته، حداقل در ظاهر اجازه تردد و تحرک عوامل و عناصر صهیونیستی را در مرزهای شرقی خود نداده است. آذربایجان بهعنوان بزرگترین کشور منطقه قفقاز اگر با همسایگانش چالشی دارد، دستکم دهها راه دیپلماتیک نیز برای حل آن در دسترس است و به همین جهت، تسهیل ورود تروریستهای شرق سوریه و محکمتر کردن جای پای صهیونیستها در خاک خود، راه چاره نیست.
به تعبیر رهبر معظم انقلاب در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح؛ «این حوادثی هم که در شمال غربی کشور ما، در بعضی همسایهها در جریان است، چیزهایی است که بایستی با همین منطق حل بشود. البته کشور ما و نیروهای مسلح ما با عقلانیت عمل میکنند؛ در همه مسائل، شیوه، شیوه عقلانیت است -اقتدار همراه با عقلانیت- و دیگران هم خوب است با عقلانیت عمل بکنند و نگذارند که این منطقه دچار مشکلی بشود. آن کسانی که برای برادران خود چاه میکنند، خودشان اول در چاه میافتند: مَن حَفَرَ لِاَخیهِ بِئراً وَقَعَ فیها.» (11 مهر 1400)
بنابراین، ایران برای رسیدن به توافق جهت حل مشکلات، کشورهای منطقه را ابتدا به عقلانیت برای جلوگیری از بیثباتی در منطقه و حل بحرانها دعوت میکند، چون چنین رویهای به نفع تمامی همسایگان است. طبعاً اگر این منطق برای حصول امنیت جمعی بکار گرفته شود، نیازی به حضور بیگانگان نیست اما درعینحال، تردیدی نیز وجود ندارد که چنانچه روال امور، خلاف این فرایند باشد، راهکارهای دیگری برای اطمینان یافتن از اینکه تهدیدی متوجه مرزهای کشورمان نمیشود، بکار گرفته خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تاج پادشاهی حسن یزدانی
هر ۴ نماینده ایران در ۴ وزن دوم کشتی آزاد قهزمانی جهان با شکست حریفان خود راهی فینال رقابت های قهرمانی جهان شدند و حسن یزدانی یک طلای تاریخی گرفت.
در ادامه رقابت های ۴ وزن دوم کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۲۱ که در اسلو پایتخت نروژ در حال برگزاری است، علیرضا سرلک نماینده وزن ۵۷ کیلوگرم ایران در مرحله نیمه نهایی برابر سلیمان آتلی دارنده مدال های نقره و برنز جهان از ترکیه به روی تشک رفت و در حالیکه از حریف عنوان دار خود عقب بود در ثانیه های پایانی موفق شد دو مرتبه حریف خود را در خاک بنشاند و با یک بارانداز در نهایت ۷ بر ۴ صاحب برتری شود و به فینال برسد. سرلک امشب(دوشنبه) برای کسب مدال طلا به مصاف توماس گیلمان از آمریکا می رود.
سرلک پیش از این در دور نخست استراحت کرد، سپس مقابل جوزپه ویلارو از اکوادور با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری رسید و راهی یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله نیز آرین سیوترین از بلاروس را با نتیجه ۷ بر ۶ شکست داد و به نیمه نهایی رسید.
امیرمحمد یزدانی نماینده وزن ۶۵ کیلوگرم ایران نیز در دیدار نیمه نهایی این رقابت ها برابر علی بک عثمان اف از قرقیزستان به روی تشک رفت و در پایان در یک مبارزه سخت در حالیکه ۴ بر ۴ از حریف خود عقب بود در ۳ ثانیه پایانی یک امتیاز گرفت و با نتیجه ۵ بر ۴ به برتری رسید و راهی فینال شد. یزدانی برای کسب مدال طلای جهان امشب به مصاف زاگیر شاخیف از روسیه می رود.
یزدانی پیش از این در رقابت های صبح امروز، در دور نخست مقابل گابریل جاناتچ از اتریش با نتیجه ۱۰ بر صفر به برتری رسید و در دومین مبارزه و در مرحله یک هشتم نهایی نیز مقابل سباستین ریورا از پورتریکو ۱۳ بر ۳ به برتری رسید. وی سپس مقابل کریستوف بینکوفسکی از لهستان به روی تشک رفت و در پایان به سختی با نتیجه ۴ بر ۲ به پیروزی رسید و راهی نیمه نهایی شد.
در وزن ۷۹ کیلوگرم، محمد نخودی دارنده مدال طلای جوانان جهان دیگر نماینده ایران در ۴ وزن دوم بود که در مرحله نیمه نهایی مقابل نیکا کنچادزه از گرجستان به روی تشک رفت و در یک مبارزه زیبا و سخت با نتیجه ۶ بر ۵ به برتری رسید تا پنجمین فینالیست ایران در این رقابت ها شود. نخودی در فینال به مصاف جردن باروز چهره عنوان دار جهان و المپیک از آمریکا می رود.
نخودی پیش از این در مبارزه نخست مقابل کانوا از ایتالیا با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری رسید و در دومین مبارزه نیز برابر آرمان آواگایان از ارمنستان با نتیجه ۸ بر ۴ به برتری رسید و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله نیز مقابل سیف الدین آلکما از فرانسه در یک مبارزه آسان با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری رسید و راهی نیمه نهایی شد. کامران قاسمپور اخرین نماینده ایران در ۴ وزن دوم، در مرحله نیمه نهایی برابر جی دن کاکس دارنده مدال های طلای جهان و برنز المپیک از آمریکا به روی تشک رفت و در پایان این مبارزه سخت با نتیجه ۳ بر ۳ و با توجه به اخطار بیشتر حریف قدرتمند آمریکایی، به برتری رسید و راهی فینال شد.
کاکس طی سال های اخیر چند مرتبه موفق به شکست علیرضا کریمی شده بود اما اینبار مقهور قدرت قاسمپور شد تا برای نخستین مرتبه مقابل یک کشتی گیر ایرانی شکست بخورد.
قاسمپور پیش از این در دور نخست استراحت کرد، سپس مقابل آندریل ولاوسف از اوکراین ۷ بر صفر پیروز شد. وی سپس مقابل ایراکلی متسیتوری از گرجستان با نتیجه قاطع ۱۰ بر یک به برتری رسید و راهی نیمه نهایی شد.
نتایج درخشان تیم جوان ایران در رقابت های ۴ وزن دوم در حالی بدست آمد که آزادکاران ایران از لحاظ بدنی در شرایط بسیار خوبی قرار دارند و همین آمادگی مطلوب باعث شد در ثانیه های پایانی پیروزی را از آن خود کنند.
در جریان رقابت های ۴ وزن نخست نیز، حسن یزدانی در ۸۶ موفق شد با شکست دیوید تیلور قهرمان جهان و المپیک از آمریکا، یک مدال طلا ی ماندگار را بدست آورد.
در ادامه رقابت های ۴ وزن دوم کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۲۱ که در اسلو پایتخت نروژ در حال برگزاری است، علیرضا سرلک نماینده وزن ۵۷ کیلوگرم ایران در مرحله نیمه نهایی برابر سلیمان آتلی دارنده مدال های نقره و برنز جهان از ترکیه به روی تشک رفت و در حالیکه از حریف عنوان دار خود عقب بود در ثانیه های پایانی موفق شد دو مرتبه حریف خود را در خاک بنشاند و با یک بارانداز در نهایت ۷ بر ۴ صاحب برتری شود و به فینال برسد. سرلک امشب(دوشنبه) برای کسب مدال طلا به مصاف توماس گیلمان از آمریکا می رود.
سرلک پیش از این در دور نخست استراحت کرد، سپس مقابل جوزپه ویلارو از اکوادور با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری رسید و راهی یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله نیز آرین سیوترین از بلاروس را با نتیجه ۷ بر ۶ شکست داد و به نیمه نهایی رسید.
امیرمحمد یزدانی نماینده وزن ۶۵ کیلوگرم ایران نیز در دیدار نیمه نهایی این رقابت ها برابر علی بک عثمان اف از قرقیزستان به روی تشک رفت و در پایان در یک مبارزه سخت در حالیکه ۴ بر ۴ از حریف خود عقب بود در ۳ ثانیه پایانی یک امتیاز گرفت و با نتیجه ۵ بر ۴ به برتری رسید و راهی فینال شد. یزدانی برای کسب مدال طلای جهان امشب به مصاف زاگیر شاخیف از روسیه می رود.
یزدانی پیش از این در رقابت های صبح امروز، در دور نخست مقابل گابریل جاناتچ از اتریش با نتیجه ۱۰ بر صفر به برتری رسید و در دومین مبارزه و در مرحله یک هشتم نهایی نیز مقابل سباستین ریورا از پورتریکو ۱۳ بر ۳ به برتری رسید. وی سپس مقابل کریستوف بینکوفسکی از لهستان به روی تشک رفت و در پایان به سختی با نتیجه ۴ بر ۲ به پیروزی رسید و راهی نیمه نهایی شد.
در وزن ۷۹ کیلوگرم، محمد نخودی دارنده مدال طلای جوانان جهان دیگر نماینده ایران در ۴ وزن دوم بود که در مرحله نیمه نهایی مقابل نیکا کنچادزه از گرجستان به روی تشک رفت و در یک مبارزه زیبا و سخت با نتیجه ۶ بر ۵ به برتری رسید تا پنجمین فینالیست ایران در این رقابت ها شود. نخودی در فینال به مصاف جردن باروز چهره عنوان دار جهان و المپیک از آمریکا می رود.
نخودی پیش از این در مبارزه نخست مقابل کانوا از ایتالیا با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری رسید و در دومین مبارزه نیز برابر آرمان آواگایان از ارمنستان با نتیجه ۸ بر ۴ به برتری رسید و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله نیز مقابل سیف الدین آلکما از فرانسه در یک مبارزه آسان با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری رسید و راهی نیمه نهایی شد. کامران قاسمپور اخرین نماینده ایران در ۴ وزن دوم، در مرحله نیمه نهایی برابر جی دن کاکس دارنده مدال های طلای جهان و برنز المپیک از آمریکا به روی تشک رفت و در پایان این مبارزه سخت با نتیجه ۳ بر ۳ و با توجه به اخطار بیشتر حریف قدرتمند آمریکایی، به برتری رسید و راهی فینال شد.
کاکس طی سال های اخیر چند مرتبه موفق به شکست علیرضا کریمی شده بود اما اینبار مقهور قدرت قاسمپور شد تا برای نخستین مرتبه مقابل یک کشتی گیر ایرانی شکست بخورد.
قاسمپور پیش از این در دور نخست استراحت کرد، سپس مقابل آندریل ولاوسف از اوکراین ۷ بر صفر پیروز شد. وی سپس مقابل ایراکلی متسیتوری از گرجستان با نتیجه قاطع ۱۰ بر یک به برتری رسید و راهی نیمه نهایی شد.
نتایج درخشان تیم جوان ایران در رقابت های ۴ وزن دوم در حالی بدست آمد که آزادکاران ایران از لحاظ بدنی در شرایط بسیار خوبی قرار دارند و همین آمادگی مطلوب باعث شد در ثانیه های پایانی پیروزی را از آن خود کنند.
در جریان رقابت های ۴ وزن نخست نیز، حسن یزدانی در ۸۶ موفق شد با شکست دیوید تیلور قهرمان جهان و المپیک از آمریکا، یک مدال طلا ی ماندگار را بدست آورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اقتصاد کشور را به مذاکرات برجام گره نمیزنیم
امیرعبداللهیان اظهار داشت: برای هر بخش، تیم خاص خود را داریم و قرار نیست وزارت خارجه را معطل برجام کنیم
حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در برنامه نگاه یک وزیر امور خارجه گفت: مسیر اصلی ترسیم شده دولت، سیاست توسعه اقتصادی در همه ابعاد است و ما در وزارت خارجه وظیفه داریم برای لغو تحریم ها تلاش کنیم و در هماهنگی با نهادهای بالادستی نظام باید نسبت به مذاکره به نحو درست اقدام کنیم.
وی ادامه داد: اگر این مذاکره به نتیجه مطلوب رسید کاتالیزور برای طرح توسعه اقتصادی دولت میشود اما اگر به دست اندازها و
شیطنت ها مانند ۸ سال گذشته برخورد کرد و طرف های مقابل نخواستند نیت و اراده واقعی خود را به منصه ظهور برسانند، کشور معطل آن میز مذاکره نخواهد ماند.
امیرعبداللهیان افزود: برای هر بخش، تیم خاص خود را داریم و قرار نیست وزارت خارجه را معطل برجام کنیم؛ وزارت خارجه متناسب با قد و قواره برجام، اقدام می کند.
وی اضافه کرد: درباره برجام و مذاکره، تقریباً در حال نزدیک شدن به جمع بندی نهایی هستیم و اینکه یک هفته یا یک ماه دیگر یا کمتر یا بیشتراست، باید جمع بندی قطعی را داشته باشیم و متناسب با آمادگیمان برای ورود به مذاکرات، اعلام کنیم.
امیرعبداللهیان در مورد شهر و مکان مذاکره گفت: مذاکرات در «وین» بوده است و می خواهیم شکل مذاکرات وین را ادامه دهیم؛ در این باره اتفاق نظر وجود دارد و در مورد مکان آن بحث نداریم اما ترکیب تیم ما در حال نهایی شدن است.
وی افزود: مذاکرات ما در همان چارچوب معاونت سیاسی مدیریت خواهد شد و توافقی که انجام می شود در سطح وزرای خارجه کشورهای مذاکره کننده، تأیید و جمع بندی نهایی خواهد شد اما وزارت امور خارجه در چارچوب اسناد و نهادهای بالادستی و سیاستگذاری نظام، وظیفه ذاتی مذاکراتی خود را انجام خواهد داد.
امیرعبداللهیان گفت: این اطمینان را به ملت بزرگ ایران می دهیم که قدم هایی که برداشته می شود مبتنی بر فرهیختگی و منطق مذاکراتی ایرانیان و مبتنی بر تأمین حداکثری حقوق و منافع ملت ایران خواهد بود.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه ۸۰۰ تحریم علیه ایران به هزار و ۶۰۰ تحریم تبدیل شد و از زمان «اوباما» به تحریم ها اضافه شد، افزود: مذاکره قاعده خودش را دارد، سند روشنی به نام «برجام» داریم که در آن جا تکلیف و تعهدات همه طرف ها روشن است.
وی اضافه کرد: بر اساس همان متن برجام، حقوق و منافع ملت ما باید تأمین شود.
وی ادامه داد: اگر این مذاکره به نتیجه مطلوب رسید کاتالیزور برای طرح توسعه اقتصادی دولت میشود اما اگر به دست اندازها و
شیطنت ها مانند ۸ سال گذشته برخورد کرد و طرف های مقابل نخواستند نیت و اراده واقعی خود را به منصه ظهور برسانند، کشور معطل آن میز مذاکره نخواهد ماند.
امیرعبداللهیان افزود: برای هر بخش، تیم خاص خود را داریم و قرار نیست وزارت خارجه را معطل برجام کنیم؛ وزارت خارجه متناسب با قد و قواره برجام، اقدام می کند.
وی اضافه کرد: درباره برجام و مذاکره، تقریباً در حال نزدیک شدن به جمع بندی نهایی هستیم و اینکه یک هفته یا یک ماه دیگر یا کمتر یا بیشتراست، باید جمع بندی قطعی را داشته باشیم و متناسب با آمادگیمان برای ورود به مذاکرات، اعلام کنیم.
امیرعبداللهیان در مورد شهر و مکان مذاکره گفت: مذاکرات در «وین» بوده است و می خواهیم شکل مذاکرات وین را ادامه دهیم؛ در این باره اتفاق نظر وجود دارد و در مورد مکان آن بحث نداریم اما ترکیب تیم ما در حال نهایی شدن است.
وی افزود: مذاکرات ما در همان چارچوب معاونت سیاسی مدیریت خواهد شد و توافقی که انجام می شود در سطح وزرای خارجه کشورهای مذاکره کننده، تأیید و جمع بندی نهایی خواهد شد اما وزارت امور خارجه در چارچوب اسناد و نهادهای بالادستی و سیاستگذاری نظام، وظیفه ذاتی مذاکراتی خود را انجام خواهد داد.
امیرعبداللهیان گفت: این اطمینان را به ملت بزرگ ایران می دهیم که قدم هایی که برداشته می شود مبتنی بر فرهیختگی و منطق مذاکراتی ایرانیان و مبتنی بر تأمین حداکثری حقوق و منافع ملت ایران خواهد بود.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه ۸۰۰ تحریم علیه ایران به هزار و ۶۰۰ تحریم تبدیل شد و از زمان «اوباما» به تحریم ها اضافه شد، افزود: مذاکره قاعده خودش را دارد، سند روشنی به نام «برجام» داریم که در آن جا تکلیف و تعهدات همه طرف ها روشن است.
وی اضافه کرد: بر اساس همان متن برجام، حقوق و منافع ملت ما باید تأمین شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

خسارات طوفان حارهای شاهین در جنوب
ورود طوفان حارهای به کشور موجب بروز خسارات مادی و جانی در برخی از استانهای کشور، همچنین ممنوعیت فعالیتهای دریایی و تعطیلی برخی واحدهای صنفی شد.
تعطیلی اسکلههای گردشگری
و صیادی قشم
جمعه گذشته بود که طوفان حارهای از مرزهای شرقی کشور به تدریج وارد استان های جنوبی شد. به عبارتی این طوفان که ابتدا در خلیج بنگال شکل گرفته بود، سپس به سمت اقیانوس هند به حرکت در آمد، در گام بعدی وارد دریای عرب شد، کمی بعد به دریای عمان رسید و از جنوب خلیج فارس وارد ایران شد. به دنبال ورود این طوفان به کشور که از آن در ایران به نام طوفان شاهین یاد میشود، اسکلههای گردشگری و صیادی قشم با هدف حفظ جان افراد به مدت دو روز تعطیل شد.
آسیب۳۲میلیارد تومانی
در سیستان بلوچستان
این طوفان همچنین موجب وزش باد شدید در جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان همچنین دریای عمان شد و به گفته سید اعتضاد مقیمی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو ۳۲ میلیارد تومان به شبکه برق استان سیستان بلوچستان خسارت وارد کرد. این در حالی بود که البته با توجه به هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر بارشهای سنگین در مناطق جنوب کشور، همچنین با توجه به تجربیات مدیریت بحران ناشی از بارشهای سنگین در سالهای گذشته، اقدامات پیشگیرانه با تدوین سناریوهای مختلف و ایجاد آمادگی لازم انجام شده بود.
ناپدید شدن 5صیاد
از سوی دیگر اگرچه با ورود طوفان شاهین به کشور سازمان شیلات هشدارهای لازم در این زمینه را به متولیان امور صیادی در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان ،همچنین صیادان داده بود، ولی روز گذشته پرویز محبی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات از این موضوع خبر داد که بر اثر وزش طوفان شاهین در استان سیستان بلوچستان دو فروند شناور صیادی با هم برخورد و ۱۶ ملوان به آب پرتاب شدند که ۱۱ نفر از آنها توانستند نجات پیدا کنند و پنج نفر دیگر ناپدید شدهاند. وی این را هم عنوان کرد که با توجه به شرایط موجود اجازه دریاروی شناورهای صیادی به علت وقوع طوفان شاهین تا اطلاع ثانوی صادر نخواهد شد.
وزش طوفان حاره ای شاهین در سیستان و بلوچستان اما آسیبهای کلی و جزئی هم به بنادر صیادی وارد کرد بهطوری که سایبانهای صیادی تخریب و تیرهای برق و جاده های متصل به بنادر دچار خسارت شدند. این طوفان حارهای همچنین منجر به تعطیلی برخی واحدهای صنفی شد.
افزایش ارتفاع موجها و بالا رفتن سرعت باد
وقوع این طوفان همچنین باعث شد تا طبق اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان هواشناسی کشور، دیروز ساکنان نیمه غربی تنگه هرمز شاهد افزایش ارتفاع موج سه تا چهار متری، بالا رفتن سرعت باد تا ۷۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت باد لحظهای بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، بارش شدید باران، وقوع رگبار و رعدوبرق بودند. این در حالی بوده که پیشبینیها نیز حکایت از این دارد که امروز هم ارتفاع موج یک تا 5/1متر در سواحل و دو تا سه متر در فراساحل افزایش خواهد داشت، علاوه براین در نواحی فراساحلی دریای عمان، تنگه هرمز و شرق خلیج فارس وقوع رگبار و رعد و برق و وزش باد خیلی شدید را خواهیم داشت.
شرایط دریای عمان همچنان نامناسب است
علاوه براین علی ملاشاهی، رییس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز بیان کرده است که روز گذشته طوفان در فاصله حدود ۱۸۰ کیلومتری چابهار قرار داشت و با سرعت حدود ۱۰ کیلومتر بر ساعت به سمت جنوب غرب و سواحل کشور عمان در حرکت بود. با این وجود اما وی تصریح کرد که فاصله گرفتن طوفان از سواحل جنوب استان به معنی پایان شرایط مخاطره آمیز نیست، همچنان شرایط دریای عمان برای فعالیت های دریایی به شدت نامناسب است و توصیه میشود تا زمان عادی شدن شرایط همچنان فعالیتهای دریایی ممنوع باشد. در این میان باید گفت طبق پیشبینی صادق ضیاییان، مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی این طوفان به تدریج امروز از کشور خارج خواهد شد و به سمت کشور عمان حرکت خود را ادامه خواهد داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

درخواست برای بازنگری قیمت گذاری دستوری خودرو
شورای رقابت پیش تر اعلام کرده که در مهر ماه قیمت جدید محصولات ایران خودرو و سایپا بر مبنای نرخ تورم بخشی خودرو که از سوی بانک مرکزی اعلام میشود، تعیین خواهد شد. البته روز گذشته رییس شورای رقابت در پایان حضور خود در این شورا در این خصوص گفت که دیگر این موضوع به من ارتباطی ندارد و رییس جدید آن را پیگیری می کند و ممکن است بخواهد مدل را تغییر بدهد. وی همچنین گفته که صنعت خودروسازی از سرمایه گذاریهای غیر مرتبط زیان ده شده است. همزمان با این اظهارات، روز گذشته خبری از نامه رییس سازمان بورس اعلام شد که بر اساس آن از وزیر اقتصاد خواسته شده تا برای جلوگیری از ادامه زیان خودروسازان
قیمت گذاری دستوری متوقف شود.
قیمت گذاری دستوری خودرو به محل مناقشه ای میان کارشناسان و سیاست گذاران صنعت خودرو تبدیل شده است. عده ای معتقدند آنچه باعث زیان خودروسازان شده سوء مدیریت و همچنین هزینه های سربار در این صنعت است. اما در مقابل عده ای دیگر بر این باورند با توجه به گرانی های 100 درصدی قیمت فولاد وهمچنین سایر هزینه های تولید، قیمت گذاری دستوری در خودرو باعث ورشکستگی و زیان خودروسازان و تداوم این روند می شود. از افراد دسته اول می توان به رییس شورای رقابت اشاره کرد که در اکثر موارد منتقد عملکرد خوروسازان بوده است. رضا شیوا که روزهای پایانی فعالیت خود در شورای رقابت را سپری می کند معتقد است که مشکل خودروسازی با افزایش عرضه و مدیریت در هزینه خودرسازان حل می شود.
زیان خودروسازان نتیجه سرمایه گذاریهای غیر مرتبط
شیوا در آخرین نشست خبری دوره دوم شورای رقابت افزود: خودروسازان باید فقط در رشته خود فعالیت کنند و هیچ سرمایهگذاری خارج از حیطه کاری خود نداشته باشند این در حالی است که خودروسازان شرکتهای زیاده زیادی دارند که زیان انباشته آنها ناشی از عملکرد هم این شرکت هاست.
وی با بیان اینکه خودروسازان باید زیانهای ناشی از فعالیت در غیر از رشته کاری خود را از قیمت تمام شده خودرو کم کنند گفت: از نظر منطق اقتصادی، شورای رقابت زیانی را بر خودروسازان تحمیل نکرده است، اما اگر بخواهند هزینههایی را که ربطی به خودرو ندارد ما بپوشانیم این کار را انجام نمیدهیم، زیرا این هزینههای سربار ناشی از سرمایهگذاریهای بی مورد خودروسازان است.
قیمت گذاری دستوری عامل مشکلات خودروسازان
اما گروهی دیگر از کارشناسان معتقدند که مشکل صنعت خودروسازی قیمت گذاری های دستوری است. به گفته آنها استارت این مشکل از دولت دهم و از جایی شروع شد که قیمت پراید به صورت کیلویی محاسبه شده است. یکی از انتقادات قیمت گذاری دستوری خودرو رئیس سازمان بورس است. او به تازگی در نامه ای از وزیر اقتصاد خواسته تا به این مساله رسیدگی کند.
در نامه محمد علی دهقان دهنوی آمده: با عنایت به جایگاه صنعت خودرو و ساخت قطعات به عنوان هفتمین صنعت بزرگ بازار سرمایه (از منظر ارزش بازار) و حضور سرمایهگذاران و فعالان بیشمار در صنعت مذکور، سیاستهای قیمتگذاری اعمال شده توسط شورای رقابت در سنوات گذشته، زیان و عدم نفع سنگینی بر سهامداران حاضر در این صنعت تحمیل کرده است به طوریکه الزام ستاد تنظیم بازار و شورای رقابت به شرکتهای خودروساز جهت تنظیم بازار خودرو، در مقاطعی سبب پیش فروش خودرو با قیمتهای قطعی و غیرمنطقی شد و این امر در کنار تأخیر در اعطای مجوز افزایش نرخ محصولات، سبب زیان شرکتهای خودروساز شده است تا جایی که مطابق صورتهای مالی حسابرسیشده شرکتهای ایران خودرو و سایپا در سال مالی منتهی به 30 اسفند 99 زیان خالص شرکتهای مذکور به ترتیب به مبلغ ۱۵۵،۰۵۰ و ۵۷،۶۶۵ میلیارد ریال و زیان انباشته شرکتهای مذکور به ترتیب بالغ بر ۲۹۹،۳۸۶ و ۱۵۰،۰۶۹ میلیارد ریال است. به گفته او علت اصلی این امر عدم توازن بین افزایش نرخهای اعطایی به شرکتهای خودروساز و افزایش قیمت نهادههای تولید بوده است. در ادامه این نامه آمده: به نظر میرسد نحوه قیمتگذاری خودرو در شورای رقابت به دلیل عدم کارایی در شرایط تورمی دارای ایرادات اساسی بوده که این امر نه تنها سبب تنظیم بازار خودرو و رضایتمندی مصرفکننده نهایی نگردیده بلکه با انتقال منافع از شرکتهای خودروساز به جیب واسطهگران سبب ایجاد کمبود نقدینگی در شرکتهای خودروساز و قطعهساز گردیده است و تداوم روند فوق منجر به کاهش تولید و در نهایت توقف فعالیت شرکتهای خودروساز و قطعهساز خواهد شد.
در این راستا با توجه به عدم شمولیت قیمتگذاری نهادههای تولیدی صنعت خودرو و ساخت قطعات توسط شورای رقابت و تأخیر در اعطای مجوز افزایش نرخ در شرایط تورمی، پیشنهاد میشود اولاً موضوع قیمتگذاری خودرو در شورای رقابت مجدداً مورد بررسی قرار گرفته و محصولات خودرویی همانند محصولات صنایع فولاد و پتروشیمی از شمول قیمتگذاری توسط شواری رقابت خارج گردد تا از زیانهای آتی شرکتهای خودروساز در شرایط تورمی جلوگیری بعمل آید، ثانیاً موضوع زیانهای وارده به شرکتهای ایران خودرو و سایپا ناشی از قیمتگذاری نامناسب توسط شورای رقابت در سنوات گذشته مورد بررسی و پاسخگویی نهاد مسئول قرار گیرد. یکی دیگر از مخالفان قیمت گذاری دستوری خودرو محمدرضا نجفیمنش، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران است. وی می گوید تا وقتی دولت و سایر تصمیمگیران، قیمتگذاری دستوری خودرو را متوقف نکنند، نمیتوان انتظار داشت این صنعت و بازار به روزهای خوب بازگردند. به گفته وی، فرمول قیمتگذاری شورای رقابت از همان روز نخست مبنای درستی نداشت و از این رو در تمام سالهای گذشته نه تنها خودروسازان و قطعهسازان نتوانستهاند از تولیدات خود سود ببرند که حتی تولید همواره با زیان مواجه بوده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بسیاری از بازارهای اقتصاد ایران تحت تاثیر تورم و افزایش قیمتها، امکان بالا بردن نرخ محصولات خود را دارند، گفت: در ماههای گذشته تجربه بازار مرغ و تخممرغ را دیدیم. آیا میتوان به آنها اتهام زد که از عمد قیمتها را بالا بردهاند؟ تولیدکنندگان این بخشها، تحت تاثیر افزایش تورم و فشارهای هزینهای مجبور به بالا بردن قیمت محصولات خود شدند و اگر بناست این روند متوقف شود، باید مسائل کلان اقتصادی بهبود یابد.
نجفیمنش ادامه داد: همین تجربه را در بسیاری از دیگر بازارها نیز میبینیم، اما وقتی نوبت به خودرو میرسد، ناگهان صحبت از قیمتگذاری دستوری و مصوبات قانونی مطرح میشود؛ این سیاستها صنعت خودرو را به شرایط امروز کشانده، شرایطی که خودروسازان از سویی با زیان انباشته و از سوی دیگر با بدهی گسترده به قطعهسازان مواجه هستند. وی با اشاره تولید زیانده خودروسازان بیان کرد: برای مثال اگر قیمت تمام شده یک خودرو ۲۰۰ میلیون تومان باشد، شورای رقابت اصرار دارد که این خودرو باید با قیمت ۱۵۰ میلیون تومان به فروش برسد و این در حالی است که همین محصول در بازار آزاد ۲۵۰ میلیون تومان خریدوفروش میشود.
کارشناسان چه می گویند؟
اما کارشناسان در این زمینه نظری بینابین دارند. به گفته آنها عملکرد خودروسازان در سال های گذشته با اشکلات زیادی همراه بوده است و بر این اساس نمی توان فقط با حل مشکل قیمتگذاری دستوری این مساله را پوشش داد. از سویی دیگر به گفته آنها باید با راهکارهایی هم هزینه تولید را کاهش داد و هم از زیان خودروسازان جلوگیری کرد. در هر صورت آنچه در حال حاضر در صنعت خودروسازی شاهد هستیم با اشکلات زیادی همراه است که شیوه فعلی قرعه کشی یکی از آنهاست که دست خریداران واقعی خودرو را کوتاه کرده است. همینطور کم توجهی به نحوه عرضه خودروسازان نیز از دیگر چالش هایی است که منجر به سوء مدیریت در بازار خودرو شده است. انتظار می رود سیاستگزار این بخش با نگاهی کلان و جامع اهتمام جدی به حل مشکلات تولدکنندگان و مصرف کنندگان واقع خودرو داشته باشد.
زیان خودروسازان نتیجه سرمایه گذاریهای غیر مرتبط
شیوا در آخرین نشست خبری دوره دوم شورای رقابت افزود: خودروسازان باید فقط در رشته خود فعالیت کنند و هیچ سرمایهگذاری خارج از حیطه کاری خود نداشته باشند این در حالی است که خودروسازان شرکتهای زیاده زیادی دارند که زیان انباشته آنها ناشی از عملکرد هم این شرکت هاست.
وی با بیان اینکه خودروسازان باید زیانهای ناشی از فعالیت در غیر از رشته کاری خود را از قیمت تمام شده خودرو کم کنند گفت: از نظر منطق اقتصادی، شورای رقابت زیانی را بر خودروسازان تحمیل نکرده است، اما اگر بخواهند هزینههایی را که ربطی به خودرو ندارد ما بپوشانیم این کار را انجام نمیدهیم، زیرا این هزینههای سربار ناشی از سرمایهگذاریهای بی مورد خودروسازان است.
قیمت گذاری دستوری عامل مشکلات خودروسازان
اما گروهی دیگر از کارشناسان معتقدند که مشکل صنعت خودروسازی قیمت گذاری های دستوری است. به گفته آنها استارت این مشکل از دولت دهم و از جایی شروع شد که قیمت پراید به صورت کیلویی محاسبه شده است. یکی از انتقادات قیمت گذاری دستوری خودرو رئیس سازمان بورس است. او به تازگی در نامه ای از وزیر اقتصاد خواسته تا به این مساله رسیدگی کند.
در نامه محمد علی دهقان دهنوی آمده: با عنایت به جایگاه صنعت خودرو و ساخت قطعات به عنوان هفتمین صنعت بزرگ بازار سرمایه (از منظر ارزش بازار) و حضور سرمایهگذاران و فعالان بیشمار در صنعت مذکور، سیاستهای قیمتگذاری اعمال شده توسط شورای رقابت در سنوات گذشته، زیان و عدم نفع سنگینی بر سهامداران حاضر در این صنعت تحمیل کرده است به طوریکه الزام ستاد تنظیم بازار و شورای رقابت به شرکتهای خودروساز جهت تنظیم بازار خودرو، در مقاطعی سبب پیش فروش خودرو با قیمتهای قطعی و غیرمنطقی شد و این امر در کنار تأخیر در اعطای مجوز افزایش نرخ محصولات، سبب زیان شرکتهای خودروساز شده است تا جایی که مطابق صورتهای مالی حسابرسیشده شرکتهای ایران خودرو و سایپا در سال مالی منتهی به 30 اسفند 99 زیان خالص شرکتهای مذکور به ترتیب به مبلغ ۱۵۵،۰۵۰ و ۵۷،۶۶۵ میلیارد ریال و زیان انباشته شرکتهای مذکور به ترتیب بالغ بر ۲۹۹،۳۸۶ و ۱۵۰،۰۶۹ میلیارد ریال است. به گفته او علت اصلی این امر عدم توازن بین افزایش نرخهای اعطایی به شرکتهای خودروساز و افزایش قیمت نهادههای تولید بوده است. در ادامه این نامه آمده: به نظر میرسد نحوه قیمتگذاری خودرو در شورای رقابت به دلیل عدم کارایی در شرایط تورمی دارای ایرادات اساسی بوده که این امر نه تنها سبب تنظیم بازار خودرو و رضایتمندی مصرفکننده نهایی نگردیده بلکه با انتقال منافع از شرکتهای خودروساز به جیب واسطهگران سبب ایجاد کمبود نقدینگی در شرکتهای خودروساز و قطعهساز گردیده است و تداوم روند فوق منجر به کاهش تولید و در نهایت توقف فعالیت شرکتهای خودروساز و قطعهساز خواهد شد.
در این راستا با توجه به عدم شمولیت قیمتگذاری نهادههای تولیدی صنعت خودرو و ساخت قطعات توسط شورای رقابت و تأخیر در اعطای مجوز افزایش نرخ در شرایط تورمی، پیشنهاد میشود اولاً موضوع قیمتگذاری خودرو در شورای رقابت مجدداً مورد بررسی قرار گرفته و محصولات خودرویی همانند محصولات صنایع فولاد و پتروشیمی از شمول قیمتگذاری توسط شواری رقابت خارج گردد تا از زیانهای آتی شرکتهای خودروساز در شرایط تورمی جلوگیری بعمل آید، ثانیاً موضوع زیانهای وارده به شرکتهای ایران خودرو و سایپا ناشی از قیمتگذاری نامناسب توسط شورای رقابت در سنوات گذشته مورد بررسی و پاسخگویی نهاد مسئول قرار گیرد. یکی دیگر از مخالفان قیمت گذاری دستوری خودرو محمدرضا نجفیمنش، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران است. وی می گوید تا وقتی دولت و سایر تصمیمگیران، قیمتگذاری دستوری خودرو را متوقف نکنند، نمیتوان انتظار داشت این صنعت و بازار به روزهای خوب بازگردند. به گفته وی، فرمول قیمتگذاری شورای رقابت از همان روز نخست مبنای درستی نداشت و از این رو در تمام سالهای گذشته نه تنها خودروسازان و قطعهسازان نتوانستهاند از تولیدات خود سود ببرند که حتی تولید همواره با زیان مواجه بوده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بسیاری از بازارهای اقتصاد ایران تحت تاثیر تورم و افزایش قیمتها، امکان بالا بردن نرخ محصولات خود را دارند، گفت: در ماههای گذشته تجربه بازار مرغ و تخممرغ را دیدیم. آیا میتوان به آنها اتهام زد که از عمد قیمتها را بالا بردهاند؟ تولیدکنندگان این بخشها، تحت تاثیر افزایش تورم و فشارهای هزینهای مجبور به بالا بردن قیمت محصولات خود شدند و اگر بناست این روند متوقف شود، باید مسائل کلان اقتصادی بهبود یابد.
نجفیمنش ادامه داد: همین تجربه را در بسیاری از دیگر بازارها نیز میبینیم، اما وقتی نوبت به خودرو میرسد، ناگهان صحبت از قیمتگذاری دستوری و مصوبات قانونی مطرح میشود؛ این سیاستها صنعت خودرو را به شرایط امروز کشانده، شرایطی که خودروسازان از سویی با زیان انباشته و از سوی دیگر با بدهی گسترده به قطعهسازان مواجه هستند. وی با اشاره تولید زیانده خودروسازان بیان کرد: برای مثال اگر قیمت تمام شده یک خودرو ۲۰۰ میلیون تومان باشد، شورای رقابت اصرار دارد که این خودرو باید با قیمت ۱۵۰ میلیون تومان به فروش برسد و این در حالی است که همین محصول در بازار آزاد ۲۵۰ میلیون تومان خریدوفروش میشود.
کارشناسان چه می گویند؟
اما کارشناسان در این زمینه نظری بینابین دارند. به گفته آنها عملکرد خودروسازان در سال های گذشته با اشکلات زیادی همراه بوده است و بر این اساس نمی توان فقط با حل مشکل قیمتگذاری دستوری این مساله را پوشش داد. از سویی دیگر به گفته آنها باید با راهکارهایی هم هزینه تولید را کاهش داد و هم از زیان خودروسازان جلوگیری کرد. در هر صورت آنچه در حال حاضر در صنعت خودروسازی شاهد هستیم با اشکلات زیادی همراه است که شیوه فعلی قرعه کشی یکی از آنهاست که دست خریداران واقعی خودرو را کوتاه کرده است. همینطور کم توجهی به نحوه عرضه خودروسازان نیز از دیگر چالش هایی است که منجر به سوء مدیریت در بازار خودرو شده است. انتظار می رود سیاستگزار این بخش با نگاهی کلان و جامع اهتمام جدی به حل مشکلات تولدکنندگان و مصرف کنندگان واقع خودرو داشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ویزیت و دریافت انواع خدمات پزشکی 1200 زندانی طی دو روز
رییس سازمان زندانها با انتشار پیامی، گفت: با اقدام جهادی ۳۰ نفر از پزشکان عزیز زندانهای تهران، ۱۲۰۰ زندانی طی دو روز ویزیت و انواع خدمات پزشکی را دریافت کردند.
محمدمهدی حاج محمدی با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: صرفنظر از اینکه فوت و بیماری برای ۱۲۰۰۰ زندانی تهران بزرگ هم اتفاق میافتد؛ اما از آنجا که مسئولیت حفظ سلامت زندانیان برعهده ماست، علاوه بر رسیدگیهای روزانه، با اقدام جهادی ۳۰ نفر از پزشکان عزیز زندانهای تهران، ۱۲۰۰ زندانی طی دو روز ویزیت و انواع خدمات پزشکی را دریافت کردند.
محمدمهدی حاج محمدی با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: صرفنظر از اینکه فوت و بیماری برای ۱۲۰۰۰ زندانی تهران بزرگ هم اتفاق میافتد؛ اما از آنجا که مسئولیت حفظ سلامت زندانیان برعهده ماست، علاوه بر رسیدگیهای روزانه، با اقدام جهادی ۳۰ نفر از پزشکان عزیز زندانهای تهران، ۱۲۰۰ زندانی طی دو روز ویزیت و انواع خدمات پزشکی را دریافت کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آزادی ۳ هزار و ۶۰۰ زندانی درجرایم غیرعمد
دستگاه قضا همواره بر کاهش جمعیت کیفری و حبس زدایی اهتمام ویژهای داشته است. در دوره تحول و تعالی نیز این مهم با جدیت پیگیری میشود به طوری که حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در بازدید از زندانهای کشور بر کاهش جمعیت کیفری تاکید داشتند و از مسئولان دادسراها و قضات خواستند تا در اجرای دستورالعملهای صادره، تا حد امکان از صدور قرار بازداشت موقت پرهیز و در حد امکان از مجازاتهای جایگزین حبس استفاده کنند. در راستای اجرای تاکیدات رییس دستگاه قضا، ستاد دیه کشور یکی از بازوان سازمان زندانها به عنوان متولی اجرای سیاستهای کاهش جمعیت کیفری اقدامات موثری را در این زمینه انجام داده است به طوری که رییس هیات امنای ستاد دیه کشور روز گذشته از آزادی بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ زندانی جرایم غیرعمد و صلح و سازش در ۴۳۳ پرونده خبر داد.
اسدالله جولایی در نشست با خبرنگاران، عنوان کرد: در ماه گذشته تعداد ۵ هزار و ۱۶۲ نفر توانستند برای آزادی تعدادی از هموطنان کمک کنند و ۶۵ نفر از خیرین به دفاتر مراجعه کردند و کمکهای خود را ارائه دادند. وی گفت: در ارتباط با صلح و سازش، ستاد دیه در سراسر کشور قدم برمی دارد و فعال است و سعی میشود با صلح و سازش ایجاد وحدت و محبت شود.
آزادی بیش از ۱۵۰ هزار زندانی غیرعمد از ابتدای فعالیت ستاد دیه
جولایی در ادامه عنوان کرد: در طی فعالیت ستاد دیه از ابتدا تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار زندانی غیرعمد که بدهکار مالی بودند از زندانها آزاد شدند. مردم عزیز علی رغم تنگناها قریب ۱۵۰ میلیارد تومان یعنی بیش از دو برابر سال گذشته به ستاد دیه کمک کرده اند.
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور با اشاره به نقش ستاد دیه در تصویب قانون بیمه اجباری شخص ثالث گفت: در ۳۱ اردیبهشت سال ۸۷ این موضوع در صحن مجلس مطرح شد و با رای خوبی به عنوان قانون آزمایشی برای پنج سال با پیگیری مجدانه ستاد دیه کشور و با رای همه نمایندگان تصویب شد. وی تصریح کرد: پس از تصویب این قانون شاهد سیر نزولی رانندهها به زندانها بودیم. بعد از ۱۸ سال فعالیت ستاد دیه، ۲۰ اردیبهشت ۹۵ در مجلس شورای اسلامی این قانون دائمی شد.
پیگیری تصویب قانون رفع جنبه کیفری از صداق بالای ۱۱۰ سکه
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور در ادامه بیان کرد: کار بزرگ دیگری که ستاد دیه کرد، پیگیری تصویب قانون رفع جنبه کیفری از صداق بالای ۱۱۰ سکه بود. از طرفی قانون جدید چک نیز اصلاح شد. ستاد دیه کشور در این زمینهها تلاش کرد. جولایی در ادامه گفت: به طور میانگین در سال حدود ۵۰ درصد طلبکاران گذشت میکنند. حدود ۷۰ درصد نیز طلبکاران در سال جاری گذشت کرده اند.
آزادی ۷۰۷ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در قالب طرح نذر
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور با اشاره به آزادی ۷۰۷ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در قالب طرح نذر در سالروز شهادت سردار سلیمانی گفت: ستاد دیه با تلاشی که کرده توانسته رضایت شکات را فراهم کنند تا شاکی با گذشت از قسمتی از طلب خود باعث آزادی زندانی شود. وی با اشاره به کاهش ورودی زندانها و افزایش آزادی زندانیان گفت: ۷۲ زندانی به همت اعضای هیات ولیالله شهر تبریز آزاد شدند، ۹۰ زندانی غیرعمد با تلاش هیات حسینی تبریز، ۶۵ زندانی با تلاش هیات انصارالحسین شهر رشت آزاد شدهاند.
پرداخت 23 هزار میلیارد بدهی زندانیان جرایم غیرعمد
جولایی تصریح کرد: ۱۰ هزار و ۶۸۹ زندانی جرایم غیرعمد در کشور داریم که از این تعداد ۴ هزار و و ۶۷۳ نفر مشمول کمک هستند و پروندههای آنها در دست اقدام است و برای آزادی آنها تلاش میشود. وی گفت: تهران با ۹۹۹ نفر، اصفهان با ۹۹۵ نفر و فارس با ۷۶۲ محبوس بیشترین زندانی غیرعمد را دارند و سیستان و بلوچستان و هرمزگان کمترین را دارند. وی بیان کرد: در نیمه نخست سال، ۳۶۸۹ نفر از زندانها آزاد شدند که ۱۴۷ نفر از آنها خانم و مابقی محکومان مرد بودند. بدهی این افراد ۲۳ هزار میلیارد ریال بوده است.
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور خاطرنشان کرد: در ۴۳۳ پرونده فقط با صلح و سازش و پرداخت رقمی، اخذ رضایت شده و از زندانها آزاد شدند؛ یعنی ۳۸ درصد از سوی طلبکاران گذشت شده است. وی گفت: از سال ۹۰ الی ۹۹، ۸۹ هزار و ۸۹۹ نفر که بدهی آنها بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده به ۵۷۶۰ میلیارد تومان با تلاش ستاد دیه کشور تقلیل پیدا کرده و این افراد آزاد شده اند.
آزادی حدود 4 هزار نفر از زندانیان از ابتدای سال
جولایی عنوان کرد: در جدول فرآیند آزادسازی زندانیان از ابتدای سال تاکنون ستاد دیه توانسته است ۱۶۱ میلیارد و ۴۴۴ میلیون تومان در جهت آزادی قریب به ۴ هزار نفر، تامین کند.
جولایی در ادامه در خصوص زندانیان مهریه گفت: تلاش ما بر این است که آشتی دهیم تا موضوع به طلاق کشیده نشود و در این زمینه کمکهای لازم انجام میشود.
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور در خصوص اظهارات رییس سازمان زندانها بر لزوم اصلاح اساسنامه ستاد دیه، گفت: در جلسات کارشناسی اصلاحات لازم که اساسنامه را تحکیم میکرد، انجام شده است.
اسدالله جولایی در نشست با خبرنگاران، عنوان کرد: در ماه گذشته تعداد ۵ هزار و ۱۶۲ نفر توانستند برای آزادی تعدادی از هموطنان کمک کنند و ۶۵ نفر از خیرین به دفاتر مراجعه کردند و کمکهای خود را ارائه دادند. وی گفت: در ارتباط با صلح و سازش، ستاد دیه در سراسر کشور قدم برمی دارد و فعال است و سعی میشود با صلح و سازش ایجاد وحدت و محبت شود.
آزادی بیش از ۱۵۰ هزار زندانی غیرعمد از ابتدای فعالیت ستاد دیه
جولایی در ادامه عنوان کرد: در طی فعالیت ستاد دیه از ابتدا تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار زندانی غیرعمد که بدهکار مالی بودند از زندانها آزاد شدند. مردم عزیز علی رغم تنگناها قریب ۱۵۰ میلیارد تومان یعنی بیش از دو برابر سال گذشته به ستاد دیه کمک کرده اند.
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور با اشاره به نقش ستاد دیه در تصویب قانون بیمه اجباری شخص ثالث گفت: در ۳۱ اردیبهشت سال ۸۷ این موضوع در صحن مجلس مطرح شد و با رای خوبی به عنوان قانون آزمایشی برای پنج سال با پیگیری مجدانه ستاد دیه کشور و با رای همه نمایندگان تصویب شد. وی تصریح کرد: پس از تصویب این قانون شاهد سیر نزولی رانندهها به زندانها بودیم. بعد از ۱۸ سال فعالیت ستاد دیه، ۲۰ اردیبهشت ۹۵ در مجلس شورای اسلامی این قانون دائمی شد.
پیگیری تصویب قانون رفع جنبه کیفری از صداق بالای ۱۱۰ سکه
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور در ادامه بیان کرد: کار بزرگ دیگری که ستاد دیه کرد، پیگیری تصویب قانون رفع جنبه کیفری از صداق بالای ۱۱۰ سکه بود. از طرفی قانون جدید چک نیز اصلاح شد. ستاد دیه کشور در این زمینهها تلاش کرد. جولایی در ادامه گفت: به طور میانگین در سال حدود ۵۰ درصد طلبکاران گذشت میکنند. حدود ۷۰ درصد نیز طلبکاران در سال جاری گذشت کرده اند.
آزادی ۷۰۷ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در قالب طرح نذر
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور با اشاره به آزادی ۷۰۷ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در قالب طرح نذر در سالروز شهادت سردار سلیمانی گفت: ستاد دیه با تلاشی که کرده توانسته رضایت شکات را فراهم کنند تا شاکی با گذشت از قسمتی از طلب خود باعث آزادی زندانی شود. وی با اشاره به کاهش ورودی زندانها و افزایش آزادی زندانیان گفت: ۷۲ زندانی به همت اعضای هیات ولیالله شهر تبریز آزاد شدند، ۹۰ زندانی غیرعمد با تلاش هیات حسینی تبریز، ۶۵ زندانی با تلاش هیات انصارالحسین شهر رشت آزاد شدهاند.
پرداخت 23 هزار میلیارد بدهی زندانیان جرایم غیرعمد
جولایی تصریح کرد: ۱۰ هزار و ۶۸۹ زندانی جرایم غیرعمد در کشور داریم که از این تعداد ۴ هزار و و ۶۷۳ نفر مشمول کمک هستند و پروندههای آنها در دست اقدام است و برای آزادی آنها تلاش میشود. وی گفت: تهران با ۹۹۹ نفر، اصفهان با ۹۹۵ نفر و فارس با ۷۶۲ محبوس بیشترین زندانی غیرعمد را دارند و سیستان و بلوچستان و هرمزگان کمترین را دارند. وی بیان کرد: در نیمه نخست سال، ۳۶۸۹ نفر از زندانها آزاد شدند که ۱۴۷ نفر از آنها خانم و مابقی محکومان مرد بودند. بدهی این افراد ۲۳ هزار میلیارد ریال بوده است.
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور خاطرنشان کرد: در ۴۳۳ پرونده فقط با صلح و سازش و پرداخت رقمی، اخذ رضایت شده و از زندانها آزاد شدند؛ یعنی ۳۸ درصد از سوی طلبکاران گذشت شده است. وی گفت: از سال ۹۰ الی ۹۹، ۸۹ هزار و ۸۹۹ نفر که بدهی آنها بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده به ۵۷۶۰ میلیارد تومان با تلاش ستاد دیه کشور تقلیل پیدا کرده و این افراد آزاد شده اند.
آزادی حدود 4 هزار نفر از زندانیان از ابتدای سال
جولایی عنوان کرد: در جدول فرآیند آزادسازی زندانیان از ابتدای سال تاکنون ستاد دیه توانسته است ۱۶۱ میلیارد و ۴۴۴ میلیون تومان در جهت آزادی قریب به ۴ هزار نفر، تامین کند.
جولایی در ادامه در خصوص زندانیان مهریه گفت: تلاش ما بر این است که آشتی دهیم تا موضوع به طلاق کشیده نشود و در این زمینه کمکهای لازم انجام میشود.
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور در خصوص اظهارات رییس سازمان زندانها بر لزوم اصلاح اساسنامه ستاد دیه، گفت: در جلسات کارشناسی اصلاحات لازم که اساسنامه را تحکیم میکرد، انجام شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
دخالت ارتشهای بیگانه در منطقه باید قطع شود
-
امنیت منطقهای
-
تاج پادشاهی حسن یزدانی
-
اقتصاد کشور را به مذاکرات برجام گره نمیزنیم
-
خسارات طوفان حارهای شاهین در جنوب
-
درخواست برای بازنگری قیمت گذاری دستوری خودرو
-
ویزیت و دریافت انواع خدمات پزشکی 1200 زندانی طی دو روز
-
آزادی ۳ هزار و ۶۰۰ زندانی درجرایم غیرعمد
دانلود نسخه پی دی اف