برنامه ای برای افزایش تعرفه آب نداریم
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو گفت: اکنون هیچ برنامه ای برای افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف آب نداریم و به دنبال آن نیستیم. محرابیان در خصوص افزایش تعرفه برق مشترکان پرمصرف گفت: براساس قانون قرار شد تا تکالیفی برای تامین برق پرمصرفها به صورت غیر یارانه ای ایجاد شود که برای این مسئله آیین نامه ای در هیات دولت به تصویب رسید و براساس این آیین نامه مصرف کنندگانی تا سطح الگو مصرف می کنند شامل حال هیچ گونه افزایش تعرفه نشده اند ضمن اینکه اگر این دسته از مشترکان در ماه های گرم سال اقدام به صرفه جویی کند با نرخ خرید تضمینی برق تشویق خواهند شد. وزیر نیرو گفت: اگر مشترکی صرفهجویی کند، نه تنها قبض خود را به صورت رایگان دریافت خواهد کرد بلکه طلبکار نیز خواهد شد و می تواند نقدا میزان صرفهجویی را از شرکت توانیر مطالبه کند، همچنین پیشبینی شده مشترکانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی هستند، میزان نیمی از الگوی مصرف به صورت رایگان برای آنها محاسبه شود. به گفته محرابیان برای عدهای که مصارف بیش از الگو دارند تا میزان مصرف سطح الگو با نرخهای قدیم محاسبه می شود، اما مصارف بالای الگو به صورت پلکانی برای این دسته از مشترکان محاسبه خواهد شد.
آورده متقاضیان نهضت مسکن در تهران ۱۵۰ میلیون تومان
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی گفت: هنوز به طور دقیق مبلغ آورده متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن مشخص نشده اما برآورد می شود، متقاضیان شهر تهران اگر ۱۵۰ میلیون تومان بیاورند میتوانند در این طرح صاحب خانه شوند.
وی اظهار کرد: با توجه به تورم بالای ۴۰ درصد، سود ۱۸ درصد که شورای عالی پول و اعتبار برای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن در نظر گرفته خودش یک مزیت است. نکته دیگر اینکه تسهیلات ۲۰ ساله است. اگر یک نفر این وام ۱۸ درصد را دریافت کند و به طور مثال ۵ میلیون تومان بپردازد با توجه به تورم کشور ما تا ۱۵ سال آینده پرداخت اقساط ۱۰ میلیون تومان رقم قابل توجهی نیست. ضمن اینکه کاری میکنیم تا متقاضیان، اقساط را پلکانی پرداخت کنند.

مجید شاکری، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با «حمایت» تبیین کرد
نقش حاج قاسم در توسعه اقتصادی محور مقاومت
پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، حالا این پرسش مطرح است که چگونه میتوان راه این شهید را در عرصههای مختلف از جمله اقتصاد ادامه داد؟ شاید به دلیل آن که این شهید بزرگوار چهل سال برای امنیت کشور زحمت کشید، ایجاد امنیت اقتصادی پاسخی مناسب به این پرسش باشد؛ اما چگونه میتوان امنیت اقتصادی را فراهم کرد؟ در این خصوص دکتر مجید شاکری، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با «حمایت» با اشاره به نقش راهبردی سردار سلیمانی در اقتصاد ایران و عراق گفت: برای امنیت اقتصادی در کشور، راهی جز تعریف برنامه توسعه در منطقه نداریم.
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در اسفندماه سال ۱۳۹۵ با حضور در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان صحبتهایی را در رابطه با اقتصاد داشته است.
این شهید بزرگوار در حاشیه جلسه مذکور طی مصاحبهای گفت: اگر دولت در اقتصاد مقاومتی موفق عمل کند، دولتی موفق است. بحثهای سیاسی یک موضوع لازم است، اما اساس مساله اقتصاد مقاومتی است که قدری خلأ و عقب ماندگی مهمی نسبت به آن وجود دارد. سردار شهید سلیمانی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد "مردم پایه" است، افزود: محور اساسی در این نوع اقتصاد، دولت نیست. وی یادآور شد: در کشورهای منطقه و هرکجا اقتصاد "مردم پایه" بوده، فشارهای بیرونی اثری نداشته و هر کجا اقتصاد "دولت پایه" بوده و دولت تصدی گری داشته و مردم کارگر آن بودند، آن اقتصاد با تلنگری دچار مشکل شده است.
وی با بیان اینکه برخی کشورهای کوچک دنیا هستند که اقتصاد 'مردم پایه' دارند و حتی جنگهای طولانی نیز کمتر بر آنها اثر میگذارد، گفت: در اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی سهم دولت حداقل و سهم مردم حداکثر است و دولت نقش ستاد و پشتیبانی دارد.
وی اظهار داشت: اقتصاد بارور شده به صورت طبیعی با امنیت نیز ارتباط دارد. سردار شهید سلیمانی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد باید همه سطح نگر و جامع نگر باشیم گفت: باید در کنار تولید به صنایع تبدیلی، صادرات، مراکز خرید و سایر موارد مربوطه نیز دقت لازم را داشت تا اقتصاد بارور شود.
مجید شاکری، کارشناس اقتصادی در خصوص فرهنگ اقتصاد مقاومتی حاج قاسم گفت: این شهید بزرگوار نقش راهبردی در اقتصاد ایران و عراق داشت و بخش مهمی از توسعه روابط دو کشور مرهون زحمات ایشان بود.
وی با اشاره به تلاش حاج قاسم برای اتصال شبکه برق ایران به عراق گفت: در این راستا چندین پروژه قبل از شهادت ایشان افتتاح شد که آخرین اقدام این شهید بزرگوار در زمینه اقتصادی بود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در دنیای جدید، رشد اقتصادی ایران و داشتن تراز پرداخت با ثبات در گرو این است که برنامه توسعه عراق، سوریه، لبنان و افغانستان در پیوند با برنامه توسعه ایران تعریف شود.
به گفته او این مساله یک انتخاب نیست بلکه با توجه به تغییرات دنیای امروز یک ضرورت است.
وی اظهار داشت: امروز اگر تصمیم داریم وارد دورهای شویم که امنیت اقتصادی برای کشورمان تعریف کنیم، راهی جز تعریف برنامه توسعه در منطقه نداریم.
به گفته شاکری، قوی شدن منطقه غرب آسیا از کانال ایران قوی می گذرد.
وی ادامه داد: توسعه مسیر زمینی از چین تا مدیترانه از الزامات تحقق رشد اقتصادی کشورمان است و در غیر این صورت به رشد نخواهیم رسید.
شاکری، ریشه مشکلات اقتصادی را نتیجه اشکالات ساختاری طی 100 سال گذشته عنوان کرد و گفت: اینطور نیست که بگوییم مشکلات در 40 سال گذشته پدید آمده است.
وی افزود: در شرایطی که نرخ تشکیل سرمایه ثابت در حال کاهش و رشد اقتصادی پایین است، تصور افراد از نبود عدالت، مربوط به تفاوت
دهک ها نیست، بلکه ناشی از این است که وضعیت خود را بدتر از دیروز می بینند.
شاکری تصریح کرد: پاسخ ما به عدالت در شرایط فعلی توسعه است و توسعه هم از متعادل سازی پرداختها و اصلاحات بانکی شروع میشود.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: موضوع مذاکره یا عدم مذاکره نیست، بلکه فراتر از این حرفها و تعریف نقش جدید برای
کشورمان است.
شاکری ادامه داد: صحبت این نیست که مدتی در برابر تحریمها مقاومت کنیم و بعد به نقطه ای برسیم؛ بلکه آنچه از اهمیت زیادی برخوردار است این است که چگونه باید نقشمان در دنیا را به دست بیاوریم.
وی افزود: ما به دلیل تحریمها، نقشمان در دنیا کمرنگ نشده، بلکه به خاطر از دست رفتن نقشمان در دنیا دچار تحریم شدیم و بنابراین باید از نسخههای کارآمد برای تقویت اقتصاد کشور بهره برد.
این کارشناس اقتصادی گفت: پاسخ به تحریمها نه فقط از مسیر مذاکره، بلکه از مسیر اقتصاد و امنیت اقتصادی عبور می کند.
به گفته او در این مسیر باید ثباتزایی در بازپرداختها و تغییر و نحوه نگهداری از ذخایر بانک مرکزی و ... را در دستور کار
قرار داد.
جزییات اجرای طرح بنزینی در جزیره قشم
رییس سازمان منطقه آزاد قشم با اعلام اینکه طرح جدید یارانه بنزین ابتدا در کیش آغاز و در ادامه در قشم در یک دوره یک ماهه اجرایی خواهد شد گفت که بعد از ارزیابی و انجام بررسیها در کل کشور اجرایی میشود و سهمیه ۱۵ لیتری واریزی هم امکان استفاده دارد و هم قابلیت فروش به نرخ آزاد.
آنچه که فتحالهی اعلام کرد از این حکایت دارد که مقرر شده به هر کد ملی ۱۵ لیتر بنزین اختصاص پیدا کند که مثلا برای یک خانوار چهار نفره به ۶۰ لیتر خواهد رسید که می توانند از این ۱۵ لیتر با نرخ ۱۵۰۰ لیتر برای خودرو استفاده کند یا اینکه آن را با نرخ آزاد ۳۰۰۰ تومان بفروشد.
وی با بیان اینکه در این طرح قیمت بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان خواهد بود گفت که بنابراین بنزین در این طرح گران نمی شود و در همین سقف قیمت متغیر خواهد بود.
فتح الهی در مورد نحوه فروش سهمیه نیز گفت که اطلاع دقیقی در این رابطه در اختیار وی نیست و دستگاه های مربوطه از جمله بانک مرکزی و وزارت نفت می توانند در مورد آن توضیح دهند.
به گفته وی در حال حاضر حدود ۱۶۷ هزار نفر ساکن جزیره قشم هستند که به ازای کد ملی واریز سهمیه به حساب سرپرست خانوار انجام خواهد شد.
کاهش 150 هزار تومانی نرخ سکه
قیمت سکه دیروز در بازار تهران با ۱۵۰ هزار تومان کاهش به ۱۲ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با قیمت ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد.
همچنین دیروز نیمسکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان، ربع سکه سهمیلیون و ۸۳۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۲۸۶ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا نیز پنج میلیون و ۵۷۳ هزار تومان شد.
دریافت کپی مدارک احراز هویتی توسط بانکها ممنوع است
سازمان اداری و استخدامی به بانکها و سازمان ثبت احوال تاکید کرد که دریافت کپی مدارک احراز هویتی ممنوع است. رفیعزاده، معاون نوسازی اداری این سازمان ضمن اعلام نارضایتی از وضعیت اجرای بخشنامه ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی از مشتریان، گفت: رویکرد سازمان اداری و استخدامی کشور در ابلاغ این بخشنامه، سهولت دسترسی به خدمات دولت بوده است، اما علیرغم وجود زیرساختها و قوانین لازم، وضعیت اجرای بخشنامه مطلوب نیست و متاسفانه بسیاری از بانکهای خصوصی از اجرای قانون سر باز میزنند که باعث میشود خدمتگیرندگان این ضعف را به پای کل نظام اداری و دولت مینویسند.
حنیفی، معاون نظارت بانک مرکزی در پاسخ به علت عدم اجرای مطلوب بخشنامه توسط بانکها، اظهار کرد: مطابق قانون مبارزه با پولشویی، بانک مرکزی امر احراز هویت برخط را از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۸طی سه بخشنامه، اجرا کرده، اما در دسترسی به سامانه ثبت احوال محدودیتهایی نیز وجود داشته که مانع اجرای مطلوب قانون شده است.