
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ترفند غرب برای تغییر طلبکار و بدهکار!
در شرایطی که آمریکا و اروپاییها به هیچکدام از تعهداتشان در برجام عمل نکرده و حتی واشنگتن با خروج یکجانبه از این توافق بینالمللی، خواهان حفظ تعهدات از سوی تهران است، حالا و در آستانه هفتمین دور از نشست وین، غربیها در یک سناریوی نخنما شده، تلاش دارند با فضاسازی رسانهای و لفاظیهای ضدایرانی، جایگاه خود را از بدهکار به طلبکار تغییر دهند.
جمهوری اسلامی ایران از بدو آغاز توافق هستهای در سال 2015 با پیشدستی در انجام تعهدات و پذیرفتن بازرسیها بیشتر از تعهد خود در برجام، موجبات تحسین بینالمللی را فراهم آورد و حتی آژانس بارها در بیانیههای مختلف صحت اقدامات ایران ذیل برجام را تایید کرد. اما در مقابل، طرف غربی و به خصوص آمریکاییها تلاش کردند ایران منفعت اقتصادی از این توافق نبرده و برخلاف تعهداتشان در توافق هستهای، راه حضور شرکتهای بینالمللی در ایران را بستند. اوج اقدامات آمریکاییها، خروج یکجانبه آنها از برجام و سکوت اروپاییها در برابر این اقدام خلاف وعده واشنگتن بود. حتی پس از آن نیز تهران تا دو سال به تعهداتش کامل عمل کرد اما زمانیکه بدعهدی غرب را دید، در چند گام تعهداتش را با اعلام قبلی کاهش داد. حال که دولت در ایران تغییر کرده، غربیها با تمنا و اصرار فراوان خواهان بازگشت تهران به میز مذاکره شدند اما حالا که ایران زمینه و زمان نشست هفتم وین را فراهم کرده، طرف غربی با غوغاسالاری و ادعاهای همیشگی در تلاش برای تأثیرگذاری بر فضای سیاسی نشست وین است و میکوشد با این فضاسازیها جای طلبکار و بدهکار را تغییر دهد.
در همین رابطه و در ادامه ایجاد جو روانی علیه کشورمان، وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای مدعی شده که دفتر کنترل داراییهای این نهاد آمریکایی، اسامی ۶شخص ایرانی و یک نهاد را به دلیل آنچه «تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری۲۰۲۰ آمریکا» خوانده شده در فهرست تحریمها قرار داده است. در بیانیه خزانهداری آمریکا ادعا شده که آمریکا نفوذهای سایبری توسط کنشگران تحت حمایت دولتها، از جمله کنشگران ایرانی را شناسایی کرده است. این کنشگران، به دنبال ایجاد تفرقه و تضعیف اعتماد رأیدهندگان به روند انتخاباتی آمریکا بودند. این افراد همچنین اقدام به انتشار اطلاعات جعلی در شبکههای اجتماعی کرده و ایمیلهای تهدیدآمیز و ویدئوهای قلابی ارسال کردند. «لوید آستین» رییس پنتاگون هم با ادعای تنشزایی تهران در منطقه، گفت: رفتار ایران در قبال کشتیهای آمریکایی را تحمل نمیکنند و از خود و متحدان آمریکا دفاع خواهند کرد.
نسخهپیچی جدید آمریکا برای برجام
مقامهای آمریکایی و صهیونیستی مدعی شدهاند «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخسفید ایده توافق موقت با ایران با هدف خرید زمان بیشتر در مذاکرات هستهای را با همتای اسرائیلی خودش مطرح کرده است. پایگاه آکسیوس با گزارش این خبر، ادعا کرد: طرح توافق موقت با ایران، طرحی موقت است و موضع دولت «جو بایدن» کماکان اصرار بر احیای کامل برجام است. طبق گفته مقامهای آمریکایی، ایده مطرحشده از سوی آمریکاییها این بود که آمریکا و متحدانش در ازای توقف موقت بخشهایی از برنامه هستهای خود، امکان آزادسازی بخشهایی از داراییهای مسدودشده ایران را فراهم خواهند کرد و یا اینکه برای مبادلات کالاهای بشردوستانه، معافیتهای تحریمی صادر خواهند کرد. یک مقام صهیونیستی ادعا کرده هولاتا به سالیوان گفته که اسرائیل با این پیشنهاد موافق نیست چراکه هر توافق موقت با ایران به توافقی دائمی تبدیل خواهد شد که به ایران اجازه خواهد داد زیرساختهای هستهای و ذخائر اورانیوم خودش را حفظ کند. این در حالی است که «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخسفید در پاسخ به سئوالی درباره گزارشهای منتشرشده در یک رسانه آمریکایی درباره احتمال تلاش دولت «جو بایدن» برای رسیدن به توافق موقت با ایران، تغییر رویکرد آمریکا در این زمینه را رد و اعلام بیاطلاعی کرد.همچنین وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود بار دیگر با غرضورزی ایران را ناقض حقوقبشر خواند.
معاونان سیاسی وزیران خارجه سه کشور اروپایی در ریاض با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و نمایندگان اعضای شورای همکاری خلیجفارس در ریاض نیز دیدار و بیانیه ای صادر کردند. در این بیانیه در حالی از «بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا» سخن به میان آمده که ایران، بر خلاف آمریکا از توافق هستهای خارج نشده است. همچنین آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهای مشترک خاطرنشان کردهاند روابط اقتصادی با ایران بعد از رفع تحریمها ذیل برجام به نفع منطقه است.
بازیگری فعال پلیس بد
فرانسه هم که همواره به عنوان پلیس بد مذاکرات شناخته میشود و برای عملیاتی شدن اهداف شوم آمریکا، علیه کشورمان گزافهگویی میکند، این روزها بشدت فعال است. در ادامه روند اظهارات ضدایرانی مقامات پاریس، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه ادعا کرد: اولین بررسی که باید انجام دهیم این است که آیا گفتوگو را از جایی که در مذاکرات ماه ژوئن با دولت قبلی ایران متوقف شد ادامه میدهیم یا خیر. وزیر خارجه فرانسه بدون اشاره به بدعهدی این کشور و دیگر کشورهای غربی امضاکننده برجام به تعهدات برجامیشان، بار دیگر توپ را به زمین ایران انداخت. لودریان مدعی شد: اگر مذاکرات وین ساختگی باشد، باید برنامه جامع اقدام مشترک برجام را توخالی ارزیابی کنیم! «آنکلیر لگندر» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه هم گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره افزایش ذخایر سوخت هستهای ایران را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد و مدعی شد: نشست آتی شورای حکام بایستی پیامی قاطع به ایران ارسال کند.
عربستان هم خواهان بمب هستهای شد
اما در آستانه نشست وین، مقامات ریاض هم در همراهی با غرب و برای تأثیرگذاری بر فضای این مذاکرات، مدعی شدند که ریاض هم باید بمب هستهای داشته باشد. در همین رابطه و پس از افشاگری سال گذشته منابع خبری درخصوص تلاشهای پنهانی ریاض برای تهیه کیک زرد، «ترکی الفیصل» رییس اسبق سازمان اطلاعات عربستان سعودی ادعا کرد که ریاض باید برای دفاع از خود در برابر ایران هر آنچه لازم است، انجام دهد. وی با طرح این ادعا که ایران به دنبال بمب هستهای است، در این خصوص مدعی شد: پیشتر هم علنا گفتم که ما حتما باید هر آنچه لازم است، انجام دهیم از جمله توسعه یک بمب هستهای تا از خودمان در برابر احتمال ایران هستهای دفاع کنیم.
اما چیزی که عیان است، غربیها از تغییر رویکرد در ایران بشدت هراسان هستند و از قاطعیت تیم جدید هستهای کشورمان در مطالبهگری از تعهدات فراوان غربیها بسیار نگرانند و این فضاسازیها نیز برای کاهش انتظارات ایران ایجاد میشود. چیزی که مقامات تهران باید نسبت به این فضاسازیها هوشیار باشند. تهران البته در برابر مواضع سخیف غربیها موضع قاطعی تاکنون اتخاذ کرده و پیام روشنی به آنها داده است. در همین رابطه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه طی سخنانی در بیست و دومین نشست شورای وزیران اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند(آیورا) تأکید کرد: رفع تحریمها و استیفای حقوق ایران علاوه بر آثار مثبت اقتصادی و انسانی، بیتردید به حضور قویتر و موثرتر جمهوری اسلامی در ترتیبات همکاری منطقهای از جمله «آیورا» نیز منجر خواهد شد. وی در گفتوگوی تلفنی همتای لهستانی خود، هدف مشارکت فعال ایران در مذاکرات وین را لغو تحریمهای غیرقانونی خواند و گفت: تمامی طرفها به این درک مشترک رسیدهاند که آمریکا مقصر اصلی و مسئول وضعیت فعلی است. علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه هم اعلام کرد: موفقیت مذاکرات هشتم آذر در گرو «اراده جدی» و «آمادگی عملی» طرف مقابل برای «لغو تحریمها» است. مجید تختروانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز طی سخنانی گفت: ایران به شرایط برجام پایبند بوده، ولی آمریکا و سه کشور اروپایی تعهدات خود را نقض کردهاند. همچنین سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما، در مورد شرایط بازگشت آمریکا به برجام، اظهار داشت: برداشتن موثر، یکجا و قابل راستیآزمایی تحریمها شرط بازگشت آمریکا به برجام است و این تمامی هدف ما از گفتوگوها در وین است. وی تصریح کرد: البته ما تضمینهایی میخواهیم که آمریکا مجددا حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت. خطیبزاده تاکید کرد: آمریکا به شمول دولت فعلی آمریکا نشان داده که نمیتواند پای تضمینهای خود بایستد و امضای رییسجمهور آمریکا آنچنان که ادعا میکنند قابل اتکا و ارزش نیست لذا طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکرهکننده بر اخذ تضمینهای لازم تاکید داشته باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اظهارات همتای فرانسوی، گفت: حیثیت آژانس بهعنوان یک نهاد فنی و تخصصی
سازمان ملل باید از شائبه هرگونه رفتار و کنش سیاسی به دور باشد. خطیبزاده همچنین تلاشهای جدید تحریمی آمریکا را در ادامه سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ و اقداماتی از روی استیصال و فاقد مشروعیت خواند و محکوم کرد. کوتاه سخن اینکه، رویه در پیش گرفته از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، معادلات غربیها را برهم زده و قاطعیت تهران این پیام را به غرب صادر کرده که رویکرد ایران نسبت توافق هستهای تغییر کرده است و اگر غرب اقدام عملی در راستای عمل به تعهداتش نداشته باشد، ایران مسیر استقلال هستهای و اقتصادی را به خواست و اراده خود دنبال خواهد کرد. همین موضوع غربیها را به این تکاپو و این حجم از گزافهگویی انداخته و تیم مذاکرهکننده ایران نیز بداند مسیرش درست بوده و نباید مرعوب این فضاسازیها شود.
در همین رابطه و در ادامه ایجاد جو روانی علیه کشورمان، وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای مدعی شده که دفتر کنترل داراییهای این نهاد آمریکایی، اسامی ۶شخص ایرانی و یک نهاد را به دلیل آنچه «تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری۲۰۲۰ آمریکا» خوانده شده در فهرست تحریمها قرار داده است. در بیانیه خزانهداری آمریکا ادعا شده که آمریکا نفوذهای سایبری توسط کنشگران تحت حمایت دولتها، از جمله کنشگران ایرانی را شناسایی کرده است. این کنشگران، به دنبال ایجاد تفرقه و تضعیف اعتماد رأیدهندگان به روند انتخاباتی آمریکا بودند. این افراد همچنین اقدام به انتشار اطلاعات جعلی در شبکههای اجتماعی کرده و ایمیلهای تهدیدآمیز و ویدئوهای قلابی ارسال کردند. «لوید آستین» رییس پنتاگون هم با ادعای تنشزایی تهران در منطقه، گفت: رفتار ایران در قبال کشتیهای آمریکایی را تحمل نمیکنند و از خود و متحدان آمریکا دفاع خواهند کرد.
نسخهپیچی جدید آمریکا برای برجام
مقامهای آمریکایی و صهیونیستی مدعی شدهاند «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخسفید ایده توافق موقت با ایران با هدف خرید زمان بیشتر در مذاکرات هستهای را با همتای اسرائیلی خودش مطرح کرده است. پایگاه آکسیوس با گزارش این خبر، ادعا کرد: طرح توافق موقت با ایران، طرحی موقت است و موضع دولت «جو بایدن» کماکان اصرار بر احیای کامل برجام است. طبق گفته مقامهای آمریکایی، ایده مطرحشده از سوی آمریکاییها این بود که آمریکا و متحدانش در ازای توقف موقت بخشهایی از برنامه هستهای خود، امکان آزادسازی بخشهایی از داراییهای مسدودشده ایران را فراهم خواهند کرد و یا اینکه برای مبادلات کالاهای بشردوستانه، معافیتهای تحریمی صادر خواهند کرد. یک مقام صهیونیستی ادعا کرده هولاتا به سالیوان گفته که اسرائیل با این پیشنهاد موافق نیست چراکه هر توافق موقت با ایران به توافقی دائمی تبدیل خواهد شد که به ایران اجازه خواهد داد زیرساختهای هستهای و ذخائر اورانیوم خودش را حفظ کند. این در حالی است که «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخسفید در پاسخ به سئوالی درباره گزارشهای منتشرشده در یک رسانه آمریکایی درباره احتمال تلاش دولت «جو بایدن» برای رسیدن به توافق موقت با ایران، تغییر رویکرد آمریکا در این زمینه را رد و اعلام بیاطلاعی کرد.همچنین وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود بار دیگر با غرضورزی ایران را ناقض حقوقبشر خواند.
معاونان سیاسی وزیران خارجه سه کشور اروپایی در ریاض با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و نمایندگان اعضای شورای همکاری خلیجفارس در ریاض نیز دیدار و بیانیه ای صادر کردند. در این بیانیه در حالی از «بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا» سخن به میان آمده که ایران، بر خلاف آمریکا از توافق هستهای خارج نشده است. همچنین آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهای مشترک خاطرنشان کردهاند روابط اقتصادی با ایران بعد از رفع تحریمها ذیل برجام به نفع منطقه است.
بازیگری فعال پلیس بد
فرانسه هم که همواره به عنوان پلیس بد مذاکرات شناخته میشود و برای عملیاتی شدن اهداف شوم آمریکا، علیه کشورمان گزافهگویی میکند، این روزها بشدت فعال است. در ادامه روند اظهارات ضدایرانی مقامات پاریس، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه ادعا کرد: اولین بررسی که باید انجام دهیم این است که آیا گفتوگو را از جایی که در مذاکرات ماه ژوئن با دولت قبلی ایران متوقف شد ادامه میدهیم یا خیر. وزیر خارجه فرانسه بدون اشاره به بدعهدی این کشور و دیگر کشورهای غربی امضاکننده برجام به تعهدات برجامیشان، بار دیگر توپ را به زمین ایران انداخت. لودریان مدعی شد: اگر مذاکرات وین ساختگی باشد، باید برنامه جامع اقدام مشترک برجام را توخالی ارزیابی کنیم! «آنکلیر لگندر» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه هم گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره افزایش ذخایر سوخت هستهای ایران را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد و مدعی شد: نشست آتی شورای حکام بایستی پیامی قاطع به ایران ارسال کند.
عربستان هم خواهان بمب هستهای شد
اما در آستانه نشست وین، مقامات ریاض هم در همراهی با غرب و برای تأثیرگذاری بر فضای این مذاکرات، مدعی شدند که ریاض هم باید بمب هستهای داشته باشد. در همین رابطه و پس از افشاگری سال گذشته منابع خبری درخصوص تلاشهای پنهانی ریاض برای تهیه کیک زرد، «ترکی الفیصل» رییس اسبق سازمان اطلاعات عربستان سعودی ادعا کرد که ریاض باید برای دفاع از خود در برابر ایران هر آنچه لازم است، انجام دهد. وی با طرح این ادعا که ایران به دنبال بمب هستهای است، در این خصوص مدعی شد: پیشتر هم علنا گفتم که ما حتما باید هر آنچه لازم است، انجام دهیم از جمله توسعه یک بمب هستهای تا از خودمان در برابر احتمال ایران هستهای دفاع کنیم.
اما چیزی که عیان است، غربیها از تغییر رویکرد در ایران بشدت هراسان هستند و از قاطعیت تیم جدید هستهای کشورمان در مطالبهگری از تعهدات فراوان غربیها بسیار نگرانند و این فضاسازیها نیز برای کاهش انتظارات ایران ایجاد میشود. چیزی که مقامات تهران باید نسبت به این فضاسازیها هوشیار باشند. تهران البته در برابر مواضع سخیف غربیها موضع قاطعی تاکنون اتخاذ کرده و پیام روشنی به آنها داده است. در همین رابطه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه طی سخنانی در بیست و دومین نشست شورای وزیران اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند(آیورا) تأکید کرد: رفع تحریمها و استیفای حقوق ایران علاوه بر آثار مثبت اقتصادی و انسانی، بیتردید به حضور قویتر و موثرتر جمهوری اسلامی در ترتیبات همکاری منطقهای از جمله «آیورا» نیز منجر خواهد شد. وی در گفتوگوی تلفنی همتای لهستانی خود، هدف مشارکت فعال ایران در مذاکرات وین را لغو تحریمهای غیرقانونی خواند و گفت: تمامی طرفها به این درک مشترک رسیدهاند که آمریکا مقصر اصلی و مسئول وضعیت فعلی است. علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه هم اعلام کرد: موفقیت مذاکرات هشتم آذر در گرو «اراده جدی» و «آمادگی عملی» طرف مقابل برای «لغو تحریمها» است. مجید تختروانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز طی سخنانی گفت: ایران به شرایط برجام پایبند بوده، ولی آمریکا و سه کشور اروپایی تعهدات خود را نقض کردهاند. همچنین سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما، در مورد شرایط بازگشت آمریکا به برجام، اظهار داشت: برداشتن موثر، یکجا و قابل راستیآزمایی تحریمها شرط بازگشت آمریکا به برجام است و این تمامی هدف ما از گفتوگوها در وین است. وی تصریح کرد: البته ما تضمینهایی میخواهیم که آمریکا مجددا حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت. خطیبزاده تاکید کرد: آمریکا به شمول دولت فعلی آمریکا نشان داده که نمیتواند پای تضمینهای خود بایستد و امضای رییسجمهور آمریکا آنچنان که ادعا میکنند قابل اتکا و ارزش نیست لذا طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکرهکننده بر اخذ تضمینهای لازم تاکید داشته باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به اظهارات همتای فرانسوی، گفت: حیثیت آژانس بهعنوان یک نهاد فنی و تخصصی
سازمان ملل باید از شائبه هرگونه رفتار و کنش سیاسی به دور باشد. خطیبزاده همچنین تلاشهای جدید تحریمی آمریکا را در ادامه سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ و اقداماتی از روی استیصال و فاقد مشروعیت خواند و محکوم کرد. کوتاه سخن اینکه، رویه در پیش گرفته از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، معادلات غربیها را برهم زده و قاطعیت تهران این پیام را به غرب صادر کرده که رویکرد ایران نسبت توافق هستهای تغییر کرده است و اگر غرب اقدام عملی در راستای عمل به تعهداتش نداشته باشد، ایران مسیر استقلال هستهای و اقتصادی را به خواست و اراده خود دنبال خواهد کرد. همین موضوع غربیها را به این تکاپو و این حجم از گزافهگویی انداخته و تیم مذاکرهکننده ایران نیز بداند مسیرش درست بوده و نباید مرعوب این فضاسازیها شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عزم مردم و مسئولان برای احیای زاینده رود
درپی مطالبه دلسوزانه یک هفته گذشته مردم اصفهان نسبت به وضعیت آب زایندهرود، دولت همگام با مردم به این موضوع ورود کرد و حتی روز گذشته معاون اول رییسجمهور به وزرای نیرو و کشاورزی دستور پیگیری تا حل مشکلات آب اصفهان را داد و این همدلی مردم و دولت، سبب سنگ روی یخ شدن ضدانقلاب شد.
تجمع نجیبانه مردم و کشاورزان اصفهان، روز گذشته با حضور هزاران نفر از مردم این استان در حمایت از جریان دائمی زایندهرود برگزار شد. در شرایطی که کشاورزان اصفهان از یک هفته پیش به صورت مسالمتآمیز و بدون توجه به مسائل حاشیهای و موارد سیاسی، در بستر خشک رودخانه زایندهرود در محل پل خواجوی اصفهان برای مطالبه بهحق خود تجمع کردهاند، روز گذشته هم این رودخانه خشک، شاهد حضور هزاران نفر از مردم اصفهان بود که نسبت به عدم جریان این رودخانه معترض بودند. بنابر بیانیهها و توصیههای اقشار مختلف مردم، گروههای مختلف کشاورزان و سایر چهرههای اصفهان، این تجمع بدون هرگونه قصد سیاسی و صرفاً در حمایت از جریان رودخانهای برگزار شد که سالها است با بیمهری دچار مشکلات مختلفی شده است. این در شرایطی بود که ضدانقلاب در فضای مجازی بسیار کوشید تا با تحریک مطالبهگران، شعارهای آنها را جهتدهی کرده که با درایت مردم و ورود بهموقع دولت، این نقشه دشمنان هم نقش برآب شد.
تجمع روز گذشته در شرایطی رخ داد که آیتالله سیدابراهیم رئیسی رییسجمهور، 20آبان در جلسهای با نمایندگان استان اصفهان پیگیر این مطالبه بهحق مردمی بود و در این جلسه مقرر شد تا مرکز بررسی استراتژیک ریاستجمهوری موضوعات اصفهان را مورد بررسی قرار دهند.
به هر شکلی مشکل زایندهرود را حل میکنیم
در همین رابطه، روز گذشته محمد مخبر معاون اول رییسجمهور به وزرای نیرو و جهاد کشاورزی دستور داد درباره مشکلات حوضه آبریز زایندهرود در سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد اقدام کنند. مخبر همچنین روز گذشته در ارتباط با شبکه خبر سیما، با اشاره به تجمع مردم و کشاورزان اصفهان در حمایت از جریان دائمی زایندهرود، اظهار داشت: باید در درجه نخست یک تشکر از بصیرت انقلابی مردم اصفهان صورت دهم که در طول تاریخ انقلاب نیز این بصیرت وجود داشته است. وی با اشاره به مشکلات خشکسالی در کشور تصریح کرد: ما در دولت به دنبال این هستیم که مسئله را مدیریت کنیم که این دوره سخت را پشت سر بگذاریم و واقعاً دنبال حل مشکل هستیم. مخبر با اشاره به وضعیت نامناسب کشاورزان شرق اصفهان گفت: من شخصاً در جمع این عزیزان در شرق اصفهان حضور داشتهام و میدانم که وضعیت سختی داشتهاند و به دنبال آن هستیم که به هر وسیلهای که هست و میشود، مشکل را برطرف کنیم. مخبر تصریح کرد: 4استان درگیر مشکل هستند و به دنبال هستیم که هر طور شده مشکل 4استان بهویژه اصفهان برطرف شود و امیدوارم هر چه سریعتر در این زمینه به راهکار عملی برسیم. همچنین جمعه دوهفته گذشته علیاکبر محرابیان وزیر نیرو برای بررسی مشکلات زایندهرود و حوضه آبریز اصفهان به این شهر سفر کرد و در جمع کشاورزان اصفهانی قول داد که خواسته عدالت توزیع آب در جای جای استانهای مرکزی کشور محقق شود. محرابیان روز گذشته هم در گفتوگو با رسانه ملی، تأکید کرد: از کشاورزان اصفهانی عذرخواهی میکنیم که نمیتوانیم آنطور که لازم است برای کشت آنها آب تهیه کنیم؛ امیدواریم با عنایت خداوند در ماههای آینده بتوانیم این کمبودها را جبران کنیم. به گفته سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز مقرر شده مبلغ یک هزار و 500میلیارد تومان از طریق صنایع، تامین و در صندوق سازگاری با کمآبی به جهاد کشاورزی تحویل شود تا بین حقابهداران تقسیم شود.
تجمع روز گذشته در شرایطی رخ داد که آیتالله سیدابراهیم رئیسی رییسجمهور، 20آبان در جلسهای با نمایندگان استان اصفهان پیگیر این مطالبه بهحق مردمی بود و در این جلسه مقرر شد تا مرکز بررسی استراتژیک ریاستجمهوری موضوعات اصفهان را مورد بررسی قرار دهند.
به هر شکلی مشکل زایندهرود را حل میکنیم
در همین رابطه، روز گذشته محمد مخبر معاون اول رییسجمهور به وزرای نیرو و جهاد کشاورزی دستور داد درباره مشکلات حوضه آبریز زایندهرود در سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد اقدام کنند. مخبر همچنین روز گذشته در ارتباط با شبکه خبر سیما، با اشاره به تجمع مردم و کشاورزان اصفهان در حمایت از جریان دائمی زایندهرود، اظهار داشت: باید در درجه نخست یک تشکر از بصیرت انقلابی مردم اصفهان صورت دهم که در طول تاریخ انقلاب نیز این بصیرت وجود داشته است. وی با اشاره به مشکلات خشکسالی در کشور تصریح کرد: ما در دولت به دنبال این هستیم که مسئله را مدیریت کنیم که این دوره سخت را پشت سر بگذاریم و واقعاً دنبال حل مشکل هستیم. مخبر با اشاره به وضعیت نامناسب کشاورزان شرق اصفهان گفت: من شخصاً در جمع این عزیزان در شرق اصفهان حضور داشتهام و میدانم که وضعیت سختی داشتهاند و به دنبال آن هستیم که به هر وسیلهای که هست و میشود، مشکل را برطرف کنیم. مخبر تصریح کرد: 4استان درگیر مشکل هستند و به دنبال هستیم که هر طور شده مشکل 4استان بهویژه اصفهان برطرف شود و امیدوارم هر چه سریعتر در این زمینه به راهکار عملی برسیم. همچنین جمعه دوهفته گذشته علیاکبر محرابیان وزیر نیرو برای بررسی مشکلات زایندهرود و حوضه آبریز اصفهان به این شهر سفر کرد و در جمع کشاورزان اصفهانی قول داد که خواسته عدالت توزیع آب در جای جای استانهای مرکزی کشور محقق شود. محرابیان روز گذشته هم در گفتوگو با رسانه ملی، تأکید کرد: از کشاورزان اصفهانی عذرخواهی میکنیم که نمیتوانیم آنطور که لازم است برای کشت آنها آب تهیه کنیم؛ امیدواریم با عنایت خداوند در ماههای آینده بتوانیم این کمبودها را جبران کنیم. به گفته سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز مقرر شده مبلغ یک هزار و 500میلیارد تومان از طریق صنایع، تامین و در صندوق سازگاری با کمآبی به جهاد کشاورزی تحویل شود تا بین حقابهداران تقسیم شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

قدرت تولید علم
دکتر محمدصادق کوشکی
آسیبشناسی تاریخ معاصر ایران بهخصوص در 200 سال اخیر نشان میدهد یکی از مهمترین راهکارهایی که قدرتهای استعماری از آن برای تسلط بر جامعه ایرانی، همردیف قرار دادن با کشورهایی همچون عربستان و تبدیل کردن به کشوری خام فروش و خریدار و نیازمند همه نوع کالا به جریان انداختند، این بود که روحیه خلاقیت، نوآوری علمی و توکل را از جامعه ایرانی سلب کنند.
چهرههای به اصطلاح روشنفکر در حدود ۱۳۰ سال پیش با ادعای پرچمداری این بهاصطلاح نهضت از طریق ارتباط با اروپا ازجمله انگلیس، فرانسه و حتی روسیه به دنبال ترویج یک فکر بودند و آن اینکه ایرانیها، ملتی عقبمانده هستند و هر چیزی که رنگ و بوی ایرانی بدهد، باعث عقبماندگی است! این عده حتی خواستار حذف خط و زبان فارسی و دین و فرهنگ ایرانی اسلامی بودند چراکه بهزعم آنها، برای عقب نیفتادن از قافله علم، باید صدر تا ذیل مختصات ایرانی، به اروپایی تغییر پیدا کند تا از این طریق، متمدن شویم و متمدنانه زندگی کنیم.
این باور در دوران رضاخان و پسرش، گسترش و تعمیق پیدا کرد و به همین دلیل یکی از اولین هشدارهای حضرت امام (ره) در ابتدای نهضت در سال ۴۱ و ۴۲ اعلام این واقعیت بود که دشمنان نمیخواهند ما مستقل باشیم و روی پای خودمان بایستیم. مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی، شعار مطرحشده از سوی ایشان، «استقلالخواهی» بود. همان شعار مشهور «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» که نشان میداد مفهوم «استقلال» مقدم بر آزادی و بر جمهوری اسلامی است و این مؤلفه را گام اول برای نهضت خود انتخاب کردند. بنابراین، تصادفی نبود که استقلال، در صدر قرار گرفت و جمهوری اسلامی در انتهای این شعار.
علاوه بر این، تأکیدات فراوانی که حضرت امام (ره) بر خودکفایی داشتند، صرفاً به مفهوم خودکفایی اقتصادی نبود. ایشان بارها و بارها این جمله را تأکید کردند که در دانشگاهها و مدارس، افرادی هستند که «نتوانستن» را و نیازمند «غرب و شرق» بودن را در ذهن جوانان و نوجوانان ما نهادینه میکنند.
به فرموده معمار کبیر انقلاب، آسیب القائاتی نظیر «ما نمیتوانیم، غرب و شرق میتوانند، ما جهانسومی و عقبماندهایم» برای جامعه و نسل جوان، از آسیب حکومت پهلوی بیشتر بود و باید نظام آموزشی از چنگال این عده بیرون آورده میشد. کلیدواژه ایشان این بود که جوان ایرانی باید یقین کند در عقل، هوش و استعداد، چیزی کم از انسان اروپایی ندارد و جمله معروفشان مبنی بر اینکه «اگر خود را بشناسید و به خدا توکل کنید، قادر به انجام هر کاری خواهید بود»، بهنوعی کلید پیشنهادی برای باز کردن قفل «نتوانستن» محسوب میشود.
یکی از آخرین جملاتی که بنیانگذار انقلاب اسلامی بیان کردند و در سخنان اخیر گذشته رهبر معظم انقلاب در جمع نخبگان، تفصیل و تفسیر آن ارائه شد، این بود که چند ماه قبل از رحلت، فرمودند: «مبارزه علمی برای جوانان، زنده کردن روح جستجو و کشف واقعیتهاست.» مبارزه علمی، صرفاً خواندن کتابهای ترجمهشده و حفظ کردن متون تولیدشده توسط غرب نیست، بلکه به تعبیر امام، در گرو جستجو، نوآوری و کشف واقعیتهاست.
بنابراین تصویری که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند، همان مسیری است که معمار کبیر انقلاب با بهره گرفتن از معارف قرآنی و دینی پیش پای ملت ایران گذاشتند. امیدواری و ترویج تفکر توانستن، خودباوری، خداباوری و توکل میتواند آن معجون و دارویی باشد که ملت ایران را از جای خود بلند کند، همچون ققنوس در افقهای علمی به پرواز درآورد و دوباره تمدن اسلامی-ایرانی را احیا نماید.
به همین دلیل در تمام سالهای اخیر، مقام معظم رهبری دقیقاً در همان چارچوب اصیل انقلاب، تلاش داشته و دارند که روحیه امیدواری و خودباوری را در نسل جوان زنده کنند و به اندیشمندان خلاق، مبتکر و نوآور بها بدهند. ایشان به هر میزان که اختیاراتشان اجازه میداد، از توان خود در این راستا استفاده کرده و حتی برای پیشبرد اهداف بلند علمی، معطل دولتها باقی نماندند. در سالهایی که متأسفانه دستگاهها و مدیران مسئول در این مسیر حرکت نمیکردند و فهم درستی از علمورزی نداشتند، ایشان به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و بنیاد مستضعفان دستور میدادند که هرچه در توان دارند، امکانات مالی خود را در اختیار نسل جوان، خلاق، مبتکر و نوآور قرار دهند.
اعتماد به این نسل، البته خروجیهای بسیار شکوهمند و غرورآفرینی نیز به همراه داشت. اینکه ایشان فردی مانند شهید «طهرانی مقدم» را «دانشمند برجسته» خطاب میکنند، نشان میدهد که علم، فناوری و دانش منحصر در دانشگاهها و مراکز علمی نیست بلکه منظور از نوآوری و دانشمندی، عرضه نمودن دستاوردها و ارائه کردن ملزوماتی است که جامعه به آنها نیاز دارد.
افزون بر این، تأکید بر مفهوم نخبگی و پافشاری بر اینکه جوان ایرانی باید از حوزه اختراع فراتر برود، مرزهای علمآموزی و ترجمه را درنوردد و اکتشاف و نوآوری را در این عرصه وجهه همت خود قرار دهد، صرفاً مصرفکننده علوم رایج نباشیم بلکه تولیدکننده علوم و مبانی آنها باشیم، چالشهایی هستند که باید برای بهروزی و بهبودی وضعیت کشور، بر آنها غلبه کرد. بهعنوان نمونه، علوم هستهای را غربیها تولید کردند و ما آن را ادامه دادیم، اکنون باید در حوزههای دیگر ما تولیدکننده باشیم و آنها ادامهدهنده علوم تولیدی ایران باشند که رسیدن به این هدف، ابداً بعید نیست.
نکته پایانی اینکه اگر در قرن پنجم، فردی مثل «زکریای رازی» کاشف الکل بود، استخراج قواعد علم ریاضی را به دانشمندی همچون «خوارزمی» نسبت میدهند و اگر بسیاری از نوآوریهای طبی را در قرن پنجم به «ابن سینا» مرتبط میکنند، هزار سال پس از حیات آن مفاخر بزرگ، نسل دانشمند و جوان کشورمان حتماً قادرند آن عظمت علمی را دوباره احیا کرده و در عرصههای مختلف، ارائهکننده اکتشافات و نوآوریهایی باشند که جهانیان برای تکمیل آنها به مقالات، کتب و همایشهای کشورمان نیاز پیدا کنند.
چهرههای به اصطلاح روشنفکر در حدود ۱۳۰ سال پیش با ادعای پرچمداری این بهاصطلاح نهضت از طریق ارتباط با اروپا ازجمله انگلیس، فرانسه و حتی روسیه به دنبال ترویج یک فکر بودند و آن اینکه ایرانیها، ملتی عقبمانده هستند و هر چیزی که رنگ و بوی ایرانی بدهد، باعث عقبماندگی است! این عده حتی خواستار حذف خط و زبان فارسی و دین و فرهنگ ایرانی اسلامی بودند چراکه بهزعم آنها، برای عقب نیفتادن از قافله علم، باید صدر تا ذیل مختصات ایرانی، به اروپایی تغییر پیدا کند تا از این طریق، متمدن شویم و متمدنانه زندگی کنیم.
این باور در دوران رضاخان و پسرش، گسترش و تعمیق پیدا کرد و به همین دلیل یکی از اولین هشدارهای حضرت امام (ره) در ابتدای نهضت در سال ۴۱ و ۴۲ اعلام این واقعیت بود که دشمنان نمیخواهند ما مستقل باشیم و روی پای خودمان بایستیم. مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی، شعار مطرحشده از سوی ایشان، «استقلالخواهی» بود. همان شعار مشهور «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» که نشان میداد مفهوم «استقلال» مقدم بر آزادی و بر جمهوری اسلامی است و این مؤلفه را گام اول برای نهضت خود انتخاب کردند. بنابراین، تصادفی نبود که استقلال، در صدر قرار گرفت و جمهوری اسلامی در انتهای این شعار.
علاوه بر این، تأکیدات فراوانی که حضرت امام (ره) بر خودکفایی داشتند، صرفاً به مفهوم خودکفایی اقتصادی نبود. ایشان بارها و بارها این جمله را تأکید کردند که در دانشگاهها و مدارس، افرادی هستند که «نتوانستن» را و نیازمند «غرب و شرق» بودن را در ذهن جوانان و نوجوانان ما نهادینه میکنند.
به فرموده معمار کبیر انقلاب، آسیب القائاتی نظیر «ما نمیتوانیم، غرب و شرق میتوانند، ما جهانسومی و عقبماندهایم» برای جامعه و نسل جوان، از آسیب حکومت پهلوی بیشتر بود و باید نظام آموزشی از چنگال این عده بیرون آورده میشد. کلیدواژه ایشان این بود که جوان ایرانی باید یقین کند در عقل، هوش و استعداد، چیزی کم از انسان اروپایی ندارد و جمله معروفشان مبنی بر اینکه «اگر خود را بشناسید و به خدا توکل کنید، قادر به انجام هر کاری خواهید بود»، بهنوعی کلید پیشنهادی برای باز کردن قفل «نتوانستن» محسوب میشود.
یکی از آخرین جملاتی که بنیانگذار انقلاب اسلامی بیان کردند و در سخنان اخیر گذشته رهبر معظم انقلاب در جمع نخبگان، تفصیل و تفسیر آن ارائه شد، این بود که چند ماه قبل از رحلت، فرمودند: «مبارزه علمی برای جوانان، زنده کردن روح جستجو و کشف واقعیتهاست.» مبارزه علمی، صرفاً خواندن کتابهای ترجمهشده و حفظ کردن متون تولیدشده توسط غرب نیست، بلکه به تعبیر امام، در گرو جستجو، نوآوری و کشف واقعیتهاست.
بنابراین تصویری که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند، همان مسیری است که معمار کبیر انقلاب با بهره گرفتن از معارف قرآنی و دینی پیش پای ملت ایران گذاشتند. امیدواری و ترویج تفکر توانستن، خودباوری، خداباوری و توکل میتواند آن معجون و دارویی باشد که ملت ایران را از جای خود بلند کند، همچون ققنوس در افقهای علمی به پرواز درآورد و دوباره تمدن اسلامی-ایرانی را احیا نماید.
به همین دلیل در تمام سالهای اخیر، مقام معظم رهبری دقیقاً در همان چارچوب اصیل انقلاب، تلاش داشته و دارند که روحیه امیدواری و خودباوری را در نسل جوان زنده کنند و به اندیشمندان خلاق، مبتکر و نوآور بها بدهند. ایشان به هر میزان که اختیاراتشان اجازه میداد، از توان خود در این راستا استفاده کرده و حتی برای پیشبرد اهداف بلند علمی، معطل دولتها باقی نماندند. در سالهایی که متأسفانه دستگاهها و مدیران مسئول در این مسیر حرکت نمیکردند و فهم درستی از علمورزی نداشتند، ایشان به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و بنیاد مستضعفان دستور میدادند که هرچه در توان دارند، امکانات مالی خود را در اختیار نسل جوان، خلاق، مبتکر و نوآور قرار دهند.
اعتماد به این نسل، البته خروجیهای بسیار شکوهمند و غرورآفرینی نیز به همراه داشت. اینکه ایشان فردی مانند شهید «طهرانی مقدم» را «دانشمند برجسته» خطاب میکنند، نشان میدهد که علم، فناوری و دانش منحصر در دانشگاهها و مراکز علمی نیست بلکه منظور از نوآوری و دانشمندی، عرضه نمودن دستاوردها و ارائه کردن ملزوماتی است که جامعه به آنها نیاز دارد.
افزون بر این، تأکید بر مفهوم نخبگی و پافشاری بر اینکه جوان ایرانی باید از حوزه اختراع فراتر برود، مرزهای علمآموزی و ترجمه را درنوردد و اکتشاف و نوآوری را در این عرصه وجهه همت خود قرار دهد، صرفاً مصرفکننده علوم رایج نباشیم بلکه تولیدکننده علوم و مبانی آنها باشیم، چالشهایی هستند که باید برای بهروزی و بهبودی وضعیت کشور، بر آنها غلبه کرد. بهعنوان نمونه، علوم هستهای را غربیها تولید کردند و ما آن را ادامه دادیم، اکنون باید در حوزههای دیگر ما تولیدکننده باشیم و آنها ادامهدهنده علوم تولیدی ایران باشند که رسیدن به این هدف، ابداً بعید نیست.
نکته پایانی اینکه اگر در قرن پنجم، فردی مثل «زکریای رازی» کاشف الکل بود، استخراج قواعد علم ریاضی را به دانشمندی همچون «خوارزمی» نسبت میدهند و اگر بسیاری از نوآوریهای طبی را در قرن پنجم به «ابن سینا» مرتبط میکنند، هزار سال پس از حیات آن مفاخر بزرگ، نسل دانشمند و جوان کشورمان حتماً قادرند آن عظمت علمی را دوباره احیا کرده و در عرصههای مختلف، ارائهکننده اکتشافات و نوآوریهایی باشند که جهانیان برای تکمیل آنها به مقالات، کتب و همایشهای کشورمان نیاز پیدا کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استانهای صدرنشین واکسیناسیون علیه کرونا
جدیدترین آمار و ارقام منتشر شده از سوی وزارت بهداشت حکایت از این دارد که در بازه زمانی 24 ساعت اخیر پنج هزار و ۷۸۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که ۸۹۳ نفر از آنها بستری شدند. این در حالی بوده که ۱۰۰ بیمار نیز متاسفانه جان خود را از دست دادهاند و روزشمار زندگی شان به خط آخر خود رسیده است. براین اساس آمارهای جدید نشان دهنده روند نزولی در زمینه ابتلا و فوت ناشی از کرونا البته با سرعت اندک در کشور است. روند کاهشی که میتوان در کنار برخی از تدابیر و رعایت دستورالعملهای بهداشتی آن را نتیجه روند واکسینه شدن افراد دانست.
پوشش 83 درصدی واکسیناسیون نوبت اول
این در حالی بوده که آمارها نشان میدهد تا روز گذشته حدود ۸۳ درصد جمعیت هدف، یک دوز و حدود ۶۸ درصد نیز دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند که در هفتههای آینده، جمعیت واکسینه شده کامل، به بیش از ۸۰ درصد میرسد، همچنین در مواردی نیز شاهد آغاز تزریق دوز یادآور به برخی از افراد از جمله مشاغل پرخطر و گروه سنی بالای 60 سال هستیم.
ضمن اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا، برای افراد واکسن نزده، روی قرنطینه و محدودیتهای هوشمند تاکید دارد تا واکسن نزدهها، نتوانند در اماکن تجمعی، حضور پیدا کنند. در توضیح بیشتر میتوان اینگونه بیان کرد که تاکنون حدود 57 میلیون نفر دوز اول و بیش از 43 میلیون نفر هم دوز دوم را تزریق کردهاند. علاوه براین باید گفت بیش از 683 هزار و 188 نفر نیز سه دوزه شدهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 100 میلیون و 748 هزار و 230 دوز رسیده است.
نکته مهم این است که گیلان، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، اردبیل و مازندران استانهای هستند که به ترتیب صدرنشین جدول واکسیناسیون کرونا البته نوبت اول در سنین بالای 12 سال قرار دارند. ضمن اینکه باید گفت تا روز گذشته بیش از 63 درصد جامعه هدف بالای 12 سال به طور کامل علیه کرونا واکسینه شدهاند.
افزایش مختصر بستریهای در 2 استان
در این میان اما جدا از اعداد و ارقام های اشاره شد، باید عنوان کرد، خبرهای منتشر شده از افزایش مختصر بستریهای بیماری کووید19 در دو استان کشور حکایت دارد، البته باید این را هم گفت که این افزایش مختصر را نباید به اشتباه نشانهای از موج ششم دانست، زیرا که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، کماکان نشانهای از ورود به خیز ششم کرونا در سراسر کشور وجود ندارد، ولی باید بسیار محتاط بود.
بنابراین در یک جمع بندی کلی باید عنوان کرد به جز استانهای خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان که افزایش مختصری در میزان بستریهای ناشی از ابتلا به کرونا نسبت به هفته گذشته داشتهاند، روند بستری در سایر استانها کاهشی یا پایدار است.
همچنین آخرین نقشه رنگبندی کرونایی در کشور نشان دهنده این امر است که اکنون ۲۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۸۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. این در حالی بوده که به نظر میرسد بهرغم کاهش شهرستانهای قرمز نسبت به هفتههای اخیر، شرایط رعایت پروتکلهای بهداشتی چندان قابل توجه نیست.
زیرا که بررسی اطلاعات موجود بیانگر این موضوع است که میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور در یک هفته گذشته، 36/48درصد و این رقم برای رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و سایر پروتکلهای بهداشتی نیز 43/47درصد بوده است، آنچه که به طور قطع چندان از نظر پیشگیری برای شیوع دوباره کرونا در مناطق مختلف کشور مناسب نیست و میتواند به دلنگرانیها در زمینه احتمال شدت یافتن مجدد بیماری کووید19 در کشور دامن بزند.
استانهای دارای بالاترین میزان رعایت دستورالعملها
ضمن اینکه بالاترین میزان رعایت دستورالعملها برای مقابله با کرونا مربوط به استان همدان و آذربایجان غربی و خراسان شمالی بوده که این رقم در استانهای اشاره شده ۵۰ تا ۶۱ درصدی برآورد شده است. ضمن اینکه کمترین میزان رعایت پروتکلها در ۱۰ استان کشور عددی معادل بین ۴۱ تا ۴۳ درصدی است.
علاوه بر این طبق نمودارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی را با 43/61درصد در آذربایجان غربی و کمترین میزان آن هم با 65/40 درصد در بوشهر مشاهده میشود.
با توجه به آنچه که بیان شد، اما بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت همچنان تاکید دارد که هنوز خطر موج ششم بیماری در کشور وجود دارد. ضمن اینکه در برخی کشورهای همجوار، اروپایی، روسیه و آمریکا، موج جدید بیماری شکل گرفته است. بنابراین ما در کشورمان نباید عادی انگاری کرده، بلکه باید کماکان پروتکلها را رعایت کنیم.
به این ترتیب ضمن اینکه امید میرود با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی از سوی همه افراد جامعه همچنین تداوم روند واکسیناسیون در کشور شاهد کاهش بیشتر آمارها در زمینه بیماری کووید19 در کشور باشیم.
این در حالی بوده که آمارها نشان میدهد تا روز گذشته حدود ۸۳ درصد جمعیت هدف، یک دوز و حدود ۶۸ درصد نیز دو دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند که در هفتههای آینده، جمعیت واکسینه شده کامل، به بیش از ۸۰ درصد میرسد، همچنین در مواردی نیز شاهد آغاز تزریق دوز یادآور به برخی از افراد از جمله مشاغل پرخطر و گروه سنی بالای 60 سال هستیم.
ضمن اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا، برای افراد واکسن نزده، روی قرنطینه و محدودیتهای هوشمند تاکید دارد تا واکسن نزدهها، نتوانند در اماکن تجمعی، حضور پیدا کنند. در توضیح بیشتر میتوان اینگونه بیان کرد که تاکنون حدود 57 میلیون نفر دوز اول و بیش از 43 میلیون نفر هم دوز دوم را تزریق کردهاند. علاوه براین باید گفت بیش از 683 هزار و 188 نفر نیز سه دوزه شدهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 100 میلیون و 748 هزار و 230 دوز رسیده است.
نکته مهم این است که گیلان، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، اردبیل و مازندران استانهای هستند که به ترتیب صدرنشین جدول واکسیناسیون کرونا البته نوبت اول در سنین بالای 12 سال قرار دارند. ضمن اینکه باید گفت تا روز گذشته بیش از 63 درصد جامعه هدف بالای 12 سال به طور کامل علیه کرونا واکسینه شدهاند.
افزایش مختصر بستریهای در 2 استان
در این میان اما جدا از اعداد و ارقام های اشاره شد، باید عنوان کرد، خبرهای منتشر شده از افزایش مختصر بستریهای بیماری کووید19 در دو استان کشور حکایت دارد، البته باید این را هم گفت که این افزایش مختصر را نباید به اشتباه نشانهای از موج ششم دانست، زیرا که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، کماکان نشانهای از ورود به خیز ششم کرونا در سراسر کشور وجود ندارد، ولی باید بسیار محتاط بود.
بنابراین در یک جمع بندی کلی باید عنوان کرد به جز استانهای خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان که افزایش مختصری در میزان بستریهای ناشی از ابتلا به کرونا نسبت به هفته گذشته داشتهاند، روند بستری در سایر استانها کاهشی یا پایدار است.
همچنین آخرین نقشه رنگبندی کرونایی در کشور نشان دهنده این امر است که اکنون ۲۶ شهرستان در وضعیت قرمز، ۸۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. این در حالی بوده که به نظر میرسد بهرغم کاهش شهرستانهای قرمز نسبت به هفتههای اخیر، شرایط رعایت پروتکلهای بهداشتی چندان قابل توجه نیست.
زیرا که بررسی اطلاعات موجود بیانگر این موضوع است که میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور در یک هفته گذشته، 36/48درصد و این رقم برای رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و سایر پروتکلهای بهداشتی نیز 43/47درصد بوده است، آنچه که به طور قطع چندان از نظر پیشگیری برای شیوع دوباره کرونا در مناطق مختلف کشور مناسب نیست و میتواند به دلنگرانیها در زمینه احتمال شدت یافتن مجدد بیماری کووید19 در کشور دامن بزند.
استانهای دارای بالاترین میزان رعایت دستورالعملها
ضمن اینکه بالاترین میزان رعایت دستورالعملها برای مقابله با کرونا مربوط به استان همدان و آذربایجان غربی و خراسان شمالی بوده که این رقم در استانهای اشاره شده ۵۰ تا ۶۱ درصدی برآورد شده است. ضمن اینکه کمترین میزان رعایت پروتکلها در ۱۰ استان کشور عددی معادل بین ۴۱ تا ۴۳ درصدی است.
علاوه بر این طبق نمودارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی را با 43/61درصد در آذربایجان غربی و کمترین میزان آن هم با 65/40 درصد در بوشهر مشاهده میشود.
با توجه به آنچه که بیان شد، اما بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت همچنان تاکید دارد که هنوز خطر موج ششم بیماری در کشور وجود دارد. ضمن اینکه در برخی کشورهای همجوار، اروپایی، روسیه و آمریکا، موج جدید بیماری شکل گرفته است. بنابراین ما در کشورمان نباید عادی انگاری کرده، بلکه باید کماکان پروتکلها را رعایت کنیم.
به این ترتیب ضمن اینکه امید میرود با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی از سوی همه افراد جامعه همچنین تداوم روند واکسیناسیون در کشور شاهد کاهش بیشتر آمارها در زمینه بیماری کووید19 در کشور باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سایه رکود بر بورس تهران
در هفته چهارم آبان ماه نیز سایه رکود بر بورس تهران سنگینی کرد و کمترین بازدهی هفتگی شاخص کل بورس در 5 هفته اخیر ثبت شد که نشان از رویگردانی سهامداران از سهم های شاخص ساز داشت. این در شرایطی است که دولت اعلام کرده بود که سیاستهای پولی و مالی در راستای حمایت از بازار سرمایه است. همچنین دولت موضع خود را در خصوص پرهیز از قیمت گذاری دستوری شفاف کرد و این مساله نیز از مولفه های مورد اهمیت در بازار سرمایه است. با این حال به نظر می رسد سهامداران سیاست های انقباضی دولت جهت جبران کسری بودجه، کنترل تورم و کاهش نرخ دلار در بازار آزاد را مهمتر از حمایت های اعلام شده می دانند. برخی کارشناسان معتقدند شاخص در نقطه مقاومت شکل گرفته در کانال 1.4 میلیون واحد راحت تر می تواند مسیر صعودی را دنبال کند. برخی دیگر نیز بر این باورند که در حال حاضر کارایی متغیرهای اقتصادی صرف به حداقل خود رسیده و برای پیش بینی بازار باید متغیرهای سیاسی همانند رفع تحریمها را لحاظ کرد.
شاخص کل بورس در هفته چهارم آبان نزول کرد و بازدهی منفی 3.1 درصدی را ثبت کرد. در اولین روز هفته شاخص کل بیش از 17 هزار واحد افت کرد و روز یکشنبه رشد 3 هزار و 271 واحدی را پشت سر گذاشت.
اما روز دوشنبه روند شاخص کل دوباره نزولی شد و 26 هزار و 174 واحد سقوط کرد که بیشترین ریزش شاخص در هفته چهارم آبان ماه بود. سه شنبه نیز شاخص کاهش 7 هزار و 716 واحدی را ثبت کرد.
شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته اخیر بیش از 2 هزار واحد صعود کرد و تا سطح یک میلیون و 410 هزار واحد بالا آمد تا از سقوط به کانال پائین تر در این هفته فرار کند. شاخص در هفته گذشته نسبت به هفته قبل 45 هزار و 701 واحد پائین تر ایستاد.
تداوم خروج سرمایه ها از بورس
در هفته چهارم آبان ماه، روند تغییرات شاخص کل هموزن مشابه شاخص کل بود. روز شنبه نزول کرد و سپس روز یکشنبه رشد کرد و دو روز بعدی را نزولی پشت سر گذاشت و روز چهارشنبه رشد 2 هزار و 805 واحدی داشت. شاخص کل هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته گذشته 4 هزار و 529 واحد کاهش یافتد و به رقم 386 هزار و 764 واحد رسید و بازدهی منفی 1.16 درصدی را ثبت کرد که نسبت به رشد 4.5 درصدی هفته پیشین نزول قابل توجهی داشته است. میانگین ارزش صف های فروش در هفته چهارم آبان ماه، 231 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین 96 میلیارد تومان بیشتر بود و رشد 71 درصدی داشته است. همچنین میانگین ارزش صف های خرید در هفته گذشته، 254 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 147 میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف های خرید 37 درصد کاهش یافت. در مجموع در کل هفته هزار و 208 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 246 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد 623 درصدی داشت. به عبارت دیگر خروج سرمایه 6.5 برابر بیشتر شده است و در هفته چهارم آبان نسبت به هفته پیش از آن هزار میلیارد تومان پول بیشتر از بازار سرمایه خارج شده است. بیشترین رقم خروج پول حقیقی به روز دوشنبه برمیگردد که 534 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد.
4 مولفه تاثیرگذار بر آینده بازار سرمایه
یک کارشناس بورس چند عامل از جمله نقدینگی، وضعیت کسری بودجه، نرخ ارز و انتظارات تورمی را از عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه عنوان کرد. سجاد موحد با تاکید بر تاثیرگذاری عوامل غیر اقتصادی بر بورس، مساله لغو تحریم ها را از مسائل مهم در این زمینه عنوان کرد. وی درباره تاثیر رشد نقدینگی بر وضعیت بورس گفت: علت اصلی نوسانات بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه را باید در رشد نقدینگی و افزایش این رشد در سالهای اخیر دانست. در حالی که متوسط رشد نقدینگی در چهل سال اخیر حدود ۲۴ درصد بوده، این میزان در ماههای اخیر به بیش از ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است و در صورت ادامه دار بودن این رشد تا پایان سال با حجم نقدینگی ۴ هزار و ۶۳۱ هزار میلیارد تومان و رشد متوسط سالانه ۳۳.۲ درصدی روبه رو خواهیم شد.
موحد علت رشد نقدینگی را در دو عامل ناترازی بانکها و کسری بودجه دولت عنوان کرد و افزود: در صورت حل این دو مشکل میتوان رشد نقدینگی کشور را کنترل کرد و کاهش داد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه کسری بودجه دولت تا پیش از کاهش درآمدهای نفتی دیده نمیشد تصریح کرد: اما با کاهش درآمدهای نفتی دولت، این کسری بودجه به تدریج نمایان شده و در صورت عدم تأمین این کسری از منابع ممکن دیگر از جمله انتشار اوراق به ناگزیر استفاده میشود که مجددا این کسری، دیر یا زود از محل پایه پولی بانک مرکزی تأمین خواهد شد.
وی ابهام در اقتصاد و وضعیت درآمدهای ارزی و تاثیر آن بر قیمت دلار را نیز از دیگر موارد تاثیرگذار بر بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: نرخ ارز لنگر انتظارات است و تغییرات آن، تغییرات سایر بازارها را به دنبال خواهد داشت. بر این اساس به گفته او لغو تحریم ها یا تداوم آن از مولفه های مهم در وضعیت آینده بازار سرمایه می تواند باشد.
خوگرفتن با احساس ناامنی!
سهامدارانی که در یکسال و نیم گذشته با احساس ناامنی و ابهام خو گرفته اند، این روزها بیش از هر زمان دیگر چشم انتظار بهبود وضعیت این بازار هستند. اصلاح وضعیت شاخص های اقتصادی بهترین شرایط ممکن برای آینده بازار سرمایه را فراهم می کند و امید می رود با تدبیر دولتمردان این مهم محقق شود.
اما روز دوشنبه روند شاخص کل دوباره نزولی شد و 26 هزار و 174 واحد سقوط کرد که بیشترین ریزش شاخص در هفته چهارم آبان ماه بود. سه شنبه نیز شاخص کاهش 7 هزار و 716 واحدی را ثبت کرد.
شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته اخیر بیش از 2 هزار واحد صعود کرد و تا سطح یک میلیون و 410 هزار واحد بالا آمد تا از سقوط به کانال پائین تر در این هفته فرار کند. شاخص در هفته گذشته نسبت به هفته قبل 45 هزار و 701 واحد پائین تر ایستاد.
تداوم خروج سرمایه ها از بورس
در هفته چهارم آبان ماه، روند تغییرات شاخص کل هموزن مشابه شاخص کل بود. روز شنبه نزول کرد و سپس روز یکشنبه رشد کرد و دو روز بعدی را نزولی پشت سر گذاشت و روز چهارشنبه رشد 2 هزار و 805 واحدی داشت. شاخص کل هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته گذشته 4 هزار و 529 واحد کاهش یافتد و به رقم 386 هزار و 764 واحد رسید و بازدهی منفی 1.16 درصدی را ثبت کرد که نسبت به رشد 4.5 درصدی هفته پیشین نزول قابل توجهی داشته است. میانگین ارزش صف های فروش در هفته چهارم آبان ماه، 231 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین 96 میلیارد تومان بیشتر بود و رشد 71 درصدی داشته است. همچنین میانگین ارزش صف های خرید در هفته گذشته، 254 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 147 میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف های خرید 37 درصد کاهش یافت. در مجموع در کل هفته هزار و 208 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 246 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد 623 درصدی داشت. به عبارت دیگر خروج سرمایه 6.5 برابر بیشتر شده است و در هفته چهارم آبان نسبت به هفته پیش از آن هزار میلیارد تومان پول بیشتر از بازار سرمایه خارج شده است. بیشترین رقم خروج پول حقیقی به روز دوشنبه برمیگردد که 534 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد.
4 مولفه تاثیرگذار بر آینده بازار سرمایه
یک کارشناس بورس چند عامل از جمله نقدینگی، وضعیت کسری بودجه، نرخ ارز و انتظارات تورمی را از عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه عنوان کرد. سجاد موحد با تاکید بر تاثیرگذاری عوامل غیر اقتصادی بر بورس، مساله لغو تحریم ها را از مسائل مهم در این زمینه عنوان کرد. وی درباره تاثیر رشد نقدینگی بر وضعیت بورس گفت: علت اصلی نوسانات بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه را باید در رشد نقدینگی و افزایش این رشد در سالهای اخیر دانست. در حالی که متوسط رشد نقدینگی در چهل سال اخیر حدود ۲۴ درصد بوده، این میزان در ماههای اخیر به بیش از ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است و در صورت ادامه دار بودن این رشد تا پایان سال با حجم نقدینگی ۴ هزار و ۶۳۱ هزار میلیارد تومان و رشد متوسط سالانه ۳۳.۲ درصدی روبه رو خواهیم شد.
موحد علت رشد نقدینگی را در دو عامل ناترازی بانکها و کسری بودجه دولت عنوان کرد و افزود: در صورت حل این دو مشکل میتوان رشد نقدینگی کشور را کنترل کرد و کاهش داد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه کسری بودجه دولت تا پیش از کاهش درآمدهای نفتی دیده نمیشد تصریح کرد: اما با کاهش درآمدهای نفتی دولت، این کسری بودجه به تدریج نمایان شده و در صورت عدم تأمین این کسری از منابع ممکن دیگر از جمله انتشار اوراق به ناگزیر استفاده میشود که مجددا این کسری، دیر یا زود از محل پایه پولی بانک مرکزی تأمین خواهد شد.
وی ابهام در اقتصاد و وضعیت درآمدهای ارزی و تاثیر آن بر قیمت دلار را نیز از دیگر موارد تاثیرگذار بر بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: نرخ ارز لنگر انتظارات است و تغییرات آن، تغییرات سایر بازارها را به دنبال خواهد داشت. بر این اساس به گفته او لغو تحریم ها یا تداوم آن از مولفه های مهم در وضعیت آینده بازار سرمایه می تواند باشد.
خوگرفتن با احساس ناامنی!
سهامدارانی که در یکسال و نیم گذشته با احساس ناامنی و ابهام خو گرفته اند، این روزها بیش از هر زمان دیگر چشم انتظار بهبود وضعیت این بازار هستند. اصلاح وضعیت شاخص های اقتصادی بهترین شرایط ممکن برای آینده بازار سرمایه را فراهم می کند و امید می رود با تدبیر دولتمردان این مهم محقق شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

میانگین حقوق کارکنان دستگاه قضا از ۴۰ نهاد حاکمیتی کمتر است
معاون اول قوهقضاییه گفت: میانگین حقوق کارکنان قوهقضاییه از۴۰ نهاد حاکمیتی کمتر است؛ لذا از مجلس و دولت میخواهیم در موضوع استخدام کارکنان شورای حل اختلاف و موضوع بودجه با قوهقضاییه همراهی کنند.
به گزارش میزان، حجتالاسلاموالمسلمین محمد مصدق در همایش سفیران صلح شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی اظهارکرد: شوراهای حل اختلاف در میانجیگری برای حل مشکلات مردم و تحقق صلح و سازش نقش مهمی دارند از همین رو ورود فعالان مسجدی به این حوزه در برخی استانها عملیاتی شده است و این خود میتواند در افزایش صلح و سازش تاثیرگذار باشد. وی افزود: جامعه در شرایط حساسی است و تکلیفی که بر عهده قوای سهگانه گذاشته شده حساستر، انتظارات مردم از دولت بسیار بالاست و برآوردن نیاز مردم نعمتی است که به ما عطا شده است لذا تمام تلاش خود را در راستای تحقق این امر خواهیم داشت. معاون اول قوهقضاییه با بیان این مطلب که میانگین حقوق کارکنان قوه قضائیه از ۴۰ نهاد حاکمیتی کمتر است گفت: رییس قوهقضاییه برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی کارکنان شورای حل اختلاف، تلاش زیادی دارد و واقعا از کارمندانی که ماهانه ۲.۵ میلیون تومان حقوق دریافت میکنندخجالت میکشم؛ لذا از مجلس و دولت میخواهیم در موضوع استخدام کارکنان شورای حل اختلاف و موضوع بودجه با قوهقضاییه همراهی کنند. معاون اول قوه قضاییه همچنین در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران در مورد درخواست نمایندگان مجلس برای رسیدگی به پرونده کرسنت گفت: پرونده کرسنت یک بار رسیدگی شده است و با توجه به اینکه پرونده بسیار مهمی است، اگر به این قوه ارسال شود، به آن رسیدگی خواهد شد. مصدق افزود: نمایندگان مجلس نامه نوشتهاند و باید ببینیم خواسته آنها چیست.
خراسان رضوی جزو سه استان برتر در حوزه صلح و سازش است
رییس کل دادگستری خراسان رضوی نیز در این همایش، عنوان کرد: طبق گزارش قوهقضاییه، خراسان رضوی طی یک سال گذشته جزو سه استان برتر در حوزه صلح و سازش بوده است. غلامعلی صادقی این سخنان را در همایش سفیران صلح شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی بیان کرد و در ادامه اضافه کرد: شعار صلح و سازش در استان با تلاشها و اقدمات گوناگون محقق شده است و اقدام برای رفع اختلاف و جایگزینی صلح در یک جمع و خانواده قابل احترام است. رییس کل دادگستری خراسان رضوی همچنین اضافه کرد: روحانیت چه شیعه و چه سنی در صلح و سازش همیشه پیشرو بوده اند و همکاران قضایی خراسان رضوی نیز اعتقاد دارند رای در دادگاه ها در خیلی موارد تولید اختلاف و تولید پرونده جدید می کند و در بخشهای مختلف هزینه در پی دارد اما با صلح و سازش اقدامات مبارکی رقم می خورد. وی در ادامه این همایش یادآور شد: خادمان حرم مطهر رضوی نیز با میانجیگری و با هزینه خودشان در امر ایجاد صلح و سازش و ختم پرونده ها اقدامات خوبی در شهرستانهای استان اجرا کردند. صادقی در خاتمه خاطرنشان کرد: با محوریت استاندار و حمایت علمای بزرگوار، امام جمعه و تولیت آستان قدس رضوی هماهنگی و همدلی خوبی در خراسان رضوی حاکم است و امیدواریم گامهای بلندی در راستای خدمترسانی به مردم برداشته شود.
خراسان رضوی جزو سه استان برتر در حوزه صلح و سازش است
رییس کل دادگستری خراسان رضوی نیز در این همایش، عنوان کرد: طبق گزارش قوهقضاییه، خراسان رضوی طی یک سال گذشته جزو سه استان برتر در حوزه صلح و سازش بوده است. غلامعلی صادقی این سخنان را در همایش سفیران صلح شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی بیان کرد و در ادامه اضافه کرد: شعار صلح و سازش در استان با تلاشها و اقدمات گوناگون محقق شده است و اقدام برای رفع اختلاف و جایگزینی صلح در یک جمع و خانواده قابل احترام است. رییس کل دادگستری خراسان رضوی همچنین اضافه کرد: روحانیت چه شیعه و چه سنی در صلح و سازش همیشه پیشرو بوده اند و همکاران قضایی خراسان رضوی نیز اعتقاد دارند رای در دادگاه ها در خیلی موارد تولید اختلاف و تولید پرونده جدید می کند و در بخشهای مختلف هزینه در پی دارد اما با صلح و سازش اقدامات مبارکی رقم می خورد. وی در ادامه این همایش یادآور شد: خادمان حرم مطهر رضوی نیز با میانجیگری و با هزینه خودشان در امر ایجاد صلح و سازش و ختم پرونده ها اقدامات خوبی در شهرستانهای استان اجرا کردند. صادقی در خاتمه خاطرنشان کرد: با محوریت استاندار و حمایت علمای بزرگوار، امام جمعه و تولیت آستان قدس رضوی هماهنگی و همدلی خوبی در خراسان رضوی حاکم است و امیدواریم گامهای بلندی در راستای خدمترسانی به مردم برداشته شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مذاکره با اشغالگران دویدن به سوی سراب است
هزاران تَن از شهروندان فلسطینی علیرغم تدابیر امنیتی شدید رژیم صهیونیستی در اطراف «مسجدالاقصی» نماز جمعه را در این مسجد اقامه کردند و همزمان رییس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» تصریح کرد بازگشت به میز مذاکره برای پس گرفتن حقوق فلسطینیان، بیشتر شبیه دویدن به سمت سراب است.
به گزارش پایگاه اینترنتی مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خالد مشعل، رئیس جنبش مقاومت اسلامی «حماس» در خارج از فلسطین در گفتگو با شبکه تلویزیونی «سی ان ان» ترکیه، تصریح کرد: کنفرانسهای صلح نتیجهای جز شکست نداشت. او تصریح کرد: بازگشت به میز مذاکره برای پس گرفتن حقوق فلسطینیان بیشتر شبیه دویدن به سمت سراب است. خالد مشعل از همه مردم فلسطین خواست اختلافات را کنار بگذارند و علیه اشغالگران متحد شوند تا از صحنه وجود حذف شوند. او افزود: فلسطینیان در مسیر گرفتن حقوق خود از اشغالگران تمام ابزارهای قانونی را از مقاومت گرفته تا عملیات مسلحانه در اختیار دارند. امضای توافقنامههای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تحت هر عنوانی اشتباهی بزرگ و به منزله فرو کردن چاقو در کمر ملت فلسطین است. جانبداری از اشغالگران علیه ملت فلسطین، خیانت به فلسطین و امت اسلامی است. خالد مشعل همچنین گفت: توافقنامههای اخیر عادی سازی روابط با موضع یکدست مسلمانان نسبت به آرمان فلسطین تعارض دارد. تبلیغ کردن برای توافقنامههای عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر و بازمعرفی آن به عنوان یک دوست در منطقه، واقعیت را تغییر نخواهد داد. ملتها هرگز هیچ نوع از چنین توافقنامههایی را با رژیم اشغالگر نخواهند پذیرفت و هر ادعایی خلاف این، دروغ است. تمام توجیههایی که کشورهای سازشکار به عنوان علت سازشکاری برای افکار عمومی عرب و مسلمانان مطرح میکنند، صرفا بهانههایی
بی پایه و اساس است. از امضای این توافقنامهها با رژیم اشغالگر، هیچ دستاوردی عاید کشورهای سازشکار نشد؛ بلکه برعکس رژیم اشغالگر به مبارزه با آنان روی آورد و ماجرای سد النهضه نیز به دور از این جریان نیست. خالد مشعل از همه کشورهای عربی و اسلامی خواست این اشتباه تاریخی را علیه کشورها و ملتهای خود تکرار نکنند و افزود: همه ما به ملتهای منطقه و جهان به ویژه کشورهای عربی و اسلامی اعتماد داریم؛ زیرا فلسطین و قدس جایگاه وسیعی در دل هایشان دارند. خالد مشعل با تاکید دوباره بر این که«رژیم صهیونیستی حکومت اشغالگر است و به همه اقدامات خصمانه علیه ما متوسل میشود» افزود: مقامات اشغالگر با هدف قرار دادن منازل فلسطینیان و وادار کردن ساکنان منطقه الشیخ جراح به مهاجرت، حقوق ملت فلسطین را نقض میکنند. ۱۰۰ سال است که مردم فلسطین به نبرد با این رژیم و تلاش برای گرفتن حقوقشان ادامه میدهند و بالاخره پیروز خواهند شد. خالد مشعل از تمام کسانی که به منصفانه بودن آرمان فلسطین باور دارند و از مبارزه ملت فلسطین حمایت کرده اند؛ به خصوص ترکیه قدردانی و تاکید کرد ملت فلسطین با تمام قدرت برای دفاع از خاک خود مقابل مکانیزم وحشیانه سرکوب میایستد. رژیم اشغالگر به شدت نگران است، زیرا پس از همه این جنگها نتوانست مقاومت را شکست دهد. گفتنی است خالد مشعل با هماهنگی موسسه اطلاع رسانی فلسطین «فیمید» به ترکیه سفر و در آنجا از چند موسسه رسانهای بازدید کرده است.
همچنین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» با صدور بیانیهای اقدام لندن مبنی بر تروریستی اعلام کردن کامل این جنبش و اعمال محدودیت علیه فعالیت آن در انگلیس را محکوم و آن را اقدامی جانبدارانه توصیف کرد. در این بیانیه آمده است: مقاومت در برابر اشغالگری با تمام ابزارهای موجود از جمله مقاومت مسلحانه، حقی است که در قوانین و حقوق بین الملل برای مردم تحت اشغال تضمین شده است. اشغالگری همان تروریسم است؛ کُشتن ساکنان بومی یک مکان و کوچاندن آنها با قدرت نظامی، ویران کردن خانههایشان و زندانی کردن آنها، تبلور کامل تروریسم است.
محاصره ۱۵ ساله بیش از دو میلیون فلسطینی در نوارغزه که اغلب آنها کودکان هستند، تروریسم بلکه جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است و بیشتر سازمانهای بین المللی و مؤسسات حقوقی نیز چنین دیدگاهی دارند. به گفته منابع خبری، «پریتی پاتل» وزیر کشور انگلیس از اتخاذ تدابیر لازم برای تروریستی اعلام کردن کامل جنبش حماس و اعمال محدودیت فعالیت علیه این جنبش در انگلیس خبر داد. «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس نیز از این اقدام کشورش علیه حماس استقبال کرد. انگلیس از سال ۲۰۰۱، تنها شاخه نظامی حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کرده بود اما اکنون شاخه سیاسی این جنبش را نیز به این فهرست اضافه خواهد کرد. آمریکا، اتحادیه اروپا، رژیم صهیونیستی و ژاپن به طور مشابه حماس را به طور کامل به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کردهاند. این در حالی است که استرالیا، نیوزیلند و پاراگوئه فقط برچسب ترور را بر شاخه نظامی حماس اعمال کردند. روزگذشته اما هزاران شهروند فلسطینی با حضور در مسجدالاقصی اقدام به اقامه نماز جمعه در این مسجد کردند.
بر اساس این گزارش، این اتفاق در حالی رخ داد که صهیونیستها از صبح جمعه تدابیر امنیتی شدیدی را در اطراف مسجدالاقصی به اجرا در آورده بودند. علیرغم وجود تدایبر امنیتی شدید، فلسطینیان در مسجدالاقصی حضور یافتند و صهیونیستها از مقابله با آنها عاجز ماندند. در همین ارتباط، سازمان اوقاف اسلامی قدس نیز در بیانیه ای اعلام کرد که ۴۵ هزار نفر در نماز جمعه دیروز در مسجدالاقصی حضور یافتند.
قطعنامه سازمان ملل
کمیته امور اقتصادی و مالی سازمان ملل متحد هم پیشنویس قطعنامهای را تحت عنوان «به رسمیت شناختن حاکمیت دائمی ملت فلسطین بر اراضی اشغالی فلسطین از جمله بخش شرقی قدس و حاکمیت دائمی ساکنان عرب بر منابع طبیعی بخش اشغالی جولان سوریه» تصویب کرد. ۱۵۷ کشور عضو سازمان ملل به این قطعنامه رأی مثبت دادند و رژیم صهیونیستی، آمریکا، کانادا، نایرو، میکرونزیا، جزایر مارشال و پالائو با آن مخالفت و ۱۴ کشور نیز از شرکت در رأیگیری خودداری کردند. این قطعنامه در چارچوب سلسله قطعنامههای سازمان ملل در حمایت از ملت فلسطین قرار دارد که به صورت سالیانه ابعاد مختلف زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها را مورد بررسی و پوشش قرار میدهد. اهمیت این قطعنامه از آنجا ناشی میشود که در آن بر حقانیت ملت فلسطین در اداره امور منابع طبیعی خود تأکید شده است؛ موضوعی که با قوانین بینالمللی و کنوانسیون چهارم ژنو همخوانی دارد. این قطعنامه همچنین حق مطالبه غرامت را برای فلسطینیها در ازای بهره برداری رژیم صهیونیستی از منابع طبیعی آنها و اتلاف و به خطر انداختن این منابع به علت تدابیر غیر قانونی این رژیم به رسمیت شناخته است.
بی پایه و اساس است. از امضای این توافقنامهها با رژیم اشغالگر، هیچ دستاوردی عاید کشورهای سازشکار نشد؛ بلکه برعکس رژیم اشغالگر به مبارزه با آنان روی آورد و ماجرای سد النهضه نیز به دور از این جریان نیست. خالد مشعل از همه کشورهای عربی و اسلامی خواست این اشتباه تاریخی را علیه کشورها و ملتهای خود تکرار نکنند و افزود: همه ما به ملتهای منطقه و جهان به ویژه کشورهای عربی و اسلامی اعتماد داریم؛ زیرا فلسطین و قدس جایگاه وسیعی در دل هایشان دارند. خالد مشعل با تاکید دوباره بر این که«رژیم صهیونیستی حکومت اشغالگر است و به همه اقدامات خصمانه علیه ما متوسل میشود» افزود: مقامات اشغالگر با هدف قرار دادن منازل فلسطینیان و وادار کردن ساکنان منطقه الشیخ جراح به مهاجرت، حقوق ملت فلسطین را نقض میکنند. ۱۰۰ سال است که مردم فلسطین به نبرد با این رژیم و تلاش برای گرفتن حقوقشان ادامه میدهند و بالاخره پیروز خواهند شد. خالد مشعل از تمام کسانی که به منصفانه بودن آرمان فلسطین باور دارند و از مبارزه ملت فلسطین حمایت کرده اند؛ به خصوص ترکیه قدردانی و تاکید کرد ملت فلسطین با تمام قدرت برای دفاع از خاک خود مقابل مکانیزم وحشیانه سرکوب میایستد. رژیم اشغالگر به شدت نگران است، زیرا پس از همه این جنگها نتوانست مقاومت را شکست دهد. گفتنی است خالد مشعل با هماهنگی موسسه اطلاع رسانی فلسطین «فیمید» به ترکیه سفر و در آنجا از چند موسسه رسانهای بازدید کرده است.
همچنین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» با صدور بیانیهای اقدام لندن مبنی بر تروریستی اعلام کردن کامل این جنبش و اعمال محدودیت علیه فعالیت آن در انگلیس را محکوم و آن را اقدامی جانبدارانه توصیف کرد. در این بیانیه آمده است: مقاومت در برابر اشغالگری با تمام ابزارهای موجود از جمله مقاومت مسلحانه، حقی است که در قوانین و حقوق بین الملل برای مردم تحت اشغال تضمین شده است. اشغالگری همان تروریسم است؛ کُشتن ساکنان بومی یک مکان و کوچاندن آنها با قدرت نظامی، ویران کردن خانههایشان و زندانی کردن آنها، تبلور کامل تروریسم است.
محاصره ۱۵ ساله بیش از دو میلیون فلسطینی در نوارغزه که اغلب آنها کودکان هستند، تروریسم بلکه جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است و بیشتر سازمانهای بین المللی و مؤسسات حقوقی نیز چنین دیدگاهی دارند. به گفته منابع خبری، «پریتی پاتل» وزیر کشور انگلیس از اتخاذ تدابیر لازم برای تروریستی اعلام کردن کامل جنبش حماس و اعمال محدودیت فعالیت علیه این جنبش در انگلیس خبر داد. «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس نیز از این اقدام کشورش علیه حماس استقبال کرد. انگلیس از سال ۲۰۰۱، تنها شاخه نظامی حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کرده بود اما اکنون شاخه سیاسی این جنبش را نیز به این فهرست اضافه خواهد کرد. آمریکا، اتحادیه اروپا، رژیم صهیونیستی و ژاپن به طور مشابه حماس را به طور کامل به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کردهاند. این در حالی است که استرالیا، نیوزیلند و پاراگوئه فقط برچسب ترور را بر شاخه نظامی حماس اعمال کردند. روزگذشته اما هزاران شهروند فلسطینی با حضور در مسجدالاقصی اقدام به اقامه نماز جمعه در این مسجد کردند.
بر اساس این گزارش، این اتفاق در حالی رخ داد که صهیونیستها از صبح جمعه تدابیر امنیتی شدیدی را در اطراف مسجدالاقصی به اجرا در آورده بودند. علیرغم وجود تدایبر امنیتی شدید، فلسطینیان در مسجدالاقصی حضور یافتند و صهیونیستها از مقابله با آنها عاجز ماندند. در همین ارتباط، سازمان اوقاف اسلامی قدس نیز در بیانیه ای اعلام کرد که ۴۵ هزار نفر در نماز جمعه دیروز در مسجدالاقصی حضور یافتند.
قطعنامه سازمان ملل
کمیته امور اقتصادی و مالی سازمان ملل متحد هم پیشنویس قطعنامهای را تحت عنوان «به رسمیت شناختن حاکمیت دائمی ملت فلسطین بر اراضی اشغالی فلسطین از جمله بخش شرقی قدس و حاکمیت دائمی ساکنان عرب بر منابع طبیعی بخش اشغالی جولان سوریه» تصویب کرد. ۱۵۷ کشور عضو سازمان ملل به این قطعنامه رأی مثبت دادند و رژیم صهیونیستی، آمریکا، کانادا، نایرو، میکرونزیا، جزایر مارشال و پالائو با آن مخالفت و ۱۴ کشور نیز از شرکت در رأیگیری خودداری کردند. این قطعنامه در چارچوب سلسله قطعنامههای سازمان ملل در حمایت از ملت فلسطین قرار دارد که به صورت سالیانه ابعاد مختلف زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها را مورد بررسی و پوشش قرار میدهد. اهمیت این قطعنامه از آنجا ناشی میشود که در آن بر حقانیت ملت فلسطین در اداره امور منابع طبیعی خود تأکید شده است؛ موضوعی که با قوانین بینالمللی و کنوانسیون چهارم ژنو همخوانی دارد. این قطعنامه همچنین حق مطالبه غرامت را برای فلسطینیها در ازای بهره برداری رژیم صهیونیستی از منابع طبیعی آنها و اتلاف و به خطر انداختن این منابع به علت تدابیر غیر قانونی این رژیم به رسمیت شناخته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رکورد شکنی مقابله با تغییر کاربری های غیر مجاز
رییسکل دادگستری استان البرز از رکوردشکنی مقابله با تغییر کاربریهای غیرمجاز در این استان خبر داد و گفت: حجم آزادسازیها در ۱۹ ماه اخیر سه برابر کل آزادسازیهای انجامشده در ۶۰ ماهه سالهای ۹۴ تا ۹۸ بوده است.
حسین فاضلی هریکندی در دیدار با استاندار البرز، تشکیل دو قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص و صیانت از بیتالمال و مقابله با تغییر کاربری را دو تجربه موفق دادگستری این استان برشمرد و اظهار کرد: با تشکیل قرارگاه صیانت از بیتالمال و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز در این استان، حجم آزادسازی اراضی زراعی و باغی از 3 هزار و ۱۹۷ هکتار در فاصله سالهای 1394 تا 1398 به 3 هزار و ۷۷۳ هکتار در سال ۱۳۹۹ رسید و در هفت ماهه امسال نیز 5هزار و ۷۹۳ هکتار از اراضی آزادسازی شدند، یعنی حجم آزادسازیها در ۱۹ ماه اخیر سه برابر کل آزادسازیهای انجامشده در ۶۰ ماهه سالهای 1394 تا 1398 بوده است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای قرارگاه صیانت در پنج محور متمرکز بوده است، افزود: علاوه بر اینکه روند آزادسازیها رشد زیادی داشته، در چهار محور آزادسازی اراضی ملی و تثبیت مالکیت دولت در اراضی ملی، آزادسازی حریم و بستر رودخانهها، انسداد چاههای غیرمجاز و جرایم محیط زیست اقدامات شاخصی انجام شده است؛ در ۷ ماهه امسال ۷۹۰ هکتار از اراضی ملی آزادسازی شده و همچنین کاداستر در ۹۷ درصد از اراضی ملی استان البرز اجرایی شده است.
صدور سند مالکیت برای بیش از ۵ میلیون مترمربع از اراضی بستر رودخانههای شهریار
حمید عسگریپور، دادستان عمومی و انقلاب شهریار نیز از صدور سند مالکیت بیش از پنج میلیون مترمربع از اراضی بستر رودخانههای شهریار با پیگیری دادستانی خبر داد و اظهار کرد: طی یک سال گذشته اسناد مالکیت پنج میلیون و ۵۵۳ هزار و ۱۰۰ متر مربع از اراضی بستر رودخانههای مذکور با پیگیریهای دادستانی از طریق اداره ثبت اسناد و املاک به نام وزارت نیرو اخذ شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای صیانت از حقوق عامه و اعمال ماده یک و تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب، با ورود دادستانی نسبت به رفع تصرف از حریم و بستر رودخانههای شهرستان شهریار به مساحت ۱۷ هزار و ۳۰ متر مربع اقدام شد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای قرارگاه صیانت در پنج محور متمرکز بوده است، افزود: علاوه بر اینکه روند آزادسازیها رشد زیادی داشته، در چهار محور آزادسازی اراضی ملی و تثبیت مالکیت دولت در اراضی ملی، آزادسازی حریم و بستر رودخانهها، انسداد چاههای غیرمجاز و جرایم محیط زیست اقدامات شاخصی انجام شده است؛ در ۷ ماهه امسال ۷۹۰ هکتار از اراضی ملی آزادسازی شده و همچنین کاداستر در ۹۷ درصد از اراضی ملی استان البرز اجرایی شده است.
صدور سند مالکیت برای بیش از ۵ میلیون مترمربع از اراضی بستر رودخانههای شهریار
حمید عسگریپور، دادستان عمومی و انقلاب شهریار نیز از صدور سند مالکیت بیش از پنج میلیون مترمربع از اراضی بستر رودخانههای شهریار با پیگیری دادستانی خبر داد و اظهار کرد: طی یک سال گذشته اسناد مالکیت پنج میلیون و ۵۵۳ هزار و ۱۰۰ متر مربع از اراضی بستر رودخانههای مذکور با پیگیریهای دادستانی از طریق اداره ثبت اسناد و املاک به نام وزارت نیرو اخذ شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای صیانت از حقوق عامه و اعمال ماده یک و تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب، با ورود دادستانی نسبت به رفع تصرف از حریم و بستر رودخانههای شهرستان شهریار به مساحت ۱۷ هزار و ۳۰ متر مربع اقدام شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اولویت دولت سامان دادن به پروژههای نیمه تمام است
رییسجمهور تکمیل پروژههای نیمه تمام را اولویت دولت دانست و تصریح کرد: در سفرهای استانی هیچ پروژه جدیدی آغاز نمیکنیم مگر در موارد استثنا و ضرورت، چراکه پروژههای نیمهتمام مردم را رنج میدهند.
آیتالله رئیسی رییسجمهور در دهمین سفر استانی دولت سیزدهم به استان زنجان رفت. وی در بدو ورود به این استان، با بیان اینکه زنجان ظرفیتهای بسیاری در عرصههای کشاورزی، صنعتی و معدن دارد، اظهار داشت: با ظرفیتهایی که استان دارد به ویژه ظرفیت نیروی انسانی جوانی که در استان زنجان داریم و مردمانی که اهل تلاش و فعالیت و کار هستند، باید کارهای بسیاری برای استان زنجان انجام شود. به برکت انقلاب اسلامی کارهای زیادی انجام شده اما نسبت به کارهایی که باید انجام شود، فاصله داریم.
رییسجمهور در اولین برنامه سفر خود به زنجان در بازدید از کارخانه در حال احداث سرجین بافت این استان، ضمن تاکید بر رفع موانع و تسریع در بازگشایی این کارخانه، گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی استان، مسئولین قضایی استان و دیوان محاسبات تشخیص دادهاند هیچ سواستفادهای در جریان احداث این کارخانه اتفاق نیفتاده است. وی وزیر صمت و استاندار زنجان را موظف کرد ظرف مدت یکماه مشکلات بر سر راهاندازی این کارخانه را پیگیری و مرتفع کنند.
اجازه وقفه در تولید را نمیدهیم
آیتالله رئیسی در بازدید از کارخانه روغن نباتی جهان نیز گفت: خط تولید این کارخانه تقریبا تعطیل است و کند کار میکند و فقط ظاهرا سرپا نگه داشته شده است. وی تأکید کرد: اجازه نمیدهیم تولید در این کشور دچار وقفه شود، باید کارخانه روغن نباتی جهان با تمام ظرفیت کار کند.
رییسجمهور همچنین از منطقه مسکونی کوی فلسطین در حاشیه شهر زنجان بازدید کرد و طی سخنانی در جمع مردم این منطقه مسکونی، با بیان اینکه در این محله حدود ۱۲۰خانواده ساکن هستند، از استاندار زنجان خواست برای جایگزینی ساکنین این محله در منطقهای مناسب برنامهریزی و اقدام شود. وی در دیدار با نخبگان زنجان هم با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، تصریح کرد: ما نباید تحریم را مانع جدی فرض کنیم. دشمنان نمیخواهند کشور ما رشد کند، اما اتفاقا آنجایی که تحریم و تهدید داشتیم مانند صنایع دفاعی بیشتر رشد کردیم و معلوم میشود اگر بخواهیم میتوانیم از مشکلات عبور کنیم.
آیتالله رئیسی در ادامه برنامه سفر یک روزه خود به استان زنجان، در دیدار با نخبگان، علما، خانواده شهدا و اقشار مختلف مردم زنجان، اظهار داشت: این لطف خدا بود که توانستیم واکسن مورد نیاز کشور را تامین کنیم و امروز با رسیدن سطح واکسیناسیون به ۱۰۰میلیون دوز به شکل بهتری از جامعه در برابر کرونا صیانت میشود. همچنین به طور جدی به دنبال پرداخت معوقات کادر درمان هستیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، وی تکمیل پروژههای نیمهتمام را اولویت دولت دانست و تصریح کرد: در سفرهای استانی هیچ پروژه جدیدی آغاز نمیکنیم مگر در موارد استثنا و ضرورت چرا که پروژههای نیمهتمام مردم را رنج میدهند. لذا اولویت ما سر و سامان دادن به پروژههای نیمهتمام است. آیتالله رئیسی در ادامه به موضوع حقوق زنان که از سوی یکی از سخنرانان مطرح شد، اشاره و خاطرنشان کرد: لازم است به حقوق زنان به ویژه زنان سرپرست خانواده و یا زنان بدسرپرست توجه جدی کنیم. باید برای این دسته از زنان زمینه اشتغال سالم فراهم شود تا هم آنها به آرامش برسند و هم بتوانند در مسیر توسعه کشور نقشآفرینی کنند.
رسانهها مستمرا پیگیر نتایج سفرهای استانی باشند
وی در نشست خبری پایان سفر یکروزه به زنجان، خطاب به رسانهها، تأکید کرد: رسانهها به شکل منظم و مستمر پیگیر نتایج اجرای مصوبات سفرهای استانی باشند.
رییسجمهور در اولین برنامه سفر خود به زنجان در بازدید از کارخانه در حال احداث سرجین بافت این استان، ضمن تاکید بر رفع موانع و تسریع در بازگشایی این کارخانه، گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی استان، مسئولین قضایی استان و دیوان محاسبات تشخیص دادهاند هیچ سواستفادهای در جریان احداث این کارخانه اتفاق نیفتاده است. وی وزیر صمت و استاندار زنجان را موظف کرد ظرف مدت یکماه مشکلات بر سر راهاندازی این کارخانه را پیگیری و مرتفع کنند.
اجازه وقفه در تولید را نمیدهیم
آیتالله رئیسی در بازدید از کارخانه روغن نباتی جهان نیز گفت: خط تولید این کارخانه تقریبا تعطیل است و کند کار میکند و فقط ظاهرا سرپا نگه داشته شده است. وی تأکید کرد: اجازه نمیدهیم تولید در این کشور دچار وقفه شود، باید کارخانه روغن نباتی جهان با تمام ظرفیت کار کند.
رییسجمهور همچنین از منطقه مسکونی کوی فلسطین در حاشیه شهر زنجان بازدید کرد و طی سخنانی در جمع مردم این منطقه مسکونی، با بیان اینکه در این محله حدود ۱۲۰خانواده ساکن هستند، از استاندار زنجان خواست برای جایگزینی ساکنین این محله در منطقهای مناسب برنامهریزی و اقدام شود. وی در دیدار با نخبگان زنجان هم با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، تصریح کرد: ما نباید تحریم را مانع جدی فرض کنیم. دشمنان نمیخواهند کشور ما رشد کند، اما اتفاقا آنجایی که تحریم و تهدید داشتیم مانند صنایع دفاعی بیشتر رشد کردیم و معلوم میشود اگر بخواهیم میتوانیم از مشکلات عبور کنیم.
آیتالله رئیسی در ادامه برنامه سفر یک روزه خود به استان زنجان، در دیدار با نخبگان، علما، خانواده شهدا و اقشار مختلف مردم زنجان، اظهار داشت: این لطف خدا بود که توانستیم واکسن مورد نیاز کشور را تامین کنیم و امروز با رسیدن سطح واکسیناسیون به ۱۰۰میلیون دوز به شکل بهتری از جامعه در برابر کرونا صیانت میشود. همچنین به طور جدی به دنبال پرداخت معوقات کادر درمان هستیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، وی تکمیل پروژههای نیمهتمام را اولویت دولت دانست و تصریح کرد: در سفرهای استانی هیچ پروژه جدیدی آغاز نمیکنیم مگر در موارد استثنا و ضرورت چرا که پروژههای نیمهتمام مردم را رنج میدهند. لذا اولویت ما سر و سامان دادن به پروژههای نیمهتمام است. آیتالله رئیسی در ادامه به موضوع حقوق زنان که از سوی یکی از سخنرانان مطرح شد، اشاره و خاطرنشان کرد: لازم است به حقوق زنان به ویژه زنان سرپرست خانواده و یا زنان بدسرپرست توجه جدی کنیم. باید برای این دسته از زنان زمینه اشتغال سالم فراهم شود تا هم آنها به آرامش برسند و هم بتوانند در مسیر توسعه کشور نقشآفرینی کنند.
رسانهها مستمرا پیگیر نتایج سفرهای استانی باشند
وی در نشست خبری پایان سفر یکروزه به زنجان، خطاب به رسانهها، تأکید کرد: رسانهها به شکل منظم و مستمر پیگیر نتایج اجرای مصوبات سفرهای استانی باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عناوین این شماره
-
ترفند غرب برای تغییر طلبکار و بدهکار!
-
عزم مردم و مسئولان برای احیای زاینده رود
-
قدرت تولید علم
-
استانهای صدرنشین واکسیناسیون علیه کرونا
-
سایه رکود بر بورس تهران
-
میانگین حقوق کارکنان دستگاه قضا از ۴۰ نهاد حاکمیتی کمتر است
-
مذاکره با اشغالگران دویدن به سوی سراب است
-
رکورد شکنی مقابله با تغییر کاربری های غیر مجاز
-
اولویت دولت سامان دادن به پروژههای نیمه تمام است
دانلود نسخه پی دی اف