
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مسایل را به مردم بگویید، خود سانسوری نکنید
رییس قوهقضاییه بر ضرورت هماهنگی سازمان بازرسی کل کشور با شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی تاکید کرد و گفت: قانون همه دستگاههای نظارتی را مکلف کرده که با هم هماهنگی لازم را داشته باشند تا از موازیکاریها و تحمیل هزینههای زاید پیشگیری شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای روز گذشته همزمان با چهلمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی کل کشور از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای سازمان بازرسی کل کشور بازدید کرد و در جریان فرآیندهای کشف، احصا و رسیدگی به تخلفات و مفاسد اداری قرار گرفت. در این بازدید مسئولان بخشهای مختلف سازمان بازرسی کل کشور گزارشی از نظام مسائل مطرح در کشور، گلوگاههای فساد و نحوه دریافت گزارشهای مردمی و گزارشگران فساد و همچنین روند بررسی و رسیدگی به این گزارشها ارائه کردند.
رییس قوهقضاییه در جریان وضعیت نیروی انسانی بازرسی کل کشور و اقدامات و دستاوردهای ناظران و بازرسان در حوزههای فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و قضایی و همچنین امور اقتصادی و تولیدی قرار گرفت.
بهرهبرداری از سامانه سیمرغ در راستای پایش عملکرد روزانه کارکنان سازمان بازرسی
در جریان این بازدید همچنین سامانه سیمرغ که به منظور پایش و ارزیابی عملکرد روزانه کارکنان ستادی و عملیاتی سازمان بازرسی کل کشور راه اندازی شده، با حضور رییس دستگاه قضا مورد بهرهبرداری قرار گرفت که گام مهمی در جهت هوشمندسازی نظام قضایی و فرآیند نظارت بر کارکنان دستگاه قضاست.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای سپس با حضور در آیین نکوداشت چهلمین سالگرد تأسیس سازمان بازرسی کل کشور که با حضور مدیران عالی و معاونین این سازمان برگزار شد، نظارت را امری ضروری دانست و گفت: کسی که میخواهد در امور شخصی و اجتماعی و حکمرانی به کمال برسد نیازمند نظارت مکرر و مستمر است. رییس دستگاه قضا از نظارت به عنوان یکی از لوازم حکمرانی صحیح و مقبول یاد کرد و متذکر شد بدون توجه به نظارت، نمیتوان انتظار داشت دستگاههای حاکمیتی به وظایف خود دقیق و درست عمل کنند.
رییس قوهقضاییه با اشاره به جایگاه ویژه «سازمان بازرسی کل کشور» در قانون اساسی اظهار داشت: در بسیاری از کشورها و نظامات حاکم بر دنیا، نهاد بازرسی وابسته به دولت یا مجلس است، اما در کشور ما سازمان بازرسی زیر نظر قوهقضاییه قرار دارد که از امتیازات و اعتبارات این سازمان در جمهوری اسلامی محسوب میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اشاره به اختیارات گسترده سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی میتواند گزارش تخلفات و جرایم مدیران دستگاهها را به دادگستری گزارش دهد تا ظرف سه ماه خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد. رییس دستگاه قضا ادامه داد سازمان بارزسی حتی اجازه دارد به آرای صادره از سوی دادسراها و دادگاهها اعتراض کند و بر اساس ماده ۴۷۷ خواستار اعاده دادرسی شود.
رییس قوهقضاییه همچنین به مأموریتهای سازمان بازرسی کل کشور برای بازرسی از همه دستگاههای اجرایی و نظارت بر حسن اجرای قوانین اظهار کرد: هم اجرای قانون مهم است و هم آن که قانون درست اجرا شود و اگر سازمان بازرسی متوجه شد در جایی قانون اجرا نشده و یا درست اجرا نمیشود باید موضوع را پیگیری کند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با تأکید بر لزوم حسن اجرای امور در دستگاههای اجرایی افزود: اگر دستگاهی به وظیفه خود به درستی عمل نمیکند، سازمان بازرسی مأموریت دارد با بررسی و تحلیل مسئله به آن دستگاه تذکر و هشدار بدهد.
رییس قوهقضاییه بر لزوم اطلاع رسانی از فعالیتها و دستاوردهای سازمان بازرسی کل کشور هم تاکید کرد و گفت: خود من که در راس دستگاه قضا هستم نسبت به همه اقدامات و توفیقات سازمان بازرسی اطلاع ندارم و مردم نیز طبعاً در جریان کارهای این مجموعه نیستند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با نادرست دانستن این برداشت که گفته میشود همه گزارشات سازمان بازرسی محرمانه است، تأکید کرد: طبق آیین دادرسی اطلاع رسانی درباره همه مسائل قضایی ممنوع نیست و منعی برای اطلاع رسانی درباره اقدامات، دستاوردها و همه گزارشهای سازمان بازرسی وجود ندارد.
رییس قوهقضاییه تصریح کرد: میتوان برای اصلاح امور، پیشگیری از جرم و تشویق افراد برای مبارزه با فساد بسیاری از مسائل را با مردم درمیان گذاشت و نباید در این خصوص خودسانسوری کرد. رییس دستگاه قضا برای نمونه به برخی گزارشهای مردمی اشاره کرد که بدون ارتباط با سازمان بازرسی به این مجموعه گزارش میشوند و متذکر شد این که مردم سازمان بازرسی را ملجا مورد اعتماد میدانند خوب است، اما اگر آگاه سازی صورت گیرد از ارائه گزارشهای غیرمرتبط پیشگیری میشود.
رییس قوهقضاییه بر لزوم ارزیابی جدیتر و به روزتر درباره فرایند پیگیری گزارشهای مربوط به دستگاههای اجرایی برای اثربخشتر شدن عملکرد سازمان بازرسی تاکید کرد و گفت: باید بررسی شود که چه میزان از گزارشهای سازمان بازرسی مورد توجه قرار گرفته و چه میزان از این گزارشات و به چه علت بینتیجه مانده است.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: اگر پیشنهادی برای حسن اجرای امور یا درباره تخلفات در دولت یا قوهقضاییه اعلام شده و یا جرمی به دادگستری ارجاع شده، باید تا حصول نتیجه پیگیری شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه مسئولان سازمان بازرسی از گذشته تا به امروز نسبت به عدم توجه به گزارشات این سازمان در دادگستریها گلایه داشتند که یا رسیدگی نشده یا با تاخیر به آنها رسیدگی شده است، خواستار بررسی علت این مسئله شد.
رییس قوهقضاییه گفت: سال گذشته ۱۸۰۰ گزارش از سازمان بازرسی به قوه قضائیه ارسال شد، اما تنها حدود ۵۰۰ گزارش منتهی به حکم قضایی شده که باید چرایی این مسأله آسیب شناسی شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر همین اساس به رییس سازمان بازرسی مأموریت داد که به سرعت با مسئولان دادگستریها و دادسراها جلسه بگذارد و این موضوع را بررسی کند تا مشخص شود اشکال کار از کجاست و گزارشات و مستندات سازمان ایراد داشته یا دستگاه قضایی کوتاهی کرده است. رییس قوهقضاییه افزود: وقتی قانون تصریح دارد گزارش برای شخص رییسجمهور ارسال شود، نباید برای معاون اول ارسال شود.
رییس دستگاه قضا بر همین اساس از رییس سازمان بازرسی خواست که ماهیانه به او گزارش دهد که چه میزان پرونده درباره دستگاهها رسیدگی شده و کدام موارد بر زمین ماندهاند. رییس قوهقضاییه بر ضرورت هماهنگی سازمان بازرسی کل کشور با شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی تاکید کرد و گفت: قانون همه دستگاههای نظارتی را مکلف کرده که با هم هماهنگی لازم را داشته باشند تا از موازیکاریها و تحمیل هزینههای زاید پیشگیری شود.
رییس دستگاه قضا با اشاره به نزدیکی وظایف و مسئولیتهای سازمان بازرسی کل کشور با سایر دستگاههای نظارتی گفت: از آنجا که ممکن است ملاکها و معیارهای تشخیص و پیگیری مسائل اولویتدار کشور از سوی دستگاههای نظارتی متفاوت باشد، لازم است که برای جلوگیری از موازیکاری یا خنثیسازی اقدامات انجام شده، هماهنگی لازم میان سازمان بازرسی کل کشور با سایر دستگاههای نظارتی برای به اشتراکگذاری مسائل کشور ایجاد شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: برخی اوقات آمار و ارقام گزارشهایی که درباره یک موضوع مانند زمینخواری و بازپس گیری اراضی توسط نهادهای نظارتی ارائه میشود با همدیگر تناقض دارد و این باعث سردرگمی مردم و ابهامآفرینی میشود که مگر چه میزان زمین در کشور وجود دارد که این مقدار آنها تصرف شده است!
رییس دستگاه قضا از اینکه در طول یک سال گذشته با وجود تلاشهای صورت گرفته حتی درون قوهقضاییه امکان هماهنگی بین مجموعههای مختلف همچون دادستانی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم و سازمان بازرسی به وجود نیامده ابراز گلایه کرد.
رییس قوهقضاییه با تأکید بر ضرورت هوشمندسازی فرایندهای بازرسی در سازمان بازرسی متذکر شد: هیچ بخش دیگری از حاکمیت مانند سازمان بازرسی کل کشور ظرفیت نظارت بر امور و خدمت به مردم را ندارد و اگر با این حجم وظایف و محدودیت نیروی انسانی و امکانات، به هوشمندسازی توجه نکند، در انجام ماموریتهایش عقب میماند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر ضرورت بازخواست دستگاههایی که در راستای شفافیت قرار بود اطلاعتشان را در سامانهها قرار دهند تاکید کرد و با انتقاد از عدم تحقق این مسئله گفت: سازمان بازرسی کل کشور میتواند هم دولت و هم دستگاه قضا را ملزم کند تا هوشمندسازی هم در کل کشور و هم در این سازمان عملیاتی شود.
رییس قوهقضاییه از رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه نیز خواست هر امکان جدید زیرساختی که برای هوشمندسازی و تسهیل خدمات قضایی فراهم میکند را اعلام کند تا به سازمانها و بخشهای مختلف قضایی ابلاغ شود از این ظرفیتها استفاده کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین بر لزوم افزایش آگاهی مردم از فرآیند شکایت علیه نهادهای دولتی تاکید کرد و گفت: لازم است آموزشها در خصوص «آمبودزمان» که نهاد رسیدگی کننده به شکایات مردم علیه دولت است، از طرق مختلف به مردم ارائه شود.
رییس دستگاه قضا در پایان با تقدیر از مدیران و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور در طول ۴ دهه اخیر خاطرنشان کرد که در صورت تحقق تحول در سازمان بازرسی، نیروهای این مجموعه با امید و انگیزه بیشتری به کار خود ادامه میدهند.
جلوگیری از تغییر کاربری ۳ میلیون مترمربع از اراضی با تلاشهای سازمان بازرسی
رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز پیش از سخنان رییس دستگاه قضا در سخنانی با بیان اینکه نظارت بر حسن انجام امور در کشور مهمترین ماموریت سازمان بازرسی کل کشور است، گفت: مطالبهگری و پیگیری انجام وظایف دستگاههای اجرایی و همچنین مطالبهگری از همه کسانی که در دستگاههای اجرایی وظایف نظارتی بر عهده دارند، از جمله وظایف سازمان بازرسی کل کشور است.
حجتالاسلاموالمسلمین حسن درویشیان، تقدم نظارت بر اقدامات دستگاههای اجرایی را یکی از رویکردهای این سازمان عنوان کرد و گفت: ما از این طریق باید دستگاههای مختلف را در خصوص وظایفشان به جهت جلوگیری از تخطی از قانون آگاه کنیم.
وی ارسال هشدارهای به موقع و ضروری درمواقعی که تصمیم خلافی در حال اتخاذ شدن است یا قبلا گرفته شده است را دیگر رویکرد سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد و افزود: در ۵۰ روز اخیر نیز به مدیران جدید دستگاههای اجرایی هشدارهای لازم در همان ابتدای کار داده شد و همچنین بسترهای فسادزا در دولت نیز به آنها معرفی شده است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه این سازمان در بحث شناسایی بسترها و گلوگاههای فساد در کشور، گزارشی را تهیه کرده که در حال اهدا به رییسجمهور و اعضای هیئت دولت است، گفت: در این گزارش راهها و پیشنهادات برونرفت از گلوگاههای فساد نیز آورده شده است.
درویشیان با بیان اینکه ۵۰ درصد از برنامههای سازمان بازرسی کل کشور پیرامون مسائل محوری و اصلی کشور طراحی شده و در حال اجراست، از پیگیری جدی این سازمان برای افزایش نظارتها و بازرسیهای هوشمند و الکترونیک بر دستگاههای اجرایی خبر داد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور استفاده از همه ظرفیتهای قانونی پیشبینی شده برای این سازمان نظیر استفاده از نظارتهای همگانی و بازرسان افتخاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: هماکنون بیش از چند هزار بازرس افتخاری در سطح کشور وجود دارد که تعداد قابل توجهی از این افراد فعال هستند و بخشی از گزارشهای دریافتی درخصوص فساد از ناحیه همین بازرسان افتخاری است.
درویشیان شناسایی مدیران پاکدست، شجاع و قانونمند و همچنین معرفی و تشویق آنها را از دیگر رویکردهای سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد. رییس سازمان بازرسی کل کشور بر پیگیری تحقق ماموریتهایی که در سند تحول قوهقضاییه بر عهده این سازمان گذاشته شده نیز تاکید کرد و گفت: یکی از این ماموریتها، پیشبینی سامانه تکالیف دستگاههای اجرایی و رصد تکالیف انجام شده یا انجام نشده است که با جدیت پیگیر آن هستیم.
درویشیان همچنین واکنش سریع سازمان بازرسی کل کشور نسبت به موضوعاتی که در افکار عمومی و فضای مجازی مطرح شده و در حیطه صلاحیت و اختیارات این سازمان است را از دیگر رویکردهای سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد.
رییس سازمان بازرسی با اشاره به تعامل خوب و مثبت این سازمان با مجلس شورای اسلامی گفت: نظرات تخصصی و مشورتی اعضای سازمان بازرسی کل کشور همواره در کمیسیونهای مجلس مطرح میشود و مورد استقبال نمایندگان قرار میگیرد
درویشیان همچنین به بیان آماری از اثربخشیهای غیرمالی سازمان بازرسی کل کشور در سال گذشته و ۶ ماهه نخست امسال پرداخت و گفت: ۲ هزار و ۱۶۷ مورد اجرای صحیح قوانین و مقررات، ۳ هزار و ۱۴۵ مورد اصلاح فرآیندها، روشها و بهبود امور، ۶۲۹ مورد اصلاح مقررات، آییننامه و بخشنامهها، ۴۷ مورد ارسال مصوبات خلاف قانون دستگاههای اجرایی به دیوان عدالت اداری و ابطال این مصوبات، ۱۱۲ مورد اصلاح یا فسخ قرارداد و ۲۹۶ مورد لغو یا تجدید مناقصه یا مزایده، بخشی از اقدامات اثربخش غیرمالی سازمان بازرسی کل کشور طی یک سال و نیم گذشته بوده است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور مجموع اقدامات اثربخش مالی این سازمان در یک سال و نیم گذشته را بالغ بر ۵۱ هزار میلیارد تومان یا یک میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: با تلاشهای سازمان بازرسی کل کشور در یک سال و نیم گذشته از تغییر کاربری بالغ بر ۳ میلیون مترمربع از اراضی جلوگیری شده است.
رییس قوهقضاییه در جریان وضعیت نیروی انسانی بازرسی کل کشور و اقدامات و دستاوردهای ناظران و بازرسان در حوزههای فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و قضایی و همچنین امور اقتصادی و تولیدی قرار گرفت.
بهرهبرداری از سامانه سیمرغ در راستای پایش عملکرد روزانه کارکنان سازمان بازرسی
در جریان این بازدید همچنین سامانه سیمرغ که به منظور پایش و ارزیابی عملکرد روزانه کارکنان ستادی و عملیاتی سازمان بازرسی کل کشور راه اندازی شده، با حضور رییس دستگاه قضا مورد بهرهبرداری قرار گرفت که گام مهمی در جهت هوشمندسازی نظام قضایی و فرآیند نظارت بر کارکنان دستگاه قضاست.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای سپس با حضور در آیین نکوداشت چهلمین سالگرد تأسیس سازمان بازرسی کل کشور که با حضور مدیران عالی و معاونین این سازمان برگزار شد، نظارت را امری ضروری دانست و گفت: کسی که میخواهد در امور شخصی و اجتماعی و حکمرانی به کمال برسد نیازمند نظارت مکرر و مستمر است. رییس دستگاه قضا از نظارت به عنوان یکی از لوازم حکمرانی صحیح و مقبول یاد کرد و متذکر شد بدون توجه به نظارت، نمیتوان انتظار داشت دستگاههای حاکمیتی به وظایف خود دقیق و درست عمل کنند.
رییس قوهقضاییه با اشاره به جایگاه ویژه «سازمان بازرسی کل کشور» در قانون اساسی اظهار داشت: در بسیاری از کشورها و نظامات حاکم بر دنیا، نهاد بازرسی وابسته به دولت یا مجلس است، اما در کشور ما سازمان بازرسی زیر نظر قوهقضاییه قرار دارد که از امتیازات و اعتبارات این سازمان در جمهوری اسلامی محسوب میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اشاره به اختیارات گسترده سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی میتواند گزارش تخلفات و جرایم مدیران دستگاهها را به دادگستری گزارش دهد تا ظرف سه ماه خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد. رییس دستگاه قضا ادامه داد سازمان بارزسی حتی اجازه دارد به آرای صادره از سوی دادسراها و دادگاهها اعتراض کند و بر اساس ماده ۴۷۷ خواستار اعاده دادرسی شود.
رییس قوهقضاییه همچنین به مأموریتهای سازمان بازرسی کل کشور برای بازرسی از همه دستگاههای اجرایی و نظارت بر حسن اجرای قوانین اظهار کرد: هم اجرای قانون مهم است و هم آن که قانون درست اجرا شود و اگر سازمان بازرسی متوجه شد در جایی قانون اجرا نشده و یا درست اجرا نمیشود باید موضوع را پیگیری کند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با تأکید بر لزوم حسن اجرای امور در دستگاههای اجرایی افزود: اگر دستگاهی به وظیفه خود به درستی عمل نمیکند، سازمان بازرسی مأموریت دارد با بررسی و تحلیل مسئله به آن دستگاه تذکر و هشدار بدهد.
رییس قوهقضاییه بر لزوم اطلاع رسانی از فعالیتها و دستاوردهای سازمان بازرسی کل کشور هم تاکید کرد و گفت: خود من که در راس دستگاه قضا هستم نسبت به همه اقدامات و توفیقات سازمان بازرسی اطلاع ندارم و مردم نیز طبعاً در جریان کارهای این مجموعه نیستند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با نادرست دانستن این برداشت که گفته میشود همه گزارشات سازمان بازرسی محرمانه است، تأکید کرد: طبق آیین دادرسی اطلاع رسانی درباره همه مسائل قضایی ممنوع نیست و منعی برای اطلاع رسانی درباره اقدامات، دستاوردها و همه گزارشهای سازمان بازرسی وجود ندارد.
رییس قوهقضاییه تصریح کرد: میتوان برای اصلاح امور، پیشگیری از جرم و تشویق افراد برای مبارزه با فساد بسیاری از مسائل را با مردم درمیان گذاشت و نباید در این خصوص خودسانسوری کرد. رییس دستگاه قضا برای نمونه به برخی گزارشهای مردمی اشاره کرد که بدون ارتباط با سازمان بازرسی به این مجموعه گزارش میشوند و متذکر شد این که مردم سازمان بازرسی را ملجا مورد اعتماد میدانند خوب است، اما اگر آگاه سازی صورت گیرد از ارائه گزارشهای غیرمرتبط پیشگیری میشود.
رییس قوهقضاییه بر لزوم ارزیابی جدیتر و به روزتر درباره فرایند پیگیری گزارشهای مربوط به دستگاههای اجرایی برای اثربخشتر شدن عملکرد سازمان بازرسی تاکید کرد و گفت: باید بررسی شود که چه میزان از گزارشهای سازمان بازرسی مورد توجه قرار گرفته و چه میزان از این گزارشات و به چه علت بینتیجه مانده است.
رییس دستگاه قضا ادامه داد: اگر پیشنهادی برای حسن اجرای امور یا درباره تخلفات در دولت یا قوهقضاییه اعلام شده و یا جرمی به دادگستری ارجاع شده، باید تا حصول نتیجه پیگیری شود. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه مسئولان سازمان بازرسی از گذشته تا به امروز نسبت به عدم توجه به گزارشات این سازمان در دادگستریها گلایه داشتند که یا رسیدگی نشده یا با تاخیر به آنها رسیدگی شده است، خواستار بررسی علت این مسئله شد.
رییس قوهقضاییه گفت: سال گذشته ۱۸۰۰ گزارش از سازمان بازرسی به قوه قضائیه ارسال شد، اما تنها حدود ۵۰۰ گزارش منتهی به حکم قضایی شده که باید چرایی این مسأله آسیب شناسی شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر همین اساس به رییس سازمان بازرسی مأموریت داد که به سرعت با مسئولان دادگستریها و دادسراها جلسه بگذارد و این موضوع را بررسی کند تا مشخص شود اشکال کار از کجاست و گزارشات و مستندات سازمان ایراد داشته یا دستگاه قضایی کوتاهی کرده است. رییس قوهقضاییه افزود: وقتی قانون تصریح دارد گزارش برای شخص رییسجمهور ارسال شود، نباید برای معاون اول ارسال شود.
رییس دستگاه قضا بر همین اساس از رییس سازمان بازرسی خواست که ماهیانه به او گزارش دهد که چه میزان پرونده درباره دستگاهها رسیدگی شده و کدام موارد بر زمین ماندهاند. رییس قوهقضاییه بر ضرورت هماهنگی سازمان بازرسی کل کشور با شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی تاکید کرد و گفت: قانون همه دستگاههای نظارتی را مکلف کرده که با هم هماهنگی لازم را داشته باشند تا از موازیکاریها و تحمیل هزینههای زاید پیشگیری شود.
رییس دستگاه قضا با اشاره به نزدیکی وظایف و مسئولیتهای سازمان بازرسی کل کشور با سایر دستگاههای نظارتی گفت: از آنجا که ممکن است ملاکها و معیارهای تشخیص و پیگیری مسائل اولویتدار کشور از سوی دستگاههای نظارتی متفاوت باشد، لازم است که برای جلوگیری از موازیکاری یا خنثیسازی اقدامات انجام شده، هماهنگی لازم میان سازمان بازرسی کل کشور با سایر دستگاههای نظارتی برای به اشتراکگذاری مسائل کشور ایجاد شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای افزود: برخی اوقات آمار و ارقام گزارشهایی که درباره یک موضوع مانند زمینخواری و بازپس گیری اراضی توسط نهادهای نظارتی ارائه میشود با همدیگر تناقض دارد و این باعث سردرگمی مردم و ابهامآفرینی میشود که مگر چه میزان زمین در کشور وجود دارد که این مقدار آنها تصرف شده است!
رییس دستگاه قضا از اینکه در طول یک سال گذشته با وجود تلاشهای صورت گرفته حتی درون قوهقضاییه امکان هماهنگی بین مجموعههای مختلف همچون دادستانی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم و سازمان بازرسی به وجود نیامده ابراز گلایه کرد.
رییس قوهقضاییه با تأکید بر ضرورت هوشمندسازی فرایندهای بازرسی در سازمان بازرسی متذکر شد: هیچ بخش دیگری از حاکمیت مانند سازمان بازرسی کل کشور ظرفیت نظارت بر امور و خدمت به مردم را ندارد و اگر با این حجم وظایف و محدودیت نیروی انسانی و امکانات، به هوشمندسازی توجه نکند، در انجام ماموریتهایش عقب میماند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر ضرورت بازخواست دستگاههایی که در راستای شفافیت قرار بود اطلاعتشان را در سامانهها قرار دهند تاکید کرد و با انتقاد از عدم تحقق این مسئله گفت: سازمان بازرسی کل کشور میتواند هم دولت و هم دستگاه قضا را ملزم کند تا هوشمندسازی هم در کل کشور و هم در این سازمان عملیاتی شود.
رییس قوهقضاییه از رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه نیز خواست هر امکان جدید زیرساختی که برای هوشمندسازی و تسهیل خدمات قضایی فراهم میکند را اعلام کند تا به سازمانها و بخشهای مختلف قضایی ابلاغ شود از این ظرفیتها استفاده کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای همچنین بر لزوم افزایش آگاهی مردم از فرآیند شکایت علیه نهادهای دولتی تاکید کرد و گفت: لازم است آموزشها در خصوص «آمبودزمان» که نهاد رسیدگی کننده به شکایات مردم علیه دولت است، از طرق مختلف به مردم ارائه شود.
رییس دستگاه قضا در پایان با تقدیر از مدیران و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور در طول ۴ دهه اخیر خاطرنشان کرد که در صورت تحقق تحول در سازمان بازرسی، نیروهای این مجموعه با امید و انگیزه بیشتری به کار خود ادامه میدهند.
جلوگیری از تغییر کاربری ۳ میلیون مترمربع از اراضی با تلاشهای سازمان بازرسی
رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز پیش از سخنان رییس دستگاه قضا در سخنانی با بیان اینکه نظارت بر حسن انجام امور در کشور مهمترین ماموریت سازمان بازرسی کل کشور است، گفت: مطالبهگری و پیگیری انجام وظایف دستگاههای اجرایی و همچنین مطالبهگری از همه کسانی که در دستگاههای اجرایی وظایف نظارتی بر عهده دارند، از جمله وظایف سازمان بازرسی کل کشور است.
حجتالاسلاموالمسلمین حسن درویشیان، تقدم نظارت بر اقدامات دستگاههای اجرایی را یکی از رویکردهای این سازمان عنوان کرد و گفت: ما از این طریق باید دستگاههای مختلف را در خصوص وظایفشان به جهت جلوگیری از تخطی از قانون آگاه کنیم.
وی ارسال هشدارهای به موقع و ضروری درمواقعی که تصمیم خلافی در حال اتخاذ شدن است یا قبلا گرفته شده است را دیگر رویکرد سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد و افزود: در ۵۰ روز اخیر نیز به مدیران جدید دستگاههای اجرایی هشدارهای لازم در همان ابتدای کار داده شد و همچنین بسترهای فسادزا در دولت نیز به آنها معرفی شده است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه این سازمان در بحث شناسایی بسترها و گلوگاههای فساد در کشور، گزارشی را تهیه کرده که در حال اهدا به رییسجمهور و اعضای هیئت دولت است، گفت: در این گزارش راهها و پیشنهادات برونرفت از گلوگاههای فساد نیز آورده شده است.
درویشیان با بیان اینکه ۵۰ درصد از برنامههای سازمان بازرسی کل کشور پیرامون مسائل محوری و اصلی کشور طراحی شده و در حال اجراست، از پیگیری جدی این سازمان برای افزایش نظارتها و بازرسیهای هوشمند و الکترونیک بر دستگاههای اجرایی خبر داد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور استفاده از همه ظرفیتهای قانونی پیشبینی شده برای این سازمان نظیر استفاده از نظارتهای همگانی و بازرسان افتخاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: هماکنون بیش از چند هزار بازرس افتخاری در سطح کشور وجود دارد که تعداد قابل توجهی از این افراد فعال هستند و بخشی از گزارشهای دریافتی درخصوص فساد از ناحیه همین بازرسان افتخاری است.
درویشیان شناسایی مدیران پاکدست، شجاع و قانونمند و همچنین معرفی و تشویق آنها را از دیگر رویکردهای سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد. رییس سازمان بازرسی کل کشور بر پیگیری تحقق ماموریتهایی که در سند تحول قوهقضاییه بر عهده این سازمان گذاشته شده نیز تاکید کرد و گفت: یکی از این ماموریتها، پیشبینی سامانه تکالیف دستگاههای اجرایی و رصد تکالیف انجام شده یا انجام نشده است که با جدیت پیگیر آن هستیم.
درویشیان همچنین واکنش سریع سازمان بازرسی کل کشور نسبت به موضوعاتی که در افکار عمومی و فضای مجازی مطرح شده و در حیطه صلاحیت و اختیارات این سازمان است را از دیگر رویکردهای سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد.
رییس سازمان بازرسی با اشاره به تعامل خوب و مثبت این سازمان با مجلس شورای اسلامی گفت: نظرات تخصصی و مشورتی اعضای سازمان بازرسی کل کشور همواره در کمیسیونهای مجلس مطرح میشود و مورد استقبال نمایندگان قرار میگیرد
درویشیان همچنین به بیان آماری از اثربخشیهای غیرمالی سازمان بازرسی کل کشور در سال گذشته و ۶ ماهه نخست امسال پرداخت و گفت: ۲ هزار و ۱۶۷ مورد اجرای صحیح قوانین و مقررات، ۳ هزار و ۱۴۵ مورد اصلاح فرآیندها، روشها و بهبود امور، ۶۲۹ مورد اصلاح مقررات، آییننامه و بخشنامهها، ۴۷ مورد ارسال مصوبات خلاف قانون دستگاههای اجرایی به دیوان عدالت اداری و ابطال این مصوبات، ۱۱۲ مورد اصلاح یا فسخ قرارداد و ۲۹۶ مورد لغو یا تجدید مناقصه یا مزایده، بخشی از اقدامات اثربخش غیرمالی سازمان بازرسی کل کشور طی یک سال و نیم گذشته بوده است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور مجموع اقدامات اثربخش مالی این سازمان در یک سال و نیم گذشته را بالغ بر ۵۱ هزار میلیارد تومان یا یک میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: با تلاشهای سازمان بازرسی کل کشور در یک سال و نیم گذشته از تغییر کاربری بالغ بر ۳ میلیون مترمربع از اراضی جلوگیری شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آمادگی کامل برای جنگ الکترونیک
رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت۱۴۰۰ با هدف گسترش و استقرار سامانههای بومی موشکی، راداری، اطلاعات شناسایی، جنگ الکترونیک، سامانه های ارتباطی و شبکه دیدهبانی بصری در منطقه کویر مرکزی آغاز شد.
رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت۱۴۰۰ با اعلام رمز یا رسول خاتم(ص) با گسترش و استقرار سامانههای بومی موشکی، راداری، اطلاعات شناسایی، جنگ الکترونیک و سامانههای ارتباطی پدافند هوایی ارتش و سپاه آغاز شد. امیر سرتیپ قادر رحیمزاده فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اعلام آغاز این رزمایش گفت: در مرحله اول رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت1400، گسترش و استقرار سامانههای پدافندی با رویکرد جابجایی و واکنش سریع نیروهای عملیاتی با رعایت اصول پدافند غیرعامل برای فریب دشمن صورت گرفت و همچنین برقراری ارتباطات امن و چند لایه میان سامانههای پدافندی با مراکز فرماندهی و کنترل و همچنین شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برای اتخاذ تصمیم در هنگام وقوع تهدید صورت گرفته است. وی افزود: همچنین در این مرحله از رزمایش پروازهای اطلاعاتی و شناسایی توسط هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین ارتش و سپاه در منطقه عمومی رزمایش صورت گرفت که توسط نیروهای دفاعکننده، اقدامات تاکتیکی و دفاعی به وسیله سامانههای کشف و درگیری بر علیه پرندههای مهاجم صورت گرفت و کلیه مراحل دفاع هوایی تا مرحله اصابت الکترونیکی(شلیک سرد) انجام شد. فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور به بهرهبرداری از سامانههای بومی پدافند هوایی در این رزمایش اشاره کرد و ادامه داد: استقرار سامانه های فرماندهی و کنترل ناحیهای (ROC) سپاه، سامانههای راداری بومی معراج، فتح-2، بشیر و قدس، سامانههای تاکتیکی اطلاعات و شناسایی، سامانههای الکترواپتیکی و سامانههای جنگ الکترونیک از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش از رزمایش است. رحیمزاده، بهرهبرداری از مراکز فرماندهی و کنترل ناحیهای ROC سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از جمله نقاط عطف این رزمایش برشمرد و خاطرنشان کرد: مراکز کنترل و فرماندهی در این رزمایش با استفاده از سامانههای راداری اکتیو و پسیو با بهرهگیری از پایش سیگنالی و الکترواپتیک، عملیات پایش منطقه رزمایش را انجام میدهند و به محض کشف هدف متخاصم با استفاده از هوش مصنوعی و سامانههای تصمیمیار، سامانه موشکی متناسب با هدف را برای مقابله وارد مدار عملیاتی میکنند. رحیمزاده با اشاره به حجم گسترده سامانههای پدافند هوایی بکارگرفته شده در این رزمایش، گفت: در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت۱۴۰۰ تمام سامانههای کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری که توسط یگانهای پدافند هوایی ارتش و سپاه به کار گرفته میشود، بومی و تولید شده به دست متخصصان و جوانان متعهد کشورمان در نیروهای مسلح و صنایع دفاعی کشور است. وی شعار این رزمایش را «اقتدار پدافند، امنیت آسمان» عنوان کرد و گفت: تشکیل لایههای امن پدافند هوایی برای حفاظت از مرزهای هوایی جمهوری اسلامی ایران و همچنین دفاع همهجانبه از مراکز حساس و حیاتی کشور از جمله اهداف این رزمایش است که با مهارت و هوشمندی کارکنان و نیروهای عملیاتی پدافند هوایی در ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحت هدایت و کنترل عملیاتی قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور به صورت۲۴ ساعته در حال انجام است.
انهدام اهداف توسط سامانههای «مرصاد۱۶» و «طبس»
سامانههای بومی مرصاد۱۶ نیروی پدافند هوایی ارتش و طبس نیروی هوافضای سپاه از جمله سامانههای بومی است که به دست متخصصان جوان کشورمان در ارتش، سپاه و صنایع دفاعی کشور تولید شده و در این رزمایش، اهداف واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را با موفقیت رهگیری و منهدم کردند. فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور در اینخصوص گفت: توجه به موضوع دفاع در برابر تهاجم الکترونیک و سایبری و توانمندیهای سامانههای بومی در این حوزه از جمله دستاوردهای این رزمایش است چراکه سامانههای پدافند هوایی ارتش و سپاه در این رزمایش در محیط جنگ الکترونیک مطلق به مقابله با اهداف متخاصم پرداختند.
رحیمزاده با اشاره به استفاده هماهنگ و پرقدرت از سامانههای بومی جنگ الکترونیک در این رزمایش، ادامه داد: در این مرحله از رزمایش، با ایجاد اخلال الکترونیک بر روی رادارها و سامانههای کشف و شناسایی پدافند هوایی به وسیله پهپادهای اخلالگر، پایداری و قابلیت بقا و تداوم عملیات رادارها بعنوان یکی از اجزای اصلی پدافند هوایی در محیط آلوده به جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) کشور با بیان اینکه کشف و شناسایی اهداف و پایش منطقه رزمایش توسط سامانههای کشف و رادارهای پدافند هوایی کشور در محیط جنگ الکترونیک در این مرحله از رزمایش با موفقیت انجام شد، تصریح کرد: همچنین عملیات اخلال الکترونیک بر روی پهپادهای مهاجم نیروی حملهور و به دست گرفتن کنترل این پهپادها به منظور جلوگیری از نفوذ به منطقه رزمایش از دیگر تمرینات صورت گرفته در این مرحله از رزمایش بود که با موفقیت انجام شد.
امیر مهدی هادیان جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش هم در حاشیه رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش اظهار کرد: در سناریو رزمایش نیروی هوایی بهعنوان نیروی نارنجی و حملهور عمل خواهد کرد و مأموریت دارد با کلیه امکانات و تجهیزات در اختیار اعم از هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین در این رزمایش شرکت کند. وی افزود: هواپیماها و پرندههای شکاری ما شامل جنگندهها اف-۱۴، میگ-۲۹، اف-۷ و هواپیمای تانکر و شنود الکترونیکی نهاجا و هواپیماهای بدون سرنشین شامل پهپادهای جنگالی و رزمی به همراه مجموعه هواپیماهای بدون سرنشین از مجموعه نیروی هوافضای سپاه و نیروی پدافند ارتش در این رزمایش شرکت خواهند داشت.
نمره بسیار خوب ارتش و سپاه در رزمایش
سرلشکر غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص) نیز در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ اظهار کرد: ما مشاهده کردیم که در این رزمایش کلیه تهدیدات و اقدامات تهدیدآمیز دشمن را مشابه یک صحنه واقعی جنگ ساماندهی و طرح ریزی شده و فرماندهان و رزمندگان نیروهای پدافند هوایی ارتش و سپاه به موقع آنها را کشف، رهگیری و منهدم کردند. وی با بیان اینکه ارتش و سپاه در این رزمایش نمره بسیار خوبی کسب کردهاند، گفت: ما نمره بسیار قابل قبولی از طرف قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء(ص) که از سوی فرمانده معظم کل قوا بر این رزمایش نظارت و ارزیابی میکند به نیروهای عملکننده در این رزمایش میدهیم.
انهدام اهداف توسط سامانههای «مرصاد۱۶» و «طبس»
سامانههای بومی مرصاد۱۶ نیروی پدافند هوایی ارتش و طبس نیروی هوافضای سپاه از جمله سامانههای بومی است که به دست متخصصان جوان کشورمان در ارتش، سپاه و صنایع دفاعی کشور تولید شده و در این رزمایش، اهداف واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را با موفقیت رهگیری و منهدم کردند. فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور در اینخصوص گفت: توجه به موضوع دفاع در برابر تهاجم الکترونیک و سایبری و توانمندیهای سامانههای بومی در این حوزه از جمله دستاوردهای این رزمایش است چراکه سامانههای پدافند هوایی ارتش و سپاه در این رزمایش در محیط جنگ الکترونیک مطلق به مقابله با اهداف متخاصم پرداختند.
رحیمزاده با اشاره به استفاده هماهنگ و پرقدرت از سامانههای بومی جنگ الکترونیک در این رزمایش، ادامه داد: در این مرحله از رزمایش، با ایجاد اخلال الکترونیک بر روی رادارها و سامانههای کشف و شناسایی پدافند هوایی به وسیله پهپادهای اخلالگر، پایداری و قابلیت بقا و تداوم عملیات رادارها بعنوان یکی از اجزای اصلی پدافند هوایی در محیط آلوده به جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) کشور با بیان اینکه کشف و شناسایی اهداف و پایش منطقه رزمایش توسط سامانههای کشف و رادارهای پدافند هوایی کشور در محیط جنگ الکترونیک در این مرحله از رزمایش با موفقیت انجام شد، تصریح کرد: همچنین عملیات اخلال الکترونیک بر روی پهپادهای مهاجم نیروی حملهور و به دست گرفتن کنترل این پهپادها به منظور جلوگیری از نفوذ به منطقه رزمایش از دیگر تمرینات صورت گرفته در این مرحله از رزمایش بود که با موفقیت انجام شد.
امیر مهدی هادیان جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش هم در حاشیه رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش اظهار کرد: در سناریو رزمایش نیروی هوایی بهعنوان نیروی نارنجی و حملهور عمل خواهد کرد و مأموریت دارد با کلیه امکانات و تجهیزات در اختیار اعم از هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین در این رزمایش شرکت کند. وی افزود: هواپیماها و پرندههای شکاری ما شامل جنگندهها اف-۱۴، میگ-۲۹، اف-۷ و هواپیمای تانکر و شنود الکترونیکی نهاجا و هواپیماهای بدون سرنشین شامل پهپادهای جنگالی و رزمی به همراه مجموعه هواپیماهای بدون سرنشین از مجموعه نیروی هوافضای سپاه و نیروی پدافند ارتش در این رزمایش شرکت خواهند داشت.
نمره بسیار خوب ارتش و سپاه در رزمایش
سرلشکر غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء(ص) نیز در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ اظهار کرد: ما مشاهده کردیم که در این رزمایش کلیه تهدیدات و اقدامات تهدیدآمیز دشمن را مشابه یک صحنه واقعی جنگ ساماندهی و طرح ریزی شده و فرماندهان و رزمندگان نیروهای پدافند هوایی ارتش و سپاه به موقع آنها را کشف، رهگیری و منهدم کردند. وی با بیان اینکه ارتش و سپاه در این رزمایش نمره بسیار خوبی کسب کردهاند، گفت: ما نمره بسیار قابل قبولی از طرف قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء(ص) که از سوی فرمانده معظم کل قوا بر این رزمایش نظارت و ارزیابی میکند به نیروهای عملکننده در این رزمایش میدهیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعیین ضرب الاجل برای واکسینه شدن اصناف
براساس اظهارات وزیر کشور فعالیت اصناف از ابتدای ابانماه منوط به واکسینه شدن تمامی کسبه بوده و تنها افرادی میتوانند فعالیتشان را ادامه دهند که خود و کارکنانی که دارند واکسن کرونا را تزریق کرده باشند. این شرط شامل حال تمامی اصناف به ویژه اصنافی که با مواد غذایی سر و کار دارند، میشود.
آنگونه که گفته میشود؛ میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کشور به ۴۵ درصد رسیده است، آنچه که به دلنگرانیها در زمینه احتمال بروز پیک ششم دامن زده است. این در حالی بوده که پیشتر و تیرماه گذشته نیز درست زمانی که هشدارها در زمینه شیوع سویه دلتا شدت گرفت و به طور مستمر مطرح می شد، شاهد بودیم که بیتوجهی و افت در مقدار رعایت پروتکلها زمینه ساز بروز موج پنجم بیماری شد.
افزایش تعداد مبتلایان در سیستان و بلوچستان
البته اکنون نیز جدا از مبحث پروتکلهای بهداشتی بعضی موارد دیگر مانند افزایش تعداد مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز نگرانی اشاره شده را قوت می بخشد. موضوعی که محمدهادی عباسی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در باره آن بیان کرده است؛ شمار بستری های کرونایی در سیستان و بلوچستان رو به افزایش است که این را می توان به نوعی زمزمه هایی در زمینه خیز ششم کرونا دانست که از آنچه گمان می شد، نزدیک تر است.
این موارد البته در شرایطی مطرح می شود که امیدواری همه مردم کشور برای پایان یافتن همهگیری بیماری کووید19 قوت گرفته است، هر چند باز هم نباید از خطر اوجگیری مجدد که غافل ماند که ممکن است با عدم رعایت پروتکلها یا با جهشهای جدید، غافلگیری به بار آورد.
اجرای مدیریت هوشمند اپیدمی
به هر حال خیز پنجم و مرگبار بیماری کووید19 که از ابتدای تیرماه گذشته در کشور آغاز شده بود، طبق اظهارات متولیان امر در وزارت بهداشت سرانجام بعد از حدود سه ماه با تدابیر اتخاذ شده تمامی استانهای کشور توانستند، هشتم مهر از این خیز عبور کنند تا به تدریج همه افراد و مشاغل به زندگی عادی خود بازگردند. در این میان باید به یاد داشت همانطور که حمید سوری، رییس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرده است؛ یکی از راه هایی که برای کنترل شرایط در اپیدمی ها وجود دارد استفاده از قرنطینه یا مدیریت هوشمند اپیدمی است. در این شیوه باید بتوانیم خطر را خوب برآورد کنیم و متناسب با آن افرادی که شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند را شناسایی و از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کنیم. آنچه که می تواند ریسک بروز پیک ششم را نیز به میزان چشمگیری کاهش دهد.
ضمن اینکه بسیاری از کارشناسان حتی عموم مردم بر این موضوع تاکید دارند که اکنون بسیاری از افراد در جامعه واکسینه شدهاند و عدهای هم پروتکلهای بهداشتی را همچنان رعایت می کنند، بنابراین این افراد نباید قربانی اشخاصی شوند که واکسن نمیزنند و اصول بهداشتی را رعایت نمیکنند.
رویکردی که موجب شده تا اکنون نیز احمد وحیدی، وزیر کشور عنوان کند، از یک تاریخ مشخص به بعد باز بودن اصناف به ویژه مواد غذایی منوط به واکسینه شدن کسبه آنها است. براین اساس لیست موجود حدود سه میلیون نفر از این کسبه با تأیید وزارت بهداشت مجاز به فعالیت اقتصادی خواهند بود.
52 درصد اصناف واکسینه شدهاند
اما مهلت تعیین شده چه تاریخی خواهد بود؟ آن هم در شرایطی که آمار و ارقام نشان میدهد حدود ۵۱ یا ۵۲ درصد از اصناف تاکنون واکسن دریافت کردهاند که این رقم کم است و باید همه آنها بطور کامل واکسن دریافت کنند. به این ترتیب طبق اظهارات مسئولان و با محاسبه آماری که وزیر کشور به آن اشاره کرده است؛ سه میلیون نفر از اصناف باقیماندهاند که باید نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند که با توجه به ظرفیت وزارت بهداشت و فرصت ۱۱ روزه امکان انجام این کار وجود دارد.
براین اساس در این زمینه وزیر کشور هم بیان کرده است؛ کسبه تا پایان ماه جاری فرصت دارند تا اقدام به انجام واکسیناسیون کنند، زیرا که بعد از این زمان از ادامه کار افرادی که واکسینه نشده باشند ممانعت به عمل خواهد آمد.
کاهش میزان مرگومیر در هفتههای آینده
از سوی دیگر به این اظهار نظر حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز باید اشاره کرد که چندی پیش در ارتباط با آمار کرونا در ایران و احتمال بروز پیک ششم گفته است؛ فکر میکنم اگر با مساله جدیدی مواجه نشویم، ضمن اینکه ما در کمیته علمی برای پیشگیری از پیک جدید، اقدامات و مصوبات لازم را انجام دادیم، امیدواریم با اجرای این مصوبات و عدم ایجاد پیک جدید، بتوانیم در چندهفته آینده با انجام واکسیناسیونهای قوی که درحال انجام است و اقدامات سریع و عاجلی که درکنار واکسیناسیون انجام میشود، شاهد کاهش میزان مرگومیر باشیم. به هر حال به نظر میرسد، مصوبات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا که شامل ادامه تسریع واکسیناسیون برای رسیدن به ایمنی جمعی میشود، همچنین موضوع استفاده از واکسنهای بوستر که باید استفاده شود، میتواند نوید بخش روزهای فارغ از دغدغهای به نام بیماری کووید19 باشد. ضمن اینکه لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز همانطور که گفته شده اصل مهمی است که نباید فراموش شود.
افزایش تعداد مبتلایان در سیستان و بلوچستان
البته اکنون نیز جدا از مبحث پروتکلهای بهداشتی بعضی موارد دیگر مانند افزایش تعداد مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز نگرانی اشاره شده را قوت می بخشد. موضوعی که محمدهادی عباسی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در باره آن بیان کرده است؛ شمار بستری های کرونایی در سیستان و بلوچستان رو به افزایش است که این را می توان به نوعی زمزمه هایی در زمینه خیز ششم کرونا دانست که از آنچه گمان می شد، نزدیک تر است.
این موارد البته در شرایطی مطرح می شود که امیدواری همه مردم کشور برای پایان یافتن همهگیری بیماری کووید19 قوت گرفته است، هر چند باز هم نباید از خطر اوجگیری مجدد که غافل ماند که ممکن است با عدم رعایت پروتکلها یا با جهشهای جدید، غافلگیری به بار آورد.
اجرای مدیریت هوشمند اپیدمی
به هر حال خیز پنجم و مرگبار بیماری کووید19 که از ابتدای تیرماه گذشته در کشور آغاز شده بود، طبق اظهارات متولیان امر در وزارت بهداشت سرانجام بعد از حدود سه ماه با تدابیر اتخاذ شده تمامی استانهای کشور توانستند، هشتم مهر از این خیز عبور کنند تا به تدریج همه افراد و مشاغل به زندگی عادی خود بازگردند. در این میان باید به یاد داشت همانطور که حمید سوری، رییس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرده است؛ یکی از راه هایی که برای کنترل شرایط در اپیدمی ها وجود دارد استفاده از قرنطینه یا مدیریت هوشمند اپیدمی است. در این شیوه باید بتوانیم خطر را خوب برآورد کنیم و متناسب با آن افرادی که شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند را شناسایی و از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کنیم. آنچه که می تواند ریسک بروز پیک ششم را نیز به میزان چشمگیری کاهش دهد.
ضمن اینکه بسیاری از کارشناسان حتی عموم مردم بر این موضوع تاکید دارند که اکنون بسیاری از افراد در جامعه واکسینه شدهاند و عدهای هم پروتکلهای بهداشتی را همچنان رعایت می کنند، بنابراین این افراد نباید قربانی اشخاصی شوند که واکسن نمیزنند و اصول بهداشتی را رعایت نمیکنند.
رویکردی که موجب شده تا اکنون نیز احمد وحیدی، وزیر کشور عنوان کند، از یک تاریخ مشخص به بعد باز بودن اصناف به ویژه مواد غذایی منوط به واکسینه شدن کسبه آنها است. براین اساس لیست موجود حدود سه میلیون نفر از این کسبه با تأیید وزارت بهداشت مجاز به فعالیت اقتصادی خواهند بود.
52 درصد اصناف واکسینه شدهاند
اما مهلت تعیین شده چه تاریخی خواهد بود؟ آن هم در شرایطی که آمار و ارقام نشان میدهد حدود ۵۱ یا ۵۲ درصد از اصناف تاکنون واکسن دریافت کردهاند که این رقم کم است و باید همه آنها بطور کامل واکسن دریافت کنند. به این ترتیب طبق اظهارات مسئولان و با محاسبه آماری که وزیر کشور به آن اشاره کرده است؛ سه میلیون نفر از اصناف باقیماندهاند که باید نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند که با توجه به ظرفیت وزارت بهداشت و فرصت ۱۱ روزه امکان انجام این کار وجود دارد.
براین اساس در این زمینه وزیر کشور هم بیان کرده است؛ کسبه تا پایان ماه جاری فرصت دارند تا اقدام به انجام واکسیناسیون کنند، زیرا که بعد از این زمان از ادامه کار افرادی که واکسینه نشده باشند ممانعت به عمل خواهد آمد.
کاهش میزان مرگومیر در هفتههای آینده
از سوی دیگر به این اظهار نظر حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز باید اشاره کرد که چندی پیش در ارتباط با آمار کرونا در ایران و احتمال بروز پیک ششم گفته است؛ فکر میکنم اگر با مساله جدیدی مواجه نشویم، ضمن اینکه ما در کمیته علمی برای پیشگیری از پیک جدید، اقدامات و مصوبات لازم را انجام دادیم، امیدواریم با اجرای این مصوبات و عدم ایجاد پیک جدید، بتوانیم در چندهفته آینده با انجام واکسیناسیونهای قوی که درحال انجام است و اقدامات سریع و عاجلی که درکنار واکسیناسیون انجام میشود، شاهد کاهش میزان مرگومیر باشیم. به هر حال به نظر میرسد، مصوبات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا که شامل ادامه تسریع واکسیناسیون برای رسیدن به ایمنی جمعی میشود، همچنین موضوع استفاده از واکسنهای بوستر که باید استفاده شود، میتواند نوید بخش روزهای فارغ از دغدغهای به نام بیماری کووید19 باشد. ضمن اینکه لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز همانطور که گفته شده اصل مهمی است که نباید فراموش شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صدور دستور قضایی ترخیص فوری محموله ۱۶ هزار تنی برنج وارداتی از بندر شهید رجایی
رییسکل دادگستری استان هرمزگان از صدور دستور قضایی برای ترخیص فوری محموله بزرگ و ۱۶ هزار تنی برنج وارداتی از بندر شهید رجایی بندرعباس به منظور ارسال آن به سراسر کشور با هدف کنترل قیمتها خبر داد.
علی صالحی با حضور در ادارهکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و بندر شهید رجایی بندرعباس، ضمن ارزیابی کالاهای اساسی موجود در محوطه و انبارهای این مجموعه، دستورات لازم را بهمنظور تسریع در روند ترخیص و عرضه بهموقع کالاهای اساسی و اقلام ضروری برای تأمین نیاز بازار و ارسال به سراسر کشور صادر کرد.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، وی همچنین ضمن بازدید از محمولههای کالاهای اساسی و اقلام وارداتی موجود در انبارها، وضعیت ماشینآلات سنگین عمرانی- مهندسی و راهسازی رسوبی در بندر شهید رجایی را مورد ارزیابی قرار داد و دستورات لازم را بهمنظور بهبود شرایط نگهداری و جلوگیری از تخریب و تضییع این اموال صادر کرد.
صالحی در جریان این بازدید با اشاره به صدور دستور ویژه قضایی برای ترخیص محموله بزرگ برنج وارداتی از بندر شهید رجایی بندرعباس اظهار کرد: بر این اساس مقرر شد، اداره غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان به سرعت با رفع موانع موجود، نسبت به ترخیص فوری محموله بزرگ ۱۶ هزار تنی برنج وارداتی و ارسال آن به اقصینقاط کشور با هدف کنترل قیمتها اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای کنترل بازار و مقابله با گرانیها در جریان این بازدید با حضور مسئولان قضایی استان هرمزگان و مدیران دستگاههای اجرایی، تصمیمات لازم بهمنظور شتاببخشی به روند ترخیص کالاهای اساسی اتخاذ شد و دستگاههای متولی، مکلف شدند نسبت به اتخاذ تمهیدات لازم و بسیج تمامی امکانات برای ترخیص فوری اقلام دپوشده در محوطه و انبارهای گمرک و بندر شهیدرجایی که متأسفانه برخی از آنها به علت طولانی شدن مدت نگهداری در معرض فساد و انقضای تاریخ مصرف قرار گرفتهاند، به سرعت اقدام کنند.
رییسکل دادگستری استان هرمزگان بیان کرد: رویکرد مسئولان قضایی در بازدید از بنادر و گمرکات، تعیین تکلیف سریع کالاهای اساسی علیالخصوص اقلام ضروری از مرحله ترخیص تا رسیدن به دست مصرفکنندگان است و این امر با توجه به ضرورت رفع موانع قانونی بهصورت مستمر از سوی دستگاه قضایی استان پیگیری میشود. وی تصریح کرد: در نتیجه تصمیمات اتخاذشده، فوراً ضمن تشکیل کارگروهی با حضور نمایندگان سازمانهای متولی، مقرر شد در مهلت سه روز، لیست دقیقی از تمامی ماشینآلات سنگین عمرانی- مهندسی و راهسازی موجود به همراه جزییات و علت معطلی در روند ترخیص آنها به انضمام گزارشی از علل و عوامل قصور و تقصیر هر یک از دستگاههای ذیربط به همراه مستندات قانونی تهیه و جهت رسیدگی به دادگستری استان ارائه شود. صالحی افزود: با تعیین ضربالاجل سه روزه، دستورات ویژهای برای تکمیل مراحل کارشناسی و ارائه لیست ماشینآلات سنگین عمرانی- مهندسی و راهسازی رسوبی توسط ادارهکل بنادر و دریانوردی صادر شد. ادارهکل گمرکات استان هرمزگان نیز مکلف شد ظرف پنج روز ضمن تکمیل لیست مربوطه و انجام مراحل کارشناسی نسبت به ارائه آن به سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اقدام کند تا در جهت فروش این ماشینآلات از طریق مزایده طی یک ماه اقدام شود. وی خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای انجامشده، ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان هرمزگان ضمن تأمین کامیونهای مورد نیاز، نسبت به بارگیری محمولههای کالاهای اساسی و اقلام وارداتی از انبارهای گمرک و اسکله شهید رجایی بندرعباس و ارسال آنها به سراسر کشور، اقدام خواهد کرد.
به گزارش مرکز رسانه قوهقضاییه، وی همچنین ضمن بازدید از محمولههای کالاهای اساسی و اقلام وارداتی موجود در انبارها، وضعیت ماشینآلات سنگین عمرانی- مهندسی و راهسازی رسوبی در بندر شهید رجایی را مورد ارزیابی قرار داد و دستورات لازم را بهمنظور بهبود شرایط نگهداری و جلوگیری از تخریب و تضییع این اموال صادر کرد.
صالحی در جریان این بازدید با اشاره به صدور دستور ویژه قضایی برای ترخیص محموله بزرگ برنج وارداتی از بندر شهید رجایی بندرعباس اظهار کرد: بر این اساس مقرر شد، اداره غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان به سرعت با رفع موانع موجود، نسبت به ترخیص فوری محموله بزرگ ۱۶ هزار تنی برنج وارداتی و ارسال آن به اقصینقاط کشور با هدف کنترل قیمتها اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای کنترل بازار و مقابله با گرانیها در جریان این بازدید با حضور مسئولان قضایی استان هرمزگان و مدیران دستگاههای اجرایی، تصمیمات لازم بهمنظور شتاببخشی به روند ترخیص کالاهای اساسی اتخاذ شد و دستگاههای متولی، مکلف شدند نسبت به اتخاذ تمهیدات لازم و بسیج تمامی امکانات برای ترخیص فوری اقلام دپوشده در محوطه و انبارهای گمرک و بندر شهیدرجایی که متأسفانه برخی از آنها به علت طولانی شدن مدت نگهداری در معرض فساد و انقضای تاریخ مصرف قرار گرفتهاند، به سرعت اقدام کنند.
رییسکل دادگستری استان هرمزگان بیان کرد: رویکرد مسئولان قضایی در بازدید از بنادر و گمرکات، تعیین تکلیف سریع کالاهای اساسی علیالخصوص اقلام ضروری از مرحله ترخیص تا رسیدن به دست مصرفکنندگان است و این امر با توجه به ضرورت رفع موانع قانونی بهصورت مستمر از سوی دستگاه قضایی استان پیگیری میشود. وی تصریح کرد: در نتیجه تصمیمات اتخاذشده، فوراً ضمن تشکیل کارگروهی با حضور نمایندگان سازمانهای متولی، مقرر شد در مهلت سه روز، لیست دقیقی از تمامی ماشینآلات سنگین عمرانی- مهندسی و راهسازی موجود به همراه جزییات و علت معطلی در روند ترخیص آنها به انضمام گزارشی از علل و عوامل قصور و تقصیر هر یک از دستگاههای ذیربط به همراه مستندات قانونی تهیه و جهت رسیدگی به دادگستری استان ارائه شود. صالحی افزود: با تعیین ضربالاجل سه روزه، دستورات ویژهای برای تکمیل مراحل کارشناسی و ارائه لیست ماشینآلات سنگین عمرانی- مهندسی و راهسازی رسوبی توسط ادارهکل بنادر و دریانوردی صادر شد. ادارهکل گمرکات استان هرمزگان نیز مکلف شد ظرف پنج روز ضمن تکمیل لیست مربوطه و انجام مراحل کارشناسی نسبت به ارائه آن به سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اقدام کند تا در جهت فروش این ماشینآلات از طریق مزایده طی یک ماه اقدام شود. وی خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای انجامشده، ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان هرمزگان ضمن تأمین کامیونهای مورد نیاز، نسبت به بارگیری محمولههای کالاهای اساسی و اقلام وارداتی از انبارهای گمرک و اسکله شهید رجایی بندرعباس و ارسال آنها به سراسر کشور، اقدام خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تساوی تیم ملی ایران مقابل کره جنوبی
تیم ملی فوتبال ایران در چهارمین دیدار خود در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ برابر کره جنوبی با نتیجه تساوی متوقف شد تا ترمز ۱۰ برد متوالی این تیم کشیده شود.
تیم ملی فوتبال ایران در ادامه مسابقاتش در رقابتهای انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ میزبان کره جنوبی بود که این دیدار با نتیجه تساوی یک - یک به پایان رسید. در این مسابقه که از ساعت ۱۷ در ورزشگاه بدون تماشاگر آزادی تهران برگزار شد، سون هیونگ مین (۴۸) برای کره جنوبی و علیرضا جهانبخش (۷۶) برای ایران گلزنی کردند. به این ترتیب نوار بردهای ایران که در ۱۰ بازی گذشته خود با سرمربیگری دراگان اسکوچیچ پیروز شده بود، قطع شد.ایران با این نتیجه ۱۰ امتیازی شد و در صدر جدول گروه A مسابقات انتخابی جام جهانی باقی ماند. در این مسابقه که با قضاوت احمد الکاف داور عمانی برگزار شد، سردار آزمون و امید نورافکن از ایران کارت زرد دریافت کردند.
ترکیب تیم ملی ایران
دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی ایران تیمش را با ترکیب علیرضا بیرانوند، صادق محرمی، شجاع خلیلزاده، سعید عزتالهی، علیرضا جهانبخش (کاپیتان)، احمد نورالهی، مهدی طارمی، وحید امیری، محمدحسین کنعانیزادگان، علی قلیزاده (امید نورافکن) و سردار آزمون (مهدی قایدی) روانه میدان کرد. به این ترتیب، علی قلیزاده تنها بازیکن ورودی به ترکیب نسبت به بازی با امارات بود. قلی زاده در پست وینگر قرار گرفته و وحید امیری به دفاع چپ منتقل شده بود. در نیمه نخست در مجموع دو تیم بازی سرد و کسل کنندهای را به نمایش گذاشتند. بهترین موقعیت کره جنوبی در دقیقه ۱۲ بازی رقم خورد که ضربه سر بازیکنان این تیم از بالا دروازه ایران به اوت رفت. از جمله نکات قابل توجه این نیمه میتوان به اشتباهات زیاد بازیکنان ایران و کره در پاس کاری و همچنین عقب بازی کردن محمدحسین کنعانی زادگان و شجاع خلیل زاده دو مدافع مرکزی ایران اشاره کرد. با نزدیک شدن به زمان پایان نیمه نخست این تیم ایران بود که فشار برای گلزنی را بیشتر کرد. در دقیقه ۴۳ سردار آزمون شوت محکمی به سمت دروازه کره جنوبی زد که دروازه بان این تیم آن را دفع کرد. در ادامه روی اشتباه مدافع کره جنوبی، همین توپ به مهدی طارمی رسید که این مهاجم با یک ضربه آکروباتیک دوباره دروازه بان حریف را به واکنش واداشت اما توپ به گل تبدیل نشد.
تیرک دروازه به داد کره جنوبی رسید
در نیمه دوم اما، کره جنوبی خیلی زود توانست به گل برسد. سون هیونگ مین ستاره کره جنوبی که در تاتنهام انگلیس بازی می کند، با استفاده از فضای پشت مدافعان و اشتباه صادق محرمی خود را به محوطه جریمه ایران رساند و با یک ضربه فنی گل نخست بازی را به ثمر رساند. اسکوچیچ برای جبران نتیجه امید نورافکن را به جای علی قلی زاده وارد زمین کرد. نورافکن به دفاع چپ رفت و وحید امیری جای قلی زاده را در وینگر گرفت تا به قدرت هجومی ایران افزوده شود. ایران از دقیقه ۶۵ به بعد بر دامنه حملاتش افزود. در دقیقه ۶۷ شوت محکم سعید عزت اللهی به تیرک عمودی کره برخورد کرد. در دقیقه ۷۶ برنامه های ایران جواب داد و ایران با ضربه سر علیرضا جهانبخش به گل تساوی رسید. حرکت سردار آزمون در تعقیب توپ و ارسال پاس برای جهانبخش از نزدیکی های خط عرضی دروازه کره جنوبی قابل تحسین بود.بعد از این گل ایران کمی عقب کشید و کره جنوبی در دقایق پایانی فشار زیادی را برای گلزنی ایجاد کرد که در نهایت این فشار به جایی نرسید. خطرناکترین فرصت کره جنوبی در دقیقه ۹۲ به دست آمد که بیرانوند شوت کره جنوبی را مهار کرد و اجازه برد به حریف را نداد.
برنامه بازی های بعدی ایران
تیم ملی ایران تاکنون چهار مسابقه در این رقابت ها انجام داده است. پیش از بازی با کره جنوبی، ایران برابر سوریه، عراق و امارات پیروز شده بود. شاگردان اسکوچیچ در ادامه، روز ۲۰ آبان میهمان لبنان هستند و روز ۲۵ آبان دیدار برگشت با سوریه را برگزار می کنند.
نورافکن بازی با لبنان را از دست داد
امید نورافکن مدافع تیم ملی فوتبال ایران که در بازی قبل این تیم مقابل امارات کارت زرد گرفته بود، هم در دیدار با کره جنوبی از داور مسابقه کارت زرد گرفت. به این ترتیب وی دو کارته شد و در بازی روز ۲۰ آبان تیم ملی ایران مقابل لبنان محروم خواهد بود.
ترکیب تیم ملی ایران
دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی ایران تیمش را با ترکیب علیرضا بیرانوند، صادق محرمی، شجاع خلیلزاده، سعید عزتالهی، علیرضا جهانبخش (کاپیتان)، احمد نورالهی، مهدی طارمی، وحید امیری، محمدحسین کنعانیزادگان، علی قلیزاده (امید نورافکن) و سردار آزمون (مهدی قایدی) روانه میدان کرد. به این ترتیب، علی قلیزاده تنها بازیکن ورودی به ترکیب نسبت به بازی با امارات بود. قلی زاده در پست وینگر قرار گرفته و وحید امیری به دفاع چپ منتقل شده بود. در نیمه نخست در مجموع دو تیم بازی سرد و کسل کنندهای را به نمایش گذاشتند. بهترین موقعیت کره جنوبی در دقیقه ۱۲ بازی رقم خورد که ضربه سر بازیکنان این تیم از بالا دروازه ایران به اوت رفت. از جمله نکات قابل توجه این نیمه میتوان به اشتباهات زیاد بازیکنان ایران و کره در پاس کاری و همچنین عقب بازی کردن محمدحسین کنعانی زادگان و شجاع خلیل زاده دو مدافع مرکزی ایران اشاره کرد. با نزدیک شدن به زمان پایان نیمه نخست این تیم ایران بود که فشار برای گلزنی را بیشتر کرد. در دقیقه ۴۳ سردار آزمون شوت محکمی به سمت دروازه کره جنوبی زد که دروازه بان این تیم آن را دفع کرد. در ادامه روی اشتباه مدافع کره جنوبی، همین توپ به مهدی طارمی رسید که این مهاجم با یک ضربه آکروباتیک دوباره دروازه بان حریف را به واکنش واداشت اما توپ به گل تبدیل نشد.
تیرک دروازه به داد کره جنوبی رسید
در نیمه دوم اما، کره جنوبی خیلی زود توانست به گل برسد. سون هیونگ مین ستاره کره جنوبی که در تاتنهام انگلیس بازی می کند، با استفاده از فضای پشت مدافعان و اشتباه صادق محرمی خود را به محوطه جریمه ایران رساند و با یک ضربه فنی گل نخست بازی را به ثمر رساند. اسکوچیچ برای جبران نتیجه امید نورافکن را به جای علی قلی زاده وارد زمین کرد. نورافکن به دفاع چپ رفت و وحید امیری جای قلی زاده را در وینگر گرفت تا به قدرت هجومی ایران افزوده شود. ایران از دقیقه ۶۵ به بعد بر دامنه حملاتش افزود. در دقیقه ۶۷ شوت محکم سعید عزت اللهی به تیرک عمودی کره برخورد کرد. در دقیقه ۷۶ برنامه های ایران جواب داد و ایران با ضربه سر علیرضا جهانبخش به گل تساوی رسید. حرکت سردار آزمون در تعقیب توپ و ارسال پاس برای جهانبخش از نزدیکی های خط عرضی دروازه کره جنوبی قابل تحسین بود.بعد از این گل ایران کمی عقب کشید و کره جنوبی در دقایق پایانی فشار زیادی را برای گلزنی ایجاد کرد که در نهایت این فشار به جایی نرسید. خطرناکترین فرصت کره جنوبی در دقیقه ۹۲ به دست آمد که بیرانوند شوت کره جنوبی را مهار کرد و اجازه برد به حریف را نداد.
برنامه بازی های بعدی ایران
تیم ملی ایران تاکنون چهار مسابقه در این رقابت ها انجام داده است. پیش از بازی با کره جنوبی، ایران برابر سوریه، عراق و امارات پیروز شده بود. شاگردان اسکوچیچ در ادامه، روز ۲۰ آبان میهمان لبنان هستند و روز ۲۵ آبان دیدار برگشت با سوریه را برگزار می کنند.
نورافکن بازی با لبنان را از دست داد
امید نورافکن مدافع تیم ملی فوتبال ایران که در بازی قبل این تیم مقابل امارات کارت زرد گرفته بود، هم در دیدار با کره جنوبی از داور مسابقه کارت زرد گرفت. به این ترتیب وی دو کارته شد و در بازی روز ۲۰ آبان تیم ملی ایران مقابل لبنان محروم خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

واکنش های متفاوت به نتایج انتخابات عراق
با اعلام نتایج اولیه انتخابات در عراق رهبر جریان پیروز متعهد شد به استفاده از سلاح بیضابطه خاتمه داده و به بهبود وضعیت اقتصادی، بهداشتی و آموزشی کشورش بپردازد.
به گزارش شبکه سومریه نیوز، مقتدی، صدر رهبر جریان صدر در سخنرانی خود پس از انتخابات عراق تاکید کرد، فراکسیون صدر بزرگترین فراکسیون برای تشکیل دولت است. صدر اظهار کرد: از تمام سفارتخانههایی که در امور عراق و تشکیل دولت دخالت نکردند، تشکر میکنیم هرگونه دخالتی واکنشی دیپلماتیک یا احتمالا مردمی متناسب با جرم رخ داده به همراه داشته باشد و عراق تنها متعلق به عراقیهاست. رهبر جریان صدر افزود: هرگز اجازه مداخله نخواهیم داد و از این پس باید سلاح در دست دولت باشد و خارج از چارچوب دولت استفاده نشود حتی از جانب کسانی که داعیه مقاومت داشتند. صدر ادامه داد: زمان آن شده که ملت بدون اشغالگری، بدون شبه نظامیان زندگی کنند و از هیبت دولت کم نشود و عراق، عراق مرجعیت، حکما و چهرههاست و ما براساس نصایح آنها عمل میکنیم. ما برای وحدت صف عشایر به منظور حمایت از عراق تلاش میکنیم و سلاح خارج از چارجوب دولت را حذف میکنیم. این چهره شیعه عراق اشاره کرد، از این پس دولت و احزاب تسلطی روی اموال و منابع نخواهند داشت بلکه این اموال و منابع متعلق به ملت خواهد بود و هر فاسدی هر که باشد مواخذه میشود. نفت ملت برای ملت است. صدر قول داد برای افزایش ارزش دینار عراق تلاش خواهد کرد تا به تدریج به سطح ارزهای جهانی برسد. بازسازی، صنعت، تجارت، آموزش، بهداشت مورد توجه و تلاش بیشتر قرار خواهند گرفت و هیچ فرقی بین این استان و آن استان نیست مگر به قدر نیاز و تعداد جمعیت. صدر بیان کرد، بعث کافر علما را کشت و خون عراقیها را ریخت. اما فساد را با خون خود برمیکنیم و ملت در داخل و خارج از عزت برخوردار خواهند شد و ناظر ما خواهند بود. صدر در پایان گفت، ملت باید فراکسیون بزرگتر را بدون آثار سلاح و بدون ناراحت کردن دیگران جشن بگیرند. امروز روز ملت است و اصلاحات پیروز شد.
از سوی دیگر «هادی العامری» رهبر ائتلاف «فتح» عراق سه شنبه از نتایج انتخابات پارلمانی این کشور به شدت انتقاد کرد. وی گفت: به هیچ قیمتی زیر بار نتایج ساختگی انتخابات پارلمانی نمی رویم. بر اساس این گزارش، العامری افزود: ما از آراء نامزدها و رأی دهندگان خود دفاع خواهیم کرد. پیش از این، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در سخنانی به انتشار نتایج اولیه انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور واکنش نشان داد. همچنین جلیل النوری از اشخاص نزدیک به مقتدی صدر به اظهارات برخی از سیاستمدارانی که نتایج انتخابات را نپذیرفته اند واکنش نشان داده است. براساس آنچه که در رسانه ها منتشر شده وی در پاسخ به این افراد گفته است: خودتان را خسته نکنید و وقت خود را در انتظار پیام های خارج از کشور تلف نکنید، زیرا موضوع تمام شده است و صدر علاوی نیست.
رایزنیها برای تشکیل فراکسیون اکثریت
«نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق هم در سخنانی به انتشار نتایج اولیه انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور واکنش نشان داد. بر اساس این گزارش، رئیس ائتلاف دولت قانون در این زمینه گفت: مذاکرات و رایزنیهای خود برای تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی را آغاز میکنیم. وی اعلام کرد که با احزاب شیعه، سنی و کُرد تفاهماتی برای تشکیل فراکسیون اکثریت صورت گرفته است. روز دوشنبه شبکه «المیادین» گزارشی را در خصوص نتایج اولیه انتخابات پارلمانی عراق منتشر کرد. این شبکه در گزارش خود آورده است: صدریها اعلام کردهاند که ۷۳ کرسی را به دست آوردهاند. عزت الشابندر، سیاستمدار سرشناس عراقی نیز با انتشار توییتی درباره انتخابات برگزار شده در عراق نوشت: مسابقه کوچکتر به پایان رسید تا مسابقه بزرگتر آغاز شود، فراکسیون بزرگتر تشکیل شود و دولت شایستهتری انتخاب شود. تشکر از دولت، نیروهای امنیتی و کمیساریای مستقل انتخابات. شما آنچه را که میبایست به بهترین شکل ممکن انجام دادید. برخی از منابع نزدیک به نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون هم از احتمال ائتلافی با این ترکیب سخن گفته اند؛ دولت القانون ٣٧ کرسی، عزم ۱۵ کرسی، فتح ۱۴ کرسی، کلدانین ۵ کرسی، حقوق یک کرسی، اقتدار یک کرسی. این ائتلاف مجموعاً از ۷۳ کرسی برخوردار است. همچنین مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان که حزب او در انتخابات اخیر بیشترین کرسی را در بین احزاب کرد به دست آورده است، از گروههای سیاسی کرد خواست تا پس از برگزاری انتخابات برای محقق کردن منافع مشترک خود متحد شوند. وی همچنین خواستار بازسازی روابط بین اقلیم کردستان و دولت فدرال عراق براساس آنچه که او آن را شراکت حقیقی توصیف کرده است، شد.
گفتنی است؛ کمیساریای عالی مستقل انتخابات اعلام کرد که ۹۵ شکایت درباره رأیگیری عمومی و ۲۵ شکایت درباره رأیگیری ویژه دریافت کرده است. پس از اعلام نتایج یک مدت زمانی برای شکایات و ارجاع آنها به دادگاههای تخصصی مشخص خواهد شد و اعلام نتایج نهایی نیز دو هفته دیگر خواهد بود. پنجمین انتخابات پارلمان عراق بعد از سقوط صدام حسین، دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۰۵ به صورت زودهنگام ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) برگزار شد و طی آن ۳ هزار و ۲۴۳ نامزد، ازجمله ۹۵۱ زن برای ۳۲۹ کرسی پارلمان با یکدیگر رقابت کردند.
از سوی دیگر «هادی العامری» رهبر ائتلاف «فتح» عراق سه شنبه از نتایج انتخابات پارلمانی این کشور به شدت انتقاد کرد. وی گفت: به هیچ قیمتی زیر بار نتایج ساختگی انتخابات پارلمانی نمی رویم. بر اساس این گزارش، العامری افزود: ما از آراء نامزدها و رأی دهندگان خود دفاع خواهیم کرد. پیش از این، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در سخنانی به انتشار نتایج اولیه انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور واکنش نشان داد. همچنین جلیل النوری از اشخاص نزدیک به مقتدی صدر به اظهارات برخی از سیاستمدارانی که نتایج انتخابات را نپذیرفته اند واکنش نشان داده است. براساس آنچه که در رسانه ها منتشر شده وی در پاسخ به این افراد گفته است: خودتان را خسته نکنید و وقت خود را در انتظار پیام های خارج از کشور تلف نکنید، زیرا موضوع تمام شده است و صدر علاوی نیست.
رایزنیها برای تشکیل فراکسیون اکثریت
«نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق هم در سخنانی به انتشار نتایج اولیه انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور واکنش نشان داد. بر اساس این گزارش، رئیس ائتلاف دولت قانون در این زمینه گفت: مذاکرات و رایزنیهای خود برای تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی را آغاز میکنیم. وی اعلام کرد که با احزاب شیعه، سنی و کُرد تفاهماتی برای تشکیل فراکسیون اکثریت صورت گرفته است. روز دوشنبه شبکه «المیادین» گزارشی را در خصوص نتایج اولیه انتخابات پارلمانی عراق منتشر کرد. این شبکه در گزارش خود آورده است: صدریها اعلام کردهاند که ۷۳ کرسی را به دست آوردهاند. عزت الشابندر، سیاستمدار سرشناس عراقی نیز با انتشار توییتی درباره انتخابات برگزار شده در عراق نوشت: مسابقه کوچکتر به پایان رسید تا مسابقه بزرگتر آغاز شود، فراکسیون بزرگتر تشکیل شود و دولت شایستهتری انتخاب شود. تشکر از دولت، نیروهای امنیتی و کمیساریای مستقل انتخابات. شما آنچه را که میبایست به بهترین شکل ممکن انجام دادید. برخی از منابع نزدیک به نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون هم از احتمال ائتلافی با این ترکیب سخن گفته اند؛ دولت القانون ٣٧ کرسی، عزم ۱۵ کرسی، فتح ۱۴ کرسی، کلدانین ۵ کرسی، حقوق یک کرسی، اقتدار یک کرسی. این ائتلاف مجموعاً از ۷۳ کرسی برخوردار است. همچنین مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کردستان که حزب او در انتخابات اخیر بیشترین کرسی را در بین احزاب کرد به دست آورده است، از گروههای سیاسی کرد خواست تا پس از برگزاری انتخابات برای محقق کردن منافع مشترک خود متحد شوند. وی همچنین خواستار بازسازی روابط بین اقلیم کردستان و دولت فدرال عراق براساس آنچه که او آن را شراکت حقیقی توصیف کرده است، شد.
گفتنی است؛ کمیساریای عالی مستقل انتخابات اعلام کرد که ۹۵ شکایت درباره رأیگیری عمومی و ۲۵ شکایت درباره رأیگیری ویژه دریافت کرده است. پس از اعلام نتایج یک مدت زمانی برای شکایات و ارجاع آنها به دادگاههای تخصصی مشخص خواهد شد و اعلام نتایج نهایی نیز دو هفته دیگر خواهد بود. پنجمین انتخابات پارلمان عراق بعد از سقوط صدام حسین، دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۰۵ به صورت زودهنگام ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) برگزار شد و طی آن ۳ هزار و ۲۴۳ نامزد، ازجمله ۹۵۱ زن برای ۳۲۹ کرسی پارلمان با یکدیگر رقابت کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بورس در خواب معاملاتی
بورس اوراق بهادار تهران در شهریور و مهر سال جاری با وضعیت بغرنجی مواجه شده است. در شرایطی که بسیاری از سهامداران امید بسته بودند تا زیانهای گذشته آنها جبران شود، بازار در 50 روز گذشته باز هم وارد فاز زیان بیشتر شدند. در معاملات دیروز شاخص، افت ۳۸ هزار واحدی داشت؛ این ریزش بیشترین افت شاخص از ابتدای شهریور ماه بود. بسیاری از کارشناسان کاهش قیمت دلار و انتشار اخباری پیرامون برگزاری مذاکرات در وین را عامل اصلی ریزش بازار میدانند، اما به نظر میرسد، بازار سرمایه در این روزها با مشکلات بیشتری از نرخ ارز روبروست.
بورس تهران معاملات دیروز خود را با سرخ پوشی کامل و افت ۳۸ هزار واحدی شاخص کل به پایان رساند و با ثبت افت دو درصدی شاخص، به یک میلیون و ۴۱۸ هزار واحد رسید.
شاخص هم وزن هم با افت ۱۲ هزار و ۱۸۴ واحدی به ۴۰۱ هزار و ۵۷۴ واحد رسید. در معاملات دیروز، نمادهای فارس، شستا، فولاد و فملی بیشترین تأثیر را در افت شاخص داشتند.
در فرابورس هم شاخص با افت ۳۵۰ واحدی به ۲۰ هزار و ۴۸۴ واحد رسید و نمادهای آریا، صبا و شگویا بیشترین تأثیر را در افت شاخص فرابورس ایفا کردند. ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی رقم خورد.
افزایش تردید برای حضور در گردونه معاملات سهام
افزایش تردید برای حضور در گردونه معاملات سهام و البته دست نگه داشتن فعالان بورسی سبب شده است تا فضایی کمرمق را شاهد باشیم. در حالحاضر بهنظر میرسد این نوسانهای کوچک برای مدتی ادامه داشته باشد. ضمن آنکه شواهد از بیشترشدن تردید سرمایهگذاران نسبت به گذشته حکایت دارد.
بورس در معاملات این هفته خود تنها در روز دوشنبه با 3800 واحد رشد مواجه شده است. از ابتدای هفته بورس با کاهش حدودا 70 هزار واحدی مواجه بود. از ابتدای شهریور ماه ریزش روز گذشته بورس یک رکورد محسوب می شود. کاهش 38 هزار واحدی بورس را می توان نتیجه ابهام و تردید و خالی شدن فضای هیجانی در بازار سرمایه دانست. به نظرمی رسد بازار سرمایه در خواب معاملاتی فرو رفته است.
از اخباری که در روزهای اخیر در حال دست به دست شدن است، موضوع تغییر
هیات مدیره سازمان بورس و به تبع آن تغییر رییس این سازمان است. در صورتی که وزیر اقتصاد به عنوان رئیس شورای عالی بورس برای ساماندهی بورس اقدام فوری و عاجل نکند، ممکن است افراد سودجو بازهم از وضعیت نزولی بورس سوء استفاده کرده و اعتراضات به وضعیت بازار سرمایه دوباره شعلهور شود. در روزهای گذشته برخی سهامداران خواستار ورود وزیر اقتصاد به عنوان رئیس شورای عالی بورس به ماجراهای بازار سرمایه بوده اند. در این میان بازار توصیه های کارشناسان نیز داغ است. اکثر توصیه آنها مبنی بر این است که سرمایهگذاری از طریق روشهای غیرمستقیم صورت گیرد. برخی کارشناسان صندوقها و روشهایی را به سهامداران خرد برای سرمایهگذاری غیرمستقیم در این بازار سرمایه توصیه کردند، اما صحبت از چرایی وضعیت بورس که در این حالت است هم از دیگر موضوعاتی بود که مورد توجه است. یکی از فعالان بورسی در این خصوص گفت: از مهمترین موانع اصلی رشد بازار سرمایه در شرایط فعلی بهرغم وضعیت خوب بازارهای جهانی، بازارگردانی غلط، نوسانگیری تکنیکالی و کوتاهمدتنگری خارج از دامنه ارزش ذاتی سهام شرکتها است.
شرط بهبود وضعیت بورس
همچنین باز بودن دست برخی از افراد و گروهها در استفاده از معاملات الگوریتمی صدای بسیاری از سهامداران را درآورده است. انجام معاملات به شیوه غیر دستی و کامپیوتری در شرایطی که بازار با صف فروش همراه است، میتواند به یک چالش جدید برای بورس تبدیل شود. همچنین کارشناسان معتقدند قیمت گذاری دستوری در کنار احتیاط فعالان بازار سهام هم در شرایط فعلی میتواند وضعیتی را ایجاد کند که در آن مسیر پیسروی بازار بیش از پیش مبهم باشد و حتی روبهرو شدن با اخبار گوناگون اثرات مختلفی بر قیمتها بگذارد.
یک کارشناس بازار سرمایه در این خصوص گفت: اصلیترین عامل ایجاد روند اصلاحی در معاملات بورس، وجود ابهام و عدم اطمینان از وضعیت بازار ارز است.
نوید قدوسی خاطرنشان کرد: برخی از سهام تحت تاثیر عوامل بنیادی و افزایش قیمت کامودیتی ها مانند اوره یا متانول روندی متفاوت را از دیگر سهام در پیش گرفتند و رشد قیمتی را تجربه کردند، اما در کلیت بازار، رکود حاکم در بازار ارز به بازار سهام منتقل شد و شرایط معاملات را وارد نوسان کرد.
وی با بیان اینکه در کنار مساله قیمت ارز، شاهد قطعی برق برخی از واحدهای تولیدی بزرگ در مرداد ماه بودیم که این امر در مقطعی سبب ایجاد شوکی بزرگ به بازار شد، اظهار داشت: این موضوع از جمله عواملی بود که به تهدیدات بازار اضافه شد و تا حدودی سهامداران را محتاط کرد زیرا این احتمال وجود دارد که در ماه های آینده دوباره شاهد ایجاد قطعی گاز و تاثیر آن در برخی صنایع باشیم. قدوسی با اشاره به اینکه در کنار این دو عامل، شاهد تاثیر سیاست های جدید در روند معاملات بورس بودیم، گفت: بازار به دنبال ارزیابی به کارگیری سیاست های جدید به خصوص در حوزه قیمت گذاری دستوری بود که این اتفاق روند بازار را محتاطتر کرد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: همه این عوامل در کنار یکدیگر سبب ایجاد چنین روندی در بازار شدند اما اگر قرار باشد عوامل تاثیرگذار در روند اصلاحی بازار اولویت بندی شوند باید اعلام کرد که رکود بازار ارز بیشترین تاثیر بر روند اخیر معاملات بازار سهام را داشته است.
وی به صحبت های مطرح شده در خصوص تغییر رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و تاثیر آن بر معاملات بازار اشاره کرد و به ایرنا گفت: گمانه زنیهای مربوط به تغییر رییس سازمان بورس در روند نزولی بازار ممکن است موثر باشد، اما اهمیت آن بسیار کمتر از مساله موجود در نرخ ارز یا قیمت کامودیتی ها است.
قدوسی با تاکید بر اینکه رشد بازار در چند وقت گذشته بیشتر تحت تاثیر شرکت های سودآور و بنیادی رخ داد، گفت: این موضوع نشان دهنده آن است که بازار، حرکت خود را به صورت تحلیلی پیش برده است و سهام درستی برای سرمایه گذاری انتخاب شدند؛ بنابراین زمانی که بازار با تحلیل وارد مدار صعودی می شود دیگر وجود برخی از تغییرات مانند تغییر رییس سازمان بورس نمی تواند باعث ایجاد ترس یا نوسان در معاملات بازار شود.
در هر صورت باید صبر کرد و دید که نوسان فعلی قیمتها در بازار سرمایه به چه نحوی پی گرفته خواهد شد و آیا شرایط کلان حاکم بر اقتصاد کشور با توجه به برنامه های احتمالی بانک مرکزی و سیاست نرخ بهره به سمتی پیش خواهد رفت که قیمتها را در بازار سرمایه تضعیف یا تقویت کند.
شاخص هم وزن هم با افت ۱۲ هزار و ۱۸۴ واحدی به ۴۰۱ هزار و ۵۷۴ واحد رسید. در معاملات دیروز، نمادهای فارس، شستا، فولاد و فملی بیشترین تأثیر را در افت شاخص داشتند.
در فرابورس هم شاخص با افت ۳۵۰ واحدی به ۲۰ هزار و ۴۸۴ واحد رسید و نمادهای آریا، صبا و شگویا بیشترین تأثیر را در افت شاخص فرابورس ایفا کردند. ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی رقم خورد.
افزایش تردید برای حضور در گردونه معاملات سهام
افزایش تردید برای حضور در گردونه معاملات سهام و البته دست نگه داشتن فعالان بورسی سبب شده است تا فضایی کمرمق را شاهد باشیم. در حالحاضر بهنظر میرسد این نوسانهای کوچک برای مدتی ادامه داشته باشد. ضمن آنکه شواهد از بیشترشدن تردید سرمایهگذاران نسبت به گذشته حکایت دارد.
بورس در معاملات این هفته خود تنها در روز دوشنبه با 3800 واحد رشد مواجه شده است. از ابتدای هفته بورس با کاهش حدودا 70 هزار واحدی مواجه بود. از ابتدای شهریور ماه ریزش روز گذشته بورس یک رکورد محسوب می شود. کاهش 38 هزار واحدی بورس را می توان نتیجه ابهام و تردید و خالی شدن فضای هیجانی در بازار سرمایه دانست. به نظرمی رسد بازار سرمایه در خواب معاملاتی فرو رفته است.
از اخباری که در روزهای اخیر در حال دست به دست شدن است، موضوع تغییر
هیات مدیره سازمان بورس و به تبع آن تغییر رییس این سازمان است. در صورتی که وزیر اقتصاد به عنوان رئیس شورای عالی بورس برای ساماندهی بورس اقدام فوری و عاجل نکند، ممکن است افراد سودجو بازهم از وضعیت نزولی بورس سوء استفاده کرده و اعتراضات به وضعیت بازار سرمایه دوباره شعلهور شود. در روزهای گذشته برخی سهامداران خواستار ورود وزیر اقتصاد به عنوان رئیس شورای عالی بورس به ماجراهای بازار سرمایه بوده اند. در این میان بازار توصیه های کارشناسان نیز داغ است. اکثر توصیه آنها مبنی بر این است که سرمایهگذاری از طریق روشهای غیرمستقیم صورت گیرد. برخی کارشناسان صندوقها و روشهایی را به سهامداران خرد برای سرمایهگذاری غیرمستقیم در این بازار سرمایه توصیه کردند، اما صحبت از چرایی وضعیت بورس که در این حالت است هم از دیگر موضوعاتی بود که مورد توجه است. یکی از فعالان بورسی در این خصوص گفت: از مهمترین موانع اصلی رشد بازار سرمایه در شرایط فعلی بهرغم وضعیت خوب بازارهای جهانی، بازارگردانی غلط، نوسانگیری تکنیکالی و کوتاهمدتنگری خارج از دامنه ارزش ذاتی سهام شرکتها است.
شرط بهبود وضعیت بورس
همچنین باز بودن دست برخی از افراد و گروهها در استفاده از معاملات الگوریتمی صدای بسیاری از سهامداران را درآورده است. انجام معاملات به شیوه غیر دستی و کامپیوتری در شرایطی که بازار با صف فروش همراه است، میتواند به یک چالش جدید برای بورس تبدیل شود. همچنین کارشناسان معتقدند قیمت گذاری دستوری در کنار احتیاط فعالان بازار سهام هم در شرایط فعلی میتواند وضعیتی را ایجاد کند که در آن مسیر پیسروی بازار بیش از پیش مبهم باشد و حتی روبهرو شدن با اخبار گوناگون اثرات مختلفی بر قیمتها بگذارد.
یک کارشناس بازار سرمایه در این خصوص گفت: اصلیترین عامل ایجاد روند اصلاحی در معاملات بورس، وجود ابهام و عدم اطمینان از وضعیت بازار ارز است.
نوید قدوسی خاطرنشان کرد: برخی از سهام تحت تاثیر عوامل بنیادی و افزایش قیمت کامودیتی ها مانند اوره یا متانول روندی متفاوت را از دیگر سهام در پیش گرفتند و رشد قیمتی را تجربه کردند، اما در کلیت بازار، رکود حاکم در بازار ارز به بازار سهام منتقل شد و شرایط معاملات را وارد نوسان کرد.
وی با بیان اینکه در کنار مساله قیمت ارز، شاهد قطعی برق برخی از واحدهای تولیدی بزرگ در مرداد ماه بودیم که این امر در مقطعی سبب ایجاد شوکی بزرگ به بازار شد، اظهار داشت: این موضوع از جمله عواملی بود که به تهدیدات بازار اضافه شد و تا حدودی سهامداران را محتاط کرد زیرا این احتمال وجود دارد که در ماه های آینده دوباره شاهد ایجاد قطعی گاز و تاثیر آن در برخی صنایع باشیم. قدوسی با اشاره به اینکه در کنار این دو عامل، شاهد تاثیر سیاست های جدید در روند معاملات بورس بودیم، گفت: بازار به دنبال ارزیابی به کارگیری سیاست های جدید به خصوص در حوزه قیمت گذاری دستوری بود که این اتفاق روند بازار را محتاطتر کرد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: همه این عوامل در کنار یکدیگر سبب ایجاد چنین روندی در بازار شدند اما اگر قرار باشد عوامل تاثیرگذار در روند اصلاحی بازار اولویت بندی شوند باید اعلام کرد که رکود بازار ارز بیشترین تاثیر بر روند اخیر معاملات بازار سهام را داشته است.
وی به صحبت های مطرح شده در خصوص تغییر رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و تاثیر آن بر معاملات بازار اشاره کرد و به ایرنا گفت: گمانه زنیهای مربوط به تغییر رییس سازمان بورس در روند نزولی بازار ممکن است موثر باشد، اما اهمیت آن بسیار کمتر از مساله موجود در نرخ ارز یا قیمت کامودیتی ها است.
قدوسی با تاکید بر اینکه رشد بازار در چند وقت گذشته بیشتر تحت تاثیر شرکت های سودآور و بنیادی رخ داد، گفت: این موضوع نشان دهنده آن است که بازار، حرکت خود را به صورت تحلیلی پیش برده است و سهام درستی برای سرمایه گذاری انتخاب شدند؛ بنابراین زمانی که بازار با تحلیل وارد مدار صعودی می شود دیگر وجود برخی از تغییرات مانند تغییر رییس سازمان بورس نمی تواند باعث ایجاد ترس یا نوسان در معاملات بازار شود.
در هر صورت باید صبر کرد و دید که نوسان فعلی قیمتها در بازار سرمایه به چه نحوی پی گرفته خواهد شد و آیا شرایط کلان حاکم بر اقتصاد کشور با توجه به برنامه های احتمالی بانک مرکزی و سیاست نرخ بهره به سمتی پیش خواهد رفت که قیمتها را در بازار سرمایه تضعیف یا تقویت کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در مصاف با جریان تحریم و تحریف
پرویز سروری
در هر مقطعی که موضوع تحریمها و علل و عوامل پدیدارکننده آن مطرحشده و به جریان رسانهای و خبری مبدل گردیده، برخی بهجای بحث درباره ریشهها، به حواشی گمراهکننده پرداختهاند. در طول مذاکرات هستهای که گروهی اصل این جریان را رافع همه محدودیتهای جمهوری اسلامی میدانستند، حتی ارزشهای انقلابی بهعنوان یکی از مؤلفههای ایجادکننده تحریم مطرح شد و اینگونه وانمود گردید که مبارزه با استکبار بهخودیخود، هزینهزاست. بعضی نیز صرف مذاکره را سنتی برگرفته از سیره اهلبیت (ع) دانستند!
بنابراین اگر بخواهیم نسبت تحریف با تحریم را مشخص کنیم باید بگوییم که گاهی مقدمه تحریم، تحریف است. به این مفهوم که برای اثربخش بودن و مؤثر افتادن تحریم، ابتدا نیاز است که تحریف در لایههای مختلف ایجاد شود. این سناریو در گذشته یکبار اتفاق افتاد و اکنونکه دولت در حال جمعبندی و ارزیابیهای نهایی در خصوص مذاکرات است دوباره به جریان افتاده است.
جریان رسانههای هوادار غرب را که تحلیل کنیم، کلیدواژه همه آنها یک چیز است. اصرار بر عقبگرد از حقطلبی، مبارزه و مقاومت و اینکه تاوان ایستادگی، تحریم است. برای خروج از این وضعیت و رفع تحریم باید همرنگ جماعت شویم و دست از مواضع انقلابی و حقطلبانه! برداریم. جریان تحریف در عقیده و گفتار معتقد است که مقاومت و مخالفت با استعمارگران عصر حاضر، باعث پیشرفت و موفقیت نمیشود بلکه فقر و فلاکت را به بار میآورد. حامیان این تفکر عقیده راسخ دارند که اصل و اساس انقلاب اشتباه بوده و بر این مبنا، همه ناکارآمدیها و مشکلات کشور را برای جریان انقلابی فاکتور میکنند!
در سالهای گذشته، این روایت را تبلیغ میکردند که چون راهحلهای بکار گرفته شده تاکنون جواب نداده و از طرفی، کسانی مسئولیت دیپلماسی کشور را بر عهده داشتند که زبان دنیا را بلد نبودند، بنابراین لازم است که متواضعانه و بدون هیچ ادعایی با قدرتهای بزرگ گفتگو کنیم و برای خارج شدن از این وضعیت، همه شرایط آنها را بپذیریم!
در واقع شالوده این تحریف بزرگ، عبارت است از اینکه همه گرفتاریهای کشور، محصول ندانستن زبان دنیا بوده و چون رابطه با کدخدا نادیده گرفته شده، باید شرایط مطابق میل کشورهای بزرگ جهان، متحول شود. علیرغم اینکه این اتفاق در برخی موارد افتاد و در جریان مذاکرات گذشته، بعضاً خطوط قرمز تعیینشده از سوی نظام، نادیده گرفته شد اما وضعیت تحریمها حتی شدیدتر از زمانی شد که اساساً توافقی به نام برجام وجود نداشت. بهانه تحریفکنندگان با این حال، این بود که دیگران مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات شدند و اگر میگذاشتند، همه تحریمها رفع میشدند!
از طرفی، یک خروجی مهم از قِبَل تحریمها، غربالگری و تسویه برخی از مسئولان بود که خود را همراه انقلاب نشان میدادند اما وقتی فشارها تشدید شد، به این جهت که موافق سازش و کرنش بودند، ادعا کردند که تأمین اساسیترین و بدیهیترین نیازهای کشور نیز محتاج مذاکره و توافق است.
این تحریفها امروز هم به اشکال مختلف در جریان است و حامیان توافق با غرب توصیه میکنند که به هر نحو ممکن، فرصت مذاکرات آینده از دست نرود چراکه آمریکا از قدرت اجماع سازی برخوردار شده و اگر ایران شرایط قدرتهای جهان را نپذیرد تحریمهایی بهمراتب سختتر در انتظار کشور است.
راه مقابله با تحریف بازخوانی صحیح واقعیتهاست تا به این ترتیب، زمینه تحریم از بین برود. بهعنوان نمونه، بزرگنمایی در قدرت آمریکا توجیه معماران تحریف بود. آمریکا بر اساس اعداد و ارقام، یک کشور قدرتمند است اما به تعبیر رهبر معظم انقلاب، ایران نسبت به ۴۰ سال پیش خیلی قویتر شده و آمریکا نسبت به گذشته خود، ضعیفتر.
آمارها نشان می دهد آمریکا با چالش های بزرگ اقتصادی روبروست بطوریکه بدهیهای واشنگتن، بیش از میزان رشد اقتصاد این کشور بوده و به 28 تریلیون دلار رسیده است. بنابراین واشنگتن از منظر اقتصادی در پله پایینتری ایستاده و ضعیفتر شده است.
از لحاظ اثربخشی بر معادلات جهانی نیز آمریکا امروز با آمریکای دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی بسیار تفاوت کرده است. در آن زمان اگر کاخ سفید میخواست حاکمیت یک کشور را تغییر دهد، به هر نحو ممکن این اتفاق میافتاد. اما در دوره جدید، چنین تصمیماتی خارج از اراده کاخ سفید است. بهعنوان نمونه، دولتمردان این کشور قصد داشتند ۷ کشور را در غرب آسیا اشغال و تجزیه کنند. عراق، افغانستان، ایران، سوریه و یمن کشورهایی بودند که آمریکا برای آنها خوابها دیده بود اما درنهایت، ترامپ در یک اذعان تاریخی اعلام کرد که کشورش 7 تریلیون دلار در این منطقه به هدر داده است. از منظر دیپلماتیک نیز آمریکا بارها مضحکه خاص و عام شده. بهعنوان نمونه، در جریان تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، حتی همپیمانانش از همراهی با کاخ سفید امتناع کردند و پیوستن یک کشور بسیار کوچک و گمنام (دومینیکن) باعث شد بهاصطلاح ابتکارات دیپلماتیک واشنگتن نیز کارایی خود را از دست بدهد. بنابراین آمریکا آنگونه که برخی برای بزرگ کردن آن تلاش میکنند از قدرت و وجاهت سابق برخوردار نیست.
از سوی دیگر، جمهوری اسلامی در تراز کشورهای قدرتمند علمی جهان قرارگرفته است. رتبه چهارم نانوتکنولوژی، هشتم هوافضا، دهم بیوتکنولوژی پانزدهم پیشرفت علمی در جهان و دستیابی به فناوریهای پیچیده برای ایجاد یک شبکه گسترده و قدرتمند دفاعی بهنحویکه پهپادها و هواپیماهای راهبردی آمریکا از نزدیک شدن به مرزهای ایران واهمه دارند، گویای وسعت جغرافیای عظیم قدرت جمهوری اسلامی است.
این در حالی است که علت عمده اثربخشی تحریمها، معطل نگهداشتن سرمایههای کشور و عدم فعالسازی ظرفیتهای داخلی بود. گره زدن امور به نتیجه مذاکرات با طرفهای بدعهد، بهتدریج اقتصاد را شرطی کرد و این واقعیتی است که در ماجرای افزایش فشارهای وحشیانه بر مردم عادی، باید مورد بازخوانی دقیق قرار گیرد. وقتی چنین شد و حبابهای تحریف از میان رفت، حقایق آنچنانکه باید رخ نموده و با هویدا شدن علل واقعی خصومت دشمن، تحریمها نیز رنگ میبازند.
بنابراین اگر بخواهیم نسبت تحریف با تحریم را مشخص کنیم باید بگوییم که گاهی مقدمه تحریم، تحریف است. به این مفهوم که برای اثربخش بودن و مؤثر افتادن تحریم، ابتدا نیاز است که تحریف در لایههای مختلف ایجاد شود. این سناریو در گذشته یکبار اتفاق افتاد و اکنونکه دولت در حال جمعبندی و ارزیابیهای نهایی در خصوص مذاکرات است دوباره به جریان افتاده است.
جریان رسانههای هوادار غرب را که تحلیل کنیم، کلیدواژه همه آنها یک چیز است. اصرار بر عقبگرد از حقطلبی، مبارزه و مقاومت و اینکه تاوان ایستادگی، تحریم است. برای خروج از این وضعیت و رفع تحریم باید همرنگ جماعت شویم و دست از مواضع انقلابی و حقطلبانه! برداریم. جریان تحریف در عقیده و گفتار معتقد است که مقاومت و مخالفت با استعمارگران عصر حاضر، باعث پیشرفت و موفقیت نمیشود بلکه فقر و فلاکت را به بار میآورد. حامیان این تفکر عقیده راسخ دارند که اصل و اساس انقلاب اشتباه بوده و بر این مبنا، همه ناکارآمدیها و مشکلات کشور را برای جریان انقلابی فاکتور میکنند!
در سالهای گذشته، این روایت را تبلیغ میکردند که چون راهحلهای بکار گرفته شده تاکنون جواب نداده و از طرفی، کسانی مسئولیت دیپلماسی کشور را بر عهده داشتند که زبان دنیا را بلد نبودند، بنابراین لازم است که متواضعانه و بدون هیچ ادعایی با قدرتهای بزرگ گفتگو کنیم و برای خارج شدن از این وضعیت، همه شرایط آنها را بپذیریم!
در واقع شالوده این تحریف بزرگ، عبارت است از اینکه همه گرفتاریهای کشور، محصول ندانستن زبان دنیا بوده و چون رابطه با کدخدا نادیده گرفته شده، باید شرایط مطابق میل کشورهای بزرگ جهان، متحول شود. علیرغم اینکه این اتفاق در برخی موارد افتاد و در جریان مذاکرات گذشته، بعضاً خطوط قرمز تعیینشده از سوی نظام، نادیده گرفته شد اما وضعیت تحریمها حتی شدیدتر از زمانی شد که اساساً توافقی به نام برجام وجود نداشت. بهانه تحریفکنندگان با این حال، این بود که دیگران مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات شدند و اگر میگذاشتند، همه تحریمها رفع میشدند!
از طرفی، یک خروجی مهم از قِبَل تحریمها، غربالگری و تسویه برخی از مسئولان بود که خود را همراه انقلاب نشان میدادند اما وقتی فشارها تشدید شد، به این جهت که موافق سازش و کرنش بودند، ادعا کردند که تأمین اساسیترین و بدیهیترین نیازهای کشور نیز محتاج مذاکره و توافق است.
این تحریفها امروز هم به اشکال مختلف در جریان است و حامیان توافق با غرب توصیه میکنند که به هر نحو ممکن، فرصت مذاکرات آینده از دست نرود چراکه آمریکا از قدرت اجماع سازی برخوردار شده و اگر ایران شرایط قدرتهای جهان را نپذیرد تحریمهایی بهمراتب سختتر در انتظار کشور است.
راه مقابله با تحریف بازخوانی صحیح واقعیتهاست تا به این ترتیب، زمینه تحریم از بین برود. بهعنوان نمونه، بزرگنمایی در قدرت آمریکا توجیه معماران تحریف بود. آمریکا بر اساس اعداد و ارقام، یک کشور قدرتمند است اما به تعبیر رهبر معظم انقلاب، ایران نسبت به ۴۰ سال پیش خیلی قویتر شده و آمریکا نسبت به گذشته خود، ضعیفتر.
آمارها نشان می دهد آمریکا با چالش های بزرگ اقتصادی روبروست بطوریکه بدهیهای واشنگتن، بیش از میزان رشد اقتصاد این کشور بوده و به 28 تریلیون دلار رسیده است. بنابراین واشنگتن از منظر اقتصادی در پله پایینتری ایستاده و ضعیفتر شده است.
از لحاظ اثربخشی بر معادلات جهانی نیز آمریکا امروز با آمریکای دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی بسیار تفاوت کرده است. در آن زمان اگر کاخ سفید میخواست حاکمیت یک کشور را تغییر دهد، به هر نحو ممکن این اتفاق میافتاد. اما در دوره جدید، چنین تصمیماتی خارج از اراده کاخ سفید است. بهعنوان نمونه، دولتمردان این کشور قصد داشتند ۷ کشور را در غرب آسیا اشغال و تجزیه کنند. عراق، افغانستان، ایران، سوریه و یمن کشورهایی بودند که آمریکا برای آنها خوابها دیده بود اما درنهایت، ترامپ در یک اذعان تاریخی اعلام کرد که کشورش 7 تریلیون دلار در این منطقه به هدر داده است. از منظر دیپلماتیک نیز آمریکا بارها مضحکه خاص و عام شده. بهعنوان نمونه، در جریان تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، حتی همپیمانانش از همراهی با کاخ سفید امتناع کردند و پیوستن یک کشور بسیار کوچک و گمنام (دومینیکن) باعث شد بهاصطلاح ابتکارات دیپلماتیک واشنگتن نیز کارایی خود را از دست بدهد. بنابراین آمریکا آنگونه که برخی برای بزرگ کردن آن تلاش میکنند از قدرت و وجاهت سابق برخوردار نیست.
از سوی دیگر، جمهوری اسلامی در تراز کشورهای قدرتمند علمی جهان قرارگرفته است. رتبه چهارم نانوتکنولوژی، هشتم هوافضا، دهم بیوتکنولوژی پانزدهم پیشرفت علمی در جهان و دستیابی به فناوریهای پیچیده برای ایجاد یک شبکه گسترده و قدرتمند دفاعی بهنحویکه پهپادها و هواپیماهای راهبردی آمریکا از نزدیک شدن به مرزهای ایران واهمه دارند، گویای وسعت جغرافیای عظیم قدرت جمهوری اسلامی است.
این در حالی است که علت عمده اثربخشی تحریمها، معطل نگهداشتن سرمایههای کشور و عدم فعالسازی ظرفیتهای داخلی بود. گره زدن امور به نتیجه مذاکرات با طرفهای بدعهد، بهتدریج اقتصاد را شرطی کرد و این واقعیتی است که در ماجرای افزایش فشارهای وحشیانه بر مردم عادی، باید مورد بازخوانی دقیق قرار گیرد. وقتی چنین شد و حبابهای تحریف از میان رفت، حقایق آنچنانکه باید رخ نموده و با هویدا شدن علل واقعی خصومت دشمن، تحریمها نیز رنگ میبازند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
مسایل را به مردم بگویید، خود سانسوری نکنید
-
آمادگی کامل برای جنگ الکترونیک
-
تعیین ضرب الاجل برای واکسینه شدن اصناف
-
صدور دستور قضایی ترخیص فوری محموله ۱۶ هزار تنی برنج وارداتی از بندر شهید رجایی
-
تساوی تیم ملی ایران مقابل کره جنوبی
-
واکنش های متفاوت به نتایج انتخابات عراق
-
بورس در خواب معاملاتی
-
در مصاف با جریان تحریم و تحریف
دانلود نسخه پی دی اف